Dodaj do ulubionych

piękny Kraków

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.06, 23:59
Cześć,jestem z Bydgoszczy, wybieram się do Krakowa. Doradzcie mi co można
zwiedzić w Krakowie? Gdzie można przenocować?Pozdrawiam Dorota
Obserwuj wątek
    • Gość: Nulek Re: piękny Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 00:04
      w Krakowie jest duzo zabytkow więc warto je zwiedzic, a jeśli chodzi o nocleg
      to najlepiej w jakims hotelu,
      • Gość: turystka Re: piękny Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 00:08
        Dzięki Nulek za poradę , bardzo mi pomogłeś . Jestem oczarowana Twoją wiedzą o
        Krakowie.
    • nulka8 Re: piękny Kraków 03.12.06, 00:07
      Rynek, Wawel, Bielany z Klasztorem Kamedułów, Kościół na Skałce, Kopce
      (podstawowe to Kościuszki i Piłsudskiego), Skałki Twardowskiego (póki jeszcze
      są), kościół Karmelitów, Kazimierz...
      • wij.paszczak Re: piękny Kraków 03.12.06, 12:32
        obowiazkowo kamikaze w Black Gallery ...o 3 nad ranem....
        zayebiste powroty są z tej knajpy:)
      • qoobaq Re: piękny Kraków 03.12.06, 13:37
        W okolicach rynku; collegium maius na Anny - najstarszy budynek uniwersytetu,
        kosciol franciszkanow z pieknymi witrazami Wyspianskiego, w muzeum Czartoryskich
        mozna sobie zobaczyc Dame z gronostajem Leonarada, na Jana warto zajrzec do
        galerii Mleczki 8-)Caly Krakow jest piekny, najlepiej przejdz sie droga
        krolewsaka od barabakanu do wawelu to nic ci nie umknie. A pozniej na
        Kazimierz..Zwlaszcza noca 8-)
        • Gość: elżbieta Re: piękny Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 13:47
          zastanawiam sie jak mozna będąc Polka ,wiec posiadajaca troche wiedzy na temat
          wlasnego kraju pytac co mozna zobaczyć w Krakowie? a o Wawelu slyszalas? a o
          kościele Mariackim ,a o floriańskiej itp.? żeby wymienić najważniejsze? dla
          mnie to szczyt niedouczenia i głupoty,nie kompromitowalabyś sie kobieto
          lepiej....
          • qoobaq Re: piękny Kraków 03.12.06, 14:06
            brawo, wykazalas sie olbrzymim poziomem kulturry i coz za elokwencja, no no no
            Zakladam ze kolezanka z Bydgoszczy o Wawelu slyszala, sam fakt, ze sie tu
            turystycznie wybiera moze wskazywac na to, ze cos o Krakowie wie. I moze liczy
            na jakies ciekawostki spoza scislego kanonu.
            A szczytem kompromitacji i glupoty to twoj post jest, powinnas sie wstydzic
            • Gość: elżbieta Re: piękny Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 14:10
              no tak bo ty oczywiscie jesteś wujek dobra rada ..jakby cie zapytalaco jest
              stolica Polski to pewnie też caly w uśmiechach radośnie opisałbyś całą
              Warszawę.Turystka jest wyraźnie ignorantką ( może krewna Kononowicza) ale ty
              oczywiscie musisz trochę "porycerzować" ah
              • wij.paszczak Re: piękny Kraków 03.12.06, 14:25
                Nie no,Ty jesteś wszechwiedząca i nijakiej rady nie potrzebujesz...
                A stolicą Polski są rzecz jasna Słomniki
                • Gość: Rydzyk [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 14:29
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • Gość: elżbieta Re: piękny Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 14:49
                  ? piszesz stamtąd? zdumiewajace ,najwiekszy pieniacz na forum a nagle szpanuje
                  kulturą osobistą LOL
                  • Gość: Rydzyk Wywalil moj post:-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 14:55
                    A jeszcze nie tak dawno temu w tym "pieknym" miescie swinie pasly sie pod
                    blokami.Moze wlasnie dlatego mieszkancy wychodza na pole:-)
                    • peteen i słusznie... 03.12.06, 14:57
                      wyluzuj, młodzieńcze, bo nie wystawiasz sobie najlepszego świadectwa...
              • Gość: misio Re: piękny Kraków IP: *.244.146.138.ip.tnp.PL 03.12.06, 15:07
                nulek , elzbieta , kiko i co tam jeszcze usilujesz udawac , nie wiem jakie
                kompleksy Cie przesladuja , nie watpie jednak w ich wielkosc i sile skoro
                potrafily zdominowac Twoja osobowosc i jakze czesto pozwalaja Ci poczuc sie nie
                zwiazana dobrymi manierami - zacznij , wiec naprawiac swiat od siebie na co z
                pewnoscia Cie stac

p.s. za dobry zwyczaj uwazam nie odpisywanie na posty uwlaczajace poziomowi
                obyczajow autora ; zycze powodzenia
                • Gość: elżbieta Re: piękny Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 16:48
                  nulek , elzbieta , kiko i co tam jeszcze usilujesz udawac , nie wiem jakie
                  > kompleksy Cie przesladuja ,
                  mylisz sie ,nie potrzebuje sie podszywac pod starą kobietę
    • jagoda85 Re: piękny Kraków 03.12.06, 14:52
      Wszystko zależy ile czasu chcesz poświęcić na zwiadzanie zabytków, bo tych
      najwyższej klasy jest bardzo dużo. Trudno coś polecić, bo większośc
      największych zabytków to wszyscy znają z wycieczek szkolnych do Krakowa. Może
      poszukaj w googlach zabytki Krakowa i wybierz sobie to co cię interesuje. Może
      wejdź tutaj www.cracow.pl/. Może znajdziesz coś dla siebie. Pozdrawiam
      • peteen Re: piękny Kraków 03.12.06, 14:56
        nie wiem, czy mogę się włączyć do tej merytorycznej dyskusji...

ale skoro już tu jestem, to ja bym spróbował wycieczki np. szlakiem krakowskich
        klasztorów: franciszkanie, cystersi, benedyktyni - jest co oglądać
        a tani nocleg to, jak zwykle, trzy kafki - se wejdź na ich stronę i sprawdź

jednak tego typu pytania, powtarzające się kilka razy w tygodniu, mogą
        faktycznie wkurzyć, zwłaszcza w dobie 8 milardów stron dostępnych w wyszukiwarce
        google...
        • qoobaq Re: piękny Kraków 03.12.06, 15:10
          To pewnie patriotyzm lokalny przeze mnie przemawia, ale nie do konca sie zgodze
          odnosnie tych 8 miliardow stron o krakowie. Z racji miejsca zamieszkania
          masz/mamy oglad z bliska i rzeczy, ktore umkna autorom stron a nam sie wydzadza
          warte plecenia mozemy tu uwzgledniec. I w sumie takie pytania zadawane nawet
          codziennie powinny raczej cieszyc niz irytowac, czyz nie? Ciekawe jak czesto
          zadawane sa one w Warszawie.
          • peteen Re: piękny Kraków 03.12.06, 15:13
            Kuba, a gdzie wyczytałeś w moim poście, że to 8 miliardów dotyczy tylko Krakowa?

poza tym jest też wyszukiwarka na forum, wszak na identyczne pytania
            odpwoiadaliśmy juz wielokrotnie
            niestety, nasi współforumowicze są bardzo często wyjątkowymi leniuchami...
            • wij.paszczak Re: piękny Kraków 03.12.06, 16:10
              stronuw wiencej nirz lódziuf
              śfiat sie kączy...
              • qoobaq Re: piękny Kraków 03.12.06, 16:43
                aha, juz myslalem , ze tyle stron o Krakowie jest 8-)
                No jasne, ze watkow " Co warto zobaczyc w Krakowie" bylo juz od groma, ale mnie
                chodzi o zasadniczo przyjemne łechtanie lokalno patriotycznej dumy - tak sobie z
                rana zobczyc, ze ktos kolejny chce zajrzec do cesarsko-krolewskiego grodu i
                jeszce pyta co warto zobaczyc - to sie wykazac mozna 8-)
            • jagoda85 Re: piękny Kraków 03.12.06, 17:18
              Jeśli nie chcesz to nie odpowiadaj na pytania, i nie cztyaj tego co cię nudzi
              lub denerwuje. Lepiej zajmij się tym, co cię rozwija i nie trać czasu na
              złośliwości.
        • cortez.the.killer Noo,brawo Peteen-należy Ci się kielich mszalnego 03.12.06, 16:42
          wina.Nie każdy może wymyśleć wycieczkę po Krakowie czarnym szlakiem-
          tzn."szlakiem krakowskich klasztorów".Ja mogę zaproponować wycieczkę białym
          szlakiem-tzn.po miejscach w Krakowie,które nie są/narazie/ w rękach Koścoła.
          Krótka,godzinna wycieczka.:)
        • Gość: rada Re: piękny Kraków IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 03.12.06, 16:56
          peteen napisał:

> jednak tego typu pytania, powtarzające się kilka razy w tygodniu, mogą
          > faktycznie wkurzyć

Zawsze mozna nie odpowiadac w tym watku i zaznaczyc autora do ignorowania. Jaki
          w tym problem. A to forum jest chyba wlasnie po to aby wymienic sie
          wiadomosciami o Kraku. Nie wszyscy musza wiedziec o Rynku czy Sukiennicach.
          • Gość: elżbieta Re: piękny Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 17:07
            > Nie wszyscy musza wiedziec o Rynku czy Sukiennicach.
            to już jakies kalectwo...
            • qoobaq Re: piękny Kraków 03.12.06, 17:10
              strasznie madra jestes, moze w takim razie opowiesz nam szybciuitko i bez
              googlowania co na wspomnianej przez ciebie florianskiej mozna zoabczyc? Czy
              wystarczy sie przeleciec cala dlugioscia i juz jest czlowiek syt wrazen?
    • Gość: rada Re: piękny Kraków IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 03.12.06, 16:54
      Zobacz koniecznie Rynek i Wawel.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka