Dodaj do ulubionych

NLP a perfekcjonizm

22.07.07, 13:50
Pragnę poznać opinie wasze na temat : czy NLP samo w sobie jest w stanie
ukierunkować człowieka w dążeniu do doskonałości, osiąganiu lepszych
rezultatów w pracy bądź życiu osobistym? Także nasuwa się tutaj pytanie czy
jest to swoistego rodzaju podwyższony standard życia?

Mile widziane są każde komentarze na ten temat

pozdrawiam.:)
Obserwuj wątek
    • czesiekkk Re: NLP a perfekcjonizm Off topic 22.07.07, 15:37
      Generalnie facet powinien ukrywać swoje uczucia, nadmierna wylewność w stosunku
      do żony/kobiety/dziewczyny nie jest wskazana.
      Po drugie, autoprezentacja, najważniejsze to ukryć własny strach uśmiechem,
      chamstwem i bezczelnością. Strach jest strasznym uczuciem, życie ze strachem
      jest piekłem, ale to trzeba ukryć, nie przyznać się, nie wpaść w panikę z tego
      powodu że żyje się w piekle.
      Oczywiście to są tylko moje poglądy i całkowicie off topic, proszę nie brać ich
      na poważnie.
      • dobruszek1983 Re: NLP a perfekcjonizm Off topic 22.07.07, 18:55
        No troszeczkę off-topic :) ale np strach będący pewną fobią tak obecną w życiu
        codziennym - czy można spróbować opanować go bądź całkowicie zniwelować poprzez
        "metody NLP" poznając lepiej pewne wzorce typu: 'stanie twardo na ziemi',
        'podejmowania właściwych wyborów' czy jednak lepiej próbować doskonalić wszystko
        poczynając tylko i wyłącznie od siebie samego?
        • peteen ooo, nlp wraca... 22.07.07, 18:58
          a wszak moda na tę metodę była jakieś 10-15 la temu

nie wierz, ze jakakolwiek metoda (ze szkoleniami amwaya włącznie) może zmienić
          w tobie cokolwiek, tylko ty możesz coś zmienić...
          • czesiekkk Re: ooo, nlp wraca... 22.07.07, 19:43
            Tylko czasami nie kontrolujesz sytuacji, bo nie masz wpływu na otaczającą
            rzeczywistość, jesteś takim orzechem nad którym zaciskają się kleszcze. Twoje
            zmiany nic tu nie zmienią,będą takimi zaklęciami o deszcz, pozostaje pożalić się
            po kątach, nie pękać na zewnątrz i uciec za granicę.
            • peteen Re: ooo, nlp wraca... 22.07.07, 19:54
              masz aż takie problemy?
              to może jednak spróbuj nlp...
              ;c)
              • weronka77 Re: ooo, nlp wraca... 22.07.07, 19:56
                o NLP to ja pisałam 5 lat temu w swojej pracy;-) ale rzeczy była o metodyce
                nauczania jezyk angielskiego;-)
                • peteen Re: ooo, nlp wraca... 22.07.07, 19:59
                  zamiast dużo nlp, zdecydowanie wolę dużo pln...
                  • weronka77 Re: ooo, nlp wraca... 22.07.07, 20:01
                    czary..mary..;-)
                    • peteen Re: ooo, nlp wraca... 22.07.07, 20:04
                      za dużo tej, no, mary...
                      :D
                      • weronka77 Re: ooo, nlp wraca... 22.07.07, 20:06
                        Nocne Mary?
                        • peteen Re: ooo, nlp wraca... 22.07.07, 20:09
                          chyba nocna...
                          • weronka77 Re: ooo, nlp wraca... 22.07.07, 20:11
                            a Krwawa?
                            • peteen Re: ooo, nlp wraca... 22.07.07, 20:14
                              nie, sucha...
                              • weronka77 Re: ooo, nlp wraca... 22.07.07, 20:15
                                Jednym słowem-miłęj nocy;-)))
        • gosia.43 Strachu nie zniwelujesz 22.07.07, 21:56
          dobruszeku 1983 żadna metodą.
          Mozesz go co najwyzej na chwilę przytłumić.
          Strach należy przyjąć jak każdą naturalną rzecz w życiu - a wtedy nie bedzie on
          juz taki straszny. zwyczajnie pogodzić sie z nim...))
          No i tez nie zapominaj , ze strach ma wielkie oczy..)
          gosia
          wszelkie szkolenia i doskonalenia jak najbardziej na miejscu - a jezeli masz
          ochote i taką potrzebę zainwestować własnie w to - to zrób to. Wazne co my
          chcemy - nie inni...) moze akurat wlasnie Tobie to jest potrzebne...
          pozdr.
          • weronka77 oooo Gosia;-) 22.07.07, 21:57
            witamy!
            • gosia.43 Re: oooo Gosia;-) 22.07.07, 22:01
              Ja rownież witam !!
              Czy wszystko na tym naszym forum ok - Weronko ?
              Czy wszystko dobrze ?
              pozdrowienia )))))
              gosia
              • weronka77 chyba dobrze... 22.07.07, 22:06
                chociaż "momenty" są jak zawsze;-) na szczście szybko mijają.
                • gosia.43 Re: chyba dobrze... 22.07.07, 22:10
                  Momenty i momenciki sa zawsze na miejscu..)))
                  A czy Ty masz nową sygnaturkę ..)) czy to tak na marginesie , ze tak powiem ..))
                  • weronka77 Re: chyba dobrze... 22.07.07, 22:13
                    która? mam kilkanaście muzycznych i dwie "zdaniowe"-wybierane są losowo.
                    • weronka77 Re: chyba dobrze... 22.07.07, 22:14
                      sygnaturka By Swing? no cóż...kto był 13 lipca ten wie;-))))
                      • gosia.43 Re: chyba dobrze... 22.07.07, 22:19
                        Rozumiem. Bylam zupełnie odcięta od świata...))
                        Nie było tam żadnej cywilizacji...Żadnej !!!!
                        Ale byłam trzynastego z Wami duchem.... )))

p.s. Malo wątków , mało piszecie..Czy wiekszość na wakacjach ? I czy wszyscy
                        zdrowi ?
                        Stęsniłam się trochę za tym forum...)))))
                        • weronka77 Re: chyba dobrze... 22.07.07, 22:22
                          wszyscy zdrowi i na wakacjach.Poza tym upały nie sprzyjają siedzeniu przed
                          komputErem;-)
                          • gosia.43 Re: chyba dobrze... 22.07.07, 22:24
                            Fakt. Ale juz w tym tygodniu ma być chłodniej ! I dobrze . Moze cos się
                            ruszy...))
                            A Ty Weronka - jeszcze sie gdzieś wybierasz na odpoczynek ?
                            • weronka77 Re: chyba dobrze... 22.07.07, 22:25
                              ja mam wakacje do pażdziernika cały czas;-) na szczęście wszędzie gdzie jezdżę
                              w pokojach są łącza;-)
                              więc się podpinam i pisze codziennie;-)
                              • gosia.43 Re: chyba dobrze... 22.07.07, 22:30
                                Szczęściara , że do października...)))
                                Ja juz jutro do pracy..
                                p.s.
                                Specjalnie wybralam "surowe i dziewicze " warunki na odpoczynek. Bardzo tego
                                potrzebowalam - tak normalnie pogadać z drzewami i górami....))))
                                Wiedzialam , ze jak bedzie net - to nie odpocznę...))))
                                • weronka77 Re: chyba dobrze... 22.07.07, 22:32
                                  ja póki co rozmawiałam tylko z żubrami.
                                  • gosia.43 Re: chyba dobrze... 22.07.07, 22:34
                                    ...((( i jak Ci poszło ?
                                    • weronka77 Re: chyba dobrze... 22.07.07, 22:35
                                      nie słuchałam dokłądnie jak zawsze;-)
                                      • gosia.43 Re: chyba dobrze... 22.07.07, 22:38
                                        No popatrz... a mnie drzewa i góry zawsze dobrze radzą....))))

p.s. ja tez mam męża - i co z tego...)))
                                        • weronka77 Re: chyba dobrze... 22.07.07, 22:39
                                          za to byłam u wróżki;-)
                                          • gosia.43 Re: chyba dobrze... 22.07.07, 22:41
                                            I co ????????
                                            ))
                                            • weronka77 Re: chyba dobrze... 22.07.07, 22:43
                                              no i niestety zupełnie inna "diagnoza" niż tej Forumowej.Ale pożyjemy zobaczymy-
                                              zdecydowanie "stawiam" na fachową ponieważ wielu osobom już przepowiedziałą
                                              prawdę..niestety.
                                              • gosia.43 Re: chyba dobrze... 22.07.07, 22:48
                                                A wiesz Weronka - ze ja nigdy nie byłam u wróżki... i czy to wogóle ma
                                                sens ?...
                                                Tak sobie myslę : forumowa - to wróży z serca , a ta fachowa - za pieniądze -
                                                no to chyba lepsza ta fachowa - nie ? ))))
                                                • weronka77 Re: chyba dobrze... 22.07.07, 22:52
                                                  tak sobie poszłam przetestowac jak wszystko;-) z serca to można mile rzeczy
                                                  pisać-zgodzę sie,ale nie za bardzo daję wiarę tym słodkościom
                                                  niestety.zwłąszcza że ktoś kto mnie nigdy nie widział a tylko czyta posty które
                                                  (zdarza się) są "zasłoną" raczej nie jest w stanie sformuować trafnej
                                                  przepowiedni,jedynie domniemaną.Ale czyta się miło.czasami.
                                                  • gosia.43 Re: chyba dobrze... 22.07.07, 22:58
                                                    Dużo w tym racji. Oczy - oczy sa bardzo ważne....

p.s. ale już nie przesadzaj ; wróżka forumowa już nie jest taka słodka - chyba
                                                    przeszla na "bardziej ludzkie problemy " - nie zauważylaś ? ))
                                                  • weronka77 Re: chyba dobrze... 22.07.07, 22:59
                                                    zauważyłam.i dobrze.poza tym słodka nie była,przynajmniej dla mnie na
                                                    szczęście;-)
                                                  • gosia.43 Re: chyba dobrze... 22.07.07, 23:02
                                                    A widzisz..)0 Może jednak wiedziala choć trochę co robi..)))
                                                  • weronka77 Re: chyba dobrze... 22.07.07, 23:04
                                                    szczerze?-myślę że polegała na tym co znalazła tutaj i wyszukiwarce;-) Li i
                                                    jedynie.ale przynajmniej sympatyczny wątek powstał.
                                                  • gosia.43 Re: chyba dobrze... 22.07.07, 23:10
                                                    Szczerze ? - slyszałam - ze zrobila tak w trzech przypadkach... póżniej
                                                    podobno uznala , ze to bez sensu.... ale moze sie mylę...
                                                    p.s. moze i sympatyczny watek , moze.. ale wszystko zaczęło sie od zabawy i
                                                    chyba nikt nie przypuszczal , ze wątek sie tak rozwinie.. tak myślę..
                                                    wszystko przez przypadek..., ale tez zycie nauczyło mnie - ze wiele rzeczy ,
                                                    wiele dzieje sie wlasnie przez przypadek...)) samo życie....
                                                  • weronka77 Re: chyba dobrze... 22.07.07, 23:15
                                                    ;-) ja słyszałam że w więcej niż trzech;-)).Ja nie wierzę w przypadek.A jedynie
                                                    w to co jest pisane każdemu z Nas.W przeznaczenie.
                                                  • gosia.43 Re: chyba dobrze... 22.07.07, 23:18
                                                    No coś Ty ? Nie wygłupiaj sie... )) Przeznaczenie - przeznaczeniem... a
                                                    przeciez kazdy ma nieprawdopodobny wpływ na swoje zycie , tylko nie wszyscy o
                                                    tym wiedza..)))
                                                    p.s. zaś co do przypadkow - miałam ich w zyciu mnóstwo - i wiele z nich wiele
                                                    zmieniło...)))
                                                  • weronka77 Re: chyba dobrze... 22.07.07, 23:21
                                                    Nie wygłupiam się.Każdy ma coś "pisane".Tak powiedział mi przed laty ktoś kto
                                                    niewątpliwie wiedział co mówi. Przyadek? to nie dla mnie ale polemizowac nie
                                                    będę-Twoje zdanie którego ja ze swoim nie zamienię.
                                                  • gosia.43 Re: chyba dobrze... 22.07.07, 23:29
                                                    Ależ bardzo dobrze , ze mamy odmienne zdania..Tak nawet jest fajniej..))
                                                    Mówisz , ze cos gdzies ktoś ma zapisane ... to jest temat morze... ale im
                                                    bardziej ktoś w to wierzy - tym bardziej to "zapisane " moze się sprawdzić.
                                                    Tez kiedyś tak myślałam - a jednak....)))
                                                    p.s. Jezeli rzeczywiście byłas u dobrej wróżki - to powinna Ci powiedziec , ze
                                                    tak wychodzi z kart , czy z czego ona tam wróżyła , ze takie jest
                                                    przeznaczenie - ale , ze człowiek ma swoją wolę i duzy wpływ na to , że może
                                                    być inaczej... Wróżki mówią - to co jest teraz i jak to widzą w jakimś tam
                                                    układzie -0 ale zadna szanujaca wrózka nie powinna powiedzieć , ze tak musi
                                                    być.... )))
                                                  • weronka77 Re: chyba dobrze... 22.07.07, 23:30
                                                    Nic nie musi oczywiście.Jednak ja sama powiedziałam że tak będzie.Bo ja tego
                                                    chcę i nie zmienię.
                                                  • gosia.43 Re: chyba dobrze... 22.07.07, 23:36
                                                    I bardzo dobrze. Wazne , ze TY tego chcesz. Naprawdę !
                                                    A teraz zmuszona jestem przerwac tę miłą pogawedkę - jutro jakoś muszę się
                                                    pokazać w pracy po urlopie.
                                                    Dobrej nocy Weronka ))
                                                  • weronka77 Re: chyba dobrze... 22.07.07, 23:37
                                                    nie wiem czy chcę ale wydaje mi się to dobrym rozwiązaniem bez szkody dla
                                                    ogółu.Miłej nocy.pa
                                                  • dobruszek1983 Re: chyba dobrze... 23.07.07, 13:56
                                                    Trochę zrobiłyście mi off-topic z tego tematu;)

Wracając do pierwszej myśli owego postu.

"a wszak moda na tę metodę była jakieś 10-15 lat temu"
                                                    -Ale z moich spostrzeżeń ta moda wraca i ma się całkiem dobrze:)

"wszelkie szkolenia i doskonalenia jak najbardziej na miejscu - a jeżeli masz
                                                    ochotę i taką potrzebę zainwestować właśnie w to - to zrób to. Ważne co my
                                                    chcemy - nie inni...) może akurat właśnie Tobie to jest potrzebne...
                                                    pozdr."

Zgadzam się z tym stwierdzeniem ale co z tym 'podwyższonym standardem życia"?
                                                    Czy można go osiągnąć/podnieść poprzez owe NLP?

• gosia.43 Posłuchaj autorze watku na powaznie : 23.07.07, 21:17
                                                    Z ciekawosci zagladnęłam co dzisiaj google na temat NLP. Jest i takie
                                                    stowarzyszenie , jest i instytut - są różnego rodzaju kursy , szkolenia ,
                                                    studium , psychoterapia... jest tak duzo zagadnień na ten tamat i w jakimś
                                                    sensnie wszystkie pewnie podnoszą standard zycia ( jeszcze zalezy co masz przez
                                                    to na myśli ) i jakoś niwelują strach. Trudno coś Tobie radzić - jezeli Ty
                                                    postawiłeś tak ogólne pytanie.
                                                    Proponuję - może zapoznaj się z tematem i skonkretyzuj o co Ci chodzi a nie
                                                    miej pretensji , ze ktoś Ci "zawala" watek. Zgoda ?
                                                  • dobruszek1983 Re: Posłuchaj autorze watku na powaznie : 23.07.07, 22:51

Proponuję - może zapoznaj się z tematem i skonkretyzuj o co Ci chodzi a nie
                                                    miej pretensji , ze ktoś Ci "zawala" watek. Zgoda ?

Przepraszam ale zaczęłyście off-topic o wróżkach i pogodzie- racja jest po mojej
                                                    stronie ;)
                                                  • istna Re: Posłuchaj autorze watku na powaznie : 23.07.07, 22:55
                                                    Przepraszam, ale to jest forum Kraków, a nie forum psychologia, więc racja nie
                                                    jest po twojej stronie, bo tego wątku nie powinno tu być:>
                                                  • gosia.43 Re: Posłuchaj autorze watku na powaznie : 23.07.07, 23:09
                                                    Ha ! Ha !
                                                    Tą droga poszedłes...To ja pójdę taką . Kobiety plotkuja a mężczyzna ( jak
                                                    zwykle ! ) ma rację..
                                                    A kto ma rację - ten stawia kolację ))
                                                    Idę na kompromis . Ty stawiasz kolację - ja Ci wybiję strachliwość z głowy i
                                                    powiem co to jest standard zycia . ))
                                                    I co ...odważniaku...))
                                                  • weronka77 Re: Posłuchaj autorze watku na powaznie : 23.07.07, 23:18
                                                    dalej "wałkujecie" temat NLP?a może lepiej tutaj?

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=210
                                                  • gosia.43 Ale jaja ! 23.07.07, 23:35

• gosia.43 Re: Ale jaja ! 23.07.07, 23:39
                                                    Za wczesnie mi sie kliknelo..))
                                                    A ja sobie poczytałam ten wątek na forum psychologii zapodany przez Weronkę i
                                                    tam tez wystepuje nasz autor watku...
                                                    Tyle , że tam jako kobieta , tu jako mężczyzna... fajnie !!!
                                                    I tam duzo kilka dni wcześniej niż tu... Ludzie to maja jednak pomysły...
                                                    )))
                                                  • weronka77 Gosia... 23.07.07, 23:42
                                                    POwoli....jaki wątek? wkleiłam link do forum.A wątek tam przekleiłam z forum
                                                    NRII,ale to zupełnie inn a"bajka" i autor.Przez przypadek zupełnie
                                                    trafiłam.Napisz o co chodzi w Twoim pościa albo zalinkuj...
                                                  • weronka77 o to chodzi? 23.07.07, 23:44
                                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=210&w=61927398&a=66100161
                                                  • gosia.43 Re: o to chodzi? 24.07.07, 00:14
                                                    popatrz jakie mam dzisiaj tempo...)))
                                                    chyba pojdę spać...))
                                                  • gosia.43 Re: Gosia... 24.07.07, 00:12
                                                    Na forum "Psychologia " na pierwszej stronie do ktorego podałas link jest
                                                    wątek o NLP , w ktorym wpisał sie nasz autor...
                                                    ))
                                                  • weronka77 Re: Gosia... 24.07.07, 00:14
                                                    wcześniej go nie było.pojawił sie poł godziny temu.
                                                  • gosia.43 Re: Gosia... 24.07.07, 00:18
                                                    W jaki sposób - założony pare dni temu...))
                                                  • weronka77 Bosz..czytaj uwazniej. 24.07.07, 00:20
                                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=210&w=66380800
                                                  • gosia.43 Re: Bosz..czytaj uwazniej. 24.07.07, 00:41
                                                    No czytam , czytam...))
                                                    Sa dwa watki w tym temacie na Psychologii...
                                                    jestem padnięta - miałam dziś trudny dzień w pracy
                                                    dobranoc
                                                    ))
                                                  • joanna2002 Re: chyba dobrze... 23.07.07, 23:24
                                                    gosia.43 napisała:

> I bardzo dobrze. Wazne , ze TY tego chcesz. Naprawdę !
                                                    > A teraz zmuszona jestem przerwac tę miłą pogawedkę - jutro jakoś muszę się
                                                    > pokazać w pracy po urlopie.
                                                    > Dobrej nocy Weronka ))

a dzisiaj to /nas olałaś/i śpisz...witam wszystkich,którzy nie śpia
                                                  • polski0001 Re: chyba dobrze... 23.07.07, 23:29
                                                    joanna2002 napisała:

> a dzisiaj to /nas olałaś/i śpisz...witam wszystkich,którzy nie śpia

Ja nie spie :-))
                                                  • weronka77 Re: chyba dobrze... 23.07.07, 23:30
                                                    Tomek skończmy ten wątek bo nudny jak flaki z olejem!Założmy nowy-bardzo Cię
                                                    proszę...
                                                  • polski0001 Przepraszam... 23.07.07, 23:31
                                                    nie wiedzialem ze zakonczony Juz uciekam
    • macer125 Re: NLP a perfekcjonizm 24.07.07, 14:32
      jest to mozliwe wg. mnie. cnlp pozwala poznac siebie i swoje zachowania. od
      ciebie bedzie zalezec jak je ukierunkujesz i czy uda ci sie to wykorzystac.
      • dobruszek1983 Re: NLP a perfekcjonizm 24.07.07, 15:59
        macer125 napisała:

> jest to mozliwe wg. mnie. cnlp pozwala poznac siebie i swoje zachowania. od
        > ciebie bedzie zalezec jak je ukierunkujesz i czy uda ci sie to wykorzystac.

-No przynajmniej jedna sensowna wypowiedź;)
        Co do poprzednich wypowiedzi uśmiałam się co nie miara;) Najpierw wyganiają mnie
        z tego forum kierując na 4um związane z psychologią potem wietrzą jakiś
        spisek(khe?) na końcu wynika prawda stara jak świat L2read;)
        • gosia.43 Re: NLP a perfekcjonizm 24.07.07, 16:18
          Cieszę się , ze masz poczucie humoru.. )) stąd juz wcale nie tak daleko do
          pracy nad sobą....
          Jeszcze trochę wiecej wiary w swoje mozliwośći i będzie dobrze..!!
          Moze nawet sama dasz radę podnieść standard zycia i wyzbyć sie strachu przed
          sukcesem bez szkolenia - a za "zaoszczędzoną kasę " kupisz fajną kieckę i na
          przykład bieliznę..? ))
          pozdrowienia
          gosia
        • dobruszek1983 Re: NLP a perfekcjonizm 26.07.07, 18:12
          Jednak chyba zainwestuje w kurs NLP;)
          • istna Re: NLP a perfekcjonizm 26.07.07, 18:26
            Nie kryguj się, ślepy widzi, że już zainwestowałaś.
          • gosia.43 Re: NLP a perfekcjonizm 26.07.07, 18:30
            no i niechże Ci będzie w zyciu jak najlepiej i tak jak Ty chcesz -
            dobruszku1983 ))
          • weronka77 Re: NLP a perfekcjonizm 27.07.07, 00:14
            albo we wóżkę tudzież we wróżbę;-) Doradzi czy warto;-))))))))))))))
      • haggen Re: NLP a perfekcjonizm 26.07.07, 20:47
        macer, czy w ciagu trwania jednego kursu cnlp wykorzystywany jest calkowity
        potencial idacy z relacji klienta z trenerem? czy moze kolejne kursy pozwoalaja
        na dalsza progresje w obrebie poznawania wlasnego 'ja'?
    • spokkkooo Re: NLP a perfekcjonizm 27.07.07, 14:42
      czy znacie godne polecenia szkoly lub trenerow w Krakowie? interesuje mnie kurs
      NLP z fachowcem a nie wszechwiedzacym magiem, ktory poluje na szybka i niemala
      kaske. jesli mozecie podac konkretne info bede wdzieczny
      • macer125 Re: NLP a perfekcjonizm 30.07.07, 19:44
        w krakowie niet :) napisz do cieslaka cnlp.pl tam znajdzie mejla, wiem ze
        domyslnie nie jest z krakowa ale moze organizuje tam swoje kursy ft2t :)
      • dobruszek1983 Re: NLP a perfekcjonizm 31.07.07, 13:04
        Tak jak napisał Macer spróbuj poszukać na stronce zdaje się jest gdzieś e-mail
        kontaktowy z tym trenerem. We Wrocławiu to wiem, że tak w KRK- dunno;)

Pozdrawiam
        • kapryz Re: NLP a perfekcjonizm 31.07.07, 15:05
          Pisz na biuro@cnlp.pl
          Tam dowiesz sie wszystkiego w krotkim czasie.
          • spokkkooo Re: NLP a perfekcjonizm 31.07.07, 16:00
            dzieki! z pewnoscia skorzystam z podpowiedzi
          • macer125 Re: NLP a perfekcjonizm 01.08.07, 17:42
            tak mi jeszcze wpadlo do glowy ze moglbys sie na newsletter zapisac.. tam na
            pewno dostaniesz jakies ciekawostki no i dowiesz sie co z kursami.
            • dobruszek1983 Re: NLP a perfekcjonizm 02.08.07, 23:11
              macer125 napisała:

> tak mi jeszcze wpadło do głowy ze mógłbyś sie na newsletter zapisać.. tam na
              > pewno dostaniesz jakieś ciekawostki no i dowiesz sie co z kursami.

Dokładnie;) Ja właśnie sobie wypełniałam. Gratis w newsletter jest bodajże
              'e-book':)

Pozdrawiam i życzę miłej nocy bo późno już.
              • dobruszek1983 Re: NLP a perfekcjonizm 03.08.07, 14:04
                Doszedł właśnie do mnie newsletter ze stronki www.cnlp.pl pt. 'strategie
                doskonałego kontaktu' - bardzo ciekawe i treściwe - idę dalej czytać (pochmurny
                dziś dzień w sam raz na miłą lekturę);)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka