Dodaj do ulubionych

Likwidacja 177/477 i Walcowni!

IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 05.06.03, 17:53
Niestety myślałem że zdmuchniemy jedyną świeczkę na torciku 177 22 czerwca
2003 w pierwszą rocznicę urodzin, ale cóż... kto nie ma fot 177/477 zapraszam
na wizję

Znika definytywnie 177/477, zastąpi je 21 czerwca nowa linia 137 lub 147 na
trasie:

Nowy Kleparz > Prądnicka > Mackiewicza > Dożynkowa > Kuźnicy K. > 29
listopada > Siewna > Mackiewicza > Prądnicka > Nowy Kleparz

prawdopodobnie kilka kursów więcej, poza szczytem nie kursuje
sumarycznie patrząc na szybkość jazdy jestem zadowolony, zobaczymy co
powiedzą ludzie i czy będą korzystać chętnie

Druga info: mniej sympatyczna w tych dniach rozważana będzie opcja zamknięcia
od 21 czerwca Walcowni i Pleszowa z planowym remontem 2004, autobusy z
Pleszowa do CAHTS i Szpitala Żeromskiego, 15,16,20,21 do Kopca Wandy
Niestety wiele wskazuje na to ze będzie to opcja przeważająca

Obserwuj wątek
    • pavlack Re: Likwidacja 177/477 i Walcowni! 05.06.03, 18:55
      Skąd to info (jedno i drugie) ?
      • Gość: ADAŚ Likwidacja 177/477 i Walcowni! IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 05.06.03, 19:25
        pavlack napisał:

> Skąd to info (jedno i drugie) ?

Adaś też pyta - chyba nie z cyklu "ploty i ploteczki cioci Filki"
      • Gość: mouset Re: Likwidacja 177/477 i Walcowni! IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 06.06.03, 09:19
        Info uzyskałem bezpośrednio na Brożka 3, jednom i drugie
      • Gość: qbott Re: Likwidacja 177/477 i Walcowni! IP: *.gemini.net.pl / 192.168.20.* 10.06.03, 11:52
        To chyba dobrze, ostatnio usłyszałem że do Walcowni i do Pleszowa w ogóle nie
        będzie tramwajów, bo i po co ? Huta zatrudniac będzie w Unii Europejskiej ok 5
        tys. ludzi. Wystarczą tam autobusy.
    • Gość: misiek Re: Likwidacja 177/477 i Walcowni! IP: *.zim.citynet.pl 05.06.03, 20:15
      Gość portalu: mouset napisał(a):

> Niestety myślałem że zdmuchniemy jedyną świeczkę na torciku 177 22 czerwca
      > 2003 w pierwszą rocznicę urodzin, ale cóż... kto nie ma fot 177/477 zapraszam
      > na wizję
      >
      > Znika definytywnie 177/477, zastąpi je 21 czerwca nowa linia 137 lub 147 na
      > trasie:
      >
      > Nowy Kleparz > Prądnicka > Mackiewicza > Dożynkowa > Kuźnicy K. 
      > 2 29
      > listopada > Siewna > Mackiewicza > Prądnicka > Nowy Kleparz

czyzby niespodobało się 177???

i znów linia jedno kierunkowa :-(

>
      > Druga info: mniej sympatyczna w tych dniach rozważana będzie opcja zamknięcia
      > od 21 czerwca Walcowni i Pleszowa z planowym remontem 2004, autobusy z
      > Pleszowa do CAHTS i Szpitala Żeromskiego, 15,16,20,21 do Kopca Wandy
      > Niestety wiele wskazuje na to ze będzie to opcja przeważająca

uuuuuuuuuuaaaaa - gorzej być niemoże!
      • kuba203 Re: Likwidacja 177/477 i Walcowni! 05.06.03, 22:13
        Gość portalu: misiek napisał(a):

> i znów linia jedno kierunkowa :-(

Dlaczego jednokierunkowa, gdzie tak jest napisane? Jak najbardziej
        dwukierunkowa, tylko w każdą stronę będzie inaczej jeździć :))
        • Gość: misiek Re: Likwidacja 177/477 i Walcowni! IP: *.zim.citynet.pl 05.06.03, 22:14
          kuba203 napisał:

> Gość portalu: misiek napisał(a):
          >
          > > i znów linia jedno kierunkowa :-(
          >
          > Dlaczego jednokierunkowa, gdzie tak jest napisane? Jak najbardziej
          > dwukierunkowa, tylko w każdą stronę będzie inaczej jeździć :))

to trochę bezsensu :-(
          wymysiliby jakąś inną pętlę poza Kleparzem
          • kuba203 Re: Likwidacja 177/477 i Walcowni! 05.06.03, 22:18
            Gość portalu: misiek napisał(a):

> to trochę bezsensu :-(
            > wymysiliby jakąś inną pętlę poza Kleparzem

A jak ma na Kuźnicy zawrócić? Będzie na pewno przystanek końcowy przy Kuźnicy,
            może nawet z postojem. Tylko nie rozumiem,
            po co mieszać ludziom w głowach, dlaczego by to nie mógł dalej być 177 na
            zmienionej trasie?
            • Gość: misiek Re: Likwidacja 177/477 i Walcowni! IP: *.zim.citynet.pl 05.06.03, 22:20
              kuba203 napisał:

> Gość portalu: misiek napisał(a):
              >
              > > to trochę bezsensu :-(
              > > wymysiliby jakąś inną pętlę poza Kleparzem
              >
              > A jak ma na Kuźnicy zawrócić? Będzie na pewno przystanek końcowy przy
              Kuźnicy,
              > może nawet z postojem. Tylko nie rozumiem,
              > po co mieszać ludziom w głowach, dlaczego by to nie mógł dalej być 177 na
              > zmienionej trasie?

no więc właśnie !!!!

mpk lubi zaskakiwać :D
            • Gość: mouset Re: Likwidacja 177/477 i Walcowni! IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 06.06.03, 09:20
              najprawdopodobniej końcówka będzie Kuźnicy Kołłątajowskiej I
            • Gość: mouset Re: Likwidacja 177/477 i Walcowni! IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 06.06.03, 20:24
              kuba203 napisał:

Tylko nie rozumiem,
              > po co mieszać ludziom w głowach, dlaczego by to nie mógł dalej być 177 na
              > zmienionej trasie?

DSokładnie. Bajzel znowu. Jeszcze dla zmyły numer 137
    • krzysiek111 Re: Likwidacja 177/477 i Walcowni! 05.06.03, 21:16

>
      > od 21 czerwca Walcowni i Pleszowa z planowym remontem 2004, autobusy z
      > Pleszowa do CAHTS i Szpitala Żeromskiego, 15,16,20,21 do Kopca Wandy
      > Niestety wiele wskazuje na to ze będzie to opcja przeważająca
      >
      wow, ale info. ZTCW to bedzie rowniez opcja jednotoru do Pleszowa. A na 100% to
      od 21.06 wchodza rozklady wakacyjne. Nie strasz ludzi ;-)
      • Gość: mouset Re: Likwidacja 177/477 i Walcowni! IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 06.06.03, 09:21
        Dlatego MPK i ZDIK sa za opcją zmian od 21 za jednym zamachem, miasto ma prawo
        weta ale będzie musiało dokapitalizować MPK, a to jest mało prawdopodobne
    • Gość: misiek Re: Likwidacja 177/477 i Walcowni! IP: *.zim.citynet.pl 05.06.03, 22:22
      zapytanie do mauset-a :

jak wygląda dojazd do bloków (wieżowców) na Gotyku?? - może by tam skombinować
      jakąś pętlę????? (jak sie da :D )
      • Gość: mouset Re: Likwidacja 177/477 i Walcowni! IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 06.06.03, 12:16
        dojazd jest kijowy, Meiera jest ulica gruntowa - pasztet straszny, i nie ma
        gdzie zbudowac petli
        • Gość: misiek Re: Likwidacja 177/477 i Walcowni! IP: *.zim.citynet.pl 06.06.03, 14:34

> dojazd jest kijowy, Meiera jest ulica gruntowa - pasztet straszny, i nie ma
          > gdzie zbudowac petli

uuu a już miałem nadzieję że tam da sie coś skombinować :-(
          • Gość: mouset Re: Likwidacja 177/477 i Walcowni! IP: *.cm-uj.krakow.pl 06.06.03, 15:26
            Nie da sie skombinowac i za 100 lat, bo cały teren po prawej stronie 29-ej jest
            private: 50000 za ar
    • Gość: Clint Re: Likwidacja 177/477 i Walcowni! IP: *.ramtel.com.pl / 172.16.6.* 06.06.03, 15:52

> od 21 czerwca Walcowni i Pleszowa z planowym remontem 2004,

2004 ??? To co kurde z Kapelanka ?????? Chyba do Borku wiecej ludzi sie
      tlucze :)
      • Gość: mouset Re: Likwidacja 177/477 i Walcowni! IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 06.06.03, 19:35
        Spakojno Clint , Kapelanka też 2004
        • Gość: Locutus Re: Likwidacja 177/477 i Walcowni! IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 06.06.03, 22:46
          Coś czuję, że za Kapelankę przyznamy nagrodę kretyna roku 2004 - bo na stówę na
          nią braknie kasy, hihihihi
          • Gość: mouset Re: Likwidacja 177/477 i Walcowni! IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 07.06.03, 13:55
            Oj Loki, tyle idiotów dookoła a Ty myślisz że Kapelanki nikt nie przebije?
    • krzysiek164 Re: Likwidacja 177/477 i Walcowni! 07.06.03, 05:40

> trasie:
      >
      > 2 29
      >
      > prawdopodobnie kilka kursów więcej, poza szczytem nie kursuje
      > sumarycznie patrząc na szybkość jazdy jestem zadowolony, zobaczymy co
      > powiedzą ludzie i czy będą korzystać chętnie

Zobaczymy z jaką częstotliwością będzie kursować bo jak będzie kilka kursów jak
      w 477 to zapełnienie będzie znikome. Może po wakacjach zwiększą częstotliwość i
      zrobią całodzienny !
      • Gość: mouset Re: Likwidacja 177/477 i Walcowni! IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 07.06.03, 14:42
        krzysiek164 napisał:

> Zobaczymy z jaką częstotliwością będzie kursować bo jak będzie kilka kursów
        jak w 477 to zapełnienie będzie znikome. Może po wakacjach zwiększą
        częstotliwość i zrobią całodzienny !

całodzienny nie jest potrzebny, żeby tlko coś zrobili z tymi pierdolonymi
        dziurami w rozkładach 20.20-21.20 i 22.30
        • krzysiek164 Re: Likwidacja 177/477 i Walcowni! 09.06.03, 20:36

> całodzienny nie jest potrzebny, żeby tlko coś zrobili z tymi pierdolonymi
          > dziurami w rozkładach 20.20-21.20 i 22.30

Tutaj nie byłbym takim optymistą, bo jak przez pewien okres walczyłem z MPK,
          aby zrobiło coś z rozkładem 115 i 164, gdzie najgorzej jest w święta jak jadą w
          odstępie 1-2 a czasem jeden za drugim a później kwitniesz na przystanku ponad
          20 minut a nawet 30 m. to MPK co odpowiadało - że SIĘ NIE DA. Raz się wkurwiłem
          i nawet posłałem rozkład ułożony tak, że się dało przy zachowaniu obecnej
          ilości brygad.
          Niestety nie dostałem żadnej odpowiedzi. Ale myślę, że może kiedyś się
          doczekasz konkretnego autobusu, a nie jak do tej pory autobusu widmo!!!!!!!!
          • Gość: mouset Re: Likwidacja 177/477 i Walcowni! IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 10.06.03, 09:16
            nakladki się zdarzają w święta, ale dlatego że jeden jedzie co 20 a drugi co 25
            minut, koordynacja jest potrzebna w jednym kierunku w ciągu dnia i drugim
            popołudniu, domyślam się dlaczego nie wspominasz o 114 w święta, hehehehehe
    • Gość: havi Re: Likwidacja 177/477 IP: *.wmgalicja.krakow.pl 07.06.03, 09:51

> Niestety myślałem że zdmuchniemy jedyną świeczkę na torciku 177 22 czerwca
      > 2003 w pierwszą rocznicę urodzin, ale cóż... kto nie ma fot 177/477
      zapraszam
      > na wizję
      >
      > trasie:
      >
      > 2 29
      >
      > prawdopodobnie kilka kursów więcej, poza szczytem nie kursuje
      > sumarycznie patrząc na szybkość jazdy jestem zadowolony, zobaczymy co
      > powiedzą ludzie i czy będą korzystać chętnie
      >
      >CHWDP!!! i teraz aby dojechać do huty to odpada mi 139/439 spod tosu
      CHWDP!!! i będzie niepotrzebna wycieczka przez prądnik biały (wcześniej na
      szczęście tylko połową kursów).

wara od obecnego przebiegu 177 choć niech sie nazywa jak chce

• Gość: havi Re: Likwidacja 177/477 IP: *.wmgalicja.krakow.pl 07.06.03, 09:57
        Gość portalu: havi napisał(a):

> Gość portalu: mouset napisał(a):
        >
        > > Niestety myślałem że zdmuchniemy jedyną świeczkę na torciku 177 22 czerwca
        >
        > > 2003 w pierwszą rocznicę urodzin, ale cóż... kto nie ma fot 177/477
        > zapraszam
        > > na wizję
        > >
        > > Znika definytywnie 177/477, zastąpi je 21 czerwca nowa linia 137 lub 147 n
        > a
        > > trasie:
        > >
        > > Nowy Kleparz > Prądnicka > Mackiewicza > Dożynkowa > Kuźnicy K
        > . 
        > > 2 29
        > > listopada > Siewna > Mackiewicza > Prądnicka > Nowy Kleparz
        > >
        > > prawdopodobnie kilka kursów więcej, poza szczytem nie kursuje
        > > sumarycznie patrząc na szybkość jazdy jestem zadowolony, zobaczymy co
        > > powiedzą ludzie i czy będą korzystać chętnie
        > >
        > >CHWDP!!! i teraz aby dojechać do huty to odpada mi 139/439 spod tosu
        > CHWDP!!! i będzie niepotrzebna wycieczka przez prądnik biały (wcześniej na
        > szczęście tylko połową kursów).
        >
        > wara od obecnego przebiegu 177 choć niech sie nazywa jak chce
        ..choć lepiej jakby w jedną stronę nie jeździł do kleparza tylko np. do dworca
        czy do prądnika czerwonego!!!
        >
        • Gość: mouset Tu się zgina mandolina IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 07.06.03, 13:58
          , a dokładnie w tym akapicie:

"..kursowanie linii 177 do Dworca jest możliwe, pod warunkiem ze wskażą Państwo
          lokalizację takiego przystanku, bylibyśmy z tego zadowoleni z uwagi na
          pozostałe linie...."
          • Gość: havi Re: Tu się zgina mandolina IP: *.wmgalicja.krakow.pl 07.06.03, 21:29

> , a dokładnie w tym akapicie:
            >
            > "..kursowanie linii 177 do Dworca jest możliwe, pod warunkiem ze wskażą
            Państwo
            >
            > lokalizację takiego przystanku, bylibyśmy z tego zadowoleni z uwagi na
            > pozostałe linie...."

czyżby w krakowie nie było przystanku dworzec główny? to ciekawe jak się
            nazywa końcowy np.105-tki czy 179, paranoja!!!
            ewentualnie do ronda mogilskiego-dokładnie tam gdzie kończą słynne już 428 i
            192
            • Gość: mouset Havi! IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 07.06.03, 21:38
              te qtasy twierdzą że na dworcu nie ma miejsca ale jak wiocha miała zachciankę
              aby 208 i 228 kursowały do Dworca to im zrobiono
              • Gość: havi Re: Hej mouset IP: *.wmgalicja.krakow.pl 07.06.03, 22:14

> te qtasy twierdzą że na dworcu nie ma miejsca ale jak wiocha miała
                zachciankę
                > aby 208 i 228 kursowały do Dworca to im zrobiono

a co z rondem mogilskim???? przydałobysię połączenie 29-tej właśnie z rondem i
                to nietylko dla mieszkańców KK (obecnie dojedź do niego choćby spod tosu czy
                z "langiewicza")!!!
                • kuba203 Re: Hej mouset 07.06.03, 22:15

> (obecnie dojedź do niego choćby spod tosu czy
                  > z "langiewicza")!!!

Było C3 jeszcze niedawno :))
                  • Gość: havi Re: rondo mogilskie IP: *.wmgalicja.krakow.pl 08.06.03, 19:21
                    kuba203 napisał:

> Gość portalu: havi napisał(a):
                    >
                    > > (obecnie dojedź do niego choćby spod tosu czy
                    > > z "langiewicza")!!!
                    >
                    > Było C3 jeszcze niedawno :))
                    ...było, ale się...

ciekawe jak dużo jest jeszcze miejsc w Krakowie blisko położonych od siebie
                    ale żeby tam dojechać to trzeba robić cholerne koło???!!
                    • kuba203 Re: rondo mogilskie 09.06.03, 15:12

> ciekawe jak dużo jest jeszcze miejsc w Krakowie blisko położonych od siebie
                      > ale żeby tam dojechać to trzeba robić cholerne koło???!!

Bieżanów i Rybitwy tudzież Osiedle Złocień, trzeba jechać przez... Powstańców
                      Wielkopolskich, co sprawia, że szybciej można się tam dostać piechotą.
                      • Gość: mouset Re: rondo mogilskie IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 10.06.03, 09:16
                        Zwłaszcza autobusem 125
                • Gość: mouset Re: Hej mouset IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 09.06.03, 11:01
                  Ale co z korkiem na Prandoty? Moim ideałem byłby pl. Matejki
                  • Gość: havi Re: Hej mouset IP: *.wmgalicja.krakow.pl 09.06.03, 17:36

> Ale co z korkiem na Prandoty? Moim ideałem byłby pl. Matejki

..a ja i tak obstaję za R. mogilskim! bo np. można byłoby sie od razu
                    przesiąść w 184 czy 124 na prażmowskiego lub na ostatnim przystanku do 128 czy
                    125 a teraz trzeba korzystać ze 115 żeby się tam dostać z KK(ale trudniej i
                    dłużej się jedzie koło dworca i Lubicz niż przez prandoty)
                    • Gość: ADAŚ Re: Hej mouset IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 09.06.03, 19:44

> ..a ja i tak obstaję za R. mogilskim! bo np. można byłoby sie od razu
                      > przesiąść w 184 czy 124 na prażmowskiego lub na ostatnim przystanku do 128
                      czy 125 a teraz trzeba korzystać ze 115 żeby się tam dostać z KK(ale trudniej i
                      > dłużej się jedzie koło dworca i Lubicz niż przez prandoty)

Oczywiście nie zapominaj, że na Rondzie możesz się przesiąść do najbardziej
                      strategicznej linii w Krakowie hehehe !!!
                      Jej numeru nie muszę chyba przypominać - W PIACH Z NIĄ !!!!
                      • Gość: mouset Mam! IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 10.06.03, 09:18
                        Wydłużmy 428 do Kuźnicy!
                        • Gość: havi Re: Mam! IP: *.wmgalicja.krakow.pl 11.06.03, 19:17

> Wydłużmy 428 do Kuźnicy!
                          ...dobrego pasterza-29-ta-KK-siewna-mackiewicza-opolska-29ta-prandoty-
                          r.mogilskie

137-DO PIACHU!!!
                          • Gość: ADAŚ Re: Mam! IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 11.06.03, 20:02

> Gość portalu: mouset napisał(a):
                            >
                            > > Wydłużmy 428 do Kuźnicy!
                            > ...dobrego pasterza-29-ta-KK-siewna-mackiewicza-opolska-29ta-prandoty-
                            > r.mogilskie
                            >
                            > 137-DO PIACHU!!!

HAVI - BO ZARAZ ZWYMIOTUJĘ hihihi
                            • Gość: mouset Re: Mam! IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 11.06.03, 21:53
                              Zobaczymy po pierwszych kursach, mam przecieki że cos jutro o tytm napisze
                              gazetka, hihihi
    • Gość: ADAŚ Tak mi się widzi, że ... IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 08.06.03, 21:13
      ... oprócz zmian rozkładów ("428" do piachu) i uruchomienia już regularnych
      kursów "137" (hihihi) nic się nie zmieni. Zatem "15", "20" i "21" do Cementowni
      a "16", "17" i "22" do Luboczy. Podaję tutaj historyczne nazwy tych pętli.
      Poza tym mój nochal wyczuwa jednak ufoki na "4" i "13" w czasie wakacji.
      Dodatkowo te same nozdrza podpowiadają mi, że nie skasują od razu akwariów po
      wprowadzeniu bomb. W przypadku tych ostatnich (kiedy wyjadą) mój aparat do
      wąchania "ma katar" - hehehe. Kurde nie wiem którego dnia to nastąpi.
      • Gość: mouset Re: Tak mi się widzi, że ... IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 10.06.03, 09:17
        Z Walcownią trzeba mieć rekę na pulsie (foty!!!!!!!!!)
      • Gość: JMA Re:Nazwy historyczne IP: *.malopolska.mw.gov.pl 10.06.03, 09:54
        Nazwy historyczne to Walcownia i Koksownia,a po przedłużeniu Cementownia.Nazwy
        Lubocza i Pleszów nawiązują do położonych w pobliżu pętli gmin,obecnie dzielnic
        katastralnych i są zgodne z nazewnictwem innych przystanków końcowych,gdzie
        wykorzystuje się nie nazwy obiektów /zakładów/,a dzielnic położonych w ich
        pobliżu lub na terenie,których się znajdują.W okresie wielkich budów socjalizmu
        określenia Walcownia i Cementownia były bardziej nośne i
        komunikatywne.Pozostałością tego typu nazewnictwa jest CA HTS,chociaż w tym
        przypadku trudno znaleźć dobry odpowiednik.
        • Gość: mouset Re:Nazwy historyczne IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 10.06.03, 10:28
          linia kończyła się pod Koksochemią? w którym roku?
          • Gość: JMA Re:Nazwy historyczne IP: *.malopolska.mw.gov.pl 10.06.03, 12:52
            Na początku /1952/ tramwaj linii 5 docierający do Nowej Hyty kończył bieg na
            pętli za budynkiem CA HiL,mniej więcej tam,gdzie obecnie jest plac postojowy
            przed strażą pożarną HTS.Tory biegły bliżej budynku Pałacu Dożów /w miejscu
            dzisiejszego trawnika/ - szyny znajdujące się pod asfaltem jezdni są widoczne
            przy miejscowych uszkodzeniach nawierzchni.
            1.IV.1954 roku uruchomiono linię 15 na trasie Rondo /nie Mogilskie ,bo innego
            nie było - nazwa Rondo miała charakter miejscowy/ - Koksownia.
            Trasa tej linii miała na znacznym odcinku zupełnie inny przebieg niż obecnie.
            Tramwaj podjeżdżał bliżej prawego Pałacu Dożów i następnie wjeżdżał na wysoki
            wiadukt nad torami stacji rozrządowej Huty,która leżała na nasypie równoległym
            do Aleji Lenina i sięgała aż do Dłubni.
            Po zjechaniu z wiaduktu tramwaj mijał Kopiec Wandy /w dużej odległości po
            przeciwnej stronie niż obecnie/ i jechał dalej prosto po północnej stronie
            obecnego slabinga i dojeżdżał do obecnego torowiska na wysokości osiedla
            baraków PPBHiL-u.
            Dzisiaj widać tam ślady starej drogi,która obecnie jest drogą wewnętrzną huty.
            Następnie tramwaj zmierzał do pętli Koksownia/ lub Koksochemia/,przy czym
            końcowy odcinek trasy /kilkaset metrów/ nie pokrywał się z obecnym / szczegółów
            nie pamiętam/.
            Obie przekładki trasy to początek lat sześćdziesiątych - najpierw przełożono
            trasę od CA do Kopca Wandy /żeby okrążyć nową stację rozrządową pod Kopcem -
            starą zlikwidowano i teren zrekultowano-teraz tam są działki/, a potem
            przełożono trasę na odcinku od Kopca do Meksyku ,żeby okrążyć Walcownię Slabing.
            To było chyba w 1962 roku.W tamtym czasie przedłużono też trasę do
            Cementowni.Przez pewien okres czasu tramwaje nie kursowały,bo wcześniej
            rozebrano stary odcinek i pętlę koło Koksowni.
            • Gość: JMA Re:Nazwy historyczne IP: *.malopolska.mw.gov.pl 11.06.03, 15:44
              Trasę na Walcownię uruchomiono w 1955 roku,a torowiska przed Centrum Adm.
              przesunięto w pierwszej połowie lat 60-tych.
              • Gość: mouset Re:Nazwy historyczne IP: *.cm-uj.krakow.pl 11.06.03, 16:00
                To ciekawe, podobnie jak zmiany numerów linii tam kursujących
    • Gość: mouset 137 IP: 62.233.183.* 14.06.03, 22:51
      Zastanawia mnie na ile ludzie przekonją samych siebie że do centrum bedzie
      szybciej 137+tram niż 105
      • Gość: ADAŚ 137 IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 14.06.03, 23:04
        Ale jeszcze szybciej byłoby gdyby "137" kończyło swój bieg przy Dworcu Głównym
        albo. Pl. Matejki. Z palcem w dupie taki scenariusz można było od razu
        wprowadzić.
        • Gość: mouset Re: 137 IP: 62.233.183.* 14.06.03, 23:06
          Sęk w tym że korki ogarną Warszawską w największym stopniu, ciekawe czy
          pierdolona busiarnie to wykurzy
          • Gość: ADAŚ 137 IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 14.06.03, 23:07

> Sęk w tym że korki ogarną Warszawską w największym stopniu, ciekawe czy
            > pierdolona busiarnie to wykurzy

Zawsze jest Filipa - melon przejedzie with keine problem.
            • Gość: mouset Re: 137 IP: 62.233.183.* 14.06.03, 23:13
              Zapomniałem napisac kiedyś że Filipa i Szlak to ulice busów, jebać ich tam!
              • Gość: ADAŚ Re: 137 IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 14.06.03, 23:15

> Zapomniałem napisac kiedyś że Filipa i Szlak to ulice busów, jebać ich tam!

Są tam jeszcze kurwy - ciągnie swój do swego hehehe.
                • Gość: mouset Re: 137 IP: 62.233.183.* 14.06.03, 23:16
                  Ostatnio oprócz przeglądu brygad zrobiłem tam przeglad kurw, makabra, stan
                  techniczny jak busów, a jeśli chodzi o podwozia to nawet busy są lepsze
                  • Gość: Locutus Re: 137 IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 15.06.03, 10:45
                    Na ile dogłębnie sprawdzałeś?
        • Gość: havi Re: 137 IP: *.wmgalicja.krakow.pl 14.06.03, 23:22
          Gość portalu: ADAŚ napisał(a):

> Ale jeszcze szybciej byłoby gdyby "137" kończyło swój bieg przy Dworcu
          Głównym
          > albo. Pl. Matejki. Z palcem w dupie taki scenariusz można było od razu
          > wprowadzić.
          ...albo rondo mogilskie (hehe)(ale jestem upierdliwy!)
          nie wiecie może jak to 137 będzie jeździć? z kleparza mackiewicza siewna 29-
          ta KK, czy: siewna KK 29-ta siewna mackiewicza, czy w dwie strony tak jak
          177/477
          • Gość: ADAŚ Havi !!! IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 14.06.03, 23:24
            "137" pierw pojedzie na Kuźnicę jak "477", następnie z 29-tej wjedzie w Siewną
            i z powrotem jak "164" do Kleparza.
            • Gość: havi Re:177/477 wróć IP: *.wmgalicja.krakow.pl 14.06.03, 23:41
              Gość portalu: ADAŚ napisał(a):

> "137" pierw pojedzie na Kuźnicę jak "477", następnie z 29-tej wjedzie w
              Siewną
              > i z powrotem jak "164" do Kleparza.
              czyli 177/477 wróć!!!!
              teraz będe się musiał decydować już w 172 czy wysiąść przy tosie bo zaraz
              będzie jechał wsiok, czy jechać do mackiewicza bo będzie 137
              wcześniej 177 było dla nas uzupełnieniem 287 (185) więc w większości
              przypadków do domu jeżdziło się spod tosu ateraz co!!!

a teraz do miasta: wcześniej dało się iście expresowo dojechać do kleparza 477
              (korki przed prandoty na 29-tej to nic w porównaniu z lewoskrętem z oplskiej w
              prądnicką i sama prądnicka)a teraz wycieczka dodatkowa przez siewną no i jak
              dojadę do przyst."mackiewicza" to niemam tam 139/439 w stronę huty-dwa
              autobusy mniej!niż spod tosu.
              kogo do cholery bolało to177/477 i ciekawe jaką częstotliwość bedzie miało
              to137
              • Gość: mouset Re:177/477 wróć IP: 217.96.109.* 15.06.03, 15:22

> teraz będe się musiał decydować już w 172 czy wysiąść przy tosie bo zaraz
                > będzie jechał wsiok, czy jechać do mackiewicza bo będzie 137
                > wcześniej 177 było dla nas uzupełnieniem 287 (185) więc w większości
                > przypadków do domu jeżdziło się spod tosu ateraz co!!!

Ja też jeżdżę 172, zrób sobie zestawienie odjazdów, chcesz to ci prześlę,
                uwzględnia szczególnie brudne wsioki (267) i tłoczne (257), a 137 ma co 30-35
                minut kursować, co najwyżej zrobisz zakupy w Billi

> a teraz do miasta: wcześniej dało się iście expresowo dojechać do kleparza
                477 (korki przed prandoty na 29-tej to nic w porównaniu z lewoskrętem z
                oplskiej w
                > prądnicką i sama prądnicka)
                477 jechał dwa razy ekspresowo: 6.00 i 7.06 już ledwo
                • Gość: havi Re:177/477 wróć IP: *.wmgalicja.krakow.pl 16.06.03, 01:56

>
                  > Ja też jeżdżę 172, zrób sobie zestawienie odjazdów, chcesz to ci prześlę,
                  > uwzględnia szczególnie brudne wsioki (267) i tłoczne (257)

mam coś takiego(odjazdy wszystkich autobusów spod tosu i spod iveco) i nosze
                  przy sobie bez czegoś takiego wogóle nie wyobrazam sobie jazdy naszym mpk

w moim "rozkładzie" rozróżniam w stronę miasta 267 skręcające w lublańską i
                  287,177/477jako jadące spod bloku i pozostałe do których trzeba iść pod iveco

137 jeżeli faktycznie ma kursować co 30-35min. to nie ma tragedii a jeszcze
                  lepiej jakby kursował o stałych min. np.14.00 14.30 15.00 15.30 16.00
                  itd...jak np.172 czy 115 w święta wtedy można byłoby się obejsc bez rozkładu
                  samodzielnej roboty :))
                  • Gość: mouset Re:177/477 wróć IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 16.06.03, 11:52
                    Co 30 minut się nie wyrobi , bo z Kleparza na Kuxnicę I jest 12 minut rano i 14
                    popołudniu, zakładam że powrót jest też ok 14 minut, czyli rano ze trzy kursy
                    zmieści np z Kuźnicy I 6.00, 6.33, 7.05, 7.35, 8.10, 8.45, taki układ odciąża
                    najbardziej zaprane wsioki
                    • Gość: havi Re:177/477 wróć IP: *.wmgalicja.krakow.pl 16.06.03, 16:39
                      ...zobaczymy jak bedzie w praktyce...
                      • Gość: mouset Re:177/477 wróć IP: 62.233.183.* 16.06.03, 20:13
                        Na pewno go spieprzyli, a jest to taka prosta rzecz..........
    • Gość: mouset Dlaczego do Pleszowa jedzie mało ludzi? IP: 62.233.183.* 20.07.03, 21:25
      Odpowiedź ujrzałem na własne oczy podczas dwóch wieczornych wizyt w Branicach i
      okolicach, widziałem 4 autobusy firmy CB jadące z Carrefoura i Placu
      Centralnego, z których na przystankach: Cło, Wyciąże, skrz. do Ruszczy i
      Pleszów wysiadało po 7-10 osób, wszystko jest jasne, nikt nie bedzie korzystał
      z nędznej oferty MPK dla nikogo, podobnie jak Skawina i Ruczaj-Wschód
      • Gość: Locutus Re: Dlaczego do Pleszowa jedzie mało ludzi? IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 21.07.03, 01:18
        Ale CB, w przeciwieństwie do busiarstwa klasycznego, akurat ma moje poparcie...
        mają przyzwoity tabor, w przeciwieństwie do FB nie usiłują się podszyć pod MPK
        stosując zbliżone barwy taborowe, ale mają własne malowanie, nie wiem jak tam z
        rozkładami, ale jakość usług jest w porządku. MPK niestety nie jest firmą
        konkurencyjną... :-(
        • Gość: mouset Re: Dlaczego do Pleszowa jedzie mało ludzi? IP: 62.233.183.* 21.07.03, 01:39
          Jak pracuje dział marketingu MPK wiemy, nie można konkurować na trasie do
          Pleszowa jeżeli utrzymuje się puste tramwaje a żadnego autobusu nie dociągnie
          do Pl. Centralnego
          • Gość: Locutus Re: Dlaczego do Pleszowa jedzie mało ludzi? IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 21.07.03, 23:55
            Właśnie... i dlatego jestem zwolennikiem likwidacji trampu do Pleszowa (do
            Walcowni można odremontować, zamieniając na jednotor) i dociągnięcia autobusów
            do Pl. Centralnego lub CAHTS... ale Adasia się nie uda przekonać... zresztą sam
            mam mieszane uczucia - likwidacja jakichkolwiek torów to wielki ból dla
            miłośnika... poza tym infrastrukturę należy rozwijać, a nie zwijać... pytanie,
            czy na terenach Pleszowa ma coś powstać, czy nie? Jeśli ma (są realne plany, a
            nie sranie w banię) to tramp należy zostawić... jeśli nie ma (lub ma, ale
            realność planów pozostawia wiele do życzenia), to zwinąć te tory i opchnąć na
            złomie, a kasę dać MPK :-P

Pozdrawiam!
            LOKI
            • Gość: mouset Re: Dlaczego do Pleszowa jedzie mało ludzi? IP: 62.233.183.* 22.07.03, 22:38
              Ulepszanie komunikacji nie polega na likwidacji torów, zlikwidować należy 16 co
              10 minut, np z 21 niech jeździ co 15 na przemian, a 17 i 20 - piach
              • Gość: Locutus Re: Dlaczego do Pleszowa jedzie mało ludzi? IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 23.07.03, 00:53
                Ale PO KIEGO GRZYBA??? MPK by więcej zarobiło, gdyby podmiejskimi do Pleszowa
                można było zajechać gdzieś więcej, niż tylko do dupy (a właściwie do jadącej
                raz na 15 minut piętnastki, która jedzie tylko do centrum). Gdyby busy te
                dojeżdżały już do Placu Centralnego, albo Al. Przyjaźni - to możnaby się z nich
                przesiąść na komunikację do praktycznie każdego regionu Krakowa... a tak...
                wsio zgarnia CB...

Pozdrawiam!
                LOKI
                • Gość: mouset Re: Dlaczego do Pleszowa jedzie mało ludzi? IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 23.07.03, 10:12
                  To wydłużyć wszystkie oprócz 146, np 111 do CAHTS, 161, 251, 131 do Pl.
                  Centralnego, 17 i 20 do piachu, 21 do Walcowni
                  • Gość: Locutus Re: Dlaczego do Pleszowa jedzie mało ludzi? IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 24.07.03, 00:19
                    Właśnie o to chodzi :-D
                    • Gość: mouset Re: Dlaczego do Pleszowa jedzie mało ludzi? IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 24.07.03, 09:54
                      Zostanie to wdrożone w 2030, a wówczas będzie Auchan i pełno bloków w
                      Pleszowie, i zaczną się protesty z kolei o zbyt rzadkie kursy
                      • Gość: Locutus Re: Dlaczego do Pleszowa jedzie mało ludzi? IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 24.07.03, 23:29
                        Zapewne - jak się Pleszów rozwinie (o ile się rozwinie, bo środowisko tam nie
                        sprzyja założeniu niczego poza hospicjum) to wtedy będą ciachać dojazd do
                        niego :-[ A na razie trampy mogą sobie powozić powietrze i powytrząsać swoje
                        mechanizmy na Igołomskiej...

Albo to naprawią (tylko nie wiem skąd wezmą kasę - a przy obecnym deficycie
                        taka naprawa byłaby IMHO wyrzuceniem kasiorni w błocko), albo niech zamkną w
                        pierniki, a busy puszczą do Al. Przyjaźni - wykosiliby CB, bo ludzie pokupiliby
                        sieciówki empekowskie i by się im opłacało dojechać do centrum Huty i przesiąść
                        się na jadące do każdego miejsca trampy i autobiusty.
                        • Gość: mouset Re: Dlaczego do Pleszowa jedzie mało ludzi? IP: 62.233.183.* 26.07.03, 21:24
                          A ja jestem za oddaniem linii 111, 251, 146, 131 i 161 w dzierżawę CB
                          • Gość: Locutus Re: Dlaczego do Pleszowa jedzie mało ludzi? IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 27.07.03, 00:13
                            Ciekawa alternatywa... chociaż będzie raziło to moje uczucia estetyczne -
                            pamiętam, jak w swoim czasie #183 było obsługiwane przez FB jako podwykonawcę
                            autosanem takim, jak można spotkać na PKS'ach... :-(

Ale w sumie co to zmieni, kto będzie wykonawcą, skoro będzie musiał jeździć po
                            takiej, a nie innej trasie? A i pieniędzy więcej pójdzie - MPK się nikt nie
                            przejmuje, jak ma deficyty na jakiejś linii, a CB jako firma prywatna nie
                            pozwoli sobie w kaszę dmuchać...

Pozdrawiam.
                            LOKI
                            • locutas Re: Dlaczego do Pleszowa jedzie mało ludzi? 27.07.03, 11:13
                              Za to loki sobie pozwoli dmuchać w dupę
            • locutas Re: Dlaczego do Pleszowa jedzie mało ludzi? 25.07.03, 08:32
              Gość portalu: Locutus napisał(a):

> Właśnie... i dlatego jestem zwolennikiem likwidacji trampu do Pleszowa

A ja jestem zwolennikiem likwidacji locutusa, i co?

>(do
              > Walcowni można odremontować, zamieniając na jednotor) i dociągnięcia
              autobusów
              > do Pl. Centralnego lub CAHTS... ale Adasia się nie uda przekonać... zresztą
              sam
              >
              > mam mieszane uczucia - likwidacja jakichkolwiek torów to wielki ból dla
              > miłośnika...

Buhahahahahaha, locutus miłośnikiem, miłuje chyba piwo i rżnięcie w dupę na
              imprezach, hahaha!!!
              • Gość: Locutus zieeeeeew n/t IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 26.07.03, 00:16
                • locutas Re: zieeeeeew n/t 26.07.03, 00:36
                  Gość: Locutus napisał(a):

> Z palcem w odbytnicy.Ukłony.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka