Gość: pawel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 21:02 a jak z czystością tej wody? można się tam kąpać? czy też sanepid nie zauważył jeszcze tego kąpieliska? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: malkontent z huty Niestety, ale jest jak zawsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 22:19 Jeszcze nie skończyli, a już okoliczny kwiat młodej inteligencji zdemolował nowo zrobiony, porządny plac zabaw - wszystko, co się dało urwać (np. chuśtawki) i to, czego na pierwszy rzut oka nie dało się urwać, zostało urwane. W piasku pety i butelki po piwie. Wszystkie drewniane elementy ozdobione gustownymi napisami. Po prostu raj. Sąsiedni basen - świetnie zrobiony, z kiepskawym zapleczem, na które nie starczyło kasy pełny jest łysych, wytatuowanych młodzieńców, którzy masowo wchodzą przez siatkę, pija piwsko, rzucają na trawę butelki, pety. Plują, wrzeszczą i spróbuj im podskoczyć. Woda w zalewie pokryta paskudnym kożuchem przy brzegu. Po prostu raj dla rodzin z dziećmi. Odpowiedz Link Zgłoś
o90 esencja 19.07.07, 23:02 a czego oczekujesz ? kto ma ta swolocz wziac za pysk ? amnesty international ? kluby gejowskie ? obroncy praw czlowieka ? lekcje etyki ? greenpeace ? jakos PO, LiD nie proponuja zaostrzen prawa i sprawiedliwosci tylko proponuje to ten obrzydliwy PiS masz efekt esencje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: było Re: esencja IP: *.net.autocom.pl 19.07.07, 23:08 jedyny jakiś ruch wykonała Pani Ryniak, później posłanka. Przykro, że dopiero po tak tragicznym wydarzeniu coś się wtedy ruszyło z bezpieczeństwem. Przykro również, że Pani Ryniak bardzo szybko przestała się interesować Hutą. Od czasu kiedy to "Pod Napięciem" było w Hucie na czele z po Pani Posłance słuch zaginął ... Odpowiedz Link Zgłoś
emelem1 Re: esencja 30.07.07, 00:10 to ta pani która na pobiciu własnego syna doszła do sejmu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: esencja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.09, 12:31 Pani Ryniak, gdy została posłanką, szybko wyprowadziła się z Huty, a w ostatnich wyborach nie udało się jej wejść do Sejmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mecik Re: esencja IP: *.geol.agh.edu.pl 20.07.07, 09:56 Sam jesteś swołocz, dyskusję o kąpielisku sprowadzasz na manowce używając retoryki PiSu, Radia Maryja i innych "JEDYNIE SŁUSZNYCH" organizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mecik Re: Niestety, ale jest jak zawsze IP: *.geol.agh.edu.pl 20.07.07, 09:54 Zdecydowanie lepiej było dotychczas, tak? Przepraszam co to jest CHuśtawka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Niestety, ale jest jak zawsze IP: *.adsl.inetia.pl 27.08.09, 16:34 >zrobiony, porządny plac zabaw - wszystko, co się dało urwać (np. chuśtawki) No,że chuśtawki zdemolowali to się nie dziwię bo to za ceha było Odpowiedz Link Zgłoś
o90 A kto byl na legendarnej wiezy ? 19.07.07, 22:57 to bylo przezycie teraz to juz nie ten sam zalew :( kto byl ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bylem Re: A kto byl na legendarnej wiezy ? IP: *.net.autocom.pl 19.07.07, 23:04 jeszcze jak stala kilka lat temu , niby juz zamknieta... ale wejsc sie dalo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptok Re: A kto byl na legendarnej wiezy ? IP: *.chello.pl 20.07.07, 00:20 Ja byłem, ale ja jestem juz ramol. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bylem Re: A kto byl na legendarnej wiezy ? IP: *.net.autocom.pl 20.07.07, 00:38 opowiadaj bo najbardziej intereujące są właśnie opowieści starych ramoli :) przy jakiej okazji tam byłeś ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasqctfo Re: A kto byl na legendarnej wiezy ? IP: *.blast.pl 29.07.07, 18:17 Ja byłam.. interesujące przeżycie.. kiedy wiatr wieje, wieża się kołysze, jeszcze dowcipni koledzy bujają nią jeszcze bardziej. Byłam kilka razy, bo mieszkam w pobliżu.. najlepiej wieczorem. Kiedy można było oglądać ślicznie oświetlony Kraków.. no może nie Kraków - ale Hutę na pewno. Potem, jak rdza stanowiła realne zagrożenie - przestaliśmy wchodzić na samą górę, ale chociaż do połowy.. ciągnęła nas jak nie wiem co :) podobno co odważniejsi skakali z niej na linie, czy kiedyś spadochronie - ale nie wiem na ile jest to prawda. Pewnego dnia zniknęła. I koniec. Ale wracając do Zalewu. Ktoś ma info, czy można się z nim spokojnie kąpać, żeby jakiegoś syfa nie dostać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d skoki na linie i spadochronie to nie prawda IP: *.betanet.pl 30.07.07, 16:54 Odpowiedz Link Zgłoś
peteen czy byłem? 29.07.07, 19:09 no pewnie i to nie raz... pamętam też czas imprez łikendowych nad zalewem, z potańcówkami, piwem i oranżadą w krachlach, kąpielą eh, to se ne vrati... Odpowiedz Link Zgłoś
emelem1 Re: A kto byl na legendarnej wiezy ? 30.07.07, 00:12 a kto był na wieży spadochronowej na łąkach za teraźniejszym NCKiem?- wysadzili ja w 1976 roku Odpowiedz Link Zgłoś
gregry Re: A kto byl na legendarnej wiezy ? 30.07.07, 04:57 Ja byłm nieopodal wtedy, kiedy się rodziłem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mecik Re: Zalew w Nowej Hucie: nie Saint-Tropez, ale... IP: *.geol.agh.edu.pl 20.07.07, 09:52 Kąpielisko jest dopuszczone do użytkowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiesiek zalew IP: *.compower.pl 31.07.08, 08:47 Bulwersuje mnie fakt ,iż na zalew na jego czyszczenie i wykonanie plaży wydano tyle kasy a teraz mamy koniec lipca i mamy zakas kompieli oraz zajecie dla naszej władzy aby przestrzegano zawieszonych tablic Dlaczego? bo sie dziecko utopiło. Może zamknijmy drogi bo ludzie się zabijają w wypadkach !!!!. Mamy obok co prawda basen ale idzicie i zobaczcie jak jest super jeden na drugiego skacze i totalny wrzask na pewno przekracza NDS ( 75 db) To samo dotyczy wydłużenia ścieżki rowerowej wzdłuż ulicy Bulwarowej czy ktoś z naszych radnych się nimi przejechał ,jak wysokie zostały wykonane progi że koła pękają . Panowie radni szkoda kasy i dajcie sobie spokój jak macie tak prowadzic inwestycje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Łukaszewic dla kogo zalew!! IP: *.chello.pl 27.08.09, 11:44 Teren zalewu rzeczywiście jest piękny i stwarza dogodne warunki do rekreacji .Niestety jego zmorą są pseudowędkarze. To grupa emerytów którym systematycznie spożywany alkohol wypalił komórki mózgowe. Uważają się z właścicieli zalewu i całego terenu, co skutkuje zaczepianiem osób oddających się czynnie rekreacji fizycznej. Dochodzi do tego że próbują zatrzymywać rowerzystów łapiąc ich za kierownicę , a także co może zakrawa na żart- grożąc pobiciem. Stwarzają tym realne niebezpieczeństwo wypadku w którym prawdopodobnie sami najbardziej ucierpią. Niestety rozmowy nic nie skutkują , "odmużdżenie" tych osób uniemożliwia jakikolwiek kontakt. A fizyczny do którego dążą byłby dla nich tragiczny w skutkach. Niestety straż miejska chyba tam nie zagląda, zresztą próba zdyscyplinowania "wędkarzy" nie odniosłaby skutku. Chyba jesteśmy skazani na naturalny bieg czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paron Re: dla kogo zalew!! IP: *.dynamic.chello.pl 07.09.13, 14:26 Zalew wszyscy wiemy-wspaniała odskocznia od codzienności,ale nie wiem na jakiej podstawie zalewowe koło wędkarskie wywiesza swoje niby regulaminy odnośnie korzystania z zalewu,a mianowicie zabraniają jeżdzić rowerem w okół zalewu,piesek nie może się schłodzić w wodzie,nie wolno grilować na terenie i inne głupie zaostrzenia wymyślają,ale wędkarz może rybę wyrzucić w krzaki nie ważne że dziecko to znajdzie i może zjeść.wędkarz może iść na bok i strzelić kupę bo nie mają tojtojek,a niedaj borze jak koło takiego d.... przeleci piesek awantura murowana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parand Re: Zalew w Nowej Hucie: nie Saint-Tropez, ale... IP: *.dynamic.chello.pl 07.09.13, 14:09 Zalew wszyscy wiemy-wspaniała odskocznia od codzienności,ale nie wiem na jakiej podstawie zalewowe koło wędkarskie wywiesza swoje niby regulaminy odnośnie korzystania z zalewu,a mianowicie zabraniają jeżdzić rowerem w okół zalewu,piesek nie może się schłodzić w wodzie,nie wolno grilować na terenie i inne głupie zaostrzenia wymyślają,ale wędkarz może rybę wyrzucić w krzaki nie ważne że dziecko to znajdzie i może zjeść.wędkarz może iść na bok i strzelić kupę bo nie mają tojtojek,a niedaj borze jak koło takiego d.... przeleci piesek awantura murowana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Zalew w Nowej Hucie: nie Saint-Tropez, ale... IP: *.dynamic.chello.pl 07.09.13, 20:54 Eee nie jest tak źle. Oni jednak trochę myślą i boją się każdego kto biega/jedzie na rowerze - bo raczej jest od nich sprawniejszy i im spuści łomot. Tak że nie podskakują... To chyba jakieś bajki - no chyba że jesteś z wyglądu klasycznym lemingiem - to może i ci nabluzgają ? Odpowiedz Link Zgłoś