Gość: Saab IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.07, 15:08 czy ktoś może cos napisać o tej firmie?? Mają teraz nową inwestycję ul. Pychowicka i zastanawiam sie nad zakupem tam mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mm Re: Krakoin - ul. Pychowicka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.07, 00:00 Krakoin, to jest solidna firma. Budują terminowo i jak trzeba. Nie słyszałem nic złego o tej firmie. Słyszałem raczej pozytywne opinie. Ale ceny mają rozwalające. Cena kompletnie dyskwalifikuje ich ofertę. Z drugiej strony - moim zdaniem cena mieszkania w Krakowie dyskwalifikuje Kraków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Krakoin - ul. Pychowicka IP: *.agh.edu.pl 17.02.07, 21:50 Witam Z tego co wiem to cena jest konkurencyjna zwłaszcza do oferty Przedsiębiorstwa Rewaloryzacji Zabytków w Krakowie. Jest już forum na stronie www.i365.eu/norymberska Na razie się rozwija, ale jak przybędzie więcej użytkowników to będzie prężniejsze. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zabomir Re: Krakoin - ul. Pychowicka IP: *.bci.net.pl 05.07.07, 11:18 Co do dobrej opinii, to faktycznie potwierdzam. Robiłem wcześniej mały rekonesans i nie udało mi się znaleźć nic na ich niekorzyść. Jest to trzecia w kolejności fima którą rozważaliśmy i już na niej zostało. Nawet Pani która doradzała nam kredyt na mieszkanie i dosyć dobrze zna rynek developerski w KRK mocno nam polecała tą firmę. Co do cen, to z tego co widziałem, to raczej nie ma dużo innych bardziej konkurencyjnych ofert. Szczególnie jeśli weżmie się dodatkowo pod uwagę lokalizację oraz obiecany standard wykonania. Subiektywnie rzecz podsumowując - oferta godna polecenia! Odpowiedz Link Zgłoś
casual Re: Krakoin - ul. Pychowicka 03.02.07, 14:03 Czekam na mieszkanie od nich. Fomalnosci zalatwialam bez problemow, budynek rosnie w oczach - osobiscie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
beaucoup Re: Krakoin - ul. Pychowicka 09.02.07, 14:22 Czekam na odbiór mieszkania przy ul. Reduta i szczerze mówiąc budują w takim tempie, ża "serce rośnie". Firma do tej pory - odpukać absolutnie bez zarzutu. Szukam przyszłych sąsiadów... Odpowiedz Link Zgłoś
casual Re: Krakoin - ul. Pychowicka 10.02.07, 22:09 melduje sie :-) B2a. Byl watek ale padl :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Krakoin - ul. Pychowicka IP: *.chello.pl 13.02.07, 11:40 No wlasnie, watek wpadl, a budynki B1A i B2A rosna jak na drozdzach. Czy ktos z forumowiczow orientuje sie na kiedy planowany jest odbior tych mieszkan. Wg umowy to koniec 2007 r, ale... patrzac na stopien zaawansowania jestem w stanie przewidywac... wrzesien. Czy ktos sie orientuje? Budynek ma miec 6 pieter, juz budowane sa 4-5 pietra (B1/B2), przeciez caly rok nie bedzie potrzebny na wybudowania 1-2 pieter i instalacje... Odpowiedz Link Zgłoś
beaucoup Re: Krakoin - ul. Pychowicka 13.02.07, 16:17 B1A, mam pytanie, czy zmienialiście coś w swoich mieszkanach czy braliście jak leci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lidala Re: Krakoin - ul. Pychowicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 21:15 oczywiście można coś zmienić (jak leci?) my wprowadziliśmy doś dużo zmian przynajmniej na papierze narazie, trzeba tylko udać się do "baraczku" przy F.Nila tam Pani inż. chętnie wszystko tłumaczy i nanosi oczywiście w granicach rzsądku. Co do szybkości to prawda expres, ale i tam szacuje na 11, może 10 b.r. co zapewne równieym w smak potencjalnym sąsiadom. pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
beaucoup Re: Krakoin - ul. Pychowicka 16.02.07, 10:43 tak wiem "jak leci" zabrzmiało dziwnie :), niedaleko mojej pracy jest bar, w którym od czasu do czasu się stołuję, kiedy wybiera się danie z wywieszonego na ścianie menu np. gołąbek w sosie pomidorowym, Pani, która przyjmuje zamówienie krzyczy do kuchni: "gołąbek jak leci" :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wokas0 Re: Krakoin - ul. Pychowicka IP: 89.124.139.* 24.03.07, 01:02 A nie przeszkadza wam to zapylenie z okolicznego zakładu? Jak sprawa ma się z kurzem w lecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zabomir Re: Krakoin - ul. Pychowicka IP: 62.121.129.* 21.02.08, 15:54 Hello, mam kupione mieszkanie w budynku B (środkowy), najwyższe, 3 pięterko (na zachodnia stronę - chyba;). Z tego co pamiętam, to nr. 62. Pozdrawiam wszystkich sąsiadów!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: Krakoin - ul. Pychowicka IP: *.chello.pl 01.04.07, 20:35 Co z linią wysokiego napięcia? Widzialem, że jest niezbyt odległa od budynków. Być może ma to jakiś wpływ na zdrowie. Jeżeli jest na forum ktoś, kto może mieć na ten temat jakieś informacje to będę bardzo wdzięczny. Drugą sprawą jest szybki tramwaj. Jeżeli jest planowany po tej stronie ulicy, to w jakiej odległości od budynków ma przebiegać jego trasa i co z uciążliwością? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Krakoin - ul. Pychowicka IP: *.autocom.pl 22.04.07, 09:17 i jak z tym tramwajem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Forum IP: *.elektro.agh.edu.pl 17.05.07, 09:57 Na stronie i365.eu/norymberska jest forum internetowe, zdjęcia z budowy, polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zabomir Re: Krakoin - ul. Pychowicka IP: *.bci.net.pl 05.07.07, 11:13 Faktycznie, ma tam być za jakiś czas poprowadzony szybki tramwaj, ale jak dla mnie to jest raczej wartość dodana. Bo wielkiego hałasu to raczej nie powinno robić (teraz tez jest całkiem ok), a komunikacyjnie jednak dużo może dać... A poza tym, trochę od drogi będzie jeszcze dodatkowo oddzielać sąsiednia inwestycja PRZ, więc powinno być dobrze.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: Krakoin - ul. Pychowicka IP: 194.204.148.* 06.07.07, 15:14 Mam nadzieję, że rzeczywiście będzie o.k. Nie chcę prowokować dyskusji na temat pola elektromagnetycznego, ale spotkałem się z informacja, że bezpieczne mieszkanie to takie usytuowane nie bliżej niż 200 m od linii wysokiego napięcia. Tam jest bliżej mimo tego że na pewno spełnia to wymogi polskiej normy. Czy ktoś wie może jaka jest planowana odległość między budynkami wewnętrznymi (zapewne będzie sobie można do okien zaglądać)? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Krakoin - ul. Pychowicka IP: *.autocom.pl 08.07.07, 12:02 A zastanowialiście się co robicie z wiatrołapem! Ja mam mieszkanie małe 1 pokojowe na 2 piętrze ale nie wiem co zrobić z wiatrołapem. Skoro galeria będzie zadaszona to nie wiem czy oplaca się zostawić wiatrołap bo przedpokój się robi mały!!! A wy co robicie z wiatrołapem? Odpowiedz Link Zgłoś
htoft Re: Krakoin - ul. Pychowicka 08.07.07, 18:07 Galeria chyba nie będzie zadaszona, z tego co pytałem przy rezerwacji mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Krakoin - ul. Pychowicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.07, 11:26 dziedzince sa zadaszone ale tylko i wylacznie nad samymi galeriami i schodami. Tak naprawde sa one otwarte. wiatrolapy sa niezbedne. oczywiscie zawsze mozecie sobie zamontowac nawiewy nad wejsciem ...ale to chyba niezgodne z przepisami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bruner Re: Krakoin - ul. Pychowicka IP: *.chello.pl 11.07.07, 23:49 Witam Chcialbym poinformowac was o powstaniu grupy dyskusyjnej Krakoin-Reduty. Zapraszam do korzystania. Grupa Krakoin-Reduty skierowana jest do przyszlych mieszkancow blokow przy ulicy Reduty w Krakowie, gdzie developerem jest firma Krakoin. * Nazwa grupy: Krakoin-Reduty * Strona główna grupy: groups.google.pl/group/krakoin-reduty?hl=pl * Adres e-mail grupy krakoin-reduty@googlegroups.com Mam nadzieje ze pomoze ona na wymiane doswiadczen, uwag, propozycji w zakresie: * spraw dotyczacych budowy * zarzadzania budynkiem * wykonczeniowki (plany, zmiany w projektach) * problemow z developerem czy prawnikiem * poznania sasiadow oraz sasiadek ;) pozdrawiam serdecznie Maciej alias Bruner Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Nowa grupa dyskusyjna Reduta-Krakoin IP: 57.66.197.* 12.07.07, 11:09 Witam Chcialbym poinformowac was o powstaniu grupy dyskusyjnej Reduta-Krakoin. Zapraszam do korzystania. Grupa Reduta-Krakoin skierowana jest do przyszlych mieszkancow blokow przy ulicy Reduty w Krakowie, gdzie developerem jest firma Krakoin. * Nazwa grupy: Reduta-Krakoin * Strona główna grupy: groups.google.pl/group/reduta-krakoin?hl=pl * Adres e-mail grupy reduta-krakoin@googlegroups.com Mam nadzieje ze pomoze ona na wymiane doswiadczen, uwag, propozycji w zakresie: * spraw dotyczacych budowy * zarzadzania budynkiem * wykonczeniowki (plany, zmiany w projektach) * problemow z developerem czy prawnikiem * poznania sasiadow oraz sasiadek ;) pozdrawiam serdeczniej Maciej alias Bruner Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grecia Re: Nowa grupa dyskusyjna Reduta-Krakoin IP: *.bph.pl 24.07.07, 11:44 Hej Maciek, obawiam się, że tutaj nie jest nas zbyt dużo. Już nie raz podejmowane były próby nawiązania kontaktów z ludźmi z Reduta, ale z marnym skutkiem - a szkoda :( Pozdrawiam Sylwia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bruner Re: Krakoin - ul. Pychowicka IP: 57.66.197.* 12.07.07, 11:11 Przepraszam za zamieszanie - stworzona wczesniejsza grupa dyskusyjna Krakoin- Reduty zostala usunieta a na jej miejsce stworzylem Reduta-Krakoin ;>. Sie okazalo ze nazwa ulicy to Reduta a nie Reduty jak myslalem. Za zamieszanie przepraszam. Maciej alias Bruner Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lidala Re: Krakoin - ul. Pychowicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 17:52 Witajcie sąsiedzi z Reduty, czy ktoś z Was wie może na kiedy można spodziewać się oddania I etapu Reduta. Wiem, że są to może daleko posunięte "spekulacje" ale może szybciej uda się wykończyć i uzyskać pozwolenie na użytkowanie niż przed 31.12.07. Sytuacja lokalowa nieco nam się skomplikowała i tak "po cichu" liczymy na nieco wześniejsze oddanie. Pozdrawiamy :) Odpowiedz Link Zgłoś
broszka4 Re: Krakoin - ul. Pychowicka 16.07.07, 18:35 Witam sasiadke:) najprawdopodobniej bedzie to poczatek listopada ale roznie to bywa:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bruner Re: Krakoin - ul. Pychowicka IP: 57.66.197.* 17.07.07, 16:03 na te i inne pytania odpowiedzi znajdziecie na grupie dyskusyjnej: groups.google.pl/group/reduta-krakoin?hl=pl na ktora serdecznie zapraszam Bruner Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maar Re: Krakoin - ul. Pychowicka IP: 194.204.148.* 24.07.07, 14:39 czy są na tym forum przyszli mieszkańcy Pychowickiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Krakoin - ul. Pychowicka IP: *.autocom.pl 24.07.07, 20:39 tak budynek rośnie w oczach:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maar Re: Krakoin - ul. Pychowicka IP: *.chello.pl 24.07.07, 22:45 może jest szansa na wcześniejsze oddanie? Sądzę jednak, że mieszkania oddanne będą po uzyskaniu pozwolenia na użytkowanie całej inwestycji tj. wszystkich trzech segmentów. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Krakoin - ul. Pychowicka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.08, 18:36 tu sa: groups.google.pl/group/forum-mieszkacow-krakoin-pychowicka?pli=1 na razie 2 :P ale jest to grupa specjalnie dla Pychowickiej. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Krakoin - ul. Pychowicka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.08, 20:58 poprzednie forum padlo - niestety chyba z winy googli. nowe jest pod adresem: www.msek.pl/forum-pychowicka/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: unacantante Re: Krakoin - ul. Pychowicka IP: *.reas.pl 20.11.08, 15:10 A czy ktoś może wie, kto jest architektem tej inwestycji? Odpowiedz Link Zgłoś