Gość: Sąsiadka IP: *.jed.isu.net.sa 07.02.07, 21:47 Witam, zarezerwowałam mieszkanie w Niepołomicach, szukam sąsiadów i zastanawiam się co myślicie o inwestycji i o mieszkaniach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bebe Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.07, 08:49 Myślę, że: - zaraz tory - kiedy ta budowa???? póki co same reklamy - obok będzie autostrada bziuuuuummm - i jeszcze strefa Ogólnie blah! Ja wolałabym Ekopark albo Domdit!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cc900sx Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.chello.pl 08.02.07, 20:33 czesc, no ja tez zarezerwowalem mieszkanie na Zubrach. zobaczymy co z tego wyjdzie. mam nadzieje ze bedzie ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeee Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.kolornet.pl 08.02.07, 22:09 W życiu Żubr. A doczekacie się tego kiedyś? Jaki macie termin realizacji? Okolica jest nieciekawa. I podejrzane jest dla mnie ciągłe niepodawanie terminu. Pozwolenia na budowę chyba ciągle nie ma, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeee Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.kolornet.pl 08.02.07, 22:11 I tu już o tym było forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? f=412&w=53790736&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeee Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.kolornet.pl 08.02.07, 22:11 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=412&w=53790736&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
zuberek29 Re: Osiedle Żubr niepołomice 09.02.07, 13:32 Dla mnie tez jes to dziwne.Dzwoniłem dwa dni temu z pytaniem o wolne mieszkania w przedziale 40-45 m i nie było nic na drugi etap budowy,podobno ze sa kolejki po te mieszkania i jest długa lista rezerwowa...a tu dzis dostaje telefon ze jest wolne 41.47 metrow,nie dziwne?Naraz sie znalazło?Cos mi tu nie pasuje.Jutro jade sie dowiedziec co jest.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cc900sx Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.chello.pl 09.02.07, 20:37 teraz i tak podpisujesz tylko umowe rezerwacyjna, zobaczymy jak bedzie wygladac umowa przedwstepna. jesli ktos jest zainteesowany mieszkaniem w tamtej okolicy to sprawa troche sie rozjasni za 2 miesiace, co wcale nie znaczy ze WYJASNI. ja tez mam kilka wątpliwosci. czy ktos moze wie cos na temat ich inwestycji w wieliczce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M&J Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.autocom.pl 10.02.07, 16:18 mnie martwi tylko tylko ta obwodnica niepolomic, ktora bedzie jednoczesnie glowna droga dojazdowa do calej strefy i toz obok calego osiedla ale w biurze nie mowia na razie za duzo na ten temat. Halas moze byc bardzo duzy:( Nie wiem czy sie nie wycofam z rezerwacji i do tego jeszcze nie zlozyli dokumentow na pozwolenia cos tu nie gra albo buduja albo czekaja tylko na co skoro juz podobno wszystko gotowe. Odpowiedz Link Zgłoś
bialy_cien Re: Osiedle Żubr niepołomice 10.02.07, 22:11 Straszne jest to, co piszesz. Na co czekają? To jest fair? Po co te rezerwacje, reklamy?! Ja kupiłam w Ekoparku i jestem zadowolona. Jak kupowałam (sierpień), toŻubr był na tym samym etapie, co teraz. Tymczasem ja już jestem po odbiorze technicznym i wykańczam a tam dalej stoi. Nic by mnie nie przekonało do tamtej okolicy. Tu jestem szczęśliwa. :) Jakby co, to w Ekoparku jeszcze jest coś wolnego na już i wkrótce, a i kolejne etapy chyba ruszają w tym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuberek29 Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.chello.pl 11.02.07, 00:58 Kręcą na maxa...dzis tam byłem u nich,oglądałem teren,zrobiłem nawet pare fotek..jak narazie ta są tam tylko pola(tak jak spiewaja GOLCOWIE...."pole pole łyse pole...")>JAkos niewierze w to ze sie wyrobią do konca 2008 roku....marzenia sciętej głowy.A co myslicie o inwestycji w Bochnni na ul.Brzeznickiej?CMS DEVELOPER ta firma stawia tam dwa bloki w dobrej cenie(3900- 4200zł/m).Na stronie www.dominium.pl wiecej informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeee Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.kolornet.pl 11.02.07, 12:16 W B ochni za tyle kasy? To dużo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pak Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 17:04 taka sama cena jak w Żubrze. Do tego jest to miasto ktore ma 30tys mieszkancow a nie 8 jak Niepolomice i jest w nim co robic a w Zubrze tylko puszcza zostaje. Moze dalej ale trasa lepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mon Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.telnet.krakow.pl 03.03.07, 22:04 CMS DEVELOPER ta firma stawia tam dwa bloki w dobrej cenie(3900 - 4200zł/m) Czy dowiadywałeś się może coś o inwestycji CMS developer ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pak Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 12:16 Znajomy kupil u nich mieszkanie w Wieliczce i jest zadowolony. Ich plusem jest to ze sprzedaja jak maja pozwolenie na budowe wiec nie ma sciemy z rozpoczeciem tym bardziej ze maja swojego wykonawce oraz cena ktora jest gwarantowana i to bez waloryzacji. Zastanawialem sie nad zubrem ale jak pojechalem i porownalem Bochnie z Niepolomicami to sobie odpuszczam puszcze tym bardziej ze nie wiadomo kiedy rusza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZAPISANY Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.chello.pl 11.02.07, 11:35 ponoc pozwolenie na budowe maja na I etap czyli domi a na II zlozyli chyba z tydzien temu, czyli ok. 2 misiace potrwa zanim dostana, potem 2 tygodnie na uprawomocnienie, a czas leci...cos mi to czarno wyglada ten 2008 rok. No i co jest najgorsze to brak gwarancji ceny. Kiedys na stronie Provitentii to byly jeszcze zxakladki z inwestycjami w Warszawie, chyba Poznaniu i jeszcze Wroclawiu. I co, chyba tam nic nie wypalilo bo juz nie ma tych zakladek, zostal tylko Krakow (wieliczka, niepolomice) troche to niepokojace. Czy ma ktos zjamych wsrod ludzi, ktorzy kupili mieszkania w wieliczce "Pod Wawrzynami"? jak przebiega budowa i wspolpraca z deweloperem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojti Re: Osiedle Żubr niepołomice i Bochnia IP: 83.238.175.* 11.02.07, 12:43 To rzeczywiscie dziwne ze robia tylko w Niepołomicach i Wieliczce(na ich stronie sa zdjecia z budowy).Wypadało by jechac do Wieliczki i dowiedziec sie cos od mieszkanców cos na temat tej firmy...No chyba ze ktos jet juz na forum ktory współpracował z ta firma w Wieliczce.Czekam na jakies nowosci i opinie os.Żubr.................. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M&J Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.autocom.pl 11.02.07, 16:39 pytałem na targach i jeszcze na II etap nie złożyli :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeee Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.kolornet.pl 11.02.07, 17:53 Czekają aż ich klienci sfinansują?! :x Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojti Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: 83.238.175.* 11.02.07, 18:45 No własnie jak ich ludzie zasponsoruja to dopiero zaczną rozmowy na temat budowy....podobno w sierpniu 2006 roku mieli juz miec pozwolenie na pierwszy etap budowy,mineło pół roku i dalej nic.......czytałem na stronie www.eniepołomice.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeee Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.kolornet.pl 11.02.07, 20:12 Żenada, słowo honoru... :| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justkat Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.autocom.pl 11.02.07, 21:43 przeliczyli sie z ta sprzedaza domow nikt tego nie kupuje lawinowo a do tego oni czekaja i podnosza cene co dwa tygodnie do tego w umowie rezerwacyjnej nie ma zadanych terminow i jeszcze ze nieruchomosc bedzie finansowana z kredytu a co jak bank nie bedzie chcial udzielic kredytu bo finansowane podwojnie? Jeśli szybko sie coś nie ruszy to szukam czegos innego puki co jeszcze cos można w Krakowie kupić po ok 5500 zł. A propo wiecie po ile GANT bedzie sprzedawal mieszknia w maju? www.gant.pl ma być ich 430 i prawie gotowe do odbioru :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: 81.21.202.* 12.02.07, 09:27 mam propozycje, Ci ktorzy zarezerwowali mieszkanie badz dom w niepolomicach, moze wymienimy sie nr GG, ewent. mailami gdzie bedziemy przekazywac sobie wszelkiei info na temat żubra , co Wy na to?? moje GG:2366355, lorenzoo@interia.pl, czekam na kontakt, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cc900sx Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.chello.pl 14.02.07, 20:30 slusznie, moj adres to cc900sx@gazeta.pl, ale przeciez mamy forum :) na wymiane mysli. A te w sprawie "naszego" developera jak dotychczas nie sa jakies zbyt optymistyczne. cos duzo jest niepewnosci wokol tej inwestycji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :( Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.malopolska.mw.gov.pl 16.02.07, 08:27 jarek : WITAM WSZYSTKICH MAM PYTANIE, KIEDY BEDZIE DOKONCZONA OBWODNICA NIEPOLOMIC PO TORACH Stanisław Kracik : Do kwietnia powinniśmy być właścicielami gruntu, i to nam pozwoli na projekt a o pieniądze zaczęliśmy się już ubiegać. Ale realnie biorąc - koniec 2008 www.niepolomice.com/pl/readarticle.php?article_id=145 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.telnet.krakow.pl 16.02.07, 16:10 Wczoraj dzwoniłam do nich, bo też jestem zainteresowana ich ofertą, kobieta poinformowała mnie, że planują II etap zacząć na wiosnę a narazie tam stoją puste pola a oni jeszcze są na etapie załatwiania pozwolenia:( A rezerwacje na pierwsze mieszkania juz są podobno, no i zastanawiam się też co robić, oferta na mieszkania ciekawa, ale po tych wszystkich opiniach, które tu przeczytałam to trochę mam stracha czy się w to pakować. Czy ktoś może miał już wcześniej jakąś styczność z tą firmą ? Czy ktoś z Was może zdecydował się na kupno mieszkania na tym osiedlu to może wymienimy się opiniami ? Może ktoś zna również inną firmę, która zamierza budować mieszkania w Niepołomicach, bo jak narazie nic innego nie udało mi sie znaleźć :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rosalia Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.kolornet.pl 16.02.07, 19:38 Mieszkanie? Zależy jak duże, bo w Ekoparku domek 122 m.kw. kosztuje jakieś 388 tys., to jest tyle samo, co 60 m.kw. na Ruczaju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.autocom.pl 20.02.07, 19:21 Ktoś ma jakieś nowe wieści w sprawie osiedla? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.07, 18:08 Będzie fajnie. Ok. 4000 osób, w tle fabryka. Co za rozkosz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: 195.33.69.* 26.02.07, 07:54 No właśnie czy dzieje się coś nowego?? Czy ktoś coś wie? Sprawa ucichła, widzę, że głosy też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.autocom.pl 02.03.07, 18:06 Dzwoniłem i co! Pierwszego etapu nie rozpoczeli jeszcze budować i nawet nie mają wybranego wykonawcy podobno coś negocjują!!! Co do drugiego etapu to nawet jeszcze nie złożyli pozwolenia na budowę podobno mają to zrobić w połowie marca dopiero!!!! Mam coraz większe wątpliwości co do inwestycji generalnie kiedyś wybudują może ale na pewno nie po tej cenie bo mam wrażenie że wyduszą każdego grosza od nas rezerwujących. Generalnie jestem coraz bardziej sceptycznie nastawiony zwłaszcza że w marcu to mieli ponoć zacząć budować a nawet nie złożyli dokumentów na pozwolenie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiadka Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: 195.33.69.* 14.03.07, 18:38 Halo, halo podnoszę post.... czy coś się dzieje, na początku marca miało być zezwolenie i umowy, poczatek już chyba minął, co dalej??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaa Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.eranet.pl 15.03.07, 22:33 Już zacznijcie się przeprowadzać, ale na inną lokalizację, na inną inwestycję. Gdzie indziej ludzie się zdążą wprowadzić w tym czasie, w którym Wy oczekujecie na pozwolenie na budowę. Włos się na głowie jeży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pak Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 07:54 Przypuszczalem ze tak bedzie dlatego zdecydowalem sie na CMS Developer. Maja pozwolenie i robota juz trwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roztropny Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.07, 14:17 Tylko Bochnia tak daleko. Ja z tych samych powodów wybrałem Ekopark (aaaaaaaaa też o tym pisze wyżej). Żubr jest ciągle w tym samym miejscu (czyli w żadnym) a ja mam już gotowe :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pak Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 17:20 tez myslalem o ekoparku i uwazam ze to spoko propozycja ale zdecydowalem sie na Bochnie bo w porownaniu z Niepolomicami to aglomeracja i jest to robic a codziennie popoludniu napewno nie bede jezdzil do Krakowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzony Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.chello.pl 18.03.07, 13:23 no i wyszlo szydlo z worka. cos mi sie dziwnie wydaje ze ta firma to jeden wieeelki przkret. pamietam jak dzis ze umowy rezerwacyjne mialy byc podpisywane PO zlozeniu dok. o pozwolenie na budowe. Zostalismy oklamani przez usmiechajace sie Panie!!!to nie jest kupowanie roweru, to jest zakup zycia za kolosalne pieniadze i jezeli na samym wstepie juz ktos cos kombinuje to co bedzie dalej? teraz pytanie brzmi: dlaczego? komu i z jakich przyczyn zalezalo na tym. przeciez wiedzieli za mieszkania sie sprzedadza, bo jest wielu chetnych. Czemu nie chca (bo chyba tylko tak to mozna nazwac)wziac kasy, ktora "lezy na ulicy". maja dzialke, sa chatni od ktorych mozna wziac kase a oni nie robia nic zeby ja wziac. tymbardziej ze jak tak dalej pojdzie to zepsuja sobie opinie i pies z kulawa noga nie bedzie si nimi interesowal. zepsuc opinie jest bardzo latwo, trudno ja odbudowac. ciekawe tez co sie stalo z inwestycjami ktore zniknely ze strony internetowej (poznan, wroclaw, warszawa)zostal tylko krakow (niepolomice, wieliczka) czyzby w innych miastach juz sie na nich wyznali? to wszystko zaczyna smierdziec .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.autocom.pl 18.03.07, 16:53 pytałem dziś na targach i nawet pozwolenia nie zlożyli na 2 etap skandal!!!! w styczniu jak podpisywalem umowę już mieli skladać a tu proszę wzieli kasę i nic ciekawe co jeszcze wymyślą mam ich pomalu dość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.chello.pl 18.03.07, 17:16 byłem u nich w podłężu kilka dni temu ;jeszcze nie złożyli pozwolenia na budowe ;zapewniają ze do dwóch mies.wszystko sie rozstrzygnie-jakoś w to nie wierze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Młodzi Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.chello.pl 18.03.07, 19:02 Oszusci straszni.Jaja sobie robią z ludzi i ich ciezko zarobionych pieniedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justkat Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.autocom.pl 25.03.07, 10:40 ktoś ma jakies wieści od tych krętaczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkanka D Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.in-addr.btopenworld.com 29.03.07, 19:19 Hej, ja tez podpisalam umowe rezerwacyjna na mieszkanie w 2 etapie.Bylo to pod koniec lutego, ale pani poinformowala mnie ze bede czekac do kwietnia, na podpisanie umowy przedwstepnej.Jak rowniez o tym, ze pieniadze, ktore zaplacilam moge wycofac.Poprosilam ja o wczesniejsze przeslanie mi na maila gotowej umowy przedwstepnej jak juz bedzie gotowa.Dzwonilam 3 dni temu, dowiedzialam sie, ze wniosek dopiero zostal zlozony, bo brakowalo im do calosci jednego dokumentu.Przypuszczalny czas oczekiwania do 6 tygodni.Narazie czekam.Natomiast martwi mnie nie tyle to,co sasiedztwo fabryki MAN-a,jak daleko od tego osiedla bedzie sie ona znajdowac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :( Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.autocom.pl 30.03.07, 16:52 fabryka nie będzie problemem bo to jest 200 do 400 metrów ale bardziej obwodnica Niepołomic, która będzie sąsiadować z osiedlem bo będzie tuż obok w miejscu gdzie obecnie jest usypane torowisko!!! Dla niektórych może być to mniej niż 50 metrów!!!!!! Więc lokalizacja taka sobie jak tysiące tirów na strefę będzie tam co dzień jeździć!!!! Pytanie czy cena w takim wypadku jest nie za wysoka????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: totalnie wnerwiony Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.chello.pl 30.03.07, 20:54 czesc no dzisiaj dzwonla mila pani poinformowac ze wlasnie 2 dni temu zlozyli dokumenty o pozwolenie. czyli nas mowiac krotko klamali w zywe oczy w lutym mowiac ze umowy przedwstepne beda pod koniec marca. oczywiscie na moja sugestie ze zostalismy oklamani odpowiedziala, ze pewnie ktorys z konsultantow wprowadzil mnie w blad. Jasne i pozostala setke ludzi tez... wiec teraz mowimy o koncu maja, czyli sie trzeba liczyc ze znacznym wzrostem cen. ech, szkoda gadac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lorra Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.kolornet.pl 30.03.07, 21:32 A jakie są ceny, napiszcie?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pak Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.07, 07:59 ludzie naprawde zastanowcie sie nad Bochnią. tam juz leja piwnice a nie skladaja dopiero o pozwolenie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Do Pak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.07, 16:18 Co ty z tą Bochnia wyjezdżasz co chwilę! Jak ktos ma prace w Krakowie to z Niepołomic dojedzie w 30-40 minut do centrum, a z Bochni póki nie ma autostrady (zresztą płatnej) to trzebna się turlać samochdem ponad godzinę. Chcesz to mieszkaj sobie w Bochni ja tam wole byc blizej Krakowa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bebe Re: Do Pak IP: *.kolornet.pl 02.04.07, 23:07 Zgadzam się, Bochni i Niepołomic nie da się porównać z punktu widzenia Krakowianina pracującego w centrum miasta. A oprócz Ekoparku, który polecam jako miejsce na swój dom, czy Wy zainteresowani mieszkaniami w Niepołomicach widzieliście www.bikol.pl? Mi się bardzo podoba :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :( Re: Do Pak IP: *.autocom.pl 03.04.07, 17:49 www.niepolomice.com/pl/images/podzial_niepolomic.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gssssh Re: Do Pak IP: *.kolornet.pl 03.04.07, 19:30 hehe, wynika z tego, że Żubr to wcale nie Niepołomice Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dido Zubr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.07, 11:11 Zubr jest w Podłężu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fama Re: Do Pak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.07, 11:13 A co do osiedla po byłych koszarach to teren nieciekawy radze sie przejechać i zobaczyc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Do Pak IP: *.chello.pl 05.04.07, 20:22 widzialem wizualizacje tego miniosiedla po koszarach. ciekawe jak gleboki remont tych budynkow jest zaplanowany. cena na pietrze troche ponad 5000. + zapewne garaz. budynki byly koszarami wiec jest 10 sasiadow na pietrze:). jakby sie za to wzieli z sensem to mogla by to byc ciekawa ofetra, chociaz jak na stare budynki (nie ma co ukrywac) w Niepolomicach nie Krakowie to cena jakby wysoka. widzialem w Nowej Hucie taki budynek przerobiony z jakiegos urzedu. wygladalo wszystko super i piwnice byly gratis (ok.6m2) i chcieli chyba 5500 pln. ostatnio widzialem ze jeszcze byly jakies wolne mieszkania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Do Pak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 20:42 Gdzie te tanie mieszkania w NH? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Do Pak IP: *.autocom.pl 05.04.07, 21:41 w samym centrum a na Piastów są jeszcze tańsze niż 5 tys Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hucianin Re: Do Pak IP: *.chello.pl 07.04.07, 21:41 www.otodom.pl/index.php?mod=show&insId=43139 mieszkania te sprzedawala firma realdom.pl blok byl chyba na Hutniczym, w osiedlu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milka Re: Do Pak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.07, 13:14 o czym ty człowieku piszesz, jakich koszarach, jakie budynki jakich 10 sąsiadów na piętrze?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :( Re: rezygnujący IP: *.autocom.pl 10.04.07, 14:22 Po dłuższym zastanowieniu chyba wycofuję się z zakupu nieruchomości: A wpłyneły na to takie argumenty jak: - bardzo blisko strefa i nie wiadomo jaki zakład jeszcze powstanie i jak bardzo będzie uciążliwy; - w odległości 50 metrów niedłgo rozpocznie się budowa obwodniy Niepołomic i wszystko co na strefę będzie tamtędy przejeżdzać tuż za oknami; - niedaleko wysypisko i inne uciążliwe zakłady; - mało atrakcyjny teren rekraacyjny jak na tak dużą odległość od Krakowa; - Developer, który ciągle kręci i przeciąga wzystko i nawet nie wie czy cena już pozostanie na takim poziomie. Mają pozwolenie na I etap a nawet łopaty jeszcze nie wbili od 4 miesięcy bo warunki meteo są korzystne. - koszt parkingu 20 tys. to chyba w Krakowie a nie na odludziu!! Wcześniej cena przemawiała na korzyść ale teraz nie wiem czy jak na taką lokalizację nie jest za wysoka!! Za kilka lat jak rynek się nasyci a strefa się rozbuduje i będzie uciążliwa może okazać się że będę chciał się przeprowadić do domku a mieszkania nie sprzedam lub sprzedam znacznie taniej niż kupiłem!!! A wy się wahacie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krek do rezygnujący IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 17:09 No wachamy się, a ty skoro wymieniasz same minusy to czemu nie rezygnujesz tylko piszesz: chyba? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hucianin Re: Do Pak IP: *.chello.pl 10.04.07, 20:46 do Milki. ano pisze o inwestycji realizowanej przez firme bikol w niepolomicach o ktorej wspominal ktos tam wyzej na forum i byla to odpowiedz do niego. warto czytac a nie tylko sie bulwersowac. www.bikol.pl/galicja.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krek Re: Do Pak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.07, 12:41 Dokładnie. To chodzi o tą nowa inwestycje w Niepołomicach. Buduja mieszkania po byłych koszarach. Troche drogo jak na remontowane budynki. Słyszałem ze coś około 4600 netto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mona Re: Do Pak IP: *.telnet.krakow.pl 14.05.07, 21:00 Dowiadywałam się o ceny mieszkań i ceny są w granicach do ok 5100 pln/m2 (brutto). Na wizualizacji wygląda to ciekawie, okolica wydaje się być też całkiem ok, niedaleko do centrum Niepołomic, tylko próbowałam znaleźć coś więcej o firmie Bikol, czy chociażby o generalnym wykonawcy Budomexie. Czy ktoś może wie coś więcej na ten temat, zastanawiam się nad ofertą kupna tam mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frt Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.07, 13:14 I JUŻ SIĘ WSZYSTKIM ODECHCIAŁO ŻUBRA, HAHAHA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyhr Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.kolornet.pl 11.04.07, 19:31 Ten Żubr za rogiem się szybko nie zaczai (jeśli w ogóle, heh) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: 81.21.202.* 12.04.07, 09:29 ludziska, zarezerwowalem tam mieszkanie, ale chyba sobie daruje, szczerze mowiac przejechalem sie po okolicach niepolomic, polozenie żubra jest chyba najgorsze z mozliwych, nie chce nic sugerowac, ale podpowiadam...pozdro, jakby co moje gg 2366355 Odpowiedz Link Zgłoś
calcium300mg Re: Osiedle Żubr niepołomice 12.04.07, 09:49 Dawno, dawno temu także rozważałem Żubra - wybrałem Ekopark - i nie żaluję, bo domki w I etapie już stoją! Odpowiedz Link Zgłoś
bialy_cien Re: Osiedle Żubr niepołomice 12.04.07, 09:55 Witam sąsiada. Też kiedyś rozpatrywała Żubra i nie wybrałam. Nie żałuję. Mój domek też już stoi, jest ładny, z pieknym widokiem, funkcjonalny i stosunkowo tani :) Odpowiedz Link Zgłoś
bialy_cien Re: Osiedle Żubr niepołomice 12.04.07, 09:56 Ach, zapomniałam, to oczywiście Ekopark. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: murek Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.07, 12:18 Żubr jak sie wybuduje to pewnie za 3 lata (z ich tempem) ale swoją drogą to co tak chwalicie ten Ekopark. Architektura taka obrzydliwa ze jak tylko zobaczyłem te domki to na myśl przyszło mi ze to jakies karaczany albo jak juz ktos napisał na innym forum "namioty mongolskie". Obrzydlistwo:(((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: calcium300mg Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.07, 13:09 chwalimy bo wywaliliśmy kupę kaski na ten domek i teraz z każdą płaconą ratą kredytu muszę się przekonywać że było warto;) Jak każda inwestycja ma swoje wady i zalety, dla osób które kupiły tam domek/segment zalety po prostu przeważyły! Odpowiedz Link Zgłoś
bialy_cien Re: Osiedle Żubr niepołomice 12.04.07, 13:43 A mi się ta architektura bardzo podoba!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: 80.50.68.* 12.04.07, 16:40 a ja kupiłem domek w Ekoparku właśnie ze względ na ciekawą architekturę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :( Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.autocom.pl 12.04.07, 22:35 Ja ide w poniedziałek zrezygnować :) Nie warto się w to pakować przy takiej cenie i lokalizacji! To będzie jeden wielki hałas i smród strefy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: euro Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 12:14 Gratuluje Ci decyzji - i pisze to z całym szacunkiem do Ciebie, też zrezygnowałem z Niepołomic, zarezerwowałem mieszkanie na nowo powstającym pięknym kameralnym osiedlu Panorama w Bochni, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.autocom.pl 19.04.07, 18:47 Ja właśnie zrezygnowałem z dwóch mieszkań w budynku nr 1 piętro i parter i to była słuszna decyzja !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.ipt.aol.com 21.04.07, 16:59 Hej,dlaczego zrezygnowales? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ttsss Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.kolornet.pl 21.04.07, 17:49 Wystarczy przeczytać powyższe posty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.autocom.pl 22.04.07, 08:29 Poczytaj wyżej wszystkie posty!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Król Kazimierz Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.ghnet.pl 22.04.07, 20:44 a huty w tych Niepołomicach się nie boicie? wiatry wieją w jedną stronę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agent Muu Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 21:27 Huta już tak nie dymi jak kiedyś, więcej szkodzi centrum Krakowa - wystarczy spojrzeć z Nowej Huty w dół - widać cały syf, w samej Nowej Hucie jest OK, bo jest położona wyżej od Krakowa. A do Niepołomic daleko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :( Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.autocom.pl 22.04.07, 21:47 Tylko sama strefa w Niepołomicach stanie się drugą hutą po liczbie zakładów jakie będą tuż obok to pewne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.eranet.pl 26.04.07, 09:35 Ja również mam rezerwację na tym osiedlu.Mieszkania są ok,jeśłi chodzi o metraż któy wybrałam (56m2)szkoda,że to tylk odwa pokoje.Czy ktoś ma pomysł jak przerobić a dokłądnie czy będzie możliwość wydzielić aneks kuchenny w pokoju dziennym a kuchnię zamienić na pokój? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hyttt Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.kolornet.pl 26.04.07, 19:25 3 pokoje na 56 m.kw.? Nie no. Katastrofa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: 81.21.202.* 08.05.07, 08:04 wczoraj zrezygnowalem z żubra i jestem zadowolonny, swoja droga zastanawiam sie ile w tym czasie obrócili tą kasą, pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.autocom.pl 14.05.07, 20:03 podobno wybrali firmę, która to będzie budować ale rozpoczynają od sierpnia dopieroooo!!! Ciekawe kiedy będzie oddanie całości 2012???? Ciekawe ile podniosą cenę na mieszkania!!! Jak się cieszę, że zrezygnowałem a nowe które kupiłem się już buduje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dydzio Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.07, 14:24 Nie wiem skąd masz takie wiadomosci? Z informacji ktore uzyskalem od dewelopera budowa rozpoczyna sie juz w teraz a koniec to przełom 2008/2009 !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaa Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.07, 14:47 zależy, który etap i czy mieszkania czy domy, zważ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.autocom.pl 15.05.07, 18:41 ta budowa to rozpoczyna sie od roku a jak rezerwowalem mieszkanie w styczniu to miala sie rozpoczac w lutym i termin oddania mial byc w polowie 2008 calej inwestycji. Widze ze juz teraz wciskaja kit ze to przelom 2008/2009 a fakt bedzie taki ze zakonczy sie ale 2012 jak dobrze pojdzie :) Ciekawe jaka ceny czy dalej sprzedaja po 4178 brutto. Co im w wieliczce tez nie idzie z ta budowa opoznienia to z pol roku jak nic juz maja!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.chello.pl 16.05.07, 21:28 Niestety ja kupiłem mieszkanie w Wieliczce. Opóźnienie z pół roku, a najgorsze jest to, że Pan Konrad obiecuje, co chwile nowe terminy na kolejne etapy budowy, które i tak nie są dotrzymyywane. Jedna wielka ściema. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasza Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.chello.pl 19.05.07, 18:22 cena mieszkania skoczyla o 5% w porownaniu do ceny z umowy rezerwacyjnej. PONOĆ maja zaczac budowe w czerwcu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.autocom.pl 20.05.07, 08:57 A ja od firmy która ma to budować że od sierpnia ! Ciekawe czy z ceną dojdą do 5 tys! Ma ktoś przedwstępną umowę sprzedaży? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiadka Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.07, 10:15 Cena poszla o 5% w górę, do tego mama się już zdecydować czy podpisuje umowę chociaz umowa ma być za 2, 3 tygodnie. Ja czekałam tyle czasu oni już nie chcą. Następna rzecz zakończenie budowy maj 2009 rozpoczęcie lipiec 2007??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lidka Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.93.classcom.pl 20.05.07, 10:24 A czy w projekcie umowy przedwstępnej jest przewidziana kara umowna za opóźnienie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czekajacy Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: 195.33.69.* 21.05.07, 13:50 No wlasnie tego w umowie nie ma. moga ciagnac inwestycje do 2012 i oddac na euro. nie ma nic o karach za nie oddanie w terminie. jesli polaczyc to z postem o "delikatnym" poslizgu inwestycji w Wieliczce i zbywaniu klientow nowymi terminami zakonczenia, to mozna sie zacząć zastanawiac nad firma, jej polityka i rzeczywistymi zamiarami. Odpowiedz Link Zgłoś
mydelkofax Re: Osiedle Żubr niepołomice 21.05.07, 16:58 Nie wiem jaką ci umowę pokazali ale w mojej umowie wyraźnie jest napisane że koniec inwestycji w maju 2009 oraz ze sa płacone kary umowne za niedotrzymanie terminu. Radzę czytać dokładnie.A ty czemu nie rezygnujesz skoro ta umowa ci nieodpowiada? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.autocom.pl 21.05.07, 18:10 Zapytaj co było z terminami w Wieliczce!!!! Klientów tej firmy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc krakow Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.ghnet.pl 21.05.07, 22:47 Z tego co wiem wszystko jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytajacy Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.chello.pl 22.05.07, 18:53 do "mydelkofax". ta umowa jest wlasnie napisana dla takich jak Ty. co z tego ze jest napisane "spolka wybuduje... w terminie do dnia 1 maja 2009". A co jak nie wybuduje?? ano NIC. oczywiscie dalej jest ze "kupujacy moze ODSTAPIć od umowy i zażadac 5% kary umownej gdy jest zwloka w wybudowaniu mieszkania przez czas dluzszy niz 90 dni. czyli 90 dni po 1 maja 2009 mozesz dostac 5% wiecej i ROZWIAZUJESZ UMOWE. czyli NIE MASZ tego mieszkania. No to faktycznie bys zrobil interes. Finansowac budowe przez 2 lata a potem dostac 5% wiecej, gdy mieszkanie bedzie "prawie" wybudowane i warte 50% wiecej tego co teraz. No to chyba Providentia w nagrode by Cie taksowka do domu (innego :)) odwiozla za ten prezent. u innych developerow sa zapisy ze moze byc poslizg w oddaniu mieszkania (materialy, pogoda) ale po przekroczeniu umownego teriminu firma dalej buduje mieszkanie i placi Ci kare umowna. I tak powinno byc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowa Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.ipt.aol.com 22.05.07, 23:15 Czy umowa przedwstepna jest juz gotowa do podpisania czy nadal to tylko projekt umowy? Czy ktos z Was juz sie z nia zapoznal i jakie sa Wasze opinie na jej temat? Na co zwrocic uwage? Czy korzystne bedzie dla nas podpisanie jej w formie aktu notarialnego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lidka Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.93.classcom.pl 23.05.07, 17:39 Na pewno nie podoba mi się zapis dotyczący podwyższenia ceny o wskaźnik inflacji. Przecież już podwyższono cenę o 5%. Moim zdaniem ten wskaźnik to wprowadzenie podwyżki "tylnymi drzwiami". Co do aktu notarialnego - na pewno warto. Jak firma upadnie, a mieszkanie już jest, masz prawo do mieszkania. W przypadku umowy "zwykłej" komornik zlicytuje mieszkanie, a ty co najwyżej możesz myśleć o odszkodowaniu, ale od kogo.... Odpowiedz Link Zgłoś
mydelkofax Re: Osiedle Żubr niepołomice 23.05.07, 09:44 do "czekajacy" Nie rozumiem osób które na wszystko narzekają, nic im nie odpowiada a dalej interesują sie danym developerem. Zrezygnuj. Ty przestaniesz sie denerwować a tacy ja my czekający w kolejce do mieszkań kupią je wreszcie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mirdan Re: Osiedle Żubr niepołomice 23.05.07, 19:04 Wczoraj podpisałem umowę rezerwacyjną - niestety też znalazł się w niej zapis że jak cena wzrośnie o 5% to można (zarówno ja jak i developer) odstapić od umowy bez żadnej konsekwencji. Czyli pewnie podniosą. Mają już pozwolenie na 2 etap. Ja czekam na 3 etap - mają go mieć prawdodobnie lipiec-sierpień. Zobaczymy. Najważniejsze żeby to wybudowali w całości (z drogami, trawką itp.) tak jak obiecują. Pozdrawiam wszystkich niecierpliwych i cierpliwych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytajacy Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: 195.33.69.* 24.05.07, 10:59 No tak "mydelkofax", a niby dlaczego ja i inni kumaci mamy rezygnowac z mieszkan tylko dlatego ze ktos probuje nas wykiwac. To nie jest kupowanie roweru, to jest powazny zakup. jest cos takiego jak np. federacja konsumentow. umowa taka powinna w RÓWNYM stopniu dbac o prawa developera jak i kupujacego. Ty pewnie podpiszesz bez czytania, a potem bedziesz plakal i pisal do Jaworowicz ze Cie oszukali a Ty im przeciez tak ufaleś i myslales ze bedzie fajnie chociaz w umowie tego (czy tamtego) brakowalo. Brawo, takich ludzi Providenti trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tryt Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 12:32 chyba jesteście gronem prawdziwych desperatów i to dość wytrwałych, podziwiam. Sprzedaż Panoramy w Bochni ruszyła dopiero po pozwoleniach. Księgi czyste, teraz ciągną ściany parteru, a zaczęli w marcu... Odpowiedz Link Zgłoś
k09091981 Re: Osiedle Żubr niepołomice 09.09.07, 21:19 no i jaki tam budowa czy ktos sie orietuje slyszalem ze nie maja chetnych na te domki z pierwszego etapu zostalo im okolo 90 domkow jesli tego nie sprzedadzom to za rok bedom wyprzedawac o 30 procent taniej warto poczekac a na drugi etam zaledwie sprzedali 6 domkow tylko mieszkania sie sprzedaja trzeba bylo budowac same mieszkania a nie domki oj providentia cos to nie wypalilo ;; byly klient pozdro,, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.chello.pl 25.05.07, 19:39 Niby jak jest ok? Stan surowy otwarty miał być w październiku 2006, jest 25.05.2007 i dalej nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiadka Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: 206.19.210.* 11.06.07, 08:18 No i zrezygnowałam, nie ma na co czekać. tym którzy zostali życzę powodzenia i oby teraz stali sie wiarygodni a mieszkania rosły jak po deszczu :)) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawa Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: 87.192.231.* 11.06.07, 11:26 A czy zaczely sie tam jakies prace od zeszlego tygodnia? Sa zdjecia z wykopow? Czy ktos wie kiedy pierwszy etap ma byc ukonczony i jak blisko bedzie przechodzic autostrada ? Odpowiedz Link Zgłoś
isiucha Re: Osiedle Żubr niepołomice 12.06.07, 13:47 Witam, Ja wiem, że na forum przeważnie się narzeka, ale czy rzeczywiście nie ma żadnych pozytywnych opinii o tym osiedlu? Nie ma nikogo kto faktycznie na to czeka? Jestem zainteresowana mieszkaniem w tym miejscu, po skontaktowaniu się z firmą uzyskałam informację, że budowa etapu II rozpocznie się 1 lipca, natomiast rezerwacje III etapu: lipiec-sierpień. Jestem jeszcze na etapie zastanawiania się i bardzo chętnie przeczytałabym jakąś pozytywną opinię o tym miejscu, bo myślę, że takie też są. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bylem tam Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.07, 17:41 bylem tam w niedziele i I etap jest ogrodzony, maszyny stoja i kopia pod fundamenty. wyglada to zachecajaco. wiem, na poczatku w Wieliczce tez dobrze szlo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawa Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: 89.100.31.* 12.06.07, 22:34 Przepraszam a o co chodzi z tym ze w wieliczce tez dobrze szlo na poczatku, moze teraz jak juz zaczeli nie bedzie tak zle? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.171.148.18.crowley.pl 13.06.07, 10:58 jest forum ludzi z osiedla Pod Wawrzynami gdzie buduje Providentia i sa do tylu z terminami i ciagle ich zbywaja kolejnymi terminami oddania, tlumaczac sie brakiem ludzi itp. Mozna poczytac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawa Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: 87.192.231.* 13.06.07, 11:19 A mozna prosic linka na to forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.chello.pl 13.06.07, 21:12 www.podwawrzynami.fora.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
isiucha Re: Osiedle Żubr niepołomice 19.06.07, 13:39 Do budowy Osiedla Żubr jest inny wykonawca (Z.R.B. "ADMA") niż do osiedla w Wieliczce. Podobno pracują szybciej i mają cały własny sprzęt, nie wypożyczają od innych firm. Co prawda to są informacje od pani z biura Providentia, ale zawsze to coś pozytywnego ;) Skoro jest inny wykonawca, to jest też szansa, że nie będzie takich opóźnień w terminach, jak w przypadku osiedla w Wieliczce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :( Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.malopolska.mw.gov.pl 19.06.07, 15:38 tyle tylko że to jak na razie to jest wykonawca na I etap - domy :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: metafix Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.bie.lama.net.pl 19.06.07, 20:54 Z tego co ja sie orientuje, to wykonawca całego osiedla ma byc Adma inf z dzisiaj. Jesli chodzi o Adme to faktycznie spora firma, przynajmniej tak wynika z ich strony internetowej (betoniarnia, prod elementów betonowych itp) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.chello.pl 20.06.07, 21:51 no wlasnie, na terenie I etapu cos sie dzieje, ponoc II etap tez ma budowac ta sama firma. zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :( Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.malopolska.mw.gov.pl 21.06.07, 15:59 tylko zapytajcie w firmie, że to osiedle całe to mają budować przez 5 lat :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.07, 18:13 A ja mam w umowie że do czerwca 2009 skończą mój blok. I chyba z tym 5 lat to przesadziłeś troche Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaaa Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.07, 12:19 Umowa, hahaha, a to dobre :]. A czymże jest umowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brunet Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: 195.33.69.* 22.06.07, 13:44 5 lat cale osiedle, 4 etapy. w sumie 541 mieszkan + domkow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :( Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.malopolska.mw.gov.pl 22.06.07, 15:02 Dokładnie. Biroąc pod uwagę założenie że będą oddawać całe osiedle na raz jak informował ZUBR to na euro się wprowadzimy :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: metafix Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.bie.lama.net.pl 23.06.07, 11:34 Ja w umowie mam napisane że do konca lipca 2009 maja mi oddac mieszkanie, nie rozumiem co by mieli zyskac na tym, ze oddadza całe osiedle na raz. A podchodząc do sprawy "A czymze jest umowa" to odrazu załuzmy ze zrobili nas na 200 tys i sprawa zamknieta. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawska Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.93.classcom.pl 24.06.07, 18:29 A czy ktoś wyjaśnił już może, jak to jest z tym wskaźnikiem wzrostu cen w odniesieniu do ceny mieszkania? jeśli jest tak jak mi się wydaje, to ta cena będzie z miesiąca na miesiąc coraz wyższa Odpowiedz Link Zgłoś
barex77 Re: Osiedle Żubr niepołomice 29.07.07, 21:39 byłem wczoraj podpisać umowę przedwstępną. podobno autostrada ma być 2,5 km od osiedla,więc może nie tak źle.powoli ruszył II etap,w przypadku III nie mają jeszcze dopiętych pozwoleń. istnieje szansa,że osiedle będzie oddawane etapami i jak zamkną pierwsze bloki II etapu to oddadzą je przyszłym lokatorom wcześniej (w tym póki co i mnie:) okolica jak okolica,Podłęże to po prostu wioska,więc jak ktoś się spodziewa peryferiów Krakowa to nie tutaj. cena za m2 mogłaby być faktycznie nieco niższa, ale patrząc na cenowe szaleństwo w samym Kraku można przełknąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: 195.33.69.* 01.08.07, 14:07 ja mam trzeci blok wiec na oddanie musze czekac 10 miesiecy dluzej niz 2 pierwsze, niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzew Re: Osiedle Żubr niepołomice A4 IP: 85.134.213.* 09.08.07, 19:38 Czy będzie jakiś wjazd na autostradę w poblizu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie Re: Osiedle Żubr niepołomice A4 IP: 87.192.231.* 10.08.07, 13:22 Nie w poblizu nie bedzie :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woaks0 Re: Osiedle Żubr niepołomice A4 IP: 85.134.213.* 11.08.07, 12:26 a gdzie najblizej bedzie wjazd? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Metafix Re: Osiedle Żubr niepołomice A4 IP: *.bie.lama.net.pl 11.08.07, 12:32 Z tego co sie orientuje to napewno po drugiej stronie niepolomic w Szarowie jakies niecale 10 km Wiecej inf znajdziesz na stronie internetowej Niepolomic Ale gdzies czytałem ze przed Niepolomicami tez ma byc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oskar Re: Osiedle Żubr niepołomice- postępy w 2 etapie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.07, 16:24 pytanie: czy był ktoś oglądać budowę 2 etapu? podobno rozpoczęli prace końcem lipca... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Metafix Re: Osiedle Żubr niepołomice- postępy w 2 etapie IP: *.bie.lama.net.pl 14.08.07, 16:03 Witam Wszystkich zainteresowanych I etap calkiem niezle na wiekszosci szeregowek stoja juz sciany parteru. Jesli chodzi o II etap to chyba podeszli do sprawy, jak wykopiemy pare dziur to sie nikt nie przyczepi ze nie rozpoczelismy prac na czas. Generalnie nie ma sie czego czepiac moze pogoda pokzyzowala plany. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehhe Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.07, 16:32 gdzie masz tak napisane ze bedziesz musial czekac 10 miesiecy dluzej? Odpowiedz Link Zgłoś
k09091981 Re: Osiedle Żubr niepołomice 19.08.07, 16:30 bylem dzisiaj w podlezu i zastanawiam sie nad oferta 2 etapu mam umowe przedstepna Odpowiedz Link Zgłoś
k09091981 Re: Osiedle Żubr niepołomice 19.08.07, 16:32 ktos juz podpisal umowe przedstepnom zapraszam na forum Odpowiedz Link Zgłoś
k09091981 Re: Osiedle Żubr niepołomice 19.08.07, 16:31 czy w umowie beda konkretne daty do kiedy mam zaplacic kolejne raty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.telkonet.pl 28.03.08, 15:02 to bedziemy sasiadami :) Odpowiedz Link Zgłoś
k09091981 Re: Osiedle Żubr niepołomice 19.08.07, 22:08 czy sa juz jakies nowe zdjecia z tej budowy bo I etap jest duzy a jak tam bylem to widzialem tylko polowe jednego domku a gdzie reszta a jeszcze drugi etap tesz olbrzymi i ani sladu co jest grane czy ta firma jest wiarygodna cos mi tu nie pasuje duze ryzyko. chcialem zarezerwowac to kobitka powiedziala mi ze nie ma rezerwacji tylko odrazu umowa przedwstepna. blok tory mnie interesuje jest planowany odbior na lipiec 2009 jak sie zdecyduje to odrazu musze wplacic 15% ceny a do konca roku nastepne 30% ceny to prawie 100000 zl a fundamentow nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Metafix Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.bie.lama.net.pl 20.08.07, 09:56 Witam mam podpisana umowe przedwstepna i nie mam nigdzie zapisu ze do konca roku musze zapłacic 30% ceny. Sprawa wyglada tak, po podpisaniu umowy wplacasz w terminie 2tyg 15% a nastepne wpłaty sa uzaleznione od postepow na budowie np. fundamenty, stan otwarty, stan zamkniety. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
k09091981 Re: Osiedle Żubr niepołomice 20.08.07, 19:39 tak ale juz II rata jest na koniec grudnia a wiec kolejne 20% jezeli chodzi o mieszkania II etapu bo zalewaja fundamenty w grudniu a czy byl ktos na budowie i jak im idzie bo slyszalem ze na I etap nie maja duzo chetnych przeliczyli sie troche Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: metafix Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.bie.lama.net.pl 21.08.07, 10:44 Szczeze mowiac myslałem ze kolejna rata i tak bedzie wczesniej. W banku powiedzieli mi ze system platnosci jest kozystny dla mnie, niekture firmy kaza płacic niezaleznie od postepow. Jesli chodzi o postepy na I etapie to pare dni temu, sciany parteru staly na wiekszosci zaplanowanych budynkow. Odpowiedz Link Zgłoś
k09091981 Re: Osiedle Żubr niepołomice 21.08.07, 17:23 a czy ty bralas kredyt czy placisz z wlasnych srodkow ja sie nie moge zdecydowac duze ryzyko nie znany deweloper duzo wolnych miejsc nie schodzi im to a ty co zamowilas domek czy mieszkanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Metafix Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.bie.lama.net.pl 22.08.07, 10:28 Witam Zaczne od tego ze jestem facetem. Mam umowe przedwstepna na mieszkanie i zaciagnalem kredyt. Slyszalem juz nie jedno, nawet na tym forum, o wielu, bardziej znanych deweloperach tak ze nie ma reguły. A tak na marginesie pewnie wiesz ze Providentia konczy wlasnie inwestycje w Wieliczce. Moze z malym opoznieniem, ale w tym okresie wcale mnie to nie dziwi. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.tpnet.pl 22.08.07, 13:48 brzmisz jak ich pracownik Odpowiedz Link Zgłoś
k09091981 Re: Osiedle Żubr niepołomice 22.08.07, 10:36 sorry myslalem ze jestes kobietka a wiec czy podpisales tylko umowe czy tez akt notarialny ktory blok wybrales po pierwsze dwa beda szybciej a pozostale trzy sa pozniej realizowane i czy bedzie oddawany caly II etap czy pokolei mieszkania a pozniej domki czy bedziesz jezdzil na budowe co jakis czas czy nie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Metafix Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.bie.lama.net.pl 24.08.07, 15:41 Zdecydowałem sie na podpisanie umowy w formie aktu notarialnego. Troche poczytalem, i okazuje sie ze praktycznie nie mozna dochodzic zadnych praw w sadzie nie majac aktu notarialnego. Mieszkanie ktore mnie interesowalo bylo dostepne w 1z2 pierwszych budynkow mieszkalnych w dodatku po zwolnieniu rezerwacji przez kogos innego. Nie wiem nic na temat tego czy nieruchomosci beda oddawne calymi etapami czy tez nie. Od czasu do czasu jestem w okolicy, jak cos sie dowiem napewno dam znac. Odpowiedz Link Zgłoś
k09091981 Re: Osiedle Żubr niepołomice 09.09.07, 21:24 no i jak tam budowa czy ktos sie orientuje nie maja chetnych na te domki z pierwszego etapu zostalo im okolo 90 domkow jak tak dalej pojdzie to za rok bedom sprzedawac z apol ceny tylko czekac tylko m ieszkania sie sprzedaja a nie trzeba bylo samych mieszkan budowac lepiej by na tym wyszli oj Providentia cienko to widze-- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Metafix Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.lama.net.pl 10.09.07, 15:45 A moze jest na tym forum jakis klient(ka), ktory podpisał umowe i ma ochote wymienic pare spostrzezen na temat firmy i budowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Metafix Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.lama.net.pl 10.09.07, 15:48 A moze znajdzie sie na tym forum jakis Klient(ka), ktory podpisal umowe i mozna z nim wymienic pare spostrzezen na temat firmy i budowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggg Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.07, 20:11 Witam. Kupiłem mieszkania na osiedlu żubr i nie żałuje. Co do umowy to nie ma żadnych kruczków, wiem, że pisze że mogą podnieś jeżeli wskażnik przekroczy daną ilośc procent, ale to jest normalne. Developer sie zabezpiecza jak nagle pujdą materiały budowlane do góry. I wierzcie mi sprawdzałem innych developerów i tez sie tak zabezpieczają. Nie wszyscy ale większość. Co do okolicy to nie ma za zachwalać, że jest supe niedaleko ma powstać zjadz z autostrady ogolnie osiedle graniczy ze strefą przemysłową. Tylko, że za taką cenę nie znajdzie sie nigdzie teraz miesazkania. Chyba, że jeszcze dalej od Krakowa. Dla mnie ważnym czynnikiem było to, że powstanie tam wiele nowych zakładów z kapitałem zagranicznym i wtedy te mieszkania na tym osiedlu pujdą sporo do góry. Wiadomo, że nikt dla prcowników nie bedzie wynajmować domku tylko mieszkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wieliczka Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.chello.pl 11.09.07, 20:10 Na temat Providentii polecam stronę www.podwawrzynami.fora.pl . Dziś dostaliśmy kolejnego maila z przesuniętymi terminami. Mieszkania miały być do 30.06.2007 a teraz być może będą do 30.10.2007. Nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bialy_cien Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 11:02 jak można byc takim głupim???? >pisze że mogą podnieś jeżeli >wskażnik przekroczy daną ilośc procent, ale to jest normalne. >Developer sie zabezpiecza jak nagle pujdą materiały budowlane do >góry. I wierzcie mi sprawdzałem innych developerów i tez sie tak >zabezpieczają. Człowieku, przecież wypisujesz bzdury!!!!!! Jak można sie na to godzić i jeszcze być zadowolonym? Czy Ty w ogóle wiesz, że to jest klauzula niedozwolona?!?!?!?! I wcale inni tego nie robią! Paru, co próbowało, już przestało. Poza tym teraz sytuacja sie odwraca, więc godzenie się na coś takiego pachnie mi tylko czyms podejrzanym. Sama kupiłam, też w Niepołomicach, i mogę różne rzeczy pisać niedobre, ale takiego bzdetu w umowie nie miałam... Odpowiedz Link Zgłoś
k09091981 Re: Osiedle Żubr niepołomice 13.09.07, 17:25 ma ktos informacje jak przebiega budowa sa jakies nowe zdjkecia slyszalem ze dostali jusz pozwolenie na III etap szykuje sie duze osiedle w Podlezu, ciekawe czy to im wypali moze na EURO2012 sie wprowadzimy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bg Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 00:35 Kilka postów wyżej pisałeś, że zrezygnowałeż z rezerwcji.... ????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guli Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.07, 17:03 hehehe są takie osoby które lubia wypisywac negatywne rzeczy o innych i chyba sami sie zaczynaja gubic w zeznaniach, troche to żenujące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neutrogena Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.2-0.pl 13.10.07, 10:56 jakieś nowe wieści z budowy? Strona developera, poza nowymi zdjęciami nie jest uaktualniana o żadne newsy. A co do wszystkich narzekających na ta inwestycje - byłem na miejscu kilka razy i moje wrażenia to: - linia kolejowa kraków - przemyśl, bedzie pewnie przeszkadzac najbardziej domom z 3ciego etapu. p1szy i 2 gi są w wieszej odległości i pociągi nie są uciązliwe - strefa przemyslowa - do Mana rzeczywiście niedaleko, ale dojazd nie będzie prowadził przecież przez osiedle, od zakładu oddzielaja osiedle prywatne domy pole kukurydzy. - obwodnica niepołomic - też raczej jest wadą dla mieszkań i domów z 3go etapu, pierwszy i dtugi są daleko od niej. Poza tym część wad wymienianych przez Was na forum, ma też swoje zalety pociągi - dojazd do stacji kraków płaszów ze stacji podłęże, oddalonej od osiedla o 10 minut drogi na piechotę, zajmuje tylko 17 minut obwodnica Niepołomic - tylko ułatwi, i tak juz dobry dojazd do Krakowa, do którego możemy w tej chwili dojechac przynajmnije trzema trasami (przez Nowa hute, przez Kokotów, przez Wieliczkę) Jeżeli powstanie jeszcze zjazd z budowanej właśnie autostrady, bedzie dodatkowa trasa. strefa przemysłowa - mieszkania tylko zyskaja na swojej wartosci. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
k09091981 Re: Osiedle Żubr niepołomice 18.10.07, 10:37 sa jakies wiesci z budowy podobno ruszyla z wielkom parom a le chetnych na te domki niema moze zrobiom promocje 50% :) :) poczekamy zobaczymy pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Metafix Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.lama.net.pl 19.10.07, 18:52 Witam Mi ostatnio udało sie dowiedziec ze fundamenty na dwoch pierwszych budynkach wielorodzinnych maja byc ukonczone do konca tego miesiaca, stan surowy na wiosne, a stan deweloperski przed wakacjami. Niestety Mieszkania oddawane beda i tak dopiero po wybudowaniu calej infrastruktury wokol, czyli jakis roczek pozniej. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neutrogena Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.2-0.pl 24.10.07, 18:52 zgadza się. fundamenty juz stoja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.07, 15:37 Jeszcze czwarty dojazd, przez Grabie, Brzegi i wyjazd przy moście Wandy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olo Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.07, 23:35 Witam Mam plany autostrady i nie ma na nich zjazdu do Niepołomic. Najbliższa pętla to Szarów. Mam pytanie:Czy ktoś już ma podpisaną z developerem umoe notarialną i czy próbował w niej negocjować inne warunki i usunąć niekorzystne dla kupującego zapisy ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagooo1 Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.autocom.pl 06.11.07, 19:44 witam, Ja próbuję właśnie negocjować zapisy umowy. Wkurzyłem się, bo w pierwszym emailu z proponowanymi zmianami odpowiedź dewelopera była mniej więcej taka - nie zgadzamy się na zmiany, bo nie. nie podali żadnych argumentów, zero wyjasnienia. umowe dałem do prawnika i jeszcze do rzecznika praw konsumentów. już teraz wiem,że zawiera ona sporo zapisów zdecydowanie na niekorzyść kupującego. zastanawiam się czy jeżeli nie zgodzą się na równomierne rozłożenie obowiązków, to nie zrezygnować, odpuścić i poszukać czegos bezpieczniejszego. W końcu biorę kredyt na te 30 lat. Cała odpowiedzialność za zmianę cen jest przenoszona wyłacznie na kupującego. Wskaźnik, na który się powołują chcą waloryzować tylko do góry, a nie w doł (obniżać transze kiedy jest ujemny). Nie ma możliwości zrezygnowania z umowy jezeli zmiany cen będą zbyt dotkliwe. To my płacimy im żeby to osiedle mogło być wybudowane, więc czemu wszelkie zmiany przeniesoione sa tylko na nas? Czy oni w ogóle nie liczyli ile może to kosztować? Przecież każdy normalny przedsiębiorca powinien prognozować koszty. Czyżby marże mieli za niską? A do tego, przecież wpłacane przez nas pieniądze mogą być przez nich umieszczane na jakimś koncie i dodatkowo zarabiać, a oni w przypadku rezygnacji dają nam tylko to, co wpłaciliśmu sami żądając dodatkowych odsetek. kto finansuje tą budowę, firma czy my? Najbardziej wkurzyła mnie odpowiedź, że nie mogę rozmawiać na temat umowy, bo dyrektora nie ma i nie będzie . Wynika z tego, że w ogóle nie powinienem kwestionować ich umowy i cieszyć się, że są tak mili i pozwolą mi podpisać cyrograf. czy ktoś wywalczył jakiekolwiek zmiany w umowie? czy ma odpowiedzi od dewelopera na propozycje zmian? Jestem ciekawy co powiedzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bebe Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: 217.98.20.* 07.11.07, 10:45 No, właśnie, ich umowy to jeden z powodów (w tym jeden z dwóch najważniejszych, drugi to nierzetelność dewelopera), dla których nie zdecydowałam się u nich cokolwiek kupić. Nie żałuję, nic a nic. Odpowiedz Link Zgłoś
fajnywini Re: Osiedle Żubr niepołomice 12.12.07, 15:38 Byłem ostatnio z żoną na ich budowie w Podłężu. Zastanawialiśmy się nad kupnem mieszkania lub małego domku. Niestety okolica jest dla nas kiepska. Dookoła same fabryki, żadnego lasu, ani sklepu. Pytaliśmy okolicznych ludzi o szkołę. Okazue się ze do szkoły idzie się pół godziny, bardzo ruchliwą drogą.A więc trzeba dzieci odprowadzać bo tam ciągle jeżdżą tiry i jest bardzo niebezpiecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: serwer Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.08, 19:48 Kupiłem mieszkanie w Wieliczce od tego dewelopera. Radzę ostrożność. Po pierwsze kiepska jakośc wykończenia, spóźnienie z oddaniem mieszkań 7 miesięcy, brak współpracy,niezetelność.Bilans plusów i minusów zdecdowanie na niekorzyść dewelopera! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowy Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.08, 00:11 Zainteresujcie sie lepiej PARK EKO w Niepołomicach. Tam przynajmniej jest już coś zrobione, a z terminami też nie ma wiekszych problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fan ekoparku Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.08, 20:09 już jest nudny wlasciciel Ekoparku z tymi wstawkami...Już mu sie przestaly domy sprzedawac to sie reklamuje na forum. Żałosne. Dobrze ktoś kiedyś napisał że domy w ekoparku wyglądają jak muzułmańskie chaty :) Poza tym za pare lat zapadną się te domki na tych osuszonych bagnach hehe :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.08, 23:10 potwierdzam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neutrogena Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.08, 16:11 Nie do końca jest to prawdą. Do szkoły jest 1,5 km - szkoła jest przy trasie wieliczka - niepołomice, ale na całej trasie do szkoły jest chodnik, nie idzie się poboczem. Do lasu - 2 km, do centrum niepołomic 3,5 km. Wiem bo mierzyłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagusia24 Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.ghnet.pl 23.01.08, 21:41 Z tego co wiem w momencie gdy wzrosną ceny masz prawo wycofac się z umowy bez ponoszenia kosztów. Fakt kary umowne nie są rewelacyjnie wysokie, ale generalnie developerzy z tym nie szaleją. Sparwdziłam umowę u prawnika i powiedział, że jest mile zaskoczony tym, że poza drobnymi uwagami wszytsko jest oki. Zadnych klauzul zakazanych nie ma. Ryzyko jest zawsze. Osiedle może się podobać lub nie kwestia gustu. Okolica każdy podejmuje własne decyzje. A ceny - no nie mówcie, że znajdziecie coś w Krakowie lub w Wieliczce w tych cenach? Powodzenia. Bochnia niestety za daleko. Ja jutro podpisuje umowę. Mnie się podoba. Mieszkania im zeszły Domki tez pójdą bo cena atrakcyjna. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.gprs.plus.pl 19.01.08, 13:26 Cześć jestem klietką providentii na jesień 2006 kupilam mieszkanie w innej inwestycji tej firmy osiedle pod wawrzynami. Mieli oddawać mieszkania w czerwcu 2007 do tej pory nie oddali mieszkań co miesiąc okłamują nas że mieszkania są już prawie gotowe. Trzeba uważać firma nie żetelna nie mają ludzi do roboty i chyba im pieniędzy brakuje na budowie fuszerka jak nie wiem jak chcesz polecam nasze forum pod wawrzynami tam można poczytać odpowiednie opinie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neutrogena Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.rmf.pl 22.01.08, 16:34 prosze podeslac link do forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feeliposs plusy i minusy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.08, 16:27 Widze ze etap nr 1 idzie w gore. Moze bywalcy sprobuja plusy i minusy konkretnie wymienic tak od siebie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.ghnet.pl 14.02.08, 08:49 Czy ktos moze wie jak tam postepy w drugm etapie? Czy budowa ruszyla? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sepec Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.08, 12:44 Nie budowa mieszkan an nie ruszyła, stoi w miejscu od pół roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neutrogena Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.2-0.pl 19.02.08, 16:38 Są fundamenty blokow w etapie drugim, wiec nie jest prawda ze budowa nie ruszyla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podlezanin Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.08, 18:43 tacy jak sepec to widać jak na dłoni że są z konkurencji i ich postów nie ma co czytać .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.ghnet.pl 20.02.08, 22:34 Bylem dzisiaj na miejscu, okolica rzeczywiscie najwyzszej urody nie jest, ale na halas to raczej tez nazekac nie mozna, od strony Mana nic nie slychac, od coca coli tym bardziej, jedynie slyszalna jest szosa wieliczka - niepolomice ktora jezdzi sporo ciezkich ciezarowek, ale i tak w porownaniu z halasem jaki mam na codzien w miescie krakowie to jest luksius... A ta firma która buduje to jakis inny wykonawca niz w wieliczce, moze nie takie losie i fuszerki nie odstawią. ano pozyjemy zobaczymy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matth Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: 212.169.21.* 22.02.08, 18:13 Witam, Przeczytalem cale forum, w zwiazku z zainteresowaniem z mojej strony. Generalnie nie ma co ukrywac kazda budowa ma swoje wady i zalety. Co do lokalizacji nie mam co sie wypowiadac, aczkolwiek z map wynika iz nie wyglada to tak zle. Strefy inwestycyjne z reguly sa bardzo atrakcyjne mieszkaniowo. Co do bliskosci autostrady, obwodnicy itp to nie ma co narzekac, poniewaz posiadaja one wiele plusow. Co do obslugi klienta, jest ona, jak narazie perfekcyjna! I nie moge zlego slowa powiedziec. Wszystkie moje pytania spotykaly sie z odpowiedzia, nie koniecznie pozytywna wiec uwazam iz jak na developera mozna odnalezc choc odrobine szczerosci. Co do ceny, jest ona jak na Krakow bardzo atrakcyjna, biorac pod uwage lokalizacje drog i obwodnicy! Te wszystkie idiotyczne wypowiedzi osob ktore nie maja o tym pojecia tylko odciagaja ludzi, jednakze wystarczy sie przyjrzec innym opinia na temat innych inwestycji wszedzie tam bedzie masa negatywow. Jak narazie wszystko dla mnie uklada sie bardzo dobrze, Informacja jest swietna Plany i obsluga klienta na 6 z + Sposob finansowania odpowiada mi bardzo i jest uzalezniony od stanu zaawansowania budowy co jest bardzo pozytywne. Lokalizacja ma swoje wady i zalety, zalezy kto co lubi, Developer nie ma problemu z podpisaniem umowy w formie aktu notarialnego, W razie pytan, prosze na mail matthew.len@btconnect.com W poniedzialek poddejmuje decyzje o kupnie, Pozdrawiam Mateusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.chello.pl 02.03.08, 00:03 tak jak bym się widziała 2 lata temu... -- zrozpaczona klientka Providentii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.ksknet.pl 02.03.08, 08:32 Podziwiam wszyskich którzy w Niepołomicach pakują się w mieszkanie w bloku. Te budynki są idealne dla pracowników fabryk okolicznych. Okolica wyjątkowo paskudna - przemysł, hale itp. Dojazd do Krakowa ... radzę potestować 2 tygodnie tam i spowrotem. Nie lepiej poszukać mieszkania w Krakowie lub w Wieliczce? - ceny już spadają. Dodarkowo ta firma Prov... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Metafix Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.lama.net.pl 02.03.08, 11:48 Jedno pytanie kolego. Co Ci przeszkadzaja pracownicy fabryk, sorki to sa jacys gorsi ludzie. Sam jestem pracownikiem duzej firmy produkcyjnej i własnie kupilem mieszkanie w Niepolomicach. Wydaje mi sie ze wszystko ze mna ok. Jestem nie karany, nie leze pijany po rowach, płace podatki, o i przyjaznia sie ze mna ludzie z wyzszym wykształceniem. Jesli chodzi o miejscowke to mialem do wyboru mieszkanie w bloku przy ul. Wielickiej. 15 m od głownej trasy przelotowej przez Krakow za jakies 1,5tys wiecej za m2. Generalnie super alternatywa. O jest jeszcze opcja na Os Zlocien. Tylko przez okno za chwile bedzie mozna podziwiac nowoczesna spalarnie, a wieczorami relaksowac sie przy swiezutkich wyziewach z okolicznej oczyszczalni sciekow obsługujacej polowe Krakowa. Pozdrawiam Panie Pawle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.ksknet.pl 03.03.08, 08:10 Szanowny Metafix-ie, wyjasniam, że miałem na myśli przemysłowy charakter okolicy. Muszę Ci powiedzieć, że pracownicy fabryk też mają wyższe wykształcenie, ale jak napisałeś "przyjaznia sie ze mna ludzie z wyzszym wykształceniem" to powinieneś o tym wiedzieć. Gratulacje! Te bloki są idealne właśnie dla nich (twoich przyjaciół z fabryki z wyższym wykształceniem i bez niego) z uwagi na dogodne położenie. Jest to logiczny wybór. Dla osób pracujących w Krakowie i związanych z miastem - codzienny dojazd będzie stratą czasu i dodatkowymi kosztami. Innymi słowy - z mojego punktu widzenia nie ma się czym zachwycać przeciętny mieszkaniec Krakowa. Dodatkowo opinie o firmie deweloperskiej nie napawają optymizmem. Jako inwestycja kapitału - tez średnio oceniam. Osobićie wolał bym nawet mieszkanie w "fajny dom" koło ul. Sołtysowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neutrogena Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.rmf.pl 03.03.08, 15:30 fajny dom... gratuluje wyboru! tylko jak sie maja Pana argumenty o tym że żubr sąsiaduje ze strefą przemysłową do faktu, że z "fajnym domem" sąsiaduje elektrownia ŁĘG? Z jedną radą sie zgadzam - przetestować dojad, pojechac samemu sprawdzić okolicę, zobaczyc jaki jest stan robot w porownaniu z planem i podjac decyzje. Ja tak zrobilem i teraz ciesze sie z kazdego zdjecia fundamentow pod moj blok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Metafix Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.lama.net.pl 03.03.08, 21:30 Ok,moze wyciaglem zbyt pochopne wnioski, zapomnijmy najlepiej o sprawie. Jesli chodzi o Fajny Dom to niestety musze sie zgodzic z kolega. Spedzilem w tej okolicy troche czasu i musze przyznac ze okolica jest rownie przemyslowa jak Podleze, do tego jak wspomnial kolega elektrocieplownia Leg, ze juz nie wspomne o bezpieczenstwie. Pozdrawiam wszystkich oczekujacych na wlasne M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Metafix Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.lama.net.pl 03.03.08, 21:47 Zasieglem dodatkowej wiedzy na temat inwestycji Fajny Dom. Roznica na m2 wynosi jakies 1,5 tys, dla niektorych to moze byc nie do przeskoczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zlocien Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.08, 05:54 Ja z kolei jestem mieszkańcem Złocienia i chciałem powiedziec dla tych co nie znają sprawy, że Zlocien jest tylko jedną z lokalizacji bod budowę spalarni (inną jest ŁĘG)i spalarnia nie musi i z pewnością nie będzie w pobliżu naszego osiedla!!! Dla chcących się czegoś więcej merytorycznego dowiedzieć polecam stronę: www.zlotaenklawa.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matth Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: 212.169.21.* 04.03.08, 10:03 Z co po niektorych wypowiedzi wywnioskowac mozna iz dobrych lokalizacji poprostu nie ma. Generalnie wszedzie sa wady i zalety. Calosc problemow developera podobno opiera sie na opoznionej inwestycji w Wieliczce i zerwanej umowie z zakontraktowana spolka. Co do osiedla Zubr sprawa wyglada zupelnie inaczej zarowno pod wzgledem prawnym jak i wykonawczym. Dodatkowo bliskosc strefy inwestycyjnej jest jak najbardziej ciekawa i przynosi wiele plusow. Co do wypowiedzi pietnujacych osiedle z tego powodu polecam spojrzenie na to z innej perspektywy. Nie zyjemy w XX wieku gdzie fabryka kojarzy sie ze smrodem, spalinami i malo wykwalifikowana kadra. Ale minie jeszcze troche poki dotrze to do wszystkich. Zebralem dosc obszerna ilosc informacji na temat osiedla, oraz inwestora. W ten weekend planuje zalozyc forum OSiedla Zubr podobne do tego Pod Wawrzynami. Gdzie do woli bedzie mozna porozmawiac i wymienic sie doswiadczeniami. Pozdrawiam MAtth Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.ghnet.pl 04.03.08, 12:15 Ja również zarezerwowałem mieszkanie, wkrótce podpisuje umowe przedwstępną. Przychylam się do opinii przedmowcy, każda lokalizacja ma plusy i minusy najwiekszym plusem będzie moim zdaniem korzystne połączenie kołowe oraz kolejowe z centrum Krakowa, oczywiście po wybudowaniu tej autostrady i obwodnicy... Szkoda tylko że do terenow rekreacyjnych troche daleko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.chello.pl 04.03.08, 13:09 Witam Rozglądam się za mieszkaniem w Krakowie lub okolicach w związku z tym mam pytanie jaka jest cena metra w tej inwestycji i jaki termin oddania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matth Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: 212.169.21.* 04.03.08, 14:23 4690 zl/m2 plus obligatoryjne miejsce parkingowe w garazu podziemnym 19600 termin realizacji grudzien 2009 nie jestem pewien co do terminu realizacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Metafix Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.lama.net.pl 04.03.08, 15:06 Na portalu Dominium.pl sa jeszcze dostepne mieszkania z etapu 2 Termin realizacji II kwartal 2009. Nie jestem pewny aktualnosci tych ofert. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.chello.pl 04.03.08, 17:25 W takim razie cena żadna rewelacja ,bo np. Firma Krak system buduje taniej i w dodatku dużo bliżej Krakowa ,a i termin oddania jest wcześniejszy, chyba sie zdecyduje na mieszkanko u u nich!!!! A może ktoś słyszał jeszcze o czymś innym (w normalnych cenach)??? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.08, 18:25 No ale TBS a "mieszkanie własnościowe" to jednak zasadnicza różnica. ZApytaj gościu ile będziesz potem czynszu płacił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.chello.pl 04.03.08, 18:49 Na Gustawa Morcinka nie będzie TBS-ów tylko mieszkanie własnościowe, zresztą w Krakowie żaden deweloper nie buduje już TBS-ów, chyba nie jesteś w temacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.08, 20:22 Rynkiem nieruchomości interesuję się od niedawna rzeczywiście :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic terminowości Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.bdk.pl 05.03.08, 10:45 Sądzę, że jeśli Providentia upora się z oddaniem bloków w Wieliczce (dwóch najbardziej zaawansowanych do kwietnia, kolejnych dwóch do czerwca), pokaże wówczas "charakter" oraz że może sobie radzić nawet w trudnych sytuacjach (problemy z wykonawcą). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :((((( Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.centertel.pl 05.03.08, 15:37 hmmmm, ale to przecierz Providentia odpowiada za wybór wykonawcy. I jeżeli bierze się małą, nieznaną firmę na skraju bankructwa do budowy pierwszej inwestycji to świadczy źle tylko o Providentii. Widocznie chcieli zaoszczedzić a wynikły z tego same kłopoty. A my wprowadzimy sie do swoich mieszkań rok później niż powinniśmy. Jestem bardzo rozczarowana całą ta sytuacją :(((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matth Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.watf.cable.ntl.com 05.03.08, 19:53 Zgodnie z zapowiedzią, Forum zostało otwarte i serdecznie zapraszam wszystkich zainteresowanych zubr.phorum.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matth zubr.phorum.pl = nowe forum IP: *.watf.cable.ntl.com 05.03.08, 22:35 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: metinh Re: zubr.phorum.pl = nowe forum IP: *.lutn.cable.ntl.com 06.03.08, 17:30 witam!mam pytanie pewnie to ty zalozyles nowe forum tyle ze zeby cos napisac trzeba sie zarejestrowac a zarejestrowac sie nie da bo za kazdym razem niby kod przepisany z obrazka jest nieprawidlowy a po kilku probach okazuje sie ze za duzo razy probowalem i trzeba czekac.dasz rade cos z tym zrobic pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matth Re: zubr.phorum.pl = nowe forum IP: *.watf.cable.ntl.com 06.03.08, 18:27 Załątwione, Dzięki za info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matth Re: zubr.phorum.pl = nowe forum IP: *.watf.cable.ntl.com 06.03.08, 18:28 Załatwione, Zapraszam Dzięki za informacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neu Re: zubr.phorum.pl = nowe forum IP: *.rmf.pl 07.03.08, 12:20 ja nie mialem problemow z zalogowaniem sie na forum:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.08, 00:40 Pojawiły się nowe fotki z budowy osiedla Żubr, o czym zapomniałeś poinformować na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: userfor Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.08, 12:20 Witamy, Zapraszamy na nowe forum : zubrowszczanie.net dotyczące społeczności osiedla mieszkaniowego Żubr w Podłężu koło Niepołomic. Naszą ideą jest przybliżenie osiedla Żubr "od kuchni". Jako przyszli mieszkańcy tegoż osiedla, a zarazem obecni mieszkańcy okolicy. W najbliższą sobotę planujemy foto-sesję, która mamy nadzieje rozwieje pewne wątpliwości co do wielku zapytań w tym temacie, dotyczących przede wszystkim samej okolicy. Pozdrawiamy, www.zubrowszczanie.net Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.08, 12:32 Na forum www.zubr.phorum.pl nie jaki Math kasuje posty mówiące o problemach Providentii. Nie ładnie, Nie ładnie. A potem się będą dziwić klienci ze nic nie wiedzieli o agonii firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neutrogena Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.rmf.pl 13.06.08, 15:43 jezeli ktos pisze niepotwierdzone bzdury i ucieka z forum nie potrafiac udowodnic tego co pisze to bardzo dobrze ze kasuje. jezeli dzialasz na zasadzie "zrobie kupe i uciekne" to nie dziw sie ze Twoj post zostal skasowany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.08, 15:46 No wiesz jeżeli post znika po dwóch dniach to trudno cokolwiek udowodnić. Nie wszyscy codziennie korzystają z internetu. A jak widać zbrakło cierpliwosci zeby sie dowiedzieć co i jak. Najlepiej od razu skasować i udawać ze wszystko jest cacy. A potem będzie płacz i WIELKIEEEEEEE KUKU!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neutrogena Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.rmf.pl 16.06.08, 16:54 dyskusja na ten temat cały czas jest na forum. jeżeli masz coś do dodania to zapraszamy. zubr.phorum.pl/viewforum.php?f=2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neutr Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.rmf.pl 16.06.08, 16:59 jak zobaczysz nikt nic nie udaje, tylko rzeczowo rozmawia na każdy temat. bez używania zwrotów typu "WIELKI KUKU". post wisiał ponad tydzień, wyglądał podobnie jak ten powyżej "wilkei kuku, płakaie etc" bez żadnych konkretów, więc nie dziw się że nikt nie wziął go na poważnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczupak Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: 80.50.234.* 28.01.09, 15:15 Widzę ze nawet neutrogena dała spokój na forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc 123 Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.08, 22:38 To sie powinno osiedle MAN nazywac a nie zubry :D Żubry w puszczy mieszkaja a to do puszczy ma sie tak jak zakopane do bałtyku :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rekin Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.08, 13:06 Oh ludzie sie jeszcze niestety łudzą że zamieszkają na osiedlu Żubr, a tu kaski nie ma i nie bedzie. Bloki się nie wybudują, no chyba ze syndyk masy upadłosciowej coś z tym zrobi. Ludzie myślą ze zamkneli biuro w niepołomicach z powodu jakiejs awarii, a to guzik prawda, poprostu wszyscy pracownicy sie zwolnili bo im nie płacili od pół roku!!!!Całe Podłęże o tym plotkuje!!!! Na portalach internetowych ich nie ma bo im poprostu nie zapłacili więc pewnie wkońcu ich wyrzucili . Radze szybko wysyłać rezygnacje z umowy, moze chociaz część pieniędzy odzyskacie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fizol82 Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.76.classcom.pl 15.09.08, 18:59 jeśli nie kupiłeś mieszkania w żubrze to sie gościu odwal, bo nasze pieniądze to nie twoja sprawa. Daleko w poważaniu mam twoje rady nie poparte żadnymi konkretami tylko 'plotkami Podłęża'. Ludzie zawsze gadali i będą gadać, zwłaszcza na wsi. A może to ciebie zwolnili i sie wyżalasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: incognito Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.08, 09:16 ja mysle ze facet jest z konkurencji i dlatego tak jedzie po providentii bo mu odbiera klientow ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie_z _konkurencji Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.gprs.plus.pl 28.09.08, 19:24 Ciekaw jestem, jaki jest powód nieprzekazywania przez kierownictwo Providentii prawa własności dla inwestorów w Wieliczce na os. "Pod Wawrzynami". Potrzebne są do tego naprawdę niewielkie środki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rekin Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.08, 12:14 Nie nie jestem z konkurencji. Mieszkam w Podłeżu i widze co sie dzieje. Kiedyś już tu budował jeden taki co potem zwiał i tyle go widzieli. A teraz wygląda na to ze ci zrobią tak samo. Tyle domów juz stoi prawie gotowych a na budowie pustki.Te domy sie ponoć wogóle nie sprzedały. Biuro w naszym klubie zlikwidowane i z tego co wiem nie bedzie juz czynne. Interesuje sie tą sprawą bo mieszkam na przeciwko i obchodzi mnie co sie dzieje na moim "podwórku" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuberek Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.08, 17:59 Powód jest zawsze ten sam..... brak kasy na dalsze ruchy........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płotka Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.09, 11:15 Rekinie miałeś rację miasta.gazeta.pl/krakow/1,72936,6229592,Deweloper_zniknal_z_dlugami__klienci_zalamani.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczupak Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: 80.50.234.* 27.01.09, 21:03 No Rekin mieliśmy święty spokój to na wsi chcieli zrobić miasto.a tak było cicho i spokojnie.MAN też pokazał !!! śmiechu warte !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pieknie pieknie Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.net.autocom.pl 03.02.09, 22:58 Witam. Pracuje w firmie - związanej z rynkiem nieruchomości. Ten wspaniały deweloper napisał kiedys do nas emaila, że zaprasza do współpracy w sprzedaży tego osiedla. Płacił wysoką prowizję. Proponował spotkanie. było to latem. Po kilku podejściach, aby odszukać siedzibę firmy / to była chyba szara kamienica na Rynku/ - mieli jakieś wynajęte pokoiki w zapyziałej oficynie już czułem co to za inwestorzy, a po rozmowie komplet otzymanych dokumentów wylądował w koszu. To było takie przeczucie zawodowe... współczuje. Pozapraszali wtedy kilka firm na różne godziny. Moi znajomi mieli podobne odczucia. Wygląda to na zaplanowene wyłudzenie i tyle. Wtedy aby zebrać kase od klienta wystarczyło pole nawet na wsi, biuro, opalona sekretarka, strona www i katalog. Teraz na szczęście już im trudniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a co cie to obchod Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.mobile.playmobile.pl 24.02.09, 15:29 administrator forum osiedla żubr weryfikuje nicki po blisko roku dzialalnosci forum, w imię dobra jego "członków", żeby przedstawiciele dewelopera nie mieli dostępu do tresci prezentowanych na forum . To jest co najmniej śmieszne , żeby nie powiedziec żałosne :) Kto chcial to wszystkiego sie z tego forum dowiedział, a teraz jak już nic ciekawego nie ma to się zabiera za kasowanie "nieuprawnionych" użytkowników . Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bankowiec Re: Osiedle Żubr niepołomice IP: *.chello.pl 27.05.09, 22:00 Witam, jak wygląda sprawa z żubrem? Czy inwestycja bedzie dokonczona? Czy przejal ktos inwestycje? Odpowiedz Link Zgłoś