Dodaj do ulubionych

Brak BBC Prime w UPC? Podpisz protest!

18.01.07, 17:24
UPC w Krakowie ma mnóstwo klientów, a BBC Prime było jedną z najlepszych
stacji w ich ofercie. Do wczoraj - UPC postanowiło bowiem zamienić Little
Britain na bajeczki kanału MiniMini. Może podpisanie petycji pomoże to
zmienić? Jeśli też brakuje Wam Ligi dzentelmenów - przyłączcie się do
protestu, podpiszcie protest:

www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=2008

Wielkie dzięki, a o szczegołach historii poczytać można tutaj (polecam także
komentarze):
wirtualnemedia.pl/document,,2068786,UPC_poszerza_oferte.html
Obserwuj wątek
    • matylda.stanowska Re: Brak BBC Prime w UPC? Podpisz protest! 18.01.07, 18:17
      Popieram ten protest. BBC Prime to świetny program, którego żaden inny z obecnej
      oferty UPC nie jest w stanie zastąpić, ze względu na wysoka jakość i
      różnorodność BBC Prime oraz podpisy w jęz. polskim !

Protest podpisałam i wierzę, że odniesie skutek.

Wszyscy, którzy są podobnego zdania o BBC Prime, PODPISUJCIE SIĘ,proszę!
      • toren Re: Brak BBC Prime w UPC? Podpisz protest! 18.01.07, 19:30
        Popieram ten protest! Złożyłem swój głos na stronie www.petycje.pl.

Zachęcam innych klientów UPC do przyłączenia się do tego słusznego protestu.
        • megas1 Re: Brak BBC Prime w UPC? Podpisz protest! 18.01.07, 19:47
          Juz się podpisałem. UPC w ogóle ma marną oferte w porównaniu z A. Byłem u nich i jeżeli BBC Prime nie zostanie przywrócone to poprostu rozwiaże umowę i przejdę do A.
          • kikoo1 Re: Brak BBC Prime w UPC? Podpisz protest! 18.01.07, 20:13
            Również popieram! BBC Prime jest bdb, jak wszystko co BBC!
            "A" to autocom - aster????
            • getin Re: Brak BBC Prime w UPC? Podpisz protest! 19.01.07, 09:15
              Właśnie podpisałem się!

Przyłaczajcie się do tego protestu, nie bądźmy bierni wobec aroganckich decyzji
              UPC. W końcu oni z NAS żyją!!!!
              • getin Re: Brak BBC Prime w UPC? Podpisz protest! 19.01.07, 18:25
                Właśnie. Do tej pory podpisało już 119 osób! Ja też.
                • agawa888 Re: Brak BBC Prime w UPC? Podpisz protest! 20.01.07, 11:14
                  Protest podpisało do tej pory już ponad 140 osób. Przyłaczam się.
    • czesiekkk Re: Brak BBC Prime w UPC? Podpisz protest! 20.01.07, 11:33
      A ja się wpisałem na petycję, ale mnie nie ma. Pewnie mnie nie zweryfikowali
      albo coś się pokiełbasiło.
      Nawet jak nie dostaniemy tego co żądamy jako abonenci UPC to dajemy jasny i
      wyrażny znak firmie, tak z nami postępować nie wolno, po drugie bronimy innych
      wartościowych kanałów jak Planete, DSC, NGT, które również moga się okazać
      niszowe. Bardziej niszowe niż Polonia 1 na przykład.
      • matylda.stanowska Re: Brak BBC Prime w UPC? Podpisz protest! 20.01.07, 13:37
        Żeby SKUTECZNIE podpisać się pod petycją:
        1. Wejdź na stronę: www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=2008
        2. Pod tekstem petycji, u dołu strony po lewej, kliknij na pole "Popieram -
        jestem ZA" - automatycznie otworzy się strona z formularzem danych
        3. Po niewypełnieniu tego formularza, kliknij na pole u dołu strony po lewej
        "podpisz petycję" - PETYCJA PODPISANA!
        4. Po otrzymaniu maila na swoja skrzynkę kliknij na link potwierdzający oddanie
        głosu - w ten sposób Twój głos zostanie uznany za zweryfikowany.

Pozdrawiam
        • agawa888 Re: Brak BBC Prime w UPC? Podpisz protest! 22.01.07, 11:01
          Podaję link do informacji o podwyżce abonamentu za TV kablowa w sieci UPC:
          www.press.pl/newsy/pokaz.php?id=9034
          • megas1 Re: Brak BBC Prime w UPC? Podpisz protest! 22.01.07, 18:27
            Nie ma BBC Prime w UPC? I dobrze - nie interesuje mnie to już. Rozwiazałem dzisiaj umowę. Pani zapytała o powód rozwiązania - jak jej odpowiedziałem to się uśmiechnęła i odpowiedziała tylko: No tak, oczywiście :D
            Trzeba tylko napisac, że w dniu ... rozwiazuje umowę z miesięcznym wypowiedzeniem. I tyle. Warto jeszcze poprosić o potwierdzenie przyjęcia pisma
            • kikoo1 Re: Brak BBC Prime w UPC? Podpisz protest! 22.01.07, 18:32
              >Aster< na szczęście nadal będzie miał BBC Prime w ofercie!!!
            • czesiekkk Re: Brak BBC Prime w UPC? Podpisz protest! 22.01.07, 19:34
              Eh, zazdroszczę ci, ja jestem uwieszony na internecie z UPC.
              Ale podpisałem się pod protestem, pierwszy raz w życiu jestem na liście:-)
              • kikoo1 Re: Brak BBC Prime w UPC? Podpisz protest! 22.01.07, 19:41
                rozumiem i współczuję. Ja dziś dzwoniłam, żeby rozwiać niepokój.
                NBC już nam zabrali.....
                • czesiekkk Re: Brak BBC Prime w UPC? Podpisz protest! 22.01.07, 19:53
                  U nas to się zaczęło od wprowadzenia z okazji MŚ w piłce nożnej w miejsce BBC
                  World Polsatu Sport Extra. Już wówczas czułem w kościach, że coś szykują, nawet
                  wątek gdzieś tam założyłem na FT, że wywalili angielskojęzyczny kanał newsowy.
                  No i się nie pomyliłem, ostateczny cios zadano mi 6 miesięcy później.
                  • getin Re: Brak BBC Prime w UPC? Podpisz protest! 24.01.07, 09:20
                    To może nie być wcale OSTATNI cios. Pewnie UPC ma jeszcze coś w zanadrzu - tzn.
                    stopniowe wycinanie pozostałych jeszcze atrakcyjnych kanałów i zastępowanie ich
                    tanim chłamem.
                    Jeśli nie rozwiązesz umowy z UPC, przekonasz się za jakiś czas czy mam rację.

Ale może jednak nie ryzykować i po prostu rozstać się z UPC za to co JUŻ
                    zrobił?
                    • agawa888 Re: Brak BBC Prime w UPC? Podpisz protest! 25.01.07, 11:36
                      Jak się okazało, BBC Prime wcale nie wycofuje się z Polski (jak twierdziła
                      rzeczniczka UPC). Odłączenie BBC Prime następiło WYŁACZNIE wskutek decyzji
                      sieci UPC (artykuł z dzisiejszej "Gazety Wyborczej":
                      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,61085,3871086.html
                      "Louise Hollely, biuro prasowe BBC: - Standardową praktyką telewizji BBC jest
                      renegocjacja warunków umowy co 3 lata. Istniejemy na rynku w Polsce od 12 lat,
                      dotychczas rozmowy z UPC kończyły się przedłużeniem umowy. W tym roku
                      pozytywnego finału negocjacji z UPC nie było. Ale to wcale nie oznacza, że
                      znikamy z Polski. Nasz kanał jest dostępny na innych platformach telewizyjnych,
                      takich jak np. Cyfra+, Multimedia czy Aster."

To można podpisać petycję wobec arogancji UPC (jest juz ponad 500 podpisów!):
                      www.petycje.pl/petycjePodpisyLista.php?petycjeid=2008&podpis_rodzaj=1
                      • czesiekkk Re: Brak BBC Prime w UPC? Podpisz protest! 25.01.07, 12:28
                        Szkoda tylko, że protest nie zaczął się już w lipcu, kiedy w Krakowie wylatywał
                        z oferty BBC World. Operator pomyślał sobie, że może robić wszystko co mu się
                        podoba i będzie mógł ściąć "niszowe" BBC.
                        Ale teraz trwa już piękny protest.
                        • getin Re: Brak BBC Prime w UPC? Podpisz protest! 25.01.07, 13:27
                          Tak czy inaczej - lepiej późno niż wcale.

Uratujmy choc ten jeden kanał.
                          • viking73 Re: Brak BBC Prime w UPC? Podpisz protest! 25.01.07, 13:49
                            Gdyby się jednak nie udało się go uratować, to wklejam ku informacji wątek z
                            forum "Telewizja" o możliwości odbieru NIEKODOWANEGO BBC PRIME z satelity.
                            Byłem zdziwiony, ale okazało się, że taka możliwość w Polsce istnieje (choć
                            tania i bezproblemowa nie jest).

Tu więcej szczegółów:
                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14&w=55741397&v=2&s=0
                            • agawa888 Re: Brak BBC Prime w UPC? Podpisz protest! 25.01.07, 15:10
                              Jakims dziwnym trafem, po zebraniu ponad 550 podpisów pod petycją, strona z tą
                              petycją ULEGŁA TAJEMNICZEJ AWARII, co uniemożliwi składanie podpisów kolejnym
                              osobom.
                              Ciekawe dlaczego akurat teraz następiła ta awaria?? Macie jakies sugestie?
                              • czesiekkk Re: Brak BBC Prime w UPC? Podpisz protest! 25.01.07, 17:03
                                Nic nie szkodzi, podpiszę się jeszcze raz a jak będzie trzeba to jeszcze jeszcze
                                raz. I pewnie nie tylko ja tak jestem w stanie to zrobić.
                                • marynka7 Re: Brak BBC Prime w UPC? Podpisz protest! 25.01.07, 18:18
                                  Oczywiście -podpisałam protest - strasznie mnie to rozeźliło, myślicie, że UPC
                                  może jeszcze zmienić decyzję???
                                  • czesiekkk Re: Brak BBC Prime w UPC? Podpisz protest! 25.01.07, 18:31
                                    Protesty wezmą pod uwagę, ale zmartwią się dopiero wypowiedzeniami umów i to
                                    dopiero im da do myślenia. Ci co nie mają od nich internetu, mają możliwość
                                    przejścia do konkurencji umowy wypowiedzieli albo wypowiedzą w niedługim czasie.
                                    Póki co mają darmową, negatywną reklamę, ale UPC samo chciało, wystarczyło
                                    podpisać umowę z BBC na BBC Prime. Ciekawe jakimi racjami operator kierował się
                                    przy nieprzedłużaniu umowy, ja obstawiam względy oszczędnościowe.
                                    • getin Re: Brak BBC Prime w UPC? Podpisz protest! 26.01.07, 09:04
                                      Zgadzam sie, równiez moim zdaniem UPC chciało SOBIE trochę zaoszczędzić
                                      serwując "panią z Tarotem" zamiast kultowego BBC Prime.

Ale dlaczego jednocześnie ogłasz PODWYŻKĘ ceny abonamentu TV? To dziwna logika,
                                      no chyba że jednym kryterium sa oszczędności - w tym wypadku zoszczędziłoby UPC
                                      (a klient by dopłacił!).
                                      • agawa888 Re: Brak BBC Prime w UPC? Podpisz protest! 02.02.07, 21:40
                                        Jest już grubo ponad 800 podpisów pod petycją!

Kto z Was jeszcze dołączy? Dla chętnych link:

• tempe Re: Brak BBC Prime w UPC? Podpisz protest! 02.02.07, 23:53
                                          podpisałem i co
                                          dalej nie ma
                                          • czesiekkk Re: Brak BBC Prime w UPC? Podpisz protest! 03.02.07, 22:37
                                            Protest trwa.
                                            media2.pl/media/19740-polskie-plany-bbc.html
                                            • toren Nasz protest poskutkował! 06.02.07, 13:53
                                              Jest jednak szanasa na przywrócenie BBC Prime! Nasz protest najwyraźniej
                                              poskutkował!
                                              Jak donosi SAT Kurier: "...W lutym wiceprezes BBC Global Channels ma odwiedzić
                                              Polskę, by m.in. negocjować z UPC w sprawie BBC Prime.",link do całego
                                              artykułu:
                                              www.satkurier.pl/?polskie_kanaly/&kat=150&id=35625
                                              Co ważne, autorzy stwierdzają w tym tekście, że:"...UPC nie zrobiło kroku w
                                              dobrym kierunku, usuwajac kanał BBC Prime z oferty..."

Zwolenników BBC/BBC Prime proszę o wyrażenia poparcia dla tego kanału, link do
                                              petycji:
                                              • czesiekkk Re: Nasz protest poskutkował! 07.02.07, 15:59
                                                Pewnie, że nie zrobiło, bo część osób położyło im wypowiedzenia na stół i to
                                                poskutkować mogło, bo protestujemy dla siebie, żeby zobaczyć że jest więcej osób
                                                chcących oglądać brytyjską rozrywkę na BBC Prime.
                                                Jeszcze trochę abonentów położy wypowiedzenia za wczorajszą awarię ogólnopolską.
                                                Jeszcze nie mamy co się cieszyć, długa droga przed nami a kilka kanałów FTA
                                                pozostało do wprowadzenia do oferty Pakiet Pełny UPC.
                                                • toren Re: Nasz protest poskutkował! 07.02.07, 18:41
                                                  Ale skoro jest jakiś skutek protestu, to znaczy że warto było podpisać petycję!
                                                  • megas1 Re: Nasz protest poskutkował! 07.02.07, 21:45
                                                    Wczoraj mnie podpieli do Astra. Mam BBC Prime i parę innych kanałów o których mogłem marzyć do tej pory UPC. Nie mam niestety NG i planete ale trudno - Pozostałe kanały to rekompensują
    • czesiekkk Re: Brak BBC Prime w UPC? Podpisz protest! 08.02.07, 11:00
      telefon.gsm.pl/telekomunikacja/19924-klopoty-upc.html
      • toren Re: Brak BBC Prime w UPC? Podpisz protest! 08.02.07, 12:34
        No tak - UPC ma problemy (techniczne i nne).
        Ale dlaczego my - klienci tej firmy - mamy cierpieć z tego powodu???

W dodatku UPC własnie ogłasza wprowadzenie podwyżki za TV kablową.

To objaw wyjątkowej arogancji wobec klienta i widza!
        • agawa888 Re: Brak BBC Prime w UPC? Podpisz protest! 18.02.07, 17:28
          Pod petycją podpisało się już prawie TYSIĄC OSÓB!
          W tej sytuacji UPC nie może dłużej twierdzić, że BBC Prime nie cieszy się
          zainteresowaniem widzów i jest rzadko oglądane.
          Zresztą sami przeczytajcie komentarze:
          www.petycje.pl/petycjePodpisyLista.php?petycjeid=2008&podpis_rodzaj=1
    • pawel_krak Re: Brak BBC Prime w UPC? Podpisz protest! 19.02.07, 16:53
      Podpisuję

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka