Gość: Joanna Raty spłaca regularnie i... dostaje karę IP: *.acn.waw.pl 28.04.07, 22:40 Ja takze w ten sposob zostalam naciagnieta przez ten bank na przeszlo 200zl..odsetki i pisma windykacyjne itp..Juz wiecej u nich kredytu nie zaciagne.Szkoda ze wczesniej tego artykulu nie przeczytalam to tez przed wplaceniem tych pieniedzy odwolywala bym sie..szkoda gadac.Radze omijac tego typu placowke!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
raffus Raty spłaca regularnie i... dostaje karę 28.04.07, 22:43 Niech zmienią bank a wy nie bierzcie tam kredytów ! ------------------ www.e-biznes24.eu Myślisz ? Więc czytasz ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carlo Falstart IP: *.eranet.pl 28.04.07, 22:54 To naprawdę fajnie przyłapać bank na tym,że się pomylił. Zwłaszcza ,że polskie prawo jest wobec banków baaardzo wyrozumiałe. Ale tym razem afery nie ma. Przy takiej nadgorliwości klientki- system się gubi.Nie wie jak zaksięgować wpłatę. Komputer czeka na uznanie 20-go i kwoty uznania nie ma. Stąd problem. Oczywiście klientce nic nie grozi- ale niech trzyma się terminów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: Raty spłaca regularnie i... dostaje karę IP: 87.204.38.* 28.04.07, 22:51 żadna Federacja Konsumentów! Zgłosić sprawę na policję i do prokuratory - chęć wyłudzenia pieniędzy przez Bank oraz szarganie dobrego imienia Klienta!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zirytowana Re: Raty spłaca regularnie i... dostaje karę IP: 87.204.81.* 05.05.07, 21:56 jeśli bank pomyliłby się tyle razy co tu piszecie to wszyscy regulatorzy prawni by się już do niego zabrali - zastanówcie się czy to możliwe żeby to wszystko była prawda - cwaniaczki którym niechce się spłacac kredytów zgodnie z treścią umów kredytowych pod którymi składacie swoje podpisy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawianka Raty spłaca regularnie i... dostaje karę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.07, 22:56 też miałam z tym bankiem koszmarne kłopoty, nie chcę mieć z nimi więcej do czynienia.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Raty spłaca regularnie i... dostaje karę IP: 83.2.140.* 28.04.07, 23:00 Odnośnie wpłat są przeciesz pokwitowania wpłaty .To jest dowód. W przypadku nie respektowania tego dowodu wpłaty przez bank należy sprawę skierować do sądu o wyłudzenie. A tak na marginesie . Trzeba iść do sprawdzonych banków, a nie do wynalazków.Ja jestem w multibanku i nie mam problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pergwns Re: Raty spłaca regularnie i... dostaje karę IP: *.bsb.vectranet.pl 29.04.07, 22:49 Nic nie rozumiesz. Czasami to bank "przychodzi" do klienta. To nie jest założenie konta ROR. Tylko zakup na raty a wtedy okazuje się że sklep ma podpisaną umowę z GEMB. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulina Pracowalem w GE, ... IP: *.range86-130.btcentralplus.com 28.04.07, 23:01 A konkretnie w zakladach GE Power Controls w Klodzku. Firma jest najwieksza w swiecie i dziala tak jakby tylko chciala wyssac z nas ducha i zniszczyc ten wspanialy, przyjazny i boski swiat jakim jeszcze mozemy sie cieszyc. Proponuje sabotarzowac organizacje takie jak ta, ktore w sojej intencji chca nas tylko wykonczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prac_ktoś Re: Pracowalem w GE, ... IP: *.chello.pl 29.04.07, 21:24 Paulina, gratuluję. że "pracowałeś" w tej firmie oraz teraz chcesz ją "sabotarzować". Ciekawe, czemu już nie pracujesz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klaudia Raty spłaca regularnie i... dostaje karę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.07, 23:04 Ja miałam identyczną sytuację dostałam karę za to, że za wcześnie wpłaciłam ratę dobrze że moje zadłużenie było bardzo małe oddałam im wszystko i omijam ten bank z daleka. Jednocześnie wszystkim odradzam korzystanie z usług tego banku t.j. GE Money Bank i omijajcie go z daleka. Odpowiedz Link Zgłoś
otnokk Raty spłaca regularnie i... dostaje karę 28.04.07, 23:06 Miałem z tym bankiem podobną sytuację. Wpłaciłem wcześniej kolejną ratę za aparat bo wyjeżdżałem na urlop. Przyszła kara, bo...... odwołałem się, karę umorzyli, ale więcej z tym bankiem nie chce nic mieć wspólnego. w Vobisie kolejny zakup [laptopa ] proponowali mi przez Money Bank - zrezygnowałem. Jestem w mBanku. Chyba najprzyjaźniej ustawiony do klienta. Mówię o systemie, bo ludzie w Monej Banku też byli sympatyczni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bela Re: VOBIS traci klientów bo oferuje raty tylko. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.07, 11:28 przez GE. VOBISIE opamiętaj się!!! Tylko LUKAS :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oburzony Raty spłaca regularnie i... dostaje karę IP: *.derbynet.pl 28.04.07, 23:18 Cofnąć licencję na prowadzenie działalności temu bankowi i się skończy naciąganie ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K.L. Raty spłaca regularnie i... dostaje karę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.07, 23:18 mam podobne doświadczenie z kredyt bankiem w szczecinie. spłacając ratę 6. dnia miesiąca (wymagana spłata upływa 10-tego) otrzymałam z banku "karę w wysokości prawie 15 CHF. pisałam do banku pismo z prośbą o wyjaśnienie (wcześniej dzwoniłam i próbowałam wyjaśnić tę absurdalną sytuację) ale nic nie wskórałam. Okazało się że system w tym banku tak działa. Nadmieniam, że spłacam raty w tym banku już 5 lat i raty spłacałam podobnie jak teraz (tzn. kilka dni przed wymaganym terminem) i jak do tej pory było dobrze. Teraz zmienili system i moje wpłaty najpierw idą na konto "tymczasowe" i później je przeksięgowują i w ten sposób niby mam spłaconą ratę ale wg banku mam zaległość (po przeliczeniu wg nowego kursu CHF). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jareckim Raty spłaca regularnie i... dostaje karę IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.07, 23:43 Dobry zwyczaj nie pożyczaj (od nikogo). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2kotunia1 Re: Raty spłaca regularnie i... dostaje karę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.07, 23:43 Ludzie! Przecież ten Bank to pralnia! Popatrzcie sobie na historię jego przekształceń a znajdźcie korzenie wśród gangsterów Wybrzeża. Odpowiedz Link Zgłoś
nowytor5 Gazeta Wyborcza na usługach Millenium? 28.04.07, 23:57 Gazownio niech Millenium obniży prowizje, a nie takie numery. Odpowiedz Link Zgłoś
kantyjan Re: Gazeta Wyborcza na usługach Millenium? 29.04.07, 00:13 Gdzie w tym artykule pada słowo Millenium? W Polsce jest więcej niż tylko dwa banki. Lepiej zmień klej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikka00 Re: Raty spłaca regularnie i... dostaje karę IP: *.icpnet.pl 29.04.07, 00:08 Kiedy pisałam o tym jakieś pół roku temu na tym forum to mnie wyśmiano.... No i kto teraz powinien posypać głowe popiołem??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absurd A może tak o konkretnej godzinie? IP: *.lastunicorn.info 29.04.07, 00:10 Proponuję przyjąć regulamin, że kredytobiorca jest zobowiązany wpłacać ratę co miesiąc np. 20-go między godz. 13:21 a 14:17 - wcześniej lub później będzie kara. A tak w ogóle to to jest ku..ki bank, miałem raz do czynienia z nim i więcej nie chcę. Perfidna sku..syńska firma - ZŁODZIEJE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Raty spłaca regularnie i... dostaje karę IP: *.multicon.pl 29.04.07, 00:14 Jestem Klientem GE od dawna i mam kredyt odnawialny. Niestety, w Polsce nikt nie czyta umowy i tu jest problem. Zasady spłaty są wymienione w umowie oraz w potwierdzeniu dokonania transakcji. Jeżeli dzień sporządzenia wyciągu jest np. na 5-ty dzień miesiąca należy wpłacać pomiędzy 06-20 dniem i od to cała filozofia. Nie rozumiem całej afery i problemów tutaj opisywanych. Bank jest przyjazny i jeżeli nawet wystąpi problem zalicza wpłate na poczet rat. Pewnie problem zgłosiła osoba, która z natury jest niepiaczem i lubi drążyć problemy (choć sama nie potrafi nic zrozumieć). Zacznijcie ludzie czytać co podpisujecie bo choć pracuje w innym banku to ciągle spotykam się z nieuzasadnionymi pretensjami. Pamiętajcie, że waszych wpłat NIKT nie KONTROLUJE - bank ma np. z 1 mln Klientów więc nie myślcie, że pracwonicy patrzą co ROBICIE !!!!!! Jak ma się zobowiązania to trzeba we własnym intersie się nimi zajmować a nie wołać o pomstę do nieba. Śmieje się z głupoty i naiwności ludzi !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sjaw Re: Raty spłaca regularnie i... dostaje karę 29.04.07, 00:53 I wg ciebie to jest normalne,że pracownicy banku dzwonią do klienta z informacja o jego ewentualnych problemach,pieprzą ile im się rzewnie podoba a później bank przysyła obciążenie za tę rozmowę.Czy takie działania są normalne z tego się śmiejesz? Czy gdybym ja dzwonił do Ciebie ,gadał godzinami o "du...e Maryny",a po miesiącu za te gadki przysłał r-k też byś sie śmiał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zirytowana Re: Raty spłaca regularnie i... dostaje karę IP: 87.204.81.* 05.05.07, 22:00 nie przesadzajcie z tym obciążaniem klienta za rozmowę telefoniczną to basurd - nikt tak nie robi Odpowiedz Link Zgłoś
nikka00 Re: Raty spłaca regularnie i... dostaje karę 29.04.07, 01:59 Gość portalu: Janek napisał(a): > Jestem Klientem GE od dawna i mam kredyt odnawialny. Niestety, w Polsce nikt ni > e czyta umowy i tu jest problem. Zasady spłaty są wymienione w umowie oraz w po > twierdzeniu dokonania transakcji. > > Jeżeli dzień sporządzenia wyciągu jest np. na 5-ty dzień miesiąca należy wpłaca > ć pomiędzy 06-20 dniem i od to cała filozofia. Nie rozumiem całej afery i probl > emów tutaj opisywanych. Bank jest przyjazny i jeżeli nawet wystąpi problem zali > cza wpłate na poczet rat. Pewnie problem zgłosiła osoba, która z natury jest ni > epiaczem i lubi drążyć problemy (choć sama nie potrafi nic zrozumieć). > > Zacznijcie ludzie czytać co podpisujecie bo choć pracuje w innym banku to ciągl > e spotykam się z nieuzasadnionymi pretensjami. Pamiętajcie, że waszych wpłat NI > KT nie KONTROLUJE - bank ma np. z 1 mln Klientów więc nie myślcie, że pracwonic > y patrzą co ROBICIE !!!!!! Jak ma się zobowiązania to trzeba we własnym intersi > e się nimi zajmować a nie wołać o pomstę do nieba. Śmieje się z głupoty i naiwn > ości ludzi !!!! Przykro że nie rozumiesz, oznacza to tylko tyle że nie znasz przepisów prawa, które zabraniają takich praktyk jak wyłudzanie pieniędzy. Nie wiem z jakimi instytucjami miałeś do tej pory do czynienia, ale moge jedynie współczuć że wg. ciebie wcześniejsze spłacenie raty pozyczki jest karane :))) Poza tym, twój argument o tym , że nikt nie kontroluje wpłat bo bank ma dużo klinetów spowodował mój atak śmiechu!!! Załosne!!! A nie wpadł ci do głowy taki prosty pomysł że bank jest taką samą instytucją biznesową jak każda inna? Że jeżeli nie traktuje klientów poważnie to plajtuje? Że nie do klienta należy martwienie się czy instytucja której usługi kupuje, tak KUPUJE, zatrudnia taką liczbę pracowników żeby temu podołać??? Chłopie chyba tkwisz w erze pań z mięsnego, co to rzucają klientowi smalec zamiast szynki i obrażają się za zwrócenie uwagi. tylko współczuć tobie mi pozostaje.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sigma_pi Re: Raty spłaca regularnie i... dostaje karę IP: *.19.165.1.osk.enformatic.pl 29.04.07, 03:25 Tak, tak, i jeszcze trzeba grzecznie płacić, jak tylko bank przysyła wezwanie, choćby wina leżała po stronie banku... Żenujące. Mówisz, że gdzie pracujesz, "w innym banku"? I śmiejesz się "z głupoty i naiwności ludzi"? Pogratulować stosunku do klientów. GE Money powinien Cię przyjąć z otwartymi ramionami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Raty spłaca regularnie i... dostaje karę IP: *.multicon.pl 29.04.07, 11:02 Trzeba być człowiekiem odpowiedzialnym jak ma się zobowiązania a w Polsce wszyscy liczą na Prawo i Sprawiedliwość o potrafią jedynie narzekać. W sam raz GE Money Bank szybko nie padnie bo jest jeżeli ktoś nie wie największą firmą na świecie. Poza tym widze, że wy nadal nie rozumiecie - Bank nie karze za szybszą spłatę - każdy zobowiązuję się do spłaty w określonym terminie - 15 dni o sporządzenia zestawienia transakcji. Do tego są 4 dni okresu na dojście pieniędzy - czyli jeżeli wyciąg jest z 05 dnia miesiąca czyli płatnosc do 20, a kara będzie naliczona 25-ego jak nie bedzie w tym okresie wpłaty. Widze, że większości tutaj trudno to zrozumieć - WPŁATA MUSI BYĆ W TYM OKRESIE !!! Wiem, to może troche upierdliwe ale jak dla mnie dość logiczne. Aha - prawo Bankowe znam bardzo dobrze, a ciągłe używanie modnego słowa wyłudzenie jest co najmniej śmiesze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sigma_pi Re: Raty spłaca regularnie i... dostaje karę IP: *.19.165.1.osk.enformatic.pl 29.04.07, 15:09 Gość portalu: Janek napisał(a): > Jeżeli dzień sporządzenia wyciągu jest np. na 5-ty dzień miesiąca należy wpłaca > ć pomiędzy 06-20 dniem i od to cała filozofia. Gość portalu: janek napisał(a): > Poza tym widze, że wy nadal nie rozumiecie - Bank nie karze za szybszą spł > atę - każdy zobowiązuję się do spłaty w określonym terminie - 15 dni o sporządz > enia zestawienia transakcji. Do tego są 4 dni okresu na dojście pieniędzy - czy > li jeżeli wyciąg jest z 05 dnia miesiąca czyli płatnosc do 20, a kara będzie na > liczona 25-ego jak nie bedzie w tym okresie wpłaty. Przeczytaj proszę uważnie artykuł. Jest tam wyraźnie napisane, że klientka wpłaca ratę 15, natomiast "termin wyznaczony przez Money Bank upływa pięć dni później", czyli 20. Zgodnie z przedstawioną przez Ciebie procedurą, zestawienie musiałoby być sporządzone 15 dnia miesiąca, zakładając, że pieniądze dochodzą na konto GE Money tego samego dnia, w którym wysyła je klientka, czyli 15. Tylko w takim przypadku klientka wpłacałaby należność za wcześnie - skoro zakładasz, że pieniądze mają być wpłacane po dniu sporządzenia wyciągu, w przedziale obejmującym czas od dnia następnego po dniu wystawienia wyciągu do dnia określonego przez bank jako termin płatności. Teraz policz czas, jaki zajmuje dotarcie zestawienia z banku do klientki - zwykły list z banku, przesyłany Pocztą Polską. Weź przy tym pod uwagę czas potrzebny na wysłanie listu - w przypadku jednego z konkurencyjnych banków, w którym mam kartę kredytową, zestawienie jest wysyłane zwykle 2-4 dni od daty jego sporządzenia. Jeżeli w GE Money jest podobnie, list z banku musiałby dotrzeć do klientki w ciągu maksimum 3 dni - czyli zakładając, że zostanie on wysłany 17 dnia miesiąca rano, dotarłby do niej 19 po południu - na dzień przed terminem spłaty określonym przez bank. Musiałby się zdarzyć cud, żeby dostarczenie listu zwykłego do adresata przez Pocztę Polską trwało 3 lub mniej dni. Skoro byłoby tak, jak napisałeś, czyli klientka miałaby te 15 dni na wpłatę, a wyciąg sporządzany byłby 5 dnia miesiąca, to wpłacając pieniądze 5 dni przed terminem nie powinna mieć z tego tytułu żadnych nieprzyjemności. W artykule jest wyraźnie napisane: "W piśmie windykacyjnym jest zaznaczone, żeby wziąć pod uwagę, że pieniądze muszą być wpłacone na konto wyznaczonego dnia". "Money Bank twierdzi, że z jego strony wszystko jest w porządku. - Spłata zadłużenia z tytułu kredytu odnawialnego, na który została zawarta umowa, powinna następować na podstawie przesyłanych w każdym miesiącu przez nasz bank wyciągów - informuje Marta Surowiec, rzecznik GE Money Banku. - Pieniądze powinny być wpłacane otrzymaniu przez klienta wyciągu i w określonym tam terminie. Wpłata dokonana przed tym terminem wpływa oczywiście na obniżenie salda zadłużenia, nie zwalnia jednak z obowiązku terminowej spłaty wymienionej na wyciągu kwoty". Wynika z tego jasno, że "bank" GE Money oczekuje, że pieniądze na jego koncie mają się znaleźć określonego przez ten "bank" dnia, nie zaś w przedziale czasu od dnia następnego po dniu sporządzenia zestawienia do dnia wyznaczonego przez GE Money jako termin spłaty zadłużenia. Czy jest to działanie zgodne z prawem bankowym - tego niestety nie wiem. Natomiast nie mam wątpliwości, że jest to działanie na szkodę klientów tego - pożal się Boże - "banku". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pergwns Re: Raty spłaca regularnie i... dostaje karę IP: *.bsb.vectranet.pl 29.04.07, 23:01 To ty nie umiesz czytać ze zrozumieniem. O żadnym kredycie odnawialnym tu nie ma mowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolny Banki znalazły lepszy od odsetek stały dochód. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.07, 00:31 Nie tylko banki. Chodzi o kary umowne. Wystarczy jeden telefon, czy pisemko przy 3-dniowym opóźnieniu w zaksięgowaniu wpłat i już dział windykacyjny kasuje 20 - 25 zł za "interwencję". Te złodziejskie rozwiązania przyszły do nas z Zachodu. Ja nie mogę uwolnić się z Sygma Bank. Wpłacam jak głupi od kilku lat, a zadłużenie mi niemal nie spada. Te złodziejskie praktyki powinny się skończyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedoszly_klient_G Temu bankowi (GE Money Bank) już dziękujemy IP: *.chello.pl 29.04.07, 00:59 Super bank. Szkoda, że nie żądają, by pieniądze wpłacać 20-tego każdego miesiąca w okienku nr 26 pomiędzy godziną 13:30 a 13:45. Bankowcom GE Money Bank w ..... się już przewraca. Odpowiedz Link Zgłoś
nikka00 Re: Temu bankowi (GE Money Bank) już dziękujemy 29.04.07, 01:47 na dowód tego co pisałam wcześniej wklejam link do wątku który założyłam. Reakcja "gazety" żadna. Rekcja forumowiczów ... cóż, widoczna. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14&w=39488697&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haryjesionek GE Moneybank - bajzel na kółkach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.07, 02:59 Miałem nieprzyjemność wziąć notebooka na raty poprzez ten bank. Pominę zbędne szczegóły bo tego byłoby sporo, wspomnę tylko o kilku. Po pierwsze płaciłem "do przodu" za co mi się jeszcze dostało, bo szanowny bank się pogubił. Po drugie dostawałem infantylne ponaglenia zupełnie bez powodu - czułem się zaszczuty i całą sytuacją maxymalnie rozwscieczony. Niekompetentni pracownicy, żenujący poziom obsługi, traktowanie kredytobiorcy jak złodzieja. Zakończyłem z nimi sprawę najszybciej jak mogłem - splaciłem 3 miesiące przed końcem i mam gorącą nadzieję, że już nigdy w życiu nie będę miał z nimi nic do czynienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sigma_pi Re: Raty spłaca regularnie i... dostaje karę IP: *.19.165.1.osk.enformatic.pl 29.04.07, 03:10 Jest to kolejna historia nt. GE Money, dzięki której obchodzę ten "bank" i jego "ofertę" szerokim łukiem. Innym radzę zrobić to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Raty spłaca regularnie i... dostaje karę IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 29.04.07, 03:24 Po pierwsze to pytanie jest czy to jest kredyt na zakup zmywarki czy to jest kredyt odnawialny. Jezeli jest to kredyt na zakup towaru to nalezy go splacic do dnia podanego w umowie. Jezeli jest to kredyt odnawialny to splaty nalezy dokonywac po rozliczeniu miesiecznym kredytu i wygenerowaniu wyciagu. Jezeli splata nastapi przed tym terminem to zmniejsza sie kwota zadluzeniaale ale kwota ta jest nie jest zaliczana jako splata a jako zmniejszenie kredytu, po czy nastepuje wyliczenie minimalmnej kwoty splaty w dniu generowania wyciagu i dopiero wplata po tym terminie jest traktowana jako splata raty kredytu. Tak tez do autora teksu: o jakim kredycie mowimy na zakup czy odnawialnym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pergwns Re: Raty spłaca regularnie i... dostaje karę IP: *.bsb.vectranet.pl 29.04.07, 23:18 Jak to o jakim? W artykule wyraźnie jest napisane, że wzięła kredyt z GE Meny Banku na zakup zmywarki. O żadnym kredycie odnawialnym, czy karcie kredytowej nie ma mowy. Nie rozumiem dlaczego co nie którzy robię zamieszanie. Odpowiedz Link Zgłoś
witek7205 Raty spłaca regularnie i... dostaje karę 29.04.07, 03:51 Ludźki. Czy ktokolwiek z was zrozumiał o co w tym wszystkim chodzi, czy też udało wam się nabrać na zmanipulowany artykuł. To nie jest żaden kredyt, ani hipoteczny, ani na "zakup zmywarki" z ustalonymy terminami spłat. To jest otwarta linia kredytowa, którą należy spłacać w postaci kwoty minimalnej raz w miesiącu PO otrzymaniu wyciągu. Jeżeli ktoś wpłaci pieniądze PRZED końcem okresu rozliczeniowego, to po prostu na wyciągu zobaczy mniejsze saldo, ale w żadnym wypadku nie zwalnia go to od wpłacenia minimalnej spłaty po zakończeniu okresu rozliczeniowego. Bank im poszedł na rękę i anulował to co słusznie naliczył. Pan Bartosz Kosmala dał sie nabrać autorwi artykułu w taki sam naiwny sposób. Ktos kto ma kartę kredytową wie o co chodzi. Koniec taniej sensacji w wykonaniu wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
zorro_i_juz Re: Raty spłaca regularnie i... dostaje karę 29.04.07, 06:09 witek7205 napisał: >Koniec taniej sensacji w wykonaniu wyborczej. Nie Witku nie masz racji. Mam mnostwo kart kredytowych i nie rozumiem o co chodzi. Mam tez linie kredytowa. Moja nie ma zadnej minimalnej splaty. Moge wybrac pelna kwote "do dna" i nie placic nic poza odsetkami, ktore zreszta bank sam pobiera z mojego konta. No ale w Polsce moze byc roznie, to nie Stany ani Kanada Odpowiedz Link Zgłoś
witek7205 Re: Raty spłaca regularnie i... dostaje karę 29.04.07, 17:13 zorro_i_juz napisał: > witek7205 napisał: > >Koniec taniej sensacji w wykonaniu wyborczej. > Nie Witku nie masz racji. Mam mnostwo kart kredytowych i nie rozumiem o co > chodzi. Na pewno masz karty kredytowe, a nie debetowe. To wpłać pieniądze przed końcem biezącego okresu rozliczeniowego, a potem nie wpłąć kwoty minimalnej wynikającej z wyciągu to zrozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg0,75 a teraz przełącz się z pisania na myślenie IP: *.net.autocom.pl 29.04.07, 08:58 skoro kobieta płaci 15 każdego miesiąca, to bez względu na datę wystawienia wyciągu wpłaca ratę "raz w miesiącu PO otrzymaniu wyciągu"; ewentualne problemy mogłyby mogłyby dotyczyć terminu 'rozwiązania umowy' a nie pojawiać się w trakcie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pergwns Re: Raty spłaca regularnie i... dostaje karę IP: *.bsb.vectranet.pl 29.04.07, 23:21 A ty się dobrze czyjesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Raty spłaca regularnie i... dostaje karę IP: *.sunsh4.vic.optusnet.com.au 29.04.07, 03:59 Szczerze radze trzymac sie z dala od GE Money Bank. Nawet u nas w Australii ta instytucja ma zaszargana opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: USA Re: Raty spłaca regularnie i... dostaje karę IP: *.nycmny.east.verizon.net 29.04.07, 05:46 mnie to ciagle dziwi ze w Polsce banki naliczaja za wszystko prowizje.Nic dziwnego ze maja takie zyski.W USA nie place NIC za utrzymanie konta,wyplaty,przelewy internetowe,bankomaty (banku do ktorego naleze) i zadnych oplat rocznych za karty kredytowe..i mam nadzieje ze w Polsce tez kiedys do tego dojdzie.Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pergwns Re: Raty spłaca regularnie i... dostaje karę IP: *.bsb.vectranet.pl 29.04.07, 23:30 To z czego banki w USA żyją. W Polsce za wszystko trzeba płacić; za prowadzenie konta, za kartę do bankomatu, za dopuszczalny limit debetowy. Za pobieranie gotówki z bankomatu należącego do banku nie płaci się. Odpowiedz Link Zgłoś
zorro_i_juz Wziac pozyczke w innym banku 29.04.07, 05:59 Nalezy isc do innego banku, wziac pozyczke na splate tej w banku ktory sprawia klopoty. I splacac juz spokojenie tam gdzie klienta szanuja. A moze jeszcze uda sie uzyskac lepsze warunki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiz Raty spłaca regularnie i... dostaje karę IP: *.tsi.tychy.pl 29.04.07, 06:08 Co za durni szefowie są w tym banku,głupota jednak nie ma granic.Ja ten bank będę omijał z daleka. Odpowiedz Link Zgłoś