Gość: Grzegorz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 23:16 Gdzie lepiej mieszkać Prądnik Czerwony (lub Mistrzejowice) czy po drugiej stronie Wisły - na Ruczaju. Proszę o opinie i komentarze. A może inny rejon Krakowa? Grzegorz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Zofia Re: Prądnik Czerwony czy Ruczaj IP: *.chello.pl 16.03.07, 01:44 zalezy od wielu czynnikow ale ja wolalabym Pradnik - bo blizej centrum - bo ma lepsza infrastrukture (starsze osiedle) - bo bedzie jeszcze lepiej skomunikowany (estakada, Rondo Mogilskie, planowany tramwaj - to poprawi i tak niezly dojazd do centrum) - bo w przeciwienstwie do Ruczaju ktory wydaje sie byc wzglednie zielony, to na Pradniku i Mistrzejowicach da sie oddychac powietrzem (o co w Krakowie nielatwo)- na Ruczaju jest jakos tak "duszno" mgly itp Z drugiej strony Pradnik to takie blokowisko, ale Ruczaj wyrasta na podobne blokowisko - no moze gesciejsze ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kr Re: Prądnik Czerwony czy Ruczaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 10:11 > zalezy od wielu czynnikow ale ja wolalabym Pradnik A ja wręcz przeciwnie. Mieszkając całe lata w rejonie Mistrzejowic wybrałem najpierw Ruczaj (a obecnie Swoszowice). Co do argumentów za Ruczajem: > - bo blizej centrum Też mi się tak wydawało, zanim tam nie zamieszkałem. Tymczasem z Ruczaju jest zdecydowanie bliżej (i łatwiej się dostać) np. pod Wawel. > - bo ma lepsza infrastrukture (starsze osiedle) Ruczaj za to ma nowocześniejszą. Bo nowsze osiedle. > - bo bedzie jeszcze lepiej skomunikowany (estakada, Rondo Mogilskie, planowany > tramwaj - to poprawi i tak niezly dojazd do centrum) Na Prądnik tramwaj jest w planach, na Ruczaj wszedł już do realizacji. Zresztą już teraz dojazd do centrum jest znacznie lepszy niż z Prądnika. A do tego jak chcesz wyjechać gdzieś dalej masz niedaleko do obwodnicy. Z Prądnika chcąc się gdziekolwiek wyrwać (no może poza kierunkiem północnym) musisz przedrzeć się przez całe miasto. > - bo w przeciwienstwie do Ruczaju ktory wydaje sie byc wzglednie zielony, > to na Pradniku i Mistrzejowicach da sie oddychac powietrzem (o co w Krakowie > nielatwo)- na Ruczaju jest jakos tak "duszno" mgly itp Ja wiem czy "duszno"? Duszno to jest właśnie na Mistrzejowicach - choćby patrząc na zagęszczenie ruchu. > Z drugiej strony Pradnik to takie blokowisko, ale Ruczaj wyrasta na podobne > blokowisko - no moze gesciejsze ;-) Ale jednak na Ruczaju przeważa niska zabudowa - do czterech pięter. I jeżeli są budowane to całe osiedla (patrz np. Szuwarowa). A na Prędniku to co najwyżej plomby na pustych działkach. Odpowiedz Link Zgłoś
zbigniew74 Pod Wawel:) do kr 16.03.07, 17:55 Chyba wszyscy deweloperzy budujący na Ruczaju mieli hasło 15 minut do Wawelu:) Tylko po co dojeżdżać pod Wawel, żeby zwiedzić groby królewskie?:) Jak świat światem ludzie w Krakowie bawili się i spacerowali po rynku skąd w 40 minut można na nogach dojść na RED Prądnik:) Na Ruczaj z rynku to 30 minut się jedzie taksówką:) Co do ważności Świąt Bożego Narodzenia na Świętami Wielkanocnymi każdy będzie chwalił swoje miejsce na ziemi no może oprócz krzychut-a, ale szybko mu przejdzie jak uruchomią estakadę na rondzie Polsadu i wyremontują Pwstańców:) Ps. Jak 6 lat temu kupowałem mieszkanie nasz dewelopre reklamował że zamieszkam w Śródmieściu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kr Zbigniew74, czy jesteś ogrodnikiem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 22:38 Chyba tak, bo strasznie przesadzasz :) Odległość Rynek Główny - Prądnik Czerwony jest IDENTYCZNA jak Rynek Główny - Ruczaj. Około 4,5-5 km - owszem, w linii prostej i owszem, wszystko zależy do którego punktu mierzymy. 30 minut jazdy taksówką z Rynku na Ruczaj zostawię bez komentarza, bo jest to z gatunku "jak nie mam faktów to je wymyślę". PS. Niektórzy pod hasło "Kraków Śródmieście" podpinają ... domy w Węgrzcach. Odpowiedz Link Zgłoś
zbigniew74 Ogrodnik tak:) Chmieleniec to Ruczaj? 18.03.07, 13:51 Ogrodnikiem będę pewnie za kilka lat jak już dom wybuduję:) A 30 minut jechałem na Chmieleniec z rynku czy to Ruczaj? No i co najważniejsze znajomi z Ruczaju nigdy z rynku nie wracali na nogach a my z kolegą zawsze:) Może ta linia prosta to w moim przypadku 29 Listopada a w przypadku znajomych z Ruczaju taka linia nie istnieje?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kr Dałeś się naciąc taryfiarzowi. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.07, 17:03 > A 30 minut jechałem na Chmieleniec z rynku czy to Ruczaj? Albo dałeś się naciąć na wieeeeeeelkie koło (no właśnie, którędy jechałeś?), albo taryfiarz jechał wolniej od MPK. Bo odległość RG-Ch to około 7,8 km (i to licząc drogami ogólnodostępnymi, a jak wiadomo taksówkarze mogą korzystać jeszcze z innych przejazdów - jak choćby od Podwala do Gertrudy). I jak mieszkam w tym rejonie od ponad siedmiu lat nie spotkałem się w tym rejonie z takimi korkami, żeby tyle czasu się w nich traciło. W przeciwieństwie do TOTALNIE zapranej 29-go Listopada (która szczególnie w piątkowe popołudnie bardziej stoi, niż jedzie). Co do odległości - Ruczaj ciągnie się od Tesco (dokładniej od skrzyżowania Kobierzyńskiej z Bora po Osiedle Europejskie. Prądnik też nie jest punktem - Cmentarz Batowice też jest na Prądniku. W drugą stronę sięga po ulicę Łokietka. > No i co najważniejsze > znajomi z Ruczaju nigdy z rynku nie wracali na nogach a my z kolegą zawsze:) A jeżeli ja wracałem na nogach z Rynku pod DH Wandę to znaczy że DH Wanda jest tak samo blisko Rynku jak Twój Prądnik? A Bronowice Nowe? Też często chodzę z nich piechotą na Rynek. Więc zapewne nie są dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
zbigniew74 Re: Dałeś się naciąc taryfiarzowi. 18.03.07, 22:54 Gość portalu: kr napisał(a): > > A jeżeli ja wracałem na nogach z Rynku pod DH Wandę to znaczy że DH Wanda jest > tak samo blisko Rynku jak Twój Prądnik? > A Bronowice Nowe? Też często chodzę z nich piechotą na Rynek. Więc zapewne nie > są dalej. > nie wiem gdzie jest wanda, a w ogóle co to ma do Ruczaju? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kr Re: Dałeś się naciąc taryfiarzowi. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.07, 23:06 DH Wanda == Dom Handlowy Wanda == os. Na Lotnisku A ma to do Ruczaju, że za koronny argument tego, że Prądnik jest bliżej podajesz fakt, że Ty wracasz na niego piechotą. A Twoi koledzy na Ruczaj nie. No to ja Ci podałem trasy w Krakowie (DH Wanda, Bronowice Nowe) na które też z Rynku albo z których do Rynku chodziłem piechotą. Zapytam bardziej wprost - co do odległości od Rynku ma kwestia chodzenia przez określone osoby piechotą? Odpowiedz Link Zgłoś
zbigniew74 Re: Dałeś się naciąc taryfiarzowi. 19.03.07, 15:16 Gość portalu: kr napisał(a): > DH Wanda == Dom Handlowy Wanda == os. Na Lotnisku > > A ma to do Ruczaju, że za koronny argument tego, że Prądnik jest bliżej podajes > z > fakt, że Ty wracasz na niego piechotą. A Twoi koledzy na Ruczaj nie. > No to ja Ci podałem trasy w Krakowie (DH Wanda, Bronowice Nowe) na które też z > Rynku albo z których do Rynku chodziłem piechotą. > Zapytam bardziej wprost - co do odległości od Rynku ma kwestia chodzenia przez > określone osoby piechotą? Oczywiście , że z rynku w inne miejsca tez można wrócić na nogach, ale nie na Ruczaj. I to by było na tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kr Re: Dałeś się naciąc taryfiarzowi. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.07, 16:56 > Oczywiście , że z rynku w inne miejsca tez można wrócić na nogach, ale nie na > Ruczaj. I to by było na tyle. Na Ruczaj piechotą wrócić nie można bo radny chodniki zwija. MPK też nie jeździ i tylko taryfa całe pół godziny tłukąca się zostaje. Tak. Ruczaj to zadupie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sobi Re: Prądnik Czerwony czy Ruczaj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.07, 16:42 zdecydowanie Ruczaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zofia Re: Prądnik Czerwony czy Ruczaj IP: *.chello.pl 16.03.07, 01:44 zalezy od wielu czynnikow ale ja wolalabym Pradnik - bo blizej centrum - bo ma lepsza infrastrukture (starsze osiedle) - bo bedzie jeszcze lepiej skomunikowany (estakada, Rondo Mogilskie, planowany tramwaj - to poprawi i tak niezly dojazd do centrum) - bo w przeciwienstwie do Ruczaju ktory wydaje sie byc wzglednie zielony, to na Pradniku i Mistrzejowicach da sie oddychac powietrzem (o co w Krakowie nielatwo)- na Ruczaju jest jakos tak "duszno" mgly itp Z drugiej strony Pradnik to takie blokowisko, ale Ruczaj wyrasta na podobne blokowisko - no moze gesciejsze ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emem74 Re: Prądnik Czerwony czy Ruczaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 21:10 Co tak do tego centrum przyczepiliście się? Czyżby większość z Was pracowała w Rynku Głównym, lub miała w okolicach tegoż jakieś codzienne załatwienia? Jakie znaczenie ma czy ktoś ma do centrum 4 czy 4,5 km? Moim zdaniem ważne ile zajmuje dojazd do pracy (choć pracę zmienia się częściej niż mieszkanie) ew. do szkoły, przedszkola czy na zakupy. Jeśli jadę na imprezę do Rynku to jakie znaczenia ma czy dojadę tam w 20 czy 25 minut? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
krzychut Re: Prądnik Czerwony czy Ruczaj 16.03.07, 11:53 W tej chwili na Prądniku Cz. nie da się mieszkać. Nie można tam wjechać ani wyjechać. Wszystkie ważniejsze węzły i ulice w okolicy w remoncie albo w budowie. Horror. I będzie tak aż do usr... to znaczy przynajmniej do ukończenia przebudowy Ronda Mogilskiego, czyli przynajmniej rok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prądnik Re: Prądnik Czerwony czy Ruczaj IP: *.compower.pl 16.03.07, 22:17 a ja własnie zamieszkałam na Czerwonym Prądniku - w kwestii komunikacji MPK to miejsce jest znakomite, przez Dobrego Pasterza jezdzi 12 linii autobusowych, tak ze wychodze na przystanek bez sprawdzania rozkladu jazdy bo góra co 2 minuty śmiga jakiś autobus. Do dworca, Ronda Mogilskiego czy Kleparza jedzie sie autobusem 15 minut jak jest normalny ruch na drodze. Oczywiscie teraz jest remont estakady na Bora-Komorowskiego co powoduje w tym rejonie korki, ale ten remont ma sie skonczyc w maju wiec nie ma tragedii. Z Ruczaju jezdza chyba tylko 2 autobusy 124 i 128, co dla mnie byloby dyskwalifikujące bo nie mam auta. Z pewnościa lepsza jest tez infrastruktura - pełno róznych sklepow i sklepikow, punktów uslugowych typu fryzjer, szewc,krawcowa, stolarz, solarium, kwiaciarnia, apteka, szkoly, sklepy z wyposazeniem, pizzerie, silownie, szkoly tanca, kościoly - jednym słowem nie musisz jechac przez pół miasta zeby zreperowac buty bo wszytsko jest na miejscu. To rzeczywiście jest charakterystyczne dla starych osiedli. Na Ruczaju zdaje sie pustki pod tym wzgledem co w zyciu codziennym jest bardzo uciążliwe. Zaleta Ruczaju jest natomiast usytuowanie na poludniu - rzeczywiscie wypad na narty nie wymaga przejazdu przez cale miasto. Zastanów się co sie dla Ciebie liczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PasażR Re: Prądnik Czerwony czy Ruczaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 21:28 > Z Ruczaju jezdza chyba tylko 2 autobusy > Na Ruczaju zdaje sie pustki pod tym wzgledem "chyba", "zdaje się" Silne argumenty na nie, jak się nie wie o czym się pisze ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eve Re: Prądnik Czerwony czy Ruczaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.07, 16:26 tez wybieram Prądnik. Rzeczywiscie blizej do centrum a przede wszystkim dużo swiezsze powietrze.Blisko do Dworku prądnickiego ,parku ,Ojcowa . Ruczaj strasznie podmokły , dlatego zaden blok nie posiada piwnic .w okolicach Szuwarowej i Raciborskiej powolutku osuwają sie bloki. natomiast bardzo ładna architektura i w przypadku szuwarowej śliczna zieleń. Natomiast wyjazd z kobierzyńskiej do kapelanki w godzinach porannych to istna makabra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podgórzanka Re: Prądnik Czerwony czy Ruczaj IP: 195.150.73.* 19.03.07, 12:32 No bo Ruczaj to ruczaj - jak sama nazwa wskazuje - do niedawna ogromne połacie podmokłych terenów i bagien. Najgorsze są chyba Błonia Borkowskie, czyli Polana Żywiecka (i cała Obozowa). Mieszkam w Borku Fałęckim i te błonia były dla nas kiedyś pięknym terenem rekreacyjnym. Było tam sporo romantycznych stawów z rechoczącymi żabami - teraz stoją na nich bloki. Nie polecam tych rejonów, chyba że to jakoś fachowo osuszyli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pc Re: Prądnik Czerwony czy Ruczaj IP: *.gemini.net.pl 21.03.07, 13:53 No jasne, że na Prądniku lepiej i w ogóle nie ma o czym dyskutować. Tu wszystko co potrzebne do życia jest w zasięgu ręki, a korki są w całym Krakowie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
10iwonka10 Re: Prądnik Czerwony czy Ruczaj 03.04.07, 09:27 Zdecydowanie Pradnik. Lepsze polaczenie z centrum- autobus 15(?) jezdzi chyba co 10 minut do dworca. Blisko park wodny, geant..... Odpowiedz Link Zgłoś
emma71 Re: Prądnik Czerwony czy Ruczaj 13.06.07, 14:30 Ja polecam Prądnik ( Mistrzejowice).Wg. mnie lepsza komunikacja i infrastruktura.Pomijam aspekty dojazdu do centrum (ale też wolę dojeżdzać z Prądnika). Ruczaj to może i nowsze bloki ale okropne blokowisko.Blok na bloku i nie widać końca bo wciskają jeszcze nowsze bloki gdzie tylko mogą.Problemy z przedszkolem dla dzieci (podobno 700 dzieci z tego rejonu nie dostało się do przedszkoli z braku miejsc).Jeżdżę tam do znajomych i cały czas się cieszę,że się w porę wyprowadziłam z tamtej okolicy.Mieszkam teraz w Mistrzejowicach i bardzo sobie chwalę (ale mam też blisko do pracy). Plus Ruczaju to dla mnie widok na Bielany (jak się ma odpowiednie mieszkanie z widokiem), bliskość skałek Twardowskiego czy Tyńca ale jeżdżę tam teraz na rowerze i nie jest to straszny problem.Ale to moja subiektywna opinia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rumburak Re: Prądnik Czerwony czy Ruczaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 15:44 plus ruczaju to także tramwaj, jadący do ścisłego centrum obok drogi, a więc nie stojący w korkach aż do starowiślnej, potem mający wydzielony tor do ronda grzegórzeckiego i dalej do Huty. Kolejna rzecz to nie mylić ruczaju z kampusem, bo to są 2 różne światy, na ruczaju jest wszystko: tramwaje, 6 linii autobusowych, a na kampusie są 2 autobusy i tramwaj w planie. Ja osobiście jako mieszkaniec południa Krakowa wolałbym Ruczaj, bo spod sojego lokum jadę alejką rowerą do rynku, a w drugą stronę np. do Tyńca, jest piękna okolica Zakrzówku, wszystko mam pod nosem: centra handlowe (TESCO i Zakopiankę) ... Obecnie pracuję w okolicach ronda Grzegórzeckiego i dojazd zajmuje mi rano max 20 minut, a do tego jak sobie przypomnę stanie w korkach do kleparza to zdecydowanie odradzam prądnik. natomiast zupełnie nie ma sensu pchać się na ruczaj jak pracujesz po drugiej stronie miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
zbigniew74 Re: Prądnik Czerwony czy Ruczaj 13.06.07, 18:24 Gość portalu: rumburak napisał(a): > natomiast zupełnie nie ma sensu pchać się na > ruczaj jak pracujesz po drugiej stronie miasta. A jak zmieni pracę na północ Krakowa do przeprowadzać się na Prądnik a jak firma po roku przeniesie się na Zabierzów to przeprowadzać się na Krowodrze. Dla mnie szukanie mieszkania pod miejsce pracy to bez sensu. Pracę kilka razy w życiu się zmienia a i praca zmienia siedzibę:) Odpowiedz Link Zgłoś
10iwonka10 Re: Prądnik Czerwony czy Ruczaj 18.06.07, 14:57 To prawda. Ale duzym plusem mieszkania ( jesli chce sie w przyszlosci sprzedac czy wynajac) jest zawsze dobre polaczenie z centrum. A z Pradnika jest chyba blizej niz z Ruczaju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kr Re: Prądnik Czerwony czy Ruczaj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.07, 16:15 To w końcu dobre połączenie, czy bliższość? Bo jeśli chodzi o połączenie to budowa tramwaju na Ruczaj jest już przygotowywana, a na niby bliższy Prądnik (no właśnie, pierwsze pytanie: który Prądnik?) to jest gdzieś tam w odleglejszych planach. Ale nawet już teraz co do odległości i czasu dojazdu: MPK jedzie tyle samo czasu z Ruczaju do Dworca głównego co z Prądnika Czerwonego. A z Prądnika Białego jedzie dłużej (proszę sprawdzić np. na mpkoogle.rox.pl). Biorąc pod uwagę, że Dworzec Główny jest położony w centrum od strony "Prądników" to do miejsc położonych od strony "Ruczaju" te czasy będą jeszcze korzystniejsze - na rzecz dojazdu z Ruczaju oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rumburak Re: Prądnik Czerwony czy Ruczaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 18:34 dojazd z prądnika lepszy niż ruczaju, a to dobre żarty... wsiadam w 18 (obecnie 79) i na rondzie grunwaldzkim jestem w 9 minut, na stradomiu w 15, w rynku w niecałe 20... za tyle czasu to sobie można postać w korku w jakimś autobusie z prąnika. Podpowiem, że ma dla mnie znaczenia o której jadę, bo trasa tramwaju biegnie sobie niezależenie od ruchu ulicznego. Odpowiedz Link Zgłoś
10iwonka10 Re: Prądnik Czerwony czy Ruczaj 18.06.07, 20:23 A z okolic Majora 105 ile jedzie 10-15 minut? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rumburak Re: Prądnik Czerwony czy Ruczaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 10:52 taa, 10, 15 minut to się stoi w korku nim się gdzieś wyjedzie :) Zbigniew, w ostatni piątek z Rynku Głównego do domu szedłem 35 minut z postojem na piwko na stacji BP na kapelance :) Odpowiedz Link Zgłoś
zbigniew74 Mam samochód nie jechałem MPK sto lat 18.06.07, 21:29 A na rynek to idę na nogach 30 minut:) Co tu porywnywać skąd bliżej na rynek wystarczy spojrzeć na plan Krakowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kr Jeszcze Plany Zagospodarowania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.07, 19:22 A - i jeszcze jeden argument za Ruczajem: praktycznie cały jest już objęty Planem Zagospodarowania (ostatnie dwa obszary są na etapie zatwierdzania). Czyli dokładnie wiesz co i gdzie Ci mogą wybudować. Prądnik? Górka Narodowa owszem, ma. Ale reszta jest w najlepszym razie w powijakach, większość nawet nie jest zaczęta. Odpowiedz Link Zgłoś
10iwonka10 Re: Jeszcze Plany Zagospodarowania 18.06.07, 20:25 Pradnik jest juz zabudowany to stare osiedle . A plany na Ruczaju z tego co wiem to planuja tam budowe mieszkan socjalnych. Good Luck. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kr Re: Jeszcze Plany Zagospodarowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 21:42 Rzeczywiście, "mają budować". W przeciwieństwie do Prądnika, gdzie już od kilku lat są wybudowane stanowiąc argument za niebudowaniem nowych na Ruczaju. Ale oczywiście o tym "drobiazgu" zapominasz. Odpowiedz Link Zgłoś
mr.lordi ale juz plan jest sporzadzony wiec masz..... 19.06.07, 00:14 nieprawdziwe informacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kr Re: ale juz plan jest sporzadzony wiec masz..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 09:29 Dla Prądnika? Sporządzony? Którego? Raczysz żartować. Raptem Górka Narodowa. Reszta to biała plama. No chyba że na stronie Urzędu Miasta Krakowa ktoś celowo go (ich, bo Prądnik będzie objęty kilkoma planami) nie umieścił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kr Re: jest juz sporzadzony, widze ze masz zle info IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 00:07 To daj linka do niego. Bo bip.krakow.pl twierdzi co innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morel Oczywiscie ze : Prądnik Czerwony co za porownania IP: *.ists.pl 18.06.07, 23:14 prosze Panstwa nie badzmy smieszni zeby porownywac blokowiska Ruczaju blok na bloku (deweloperowi szkoda na plac zabaw parking) z przestrzenia i komfortem mieszkania w Mistrzejowicach nie mowie juz o tramwaju autobusach co 2 minuty Odpowiedz Link Zgłoś
10iwonka10 Re: Oczywiscie ze : Prądnik Czerwony co za porown 19.06.07, 09:45 Krakow robi sie bardziej i bardziej zabudowany wiec bedzie mniej i mniej miejsca na zielen, place zabaw.Take sa reguly rynku i chciwosci deweloperow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Oczywiscie ze : Prądnik Czerwony co za porown IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 10:53 jaki tramwaj jeździ na Prądnik? Odpowiedz Link Zgłoś
zbigniew74 Re: Oczywiscie ze : Prądnik Czerwony co za porown 19.06.07, 14:24 Gość portalu: ciekawy napisał(a): > jaki tramwaj jeździ na Prądnik? Tramwaj, tramwaj po ch... mi tramwaj jak mam samochód;) Najważniejsze to nie mieszkać zaraz obok linii, mam znajomego który musi podgłaśniać tv jak tramwaj przejeżdża i ściszać jak przejedzie:) Po remontach 105 pod dworzec przejedzie w 10 minut. A tramwaj na głęboki nowy Ruczaj jest chyba nadal w planach. Już raz czekałem pod Chmieleńcem na autobus 15 minut bo się lekko spóźniłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n&m Re: Prądnik Czerwony czy Ruczaj IP: *.ghnet.pl 19.06.07, 14:57 tylko prądnik !!! Odpowiedz Link Zgłoś
10iwonka10 Re: Prądnik Czerwony czy Ruczaj 21.06.07, 09:40 "Po remontach 105 pod dworzec przejedzie w 10 minut." Dokladnie!!!! i jezdzi z dosc duza czestotliwoscia. Samochod samochodem (problemy z prakowaniem w centrum) ale mozna sobie pojechac do dworca autobusem.....kilka drinkow na Rynku....i z powrotem w 10 minut 105. Odpowiedz Link Zgłoś