Dodaj do ulubionych

Prawo na KSW - dobry wybór?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.07, 22:28
Zdecydowana jestem studiować prawo - ale na UJ nie mam szans...Na dzienne z
uwagi na wyniki,a co do zaocznych z tego co słyszałam, tam bez znajomości
trudno się dostać... Więc myślę o studiach na KSW,tym bardziej że cena jest
porównywalna z zaocznymi na UJ. Czy ktoś może coś powiedzieć na temat tej szkoły
(najlepiej z własnego doświadczenia)?
Obserwuj wątek
    • Gość: kika Re: Prawo na KSW - dobry wybór? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 23:32
      KSW odpada!!! Sama tam nie studiuje,ale moj przyjaciel byl tam na prawie i po
      roku zrezygnowal bo poziom byl baaardzo niski. Z reszta ta uczelnia w ogole ma
      fatalna opinie. Na twoim miejscu probowalabym sie dostac na zaoczne na UJ. Tam
      prawo jest najlepsze w Polsce, a zaoczni maja duzo zajec z dziennymi wiec
      poziom jest porownywalny. Ten moj znajomy wlasnie jest teraz na trzecim roku
      zaocznych i choc nie jest latwo, to jest zadowolony. PS. A dostal sie na tam
      bez zadnych znajomosci:-)
    • Gość: kamila Re: Prawo na KSW - dobry wybór? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.07, 10:35
      Dzięki! Czy ktoś jeszcze ma jakieś spostrzeżenia?
    • Gość: a Re: Prawo na KSW - dobry wybór? IP: *.kro.vectranet.pl 15.07.07, 10:42
      potwierdzam opinie przedmówcy nie wiem jak jest na KSW ale sama studjuję na UJ
      i mogę z całą odpowiedzialnoścoą powiedzieć że żeby się dostać na zaoczn nie
      trzeba mieć żadnych znajomości tylko trzeba w odpowiednim czasie złożyć
      podanie.A jeśli chodzi o poziom to nie ma żadnej rożnicy egzaminy i zakres
      materiału na nie ten sam.
    • Gość: dana Re: Prawo na KSW - dobry wybór? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 11:51
      Ja bym zdecydowanie probowala na UJ. Prestiz duzo wiekszy, podobnie jak
      perspektywy zawodowe w przyszlosci. A o koniecznosci posiadania znajomosci przy
      rekutacji nigdy nie slyszalam. Przyjecie na studiazalezy tylko od terminowego
      zlozenia dokumentow i wniesienia oplaty.
      • Gość: wasyl stereotypy IP: *.betanet.pl 15.07.07, 12:53
    • Gość: kamila Re: Prawo na KSW - dobry wybór? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 10:43
      Eh,widzę że wszyscy doradzają mi UJ...Czyli naprawdę w Krakowie opinia o KSW nie
      jest najlepsza? Bo słyszałam,że tam cała kadra to kadra UJ.Tylko że jest
      bardziej przyjaźnie dla studenta...A na UJ nie wiem,czy sobie poradzę.Nie wiem
      już,co robić
      :(
      Aha,dziękuję wszystkim za wypowiedzi i proszę o jeszcze jakieś opinie.
      • markytka Re: Prawo na KSW - dobry wybór? 16.03.08, 23:13
        Bardziej przyjaźnie? No może, ale bardziej brutalnie zaczyna być kiedy
        przychodzi do szukania pracy. Mój szef kiedy szuka pracownika i na skrzynkę
        mailową przychodzą CV, patrzy tylko na to, jaką ktoś skończył uczelnię. KSW
        ląduje w koszu bez analizy.
        • Gość: Mik Re: Prawo na KSW - dobry wybór? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.08, 23:39
          Twój szef to człowiek specyficzny:-) Ja zarządzam firmą
          zatrudniającą 280 osób i zapewniam cię, że nie interesuje mnie czy
          kandydat skończył ksw, uj, czy wyższą szkołę w Obornikach tylko to
          co delikwent potrafi, jakie ma predyspozycje na stanowisko itp.(w
          zaufaniu powiem, że nazywa się to procesem rekrutacji). No ale może
          ja jakiś dziwny jestem:-)
      • 4elcik Re: Prawo na KSW - dobry wybór? 29.09.08, 17:49
        Wcale nie prawda że na ksw lepiej traktują studenta,właśnie traktują nas jako
        tych gorszych i ciągle nas ignorują!!!wszędzie tylko nie na na ksw!!!!!!!!!!!!
    • tou Re: Prawo na KSW - dobry wybór? 17.07.07, 19:13
      Nie wiem dlaczego macie tak negatywne zdanie na temat KSW.
      Myślę, że wasze uprzedzenia biorą się z tego, że ciągle o KSW krążą jakieś
      dziwne i głupie plotki. Nie wiem, dlaczego uważacie, że ta uczelnia ma złą
      opinię i na jakiej podstawie tak twierdzicie?
      Chyba dlatego, że kolega kolegi, który powiedział koledze, koleżanki o tym, że
      na KSW jest źle.
      Niech nie wypowiadają się osoby, które tam NIE studiują !!

Właśnie skończyłam I rok na KSW. Studiuję pedagogikę szkolną. I wcale nie jest
      tak, że jak się płaci, to zdaje się wszystko. Powiedziałabym, że nie jest lekko
      i też trzeba nieźle zapierdzielać. Wykładowcy, są wymagający, niektórzy nawet
      bardzo. A niektóre ćwiczenia to o zgrozo. Nieprzygotowany, nie przychodź.

Wymagania są wysokie i poziom również wysoki. Wykładowcy, profesorowie i
      doktorzy, którzy również wykładają na UJ, AWF, czy AGH.
      Więc nie mówcie, że jest niższy poziom. Bo chyba nie chcecie wmówić, że
      profesorowi, który najpierw z rana wykłada na UJ, a potem na KSW kurczy się
      wiedza !?
      A to, że kadra jest przyjaźnie nastawiona do studenta, to prawda.

Aczkolwiek myślę, że jeżeli autorka postu jest ambitna i czuje, że podoła, to
      warto spróbować na UJ. W końcu to Uniwersytet :-)
      • Gość: obiektywizm wygra a wiec moi drodzy :studiowalam na uj i na ksw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 21:16
        moje spostrzeżenia są dziwne bo mialam przeciwko ksw cholernie duzo argumentów
        a to dlatego ze to prywatna uczelnia.
        powpiera mprzedmówczynie ze to stereotypy tylko i powtarzane są na ogól od osob
        które tam nie studiuja ..

kiedys siedze w autobusie i słsyze taką rozmowe autentyczną miedzy dwoma
        dresami :
        " stary tylko nie idz na ksw bo tragedia tam jest ..same matoly tam chodzą :"
        koloega go pyta :"skąd wiesz?studiowales tam czy co??"
        na to on tak mówi:" ee nie ale słyszalem ze tak jest bo wiadomo bo to prywatne "

haha i tak własnie wyglądaja opinie o tej szkole.
        a ja powiem jedno :skończyłam prawo na ujocie i poziom fatalny ..poprostu
        fatalny a wykladowcy to szkoda gadać ..niedosc ze syf i smród na uczelni bo
        wszystko stare to kuzwa wiedza jak ze średniowiecza i żadnych praw student tam
        nie mial :(szuakalam pracy długo ale wszedzie słyszalam jedno ze bez znajomosci
        nie mam szans..teraz studiuje zaocznie na ksw inny kierunek i poprostu jest
        bosko..nie obchodzi mnie ze to prywatna ..poprostu czuje sie tam super..a
        wykladowcy ci sami o dziwo co na ujocie a calkiem inaczej sie odnoszą do
        studenta niż tam bo im płacą za to:) i co najwazniejsze narescie mam prace i to
        nie po prawie na ujocie ale w zawodzie w którym studiuje na ksw .szukalam
        tydzien doslownie tej pracy :) sorki za błedy ale cyba za szybko pisze i sie
        gubie już :)pozdrawiam
        • Gość: kamila Re: a wiec moi drodzy :studiowalam na uj i na ksw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 21:49
          A co to za zawód i kierunek,jeśli to nie tajemnica? Bo może ja bym przemyślała
          to prawo,jeśli tak sytuacja wygląda...To mnie zaskoczyłaś,widzę z tego,że nie
          należy ślepo kierować się różnymi rankingami,według których UJ jest na 1.
          miejscu w Polsce. Muszę podjąc decyzję,a czasu coraz mniej :( Bardzo proszę,żeby
          ktoś jeszcze się wypowiedział.
          • Gość: gocha Re: a wiec moi drodzy :studiowalam na uj i na ksw IP: *.citynet.pl 22.03.09, 06:46
            Ktoś kto kończy studia nie ma prawa przepraszać za błędy, bo ich nie robi Jeżeli taki fakt istnieje tzn. że poziom wiedzy jest do kitu. A student musi prezentować pewien poziom wiedzy. Resztę dośpiewaj sobie. A co do uczelni, to szukaj takiej, która będzie się liczyć w Europie, a nie na której jest łatwiej. Wyniki z matury można poprawiać. Pracodawca naprawdę patrzy na uczelnię jak ma taką możliwość. Nie będzie się narażał na ew. straty z tytułu niedouczenia studenta. Owszem różni są studenci, ale system zaliczeń wyproszonych funkcjonuje i trója trói nierówna. Akurat tak się składa że studiuję magisterskie ekonomiczne i w mojej grupie byli ludzie z KSW. Z 12 została jedna - taki jest tam poziom.
    • Gość: -ktoś;0 Re: Prawo na KSW - dobry wybór? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 23:16
      Witam! Studiuję na KSW administrację (I rok) i wcale nie jest tak łatwo...
      Gdybym podczas sesji nie usiadła porządnie nad książkami, to na pewno nie
      zliczyłabym tego roku. Masakra. 2 miesiące wyjęte z życia. A profesorów
      faktycznie mamy z UJ i AE. Też słyszałam wiele negatywnych opinii o tej uczelni
      i na początku byłam uprzedzona, ale ten rok przekonał mnie, że to tylko plotki i
      stereotypy. Jeżeli ważny jest też dla Ciebie komfort nauki, to zdecydowanie
      polecam KSW. I nie słuchaj opinii od ludzi, którzy nigdy nie mieli do czynienia
      z tą uczelnią. Konkurencja nie śpi:)))).
      Pozdrawiam i życzę powodzenia!
    • sanoczanka1986 Re: Prawo na KSW - dobry wybór? 18.07.07, 18:49
      wlansie skonczylam pierwszy rok prawa na KSW i przyznam ze nie bylo latwo...
      Faktem jest ze szkola nie ma dobrej opini ale ta opinie wyrobili jej ludzie
      ktorzy sa nie wiem czy az tak glupi czy to po prostu zazdrosc o to ze my mozemy
      uczyc sie w normalnych warunkach... Jesli masz dobra srednia (na prawie od 4,3)
      dostajesz stypendium im wieksza srednia tym wieksze stypendium czyli mozesz
      nawet studiowac za darmo... Na KSW masz czasne rozlozone na raty na UJ placisz
      z gory jesli Cie wyrzuca lub zrezygnujesz w ciagu roku czesne nie zostaje
      zwrocone na KSW oddaja Ci tyle ile trzeba... Ogolnie jetstem zadowolona z tej
      uczelni a co do zaocznych na UJ to moze i UJ ma dobra renome ale im wiecej
      ludzi stamtad poznaje tym mniej chcialbym tam studiowac !!
      • Gość: studentka KSW Re: Prawo na KSW - dobry wybór? IP: *.su.krakow.pl 19.07.07, 11:29
        Studiuje na 5 roku Ekonomii iZarządzania i gwarantuje Wam ,że trzeba się uczyć,
        jeśli nie umiesz to cie oblewają a wtedy płacisz i zdajesz poprawki i tak
        wkoło ,nie przejdziesz jak nie umiesz.Ja mam stypendium naukowe od drugiego
        roku więc uczę sie naprawde za darmo,wykładowcy z UJ.AE.i AGH i bez przesady
        wszędzie są tacy sami studenci gorsi i lepsi i nie zależy od nazwy
        Uczelni.
    • krwawy.zenek Re: Prawo na KSW - dobry wybór? 20.07.07, 16:15
      Gość portalu: kamila napisał(a):

> a co do zaocznych z tego co słyszałam, tam bez znajomości
      > trudno się dostać...

W jaki sposob mialyby pomoc te "znajomosci", skoro decyduje kolejnosc zlozenia
      podan?
      • Gość: student uj&ksw TYLKO nie KSW ani zadna prywatna WSI IP: *.bph.pl 31.07.07, 10:40
        Studiuje na Ksw na 3 roku zarzadzania i na 2 roku prawa i powiem wam ze studia
        na prywatnej uczelni to nie studia - poziom niski i jeszcze czujesz się jak w
        liceum - odradzam strata kasy. Mam kumpla także na WSZiB i tam wcale nie jest
        lepiej - gosciu 9 razy do egzaminu podchodził a oceny jak sam mowi można
        wykłucić. TRAGEDIA - to co łączy wszystkie prywatne uczelnie
        • Gość: milka Re: TYLKO nie KSW ani zadna prywatna WSI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.07, 14:40
          Dziwne, bo ja do tej pory spotkałam sie z pozytywnymi opiniami o wszib-
          ,wprawdzie niezaciekawymi o ksw.
    • aneczkaad22 Re: Prawo na KSW - dobry wybór? 31.07.07, 12:35
      moja przyjaciółka studiuje na ksw, a mój były kończył uj. opinia taka: najgorsi
      wykładowcy Uj to pseudo bogowie na ksw. czczeni i wywyższani przez dziekanat. a
      do tego chwalenie się ze majaą wykładowców z uj:)owszem mają NAJGORSZYCH!!!!
      • Gość: UJ aneczka blond farba Ci z wloskow splywa i lakier.. IP: *.betanet.pl 01.08.07, 10:35
        Ci odprysnal na paznokciach :)
        • aneczkaad22 hehe prawda boli ???czyż nie? 01.08.07, 14:45
          przykro jest kupować bo na pewno nie zdobywać wykształcenie w takiej"letniej
          szkółce"!dodam tylko na marginesie ze jeszcze chyba większy smutek cię ogrania
          ,że każdy się z tej szkółki śmieje co?
          • Gość: UJ mnie ?? Ja studiuje na UJ-ocie, ale widzac.... IP: *.betanet.pl 01.08.07, 21:44
            twoje wypowiedz to zal mnie ogarnia ze takie polglowki jak ty tez :)
            • aneczkaad22 a gdzie przepraszam wspominam ze studiuje na UJ? 02.08.07, 16:07
              ......po twojej pseudo interpretacji to można jedynie boleć ze TAKI pół mózg jak
              ty tam niestety studiuje.nic więcej
              • Gość: ehh Re: a gdzie przepraszam wspominam ze studiuje na IP: *.chello.pl 02.08.07, 20:36
                skad tyle chamstwa w was to ja nie wiem... ja zdawalam stara mature iniestety
                zle mi poszla aczkolwiek na uj wtedy byly egzaminy wstepne i udalo mi sie
                dostac:) niestety zle wybralam kierunek i postanowilam z niego zrezygnowac
                (studiowalam dziennie) nastepnie wprowadzoo konkurs swiadectw prawie wszedzie i
                juz nigdzie mnie nie chcieli... tak wiec poszlam na zaoczne na UJ...poziom
                bardzo sredni...w ciagu semestru nie czulam ze studiuje, przyszla
                sesja...egzaminy, nie jestem kujonem ale zdalam wszystko pieknie;) przyszla
                druga sesja i zrobili przesiew, takze mam 4 poprawki;/ kraza plotki ze po 1
                sesji nie moga ulac duzo ludzi bo utrzymuja sie z naszych pieniedzy!! a po 2
                juz spokojnie ulewaja bo za chwile przyjdzie kolejny 1 rok ktory ich utrzyma;)
                przede mna poprawki we wrzesniu i jak nie zdam to zastanawiam sie wlasnie nad
                ksw... dziennie... pieniadze takie same a moze sie czegos naucze;)
                pozdrawiam
                • Gość: UJ Aneczko polmozgiem to jestes ty :) skocz sobie... IP: *.betanet.pl 02.08.07, 23:06
                  moze do solarium to Ci pomoze :)
                  • aneczkaad22 strasznie żałosny jesteś........aż szkoda słów 03.08.07, 09:56
                    • Gość: UJ nie bede rozmawial z nie inteligenta dziewczyna... IP: *.betanet.pl 03.08.07, 16:17
                      do tego taka ktora sie podszywa :)
                      • aneczkaad22 hehe 03.08.07, 18:02
                      • Gość: Borys Re: nie bede rozmawial z nie inteligenta dziewczy IP: *.93.classcom.pl 03.08.07, 18:06
                        Ludzie wy macie kompleksy że nie macie kasy i dlatego tak opluwacie KSW!
                        Zauważyłem że studenci KSW nie atakują innych uczelni a wy plujecie jadem i
                        agresją.Większość z was to ludzie za wsi którzy przyjechali do miasta na
                        UJ,itp i im się wydaje co to oni nie są(żałosne).Uważajcie sobie co chcecie bo
                        my i tak mamy wasze zdanie gdzieś!!!
                        • sanoczanka1986 Re: nie bede rozmawial z nie inteligenta dziewczy 03.08.07, 18:11
                          dobrze piszesz :) olac to wy myslcie sobie co chcecie nam tam wcale nie jest
                          zle a tymi glupimi komentarzami pokazujecie swoj poziom inteligencji ktory jak
                          latwo zgadnac za wysoki nie jest !! PORAŻKA
                        • Gość: dżolo Re: nie bede rozmawial z nie inteligenta dziewczy IP: *.adsl.inetia.pl 12.10.08, 17:26
                          Borys no powiem ci,że chłopie masz 100% racje. Niestety tak jest,
                          ludzie plują jadem na ksw, bo chyba są nieźle zakompleksieni,
                          przypomina mi to narzekanie ludzi którzy stoją pod sklepem z butelką
                          taniego wina i narzekają na tych którym się w życiu powiodło. Choć
                          lubie czasem czytać te fora o KSW, można się nieźle uśmiać.
                          • Gość: ewcia Re: nie bede rozmawial z nie inteligenta dziewczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.09, 17:22
                            > lubie czasem czytać te fora o KSW, można się nieźle uśmiać.

Ja też.

I zawsze się dowiem czegoś nowego :))))))

Nie wiedziałam, że na studia idzie się po to, aby pokazać ile ma się kasy. Ja
                            głupia myślałam, że po to, żeby się czegoś nauczyć ;)
                            • Gość: l Re: nie bede rozmawial z nie inteligenta dziewczy IP: *.gemini.net.pl 20.12.09, 08:42
                              Na "KSW" jest jeszcze jedna motywacja - żeby kupić sobie dyplom. Na razie
                              niezbyt wartościowy, bo CV absolwentów prawa na "KSW" lądują od razu w koszu zaś
                              szansa dostania się na aplikację jest - jak wynika z opublikowanego zestawienia
                              - dwuipółkrotnie niższa, niż przeciętna a czterokrotnie niższa, niż po UJ.
                        • Gość: piotr Re: nie bede rozmawial z nie inteligenta dziewczy IP: *.scansafe.net 09.07.14, 13:34
                          a tak powazanie to UJ ma wiekszosc nowych budynkow, podczas sesji masz tylko 2 terminy. poziom bardzo wysoki. nie ma co liczyc na farta. tylko czysta wiedza. studiowalem geografie na UJ i moge porownac poziomy.
                    • Gość: Ania porownalam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.07, 22:01
                      w zasadzie zgadzam sie z negatywnymi opiniami co do ksw. Po maturze
                      (jeszcze starej) od razu poszlam na ksw na "wymarzona" wtedy
                      amerykanistyke... To byl stracony rok! Nie nauczylam sie wiele, bo i
                      nie wymagano za wiele. Zrezygnowalam wiec i studiuje teraz na 2ch
                      innych kierunkach, w tym na prawie na UJ.
                      Z opiniami, ze nie trzeba sie uczyc nie zgadzam sie. Mamy taki plan,
                      jaki sobie uozymy, czy na zajecia chodzimy czy nie - to tez nasz
                      wybor, wiec tylko od tego zalezy ile samodzilnej nauki trzeba wlozyc.
                      Co do profesorow... to, ze czasem na ksw kogos uleja, to am przecie
                      poprawki (od ktorejs?) sa platne. A poza tym, lepiej jednak miec
                      dyplom UJ niz KSW:)
                      aa, na 1roku poznalam kilka osob, ktore wlasnie z KSW na UJ uciekly.
                      • kara-218 Mętlik w głowie 16.08.07, 16:23
                        Ojjj to teraz już sama nie wiem czy dobrze zrobiłam. Bo właśnie w tym roku
                        zaczynam studia zaoczne na KSW politologia z komunikacja społeczną . hmmmmm
                        chyba najlepszym wyjściem jest się przekonać osobiście...
                        • sanoczanka1986 Re: Mętlik w głowie 16.08.07, 18:43
                          chyba tak :) ja sprobowalam i nie zaluje, w sumie nie wiem jak jest
                          na zaocznych i nie chce pisac co slyszalam o zaocznych na KSW bo nie
                          zajmuje sie plotkami ja jestem na dziennych na prawie i jest dobrze
                          naprawde dobrze... Powodzenia !!
    • basiabka Re: Prawo na KSW - dobry wybór? 24.11.07, 22:42
      WITAM
      SMIAC MI SIE CHCE JAK CZYTAM TO CO TU WYPISUJECIE.JA NP.STUDIUJE
      PRAWO W KATOWICACH NA Uś A MOJA KOLEZANKA Z PRACY NA UJ TEZ PRAWO,I
      MAM JAKIES PORÓWNANIE.UJ MA OPINIE NR 1 JESLI CHODZI O PRAWO,SAMA
      NIE WIEM CZEMU,DZIEWCZYNA OPOWIADA MI JAK TAM JEST I SŁUCHAM TEGO Z
      OTWARTA BUZIA.CO PRAWDA MIEDZY MOJA UCZELNIA A UJ SA ROZNICE W
      PLANIE STUDIOW BO NA UJ OBOWIAZUJE SYSTEM PUNKTOWY A U NAS ZDAJE SIE
      EGZAMINY WSZYSTKIE KTORE SIE MUSI ZALICZYC W ROKU A NIE TAK JAK NA
      UJ WYBIERASZ SOBIE TAKIE BY WYSTARCZYŁO CI OSIAGNAC TYLE PUNKTOW ILE
      POTRZEBA DO ZALICZENIA ROKU.I CO Z TEGO?-OTOZ TO ZE TA MOJA
      KOLEZANKA OMIJA SOBIE WIEKSZOSC WAZNYCH EGZAMINOW KTORE JA
      NORMALNIE MUSZE ZDAWAC.TE BRAKI WIDAC POZNIEJ W PRACY,OPINIA O UJ
      JEST NIECO NA WYROST I PRZESADZONA TO WCALE NIE JEST SUPER
      UCZELNIA.JAKOSC NAUCZANIA SREDNIA (PISZE TU O ZAOCZNYM PRAWIE)JA NA
      uŚ MAM 1 TERMIN I 1 POPRAWKE A NA UJ 1 TERMIN NOI 2 POPRAWKI!!!!!
      CZYLI MOZNA ZDAWAC DOS KUTKU GDZIE TO TAK....TO SWIADCZY O
      CZYMS...PRZETRZYMUJA DLUZEJ BY BYLE TUK ZDAŁ WKONCU EGZAMIN.WARUNKI
      STUDIOWANIA OKROPNE SALE STARE I SMIERDZACE..U NAS NA UŚ NOWOCZESNY
      BYDYNEK.NIE CHCE ZACHWA;AC KATOWICKIEGO PRAWA BO MOZNA TAM NA SERIO
      UKISNAC NA WIELE LAT,WYKŁADOWCY B DUZO WYMAGAJA I JEST B TRUDNO,A NA
      UJ PROSZE BARDZO JAKOS EGZAMINKI NAJGORSZYM MAOŁOM SIE UDAJA...ALE
      CO JA TU PISZE O UŚ ,SKORO KOEZANKA PYTA O KSW..DZIEWCZYNO NAPISZE
      CI TAK-W TYCH CZASCH NA SERIO NIE LICZY SIE CO SKONCZYŁAS LECZ LICZY
      SIE TYLKO PAPIER,JAK GO MASZ TO JESTES WYGRANA.WIEC NIE ZASTANAWIAJ
      SIE BO JA NA TWOIM MIEJSCU POSZŁABYM NA KSW.PRYWATAN UCZELNIA
      PRYWATNA ALE TERAZ TO SIE NIE LICZY,W WAWIE JEST TEZ PRYWATNA WYZSZA
      SZKOŁA PRAWA I ADM.I MA ZAJEBISTY PRESTIZ! UJ WCALE NIE JEST TAKI
      SWIETNY.PŁACISZ DUZO KASY ,SKOCZYSZ ALE I TAK JESTES NIKIM ...NIKT
      NAWET NIE ZAUWAZY ZE SKONCZYŁAS UJ CZY TAM KSW CZY INNE
      PRAWO...POWODZENIA I NIE SŁUCHAJ LUDZI KTORZY SIE CHWALA TYM UJ
      JAKBY WSZYSTKIE ROZUMY POZJADALI.JESLI NATOMIST CHCESZ DUZO UMIES I
      SIE TROCHE POMECZYC ALE Z FAJNEJ ATMOSFERZE STUDIOWANIA I LUDZI TO
      IDZ DO KATOWIC ...ALE NIE SKONCZYSZ PO 5 LATACH BO NA KTORYMS ROKU
      PRZYKIBLUJESZ:)
      • Gość: Jimi_ Re: Prawo na KSW - dobry wybór? IP: *.autocom.pl 28.11.07, 21:58
        To teraz ja cos napisze. Studiuje prawo na KSW ( pierwszy rok ).
        Jednak chociaz nie minely jeszcze dwa miesiace, to mimo wszystko mam
        zamiar skonczyc moja przygode z ta szkola. Jak pisze wiekszosc osob,
        poziom jest naprawde strasznie niski. Blegem jest brat rekrutacji na
        studia, poniewaz kazdy kto tylko zlozy podanie dostaje sie na ta
        uczelnie. Nie jest to dobrym rozwiazaniem, ponieaze wiele osob, nie
        ma o ogole pojecia co to sa za studia itp. Chodza sobie na luzie, bo
        maja kase i wiedza, ze w koncu za ktoryms razem wreszczie zdadza
        egzamin. Wg. mnie jest to porazka. Jako student tej uczelni mowie
        obiektywnie, ze nie bedziesz zalowac jesli tam nie pojdziesz.
        Zreszta zrobisz jak zechcesz... lecz sama po jakims czasie sie
        przekonasz. Ja sie przenosze po semetstrze na publiczna uczelnie (
        zreszta duzo osob tak samo postepuje, gdyz widzi jak sytuacja
        wyglada). Moglbym tutaj jeszcze wiecej napisac, ale poki co mysle ze
        to wystarczy. Powodzenia w trafnym wyborze :)
        • Gość: koleznka Re: Prawo na KSW - dobry wybór? IP: *.lipska.net 29.11.07, 21:32
          Jesli wydaje Ci sie i tym osobom co mysla ze za ktoryms razem i tak
          zdadza bo zapalaca to napisze tylko tyle buahahahahaha.... Od razu
          widac ze dopiero zaczales te studia bo zyjesz zludzeniami i plotkami
          zoabczymy po semestrze czy bedziesz tak pisal... Zal mi Cie kolego
          naprawde!!
          • Gość: gocha Re: Prawo na KSW - dobry wybór? IP: *.citynet.pl 22.03.09, 06:52
            I tak płacą za powtórki egzaminów. Nie zaprzeczysz. A następny poziom egzaminu jest coraz niższy, aż kończy się na indywidualnej rozmowie. Jak delikwenta wyrzucą, to nie będzie pieniędzy za następne semestry. Nie czarujmy się, te uczelnie nie są w celach charytatywnych.
      • azazela Re: Prawo na KSW - dobry wybór? 03.12.07, 19:06
        basiabka napisała:

)JA NA
        > uŚ MAM 1 TERMIN I 1 POPRAWKE A NA UJ 1 TERMIN NOI 2 POPRAWKI!!!!!
        > CZYLI MOZNA ZDAWAC DOS KUTKU GDZIE TO TAK....TO SWIADCZY O
        > CZYMS...
        po pierwsze nie krzycz,
        po drugie nie klam na UJ masz dwa podejscia do egzaminu, i 0 poprawek, dwa lata temu byly, po spelninieu pewnych warunkow, jeszcze egzaminy komisyjne - teraz w ramach ulatwiania zycia studentom egzaminy komisyjne w praktyce zlikwidowano- to o czym swiadczy,
        wracajac do tematu- studiowlam prawo na UJ, sporo z moich znajomych ktorych wyrzucili z UJ przeniosla sie wlasnie na KSW i teraz radza sobie bez wiekszych problemow, a co do tej smaej kadry profesorskiej to jedna z profesorek mowila nam ze na KSW wyklada ten sam material tyle, ze w ograniczonym zakresie
        • Gość: koleznka Re: Prawo na KSW - dobry wybór? IP: *.chello.pl 04.12.07, 21:49
          widze ze wszystkie studenciaki UJ lecza swoje kompleksy najezdzajac
          nie tylko, jak zauwazylam na KSW, ale takze na inne uczlenie w
          Krakowie i w Polsce... Jestescie zaptrzeni w ta uczlnie jak w
          obrazek a tak naprawde lata swietnosci UJ sie skonczyly a prestiz
          tej szkoly jest coraz mniejszy... Wole uczyc sie na KSW w noramlnych
          warunkach, w nowoczesnie urzadzwonych salach, a nie jak na UJ w
          warunkach zabojczo spartanskich... Teraz nie liczy sie papierek
          uczleni a umiejetnosci... Tyle...Dziekuje
          • krwawy.zenek Re: Prawo na KSW - dobry wybór? 02.01.08, 10:20
            Gość portalu: koleznka napisał(a):

> widze ze wszystkie studenciaki UJ lecza swoje kompleksy

prostowanie kłamstwa o możliwości zdawania do skutku to "leczenie kompleksów"?
          • markytka Re: Prawo na KSW - dobry wybór? 16.03.08, 23:17
            Pracodawcy są jednak mimo wszystko innego zdania.
        • Gość: ASia Re: Prawo na KSW - dobry wybór? IP: *.ramtel.pl 01.01.08, 19:03
          azazela napisała:
          > jedna z profesorek mowila nam
          > ze na KSW wyklada ten sam material tyle, ze w ograniczonym zakresie
          >

Na KSW jest podawany cały zakres materiału, wszystkie książki obowiązujące do danego przedmiotu, natomiast to od studenta zależy ile z tego się nauczy, ponieważ na egzaminie wymagany jest tylko materiał, który wykładowca zdąży przedstawić podczas wykładu.
    • Gość: znajoma Re: Prawo na KSW - dobry wybór? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.12.07, 19:53
      Cześć! studiuję na KSW prawo, obecnie jestem na 3 roku i muszę powiedzieć, że
      jestem bardzo zadowolona. Jeśli chcesz dobrze wybrać przyszłą uczelnię nie
      powinnaś sugerować się opiniami osób, które nie mają żadnej konkretnej wiedzy na
      temat KSW a tylko powtarzają to, co usłyszą od innych. Kadra bardzo dobra [m.in.
      profesorowie wielu krakowskich uczelni], chetna do pomocy ale i wymagająca.
      Jeśli ma się ochotę do nauki, to na każdej uczelni będzie się dobrze czuł. Życzę
      dobrego wyborku i pozdrawiam:)
      • Gość: asia Re: Prawo na KSW - dobry wybór? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.08, 14:28
        Nie oceniam KSW.Ale wszyscy moi znajomi z klasy którzy bardzo
        kiepsko zdali maturę poszli na tę uczelnie a kiedy ich spotykam to
        mówia,ze mają same 4.0 i 5.0 i 2 tygodnie ferii.
        • Gość: studentKSW Re: Prawo na KSW - dobry wybór? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.08, 12:26
          Gadasz głupoty dziewczyno.Ja studiuje prawo dzienne na KSW chodziłem do
          renomowanego liceum , które ukończyłem z średnią 4.1. Na KSW w sesji miałem 2
          poprawki które już zaliczyłem ale moi znajomi, którzy zdali wszystko za 1 razem
          mieli tydzień ferii więc jak nie wiesz to sie nie wypowiadaj.Jeżeli chodzi o
          poziom kształcenia to znam wiele osób, które tak jak ja przenoszą się na inną
          uczlnie nie dlatego że poziom jest za niski (bo uważam że nie jest zły) ale
          dlatego jak na Ciebie patrzą kiedy się starasz o pracę... bo jeżeli po 5 latach
          na niełatwym kierunku za który muszę płacić (nie mówiąc już o utrzymaniu)
          pracodawca zaśmieje mi się w twarz to dziękuję.Pozdrawiam
          • Gość: asia Re: Prawo na KSW - dobry wybór? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.08, 12:57
            Ja tylko stwierdzam fakty,a fakty to nie głupoty.Poza tym nie
            oceniam KSW.
            • Gość: kamila Re: Prawo na KSW - dobry wybór? IP: *.lipska.net 01.03.08, 13:14
              Fakty?? Dziewczyno jak plotki można nazwać faktami ??
              • Gość: asia Re: Prawo na KSW - dobry wybór? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.08, 15:24
                Fakty nazywam faktami na tej podstawie że pochodzą w przeciwieństwie
                do plotek z znanego mi zródła.A to jak wy to interpretujecie to już
                wasza sprawa.
      • markytka Re: Prawo na KSW - dobry wybór? 16.03.08, 23:19
        Jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma.
        • Gość: Student Re: Prawo na KSW - dobry wybór? IP: *.chello.pl 20.03.09, 22:19
          Z czystym sumieniem polecam KSW jesli chodzi o prawo... mowcie co chcecie nt tej
          uczelni, ale poziom kształcenia na prawie jest o niebo lepszy niż na UJ. Uj nie
          gwarantuje nic oprócz teorii i średniowiecznych metod i programu studiów.
          Prawo na KSW ma świetny program studiów, oprócz przedmiotów stricte prawniczych
          jest też cała gama innych do wybóru, ekonomii, rachunkowowści, grafologii
          psychologii, socjologii, a także prawo anglosaskie czy wykłady w obcych językach.
          Jednym zdaniem - nie sądziłem, że to kiedyś napisze, ale wierzcie mi, że poziom
          kształcenia na kierunku Prawo na KSW [w zasadzie Krakowskiej Akademii] jest o
          niebo lepszy niż na UJ. Pragnę zaznaczyć, że nt innych specjalności nie polemizuje.
          Z reszta nadawnie tytułu doktora nauk prawnych w dziedzinie prawo po 7 latach
          kształcenia o czyms swiadczy :)
          • Gość: Kilof Re: Prawo na KSW - dobry wybór? IP: *.chello.pl 21.03.09, 09:12
            K S W - kup sobie wykształcenie,
            aktualnie :) AK - awans kup
            serdecznie polecam promocja.
            • Gość: lucqwer Re: Prawo na KSW - dobry wybór? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.09, 12:50
              Kilof podoba mi się twoje poczucie humoru.
          • Gość: l Re: Prawo na KSW - dobry wybór? IP: *.gemini.net.pl 23.03.09, 11:55
            Eh "student" - trzeba wstydu nie mieć :))
            • Gość: m Re: Prawo na KSW - dobry wybór? IP: *.chello.pl 23.03.09, 18:54
              Jeżeli ktoś się chce nauczyć, to uczyć się będzie. KSW to bardzo
              dobra uczelnia, a jeśli ktoś myśli, że jest łatwo i niski poziom, to
              po pierwszym sem lub roku już go nie ma. Na moim roczniku nie ma już
              połowy. Pozdrawiam
              • Gość: l Re: Prawo na KSW - dobry wybór? IP: *.gemini.net.pl 23.03.09, 19:18
                Gość portalu: m napisał(a):

> KSW to bardzo dobra uczelnia,

Oczywiście :))))
                Szkoda tylko, że co innego uważają pracodawcy. Wiadomo - zmówili się :)))
                I co innego wychodzi z obiektywnych badań, na przykład rankingu wydziałów prawa
                opracowanego na podstawie odsetka tych, którzy zdali państwowy egzamin wstępny
                na aplikacje.

• Gość: student Re: Prawo na KSW - dobry wybór? IP: 80.249.6.* 10.07.09, 16:13
                  Mam pytanie kto w tym roku bedzie studiowal prawo na tejze uczelni ?
                • Gość: Qwe Re: Prawo na KSW - dobry wybór? IP: *.chello.pl 16.07.09, 11:35
                  Nie wiem jak pracodawcy, bo nie jestem pracodawcą, bardzo często patrzą oni na
                  wcześniejsze doświadczenie zawodowe.
                  Natomiast jeżeli jest jakiś obiektywny miernik jakości kształcenia to jest nim
                  odsetek osób dostających się na aplikacje i tu UJ WPiA wypada bardzo dobrze.
                  Oczywiście studiowanie prawa to nauka na pamięć kodeksów, czytanie komentarzy i
                  podręczników prawniczych. Prawo można studiować wszędzie i z dużym
                  zaangażowaniem po każdym wydziale prawa i administracji można dostać się na
                  wymarzoną aplikację.
              • Gość: ewa Re: Prawo na KSW - dobry wybór? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.09, 17:17
                Jako pracodawca od kilku lat jak mam możliwość wyboru między absolwentem prawa
                UJ a KSW to zawsze wybieram KSW. Lepsze przygotowanie praktyczne, większe
                zaangażowanie, mniej karierowiczostwa, dokładniejsze przyswojenie wiedzy.
                Osobiście zawiodłam się na studentach UJ ( w ramach praktyk) i na absolwentach,
                którzy podjęli pracę.
                • Gość: l Re: Prawo na KSW - dobry wybór? IP: *.gemini.net.pl 05.12.09, 20:44
                  Gość portalu: ewa napisał(a):

> Jako pracodawca od kilku lat jak mam możliwość wyboru między absolwentem prawa
                  > UJ a KSW to zawsze wybieram KSW.

Od kilku lat masz juz taki wybór? Poważnie?

> Lepsze przygotowanie praktyczne

Miało być zabawne?

• Gość: ss Do "I" ej kolego z gemini, widac Ci IP... IP: 195.117.226.* 16.12.09, 12:36
                    powinienes pracowac, a nie bzdury pisac....
                    • Gość: l kolegów to może masz w dziale promocji IP: *.gemini.net.pl 16.12.09, 18:51
                      Po pierwsze, to moja sprawa, co robię w moim prywatnym czasie i tobie nic do tego.
                      Po drugie, co w mojej wypowiedzi można nazwać bzdurą? Przyłapanie ciebie lub
                      kogoś z twoich kumpli z działu promocji na żenującym kłamstwie ("od kilku
                      lat...") albo groteskowej bzdurze ("lepiej przygotowani praktycznie...")?
                      Jawne, opublikowane na stronie ministerstwa zestawienia wyników kandydatów na
                      państwowe aplikacje jasno pokazały, jak wygląda porównanie absolwentów KSW i UJ.
                      UJ - pierwsze miejsce, z gigantyczną przewagą nad następnymi wydziałami, KSW na
                      szarym końcu, słabo nawet jak na niepubliczną uczelnię.
                      Chyba macie bardzo niskie mniemanie o czytelnikach tego forum, skoro liczycie,
                      że ktoś sie na te żałosne marketingowe kłamstewka ("od kilku lat"...) nabierze.

• Gość: ss "I" ladny mi prywatny czas, o ile wiem to w.... IP: *.betanet.pl 19.12.09, 11:45
                        Cepgemini, pracujecie tez na rynek amerykanski czyli w nocy, to by
                        sie zgadzalo, wiec do roboty, a nie prywatne sprawy zalatwiac.
                        Zreszta tym juz sie zajmie twoj szef.
                        • Gość: l dokształć się IP: *.gemini.net.pl 20.12.09, 08:38
                          Nigdy nie pracowałem w żadnym "Capgemini" analfabeto, który nie potrafi nawet
                          odczytać adresu IP.
                          Dokształć się trochę, bo przecież nie będziesz w tym biurze promocji pracował do
                          końca życia.
          • Gość: ENA Re: Prawo na KSW - dobry wybór? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.09, 15:56
            > Z reszta nadawnie tytułu doktora nauk prawnych w dziedzinie prawo po 7 latach
            > kształcenia o czyms swiadczy :)

:( Tak, świadczy. Nie tylko tytuł magistra się dewaluuje...
            • Gość: a Re: Prawo na KSW - dobry wybór? IP: 213.5.11.* 02.12.09, 12:37
              Studiowałam na KSW rok (nie prawo) a teraz studiuje na UP (zaocznie).
              Widzę różnice w negatywną stronę. Na KSW były dobre warunki do nauki, wysokie
              stypendia a tutaj? Poszłam na UP tylko dlatego że mojego kierunku KSW nie miało
              zaocznie, inaczej nigdy bym się nie przeniosła. Czesne są wyższe niż na KSW a
              stypendia śmieszne, warunki też, stare sale po 5 komputerów na 15 osób na
              kierunku informatycznym.
              • Gość: zobacz Re: Prawo na KSW - dobry wybór? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.10, 18:36
                Aktualności

Egzaminy na aplikacje prawnicze – NASI PRAWNICY NA PIERWSZYM MIEJSCU WŚRÓD
                ABSOLWENTÓW PRAWA UCZELNI NIEPUBLICZNYCH!!!!
                29-01-2010

Według informacji przedstawionych przez Departament Nadzoru nad Aplikacjami
                Prawniczymi Ministerstwa Sprawiedliwości 64,89% absolwentów prawa Krakowskiej
                Akademii im. Andrzeja Frycza Modrzewskiego przystępujących do egzaminu na
                aplikacje prawnicze w roku 2009 uzyskało wynik pozytywny. Spośród 188 zdających
                na aplikacje dostały się 122 osoby, co stawia naszą uczelnię na pierwszym
                miejscu wśród uczelni niepublicznych.
                Liczba osób, które zdają egzamin z
                wynikiem pozytywnym i rozpoczynają aplikacje, jest obiektywnym wskaźnikiem
                efektywności kształcenia. Wszystkim świeżo upieczonym aplikantom gratulujemy i
                życzymy wytrwałości oraz dalszych sukcesów!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka