Dodaj do ulubionych

budrem - syndyk

IP: 62.233.185.* 17.10.06, 13:22
przeglądając internet natknęłam się na coś takiego:
panoramaokazji.pl/szczegoly/id,137902,serwis,0,g,1,index.html
czy ktoś coś bliżej wie na ten temat?

Obserwuj wątek
    • dyson Re: budrem - syndyk 17.10.06, 14:34
      Nie powiem zebym sie nie zestresowal, jako klient tbs budrem (inwestycja przy
      Jancarza/Zaluskich, opozniony blok nr 1), czytajac takiego posta. Zadzwonilem do
      syndyka i pani powiedziala mi ze to chyba o jakis inny budrem chodzi, potem
      dzwonilem do budremu (telefon ze strony www.budrem.pl) z tym samym pytanie. W
      budremie powiedzieli ze to inna firma i dla tbs-budrem nie ma to znaczenia.

I teraz pytanie: wierzyc w to wszystko? Nie wiem jakim cialem byl ten Budrem na
      ktorego wszedl syndyk ale robi mi sie goraco bo pewnie obie firmy maja kartoteki
      w sasiednich szafkach w tym samym pokoju.
    • Gość: przestraszona Re: budrem - syndyk - do dysona IP: 62.233.185.* 17.10.06, 14:41
      mnie zastanawia to, że w wykazie do licytacji znajdują się nieruchomości
      położone w Krakowie, przy ul. Felińskiego, a tam na pewno "nasz" Budrem
      budował :(
    • mtabak Re: budrem - syndyk 17.10.06, 14:42
      oooooooo ku.. ... toc to NASZ BUDREM - zobaczcie na adresy licytowanych
      nieruchomości - te same adresy sa w ofercie naszego budremu - FELINSKIEGO - ich
      inwestycja - wzgórza tez...

Jeżeli to nasz Budrem i wszczeli procedure upadłościawą to mamy PRZEJE....

SPRUBOJCIE SIE COS DOWIEDZIEC....
      • dyson Re: budrem - syndyk 17.10.06, 14:45
        mtabak napisał:

> oooooooo ku.. ... toc to NASZ BUDREM - zobaczcie na adresy licytowanych
        > nieruchomości - te same adresy sa w ofercie naszego budremu - FELINSKIEGO - ich
        >
        > inwestycja - wzgórza tez...
        >
        > Jeżeli to nasz Budrem i wszczeli procedure upadłościawą to mamy PRZEJE....
        >
        > SPRUBOJCIE SIE COS DOWIEDZIEC....

Z kim podpisywales umowe przedwstepna?
        ja z TBS Budrem Sp. z o. o. (blok nr 1 na zaluskich/jancarza)

W tym przypadku to moze byc dobre, ale musze dzisiaj sprawdzic numery dzialek z
        tym co mam na swoich mapkach...

Choc oczywiscie nie watpie ze jakby sie ten budrem nie nazywal i tak wychodzi z
        tej samej matni.
        • mtabak Re: budrem - syndyk 17.10.06, 15:28
          Ja podpisywałem umowe z Mars Sp. z o.o. ale jest to córka BUDREMU. Oni tworzą
          każdorazowo nową spółkę dla inwestycji - moze to i dobrze - nie wiem czy będą
          one tak samo zależne swoim majątkiem w przypadku upadłości Matki
          • Gość: dyson Re: budrem - syndyk IP: 195.26.15.* 17.10.06, 15:41
            To chyba niepotrzebna panika byla. Z tego co mi powiedziano to najwazniejsze
            jest to ze ten upadajacy budrem upada juz od dluzszego czasu i to nic nowego po
            prostu o tym nie slyszelismy a nowo powstale spolki corki jak mars czy tbs
            budrem to po prostu sposob na ciagniecie interesu dalej i ze upadlosc PW Budrem
            im nie grozi.

Aczklowiek nie jest to wszytko mile i by miec wieksze rozeznanie nalezaloby by
            pojsc do KRSu i zrobic wypis dla Marsa czy tez TBS Budrem i najlepiej zaniesc to
            do prawnika.
            • Gość: carton2 Re: budrem - syndyk IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 17.10.06, 21:06
              Mam krs TBS Budrem Sp. z o.o
              Założycielami spółki są:
              PRZEDSIĘBIORSTWO WIELOBRANŻOWE BUDREM SP. Z O.O 997 UDZIAŁÓW
              Merkury Sp. z o.o 2461 udziałów
              Przedsiębiorstwo Wielobranżowe Galia Sp. z o.o 1432 udziałów

Nie liczy się czas upadania PW Budrem tylko SAM FAKT UPADŁOŚCI!!!(Chociaż
              chciałbym aby już ta upadłość - jeśli jest - zakończyła się po oddaniu nam
              mieszkan w bloku 1 i 2 na zauskich)

Może ktoś z was zna się na prawie spółek i wie co się dzieje jak wspólnik czy
              jak wynika z udziałów mniejszościowy udziałowiec ma kłopoty?
              • Gość: kasiarz01 Re: budrem - syndyk IP: *.crowley.pl 20.12.06, 19:33
                Chciałabym się dowiedzieć jak faktycznie wygląda sprawa z Budremem i blokami
                przy ul.Załuskich 1 i 2 czy grozi nam że obudzimy się z ręką w nocniku bez
                naszych metraży???
                • dyson Re: budrem - syndyk 21.12.06, 12:04
                  Zapraszam na forum www.jancarza.fora.pl/

To miejsce dyskusji przyszlych mieszkancow obu blokow i ogolnie calej tej
                  inwestycji.
            • subaruos www.forumtbs.pl Budrem 18.10.06, 13:48
              www.forumtbs.pl
              • Gość: oooonnnaa odpowiedzialnosc w spolce z o.o. IP: *.range86-144.btcentralplus.com 19.10.06, 10:19
                wspólnicy odpowiadają wobec wierzycieli tylko do wysokości imiennych udziałów w
                spółce (na tym polega pojęcie „ograniczonej odpowiedzialności”), za wyjątkiem
                zobowiązań wobec skarbu państwa;
                • dyson Re: odpowiedzialnosc w spolce z o.o. 19.10.06, 11:02
                  Gość portalu: oooonnnaa napisał(a):

> wspólnicy odpowiadają wobec wierzycieli tylko do wysokości imiennych udziałów w
                  >
                  > spółce (na tym polega pojęcie „ograniczonej odpowiedzialności”), za
                  > wyjątkiem
                  > zobowiązań wobec skarbu państwa;

A moglby ktos to przelozyc z polskiego na nasze? :)

Polegajac na informacjach z KRSu przedstawionych tutaj jzu wczesniej w innym
                  poscie wynika ze upadly (upadajacy) PW Budrem ma okolo 20% udzialów w TBS
                  Budrem, ktory jest wykonawca bloku nr 1.

W jaki sposob to rzutuje na sytuacje TBS Budrem? Uczciwie przyznaje ze o zadnej
                  upadlosci nie wiedzialem wczesniej, takze w biurze w Budremie przy podpisywaniu
                  tej niby przedwstepnej umowy (prawnik ma pewne watpliwosci co do tego czym ta
                  umowa w zasadzie jest) nikt mi nie powiedzial o takim fakcie. Oczywiscie moglem
                  sam tego dopilnowac ale nie mniej jednak jakos tak nieladnie.

Doszly do mnie takze informacje, ktore wskazuja ze w TBS Budrem w zasadzie po za
                  opoznieniem chyba nic zlego sie dzieje. Nie ma problemow finsnaowych czy tez nic
                  sie na to w tej chwili nie zanosi. Te informacje jednak ciezko mi potwierdzic w
                  jakikolwiek sposob, a zabawa w gluchy telefon pokazuje dobitnie ze moze to
                  oznaczac cokolwiek :/

Tak czy inaczej jakies tam prace trwaja. Skoro upadanie PW Budrem trwa juz jakis
                  czas (zaznaczam ze nie jestem prawnikiem i nie mam o prawnych skutkach takiego
                  upadania zadneg pojecia), czas wyrazany jako ponad rok, to czy nie oznacza to
                  tego iz TBS Budrem ma interes w kontynuowaniu inwestycji. Bo nie watpie, ze
                  gdyby taki interes zaniknal wszelkie prace zostalyby natychmiast przerwane, w
                  interesie oczywiscie dewelopera.

Z innej beczki, co w takiej sytuacji:

Syndyk konczy sprzedawac wszystko co mu zostalo po PW Budrem jednak wciaz
                  pozostaja jacys niesplaceni wierzyciele a PW Budrem jest w posiadaniu okolo 20%
                  udzialow w TBS Budrem. Co sie wtedy moze zdarzyc? Oczywiscie wszystko to ciagle
                  przed przeniesieniem aktu wlasnosci mieszkania z TBS Budrem na nas.

?

Z powazaniem
                  • Gość: jj30 Re: odpowiedzialnosc w spolce z o.o. IP: *.range86-144.btcentralplus.com 19.10.06, 14:27
                    moze sie zdarzyc, ze te 20% przejdzie w rece wierzycieli lub zostanie oddane w
                    przetarg.
                    • Gość: jj30 Re: odpowiedzialnosc w spolce z o.o. IP: *.range86-144.btcentralplus.com 19.10.06, 14:40
                      wydaje mi sie, ze dalsze decyzje zaleza od tego jak sformulowana jest umowa
                      miedzy spolkami majacymi udzialy w TBS...
    • Gość: może mieszkaniec Re: budrem - syndyk IP: 62.233.162.* 20.10.06, 09:10
      Dzwoniłem do syndyka i zapytałem jak ta licytacja ma się do nas (TBS Budrem).
      Pan powiedział, że wprawdzie ma do sprzedania te % w ktorych budrem jest
      właścicielem TBS budrem ale to są tylko udziały a nie nieruchomości albo inne
      rzeczy TBS-u. Więc teraz pytanie kto to kupi i co zrobi?

pzdr.
      • Gość: gosc Re: budrem - syndyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 08:31
        ZAPRASZAM NA FORUM POŚWIĘCONE JEDENJ Z INWESTYCJI BUDREM'u www.jancarza.fora.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka