ewa.zie 21.01.07, 14:01 Czy opłata 7 zł za m2 miesięcznie, która Budimex narzucił przy odbiorze mieszkania, ze utrzymanie nieruchomosci do czasu podpisania aktu notarialnego, nie wydaje się wam wygórowana? podpisaliście bez zastrzeń? ez Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karasek81 Re: opłaty 21.01.07, 23:33 Ja podpisałem. Wydaje mi się że nie miałem wyboru. Poza tym chciałemm już mieć klucze... P.S. Czy dostaliście klucze do klatek schodowych, do bramek itd. Co z wjazdem dla samochodów dostaniemy jakieś klucze, piloty, czy coś w tym rodzaju?? PK Odpowiedz Link Zgłoś
martinella1 Re: opłaty 25.01.07, 00:05 Moja ocena: 1. opłata bardzo wysoka. Ale w żadnej sprawie istotnej dla WSZYSTKICH mieszkańców nie potrafiliśmy sie zjednoczyc i walczyć o swoeje interesy. Kazdy chce odebrać swoje em-ileś i tyle. Na piloty i klucze trzeba czakać do uprawomocnienia decyzji o odbiorze inwestycji. Ja czekam jeszcze na klucze ... do mieszkania !!! Szanowanym klientem byliśmy w ubiegłym roku - potem ceny poszły w górę i wszystko się zmieniło dla obu stron. Warto szybko założyc wspólnotę. Mam nadzieję, że na wiosne zaczniemy juz mówic do siebie "dzień dobry" mieszkając przy Bajecznej : ))) Odpowiedz Link Zgłoś
himera1977 Re: opłaty 25.01.07, 07:30 Martinella a dlaczego jeszce nie odebrałaś M? jakieś niedoróbki w mieszkaniu? A Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.z.bajecznej Re: opłaty 01.02.07, 16:35 cena 7zł za m2 jest ceną tymczasowej opłaty na czas budowy tj. do odbioru budynków i jest taka wysoka ze wzgledu na zwiekszona ochronę na czas budowy - taka informacje uzyskałam dzis podczas odbioru mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
martinella1 Re: opłaty 05.02.07, 22:36 Kto wpłaca opłate do 10 lutego ? Gdzie i ile dokładnie ? Czy jest szansa na akty notarialne w lutym ? Kto wybiera Notariusza i jaki to kszt ? Odpowiedz Link Zgłoś
karasek81 Re: opłaty 06.02.07, 10:23 Ja mogę potwierdzić. Wczoraj otrzymałem pisemko z Budimexu. Mam termin u notariusza na 8 lutego. Koszt niecałe 2000 zł. (mieszkanie dwupokojowe. Czy my musimy ponosić ten koszt w całości? był taki zapis w umowie? PK Odpowiedz Link Zgłoś
agrezd Re: opłaty 06.02.07, 23:13 My już jesteśmy po podpisaniu aktu notarialnego. Potwierdzam orientacyjne koszty. Pozdrawiam Marek Odpowiedz Link Zgłoś