Dodaj do ulubionych

Zapp , Quatro Valencia czy Espiro Magic

03.07.13, 16:21
Waham sie obecnie przy zakupie wozka - podreczny, raczej "galeriowy", bo w teren idziemy z nosidlem. Ewentualnie na spacer do sklepu.

Maly ma 1 rok. Zalezy mi zeby wozek dobrze i lekko sie prowadzil i byl zwrotny ale i stabilny. Mam nieduzy bagaznik wiec podobaja mi sie modele skladane jak zapp i magic.
Jak jest z podbijaniem na kraweznikach? Jak z sila wkladana w prowadzenie? Czy raczka typu magic (pelna) jest wygodna czy wygodniejsze sa dwie raczki?

Bede wdzieczna za opinie uzytkownikow tych wozkow.
Obserwuj wątek
    • emiczekk Peg Perego Si 05.07.13, 23:55
      dziewczyny pomozcie troche. zrobilam rozeznanie. nie mam mozliwosci na razie podjechac do sklepu wiec wybieram przez internet.

Najbardziej podoba mi sie na razie Peg Perego SI i ew. z wygladu Magic.
      Jak jest z wygoda takich spacerowek jak Magic a jak takich jak SI? Czy pojedyncze kolka sa wygodniejsze i latwiejsze w prowadzeniu niz podwojne?
      Czy lepiej kupic nowy np. espiro czy uzywke Peg Perego?

Dla starszego mialam Pliko p3 completo ale to bylo kilka lat temu - bylam bardzo zadowolona.
      Dla mlodszego potrzebuje cos wygodnego zeby mozna bylo pojechac na zakupy ale i przejechac pociagiem bo czesto podrozuje z miasta do miasta i bede zabierac wozek.
      Na razie jestem kompletnie zagubiona. Nie chcialabym tez wydawac na wozek wiecej niz 400-500 zl, dlatego nie wykluczam uzywanego w idealnym stanie.
      • martuska1982 Re: Peg Perego Si 06.07.13, 00:13
        ja bym chyba wolała używane si niz nowego magica.
        • emiczekk Re: Peg Perego Si 06.07.13, 13:24
          w sumie cenowo wyjdzie podobnie...poluje na allegro wlasnie. Czy Si rozklada sie na plasko do lezenia?
          • martuska1982 Re: Peg Perego Si 06.07.13, 15:02
            tak.Znaczy bazuję na tym co przeczytałam na forum,sama niestety nie miałam przyjemnosci mieć si i juz raczej nie będę miała. sad
          • gniesia007 Re: Peg Perego Si 06.07.13, 22:04
            Jakiś czas temu też rozglądałam się za si, śliczny wózek przede wszystkimsmile w sumie tego magica nigdy bym nie wzieła, akurat dzisiaj go oglądałam, niczym mnie nie ujął, jest wielki i ciężki wydaję się bardzo masywny, więc jako galeriowy pojazd i nie tylko si z zamkniętymi oczami możesz brać albo bjcm uzywany pewnie znajdziesz w tej cenie co magic.
    • kulka-1975 Re: Zapp , Quatro Valencia czy Espiro Magic 09.07.13, 12:42
      Przetestowałam wiele wózków i żaden wózek mnie tak nie oczarował jak zappsmile Uwielbiam go! Z tym, że przy takim maluchu to raczej zapp xtra, żeby była możliwość spania. Moja córa miała ok 2 lat jak kupiliśmy zappa i najczęściej używaliśmy do samochodu - po sklepie - i znowu samochód. Na spacerach wolała chodzić. Teraz planuję przy drugim dzidziusiu trzymać stelaż w bagażniku i jak będziemy jechać na zakupy wpinać fotelik samochodowy.
      Wózek świetnie się prowadzi i składa.
      • emiczekk Re: Zapp , Quatro Valencia czy Espiro Magic 09.07.13, 16:17
        wlasnie przed chwila wypatrzylam tego extra.

przez to forum sie niezle wkrecilam...

Znalazlam jeszcze takie cos - co to jest i czym sie to je?
        allegro.pl/sliczny-wozek-spacerowy-koochi-whoosh-torba-i3384704866.html
        moje wymagania spelnia tez chicco liteway ale malo o nim opinii.

mam pytania:
        1. czy dobre sa Koochi
        2. czy dobre jest chicco
        3. ktore wozki jeszcze skladaja sie jak zapp czy espiro magic
        • emiczekk Re: Zapp , Quatro Valencia czy Espiro Magic 09.07.13, 16:29
          aha a zapp xtra znalazlam w dwoch wersjach - trzykolowa i taka:

allegro.pl/promocja-wozek-quinny-zapp-xtra-wybor-kolorow-usa-i3373677603.html
          czemu nazwa jest ta sama a roznia sie kolami?
          • kulka-1975 Re: Zapp , Quatro Valencia czy Espiro Magic 09.07.13, 16:35
            Czterokołowy jest produkowany na amerykański rynek a trzykołowy na europejski. Pewnie dlatego, że Amerykanie mają większe dzieci smile)
            • martuska1982 Re: Zapp , Quatro Valencia czy Espiro Magic 09.07.13, 16:45
              dokładnie,Nawet w tytule aukcji jest,ze to USA tongue_out
              A inne które tak się składają to nurse futura (ten miałam i polecam, bo jakośc ok, a do tego ta kolorystyka smile ).
              • emiczekk Re: Zapp , Quatro Valencia czy Espiro Magic 11.07.13, 13:35
                mysle ze to nie kwestia ze maja wieksze dzieci smile))

raczej z tego co mowil moj znajomy sprzedajacy wozki boom na trojkolowce sie skonczyl, stabilniejsze sa czterokolowce, Amerykanie maja na punkcie bezpieczenstwa hysia wiec podejrzewam ze bardziej to moze byc powodem smile
                nie rozumiem tylko czemu u nas takich czterokolowcow nie ma - tylko ew. na allegro jesli ktos sprowadzi. chcialabym obejrzec, pomacac, pojezdzic...
                • afroddytta Re: Zapp , Quatro Valencia czy Espiro Magic 11.07.13, 14:29
                  No nie wiem, w US moim zdaniem poza czterokołowymi modnymi BBO normalni ludzie (nie ubodzy emigranci itd.) raczej wybierają wózki 3 kołowe i w przypadku dobrych i solidnych firm wózki takie nie są mniej bezpieczne niż 4 kołówki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka