Gość: FCB Kurator?! IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 04.11.06, 14:46 żarty. jakby ktoś dorosły pogroził tak drugiemu człowiekowi to by miał sprawę w sądzie, która pewnie skończyła by się odsiadką. GROŻENIE POZBAWIENIA ŻYCIA JEST KARALNE SUROWIEJ NIZ PRZYDZIELANIE PROKURATORA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Rodzice chlopca zrobili dobrze.. IP: *.aster.pl 04.11.06, 14:53 ..zawiadamiajac policje. Ja tez chodziel do szkoly podstawowej i sredniej (rocznik 80) i mailem rozne okresy w swoim zyciu (lepsze i gorsze)-chodzilem jako 15 latej z kolegami do knajpy i pilem alkohol-byly tez papierosy-to normalne jak czlowiek chce byc dorosly...nikomu nigdy nie zrobilem krzywdy- zdarzalo sie ze mnie tez w szkole chcieli urzadzic spluczke czy takie tam-nigdy sie nie skarzylem-problem nie tkwi tylko i wylacznie szkole jako takiej-PROBLEM TKWI W NASTAWIENIU RODZICOW DO DZIECI-jak moj ojciec dowiedzial sie ze cos nabroilem to nie gadal glupot ze nie ja i ze jego dzecko ne mogloby cos takiego zrobic tylko grzecznie odpowiadal nauczycielowi ze on sobie z synem porozmawia- nie bil mnie tylko opie..l z gory na dol oraz tlumaczyl jak powinno sie postepowac. Poza tym trzeba tez zwrocic uwage ze WYCHOWANIE ODBIERA SIE W DOMU- DO SZKOLY IDZIE SIE UCZC-uczen ma OBOWIAZKI a nie prawa. W SZOLE NIE MA MIEJSCA NA PARTNERSTWO MIEDZY UCZNIEM A NAUCZYCIELEM-NAUCZYCIEL MOWI A UCZEN SLUCHA I MA WYKONYWAC-CZY MU SIE TO PODOBA CZY NIE-jak ma problemy z nauka to od pomocy sa RODZICE I KOREETYCJE. I tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Rodzice chlopca zrobili dobrze.. IP: *.ghnet.pl 12.11.06, 19:56 Jesli chodzi o powiadomienie policji przez matke 7 latka- to tewraz szkoła a raczej dyrekcja usiłuje zatrzeć wszelkie możliwe ślady.. Co wiecej ten siedmiolatek został pobity po raz kolejny, co więcej on i tak w sumei nie doswiadczył az takiej agresji jak inne dzieci w klasie tylko jego matce skończyła sie cierpliwośc na wybryki szkolne klasowego asa i nic nie przez dyrektorkę tej szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Rodzice chlopca zrobili dobrze.. IP: *.ghnet.pl 12.11.06, 23:11 Tylko, ze dyrekcja szkoły stara się w tej chwili zatuszowac nei wygodne fakty np- ze nauczyciela nie było na lekcji. Co więcej rozmawiał z matką wezwaną do szkoły po wybrykach tamtego. Nauczyciel który miał w zastępstwie popilnować pierwszaków poprostu poszedł się pytac wychowcy co ma robić z nimi. W tym czasie do sali weszło dziecko to z którym są problemy już od września .. i znalazło powód aby workiem z butami takimi na dwór "dowalić" pierwszemu pod ręką dziecku. Dodam tylko, ze z racji remontu w szkole- szatnia była zamknięta.. i kurtki i buty dzie4ci miały w sali Odpowiedz Link Zgłoś
gm114 Re: Kurator?! 04.11.06, 17:03 Jaki prokurator, Drogi Panie? Kurator, to ktoś, kogo tak naprawdę nie ma. Nie wiem dlaczego policja i decydenci wydali wyrok, po którym z cała pewnością 13 latek już prawie nie żyje, a matka straci syna. Ale to fakt. Bandyci dostali wolna rekę, zamiast iść do więzienia na 12 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gall anonim Taaaaaaaaaaaaa..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 14:48 Teraz po śmierci tej Ani z Gdańska te wszystkie sprawy sa naglasniane a po kilku tygodniach zobaczycie ze nikt juz o tym mowic nie bedzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Gimnazjaliści grozili młodszemu koledze śmiercią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 14:50 takie to juz zepsute dzieciaki mamy w naszej polsce... dlaczego likwiduja wojsko poborowe? przeciez mlodziez juz sie tak nie boi fali w wojsku... w koncu przezycie gimnazjum jest teraz o wiele ciezsze niz przetrwanie w wojsku; w koncu w wojsku wiekszosc fali to "zabawa" a w gimnazjum moga cie zadzgac nozem w kiblu i bedziesz tam lezal pare dni, bo inni beda bali sie powiedziec o trupie w kiblu, bo przeciez beda sie bali, ze ten cfaniak co zabil moze zabic i donosicieli zreszta... za jakie grzechy w poprzednim zyciu zostalem skazany na zycie w panstwie, w ktorym idolem dzieciakow jest dresiarz, ktory caly dzien chleje piwo i kradnie komorki :/ upadek moralny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Rodzice chlopca dobrze zrobili IP: *.aster.pl 04.11.06, 14:54 ..zawiadamiajac policje. Ja tez chodziel do szkoly podstawowej i sredniej (rocznik 80) i mailem rozne okresy w swoim zyciu (lepsze i gorsze)-chodzilem jako 15 latej z kolegami do knajpy i pilem alkohol-byly tez papierosy-to normalne jak czlowiek chce byc dorosly...nikomu nigdy nie zrobilem krzywdy- zdarzalo sie ze mnie tez w szkole chcieli urzadzic spluczke czy takie tam-nigdy sie nie skarzylem-problem nie tkwi tylko i wylacznie szkole jako takiej-PROBLEM TKWI W NASTAWIENIU RODZICOW DO DZIECI-jak moj ojciec dowiedzial sie ze cos nabroilem to nie gadal glupot ze nie ja i ze jego dzecko ne mogloby cos takiego zrobic tylko grzecznie odpowiadal nauczycielowi ze on sobie z synem porozmawia- nie bil mnie tylko opie..l z gory na dol oraz tlumaczyl jak powinno sie postepowac. Poza tym trzeba tez zwrocic uwage ze WYCHOWANIE ODBIERA SIE W DOMU- DO SZKOLY IDZIE SIE UCZC-uczen ma OBOWIAZKI a nie prawa. W SZOLE NIE MA MIEJSCA NA PARTNERSTWO MIEDZY UCZNIEM A NAUCZYCIELEM-NAUCZYCIEL MOWI A UCZEN SLUCHA I MA WYKONYWAC-CZY MU SIE TO PODOBA CZY NIE-jak ma problemy z nauka to od pomocy sa RODZICE I KOREETYCJE. I tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Rodzice chlopca dobrze zrobili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 14:59 To co piszesz w pieciu ostatnich linijkach to czas przeszly; teraz juz tak nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komun Gimnazjaliści grozili młodszemu koledze śmiercią IP: *.acn.airbites.pl 04.11.06, 14:56 Dziecko w piaskownicy sypie drugiemu dziecku piaskiem w oczy -reaguje tylko matka obsypanego i tylko w stosunku do swojego. Podobnych przypadków widziałem dziesiątki. Wydaje mi się że błąd tkwi gdzieś w pokoleniu dzisiejszych rodziców: 30- 40latków. A przyczyn szykałbym głębiej niż zmiany społ.-ustrojowe w ost.70 latach. Jako naród w 90% chłopski chcemy w jakiś sposób odreagować kilkaset lat życia na równi ze zwierzętami ,ponad to, przyzwyczajenia z tamtego okresu tkwią w nas głębko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: demia Tak będzie dopóki twórcy i wprowadzacze reform nie IP: *.tpnet.pl 04.11.06, 15:12 będą odpowiadać za ich skutki. Czy ktoś pociągnie do odpowiedzialności ekipę Buzka za cztery chybione reformy? Reforma służby zdrowia już wycofana, reforma emerytalna - totalny bałagan w ZUSie, perspektywa emerytur w wysokości 200 zł, do dziś nie rozwiązana sprawa ich wypłaty; reforma oświaty - powstanie fabryk bandziorów i młodocianych qrewek, jakimi są gimnazja; reforma administracji - trzeci szczebel biurokracji na koszt podatnika, ciepłe posadki dla nierobów, w efekcie konieczność zwiększania obciążeń podatkowych. Odpowiedz Link Zgłoś
jvenables14 Re: Tak będzie dopóki twórcy i wprowadzacze refor 04.11.06, 15:32 Gimnazjum "faryk ... młodocianych qrewek" Hahaha to to na pewno. Wystarczy sie przejsc po korytarzu i wszystko jasne haha Odpowiedz Link Zgłoś
xxx222 Re: Tak będzie dopóki twórcy i wprowadzacze refor 04.11.06, 16:34 Ta prawda. A na koniec załamanie gospodarki. Wychodzenie z "buzkowego dołka" trwało 5 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
gm114 Re: Tak będzie dopóki twórcy i wprowadzacze refor 04.11.06, 17:39 Ma Pani słuszność, ale proszę uprzejmie zauważyć, że w Polsce panuje niepodzielnie socjalizm. Oraz d***kracja. A socjalizm + d***kracja = zawłaszczenie władzy przez rządy bedące w istocie czymś w rodzaju szajki złodziei. My w wyborach staramy sie wybrać tych, którzy mniej kradną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Korr liceum 23 Lublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 15:12 młodzi na osiedlu mówią, że 18-latka, która popełniła samobójstwo, zrobiła to bo nie była akceptowana przez klasę i nauczycieli, dużo jeszcze takich przypadków? Odpowiedz Link Zgłoś
jvenables14 Re: liceum 23 Lublin 04.11.06, 15:29 No, bo tak jest. My też mamy taka dziewczynę w klasie, ktora sie tepi, bo do nas nie pasuje - taka typowa ofiara losu. Jest tez dwoch takich kolesi, ale oni maja lzej. No i jak dziewczyny poszly sie poskarżyc do nauczycielki to ona nam kazala (mi i dwom innym) zostać po lekcji. Tak ja zakrecilismy, że stwierdzila , ze ta dziewczyna jest psychiczna:) (bo jest zresztą). No i ona sie juz nie osmiela skarzyc, bo to nic nie daje zazwyczaj. Ale samobojstwa nie popełniła , ale nauczycielka jej nie akceptuja na bank. Gimnazjalista Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elou Re: liceum 23 Lublin IP: *.bochnia.pl 04.11.06, 17:09 Jeszcze popełni, a wtedy Wy, i Ty również, pójdziecie do "Ochronki Giertycha"... A mówiąc poważnie - widzę, że to prześladowanie nie jest Ci jednak obojętne. "Nie lękajcie się!" chciałoby się powtórzyć za JPII. Nie lękaj się iść pod prąd, Odpowiedz Link Zgłoś
jvenables14 Re: liceum 23 Lublin 04.11.06, 17:18 No nie ukrywam, ze mi sie to troche nie podoba, bo czasem sa przegiecia. Ale robi to glownie grupa trzesaca klasą i ja tylko czasem biore w tym udzial. W ogole to nie tak latwo isc pod prad. Oplaca sie bardziej, zeby trzymac z silniejszymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elou Re: liceum 23 Lublin IP: *.bochnia.pl 04.11.06, 18:31 Jeżeli przeliczysz to na doraźne korzysci (poklepanie po plecach przez szefa, spokój, dodatkowy papieros w kiblu), to tak. Ale kiedy chcesz, żeby coś po Tobie zostało, żeby Cię pamietali, żeby ktoś z wdzięcznością Cię wspominał... Tylko takich co idą pod prąd się ceni, nie szarą masę podporzadkującą się dominującyemu trykowi. Zresztą, ci "silniejsi" wcale nie są tacy silni. Robią się z reguły o, tacy malutcy! kiedy ktoś twardo postawi na swoim. Wiesz, tak jak jest to Ty nie tylko uczestniczysz w "gwałceniu" godności tej dziewczyny ale też w gwałcie na Tobie samym, na tym co czujesz. Życzę powodzenia, jak chcesz to napisz do mnie: warabell@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
jvenables14 Re: liceum 23 Lublin 04.11.06, 22:36 Napisalem maila, bo sprawa jest dosc zlozona. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Czy gimnazjaIistki nosza już biustonosze ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 15:37 Czy gimnazjalistki nosza juz staniki czy jeszcze nie ? I czy maja miseczki A, B , C czy az D ?? P.s nie bede sprawdzal bo to pachnie kryminalem dlatego pytam sie tylko tych co tam chodza lub chodzili, lub mieli dziewczyne/siostre w gimnazjum :D Odpowiedz Link Zgłoś
jvenables14 Re: Czy gimnazjaIistki nosza już biustonosze ??? 04.11.06, 15:46 No pewnie, że nosza. Polewa jest z tych, które nie noszą, wtedy np. oblewa sie je woda i jest beka, bo wszystko widac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q A JAKIE najczesciej rozmiary maja gimnazjalistki ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 19:11 Miseczka A czy B ?? albo C :D ??? Odpowiedz Link Zgłoś
jvenables14 Re: A JAKIE najczesciej rozmiary maja gimnazjalis 04.11.06, 22:36 Goń się zboku. Odpowiedz Link Zgłoś
chlosta123 Krzysiu nie bij chlopczyka, bo sie spocisz. 04.11.06, 16:03 Rodzice sa slepi lub chca byc, bo tak im wygodnie. Tylko egzekucja odpowiedzialnosci karnej rodzicow za przestepstwa ich dzieci, moze ich zdyscyplinowac. Odpowiedz Link Zgłoś
gm114 Re: Krzysiu nie bij chlopczyka, bo sie spocisz. 04.11.06, 17:24 Ma Pan rację, gdyby rodzice musieli zapłacić np. sto tysięcy za wybryki takich synów bandytów, jak ci opisani w artykule, to bandyci byli by pewnie przykładnymi uczniami. Ale problem jest taki, że rodzice bandytów nie chcą oczywiście wprowadzenia takich przepisów, a tak sie składa, że jest w tym "gronie" wielu decydentów... Proszę zauważyć, że bandyci w ogóle nie zostali napiętnowani, wszyscy sie ich boją, nauczycielka nie widzi - bo się boi, nawet policja się boi. Nadzór kuratora, to ŚMIECH. Bandyci powinni dostać w urzedowej sprawie karnej, zgodnie z KK, za groźbę odebrania życia 12 lat więzienia. Kurator to kompletna fikcja. Mały jest dopiero teraz narażony na lincz. Bez pomocy odważnych dorosłych (z tzw. "jajami") mały po prostu zostanie teraz zabity. Co w ogóle maja jednak robic w takim państwie bezprawia nawet odwazni rodzice. Skoro nie ma sądów, prokuratorów i kar dla bandytów, to jestem zdania, że uprawnione jest (zgodnie ze wskazówkami zawartymi w Biblii !) stosowanie samosądów. Kilku a nawet jeden odważny i sprytny dorosły, działajac z konieczności w ukryciu, powinien sobie poradzić nawet z kilkoma bandytami. Jeżeli jest to kobieta, matka pokrzywdzonego, to nie ma wyjścia - powinna wynająć "rewolwerowców". Skoro nikt nie potrafi lub nie chce zająć się bandytami, to czy nie uprawnione jest w ramach samosądu wyprawienie ich choćby na tamten świat? Trzeba czyścić świat ze śmieci albo śmieci nas zaleją, zmaltretują i zabiją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elou Co za zmiana! IP: *.bochnia.pl 04.11.06, 16:48 Podziwiam mzapał, z jakim "gazeta" ostatnio tropi przykłady agresji nastolatków. A jeszcze nie tak dawno byla filarem bezstresowego wychowania! Cóz za gromy padały na Marka Jurka za jego opinie nt. kary fizuycznej! Jak propagowana rzecznika praw Dziecka Bez Obowiązków! Jak "uśmiercano zawodowo" nauczycieli, którzy osmielili sie podnieść rękę na tego czy owego bęcwała! W tym co sie dzieje, droga "Gazeto", masz również swój udział, wszczyscy zbieramy żniwo wmaiania dzieciom, że są nietykalne. Odpowiedz Link Zgłoś
gm114 Dostali nadzór kuratora?? No to teraz ... 04.11.06, 16:56 Dostali nadzór kuratora (cha cha cha cha cha cha cha cha cha). No to teraz mu pokażą. On już właściwie nie żyje... Ależ mamy idiotów niespotykanych. Dorośli ludzie. Na widok bandytów ewakuują się czym predzej aby dalej. A 13 letniemu dziecku każą chodzić do szkoły w której ci bandyci to dziecko maltretuja i w końcu zabiją. Dorośli IDIOCI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kilaN Gimnazjaliści grozili młodszemu koledze śmiercią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 17:31 To się poprostu w pale nie mieści.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: observer dziwne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.06, 17:34 co tu sie dzieję , naprawde nie wiem , polska szkoła , polski system polityczny jest chory , albo przyjdzie rewolucja która zmiecie , wszystko albo dojdzie do zmian Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katon Zlikwidować gimnazja! IP: *.adsl.inetia.pl 04.11.06, 20:55 Gimnazja powinny być zlikwidowane. Powrocić do 8 klasowej podstawowki i 4 lub 5-letniej szkoły ponadpodstawowej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drombo gimnazjum IP: *.chello.pl 04.11.06, 22:13 Moj kolega narysował mi świnie w zeszycie, powinni go ukarać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość gimnazjum IP: *.chello.pl 04.11.06, 22:15 Moj kolega narysowal mi swinke w zeszycie, nie wiedzialem co robic, w tej sytuacji,poszedlem do nauczycielki, a ona zgłosila dyrektorce, a dyrektorka policji, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość gimanzjum - na lekcji IP: *.chello.pl 04.11.06, 22:16 Moj kolega narysowal mi swinke w zeszycie, nie wiedzialem co robic, w tej sytuacji,poszedlem do nauczycielki, a ona zgłosila dyrektorce, a dyrektorka policji, Odpowiedz Link Zgłoś
infractus Co drugi tutaj to gorliwy chrześcijanin... 04.11.06, 22:39 same piękne i jak najdalsze od przemocy hasła, jak choćby "eliminować bydlaków ze społeczeństwa"... Ktoś już napisał, że nie ma sie co dziwić agresji wśród nastolatków, skoro na tym forum ludzie w większości dorośli (?) obrzucają sie obelgami tudzież wyrażają chęć skrzywdzenia innych. Jestem gorącym zwolennikiem tezy, że dzieci wychowuje się poprzez PRZYKŁAD. Jeśli tatuś uczy, zeby nie kłamać, a sam to robi, to dziecko z dużym prawdopodobieństwem powtórzy jego CZYNY, a nie będzie sugerować się SŁOWAMI. Taki mechanizm widzę wszędzie dookoła siebie. Jeśli rodzice będa uczyć, że "szczęścia nie kupisz za pieniądze" i "kasa nie jest najważniejsza", a sami poświęcą sie całkiem trzepaniu owej kasy - to moim zdaniem dziekco na idealistę nie wyrośnie. Podobnie uważam, że dziecko/nastolatek stosujący przemoc sam tego nie wymyślił. Szacunek czy brak szacunku do drugiego człowieka to wg mnie coś, czego uczymy się w domu. Na przykładzie naszych rodziców. Oczywiście, wpływ grupy rówieśniczej itp., robi swoje, ale niektórzy młodzi ludzie mają tak zwany "swój rozum" i nie ulegają owczym pędom. Tego "rozumu" człowiek się także uczy w domu. Oczywiście, można stosować kary. Ale czy chodzi nam o to, żeby nikt nie bił słabszych z obawy przed karą? Czy może po prostu dlatego, że słabszych się nie bije? Kara nie załatwi żadnego poważnego problemu, zwłaszcza zastosowana tak póżno. Człowiek 15 letni to już efekt całego procesu wychowawczego (odbywającego sie m. in.w domu i szkole), jego psychika nie jest już tabula rasa ani kawałkiem ciasta. Za późno na ugniatanie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gim nr 77 male wyjasnienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 09:07 1.Szaliki miało dwuch a nie trzech;/ 2.Nikt nikogo nie pobił po szkole ani w czasie przerwy ani w czasie lekcjii. Niema zadnych dowodów ze temu Pietrasowi włos z głowy spadl. 3.Jeden z tych oskarżonych ma zazut ze sie zneca nad Pietrasem od wrzesnia. Mały problem bo chłopak do szkoły chodzi dopiero 2 tygodnie, wczesniej leżał w szpitalu na zapalenie stawow. 4. Nie zdesperowana matka zawiadomiła policje tylko szurniety ojciec... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukas A dawniej to co było IP: *.avamex.krakow.pl 06.11.06, 09:42 Media nagłaśniają takie rzeczy pobili się i co mieli prawo się pobić ile razy to się w szkole podstawowej lało i nich mi ktoś powie że nie każdy przez to przeszedł i nie było problemu a teraz nagle się obudzili że przemoc w szkole dobre sobie od kiedy pamiętam tak było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentka Gimnazjaliści grozili młodszemu koledze śmiercią. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 14:28 Uważam, że wina zawsze leży po dwóch stronach. Gdyby młodszy kolega nie zaczynał ze starszymi (widziałam taką sytuację) to nic by mu się nie stało. Jak szukał zaczepki to ją znalazł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uczeń dodatek do stosunków w szkołach IP: *.chello.pl 06.11.06, 17:24 Po tym co się tu czyta,przeciętny smiertelnik widzi już tę świetlaną przyszłośc,jaka prrzed narodem stoi! Tylko płakać!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanisław Jędryka Nierzetelność dziennikarska IP: *.chello.pl 08.11.06, 00:34 Najśmieszniejsze jest w tym to, że komentujecie Państwo artykuł pana Jadczaka pełen kłamstw i nieścisłości. Przypomina mi stare "dobre" czasy, gdy jako uczniom szkoły podstawowej w czasie lekcji kazano iśc sadzić drzewka. Oczywiście "obijaliśmy się" a wszyscy rzucili się do łopat, gdy przyjechała prasa. W gazecie przeczytaliśmy, że harcerze w czynie społecznym sadzą drzewka. Hmmm... w klasie nie było ani jednego harcerza. Tak samo prawdziwa jest historia Pana Jadczaka, o czym jako osoba bliska wydarzeniom, wychowawca rzekomo dręczonego dwa miesiące chłopca doskonale wiem. Ciekaw jestem czy "Gazeta Wyborcza" umieści list otwarty społeczności naszej szkoły prostujący kłamstwa pana Jadczaka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewe serwis maturalny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 09:14 www.mojamatura.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś