Dodaj do ulubionych

Świąteczna nuda

19.04.03, 17:45
Co można robić w święta? w telewizji nic nie będzie, znajomi chodzą w
odwiedziny do rodziny, w tym roku mnie to szczęście ominęło, książek żadnych
nowych nie mam, kablówka nudy, net pustka. Nuda po prostu nuda nic się nie
dzieje.

Forward
Obserwuj wątek
    • kathy38 Re: Świąteczna nuda 22.04.03, 09:09
      Masz rację. Chyba nigdy w życiu tak się nie nudziłam. I nawet się cieszę, że
      już o świętach.
    • o13y Re: Świąteczna nuda 22.04.03, 09:36
      No co roku jest to samo. Kupuję przed świetami specjalnie lub zostawiam
      wczesniej kupione książki, aby w ten nudny czas do nich siegnąć
      • Gość: Ciupazka Re: Świąteczna nuda IP: *.it-net.pl 22.04.03, 10:24
        Nei cytom, co pisecie na tym Forum krakowskim i tak se myślem, ze cosi muse
        wom rzeknąć...

Co wom powiym, to wom powiym, aly wom powiym!!! Telo, co jo sie urobiyła bez te
        świynta, to nie bocem. Ręcyska mie bolom jaze do łokci, nozyska chodzom , jako
        fcom...klękniys, to wstać ni mozes, a ze cas trza było podzielić na porządek w
        chałupie, kościół, smyntorze, nei to śniodanie świątecne na 12 osób, mycie
        gorów po syćkich, i zaś od nowa we Wielgi Poniedziałek to samo....Jeee, kaz
        ta nuda??? A kiek siadła se przy kompie, kie syćka juz sie nazarli, to był
        jedyny moment, kie mogłak se spokojnie rzyć ułozyć na stołku (nie nawidze
        foteli, aly tyz ich i ni mom)i poprostu, tak poprostu mieć wreście syćko i
        syćkich głęboko kajsi (cytoj w rzyci) Mnie sie przecie tyz cosi za tom
        goniacke przy świętach nolezało, he???
        A jakoz wy myślicie? Tak, cy nie??? Jee... Ftoz wos wie , co zaś wy teroz
        o mnie myślicie! He???

Nie dbom o to wcale! Pourodzałak se z Pyrskiem na F. Z-ne, powadziyła z
        nieftorymi i cosik jesce śladu ostawiyła po sobie tu i tam we wolnyj kwili
        casu. Wiecie , jako godajom, jak se ni mocie tego, co radzi widzicie , to
        musicie radzi widzieć to, co mocie, ba haj!!!

Telo. Pozdr. Kraków, lym ze stela moje rodne Podhole, za ftorym furt,m a
        furt tęsnica mie zre, bajakoz by nie!!!

A nowięksom nogrode za tom harówke robiem sama sobie, biere rzyć w gorzć
        i w tom sobote jadem se na 10 dni do Chorwacji, i na Węgry. Nie usiedze na 4
        literkach, nosi mie choćka, i jo sie ta nie nudzem i psiokrew nie wiym co to
        NUDA! I zaś mom nowom robote, ryktować aparat fograficzny, lornetke,
        wselenijakie opdzionko, przewodniki po świecie, o raty, raty, raty! I zaś mi
        nifto nie pomoze... NUDE trza umieć sukać! Ba haj!!!
    • Gość: dora5 Re: Świąteczna nuda????? IP: beton:* / 192.168.1.* 22.04.03, 10:09
      Wielkanoc raz do roku, niepowtarzalna atmosfera w nie tylko krakowskich
      kosciołach, kazdy jakoś tak odświętnie serdeczny, a już nie wspomnę o sernikach
      i makowcach, smaku marcepanowych święconek i wiosennej, spacerowej pogodzie.
      Przez te trzy dni nikt z nie zabiegany i jak tu narzekać na Święta?
      • o13y Re: Świąteczna nuda????? 22.04.03, 10:36
        Mnie sie raczej zdaje, że to Ciupazka ma rację. Kto niby to wszystko
        przygotowuje i do stołu podaje-krasnoludki? Tak więc jak się kogoś gości to
        chyba zabieganie podwójne i głębokie westchnienie, że najlepiej bez Świąt..
        • Gość: Ciupazka Re: Świąteczna nuda????? IP: *.it-net.pl 22.04.03, 10:49

Jo tego ostatniego zdania nie pedziała! Dobrze, ze som choć z tych świąt
          nieftorzy zadowoleni, po casie bede i jo, ale musem dychnąć. Spotkań
          rodzinnych nic i nikt nie zastąpi, a atmosfere przy stole , trza przekazywać
          z pokolenia na pokolenie. Zwyk rzec święto! I trza go usanować. To źródło
          zywobycio nasego, a fto tego nie cuje, to mozna mu ino współcuć. Telo i ino
          telo. Zegnom, do roboty trza iść, he, he...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka