Dodaj do ulubionych

PLUS GSM BOJKOT!!!

24.04.03, 15:19
Niniejszym ogłaszam BOJKOT Plus GSM. We wtorkowej Gazecie ogłoszono,że
potrzebują ludzi do pracy, ale warunkiem jest wiek do 30 lat. Dlaczego nie
ograniczą wieku SWOICH KLIENTÓW? PIENIĄDZE NIE ŚMIERDZĄ? Nie Moi Panowie, moi
przyjaciele, rodzina na pewno nie będą już Waszymi klientami
Obserwuj wątek
    • Gość: trudny A czy nie należy bojkotować... IP: *.localdomain 24.04.03, 16:32
      powiedzmy klubów sportowych, które do szkólek tenisowych, szkółek pływackich i
      wszelkich sportowych szkółek również powyżej trzydziestki Cię nie przyjmą...
      Zaproponuj im taki zupełnie nowy punkt sprzedaży OLDBOY, bedziesz handlował
      komórami dla emerytów, rencistów i wogóle ludzi w wieku poważnym...centarle
      zrobi się okołopowązkowską, a dzwonek bedzie miał swój żałobny charakter...
      Taki polifoniczny ostatni dzwon...
      trudny
      Nie łam się człeku, nie łam się...znajdziesz coś...:-)))
      • pe_pe1 Re: A czy nie należy bojkotować... 25.04.03, 14:00
        lecz się na nogi, bo na głowę już za późno:(
        • kuba203 Re: A czy nie należy bojkotować... 25.04.03, 22:19
          pe_pe1 napisał:

> lecz się na nogi, bo na głowę już za późno:(

Eeeee, yyyyy, sam się lecz, jest świętym prawem każdego, przyjmować do pracy,
          kogo się chce, i kto się komu podoba :))
      • wh2 Re: A czy nie należy bojkotować... 25.04.03, 18:34
        Gość portalu: trudny napisał(a):

> nowy punkt sprzedaży OLDBOY, bedziesz handlował
        > komórami dla emerytów, rencistów i wogóle ludzi w wieku poważnym...centarle
        > zrobi się okołopowązkowską, a dzwonek bedzie miał swój żałobny charakter...
        > Taki polifoniczny ostatni dzwon...
        > trudny
        > Nie łam się człeku, nie łam się...znajdziesz coś...:-)))

kupil bys matce swej telefon z takim dzwonkiem ???
    • nudny20001 Re: PLUS GSM BOJKOT!!! 26.04.03, 07:58
      pe_pe1 napisał:

> Niniejszym ogłaszam BOJKOT Plus GSM. We wtorkowej Gazecie ogłoszono,że
      > potrzebują ludzi do pracy, ale warunkiem jest wiek do 30 lat. Dlaczego nie
      > ograniczą wieku SWOICH KLIENTÓW? PIENIĄDZE NIE ŚMIERDZĄ? Nie Moi Panowie, moi
      > przyjaciele, rodzina na pewno nie będą już Waszymi klientami
      Zawsze człowiekowi lżej, jak sobie pobojkotuje. Ja też bojkotuję kilka panienek
      (szesnastek) i żłobek. Na razie tyle, bo z resztą nie mam problemu. Ba, nawet
      zauważyłem, że sam jestem obiektem, chociaż naboru nie ogłaszałem.
      • Gość: Peresada Re: PLUS GSM BOJKOT!!! IP: w3cache:* / 10.3.2.* 28.04.03, 01:23
        Otóż nie jest prawdą, że każdy może stawiać warunki jakie chce. Określanie w
        ten sposób wieku kandydatów jest dyskryminacją i jako takie powinno być (już
        niedługo będzie) niezgodne z prawem. Podobnnie sytuacja wygląda z ogłoszeniami
        określającymi płeć. Nie ma żadnego powodu aby zakładać, że człowiek 40 letni
        będzie gorzej wykonywał daną pracę niż 29 latek. Pracodawca nie powinien mieć
        prawa odrzucać kandydata w oparciu o wiek lub płeć. Ogłoszenia typu "przyjmę
        młodą dziewczynę do sklepu" sa skandaliczne. Równie dobrym pracownikiem może
        być mężczyzna w średnim wieku. Dlatego w pełni rozumiem i popieram oburzenie
        autora wątku, choć nie mogę obiecać, że przyłącze się do bojkotu :) W każdym
        razie sprawa powinna być uregulowana przez prawo, które powinno, moim zdaniem,
        zwalczać dyskryminację wszelkiego rodzaju i stać na straży równych szans przy
        uzyskiwaniu zatrudnienia.
        • pe_pe1 Re: PLUS GSM BOJKOT!!! 28.04.03, 17:54
          Uff, właśnie O TO mi chodziło, przecież moje oburzenie jest chyba zasadne,
          nawet wysłałem maila na podany adres z protestem. Tylko Ty to
          zrozumiałeś...:)))))
          • peteen zaś z drugiej strony... 28.04.03, 19:29
            tylko ty w swoim poście zachowałeś się jak cham...
            • Gość: seth Re: zaś z drugiej strony... IP: *.chello.pl 29.04.03, 00:28
              a przecież powinieneś wiedzieć, że na portalu Agory obowiązują pewne kanony
              moralności i poprawności politycznej - zapomniałeś na przykład na koniec
              napisać "pozdrawiam" albo zachęcić ludzi do wzięcia udziału w referendum
              unijnym etc.
              • peteen Re: zaś z drugiej strony... 29.04.03, 07:24
                sorki
                pozdrawiam i zachęcam do wzięcia udziału w referendum unijnym, tudzież
                głosowania na "tak"...
                :c)
        • Gość: T-34 Re: PLUS GSM BOJKOT!!! IP: Rz3zNiA:* / 10.0.0.* 29.04.03, 11:12
          Ale nie można znowu przeginać w drugą stronę...Mój znajomy wrócił jakiś czas
          temu z USA(jeszcze za kadencji Clintona)i mówił, że tam już jest przegiecie w
          drugą stronę:jeżeli na jedno miejsce startują biały i czarny, obaj o równych
          kwalifikacjach(to samo jest z kobietą i mężczyzną)to pracodawca boi sie przyjąć
          białego(mężczyznę), gdyż na 90% przegrany czarny(kobieta) wytoczą mu proces o
          dyskryminację.Bynajmniej nie chcę powiedzieć, że jestem za dyskryminacją, ale
          jednak ustanawiający przepisy powinni kierować sie minimum zdrowego rozsądku...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka