Dodaj do ulubionych

Ból brzucha w nocy

11.12.24, 08:22
Od kilku miesięcy wybudza mnie w nocy ból brzucha.Poniewaz strach i panika to moje drugie imię ,postanowiłam zrobić badania.USG,kolonoskopia,gastroskopia i TK nic nie wykazały.No może jedynie w gastroskopii wyszła mi, po raz trzeci zresztą,bakteria helicobacter i nadżerki W trakcie leczenia ból brzucha pojawiał się co noc i to wkrótce po zaśnięciu wybudzał mnie ze snu.Po kilku tygodniach zrobiłam test z kału,bakterii nie ma a brzuch jak bolał tak boli.Bardzo mnie to niepokoi.Lekarze rozkładają ręce i słyszę ..nic pani nie jest,jest pani zdrowa.To nerwy.Nie bardzo chce mi się wierzyć,że to one potrafią tak dać popalić.Moze ktoś miał podobnie,może ktoś coś doradzi.Bo ja już nie mam siły.Chodze niewyspana ,rozdrażniona,płaczliwa.Achs chce dodać ,że leki przeciwbólowe i nospa nie pomagają
Obserwuj wątek
    • sp9tcu Re: Ból brzucha w nocy 11.12.24, 17:21
      Przepraszam że napiszę ostro ale muszę najbliższy szpital psychiatryczny czeka na panią
    • sp9tcu Re: Ból brzucha w nocy 11.12.24, 17:22
      A teraz napiszę na spokojnie w związku z tym że zrobiłaś wszystkie badania i są dobre ból wątroby jest spowodowany stresem napięciami nerwowymi i jedno tylko pytanie czy robiłaś próby wątrobowe i trzustkowe jak to wyszło i czy przejadasz się na noc jeśli nie to masz wszystko w związku z nerwami i napięciem nerwowym jak to się leczy niestety takie rzeczy leczy tylko psychiatra i dobry psycholog psychiatra i dobry psycholog Dlaczego gdyż jest to gdyż są to sprawy nerwowe tyle w temacie
      • andreaa54 Re: Ból brzucha w nocy 12.12.24, 04:37
        Chciałabym bardzo żeby tylko psychiatra był potrzebny.Mysle że sprawa jest poważniejsza,dzisiaj druga noc nieprzespana z bólu.Boli na środku nad pępkiem i trochę w prawo.Nie mam pojęcia co zrobić,gdzie się udać.Chodzę z tymi bólami od wiosny.Wiekszosc badań robiłam prywatnie,bo terminy bardzo odległe.Wyniki mnie trochę uspokoiły,ale ostatnie dwa tygodnie bóle się nasiliły i praktycznie są cały czas.Zrobilam tez crp i enzymy trzustkowe,tez wszystko ok.Boje sie ze cos przeoczono.Lekarze patrzą na mnie jak na przybysza z odległej planety,mąż i córka tez powtarzają ,ze to nerwy.Co robić ??
        • sp9tcu Re: Ból brzucha w nocy 12.12.24, 14:56
          Wstawiam jakieś sprawy kobiece ale na miejscu pierwszym nieleczoną kamicę nerkową i schodzący piasek i wyłączam się z tego tematu
    • koziorozka Re: Ból brzucha w nocy 11.12.24, 17:47
      Morfologia, próby wątrobowe w normie?
      Może psyche ci siada a może te nadżerki dwunastnicy dają ci popalić?

• sp9tcu Re: Ból brzucha w nocy 11.12.24, 21:30
        Na miejscu pierwszym obstawiam sprawdzenie prób wątrobowych i trzustkowych jeśli dobre to daje Psyche a potem nadżerki ewentualnie jak pijesz jakieś lekarstwa interreakcje z lekarstwami tak miałem na przykład pijąc lek na zgagę Controloc i po nim coraz bardziej bolał brzuch żołądek okazało się że Controloc nie wolno pić gdy są próby wątrobowe powiększone i bilbolina trochę większa Dlaczego proste jak pijesz Controloc jest coraz mniej kwasu solnego żółć przechodzi do dwunastnicy i do żołądka a więc robi się podwójna zasada a zasada też drażni
      • andreaa54 Re: Ból brzucha w nocy 12.12.24, 04:45
        Morfologia była parę miesięcy temu,na wiosnę jak wszystko się zaczęło.Moze faktycznie próby wątrobowe by się przydało zrobić.Z nadżerkami,zgagą i problemami z żołądkiem i dwunastnica zmagam się od lat.Od 20-tu przyjmuje IPP. Obecnie nolpaze.Nigdy takich dolegliwości bólowych nie miałam .Nie mam z kim obgadać tego wszystkiego ,dlatego tutaj się znalazłam.Czlowiek w obliczu choroby i cierpienia ,mimo kochających bliskich,jest bardzo samotny
        • koziorozka Re: Ból brzucha w nocy 12.12.24, 15:37
          andreaa54 napisała:
          > Z nadżerkami,zgagą i problemami z
          > żołądkiem i dwunastnica zmagam się od lat.Od 20-tu przyjmuje IPP.
          ------------------
          Próby wątrobowe.
          Powikłania po długotrwałym braniu IPP?
          Dlaczego "problemy z żołądkiem i dwunastnicą" trwają tak długo? Jaka diagnoza? Z powodu stresu?
          Z psychologiem / psychiatrą konsultowałaś?
    • platynowablondynka Re: Ból brzucha w nocy 11.12.24, 21:35
      Bol brzucha jest zawsze od czegos.Proponuje vega test..Na pewno znajdzisz jak poszukasz.
    • healthally Re: Ból brzucha w nocy 12.12.24, 12:53
      Oczywiście, powinieneś zrobić więcej testów, ale warto rozważyć także wsparcie dla bakterii jelitowych.
      • chocolate_dog123 Re: Ból brzucha w nocy 12.12.24, 15:46
        Przy nadkwasocie czy zapaleniu żołądka lekarze walą tylko IPP czy tam ranitydyne / famotydynę, które mają dużo skutków ubocznych. Medycyna alternatywna/ ziołolecznictwo dla nich nie istnieje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka