Dodaj do ulubionych

Certyfikat ISO

IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 24.06.03, 19:37
Certyfikat ISO 9001 dla MPK SA w Krakowie
W dniu 24.06.2003 w auli Collegium Novum Uniwersytetu Jagielońskiego odbyła
się uroczystość wręczenia międzynarodowego certyfikatu jakości ISO 9001 dla
Miejskiego Przedsiębiorstwa Komunikacyjnego w Krakowie.

BRAWO !!!

To się potwierdza teza Mouseta, że w MPK panuje totalna biurwokracja i w tym
są jednak najlepsi.
Wiem coś o tym, bo moja firma dostała ten certyfikat trzy miesiące temu. A
otrzymanie go wiązało się z wypisywaniem tysiący papierów, formularzy,
wniosków, ocen itp srele morele. A i tak nic to nie zmieniło. Jest jak było
wcześniej tyle, że więcej przepisywania z jednego na drugie.
A więc ta jakość to tylko FIKCJA Panowie, FIKCJA !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: mouset Trele-morele IP: 62.233.183.* 24.06.03, 19:48
      Taaaaaa, góra składa sobie gratulacje i certyfikaty a na dole nie da sie wsiąść
      do 115 (pewnie zapchana z powodu kolizji na Rzeźniczej), biurwokracja ponad
      wszystko
      • kuba203 Re: Trele-morele 24.06.03, 21:59
        Wiecie co, to jednak o czymś świadczy... Idealnie u nas nie jest, ale jest o
        niebo LEPIEJ, niż w innych miastach w Polsce, i za to chwalę nasze MPK :))
        • Gość: mouset Re: Trele-morele IP: 62.233.183.* 24.06.03, 22:00
          O tym wiemy, klub 428 w innych miastach mógłby się stać partią polityczną
          hehehe, a tu jesteśmy tylko klubem od wewnętrznej zjebki
        • adas29 MPK - FICTION 25.06.03, 08:26
          kuba203 napisał:

> Wiecie co, to jednak o czymś świadczy...

Tak jak napisałem - to jest FIKCJA !!!
          Stosy dodatkowych papierów a prawdziwej jakości i tak nie ma.
          A o pieniądzach jakie na to poszły lepiej nie mówić. W naszej firmie kosztowało
          to kilkaset tysięcy złotych (na stare kilka MILIARDÓW).
          Wiem to "od kuchni" - jednak nieprzekonanych nie przekonam, bo i tak bez
          względu na wszystko będą pro - MPK.
          • kuba203 Re: MPK - FICTION 25.06.03, 08:32
            adas29 napisał:

> Tak jak napisałem - to jest FIKCJA !!!

Wierzę, że od tego automatycznie jakość się nie podnosi, ale czy aby jedynym
            kryterium przyznawania tego wyróżnienia jest ile kto zapłacił?
            • adas29 Re: MPK - FICTION 25.06.03, 08:35
              kuba203 napisał:

> Wierzę, że od tego automatycznie jakość się nie podnosi, ale czy aby jedynym
              > kryterium przyznawania tego wyróżnienia jest ile kto zapłacił?

Chłopie tu nawet nie chodzi o kasę, tylko o pier... biurwokrację, która w MPK
              jest nawet na poziomie sprzątających biura pań.

Precz z podejmowaniem decyzji zza biurka !!!
              "428" - zostań tam gdzie jesteś, "192" w Mistrzejowicach, dawać "12".
              • kuba203 Re: MPK - FICTION 25.06.03, 08:42
                Ale nadal nie rozumiem, jakie warunki trzeba spełnić, żeby dostać te ISOcośtam?
                • adas29 Re: MPK - FICTION 25.06.03, 08:51
                  kuba203 napisał:

> Ale nadal nie rozumiem, jakie warunki trzeba spełnić, żeby dostać te
                  ISOcośtam?

ISO jest certyfikatem potwierdzającym spełnienie jakichśtam norm, które są
                  przyjmowane dla danego sektora / charakteru działalności. Np. u mnie jakość
                  zdrowotna produktów. Co dla branży komunikacyjnej, to w sumie nie wiem.
                  Chodzi jednak o POWTARZALNOŚĆ pewnych procesów. A żeby coś takiego spełniać
                  należy się co chwilę babrać z papierkami. Np. co pół roku ocena dostawców (na
                  papierze), liczenie średnich (na papierze) i wskaźników itede itepe. Kurwa. Po
                  prostu zwykłe zapisywanie kolejnych kartek.
                  • kuba203 Re: MPK - FICTION 25.06.03, 08:52
                    Aha, już rozumiem...
                    • adas29 Re: MPK - FICTION 25.06.03, 08:54
                      kuba203 napisał:

> Aha, już rozumiem...

Więcej opowiem Ci jak się spotkamy (jak między innymi działa to u mnie w
                      firmie - polać się można ze śmiechu czasami)
                      • kuba203 Re: MPK - FICTION 25.06.03, 09:08
                        Przypomnę się :))
      • Gość: Locutus Re: Trele-morele IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 25.06.03, 02:00
        Wielkie BUUUUUUUUU... i chętnie bym przyznał kretyna czerwca tym, którzy dali
        ten certyfikat... ale kretyn czerwca jest zarezerwowany dla bombek stojących w
        zajezdni...
        • pavlack Re: Trele-morele 25.06.03, 09:58
          Ja chciałbym napisać tylko tyle, że gratuluję MPK.

I chciałbym tylko zauważyć, że taki certyfikat przyznaje ktoś mądrzejszy i
          bardziej obeznany w temacie niż my wszyscy tu razem wzięci. Zgadzam się z
          Adasiem, że papierków przy tym faktycznie może być dużo. Ale są też korzyści,
          widać to chociażby po zajezdniach - kto widział np. halę zajezdni w Podgórzu,
          albo w Płaszowie, to wie o czym mówię. To się nazywa jakość.

A te kretyny miesiąca to sobie daruj Locutus, albo najlepiej przyznaj sobie
          dożywotniego kretyna wszechświata i będzie święty spokój...
          • Gość: mouset Re: Trele-morele IP: 62.233.183.* 25.06.03, 20:54
            No i co z tego że są piekne hale, skoro stoi w nich mnóstwo taboru którego nie
            ma (podobno) do d.......... z takim certyfikatem jakości
            • pavlack Re: Trele-morele 25.06.03, 21:09
              Gdzie Ty do jasnej cholery masz ten tabor? Gdzie? Taboru NIE MA i to jest
              prawda. Było to już tłumaczone na forum chyba z 1000 razy więc nie będę się
              powtarzał...

A gdyby nie te hale i nie ta jakość obsługi, sprzątania wagonów i autobusów,
              napraw, remontów itp. to jeździłbyś po Krakowie tramwajami z dziurami w
              podłodze albo niedziałającymi drzwiami, a mycie ich byłoby co tydzień albo
              rzedziej...
              • Gość: mouset Re: Trele-morele IP: 62.233.183.* 25.06.03, 21:13
                Chodzi mi głównie o jakość rozkładów (stada)
                A tabor nie zalega? Co z NGT6? Jelcze o 3-4 sztuki za dużo długie jak i krótkie
                • pavlack Re: Trele-morele 25.06.03, 21:19
                  Gość portalu: mouset napisał(a):

> Chodzi mi głównie o jakość rozkładów (stada)

Proszę bardzo, spróbuj zrobić to lepiej. Zapewniam, że to nie jest taka prosta
                  sprawa...

> A tabor nie zalega? Co z NGT6?

To jest oczywiście wina MPK, że nie było papierów z wawy?

> Jelcze o 3-4 sztuki za dużo długie jak i krótkie

O Jelczach też już pisałem. Musi być jakaś rezerwa. A że są to autobusy
                  bardziej awaryjne, to ta rezerwa musi być trochę większa. A poza tym zawsze
                  jest jeszcze cos takiego jak np. wynajmy, przewozy specjalne itp.
                  • Gość: mouset Re: Trele-morele IP: 62.233.183.* 25.06.03, 21:26
                    pavlack napisał:

> Proszę bardzo, spróbuj zrobić to lepiej. Zapewniam, że to nie jest taka
                    prosta sprawa...

Wiem, ale opór materii dotyczy nawet najprostszych zmian

> To jest oczywiście wina MPK, że nie było papierów z wawy?

Tego nie wiemy na 100% czyja jest wina

> O Jelczach też już pisałem. Musi być jakaś rezerwa. A że są to autobusy
                    > bardziej awaryjne, to ta rezerwa musi być trochę większa. A poza tym zawsze
                    > jest jeszcze cos takiego jak np. wynajmy, przewozy specjalne itp.

Musi byc rezerwa, ale rozsądna , a nie 20%, MPK ma wozić przede wszystkim po
                    mieście a nie po wynajmach
                    • pavlack Re: Trele-morele 25.06.03, 21:47
                      Gość portalu: mouset napisał(a):

> > To jest oczywiście wina MPK, że nie było papierów z wawy?
                      >
                      > Tego nie wiemy na 100% czyja jest wina

Aha, tutaj już nie wiemy????
                      Ale oczywiście w innych sprawach to zawsze jest wina MPK wg Ciebie, tak?

Bo moim zdaniem tutaj winy MPK nie ma żadnej, bo oni sami chętni wypuścili by
                      te wagony na miasto, a pokasowali najstarsze stopiątki.

> Musi byc rezerwa, ale rozsądna , a nie 20%, MPK ma wozić przede wszystkim po
                      > mieście a nie po wynajmach

Teraz są wakacje i więcej pojazdów stoi w zajezdniach, ale po wakacjach
                      spróbuję zdobyć jakieś oficjalne rozdysponowanie taboru i wtedy pogadamy.
                      • Gość: mouset Re: Trele-morele IP: 62.233.183.* 25.06.03, 21:51
                        Po wakacjach może sprawa sie tak obrócić że ikary pójdą do piachu, a jelcze
                        wyjada, nie zawsze jest wina MPK, o czym jak wiesz niejednokrotnie pisałem
                        • pavlack Re: Trele-morele 25.06.03, 21:54
                          Oj, po wakacjach Ikary na pewno jeszcze do piachu nie pójdą...
                          • Gość: mouset Re: Trele-morele IP: 62.233.183.* 25.06.03, 21:57
                            Część na pewno. Po numerze z T4 jest to możliwe
                            • pavlack Re: Trele-morele 25.06.03, 22:00
                              A jaki to był numer z T4, że się tak zapytam? Zakończono po prostu ich
                              eksploatację, bo były w stanie prawie że śmierci technicznej.

A Ikary może i masz rację, skasują, bo ma być przetarg na jesień na nowe
                              autobusy (wbrew wcześniejszym zapowiedziom miasto znalazło pieniądze).
                              • Gość: mouset Re: Trele-morele IP: 62.233.183.* 25.06.03, 22:13
                                Nonono wreszcie jakieś pozytywne wieści, ciekawe na ile Majcher da kasę, jak
                                zwolni pełnonocników to na pewno dwa razy więcej kupi
                                • Gość: Locutus Re: Trele-morele IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 25.06.03, 22:39
                                  Tu się nie ma co cieszyć... i tak będzie to przetarg na dostawę jelczy M121MB
                                  lub w najlepszym wypadku M181MB... i nie spodziewałbym się ich w większej
                                  liczbie niż pięć.
                                  • pavlack Re: Trele-morele 26.06.03, 10:10
                                    Gość portalu: Locutus napisał(a):

> Tu się nie ma co cieszyć... i tak będzie to przetarg na dostawę jelczy M121MB
                                    > lub w najlepszym wypadku M181MB...

Skąd wiesz. Moim zdaniem kupią coś do Bieńczyc i mam nadzieję, że będą to
                                    MANy :-)

> i nie spodziewałbym się ich w większej
                                    > liczbie niż pięć.

Pożyjemy, zobaczymy...
                                    • Gość: mouset Re: Trele-morele IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 26.06.03, 11:29
                                      mam nadzieję ze to będą MANy do Bieńczyc, niedobór min. 10 sztuk
                                      • Gość: Locutus Re: Trele-morele IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 27.06.03, 02:04
                                        No - jestem za... ale wydaje mi się to nader optymistyczne... ZBYT
                                        optymistyczne... w cuda wierzę, ale nie TAKIE... :-/
                      • Gość: Locutus Skoro to wina Warszawy, to co 2015 robił w mieście IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 25.06.03, 22:37
                        No co??? Jakim cudem ten wagon wyjechał i woził pasażerów? Bo czegoś tu nie
                        rozumiem...

A wracając do stad - uwierz mi, Pavlack, w wielu wypadkach (np Nowy Kleparz i
                        to, o czym ciągle bębni mieszkający na Kuźnicy Mouset) jest prostsze od
                        uruchomienia komputera...

A skoro aparat biurokratyczny poradził sobie z takim wyzwaniem jak ISO, to niby
                        dlaczego ma sobie nie poradzić z rozkładami jazdy, co?

Wielkie buuuu i koniec... teraz już widzę na co idą wysiłki urzędasów z MPK -
                        na osraną biurwokrację zamiast na poprawę stanu faktycznego...
                        • Gość: ADAŚ Re: Skoro to wina Warszawy, to co 2015 robił w mi IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 25.06.03, 22:41

> Wielkie buuuu i koniec... teraz już widzę na co idą wysiłki urzędasów z MPK -
                          > na osraną biurwokrację zamiast na poprawę stanu faktycznego...

A na to idzie w pizdu czasu. ja musiałem nieraz soboty poświęcać na przyjazd do
                          biura i porządkowanie papierków.

BZDURA a nie JAKOŚĆ !!!
                          • Gość: Locutus Re: Skoro to wina Warszawy, to co 2015 robił? IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 25.06.03, 22:43
                            Wytłumacz to jeszcze Pavlackowi... no ale cóż... on jeszcze jest w takim wieku,
                            że wierzy i CHCE wierzyć w cały ten obłudny zakłamany świat opierający się na
                            mniejszych lub większych znajomościach, mniejszej lub większej korupcji i
                            zawsze gigantycznej biurwokracji...
                            • pavlack Re: Skoro to wina Warszawy, to co 2015 robił? 26.06.03, 10:13

> Wytłumacz to jeszcze Pavlackowi... no ale cóż... on jeszcze jest w takim
                              wieku,
                              >
                              > że wierzy i CHCE wierzyć w cały ten obłudny zakłamany świat opierający się na
                              > mniejszych lub większych znajomościach, mniejszej lub większej korupcji i
                              > zawsze gigantycznej biurwokracji...

Się dorosły znalazł....

Ja sobie chyba zrobie tygodniowy urlop od tego forum, tak będzie chyba
                              najlepiej dla Was i dla mnie, bo już nie mam siły się z Wami kłócić o coś,
                              czego i tak nigdy nie zrozumiecie...
                              • adas29 Re: Skoro to wina Warszawy, to co 2015 robił? 26.06.03, 10:27
                                pavlack napisał:

> Ja sobie chyba zrobie tygodniowy urlop od tego forum, tak będzie chyba
                                > najlepiej dla Was i dla mnie, bo już nie mam siły się z Wami kłócić o coś,
                                > czego i tak nigdy nie zrozumiecie...

Paweł, ale ja to doskonale rozumiem. Po prostu nie chcesz wypowiadać się źle o
                                firmie, bo mogą Cię więcej do zajezdni na fotki wpuścić.
                                Pomimo, że to wydaje mi się bez sensu, bo co ma jedno do drugiego, ale ja i tak
                                to rozumiem. Po prostu tak jest wszędzie. Żeby mieć dobrze to nawet i trzeba
                                dupy komuś dać.
                                • Gość: mouset Obiektywność IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 26.06.03, 11:38
                                  Podstawą liberalizmu jest niezależność, nie można byc niezależnym w ocenie
                                  czegoś z czym się ma interesy, a potem zdzizwienie skąd sie biora Rywiny itp
                                  Skoro tak uważasz Paweł że jest cudnie i ISO rozwiąże wszystkie problemy, to co
                                  mają powiedzieć ludzie (zwykli) z mojego osiedla jak widzą trzy wieśniaki w
                                  stadzie raz na godzine lub półtorej, i to jest jakość?????? Mieszkasz sobie
                                  wygodnie w pobliżu kilku linii tramwajowych oraz 2 autobusowych, syty głodnego
                                  nie zrozumie, na Twoim miejscu też chwaliłbym MPK, dwa tlenowozy co 10-12 minut
                                  każdy plus tramy, życ nie umierać, i jeszcze bezpieczne dojscie do przystanków,
                                  faktycznie superjakość.
                                  Mówicie że nie macie siły się kłócić, to nie tak, nie chcecie widziec pewnych
                                  rzeczy, w dodatku oczywistych. A jak nie ma argumentów, to najlepiej zrobić tak
                                  jak Misiek K , za krytyke MPK krytyka lekarzy, a może o prawnikach
                                  podyskutujemy albo kucharkach? Bedzie na temat
                              • Gość: Locutus Re: Skoro to wina Warszawy, to co 2015 robił? IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 27.06.03, 02:06
                                Niedługo składam papiery na dowód... to będę dorosły... w myśl prawa
                                przynajmniej... ;-) [Loki przekornie mruga oczkiem]
              • bzyyk1 Re: Trele-morele 25.06.03, 22:08
                pavlack napisał:

> A gdyby nie te hale i nie ta jakość obsługi, sprzątania wagonów i autobusów,
                > napraw, remontów itp. to jeździłbyś po Krakowie tramwajami z dziurami w
                > podłodze albo niedziałającymi drzwiami, a mycie ich byłoby co tydzień albo
                > rzedziej...

Widzę, że kolega dopiero od paru dni używa tego systemu. Nie wie jeszcze,że
                papier wszystko przyjmie? Ja pracowałem z tym systemem w jednej z krakowskich
                hut stali :)) i wiem jak to wygląda w rzeczywistości.Podrabianie papierów
                etc , etc.Nikt nie sprząta, a na papierze jest OK. Nikt nie remontuje , a na
                papierze jest OK. System nic nie zmieni. Ludzi trzeba nauczyć
                ODPOWIEDZIALNOŚCI za swoje czyny. Jak myślisz jakim cudem tyle rdzy na
                karoseriach samochodów kupujących w Hucie stal skoro jest tam system ISO ?
                • Gość: ADAŚ Re: Trele-morele IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 25.06.03, 22:10
                  Panie "bzyyk1" - Adaś podaje Panu rękę, bo u mnie jest DOKŁADNIE to samo.
                • pavlack Re: Trele-morele 25.06.03, 22:11
                  bzyyk1 napisał:

> Widzę, że kolega dopiero od paru dni używa tego systemu. Nie wie jeszcze,że
                  > papier wszystko przyjmie? Ja pracowałem z tym systemem w jednej z krakowskich
                  > hut stali :)) i wiem jak to wygląda w rzeczywistości.Podrabianie papierów
                  > etc , etc.Nikt nie sprząta, a na papierze jest OK. Nikt nie remontuje , a na
                  > papierze jest OK. System nic nie zmieni. Ludzi trzeba nauczyć
                  > ODPOWIEDZIALNOŚCI za swoje czyny. Jak myślisz jakim cudem tyle rdzy na
                  > karoseriach samochodów kupujących w Hucie stal skoro jest tam system ISO ?

Może w Hucie tak było. Ale w MPK certyfikat jest od wczoraj dopiero, a jakość
                  była wcześniej. A certyfikat jest tylko jej potwierdzeniem.
                  • Gość: ADAŚ Re: Trele-morele IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 25.06.03, 22:15
                    pavlack napisał:

> Może w Hucie tak było. Ale w MPK certyfikat jest od wczoraj dopiero, a jakość
                    > była wcześniej. A certyfikat jest tylko jej potwierdzeniem.

Oj Paweł, musisz się jeszcze dużo nauczyć w tej kwestii. Przyjdzie na to czas,
                    bo jak na razie nie masz bladego pojęcia jak to jest w praktyce.
                    Przyznam, że poziom usług MPK jest zadawalający - tak stwierdzam, bo tak jest,
                    ale daleka droga jeszcze przed nami.
                    • Gość: mouset Re: Trele-morele IP: 62.233.183.* 25.06.03, 22:16
                      To wersja pesymistyczna. Optymistyczna: lepiej już byc nie może
                      • bzyyk1 Re: Trele-morele 25.06.03, 22:25
                        Może być tylko lepiej.Potrzeba tylko bardziej myślących i wolnych od
                        przekupstwa urzędników.
                      • Gość: ADAŚ Re: Trele-morele IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 25.06.03, 22:25
                        Przykre jest to, że każda dobra decyzja to KONIECZNA decyzja.
                        Chyba nie dożyję, żeby było "coś na zapas".
                        A do tych dobrych - koniecznych decyzji zaliczę ufoki na "4" i "13" w lecie.
                        No, ale nie mówmy "hop", bo do końca wakacji jeszcze daleko.
                        Ale gdyby doszło do "uszczuplenia" (oby nieeeee) składów, to i tak .... (sami
                        już sobie resztę dopowiedzcie)
                        • bzyyk1 Re: Trele-morele 25.06.03, 22:32
                          Dlaczego dobra decyzja to tylko zamiana taboru na inny? Może należałoby
                          podpowiedzieć urzędasom z MPK, PKP, PKS i Miasta Krakowa, że należy każdy
                          bilet,który kończy trasę w Krakowie jest ważny jeszcze godzinę w MPK!!!!
                          Sorrki, że się powtarzam, ale uwarzam to za receptę na wykolegowanie
                          konkurencyjnego busiarstwa. No bo kto kupi tańszy bilet, który nie pozwala
                          dalej podróżować po stolicy małopolski???
                          • pavlack Re: Trele-morele 25.06.03, 22:34
                            Akurat na to wpływ ma wyłącznie Rada Miasta.
                            • Gość: ADAŚ Re: Trele-morele IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 25.06.03, 22:36
                              I chęć przewoźników.
                              • Gość: Locutus Re: Trele-morele IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 25.06.03, 22:41
                                I tak się nie dogadają.
                              • pavlack Re: Trele-morele 26.06.03, 10:15
                                No, wystarczy chęć PKP i PKS. Bo MPK akurat tu nie ma nic do gadania. Taryfę
                                MPK uchwala Rada Miasta.
                                • bzyyk1 Re: Trele-morele 26.06.03, 15:21
                                  Ktoś powinien wystąpić z taką propozycją.Przecież ktoś tymi firmami zarządza i
                                  powinien to robić z głową.Nie mozna czekać,aż ktoś za nich to zrobi.Trochę
                                  inicjatywy, a nie tylko płakać,że nie ma pieniędzy na nic.Pieniądze leżą tylko
                                  trzeba chcieć się schylić.(i nie być niewidomym)
                            • bzyyk1 Re: Trele-morele 25.06.03, 22:43
                              Ale ktoś ich musi poprowadzic za rączkę.Przecież to jest w interesie MPK i
                              Miasta? Ja już korespondowałem z prezydentem na temat poruszania się po
                              torowisku na ul.Lubicz zwykłych samochodów.Proponowałem namalowac białe linie
                              oddzielające pas dla MPK i Taxi(tylko dla tego bo mało kosztuje).Odpowiedziała
                              mi Pani ,że szerokość drogi nie pozwala na to.???!!!!!Podparła się jakimś
                              paragrafem Jakiegoś Ministra. No to poco jest rada miasta? Oni muszą mieć
                              wpływ (lobbing) w sejmie i rządzie.
                              • bzyyk1 Re: Trele-morele 25.06.03, 22:51
                                Zapomniałem dodać, że kto porusza się po miejscach przeznaczonych dla MPK
                                iTaxi powinien być baardzoo srrogooo karany(zwłaszcza wszelkiej maści
                                busiarstwo)
                                P.S.
                                Czy ktoś z Was ma jakiegoś emaila do policji w Krakowie? Ja nie mogłem znaleźć.
                                • Gość: ADAŚ Re: Trele-morele IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 25.06.03, 22:54
                                  bzyyk1 napisał:

> Zapomniałem dodać, że kto porusza się po miejscach przeznaczonych dla MPK
                                  i Taxi

Taxi ???
                                  Złotówy też są chamami i żadnych przywilejów dla nich.
                                  Znam trzech i wszystkich nazwę (sorry Krzychu 111) skurwysynami. Inaczej nie
                                  mogę - prymitywne cwaniaki. DO PIACHU !!!
                                  • bzyyk1 Re: Trele-morele 25.06.03, 23:02
                                    Ja mam takie samo zdanie o cwaniakach z taxii, ale czasami( gdy się śpieszę)
                                    to ich używam.Zawsze chamowi zwracam uwagę jak jedzie(bo to ja płacę).
                                    • Gość: ADAŚ Re: Trele-morele IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 25.06.03, 23:04
                                      A to rozumiem.
                                      • bzyyk1 Re: Trele-morele 25.06.03, 23:11
                                        A ja pójdę jeszcze dalej!!!A co! Kiedy komunikacja miejska spóźnia się więcej
                                        niż np. 20 minut to mogę wsiąść do taxówki na koszt komunikacji.Tą taxówką
                                        moge dojechać na miejsce (ale tylko po trasie komunikacji).!! Dziwne? W pewnym
                                        mieście skandynawskim tak jest i to działa.
                                        P.S.
                                        A kto porusza się po pasach dla komunikacji płaci bardzo wysokie mandaty.
                                        • adas29 Re: Trele-morele 26.06.03, 08:32
                                          bzyyk1 napisał:

> A kto porusza się po pasach dla komunikacji płaci bardzo wysokie mandaty.

JEBAĆ BUSY - YEAH !!!
                  • bzyyk1 Re: Trele-morele 25.06.03, 22:19
                    W hucie też było tylko potwierdzeniem. Mieliśmy parę audytów, które to
                    potwierdziły.
                    • Gość: ADAŚ Re: Trele-morele IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 25.06.03, 22:22
                      bzyyk1 napisał:

> W hucie też było tylko potwierdzeniem. Mieliśmy parę audytów, które to
                      > potwierdziły.

Jak ja miałem certyfikujący to musiałem się podpisywać nazwiskiem dyrektora,
                      żeby było cacy (tego akurat w tym dniu nie było). A Ci nas sprawdzający nawet
                      nie mieli pojęcia jak on się nazywa.
                      To tak jakby się ciotka Filka się podpisała i było cacy. Podpis jest ??? Jest,
                      nieważny czyj, ale jest. To jest właśnie JAKOŚĆ !!!

Pawlack, zaczynasz już kumać co to jest ISO ???
                      • Gość: mouset Słowniczek trudniejszych wyrazów IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 26.06.03, 11:41
                        ISO oznacza ze wszystkie papierki muszą byc w idealnym porządku, wówczas jest
                        jakość - papierowa
                  • Gość: Locutus MEGA ROTFL n/t IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 25.06.03, 22:44
    • Gość: Zbigniew Adas ! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 25.06.03, 14:47
      Jak werska ISO u Was w firmie obowiązuje?
      Ta sprzed 2000 roku czy ta nowsza zupełnie inna po 2000 roku.
      • adas29 Re: Adas ! 25.06.03, 15:30
        Gość portalu: Zbigniew napisał(a):

> Ta sprzed 2000 roku czy ta nowsza zupełnie inna po 2000 roku.

My mamy ISO 9001:2000
        • Gość: Zbigniew Re: Adas ! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 26.06.03, 14:38
          adas29 napisał:

> Gość portalu: Zbigniew napisał(a):
          >
          > > Ta sprzed 2000 roku czy ta nowsza zupełnie inna po 2000 roku.
          >
          > My mamy ISO 9001:2000

No to papiery można ograniczać:)
          • adas29 Re: Adas ! 26.06.03, 15:06
            Gość portalu: Zbigniew napisał(a):

> No to papiery można ograniczać:)

I oczywiście to robimy, tylko że i tak ich się w ogóle nie pozbędziemy, a dwa
            co jest najlepsze, trzeba wypisać kilka druczków o zmianę zasad.
            Papiery, papiery, papiery !!!

A Paweł będzie mi tu pisał o ładnych halach w zajezdni i inne tego typu
            bajeczki.
            Hę JAKOŚĆ ??? - hahahaha.
            • bzyyk1 Re: Adas ! 26.06.03, 15:23
              Jedynym plusem z ISO jest porządek na wszelkiego rodzaju pułeczkach.Nie walają
              się uszkodzone i dobre podzespoły.
              • Gość: mouset Re: Adas ! IP: 62.233.183.* 26.06.03, 20:33
                I można się chwalić aż uszy puchną
                • Gość: Zbigniew ISO to nie żaden powód do dumy. IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 27.06.03, 09:46
                  Raczej wymóg niektórych firm współpracujących. Spory jest lobbing ISOwców:)
    • Gość: ADAŚ Prawdziwa jakość ... IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 25.06.03, 23:03
      ... albo nazwę duży krok w kierunku jej osiągnięcia byłby gdyby w weekendy na
      linii "4" zagościły GT6 + B4, przynajmniej na ujastkowych brygadach.

I co fani - bronicie MPK ???
      Nie da się zrobić ???. Oczywista, że się da, ale ... no właśnie jakie ale, bo
      ja nie widzę (no chyba nie żal taboru, bo to z kolei przeczy to idei
      oszczędzania nowych autobusów).
      Może jak kiedyś Pavlack skoczy na Brożka do zapracowanych pań zapytać czy sobie
      może pofocić nowe bomby z wyświetlaczami na przeróżnych liniach zapoda hasło,
      które przyniesie jakieś konieczne efekty. No, ale pewnie nie chce podpaść. NO
      ROZUMIEM, każdy pilnuje partykularnego interesu, bo takie czasy.
      • Gość: Locutus Re: Prawdziwa jakość ... IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 25.06.03, 23:07
        Smutną, ale niestety prawdę rzekłeś, bracie...
      • pavlack Re: Prawdziwa jakość ... 26.06.03, 10:24
        Gość portalu: ADAŚ napisał(a):

> ... albo nazwę duży krok w kierunku jej osiągnięcia byłby gdyby w weekendy na
        > linii "4" zagościły GT6 + B4, przynajmniej na ujastkowych brygadach.
        >
        > I co fani - bronicie MPK ???
        > Nie da się zrobić ???. Oczywista, że się da, ale

... ale to nie zależy od MPK. Pojemność taboru, trasy, częstotliwość ustalają
        rady dzielnic, ew. miasto. Miasto płaci też za wozkilometry. I wozokm GT6+B4
        jest zapewne droższy od wozokm 2x105Na. I jakby miasto zapłaciło za solówki w
        weekendy na 4, to byłyby solówki.
        • adas29 Re: Prawdziwa jakość ... 26.06.03, 10:29
          pavlack napisał:

> ... ale to nie zależy od MPK. Pojemność taboru, trasy, częstotliwość ustalają
          > rady dzielnic, ew. miasto. Miasto płaci też za wozkilometry. I wozokm GT6+B4
          > jest zapewne droższy od wozokm 2x105Na. I jakby miasto zapłaciło za solówki w
          > weekendy na 4, to byłyby solówki.

Chłopie, ale czy MPK nie widzi co się dzieje i nie może zamienić taboru z "22"
          na "4" chociażby.
          Poza tym mają gęby, żeby się odezwać, a nie siedzieć jak mysz pod miotłą.
          Oj, ja już nie mam siły do Ciebie. Twoje naiwne uwielbienie MPK jest po prostu
          dobijające. No cóż, foty najważniejsze.
          • Gość: mouset Re: Prawdziwa jakość ... IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 26.06.03, 11:42
            foty tez robimy, ale jeszcze konieczna jest trzeźwa ocena sytuacji,
            • Gość: Locutus Oracz na ugorze... IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 27.06.03, 02:13
              Oracz na ugorze...

I tak Cię nie zrozumieją, więc po co się wysilasz???
              • Gość: mouset Re: Oracz na ugorze... IP: 62.233.183.* 27.06.03, 02:35
                Kropla drąży skałę
    • Gość: mouset Certyfikat ISO IP: 62.233.183.* 29.06.03, 22:40
      Polska Izba Gazów Płynnych postanowiła przyznać MPK s.a. certyfikat ISo66666
      za przewóz gazów rozprężonych w nowych cysternach typu GT6 i B4, są tak
      bezpieczne że przejeżdżają przez miasto, i tak punktualne że aż strach
      • bzyyk1 Re: Certyfikat ISO :)) n/t 29.06.03, 23:07
        • Gość: mouset Re: Certyfikat ISO :)) n/t IP: 62.233.183.* 30.06.03, 22:25
          ...... i jeszcze za koordynację rozkładów

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka