Gość: crac.87 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.07, 23:16 trza by jej kazać pracować w śmierdzącej fabryce butów przez dwa lata, dawać tylko mleko i suchy chleb - to by się nauczyła. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: poiu Re: Bezkarność siedemnastolatki IP: *.87-66-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be 05.02.07, 03:10 Gość portalu: crac.87 napisał(a): > trza by jej kazać pracować w śmierdzącej fabryce butów przez dwa lata, dawać > tylko mleko i suchy chleb - to by się nauczyła. Ona juz o wiele gorsze rzeczy w zyciu doswiadczyla..... i stad jej obecna agresja :( O traumatycznym dziecinstwie / PTSD i inne rzeczy na ten temat forumhumanitas.ipbhost.com/index.php?showtopic=304 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pies [...] IP: *.chello.pl 05.02.07, 09:57 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zed Tak, tlumaczcie ja, znajdujcie usprawiedliwienia.. IP: 217.116.98.* 05.02.07, 12:30 To właśnie największa słabość współczesnej demokracji. Zbytnio przejmujemy się losem złoczyńców. Oni na to zwyczajnie nie zasługują, a już na pewno nie przejmuja sie losem innych ludzi. Dotkliwa kara byłaby w tym przypadku skuteczna. Raz dwa przestałaby robic takie rzeczy, gdyby została potraktowana adekwatnie do reprezentowanego poziomu. Tymczasem ludzie, którzy powinni cos w sprawie zrobić starają sie zdjąć z siebie odpowiedzialność lub wymysleć humanitarną metodę postepowania z wynaturzoną łobuzicą. A ona bedzie dalej to wykorzystywac przeciwko nam wszystkim. Dość poblażania rozwydrzonej gó..arze. Potraktować ją, tak, jak na to zasługuje. Do pierdla wsadzić. Tam ją nauczą porządku. Nie personel, nie - współwięźniarki zrobią jej szybką i skuteczną terapię szokową. W przypadku ludzi takiego pokroju nie ma mowy o resocjalizacji. Oni się nie zmieniają, a jeśli, to tylko na gorsze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jav To by było proste, prawda? IP: 62.189.151.* 05.02.07, 13:17 A co jeśli w więzieniu to nie ją, a ona podporządkowałaby sobie resztę? Pewnie ma silną osobowośc... Wtedy Twoja teoria odwraca się przeciwko Tobie, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manhu Re: To by było proste, prawda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 14:06 No właśnie! Jestem przeciwny karom nieformalnym (typu: więźniowie cię zgwałcą-to powinno być brutalnie karalne >20lat więzienia). Natomiast za ten terror, atak nożem itp. powinna dostać 5lat więzienia (nie żadne luksusy, ale chleb ze smalcem i woda, 0 telewizji). Ale u nas lewicowi idealiści czekają, aż kogoś zabije i wtedy będzie można się pochwalić błyskawicznym złapaniem morderczyni co poprawi statystyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titta Re: Tak, tlumaczcie ja, znajdujcie usprawiedliwie IP: *.botany.gu.se 05.02.07, 13:30 Demaokracji? A co z tym ma wspolnego demokracja? Pomysl- ta dziewczyna nigdy nie zaznala milosci. nigdy nikomu nie byla potrzebna. byc moze tez ja nigdy nikt nie przytulil. Nikt tez nie pokazal jej co jest dobre a co zle. Zachowuje sie jak zaszczute zwierze. Nikt ja nie usprawiedliwia ale ona jest czlowiekiem i potrzebuje pomocy nie potepienia. A ludzie pod wplywem tzw. "resocjalizacji" zmianiaja sie na gorsze dlatego, ze po prostu jest to slogan, pic na wode nie zaspakajajacy ich potrzeb. Osoby takie jak taka dziewczyna po prostu umieraja z potrzeby akceptacji i serca, a tego zadna resocjalizacja im nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włdoek Piekut Re: Tak, tlumaczcie ja, znajdujcie usprawiedliwie IP: 199.67.203.* 05.02.07, 13:46 W więzieniu w podbydgoskich Potulicach resocjalizację prowadzą mężczyźni skupieni przy duszpasterstwie oraz kaplan. Wszyscy sa bardzo mocno uduchowieni i mozecie wierzyc lub nie wieźniowie w swoim buncie lamią się po jakimś czasie i naprawdę lagodnieją. Ale to wszystko zasluga tego, że ich uwagę skierowano na Biblię i Boga. Tylko w połaczeniu z jego moca czlowiek jest w stanie zdzialać coś w takiej sprawie jak tej malolaty. nie znam lepszej resocjalizacji jak ta ktora jest pod przewodnictwem osób zwiaznych bardzo ścisle z kosciołem. Wiecie ile trzeba mieć samozaparcia i pokory zeby mówić co tydzień to samo i słuchać wciąż tylko przekleństw i wyzwisk i ani jednego slowa dziekuje. Bez Boga i modlitwy jest to niemozliwe. Ale czego oczekiwac od tych ludzi skoro nikt ich tego nie nauczyl. tak samo jest z ta malo. Nikt jej nie powiedzial, ze ja kocha, nikt nie przytulil wiec skad sie miala tego nauczyc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Tak, tlumaczcie ja, znajdujcie usprawiedliwie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.07, 15:19 Taaaa... nadaje się znakomicie na matkę przełożoną. Ma silną osobowość :-0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pit Re: Tak, tlumaczcie ja, znajdujcie usprawiedliwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 22:04 Osoby takie jak taka dziewczyna po rostu umieraja z > potrzeby akceptacji i serca, a tego zadna resocjalizacja im nie da. Skoro znasz diagnozę to bierz się do dzieła. Mam wrażenie że wkrótce uzdrowisz wielu chorych na "brak miłości". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: Tak, tlumaczcie ja, znajdujcie usprawiedliwie IP: *.wwwcache.cam.ac.uk 05.02.07, 13:32 Przynajmniej Ci opiekuni sie staraja przywrocic ja do porzadku. Nie wazne co myslisz bo Twoj tok myslenia jest bardzo ograniczony. Nigdy chyba nie miales takich problemow czy kogokolwiek kto by takie problemy mial wiec nie wiesz jak taka osoba sie czuje. Siedzisz teraz przed kompem i wypisujesz bzdury. Wiem ze trudno jej pomoc ale take taktyki ''a la Giertych'' jakie proponujesz bylyby jeszcze bardziej ponizajace dla tej osoby. Sam mialem problemy ze soba i nienawidzilem swiata ktory mnie otaczal. Rozlewal sie we mnie zal, agresja i brak szacunku dla ludzi. Otaczajacy mnie ludzie (w Polsce) jeszcze podsycali moja agresjie dogryzajac, az do czasu kiedy wyjechalem do rodzicow do Anglii. Nauczyciele oraz zagraniczni przyjaciele wiele zmienili w moim podejciu do codziennosci. Ale to stalo sie tylko dzieki wsparciu, zrozumieniu, braku chamstwa, milosci oraz dobrej edukacji. Niestety wiekszosc Polakow chciala by takich ludzi z ''personalnymi'' problemami odstawic do osrodka, wiezienia lub fabryki butow jak to wczesniejszy kolega okreslil. Ja po takiej ''terapii,'' zaraz po wyjciu zaplanowalbym masakre calej rodziny tej osoby ktora mnie na to skazala. Teraz moge odetchnac. P.S. dla krytykow. Nie jestem zadnym katolikiem, buddysta, muzlumaninem, greenpeace czy hippi okay. Bledy popelniam, w koncu jestem czlowiekiem. Pozdrawiam ludzi ktorzy mysla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Tak, tlumaczcie ja, znajdujcie usprawiedliwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 13:45 w UK ogolnie mniej jest agresji, wyzszy kapital spoleczny i wiecej szacunku ludzi do siebie nawzajem, wiec osobe zdemoralizowana mozna jeszcze ratowac. w Polsce niestety skuteczna resocjalizacja w niedofinansowanych osrodkach graniczy z cudem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: Tak, tlumaczcie ja, znajdujcie usprawiedliwie IP: *.wwwcache.cam.ac.uk 05.02.07, 14:08 Niestety. Ale gdy skoncze edukacje sprobuje wrocic do Polski i pomagac takim przypadkom. Dofinansowanie sprobuje otrzymac ze ''sponsoringu naukowego,'' oczywiscie jezeli nie wejde w droge Kaczynskich i Giertycha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niemyslacy Re: Tak, tlumaczcie ja, znajdujcie usprawiedliwie IP: *.range86-134.btcentralplus.com 05.02.07, 14:12 Rozumiem, ze ktos jest agresywny bo mial trudne dziecinstwo, ale to nieznaczy, ze nalezy tlumaczyc potencjalnego morderce, ktory rzuca sie na innych z nozem lub stara sie ich udusic. Zastanow sie troche nad tym co piszesz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: Tak, tlumaczcie ja, znajdujcie usprawiedliwie IP: *.wwwcache.cam.ac.uk 05.02.07, 15:05 ''Rozumiem, ze ktos jest agresywny bo mial trudne dziecinstwo, ale to nieznaczy, ze nalezy tlumaczyc potencjalnego morderce, ktory rzuca sie na innych z nozem lub stara sie ich udusic. Zastanow sie troche nad tym co piszesz!'' Dobra, zastanawiam sie. To byla moja opinia. Chcialem tylko sie wypowiedziec. Moze jej nie da sie zmienic. Sam nie moge powiedziec bo nie wiem jak naprawde jest. Co gazeta pisze to nie cala historia. Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: Tak, tlumaczcie ja, znajdujcie usprawiedliwie 05.02.07, 14:03 Gość portalu: zed napisał(a): > To właśnie największa słabość współczesnej demokracji. Zbytnio przejmujemy się > losem złoczyńców. Oni na to zwyczajnie nie zasługują, a już na pewno nie > przejmuja sie losem innych ludzi. Dotkliwa kara byłaby w tym przypadku > skuteczna. Raz dwa przestałaby robic takie rzeczy, gdyby została potraktowana > adekwatnie do reprezentowanego poziomu. Tymczasem ludzie, którzy powinni cos w > sprawie zrobić starają sie zdjąć z siebie odpowiedzialność lub wymysleć > humanitarną metodę postepowania z wynaturzoną łobuzicą. > A ona bedzie dalej to wykorzystywac przeciwko nam wszystkim. Dość poblażania > rozwydrzonej gó..arze. Potraktować ją, tak, jak na to zasługuje. Do pierdla > wsadzić. Tam ją nauczą porządku. Nie personel, nie - współwięźniarki zrobią jej > > szybką i skuteczną terapię szokową. W przypadku ludzi takiego pokroju nie ma > mowy o resocjalizacji. Oni się nie zmieniają, a jeśli, to tylko na gorsze... ********************* ja się na to nie zgadzam, przecież to dopiero mógłby być stres dla dziewczyny a ona chyba była wychowana bezstresowo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oburzona Re: Tak, tlumaczcie ja, znajdujcie usprawiedliwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 14:43 Jestem za!! Resocjalizacja to kolejna głupia ideologia. Nie wierzę w skuteczność takich zabiegów, to bzdura, a wykształcenie i zawód dają mi pełne prawo tak twierdzić. A gdzie wcześniej były sądy rodzinne, kuratorzy, poprawczaki?? Litujmy się dalej, a zobaczymy, co z tego wyniknie. Odpowiedz Link Zgłoś
pedagozka2 Re: Tak, tlumaczcie ja, znajdujcie usprawiedliwie 06.02.07, 20:12 Problemem placówek interwencyjnych jest róznorodnośc problemów: zaburzenia zachowania, agresja, przemoc, przestępczość,problemy szkolne, bieda to ich codzienność.Ważne jest aby ludzie pracujący w takich placówkach mieli dobre przygotowanie do pracy, doświadczenie i intuicję. Ważna jest organizacja pracy i pomysł na zagospodarowanie czasu dziewczętom. One potrzebują,żeby być z nimi i dla nich.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drojb Re: Zed, może wprowadzić karę łamania kołem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 17:59 Tak jak to proponują Patafiany z Monty Pytona! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akka Re: Bezkarność siedemnastolatki IP: *.range86-134.btcentralplus.com 05.02.07, 14:01 To, ze doswiadczyla zlych przezyc w dziecinstwie, to nie znaczy, ze przez taka france inni musza przezywac koszmar (np. hitler tez mial smutne dziecinstwo i jak sie to skonczylo). Zastanow sie nad tym co ty piszesz? Moze na probe powinnismy ciebie tez zamknac z kims takim na 24h?! Zaloze sie, ze szybko zmienilby ci sie swiatopoglad! Nie musielibysmy czekac nawet 24h!!! Odpowiedz Link Zgłoś
fotomik Re: Bezkarność siedemnastolatki 05.02.07, 19:35 No cóż, w tym momencie chyba trzeba się przełamać: - Panie Giertych, chociaż raz bądź Pan przydatny i podejmij sensowną decyzję co do statusu opisanej siedemnastolatki w nowochuckim ośrodku. Przecież wyraźnie widać że to nie jest dla niej właściwe miejsce. Ona jest tam zagrożeniem dla innych. Czy trzeba czekać na tragedię? - Że co? Że to trudna sprawa? - zaręczam Panu że łatwiejsza niż sprawa chłopców w Gdańsku. No i jest szansa uzyskania trochę wiarygodności w oczach społeczeństwa, co w Pana przypadku jest bardzo pożądane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zibi Bezkarność siedemnastolatki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.07, 07:00 ZOMO, pała i wąskie drzwi. A potem krótka rozmowa "rozumiesz o co chodzi w takim ośrodku czy nie" jak pojmie zostaje a jak nie obserwacja psychiatryczna i ewentualnie leczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sławek [...] IP: *.tkdami.net 05.02.07, 08:35 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wissenwertes [...] 05.02.07, 09:05 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terminator [...] IP: *.novartis.com 05.02.07, 09:09 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: USA Bezkarność siedemnastolatki IP: *.zeto.opole.pl 05.02.07, 09:10 Trzymac ja w izolatce aż skruszeje ,co to znaczy,że 17 latka może terroryzować cały dom? Ze wszystkim trzeba sobie poradzic i nie ma co rozkładac rąk,zapytajcie amerykański wymiar sprawiedliwości, oni wam powiedza co sie robi i maja spokój z takimi kretynami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rt Re: Bezkarność siedemnastolatki IP: *.commit1.com 05.02.07, 12:35 Kiepski przykład. Akurat Ameryka to sobie z problemem agresji nie radzi zupełnie. To jest kraj w którym posłanie dziecka do publicznej szkoły traktowane jest jako smutna ostateczność. Tylko biedacy się na to decydują bo nie mają innego wyjścia. Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: Bezkarność siedemnastolatki 05.02.07, 14:10 Gość portalu: rt napisał(a): > Kiepski przykład. Akurat Ameryka to sobie z problemem agresji nie radzi > zupełnie. To jest kraj w którym posłanie dziecka do publicznej szkoły traktowan > e > jest jako smutna ostateczność. Tylko biedacy się na to decydują bo nie mają > innego wyjścia. ************************** jedyny kraj który sobie radzi z takimi to Kraj Rad! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dinozaur Re: Bezkarność siedemnastolatki IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.02.07, 22:28 Tak było w latach 60-tych , jak długo nie zastosowano zasady zero tolerancji . Od końca lat 80-tych poziom agresji w szkolach amerykanskich jest niższy niż w PRL lat 60-70 czy w PL dzisiejszej . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x ponad dziesięć lat pobytu w zakładach IP: *.olsztyn.mm.pl 05.02.07, 09:12 wychowawczych? Całkowita porażka "wychowawców". To oni ją tak ukształtowali. Co zrobili z potrzebującej pomocy sześciolatki? Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: ponad dziesięć lat pobytu w zakładach 05.02.07, 14:12 Gość portalu: x napisał(a): > wychowawczych? Całkowita porażka "wychowawców". To oni ją tak ukształtowali. > Co zrobili z potrzebującej pomocy sześciolatki? ***************** czy chociaż raz ją przytulili??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: ponad dziesięć lat pobytu w zakładach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.07, 15:24 Powiem tak, zanim się ją zacznie przytulać należy jej się kilka razy porządny łomot, tak długo, aż zrozumie, że zawsze się znajdzie ktoś silniejszy. Bo teraz to ona myśli, że może wszystko i jest naj. A jak już zrozumie, to dać jej do wyboru dwie ścieżki, jedna to dalszy łomot, aż zdechnie (przepraszam, ale obecnie jest zezwierzęcona, więc takie określenie się należy); druga to akceptacja norm społecznych. Wtedy można przytulić i pomóc wyjść na prostą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PW Atak z nożem w ręku, okaleczenie drugiej osoby... IP: *.polskieradio.pl 05.02.07, 09:18 Atak z nożem w ręku, okaleczenie drugiej osoby chyba wystarczą, żeby ją tymczasowo aresztować!!! Na co czeka policja? I sądzić za ten napad, zamknąć w poprawczaku. Ta nasza polska bezradność mnie zawsze załamuje. Nikt nic nie chce zrobić i odsyła sprawę byle dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
darr.darek znowu temat LEWICowych durni ustawodawczych 05.02.07, 10:15 Gość portalu: PW napisał(a): > Atak z nożem w ręku, okaleczenie drugiej osoby chyba wystarczą, żeby ją > tymczasowo aresztować!!! Na co czeka policja? > I sądzić za ten napad, zamknąć w poprawczaku. Ta nasza polska bezradność mnie > zawsze załamuje. Nikt nic nie chce zrobić i odsyła sprawę byle dalej... To nie jest polska bezradność, a zwyczajny czerwony cyrk lewicowych szmat ustawodawczych. Myślisz, że takie prawo(lewo) całkowicie bezradne wobec młodych bandytów to wziąło się z polskiej tradycji ? Nie - to stworzyli ustawodawcy - lewicowi debile, na modłę "francuską". Myślisz, że we Francji czy innych ogłupionych lewicowo krajach Europy Zachodniej takie rzeczy się nie dzieją ? Tam jest jeszcze gorzej z tym czerwonym cyrkiem bezradnosci wobec bandytów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akaminski Re: znowu temat LEWICowych durni ustawodawczych IP: *.telia.com 05.02.07, 10:20 To nie jest polska bezradność, a zwyczajny czerwony cyrk lewicowych szmat ustawodawczych. Myślisz, że takie prawo(lewo) całkowicie bezradne wobec młodych bandytów to wziąło się z polskiej tradycji ? Nie - to stworzyli ustawodawcy - lewicowi debile, na modłę "francuską". Nie poszedl bys sie leczyc? Jestes rownie grozny dla otoczenia jak ta dziewczyna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss usunąc słownictwo a zostanie sens IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.07, 10:53 Koszmarne słownictwo ale ma racje. Osoby zdeprawowane sa pod ochroną, ofiary natomiast nie. Brak pomysł na resocjalicje :( Obecne rozwiązania sprzyjają powstawaniu takich patologii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: usunąc słownictwo a zostanie sens IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 13:48 niestety mam wrazliwosc raczej lewicowa, ale z powyzszym Z PRZYKROSCIA musze sie zgodzic. tylko agresja w stosunku do takiej osoby tez nie jest dobrym wyjsciem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;( próbka zachowania tej dziewuchy IP: *.gemini.net.pl 05.02.07, 14:06 darr.darek napisał: > To nie jest polska bezradność, a zwyczajny czerwony cyrk lewicowych szmat > ustawodawczych. Myślisz, że takie prawo(lewo) całkowicie bezradne wobec młodych > bandytów to wziąło się z polskiej tradycji ? Nie - to stworzyli ustawodawcy - > lewicowi debile, na modłę "francuską". Myślisz, że we Francji czy innych > ogłupionych lewicowo krajach Europy Zachodniej takie rzeczy się nie dzieją ? > Tam jest jeszcze gorzej z tym czerwonym cyrkiem bezradnosci wobec bandytów. Najwyższa pora ją okiełznać, bo w przeciwnym razie wyrośnie z niej ktoś taki, jak osobnik produkujący się powyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
sabciasal Re: Bezkarność siedemnastolatki 05.02.07, 09:19 Gość portalu: crac.87 napisał(a): > trza by jej kazać pracować w śmierdzącej fabryce butów przez dwa lata, dawać tylko mleko i suchy chleb - to by się nauczyła. rozkoszne ona od 6 roku życia "wychowywana" jest przez państwowe osrodki, stanowi przykład jak nie należy postępowac z dziecmi i ty naprawde myślisz, ze agresją można ją do czegoś zmusić? prawdopodobnie doświadczyła jej tyle w swoim życiu, ze inaczej nie potrafi reagować. nie wiem, czy jest dla niej jakis ratunek, ale sytuacja powinna dać do myslenia organom panstwa i samorządu terytorialnego odpowiedzialnym za dzieci. Żeby już nigdy dziecko przez 11 lat nie pałętało się po wieloosobowych ośrodkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ali Suryak [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.07, 09:19 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Bezkarność siedemnastolatki 05.02.07, 09:22 a przecież w tym konkretnym przypadku to takie proste: zmówić się, zrobić dziewczynie w nocy kocówę w parę osób, nie odzywając się przy tym, tak, aby dziewczyna nie wiedziała, kto to, potem tylko niby przypadkiem rzucić, że to taka zaliczka, gdyby się dziewczę nie poprawiło w sprawowaniu i tyle. Poza tym nikt nic nie widział, nikt nic nie słyszał. Warunke jest jeden: solidarność środowiska. Czarna owca się następnym razem dwa razy zastanowi, zanim spróbuje znów coś zbroić. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Bezkarność siedemnastolatki 05.02.07, 10:28 alpepe napisała: > a przecież w tym konkretnym przypadku to takie proste: zmówić się, zrobić > dziewczynie w nocy kocówę w parę osób, nie odzywając się przy tym, tak, aby > dziewczyna nie wiedziała, kto to, ************************************** Wtedy będzie miała prawdziwy powód o terroryzowania pozostałych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: Bezkarność siedemnastolatki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 12:23 > Wtedy będzie miała prawdziwy powód o terroryzowania pozostałych. dziecko doskonale wyczuwa na ile może sobie pozwolic. Jak ta panienka porządnie zostanie ukarana, to zmieknie. Jeżeli zobaczy, że ma przeciwko sobie kilkanaście osób będzie siedzieć cicho. Alepolskie prawo zakazuje kar cielesnych i wychowawca który przyłoży jej pasem, pójdzie siedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dirgone Re: Bezkarność siedemnastolatki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 09:28 Komentarze powyżej są żenujące. Jeśli przeszła przez wiele ośrodków wychowawczych, to nie dziwię się, że wyrosło z niej zwierzę. Niedawno było słychać o gwałtach i różnych aktach przemocy w tego typu placówkach - zresztą był chyba o tym reportaż w Dużym Formacie. Jeśli nigdy nie zaznała miłości i nigdy nikt jej nie pokazał, jak należy żyć, to czego można od niej oczekiwać? A jeśli przed i po 6 roku życia była molestowana, bita i poniżana, a może i gwałcona regularnie przez coraz to kolejnych wychowanków, to według was powinna wyrosnąć na matkę teresę? Z braku pieniędzy coraz więcej będzie tego typu historii, a wy oczywiście potraficie jeszcze tylko skopać leżącego, nie zastanawiając się skąd się to wzięło. I jeśli owa siedemnastolatka urodzi teraz dziecko, to ono pzejdzie identyczną drogę co ona, bo nikt oczywiście mu ręki nie poda. Ale zapewne wy urodziliście się z idealnym kodeksem moralnym w sercu. Eh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akaminski Re: Bezkarność siedemnastolatki IP: *.telia.com 05.02.07, 09:51 nigdy nikt jej nie pokazał, jak należy żyć, to czego można od niej oczekiwać? A jeśli przed i po 6 roku życia była molestowana, bita i poniżana, a może i gwałcona regularnie przez coraz to kolejnych wychowanków, to według was powinna wyrosnąć na matkę teresę? Z braku pieniędzy coraz więcej będzie tego typu historii, a wy oczywiście potraficie jeszcze tylko skopać leżącego, nie zastanawiając się skąd się to wzięło. I Gość portalu: dirgone napisał(a): > Komentarze powyżej są żenujące. Masz racje ,to wlasnie twoj komentarz,musisz miec chorobliwa i mocno zboczona fantazje..Te dziewczyne zapewne nie da sie juz resocjalizowac a Ciebie raczej nawet psychiatra nie wyleczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dirgone Re: Bezkarność siedemnastolatki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 11:52 To system jest zboczony. Zapewne wszyscy zapomnieli o niedawnych głośnych sprawach właśnie w ośrodkach wychowawczych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Bezkarność siedemnastolatki IP: *.tkdami.net 05.02.07, 11:50 to może ją adoptuj i naucz miłości blixniego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akka Re: Bezkarność siedemnastolatki IP: *.range86-134.btcentralplus.com 05.02.07, 15:14 Jesli kolezanka jest taka wszystkowiedzaca to prosze bardzo, zapraszam do wychowania tego 17-letniego dziecka!!! Zaloze sie , ze po paru probach wbicia noza oraz duszenia sznurem! Szybko sie zmieni punkt widzenia! Pozdrawiam: Gosc z idealnym kodeksem moralnym! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Wywalić personel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 09:32 Raczej należałoby wywalić personel ośrodka który nie wie że osoba 17-letnia może bez problemu odpowiadać karnie za napaść z użyciem ostrego narzędzia a do czasu rozprawy przebywać w areszcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: Wywalić personel IP: *.insat.net.pl 05.02.07, 15:20 To nie personel, ale Policja i prokuratura odpowiada za umieszczenie i zatrzymanie w areszcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Bezkarność siedemnastolatki IP: *.wavenet.pl 05.02.07, 09:38 sądzę że należy zamknąć ją w izolatce dać konkretną robotę do wykonania i tylko po jej prawidłowym wykonaniu dać jej kromkę suchego chleba i szklankę wody w pomieszczeniu ustawić kibelek bez umywalki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pizza dziecko chowane bez miłości może stać się potworem IP: *.crowley.pl 05.02.07, 09:39 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nioma [...] IP: *.devs.futuro.pl 05.02.07, 09:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
sabciasal [...] 05.02.07, 09:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R_G Re: Bezkarność siedemnastolatki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 10:11 Tak tak, niech lepiej ona kogoś pokaleczy lub zabije. Przecież już próbowała. Odpowiedz Link Zgłoś
sabciasal Re: Bezkarność siedemnastolatki 05.02.07, 12:26 Gość portalu: R_G napisał(a): > Tak tak, niech lepiej ona kogoś pokaleczy lub zabije. Przecież już próbował to lepiej ją profilaktycznie zabić zastrzykiem na przykład jak proponował już jeden madry na tym forum profilaktycznie wyeliminować a moze eliminować profilaktycznie 6-letnie dziec, bo jeżeli będa wychowywane w państwowych ośrodkach, to nic dobrego z nich nie wyrośnie i po co wydawac pieniadze lepszych obywaleteli? zastrzykiem 6- latka? idźcie na całość! Odpowiedz Link Zgłoś
critic Re: Bezkarność siedemnastolatki 05.02.07, 12:34 A jakie ty proponujesz rozwiązanie? Bo ponarzekać jest łatwo. Ta dziewczyna stanowi zagrożenie dla swojego otoczenia - skoro próbowała rzucić się na kogoś z nożem to powinna interweniować policja. Odpowiedz Link Zgłoś
sabciasal Re: Bezkarność siedemnastolatki 05.02.07, 13:31 A jakie ty proponujesz rozwiązanie? Bo ponarzekać jest łatwo. Ta dziewczyna stanowi zagrożenie dla swojego otoczenia - skoro próbowała rzucić > się na kogoś z nożem to powinna interweniować policja. rozwiązanie dla niej? chyba niestety jedynie dobry ośrodek przystosowany do pracy z dziećmu sprawiajacymi problemy. Nie poprawczak i nie łagier o suchym chlebie. Dobry ośrodek z mądrymi wychowawcami. Tylko czy w dobie giertycha jest na taki szansa? Dziewczyna została skrzywdzona przez system wychowawczy, jaki jej zaserwowano w panstowych osrodkach. W opisanym kazusie problem polega na tym, ze trafiła do domu, gdzie wychowawcy nie radzą sobie z dziećmi mającymi problemy. I najnormalniej w swiecie próbują sie jej pozbyć. rozwiązanie dla innych 6 latków trafiających pod opiekę panstwa? likwidacja molochów - domów dziecka, nieprzetrzymywanie latami dzieci w osrodkach interwencyjnych, izbach dzieci (jak w łodzi) rozwój rodzinnych domów dziecka i systemu rodzin zastępczych sprawdziejsza współpraca sądu ze służbami socjalnymi eliminacja patologii w osrodkach wychowawczych nie wydaje mi się, żebym narzekała. Nie mogę po prostu czytać takich teksów jak o zastrzyku eliminującym dziecko, biciu i wsadzeniu do więzienia. Ciekawe jacy byliby ci piszących takie głupoty po 11 latach "opieki" i "wychowania" pracowników ośrodków wychowawczych. Idąc takim tokiem myślenia - naprawde nie zostaje nic innego jak eliminacja wszystkich potencjalnych nieletnich "złoczyńców", najlepiej im wczesniej tym lepiej. Będzie taniej, czyż nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akka Re: Bezkarność siedemnastolatki IP: *.range86-134.btcentralplus.com 05.02.07, 15:28 moze nie 6-latka, ale 17-latka - dlaczego nie?! To juz dorosly czlowiek w koncu i zgodnie z prawem moze juz ponosic pelne konsekwencje swych czynow! Potraktowac paru takich zastrzykiem potem rozglosnic dla postrachu i szybciutko zrobi sie spokoj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: Bezkarność siedemnastolatki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 12:25 co się robi jak w skrzynce jabłek jest jedno zgniłe? Odpowiedz Link Zgłoś
nessuno [...] 05.02.07, 20:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
alex-alexander Bezkarność siedemnastolatki 05.02.07, 09:42 ... sad, ministerstwo, itp.rozkladaja rece... JAKI SAD? PRZECIEZ W POLSCE NIE MA SADOWNICTWA. NIE ISTNIEJE CALY APARAT SPRAWIEDLIWOSCI. 40-MILIONOWE PANSTWO Z CWIERCMILIONOWA ARMIA NIE MOZE SOBIE PORADZIC Z JEDNA SMARKULA. JAK TAKIE PANSTWO MA BRONIC NARODU PRZED EWENTUALNYM NAJEZCA? PANSTWO (KACZYNSKI & KACZYNSKI)WYSTAWIA SOBIE SWIADECTWO UBOSTWA.PLAKAC SIE CHCE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 [...] 05.02.07, 09:50 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akaminski Re: Bezkarność siedemnastolatki IP: *.telia.com 05.02.07, 10:00 alex-alexander 05.02.07, 09:42 + odpowiedz ... sad, ministerstwo, itp.rozkladaja rece... JAKI SAD? PRZECIEZ W POLSCE NIE MA SADOWNICTWA. NIE ISTNIEJE CALY APARAT SPRAWIEDLIWOSCI. 40-MILIONOWE PANSTWO Z CWIERCMILIONOWA ARMIA NIE MOZE SOBIE PORADZIC Z JEDNA SMARKULA. JAK TAKIE PANSTWO MA BRONIC NARODU PRZED EWENTUALNYM NAJEZCA? PANSTWO (KACZYNSKI & KACZYNSKI)WYSTAWIA SOBIE SWIADECTWO UBOSTWA.PLAKAC SIE CHCE!!! nie belkocz i nie przesadzaj nie jestes ogrodnikiem. To zaden nadzwyczajny przypadek.Dziewczyna juz taka jest ,taka ja zycie uformowalo (jej zycie) i nic nie pomoze-nalezy zgodzic sie z tym ,ze sa i tacy ludzie.Nie ma faktycznie zadnego sposobu.jezeli popelni czyn kwalifikujacy do wiezienia to tam sie znajdzie,jezeli nie to otoczenie bedzie sie z nia meczyc.Nawet jak ja zamkna to po jakims czasie wyjdzie i bedzie jeszcze gorsza i tak w kolo.Gwarantowanie nigdy nie bedzie czlowiekiem nieklopotliwym ! Do konca swoich dni bedzie zatruwac zycie swojemu otoczeniu.Miejmy tylko nadzieje ,ze trafi na kogos jeszcze bardziej wyzutego z norm i ten ktos urwie jej glowke i na tym sie zakonczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yale [...] IP: *.mofnet.gov.pl 05.02.07, 09:48 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niuniuś Tylko bezstresowe wychowanie... IP: *.chello.pl 05.02.07, 09:54 ... i oczywiście żadnych kar cielesnych. A mówiąc poważnie.... dałbym sobie z tym problemem radę w piętnaście minut. Odpowiedz Link Zgłoś
lena.k1 Re: Tylko bezstresowe wychowanie... 05.02.07, 18:53 A mówiąc poważnie.... dałbym sobie z > tym problemem radę w piętnaście minut. Gratuluję. Popatrz, jakie to proste, nie? Widzę że Giertychów w naszym kraju z dnia na dzień przybywa. Każdy oczywiście mądrzejszy od poprzedniego. Jak się nie ma o czymś pojęcia, to najlepiej cwaniakować i bez wdawania się w szczegóły podać ludzkości antidotum na wszystko. Tylko pozazdrościć i wypatrywać powalających efektów tych działań. Szlag mnie trafia. Odpowiedz Link Zgłoś
ponury.szlifierz Re: Tylko bezstresowe wychowanie... 08.02.07, 14:21 Skoro masz sprawdzone metody na wyprostowanie Czciogodnej Panienki Bandziorki, to poprosimy, oświeć nas ociemniałych, bądź nam drogowskazem i wytłumacz jak krowom na pastwisku, co zrobić, by przywrócić Czcigodną Panienkę Bandziorkę społeczeństwu? Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Re: Tylko bezstresowe wychowanie... 08.02.07, 14:32 Na przykład robiąc to, co nakazał sąd - skutecznie ją lecząc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania.downar Re: Bezkarność siedemnastolatki IP: *.lhsystems.pl 05.02.07, 10:10 Kolejna bidulka, ktora los skrzywdzil. Chetnie poplakalabym nad jej losem, byle z dala od niej. Przy niej nie moglabym sie wystarczajaco skupic na placzu, ze strachu ze dostane nozem w glowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamaz Bezkarność siedemnastolatki IP: *.mercor.com.pl 05.02.07, 10:10 Fabryka butów to łaska.... jak można tolerować coś takiego - jakaś g....ra rządzi!!?? i dorośli ludzie nie mogą sobie z tym poradzić????!!!! Rozwiązanie: Karcer - 10 batów rano,w południe i wieczorem a jak nie pomoże to do Zoo. Bo miejsce dzikich zwierząt tam jest. ja nie będę płacił podatków na chorych na umyśle ludzi nie mogących żyć normalnie w społeczeństwie!!!! Jestem za karą śmierci!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak "temu czemuś" się nie podoba życie na tym padole to może lepiej będzie po drugiej stronie - tam niech robi co chce!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Bezkarność siedemnastolatki IP: 80.48.104.* 05.02.07, 10:12 ten artykuł dowodzi faszystowskich poglądów autora tekstu Pana Jadczaka. Wydaje mu się niepojęte że do ośrodka w dzielnicy willowej trafiło tak zdemoralizowane dziecko. Radziłbym zastanowi się nad tym że ta dziewczyna została zdemoralizowana przez ośrodki wychowawcze w których przebywa od szóstego roku życia. Odpowiedz Link Zgłoś
genyo Bezkarność siedemnastolatki 05.02.07, 10:21 a nie lepiej zahibernowac i niech w tej formie zaczeka, az sie jakis osrodek wykluje? albo decydenci przestana bawic sie w teczki, a zaczna rzadzic, bo poki co opieprzaja sie juz okragly rok. Odpowiedz Link Zgłoś
kornaccy Strzelić jej parę razy w pysk (w obronie własnej) 05.02.07, 10:35 wtedy może spokornieje. Gdybym był wychowawcą w takim ośrodku i gdyby rzuciła się na mnie z nożem to miałaby złamaną szczękę. Rozumiem, że niektórzy mnie skrytykują, że drastyczne środki, bicie dzieci itp, ale sami czytaliście w artykule, co ona wyrabia i robi to świadomie!!!Więc panowie wychowawcy - gdy sie na was rzuci - strzelcie jej w pysk - wtedy sie opamięta. A nikt was nie oskarży, bo przecież jakoś bronić się musicie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pinia1a Dupa nie szklanka... IP: *.zbsril.poznan.pl 05.02.07, 10:41 ....ale na to już trochę za późno. Bezstresowe wychowanie daje o sobie znać. Trzeba odebrać młodzieży noże i ostre narzędzia. Niepokornych zamykać na jakiś czas w izolatkach o chlebie i wodzie. Może spokornieją. A wogóle wezwać policję jak zachodzą takie zajścia a nie się patyczkować. Czasem wychowawca sam nie da rady. Czekacie na morderstwo! Odpowiedz Link Zgłoś
lena.k1 Re: Dupa nie szklanka... 05.02.07, 18:57 Gość portalu: pinia1a napisał(a): > ....ale na to już trochę za późno. Bezstresowe wychowanie daje o sobie znać. Jakie wychowanie??? Uważasz, że ona w ogóle kiedykolwiek i jakkolwiek była wychowywana??? Sorry, ale nie zgodzę się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Strzelić jej parę razy w pysk (w obronie włas IP: *.tkdami.net 05.02.07, 11:54 no i tu się mylisz, wychowawca nie może ją strzelic w pysk, bo będzie miał sprawę o znęcanie i zakaz wykonywania zawodu. Ona może go strzelić w pysk, dlaczego nie, to przeciez takie biedne dziecko...:- ) Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Re: Strzelić jej parę razy w pysk (w obronie włas 05.02.07, 12:45 To też jest prawda.Na terror odpowiedzieć zwielokrotnionym terrorem ,dopiero takie działanie przyniesie zamierzony skutek.W obronie własnej nic nie możesz zrobić.Teraz polskie prawo broni sprawcę nie ofiarę. Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk "I dziecko stacza się coraz bardziej" 05.02.07, 10:45 16 lat to juz dawno nie dziecko. Jesli sie stacza to przede wszystkim dlatego, ze jest traktowane jak dziecko i wie, ze korzysta z taryfy ulgowej. Takim "bezstresowym" traktowaniem, rozpowszechnionym w Polsce przez pseudosocjologow i psychologow jako "nowoczesne", wyrzadza sie 16 letniej kobiecie przestepcy krzywde. Opisane przestepcze zachowanie (rzucanie sie z nozem we wspolokatorow) podlega karze wiezienia a dwukrotne jest recydywa i grozi za to do 10 lat wiezienia. Tlumaczenie, ze "Nie mamy środków i możliwości, żeby ją okiełznać!" jest tylko i wylacznie uporczywym trzymaniem sie glupich wzorcow. Srodki sa takie same jak gdzie indziej: telefonuje sie na policje w sprawie bandyckiego napadu w osrodku wychowawczym. Reszta nalezy do prokuratora. Odpowiedz Link Zgłoś