Gość: jasna masa Kontrowersje wokół kandydatki do zarządu Krakow.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.06, 07:19 A TO PIS DA !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Kontrowersje wokół kandydatki do zarządu Krakow.. IP: 83.175.180.* 06.09.06, 08:00 dajcie już spokój ciagle tylko z PIS , powiązana z PIS , wywodzacy się z PIS , zwiazany z PIS,rekomendowany przez PIS , członek PIS , już się rzygać chce wszędzie PIS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Kontrowersje wokół kandydatki do zarządu Krakow.. IP: 83.175.180.* 06.09.06, 08:09 ostatnio takie praktyki obsadzania na siłę pamiętam z czasów komuny gdzie nie liczyły sie przepisy bo partia wiedziała co robi i obsadzała wiernych towarzyszy na stanowiska teraz widać ,że PIS jest partią wyłącznie młodych starych i średniaków wycinają i na drzewo warto wiedzieć o tym bo zbliżaja sie wybory chciałem aby PIS posadził wszystkich przestępców na urzedniczych stołkach,zrobił porządek z krakowskim sądownictwem ale teraz widzę ,że oszołomieni władzą PIS owcy robią co chcą i obojętne im jest czy to zgodne z prawem czy nie a jak prawo im się nie podoba to je zmieniają w jeden dzień i tyle co to to nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Kontrowersje wokół kandydatki do zarządu Krakow.. IP: 83.175.180.* 06.09.06, 08:21 no tak świeżej krwi wszędzie potrzebna jest świeża krew a kto tak twierdzi ? jaki przepis o tym stanowi ? dlaczego ? co śwież krew , oprócz siły przyniesie ? widzę tych młodych co brak kompetencji nadrabiają kondycją gonią po korytarzach ,biegają po schodach 20 razy w tej samej sprawie , zapracowani aż do udręki ( pięć nocy nie spałem - cytat ,oszołom reżyser z filmu "Motylem jestem ...." ) nie pracują tylko wykonują projekty i aplikacje bo to ładnie brzmi słyszę nieraz jak moi pracownicy rozmawiają przez telefon z kolegami ( ..pracuję nad projektem ... a robi wykaz na Excelu ) oszołomstwo i szpan i PIS chce im oddać władzę ? dziękuję nie głosuję na PIS przejrzałem na oczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aia Re: Kontrowersje wokół kandydatki do zarządu Krak IP: *.kolornet.pl 06.09.06, 09:05 Jestem jedna z tych wycietych, mnie zastapila 28-latka z dwuletnim stazem pracy i od razu zostala zastepca dyrektora i kierownikiem duzego dzialu. Przez 1,5 roku wprowadzalam ja we wszystkie sprawy, a potem dostalam kopa. To moja wielka osobista tragedia i nie mam nawet na adwokata, aby sie bronic, Mysle, ze powinno powstac stowarzyszenie wycietych przez PIS, aby uswiadomic wiekszosci naszych rodakow, ze nie jest to pozbywanie sie ludzi zlych, ale zawlaszczanie przez PIS ciekawych strategicznie miejsc pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: Kontrowersje wokół kandydatki do zarządu Krak IP: 83.175.180.* 06.09.06, 09:25 bardzo ciekawy głos i pouczający przykład pocieszające moży być tylko to ,że są to chwilowi urzędnicy ,których na tzw zbity pysk wyrzucą następni władcy chyba ,że PIS będzie rządził wiecznie zapiszmy się wszyscy do PIS i zobaczymy co wtedy zrobią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: Kontrowersje wokół kandydatki do zarządu Krak IP: 83.175.180.* 06.09.06, 09:31 mój znajomy , który był leniwym prawnikiem , twierdził że 3/4 spraw załatwia się samo tak też ta pani z PIS , mianowana na wicedyrektora może spokojnie nim być przypomina mi się serial 40-latek i rola nowego dyrektora filtrów , który o filtrach nie miał pojęcia ale był kolegą partyjnym ( oczywiście nowopartyjnym czyli nie PZPR )prezydenta Warszawy i tylko latał po świecie z prezydentem a nie pracował nowa rasa nowych panów bananowa republika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aia Re: Kontrowersje wokół kandydatki do zarządu Krak IP: *.kolornet.pl 06.09.06, 09:59 powiem wiecej, ze dyrektor (tez nowy) ktory sciagnal ja i 8 innych wie o firmie rownie malo, a mimo to niemrawo i moim zdaniem jednak do czasu, ale sie kreci. Reszta pracownikow przerazonych utrata pracy milczy, ale przeciez sa ci na ktorych sa "haki" i oni niestrudzenie donosza i sa ulubiencami nowej wladzy. No coz, powtorka z rozrywki, ale pamietajcie - "Ktory skrzywdziles czlowieka prostego..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: Kontrowersje wokół kandydatki do zarządu Krak IP: 83.175.180.* 06.09.06, 10:19 może droga partyjna jest świadomą drogą do kariery wybraną przez młode osoby przytępujące do PIS lub w jakiś inny sposób z nim zwiazane korzyść jest oczywista za czasów komuny pierwszym kryterium awansu na dyrektora było czy należy do PZPR sam to odczułem bo zostałem szefem w wieku 28 lat i do PZPR nie należałem wiem jaka była wojna z moją nominacją i gdzie sie niektórzy musieli za to tłumaczyć ale osoby prowadzące biznes wiedzą jak ciężko się przebić na rynku osoby zatrudnione wiedzą ile wysiłku kosztuje awans a tu szast pras kadrowy PIS obsadził i już dzieciątko siedzi na stołeczku z pensją pewnie 8000 misięcznie ( i tak mało powiedzą PISowcy bo w innych krajach jest to pewnie 8000 euro) bez trudu , nie trzeba wykazać się osiągnięciami itd czyli z tego wynika ,że najłatwiej do kariery przez politykę tylko co będzie jak wszyscy wybiorą tą drogę kto będzie pracowł na pensje urzędników pracowników ubywa urzędników przybywa im więcej członków partii tym więcej stołków urzędniczych dla kolegów trzeba przygotować i co wy na to ? wyjeżdżamy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beta Re: Kontrowersje wokół kandydatki do zarządu Krak IP: *.autocom.pl 06.09.06, 10:13 (P)Brawo i S(p)rawiedliwość! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gato Re: Kontrowersje wokół kandydatki do zarządu Krak IP: *.pnet.com.pl 06.09.06, 09:06 Koko! oby nas wiecej przejrzalo! bo jak nie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zażenowany Ziobro i spółka z ograniczoną przyzwoitością IP: 195.8.101.* 06.09.06, 09:37 Wstyd i złość i jeszcze wiele innych negatywnych emocji pojawia sie po przeczytaniu tego artykułu. Ludzie, którzy mają być elitą - mowa o prawnikach - są zwykłymi karierowiczami i cwaniakami. Ta młoda prawniczka nie ma za grosz wyczucia i przyzwoitości i samokrytyki. Co ma Tesco do strefy ekonomicznej i procesów inwestycyjnych??? Jeszcze rozumiem żeby była w zarządzie od spraw prawnych, ale nie ona ma być świezą krwią - chyba kozią !!!! Nic się nie różnią od Kwasnieskiego i spółki. Ekipa Ziobry robi zawrotne kariery, bez żadnego przygotowania merytorycznego do pełnienia funkcji. Sam młody Ziobro to kiepski prawnik, a jego znajomi to grupa niedouczonych cwaniaczków, z Kamińskim (wcześniech chyba pracował tylko w Urzędzie Marszałkowskim, czy Wojewódzkim i nic tam nie robił, a teraz jest prezesem portu lotniczego....). LUDZIE OPAMIĘTAJCIE SIĘ, JESTEŚCIE GORSI OD CZEROWNYCH, KTÓRZY PRZYNAJMNIEJ ROBILI TAKIE NUMERY Z KLASĄ I ICH KANDYDACI MIELI WYMAGANE DOŚWIADCZENIE, A NIE PRAKTYKI STUDENCKIE - TO JUŻ PARANOJA - HAHAHAHAHAHAHA... pozostaje już tylko śmiech Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwolennik PiSu Re: Ziobro i spółka z ograniczoną przyzwoitością IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 10:21 Kuznia kadr brata Ziobry to dobry pomysl,pod warunkiem,ze bedzie sie przestrzegalo obowiazujacych przepisow prawa pracy i jak w tym konkretnym przypadku statutu spolki.Ludzi o wyksztaceniu prawniczym nie powinnismy o tym przekonywac.Wiedza doskonale o tym,wiec niech nie "falandyzuja" obowiazujacego prawa a jesli im nie odpowiada tak jak w opisanym przypadku to przynajmniej wczesniej sie do tego przygotuja/zmiana statutu spolki/.Ps.ZUS nie zaliczyl do stazu pracy dwoch lat pracy na umowe o dzielo-prawidlowo,wiec jak stazem mozna nazwac praktyki studenckie???????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LEX Re: Ziobro i spółka z ograniczoną przyzwoitością IP: 195.8.101.* 06.09.06, 11:20 Z pewnością pomysł tworzenia instytutu jest dobry, bo wzorowany na zachodnich standardach, jednak wykoanie jest żenujące, bo żeby stworzyć instytut potrzeba prawdziwych specjalistów, naukowców, a ten cały Instytut to jednak wielka mistyfikacja. Założę się, że jedyne granty jakie ten instytut pozyskał to pieniądze od koleżków Ziobry, ktorzy teraz są u władzy, a publikacje to zwykła kompilacja i powtarzanie innych tez. Jednak od pomysłu do efektów długa droga, ten nowy układ to po prostu SKOK NA KASĘ - I TO NASZĄ. ONI BAWIĄ SIE ZA NASZE PIENIĄDZE I ŚMIEJĄ SIĘ, BO WIEDZĄ, ŻE I TAK LUDZIE KTÓRZY STRACILI NADZIEJĘ BĘDĄ NA NICH GŁOSOWAĆ, BO POWTARZAJĄ CHWITLIWE I POŻĄDANE PRZEZ LUDZI HASŁA. KARMIĄ WAS TYM NAWOZEM, A WY WIERZYCIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ani Re: Ziobro i spółka z ograniczoną przyzwoitością IP: *.ists.pl 06.09.06, 10:33 brak słow, to jest jakas istana paranoja, czas przejrzec na oczy, juz nawet syreny wyja w krakowie na czesc pisu, faktycznie klęska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Prawi i Sprawiedliwi IP: *.admin.pk.edu.pl 06.09.06, 10:45 Tamarka i jej maz Tomus zaprzyjaznili sie z Witusiem juz w liceum i teraz przyjaciel ciagnie swoich. Tylko czemu nie zakladali wtedy z Witkiem Prawicowej Inicjatywy Mlodziezowej? A moze niedlugo uslyszymy o Arkadiuszu Golonce i Wojtku Biedroniu? Ich tez Witus powinien wyciagnac na waznych dyrektorow. Co z tego, ze Tamare forsuja niezgodnie z prawem. Prawo zostalo ustanowione przed IV RP czyli obecnie jest juz nieobowiazujace Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: havi Re: Prawi i Sprawiedliwi IP: 80.50.251.* 06.09.06, 11:32 że nie wspomnę co wyprawiają z naszym marszałkiem Sepiołem zarzucają mu że nie walczył o srodki unijne dla nas! Bo Pisiorki specjalnie stworzyły taki system aby go skompromitować, teraz chcą się go pozbyć i ukarać małopolskę jakimś nieudacznikiem. Jeżeli Go odwołają a wybory w krakowie wygra Majchrowski lub Boroń to będziemy wycierać buty przyjeżdzając do kielc czy rzeszowa. vide działania prezydentów tych miast: p. Lubawski i p. Ferenc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarema6 Kontrowersje wokół kandydatki do zarządu Krakow.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.06, 17:23 Po nominacji zmieni nazwisko na Korycińska. Widocznie ludzie od Kaczyńskich to też zwykłe Polactwo. Ziemkiewicz i Łysiak pewnie się dziwią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Kontrowersje wokół kandydatki do zarządu Krakow.. IP: *.eranet.pl 07.09.06, 00:22 wszedzie upychaja ten chlam, wstyd Odpowiedz Link Zgłoś