Dodaj do ulubionych

Na Ruczaju niemowlaki uczą się angielskiego

IP: 82.119.85.* 06.11.06, 06:09
Chore ambicje rodzicow powoduja ze ludzie robia rzeczy , lekko mowiac dziwne.
Nie zdziwe sie ja za chwile pojawi sie opinia ze kobiecie w ciazy potrzebny
jest nauczyciel angielskiego, francuskiego, niemieckiego itp, id, bo jak sie
dziecko rzucu mamy oslucha to w wieku kilku lat bedzie naj.., naj..., naj.
Dostanie sie do przedszkola, do ktorego zeby sie dostac trzeba umiec plynie
czytac i znac dwa jezyki obce. Radze tylko takim rodzicom, zeby w pewnym
momencie nie obudzili sie z reka w nocniku, ze dziecko potrzebuje psychologa
i rodzic rowniez, o moze owszem zna plynie angielski i umie czytac w wieku 6
lat, ale jest zestresowane i znerwicowane bo nie moze sprostac coraz to nowym
wymaganiom "rodzicow". A to ze dzieci nie maja dziecinstwa jakie my mielismy
szanse miec to juz jest sprawa drugorzedna, wazny jest saspokojenie
egoistycznych dazen rodzicow. Szkoda tylko ze gazeta nakreca ta spirale
Obserwuj wątek
    • ggraff Re: Na Ruczaju niemowlaki uczą się angielskiego 06.11.06, 08:47
      A ile ta przyjemność kosztuje?
      Co z dziećmi, kt. rodzice nie zapisali na zajęcia?
      Siedzą z boku i mają zakaz słuchania i powtarzania?
      • Gość: k. Re: Na Ruczaju niemowlaki uczą się angielskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.06, 09:46
        To nie jest przedszkole tylko szkoła językowa, więc są zapisane dzieci, których
        rodzice chcą, żeby tam byli. Nie ma dzieci nie zapisanych.
    • Gość: wyborca z Ruczaju Re: Na Ruczaju niemowlaki uczą się angielskiego IP: 195.116.120.* 06.11.06, 09:56
      No tak, mamy może wychowywać po staremu?, żadnego sensownego wykształcenia,
      żadnej pracy, a potem: "wszystko sie mi należy, bo jestem niezaradny życiowo",
      dać mieszkanie komunalne, dać zasiłek,
      do roboty (do szkół) hołoto i inna hałastro!
      • Gość: Pudliszek Re: Na Ruczaju niemowlaki uczą się angielskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 10:35
        Czego to ludzie nie wymyślą, żeby tylko wycisnąć z innych te parę groszy. A co z
        kursem angielskiego dla psów i kotów?
        • lumpik1 Re: Na Ruczaju niemowlaki uczą się angielskiego 06.11.06, 10:49
          Na tym Ruczaju to same"Jaśnie pony".Same geniusze i potomkowie miljonerów z
          reformy rolnej.Nic im nie pasuje .Mam propozycje dla nowych władz.Odgrodżcie
          geniuszy z Ruczaju murem i drutami kolczastymi od reszty normalnego
          społeczeństwa.Niech tam sobie żyją w spokoju i dobrobycie.
          • Gość: wyborca z Ruczaju Re: Na Ruczaju niemowlaki uczą się angielskiego IP: 195.116.120.* 06.11.06, 11:50
            popieram,
            "aby nam tu żadne lumpy ze Starego Podgórza nie lazły"
            • lumpik1 Re: Na Ruczaju niemowlaki uczą się angielskiego 06.11.06, 12:25
              A ty z jakiej wiochy do Krakowa gó..pchaju przyjechałeś ? "Ojce "sprzedali
              ziemię co z reformy rolnej ukradli,żebyś w mieście mieszkał.
              • Gość: wyborca z Ruczaju Re: Na Ruczaju niemowlaki uczą się angielskiego IP: 195.116.120.* 06.11.06, 12:59
                Z Wiśniowej, woj. świętokrzyskie

Co sie tyczy reformy rolnej, to w Katedrze Prawa Rolnego, obroniłem pracę
                pt. "Rewindykacja nieruchomości przejętych przez państwo w czasie reformy
                rolnej", która w czasch rządów SLD/PSL była przez kancelarie wykorzystywana do
                składania odwołań od decyji, pozwów do sądów lub kasacji do SN, a za rządów AWS
                była wykorzystywana przez wojewodów, aby unieważniać decyzje komunistów,
                jednak moje główne zajęcie w Krakowie, to pomoc właścicielom, w odzyskiwaniu
                mieszkań w ich kamienicach, które zajmowali (i jeszcze zajmują) lokatory (co im
                się wszystko należy), płacąc jałmużnę zamiast czynszu (o ile płacą).

PS. Moi rodzice gospodarują na gruntach, które mój prapradziadek otrzymał od
                cara za udział w wojnie rosyjsko-japońskiej, wczesniej (I RP) były to dobra
                królewskie (nie szlacheckie) więc nie odbyło się, to kosztem powstańców
                styczniowych.

PS.2 Żadna praca nie chańbi.

PS.3 A ja mam od rodziców świerze jajka, kury i inne mięso, warzywa bez chemi
                itp, natomiast na handel dla takich "miastowych" sprzedajemy całą tablicę D.
                Mendelejewa
                • Gość: aga Re: Na Ruczaju niemowlaki uczą się angielskiego IP: *.ramtel.pl 06.11.06, 16:50
                  Panie prawniku z KPR - hanba to hanba, a nie 'chanba', swieze 'swierze', chemia
                  i chemii... A tak poza tym to ok :-)
                  a.
                  • Gość: wyborca z Ruczaju Re: Na Ruczaju niemowlaki uczą się angielskiego IP: *.crowley.pl 06.11.06, 17:29
                    też uważam, że na forum powinien być moduł sprawdzania pisowni jak w edytorach
                    tekstu
                    • Gość: hei Re: Na Ruczaju niemowlaki uczą się angielskiego IP: 81.219.149.* 06.11.06, 18:15
                      zainstaluj sobie Firefox 2, mili panowie mają dla ciebie niespodziankę

download.mozilla.org/?lang=pl&product=firefox-2.0&os=win
                      • Gość: wyborca z Ruczaju Re: Na Ruczaju niemowlaki uczą się angielskiego IP: *.crowley.pl 06.11.06, 20:56
                        pewnie, w domu używam,
                        jeszcze tylko w firmie wyrzucę IE i będzie oki
                  • xstrzeciak Re: Na Ruczaju niemowlaki uczą się angielskiego 22.11.06, 01:06
                    Gość portalu: aga napisał(a):

> Panie prawniku z KPR - hanba to hanba, a nie 'chanba', swieze 'swierze', chemia
                    >
                    > i chemii... A tak poza tym to ok :-)
                    > a.

Błendy w pisowni sa celowe, zamieżone i hronione prawami ałtorskimi.
                    Urzywanie podobnyh błenduf jest zakazane i bezprawne.
              • xstrzeciak Re: Na Ruczaju niemowlaki uczą się angielskiego 22.11.06, 11:03
                lumpik1 napisała:

> A ty z jakiej wiochy do Krakowa gó..pchaju przyjechałeś ? "Ojce "sprzedali
                > ziemię co z reformy rolnej ukradli,żebyś w mieście mieszkał.

Co do powrotów na wieś, to właśnie m.in. mozliwość korzystania z
                takich "szkolnych zabaw z jezykiem obcym" decydują o dłuzszym pozostaniu w
                krakówku, chodzi o lepsze perspektywy dla dzieci, u mnie w podstawówce nie było
                nawet sali gimanstycznej (nadal nie ma), do najbliższego basenu jest 30 km,
                podejżewam , że moje dzieci zostana by w mieście wychowac swoje dzieci, to
                takie proste

Błendy w pisowni sa celowe, zamieżone i hronione prawami ałtorskimi.
                Urzywanie podobnyh błenduf jest zakazane i bezprawne.
    • kaja10001 Na Ruczaju niemowlaki uczą się angielskiego 06.11.06, 12:32
      A ja uważam że dzieci maja tak niewyobrazalny potencjal ze trzeba to
      wykorzystywac od malego.
      • Gość: milon Re: Na Ruczaju niemowlaki uczą się angielskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.06, 16:16
        Wielkie mi rzeczy. Szkoła Helen-Doron uczy języka angielskiego od kilku lat.
        Moja córka zaczęła się uczyć mając 1,5 roku i po czterech latach widać
        zdecydowane postepy. Jeżeli kogoś stać to niech daje szansę rozwoju swoim
        dzieciom a nie bredzi o jaśnie państwach. Nauka to forma inwestycji, jedni woą
        dać pieniądze na swoje dzieci inni wolą je przepić.
    • Gość: Marcin Gama Bell IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.06, 16:10
      W Gama Bell juz dawno istnieje Lippy and Messy Academy of English dla dzieci od
      szóstego miesiąca życia. I nie uważam tego za fanaberię. Dziecku najzwyczajniej
      będzie w przyszłości łatwiej!
    • Gość: s Re: Na Ruczaju niemowlaki uczą się angielskiego IP: *.adsl.sky.cz 06.11.06, 16:14
    • Gość: Swietłana Re: Na Ruczaju niemowlaki uczą się angielskiego IP: *.adsl.sky.cz 06.11.06, 16:27
      MYŚLĘ, ŻE TO BARDZO DOBRA RZECZ.DZIECI UCZĄ SIĘ MELIDII JĘZYKA W SPOSÓB
      NATURALNY. DLA DZIECIKÓW TO NIE SĄ LEKCJI, LECZ WIELKA FRAJDA ( MOŻE DLATEGO
      LIPPY & MESSY SĄ TAK UWELBIANE PRZEZ DZIECI) OCZYWIŚCIE ZE WSZYSTKIM NIE MOŻNA
      PRZESADZAĆ.
      P.S.MOI DZIECIAKI ( ADA 3,4 LATA I WIKTOR 2,8) ZNAJĄ 4 JĘZYKI :POLSKI, CZESKI,
      GWARĘ ŚLĄSKĄ I JĘZYK ROSYJSKI. I NIE WIDZĘ, ABY MIAŁY JAKIŚ PROBLEMY
      • Gość: Pudliszek Re: Na Ruczaju niemowlaki uczą się angielskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 17:02
        A ja mam na ten temat inny pogląd: moja córeczka wychowuje się w dwójęzycznej
        rodzinie, i równocześnie uczy się dwóch języków: polskiego i niemieckiego. Jak
        na razie, poza pojedynczymi słowami nie mówi w żadnym z dwóch języków, a
        obawiamy się, że gdy wreszczie zacznie mówić, będzie te języki nieświadomie
        mieszać ze sobą. Dlatego uważam: dziecko powinno opanować dobrze najpierw jeden
        język. Dopiero wtedy może zacząć powoli, bez stresu przyswajać inny język.
        Naprawdę nie rozumiem rodziców, które od maleńkości (pół roku!) tresują swoje
        dzieci. Dziecko potrzebuje przede wszystkim szczęśliwego dziecinstwa, na naukę
        zawsze przyjdzie pora. Najważniejszą rzeczą jest odkryć, jakie dziecko ma
        zdolności, a przede wszystkim zainteresowania i w tym kierunku należy wspierać
        jego rozwój.
        • Gość: gosc Re: Na Ruczaju niemowlaki uczą się angielskiego IP: 82.119.85.* 06.11.06, 20:20
          Dokladnie tak, mam znajomych polakow ktorzy mieszkaja w Austrii. W domu mowia
          po polsku, dziecko 5 lat w przedszkolu po niemiecku. I finalnie nie mowi dorze
          w zadnym jezyku. Zgadzam sie w 100% ze trzeba w dzici inwestowac , ale z glowa.
          Dzieci po pierwsze potrzebuja normalnego dziecinstwa , a nie jak to ladnie
          ujales "tresury". Wydaje mi sie ze jest to forma "samoobrony" , zrobilem(am)
          wszystko zeby dziecko mialo jak najlepszy start. Trzeba tylko uwazac zeby
          nie "wylac dziecka z kapiela".
          • lumpik1 ReDo wyborca z Ruczaju 06.11.06, 21:20
            Pracę napisali ci za świnię a obroniłeś za krowę.Takich błędów to nawet
            niedouczony "miastowy" nie robi.Nie ośmieszaj się pajacu.Jak twoi walczyli za
            cara to byli zdrajcami a ziemia,którą dostali od wrogów POLSKI była zabrana
            prawdziwym Polakom i patryiotom.Więc siedz cicho i przodkami się nie
            chwał.Pewnie jesteś taki sam sprzedawczyk.A wykształceniem się nie chwal,bo moje
            nie niższe i zdobyte uczciwą drogą.W przeciwieństwie do twojego.
            • Gość: wyborca z Ruczaju Re: ReDo wyborca z Ruczaju IP: *.crowley.pl 07.11.06, 02:02
              będzie robił, gdy będzie miał dysortografię,
              mnie np. stać, by korektę pism procesowych robili pracownicy lub mam komu
              dyktować takie pisma; przy okazji zdobywają doświadczenie w argumentacji prawniczej,

a błędy na forum zwisają mi, tak jak i Twoje szczeniackie zaczepki,

do zobaczenia, wracam do pisania pozwu o eksmisję następnego lumpa (lumpika)
          • oliwka1233 Re: Na Ruczaju niemowlaki uczą się angielskiego 15.11.06, 12:58
            czytam i mogę uwierzyć - co wy wypisujecie? Nie macie pojęcia na czym polegają
            te zajęcia, a wyżywacie się na maksa, żałosne!
            Mój synek chodzi na musicalbabies i jest zachwycony (raz w tyg 1h).
            Ma już swoje ulubione piosenki, nowych kolegów, świetną ciocię Alicję pełną
            energii i pomysłów na twórczą zabawę. A słówka sam niechcący "łapie" i z ochotą
            powtarza (gu baj,śip, pig, dok...jest wesoło :))
            Więc proszę - nie róbcie z nas oszołomów. Te zajęcia dają nam-rodzicom pojęcie,
            jak dziecko czuje się w grupie, taki wstęp do przedszkola dla Bąbli! Wszystkim
            rodzicom maluszków polecam!!!
    • maheda Przydałby się kurs polskiego dla dziennikarza... 06.11.06, 21:49
      Sroczka kaszę "waRZyła" (gotowała), a nie "waŻyła".
      pfffffffffffffffffff.................

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka