Dodaj do ulubionych

Salwator znowu u Jaworowicz - Sprawa dla reportera

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.07, 20:04
06.03.2007 (Wtorek), godzina: 22:10
Jaworowicz - Sprawa dla reportera

Nasz ulubiony deweloper Salwator znowu w TVP (który to już raz?).
Salwator to bardzo medialna firma. Piszą o niej w gazetach i pokazują w
telewizji. Sąd już o nich myśli, a może już prokurator o nich myśli?

-------------

Program będzie składał się z dwóch reportaży. Pierwszy z nich to kolejny
problem deweloperski, którego ofiarami stało się 160 rodzin, które od miesięcy
czekają na klucze do upragnionego M. Deweloper to spółka mieszkaniowa z
Krakowa, która podpisała ze swoimi klientami umowy kupna - sprzedaży,
dotyczące mieszkań na warszawskiej Białołęce. Sytuację niedoszłych mieszkańców
dodatkowo komplikuje fakt jednostronnego wypowiedzenie im umowy przez
dewelopera. W drugiej części programu powracamy do klientów złotowskiego
dealera samochodów.(...)
Obserwuj wątek
    • Gość: tvp Re: Salwator znowu u Jaworowicz - Sprawa dla repo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.07, 20:06

Link do opisu programu, w którym bohaterem znowu jest Salwator.

program.tvp.pl/2,5142610,000000.html
      • tuja444 Re: Salwator znowu u Jaworowicz - Sprawa dla repo 04.03.07, 20:14
        Ja wypowiadam się tylko na temat jednej ich inwestycji tj. Mozarta. Sama tam
        kupiłam mieszkanie. Etap 4, mój etap jest bez zarzutu. Jestem Bardzo zadowolona
        i niedługo się wprowadzam. Nauczona doświadczeniami wszystkim polecam tego
        devepolera. Tuja.
      • Gość: onaaa Re: Salwator znowu u Jaworowicz - Sprawa dla repo IP: *.range86-129.btcentralplus.com 07.03.07, 09:48
        Przegladam wasze posty, bo mnie interesuje sutuacja z Salwatorem, gdyz mam
        mieszkanie w budowie-os.Mozarta...i chyba przestane czytac te wszystkie
        bzdury..formu to polega na wyzywaniu sie wzajemnym..Nie mozna powidziec zle na
        Salwator, bo juz jestes pracwonikiem konkurencji..jezeli sie wypowiesz dobrze,
        to na pewno pracujesz dla Salwatora...Luuudzie!!to chyba nie na tym
        polega..Chyba sa ludzie z dobrymi i zlymi doswiadczeniami we wspolpracy z
        Salwatorem..Ja jak narazie mam dobre:))..i oby tak dalej
    • Gość: karlo głupia jaworowicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 20:09
      Pilotów! - w połowie oddana
      Mozarta! - sam mam mieszkanieTower! - już prawie oddany
      Kuźnica! - oddana

Salwator oddał bardzo duzo mieszkań, bardzo wielu osobą. Sam kupiłem tam
      mieszkanie rok temu, które oddadzą za 3 miesiące - o czasie!

To krzywdzące przekreślać wszystko co wybudowali i pozwalać oceniać ich
      nawiedzonej Jaworowiczce!
      • Gość: ex-klient Re: głupia jaworowicz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.07, 20:15
        Na Bobrzyńskiego/Przymiarki w Krakowie nie oddali.
        Zerwali umowę i Edyta W. mi powiedziała "Jak się pani coś nie podoba,
        to niech pani idzie do sądu".

Pracowniku Salwatora naucz się zasad ortografii i gramatyki:
        "Salwator oddał bardzo duzo mieszkań, bardzo wielu osobą.".

Idiotów z Salwatora wyczuwam na 2 kilometry.

• Gość: karlo Re: głupia jaworowicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 20:23
          He he
          Jak Ci Edyta powiedziała to pewnie tak było.
          Mnie Goździkowa powiedziała Etopiryna:) I już niczego nie wyczówam.
          A racje mam. Bo sam jestem klientem i wiem.
          • Gość: ex-klient Re: głupia jaworowicz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.07, 20:30
            Kretynie z Salwatora naucz się ortografii: "wyczówam".
            Jak skończysz podstawówkę, to może zaczniesz coś wyczuwać.

Pozdrów tą szmatę - Edytkę. Mam nadzieję, że pójdzie do więzienia, bo tam jej
            miejsce.

• Gość: jurek Re: głupia jaworowicz IP: *.eranet.pl 04.03.07, 21:42
              Ja wszedłem na ten wątek przypadkiem i muszę przyznać że wolę sensowne
              wypowiedzi z błędami aniżeli bełkotliwe obrzucanie innych błotem. Jak można
              przeczytać na forum ludzie maja różne doświadczenia z salwatorem ale zdecydowana
              większość z nich jest pozytywna. Tym bardziej można zastanawiać się które racje
              są mocniejsze. Prawdopodobnie dlatego Ex-klient tej firmy musi zdobywać się na
              tak prymitywny ton swoich postów. Współczuje.
              • Gość: klient z mehoffera Re: głupia jaworowicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 23:18
                Odgrzewanie starej zupy, pasuje do takiej starej dup.y jak głupia ela. Prawda
                jest taka, salwator zaproponował mi podpisanie aneksu do umowy z którego
                wynika, że dostanę piękne mieszkanie w śliczneym miejscu białołęki za 3.000zł,
                ale później o ok. rok, czyli w czerwcu tego roku. Ponieważ zaakceptowałem treść
                aneksu tym samym zrzekłem sie kar z tytułu opóźnienia. Ci którzy plują na
                salwator po prostu chcą mieszkania te mieszkania za 2.000 albo mniej -
                paranoja! Nie jestem zwolennikiem salwatora, bo podział działki, czy problemy z
                wykonawcą nie powinny mnie dotyczyć, ale trudno opóźnienie to duży problem, ale
                nie tragedia - ale jak ktoś chce mieszkania w cenie niższej niz koszty budowy
                to już jego problem - nie podpisał aneksu to będzie miał g.... a nie
                mieszkanie. A Jaworowicz to szmata a nie dziennikarka, bo część zadowolonych
                klientów która poszła do studia z salwatorem wogóel nie została dpouszczona do
                udziału w programie! Wpuściła jedną osobę oprócz rzecznika bo wydźwięk programu
                musi być negatywny - tylko wtedy będzie się coś działo!
                • kr_kr Re: głupia jaworowicz 04.03.07, 23:35
                  Jaworowicz to jedna sprawa, ale to o czym piszesz (ceny) to zupełnie odrębna sprawa.
                  Nie znam szczegółów umów, jakie podpisywaliście - ale jeżeli podpisujesz umowę,
                  w której firma X zobowiązuje się do wybudowania Ci mieszkania w cenie 2000
                  złotych, a po roku stwierdza, że owszem, wybuduje Ci - ale jak zapłacisz 3000
                  złotych i masz do wyboru podpisać aneks albo zrezygnować - to sorry, ale to nie
                  jest w porządku. Jeżeli umówisz się z kimś na nierealną cenę to nie możesz potem
                  motywować, że poniesiesz stratę. Na tym polega ryzyko działalności gospodarczej.

No chyba że podpisaliście umowy - gnioty, w których zgodziliście się na takie
                  działania. To wtedy co innego.
                • tomaszek101 Re: głupia jaworowicz 05.03.07, 10:46
                  No ale o to im chodzi! Na Mehofera większość jest zadowolona. Ci co zdecydowali
                  się walczyć, a nie negocjować dobre dla siebie warunki, dziś krzyczą najgłośniej!

Ja już dawno z Salwatorem się pożegnałem. Dali w dupę to ich problem.
                  Salwator zwrócił mi kasę z odsetkami (właśnie wynegocjowanymi). Kupiłem szybko
                  mieszkanie na dolnym Mokotowie i dziś na tym więcej jeszcze zarobiłem.
                  Salwator w mojej ocenie to firma normalna. Popełnia błędy ale i potrafi je
                  rekompensować.
                  Są jednak klienci. Tacy co to zapewne ich zobaczymy dziś u Jaworki,którzy czując
                  okazję, na takich błędach próbują się wzbogacić.Przykra polska rzeczywistość...
                  • Gość: PDIDI Re: głupia jaworowicz IP: 163.244.63.* 06.03.07, 12:05
                    KOLEGO LUB KOLEŻANKO CHYBA CIĘ BÓG OPUŚCIŁ. MÓWISZ O MŁODYCH LUDZIACH, RACZEJ
                    NIE ZAMOŻNYCH A NIE REKINACH BIZNESU KTÓRZY ZA WSZELKĄ CENĘ CHCĄ SIĘ ZAROBIĆ

JA SAM SIĘ ROZLICZYLEM Z SALWATOREM, TO PRAWDA ODDALI ŚRODKI I 20% PONAD TO CO
                    WPŁACICLEM, ALE CO Z TEGO ? ZA TE PIENIĄDZE MOŻE POKÓJ KUPIE.

ABSTRAHUJĄC OD UCZIWOŚCI FIRMY, STANOWCZO STWIERDZAM TA FIRMA O BIZNESIE
                    BUDOWLANYM PRAWIE NIC NIE WIE. NIE UMIELI I NADAL NIE UMIEJĄ UTRZYMAC PORZĄDKU
                    NA BUDOWIE I BUDOWAĆ ZGODNIE Z TYM W JAKIEJ KOLEJNOŚCI POWINNY BYĆ WYKONYWANE
                    PRACE

• Gość: wartozobaczyc Re: głupia jaworowicz IP: *.ghnet.pl 06.03.07, 22:24
                      sie zaczelo...TVP 1
                      • Gość: wacławer Re: głupia jaworowicz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.07, 22:44
                        ale to jakieś debile z tego salwatora- nawet nie mieli argumentów na swoje
                        przekręty-brawo za ich reklamę
                        • Gość: ex-klient Re: głupia jaworowicz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.07, 22:49
                          Wszyscy prawnicy w studiu (i to profesorowie),
                          jednoznacznie kierują Salwator do prokuratury.

Salwator zjechany bezlitośnie.

Szkoda, że już raz im zaufałem i się przejechałem.

Trzeba ich unikać!!!.
                          • Gość: jurek bla bla IP: *.eranet.pl 06.03.07, 22:55
                            znowu odwiedzam ten wątek
                            śmieszne rzeczy się tu dzieją na które warto zwrócić uwagę:)

obejrzałem program o jego treści nie dyskutuje

ciekawi mnie za to zachowanie ludzi na forum:
                            wszystkie negatywne rzeczy pochodzą z IP: *.internetdsl.tpnet.pl - jakiś jeden
                            kretyn zachwaszcza forum
                    • Gość: jurek a tu ktoś piszę z serwera z USA - kolejny oszust IP: *.eranet.pl 06.03.07, 22:59
                      Re: głupia jaworowicz
                      Autor: Gość: PDIDI IP: 163.244.63.*
                      Data: 06.03.07, 12:05

+ dodaj do ulubionych wątków

skasujcie post

+ odpowiedz
                      KOLEGO LUB KOLEŻANKO CHYBA CIĘ BÓG OPUŚCIŁ. MÓWISZ O MŁODYCH LUDZIACH, RACZEJ
                      NIE ZAMOŻNYCH A NIE REKINACH BIZNESU KTÓRZY ZA WSZELKĄ CENĘ CHCĄ SIĘ ZAROBIĆ

JA SAM SIĘ ROZLICZYLEM Z SALWATOREM, TO PRAWDA ODDALI ŚRODKI I 20% PONAD TO CO
                      WPŁACICLEM, ALE CO Z TEGO ? ZA TE PIENIĄDZE MOŻE POKÓJ KUPIE.

ABSTRAHUJĄC OD UCZIWOŚCI FIRMY, STANOWCZO STWIERDZAM TA FIRMA O BIZNESIE
                      BUDOWLANYM PRAWIE NIC NIE WIE. NIE UMIELI I NADAL NIE UMIEJĄ UTRZYMAC PORZĄDKU
                      NA BUDOWIE I BUDOWAĆ ZGODNIE Z TYM W JAKIEJ KOLEJNOŚCI POWINNY BYĆ WYKONYWANE
                      PRACE
                  • Gość: klientka Re: głupia jaworowicz IP: *.crowley.pl 26.03.07, 16:33
                    Jak mozna byc takim obludnikiem, to jest przrazajace. Na 160 mieszkan 120
                    klientow zalozylo sprawy sadowe, kilku zrezygnowalo i gdzie ta zadowolona
                    wiekszosc?
                • Gość: ciekawa Re: głupia jaworowicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 19:55
                  Ciekawe kolego skąd wiesz, że pani Jaworowicz nie wpuściła jakichś zadowolonych
                  klientów do studia. Byłeś tam? Z Salwatorem zapewne.
                • Gość: klientak Re: głupia jaworowicz IP: *.crowley.pl 26.03.07, 16:30
                  Pleciesz bzdury, bo ja jak i ty mam umowe po 3.000, a w wneksie nie bylo
                  zadnego terminu oddania inwestycji, tylko okreslenie 30 dni po zalatwieniu
                  wszystkich spraw formalnych - czyli po podziele dzielki, ktorego jeszcze na
                  dzien dzisiejszy nie zaczeli, po odzyskaniu pozwolenia na budowe, ktore
                  aktualnie jest zawieszone no i do tego problem kanalizacji, gdyz dostali nakaz
                  odlaczenia sie od obecnej. Jestes naiwna jezeli myslisz, ze to zalatwia do
                  czerwca, to jest formalnie nie mozliwe. Jeszcze bedziesz odwolywac te pochwaly.
                  A co do programu Jaworowicz, moze zastanow sie dlaczego nikt z Salwatora sie
                  tam nie pojawil, tylko wystawil pelnomocnika z pozwoleniem tylko na odczytanie
                  oswiadczenia, ktore juz dzisiaj nie jest przestrzegane, bo wlasnie zadaja
                  doplat do mieszkan - ciebie tez to pewnie nie ominie.
      • tomaszek101 padły słowa prawdy 06.03.07, 22:49
        wreszcie padły słowa prawdy! Programy o nieuczciwych deweloperach to chleb Pani
        Jaworowicz. Jak tematy się kończą to trzeba je stworzyć. Szkoda że odbywa się to
        cudzym kosztem.
        Mój znajomy-ich klient który się tam wypowiadał w neutralnym dla salwatora tonie
        został całkowicie wycięty. I to ma być obiektywność mediów?
        • Gość: zulus Re: padły słowa prawdy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.07, 22:52
          hahaha- znaleźli jakiegoś buca co i tak nie był do końca zadowolony z
          salwatora - lepszego nie mieli? ale kogo? przecież nikt z nich nie jest
          zadowolony- cała polska zobaczyła złodziejskie mordy
          • Gość: jurek oszust! IP: *.eranet.pl 06.03.07, 22:57

kretyn zachwaszcza forum
        • Gość: ex-klient Re: padły słowa prawdy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.07, 22:58
          Tak padły słowa prawdy.

Gdyby nieuczciwi deweloperzy tacy jak Salwator, to:
          1. Jaworowicz nie mogłaby kręcić programów o złodziejach;
          2. Prawnicy nie mieliby co robić (a tak mają kasę za bronienie klientów przed
          oszustami);
          3. Pani z prokuratury nie miałaby co robić;
          4. Posłowie nie musieliby wysłuchiwać żalów oszukanych klientów.

Jednym słowem - Dzięki cwaniakom jak Salwator ludzie mają co robić.
          Szczególnie klienci, którzy muszą chodzić po sądach i zarabiać na adwokatów.

PS. W sądzie 120 spraw przeciwko Salwatorowi (dotyczących tylko tej jednej
          inwestycji), a pani rzecznik Salwatora "tylko kilkunastu klientów jest
          niezadowolonych".

• Gość: jurek Oszust IP: *.eranet.pl 06.03.07, 23:00

kretyn zachwaszcza forum
            • Gość: zulus Re: Oszust IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.07, 23:04
              kretyn to ty - minimun inteligencji i wiedzy na temat netu- a myslisz ze twoj
              adres eranet jest jedyny i nikt go juz nie ma? fachowiec z salwatora
        • Gość: jurek różne niki to samo IP IP: *.eranet.pl 06.03.07, 23:09
          Gość: tvp forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=412&w=58442806&a=58442962

Gość: ex-klient forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=412&w=58442806&a=58444374

Gość: wacławer forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=412&w=58442806&a=58578586

Gość: zulus forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=412&w=58442806&a=58579169
          • Gość: andzia Re: różne niki to samo IP IP: *.icm.edu.pl 06.03.07, 23:12
            Dokładnie tak... Jakiś kretyn znowu zaśmieca forum. Może to sama Pani Jaworowicz
            się tak tu poci żeby kolejną aferę stworzyć.
            • Gość: jurek Re: różne niki to samo IP IP: *.eranet.pl 06.03.07, 23:15
              wiesz co nie wiem. mnie ta sprawa generalnie mało interesuje. ale śmiesznie
              jest obnażać głupotę kretyna co się podszywa pod fałszywych klientów i zaśmieca
              forum.
          • Gość: zulus Re: różne niki to samo IP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.07, 23:13
            tak to sobie możesz sprawdzać i h..ja z tego wynika ( dokładnośc 50 % czyli
            żadna )- ja pisze za siebie i pod moim ulubionym zulusem-reszta to pewnie
            kolejni klienci jednego dostawcy netu
            • Gość: jurek Re: różne niki to samo IP IP: *.eranet.pl 06.03.07, 23:16
              sam widzisz. teraz jest zulusem. "jego ulubionym".to jakiś schizofrenik:)
              • Gość: andzia Re: różne niki to samo IP IP: *.icm.edu.pl 06.03.07, 23:20
                no ale tak jest wszędzie tu na forum. Na wątkach dotyczących Awimu Activu i
                Salwiego są ci sami ludzie i ci sami ludzie na nich najeżdżają. To rzecz
                powszechnie wiadomo i kto bystrzejszy nie przejmuje się planktonem.
              • Gość: Jurij Re: różne niki to samo IP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 23:21
                Tak ten koles jest znany. Zawsze ma najwiecej bzdur do powiedzenia w kazdym
                watku. To taki forumowy debilek , forumowa maskotka ;)
              • Gość: zulus Re: różne niki to samo IP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.07, 23:21
                lepsze to niż pracownik złodziejskiej firmy który tak zaciekle reaguje na jej
                krytykę - przecież normalni tak się nie podniecają skoro im dobrze - masz cos z
                UBka- ale może ktoś napisze z innego adresu i wtedy sie zastanów czy to ktoś
                inny czy może ja...
      • Gość: ja głupi Salwator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 20:10
        Mehoffera - nie oddane od 3 lat !!!
        160 rodzin oszukanych
        120 rodzin walczy w sądzie ... i nie spocznie póki Salwator nie odda im
        mieszkań, co do jednego.
        Sprawy sądowe bardzo szybko się toczą. Edytka Woźniak była już przesłuchiwana
        przez sąd i jak się domyślacie patrzenie jak sędzina się nad nią pastwi, a ona
        się miota daje dużo satysfakcji.
        Już na początku dała plamę jak na pytanie o zawód odpowiedziała dumna
        PEŁNOMOCNIK SPÓŁKI DS SPRZEDAŻY, a sędzina na to że to nie zawód... i Edytka
        spuściła głowę i wybąkała, że jest sprzedawcą.

A już w kwietniu zapowiada się jeszcze lepszy kabaret, bo Zygmunt Sułowski ma
        zeznawać w sądzie. Będzie się działo!

• Gość: prawdziwy klient do bandy oszolomow! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 23:37
      Ja nikogo nie bronie, Salwator sprawia mi duzo klopotow ale pewne rzeczy nalezy
      im przyznac - na pewno nie sa zlodziejami i oszustami i osobiscie oburza mnie
      poziom dyskusji tak na forum jak i w programie Sprawa dle reportera!
      Wszystkie wypowiedzi sa tendencyjne i uwzgledniaja tlyko racje
      psudopokrzywdzonych.
      Mieszkanie na Mehoffera nie bylo moim pierwszym mieszkaniem zakupionym od
      develpera a problemy Salwatora nie sa niczym szczegolnym.Opoznienia zdazaja sie
      wszystkim i jestem pewna ze do czerwca otrzymam klucze do mojego mieszkania.
      • Gość: oooooo .............. IP: *.range86-129.btcentralplus.com 07.03.07, 09:52
        Przegladam wasze posty, bo mnie interesuje sutuacja z Salwatorem, gdyz mam
        mieszkanie w budowie-os.Mozarta...i chyba przestane czytac te wszystkie
        bzdury..formu to polega na wyzywaniu sie wzajemnym..Nie mozna powidziec zle na
        Salwator, bo juz jestes pracwonikiem konkurencji..jezeli sie wypowiesz dobrze,
        to na pewno pracujesz dla Salwatora...Luuudzie!!to chyba nie na tym
        polega..Chyba sa ludzie z dobrymi i zlymi doswiadczeniami we wspolpracy z
        Salwatorem..Ja jak narazie mam dobre:))..i oby tak dalej
        • Gość: Mędrzec Re: .............. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.07, 10:03
          Stary, popieram to co piszesz, gdyż nie warto tu nawet zaglądać a mogę się
          założyć, że zaraz napiszą, że jesteś dureń który kupuje u S. mieszkanko.
          niestety myslalem że to forum będzie godne uwagi ale się myliłem. lepiej
          zaglądac na fora prywatne mieszkańców os, Mozarta, tam uzyskasz rzetelne info.
          Pozdrowionka i milego urządzania nowej chatki.
      • Gość: anty_salwator Re: do bandy oszolomow! IP: 62.29.174.* 10.09.07, 11:19
        I jak z tymi Twoimi kluczami? Mieszkasz już? A może w na pewno w grudniu je
        otrzymasz?
    • Gość: Julia76 Re: Julka - zapraszam na kącik sąsiedzki IP: *.range86-129.btcentralplus.com 07.03.07, 12:42
      :) Tuja masz niezla pamiec:)) tak , to ja:)) zagladam tam tez od czasu do
      czasu.slysze,ze juz niedlugo sie przeprowadzasz:)))super:)daj mi znac prosze
      jak wszystko poszlo:))Kiedy dokladnie sie przeprowadzasz???Moze moj VII w takim
      razie bedzie oddany w pazdzierniku:))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka