Dodaj do ulubionych

Krakoin - ul. Pychowicka

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.07, 15:08
czy ktoś może cos napisać o tej firmie?? Mają teraz nową inwestycję ul.
Pychowicka i zastanawiam sie nad zakupem tam mieszkania.
Obserwuj wątek
    • Gość: mm Re: Krakoin - ul. Pychowicka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.07, 00:00
      Krakoin, to jest solidna firma. Budują terminowo i jak trzeba.
      Nie słyszałem nic złego o tej firmie. Słyszałem raczej pozytywne
      opinie.

Ale ceny mają rozwalające. Cena kompletnie dyskwalifikuje ich ofertę.
      Z drugiej strony - moim zdaniem cena mieszkania w Krakowie dyskwalifikuje Kraków.
      • Gość: Krzysiek Re: Krakoin - ul. Pychowicka IP: *.agh.edu.pl 17.02.07, 21:50
        Witam
        Z tego co wiem to cena jest konkurencyjna zwłaszcza do oferty Przedsiębiorstwa
        Rewaloryzacji Zabytków w Krakowie. Jest już forum na stronie www.i365.eu/norymberska
        Na razie się rozwija, ale jak przybędzie więcej użytkowników to będzie prężniejsze.
        Pozdrawiam
      • Gość: zabomir Re: Krakoin - ul. Pychowicka IP: *.bci.net.pl 05.07.07, 11:18
        Co do dobrej opinii, to faktycznie potwierdzam. Robiłem wcześniej mały rekonesans i nie udało mi się znaleźć nic na ich niekorzyść. Jest to trzecia w kolejności fima którą rozważaliśmy i już na niej zostało. Nawet Pani która doradzała nam kredyt na mieszkanie i dosyć dobrze zna rynek developerski w KRK mocno nam polecała tą firmę.
        Co do cen, to z tego co widziałem, to raczej nie ma dużo innych bardziej konkurencyjnych ofert. Szczególnie jeśli weżmie się dodatkowo pod uwagę lokalizację oraz obiecany standard wykonania.
        Subiektywnie rzecz podsumowując - oferta godna polecenia!

• casual Re: Krakoin - ul. Pychowicka 03.02.07, 14:03
      Czekam na mieszkanie od nich. Fomalnosci zalatwialam bez problemow, budynek
      rosnie w oczach - osobiscie polecam.
      • beaucoup Re: Krakoin - ul. Pychowicka 09.02.07, 14:22
        Czekam na odbiór mieszkania przy ul. Reduta i szczerze mówiąc budują w takim
        tempie, ża "serce rośnie". Firma do tej pory - odpukać absolutnie bez zarzutu.
        Szukam przyszłych sąsiadów...
        • casual Re: Krakoin - ul. Pychowicka 10.02.07, 22:09
          melduje sie :-) B2a. Byl watek ale padl :-/
          • Gość: Piotrek Re: Krakoin - ul. Pychowicka IP: *.chello.pl 13.02.07, 11:40
            No wlasnie, watek wpadl, a budynki B1A i B2A rosna jak na drozdzach. Czy ktos z
            forumowiczow orientuje sie na kiedy planowany jest odbior tych mieszkan. Wg
            umowy to koniec 2007 r, ale... patrzac na stopien zaawansowania jestem w stanie
            przewidywac... wrzesien. Czy ktos sie orientuje? Budynek ma miec 6 pieter, juz
            budowane sa 4-5 pietra (B1/B2), przeciez caly rok nie bedzie potrzebny na
            wybudowania 1-2 pieter i instalacje...
            • beaucoup Re: Krakoin - ul. Pychowicka 13.02.07, 16:17
              B1A, mam pytanie, czy zmienialiście coś w swoich mieszkanach czy braliście jak
              leci?
              • Gość: lidala Re: Krakoin - ul. Pychowicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 21:15
                oczywiście można coś zmienić (jak leci?) my wprowadziliśmy doś dużo zmian
                przynajmniej na papierze narazie, trzeba tylko udać się do "baraczku" przy
                F.Nila tam Pani inż. chętnie wszystko tłumaczy i nanosi oczywiście w granicach
                rzsądku. Co do szybkości to prawda expres, ale i tam szacuje na 11, może 10
                b.r. co zapewne równieym w smak potencjalnym sąsiadom. pozdrawiamy
                • beaucoup Re: Krakoin - ul. Pychowicka 16.02.07, 10:43
                  tak wiem "jak leci" zabrzmiało dziwnie :), niedaleko mojej pracy jest bar, w
                  którym od czasu do czasu się stołuję, kiedy wybiera się danie z wywieszonego na
                  ścianie menu np. gołąbek w sosie pomidorowym, Pani, która przyjmuje zamówienie
                  krzyczy do kuchni: "gołąbek jak leci" :)
                  pozdrawiam
                  • Gość: wokas0 Re: Krakoin - ul. Pychowicka IP: 89.124.139.* 24.03.07, 01:02
                    A nie przeszkadza wam to zapylenie z okolicznego zakładu? Jak sprawa ma się z
                    kurzem w lecie?
        • Gość: zabomir Re: Krakoin - ul. Pychowicka IP: 62.121.129.* 21.02.08, 15:54
          Hello,

mam kupione mieszkanie w budynku B (środkowy), najwyższe, 3 pięterko (na zachodnia stronę - chyba;). Z tego co pamiętam, to nr. 62.

Pozdrawiam wszystkich sąsiadów!!
    • Gość: mario Re: Krakoin - ul. Pychowicka IP: *.chello.pl 01.04.07, 20:35
      Co z linią wysokiego napięcia? Widzialem, że jest niezbyt odległa od budynków.
      Być może ma to jakiś wpływ na zdrowie. Jeżeli jest na forum ktoś, kto może mieć
      na ten temat jakieś informacje to będę bardzo wdzięczny.
      Drugą sprawą jest szybki tramwaj. Jeżeli jest planowany po tej stronie ulicy,
      to w jakiej odległości od budynków ma przebiegać jego trasa i co z
      uciążliwością?
      • Gość: :) Re: Krakoin - ul. Pychowicka IP: *.autocom.pl 22.04.07, 09:17
        i jak z tym tramwajem?
        • Gość: Krzysiek Forum IP: *.elektro.agh.edu.pl 17.05.07, 09:57
          Na stronie
          i365.eu/norymberska
          jest forum internetowe, zdjęcia z budowy, polecam
      • Gość: zabomir Re: Krakoin - ul. Pychowicka IP: *.bci.net.pl 05.07.07, 11:13
        Faktycznie, ma tam być za jakiś czas poprowadzony szybki tramwaj, ale jak dla mnie to jest raczej wartość dodana. Bo wielkiego hałasu to raczej nie powinno robić (teraz tez jest całkiem ok), a komunikacyjnie jednak dużo może dać...
        A poza tym, trochę od drogi będzie jeszcze dodatkowo oddzielać sąsiednia inwestycja PRZ, więc powinno być dobrze.. :)
        • Gość: mario Re: Krakoin - ul. Pychowicka IP: 194.204.148.* 06.07.07, 15:14
          Mam nadzieję, że rzeczywiście będzie o.k. Nie chcę prowokować dyskusji na temat
          pola elektromagnetycznego, ale spotkałem się z informacja, że bezpieczne
          mieszkanie to takie usytuowane nie bliżej niż 200 m od linii wysokiego napięcia.
          Tam jest bliżej mimo tego że na pewno spełnia to wymogi polskiej normy.
          Czy ktoś wie może jaka jest planowana odległość między budynkami wewnętrznymi
          (zapewne będzie sobie można do okien zaglądać)?
          Pozdrawiam
          • Gość: Marek Re: Krakoin - ul. Pychowicka IP: *.autocom.pl 08.07.07, 12:02
            A zastanowialiście się co robicie z wiatrołapem! Ja mam mieszkanie małe 1
            pokojowe na 2 piętrze ale nie wiem co zrobić z wiatrołapem. Skoro galeria
            będzie zadaszona to nie wiem czy oplaca się zostawić wiatrołap bo przedpokój
            się robi mały!!!

A wy co robicie z wiatrołapem?
            • htoft Re: Krakoin - ul. Pychowicka 08.07.07, 18:07
              Galeria chyba nie będzie zadaszona, z tego co pytałem przy rezerwacji mieszkania.
            • Gość: magda Re: Krakoin - ul. Pychowicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.07, 11:26
              dziedzince sa zadaszone ale tylko i wylacznie nad samymi galeriami i schodami.
              Tak naprawde sa one otwarte. wiatrolapy sa niezbedne. oczywiscie zawsze mozecie
              sobie zamontowac nawiewy nad wejsciem ...ale to chyba niezgodne z przepisami.
    • Gość: Bruner Re: Krakoin - ul. Pychowicka IP: *.chello.pl 11.07.07, 23:49
      Witam
      Chcialbym poinformowac was o powstaniu grupy dyskusyjnej Krakoin-Reduty.
      Zapraszam do korzystania.
      Grupa Krakoin-Reduty skierowana jest do przyszlych mieszkancow blokow przy
      ulicy Reduty w Krakowie, gdzie developerem jest firma Krakoin.

* Nazwa grupy: Krakoin-Reduty
      * Strona główna grupy: groups.google.pl/group/krakoin-reduty?hl=pl
      * Adres e-mail grupy krakoin-reduty@googlegroups.com

Mam nadzieje ze pomoze ona na wymiane doswiadczen, uwag, propozycji w zakresie:
      * spraw dotyczacych budowy
      * zarzadzania budynkiem
      * wykonczeniowki (plany, zmiany w projektach)
      * problemow z developerem czy prawnikiem
      * poznania sasiadow oraz sasiadek ;)

pozdrawiam serdecznie
      Maciej alias Bruner
      • Gość: Maciej Nowa grupa dyskusyjna Reduta-Krakoin IP: 57.66.197.* 12.07.07, 11:09
        Witam
        Chcialbym poinformowac was o powstaniu grupy dyskusyjnej Reduta-Krakoin.
        Zapraszam do

korzystania.
        Grupa Reduta-Krakoin skierowana jest do przyszlych mieszkancow blokow przy
        ulicy

Reduty w Krakowie, gdzie developerem jest firma Krakoin.

* Nazwa grupy: Reduta-Krakoin
        * Strona główna grupy: groups.google.pl/group/reduta-krakoin?hl=pl
        * Adres e-mail grupy reduta-krakoin@googlegroups.com

Mam nadzieje ze pomoze ona na wymiane doswiadczen, uwag, propozycji w zakresie:
        * spraw dotyczacych budowy
        * zarzadzania budynkiem
        * wykonczeniowki (plany, zmiany w projektach)
        * problemow z developerem czy prawnikiem
        * poznania sasiadow oraz sasiadek ;)

pozdrawiam serdeczniej
        Maciej alias Bruner
        • Gość: Grecia Re: Nowa grupa dyskusyjna Reduta-Krakoin IP: *.bph.pl 24.07.07, 11:44
          Hej Maciek,
          obawiam się, że tutaj nie jest nas zbyt dużo.
          Już nie raz podejmowane były próby nawiązania kontaktów z ludźmi z Reduta, ale
          z marnym skutkiem - a szkoda :(

Pozdrawiam
          Sylwia
      • Gość: Bruner Re: Krakoin - ul. Pychowicka IP: 57.66.197.* 12.07.07, 11:11
        Przepraszam za zamieszanie - stworzona wczesniejsza grupa dyskusyjna Krakoin-
        Reduty zostala usunieta a na jej miejsce stworzylem Reduta-Krakoin ;>.
        Sie okazalo ze nazwa ulicy to Reduta a nie Reduty jak myslalem.
        Za zamieszanie przepraszam.
        Maciej alias Bruner
        • Gość: lidala Re: Krakoin - ul. Pychowicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 17:52
          Witajcie sąsiedzi z Reduty, czy ktoś z Was wie może na kiedy można spodziewać
          się oddania I etapu Reduta. Wiem, że są to może daleko posunięte "spekulacje"
          ale może szybciej uda się wykończyć i uzyskać pozwolenie na użytkowanie niż
          przed 31.12.07. Sytuacja lokalowa nieco nam się skomplikowała i tak "po cichu"
          liczymy na nieco wześniejsze oddanie. Pozdrawiamy :)
          • broszka4 Re: Krakoin - ul. Pychowicka 16.07.07, 18:35
            Witam sasiadke:)
            najprawdopodobniej bedzie to poczatek listopada ale roznie to bywa:)
            • Gość: Bruner Re: Krakoin - ul. Pychowicka IP: 57.66.197.* 17.07.07, 16:03
              na te i inne pytania odpowiedzi znajdziecie na grupie dyskusyjnej:
              groups.google.pl/group/reduta-krakoin?hl=pl
              na ktora serdecznie zapraszam
              Bruner
        • Gość: maar Re: Krakoin - ul. Pychowicka IP: 194.204.148.* 24.07.07, 14:39
          czy są na tym forum przyszli mieszkańcy Pychowickiej?
          • Gość: :) Re: Krakoin - ul. Pychowicka IP: *.autocom.pl 24.07.07, 20:39
            tak

budynek rośnie w oczach:)
            • Gość: maar Re: Krakoin - ul. Pychowicka IP: *.chello.pl 24.07.07, 22:45
              może jest szansa na wcześniejsze oddanie? Sądzę jednak, że mieszkania oddanne
              będą po uzyskaniu pozwolenia na użytkowanie całej inwestycji tj. wszystkich
              trzech segmentów.

pozdrawiam
          • Gość: mm Re: Krakoin - ul. Pychowicka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.08, 18:36
            tu sa:
            groups.google.pl/group/forum-mieszkacow-krakoin-pychowicka?pli=1
            na razie 2 :P
            ale jest to grupa specjalnie dla Pychowickiej.
            pozdrawiam
            • Gość: Marek Re: Krakoin - ul. Pychowicka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.08, 20:58
              poprzednie forum padlo - niestety chyba z winy googli.
              nowe jest pod adresem:
              www.msek.pl/forum-pychowicka/
    • Gość: unacantante Re: Krakoin - ul. Pychowicka IP: *.reas.pl 20.11.08, 15:10
      A czy ktoś może wie, kto jest architektem tej inwestycji?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka