Dodaj do ulubionych

Kretynizm lipca - kandydatury

IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 26.06.03, 20:36
Byłem dziś koło podgórskiej zajezdni i widziałem ufoka w reklamie !!!
727+726+... - no właśnie tylko dwa pierwsze wagony dostały reklamy (i to
różne - jedna biało czerwona, druga żółta), a trzeci jest niebieski.
BRAWO za debilny pomysł.

Oczywiście Paweł stanie murem i zaraz mi powie, że MUSIAŁO tak być !!!

A ja od razu ripostuję i podaję od razu jeden wolny skład 780+781 !!!
P.S. Aha, Paweł jest na urlopie, więc i tak nic odpowie.

Ludzie, ale serio - czy to nie jest głupota.
Jak ufo wygląda staro to niech odnowią kolor a nie bez sensu malują reklamę.
Chyba, że domalują jeszcze trzeci wagon. Wtedy zwrócę honor. Jednak nie
zapowiada się (jak na razie)
Obserwuj wątek
    • Gość: mouset Refleksja IP: 62.233.183.* 26.06.03, 20:43
      Moje zdanie znasz na ten temat,
      Nie wiem czy grono chwalące MPK nie zauważyło że nigdy nie narzekaliśmy na
      wolno/szybko/spóźnionych kierowców, ponieważ wiemy, że od tych ludzi nic nie
      zależy, nawet pierdnąć muszą wg instrukcji ISO xyz nr43652, narzekamy na tzw.
      górę, która bierze ciężkie pieniądze a produkuje idioctwa, których nigdy na
      własnej skórze nie doświadcza i za to dostają i dostawać będą "kretyna"
      • bzyyk1 Re: Refleksja 26.06.03, 20:57
        Gość portalu: mouset napisał(a):

... narzekamy na tzw.
        > górę, która bierze ciężkie pieniądze a produkuje idioctwa, których nigdy na
        > własnej skórze nie doświadcza i za to dostają i dostawać będą "kretyna"

Czy ktoś kiedykolwiek widział oferty pracy z MPK? Coś mi się wydaje,że jest to
        załatwiane wśród kolesi z rady miasta.Nie dziw się,że "produkują idioctwa".
        • Gość: mouset Re: Refleksja IP: 62.233.183.* 26.06.03, 21:03
          Kiedy się ocknąłeś?
          Rada nadzorcza spólki to towarzycho rady miasta, stąd są w niej sprzątaczki,
          mleczarze itp.
          Zarząd czyli prezes + dwóch dyrektorów pochodzą z konkursu i wyboru zarządu
          miasta, są więc "ludźmi" prezydenta, stąd taki strach panował w MPK w okresie
          wyborczym z powodu wejścia do zarządu miasta Bumble Bee.
          Generalnie zarząd spółki odpowiada za przyjęcia do pracy, tych oficjalnie nie
          ma, ale po co, skoro nadgodziny na zajezdniach wyjeżdżają pracownicy biurowi,
          rzekomo strasznie zapracowani, dawniej studenci dorabiali sobie jako motormani,
          dziś jest to zamknięte dla kolegów
          • bzyyk1 Re: Refleksja 26.06.03, 21:06
            Spoko. Ja tu jestem nowy(na forum).Nie wiem jakie panują układy w MPK.Tylko
            się domuślam.
            • Gość: ADAŚ Re: Refleksja IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 26.06.03, 21:10
              bzyyk1 napisał:

> Spoko. Ja tu jestem nowy(na forum).

I fajnie, że jesteś, po wyglądasz na normalnego. Znaczenie tego słowa według
              Klubu 428 oznacza nic innego jak OBIEKTYWNY !!!

Napisz nam tylko, skąd jesteś (jaki rejon naszego grodu)
              • bzyyk1 Re: Refleksja 26.06.03, 21:12
                Złocień
                • Gość: mouset Witaj! IP: 62.233.183.* 26.06.03, 21:14
                  Czyli pochodzisz z rejonu gdzie autobus jest rzadkim gościem, czy prowadzicie
                  jakąś batalię o zwiększenie częstości 125? albo np o 123?
                  • Gość: ADAŚ Re: Witaj! IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 26.06.03, 21:22

> Czyli pochodzisz z rejonu gdzie autobus jest rzadkim gościem, czy prowadzicie
                    > jakąś batalię o zwiększenie częstości 125? albo np o 123?

Eno co ty Mouset, walczą o trójkierunkową "425" i "185" do Zbydniowic Zwrotnicy
                    hihihi.
                  • bzyyk1 Re: Witaj! 26.06.03, 21:28
                    Ja żadnej walki nie uskuteczniam chociaż denerwuje mnie,że 123 tutaj nie
                    jeździ.Najlepiej aby jeździł w okolice Tesco. Jestem pewien,że byłby
                    zapchany.Tylko te szlabany ... .
                    • Gość: ADAŚ Re: Witaj! IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 26.06.03, 21:33
                      bzyyk1 napisał:

Tylko te szlabany ... .

Kolejny przejaw biurwokracji.
                      • Gość: mouset Re: Witaj! IP: 62.233.183.* 26.06.03, 21:38
                        Grunt ze są na papierze
                        • Gość: Locutus Re: Witaj! IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 27.06.03, 01:27
                          Decyzją Pierwszego Sekretarza zostajesz przyjęty do klubu... musisz tylko
                          złożyć jeszcze przysięgę:

Ja, Bzyyk, przysięgam na wszystko co dla mnie święte i na własny honor, iż z
                          całego serca walczyć będę o likwidację linii #428, przedłużenie #192 do
                          Mistrzejowic, przywrócenie #12 oraz ufoki na wszystkich brygadach #13 również w
                          okresie pozawakacyjnym. Tak mi dopomóż [wybrać stosownego boga lub siłę wyższą].
                          • Gość: mouset Re: Witaj! IP: 62.233.183.* 27.06.03, 02:31
                            Nie przypominam sobie aby ta dziwna formułka limitowała przyjęcia do klubu
                          • adas29 Re: Witaj! 27.06.03, 08:21
                            Przepraszam, ale prezes Klubu 428 nie podpisywał stosownego pisma w sprawie
                            treści przysięgi. Ta, żeby była ważna w świetle boskiego prawa musi znaleźć się
                            na specjalnym formularzu, którego wypełnienie warunkuje zatwierdzenie
                            następnego, tak aby tamten przywolił na stworzenie wstępnej treści przysięgi na
                            wniosku nr 5/4/7/AC/678/98/ISO.
                            Przecież Klub 428 otrzymał ISO 9999/2010.
                            Mamy ładne ściany w naszej siedzibie co świadczy o WYSOKIEJ JAKOŚCI naszej
                            organizacji. Idziemy ku przyszłości !!!
                          • bzyyk1 Re: Witaj! 27.06.03, 08:48
                            Sorrki, ale jestem jak małe dziecko ( na tym forum).A co to są ufoki?
                            • Gość: mouset Re: Witaj! IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 27.06.03, 09:09
                              Ufok to skład 3 wagonów typu 105, osiagalny na 4 i 13, czasem na 8, dawno temu
                              kursowały jeszcze na 3 i 22
                              • adas29 Re: Witaj! 27.06.03, 09:40

> Ufok to skład 3 wagonów typu 105, osiagalny na 4 i 13, czasem na 8, dawno
                                temu kursowały jeszcze na 3 i 22

Mówią też na nie TASIEMCE.
                                • bzyyk1 Re: Witaj! 29.06.03, 00:30
                                  Już mogę zostać członkiem klubu skoro wiem co to ufok. ;))
                                  • Gość: ADAŚ Re: Witaj! IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 29.06.03, 09:43
                                    bzyyk1 napisał:

> Już mogę zostać członkiem klubu skoro wiem co to ufok. ;))

Zapraszamy.
                                    W związku z tym, że pojawiasz się u nas 100 zł wpisowego - hihihi.
                                    A tak serio - dopisujemy do postulatów "123" lub "153" na Złocień !!!
                                    ("153" to w razie czego, gdyby Lipska dymiła, że chce mieć autobus, a przecież
                                    nie chcemy działać na niczyją szkodę).
                                    • bzyyk1 Re: Witaj! 29.06.03, 12:03
                                      Gość portalu: ADAŚ napisał(a):

> bzyyk1 napisał:
                                      >
                                      > > Już mogę zostać członkiem klubu skoro wiem co to ufok. ;))
                                      >
                                      > Zapraszamy.
                                      > W związku z tym, że pojawiasz się u nas 100 zł wpisowego - hihihi.
                                      > A tak serio - dopisujemy do postulatów "123" lub "153" na Złocień !!!
                                      > ("153" to w razie czego, gdyby Lipska dymiła, że chce mieć autobus, a
                                      przecież
                                      > nie chcemy działać na niczyją szkodę).

Ja takim samolubem nie jestem.Wolałbym, aby jakiś autobus połączył Hutę z
                                      Prokocimiem (najlepiej obok Tesco-wtedy frekwencja murowana)przez most Wandy i
                                      miał przystanek blisko Złocienia. Lipska ma extra szybkie połączenie z Hutą za
                                      pomocą #148.Więcej im nie potrzeba.
                                      • Gość: ADAŚ Nowe oblicze linii "153" IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 29.06.03, 13:41
                                        Bzyyk naszym bratem jest, więc proponuje się następujące rozwiązanie.
                                        153 - PRĄDNIK CZERWONY - Oś. Piastów - Klasztorna - Most Wandy - Półłanki -
                                        Mała Góra - Ćwiklińskiej - Wielicka - OS. KOZŁÓWEK.
                                        (już to kiedyś sugerowałem, więc tylko powtórzę)

Mieszkańcy Prądnika, Batowic oraz Kozłówka uprasza się o nieskładanie
                                        podziękowań hihihi
                                        • Gość: mouset Re: Nowe oblicze linii '153' IP: *.ceti.pl 29.06.03, 15:24
                                          I na pohybel Litewce przez przejazdy kolejowe
                                          • Gość: Locutus Re: Nowe oblicze linii '153' IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 29.06.03, 23:56
                                            Zatwierdziłem, podpisałem obiema rękami, opieczętowałem i zaksięgowałem na
                                            liście oficjalnych postulatów naszego klubu.
                                            • Gość: mouset Re: Nowe oblicze linii '153' IP: 62.233.183.* 30.06.03, 22:11
                                              A teraz czekamy do usranej śmierci, co z tym autobusem Piastów- Prądnik
                                              • Gość: Locutus Re: Nowe oblicze linii '153' IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 27.07.03, 00:24
                                                Miłego czekania :-]
                    • Gość: mouset Re: Witaj! IP: 62.233.183.* 26.06.03, 21:33
                      Szlabany to była głupia wymówka Litewki, już go nie ma więc można znowu zapytać
                      • bzyyk1 Re: Witaj! 26.06.03, 21:42
                        Tak właśnie się zbieram aby coś spłodzić i wysłać, ale brak weny.Musi MPK
                        bardziej zaleźć mi za skórę. :))
                        • Gość: mouset Re: Witaj! IP: 62.233.183.* 26.06.03, 21:51
                          Hmmmmmmm może powinni zabrać 125 i puścic do nad drwiną - nazwa adekwatna
                          • bzyyk1 Re: Witaj! 26.06.03, 21:54
                            To by mi dodało skrzydeł... .
                • Gość: ADAŚ Re: Refleksja IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 26.06.03, 21:14
                  bzyyk1 napisał:

> Złocień

FUCKtycznie, przecież już pisałeś.
                  Sorrki, ale jestem trochę zmęczony po całym dniu roboty i wałęsania się po
                  mieście.

Może jakieś wspólne piwko, co Ty na to ???

• bzyyk1 Re: Refleksja 26.06.03, 22:40
                    Z tym piwkiem to może być malutki problemik gdyż jestem często zajęty, ale who
                    know?
                    • Gość: ADAŚ Re: Refleksja IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 26.06.03, 22:51
                      bzyyk1 napisał:

> Z tym piwkiem to może być malutki problemik gdyż jestem często zajęty

A co takiego robisz - chyba nie przekładasz zwrotnicy w Zbydniowicach hehehe ???
                      • bzyyk1 Re: Refleksja 26.06.03, 22:54
                        Jestem "uwiązany" do rodziny.
                        • Gość: mouset Re: Refleksja IP: 62.233.183.* 26.06.03, 23:01
                          Ale my to rozumiemy facet! W przeciwieństwie do ortodoksyjnych miłosników
                          • bzyyk1 Re: Refleksja 26.06.03, 23:07
                            Ja nie mówię "nie" tylko,że bardzo często robię coś innego.
                            • Gość: mouset Re: Refleksja IP: 62.233.183.* 26.06.03, 23:09
                              Nam się nigdy nie musisz tłumaczyć, grunt że trzeźwo myślisz
          • maszkara Re: Refleksja 03.08.03, 12:12

> Generalnie zarząd spółki odpowiada za przyjęcia do pracy, tych oficjalnie nie
            > ma, ale po co, skoro nadgodziny na zajezdniach wyjeżdżają pracownicy biurowi,
            > rzekomo strasznie zapracowani, dawniej studenci dorabiali sobie jako
            motormani, dziś jest to zamknięte dla kolegów

Ja właśnie nieraz próbowałem się zatrudnić w MPK jako motorniczy, ale od kilku
            lat niema nowych kursów, składałem dokumenty ale bezskutecznie, a własnie
            motorniczy to praca która mnie pociąga, szkoda że niemogę tam pracować :((
    • Gość: mouset Re: Kretynizm lipca - kandydatury IP: 62.233.183.* 29.06.03, 19:26
      MPK za wieczorne wybryki w Hucie
    • Gość: mouset Głosowanie na kretynizm lipca IP: *.cm-uj.krakow.pl 24.07.03, 15:41
      Wiceprezes klubu 428 Mouset Serwin ma zaszczyt ogłosić otwarcie naszego
      comiesięcznego konkursu, oto finałowe kandydatury:

1. ZDIK za remont papierów w/s remontu ul. Kalwaryjskiej
      2. radny Misztal Wiesław za pomysł zburzenia muzeum komunikacji i stworzenia na
      jego miejscu parkingu
      3. MPK S.A. za obsadę taborową linii 13, 16, 20 i 21
      4. PKP ZPR za teoretyczną likwidację połączeń z Wieliczką i udowodnienie że
      pociąg bez pasażerów jest bardziej dochodowy od tego z 10 osobami.
      • adas29 Re: Głosowanie na kretynizm lipca 24.07.03, 15:43
        Cholera, ja nie głosuję, bo nie można na wszystkie.
        • Gość: mouset Re: Głosowanie na kretynizm lipca IP: *.cm-uj.krakow.pl 24.07.03, 15:47
          I tak jest prosto , bo chcialem dopisać Filkę i Pokrywkę i pare jeszcze
        • kuba203 Re: Głosowanie na kretynizm lipca 24.07.03, 15:48
          adas29 napisał:

> Cholera, ja nie głosuję, bo nie można na wszystkie.

Ja niestety z podobnych przyczyn się wstrzymam :(
          • Gość: mouset Re: Głosowanie na kretynizm lipca IP: *.cm-uj.krakow.pl 24.07.03, 15:51
            no to niech Loki wybierze, hihhiih
            • Gość: Locutus Re: Głosowanie na kretynizm lipca IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 24.07.03, 23:12
              Ja się wstrzymam do niedzieli - jak skunksy nie pojawią się na Bieżanowie to
              głosuję na własną kandydaturę - zatrzymanie bomb w zajezdni zamiast naprawa
              bieżąca torowiska.

Jak się nie pojawią, to głosuję na wspaniałe pociągi do i z Wieliczki, które są
              o wiele bardziej rentowne wożąc powietrze, niż gdyby woziły pasażerów.
              • Gość: Locutus POPRAWKA IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 24.07.03, 23:15
                Oczywiście miało być "jak się pojawią" zamiast "jak się nie pojawią" w drugim
                akapicie...
              • locutas Re: Głosowanie na kretynizm lipca 25.07.03, 17:19

> głosuję na własną kandydaturę

wreszcie doszedłeś do właściwych wniosków.

ale czy przyznasz sobie kretyna lipca, wakacji, czy roku ?
                • Gość: Locutus Re: Głosowanie na kretynizm lipca IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 26.07.03, 00:04
                  O! Widzę, że ktoś wykazuje się wybitną inteligencją... żeby założyć konto na
                  obraźliwie "przekręconym" nicku, trzeba być faktycznie geniuszem... niech
                  zgadnę, Michał Wojtaszek?
                  • locutas Re: Głosowanie na kretynizm lipca 26.07.03, 00:27
                    Gość portalu: Locutus napisał(a):

> O! Widzę, że ktoś wykazuje się wybitną inteligencją... żeby założyć konto na
                    > obraźliwie "przekręconym" nicku, trzeba być faktycznie geniuszem... niech
                    > zgadnę, Michał Wojtaszek?

Pudlo panie Jerzy Witwinowski
                    • Gość: Locutus Re: Głosowanie na kretynizm lipca IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 26.07.03, 02:36
                      Ehh... nie będę strzelał... wystarczy mi zresztą sam fakt, że nie masz odwagi
                      cywilnej przyznać się do własnej tożsamości. Bo ja swojej nigdy nie taiłem...
                      • locutas Re: Głosowanie na kretynizm lipca 26.07.03, 11:24
                        dlatego tak tu śmierdzi
              • Gość: Locutus Mój głos IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 27.07.03, 00:26
                Z związku z zaobserwowanymi już dzisiaj skunksami na trójce głosuję na
                wspaniałe pociągi do i z Wieliczki, które są bardziej rentowne, jadąc bez
                pasażerów. Panie Prezesie Adasiu, Panie Wiceprezesie Mousecie, czy są jakieś
                obiekcje, czy można to wciągnąć do papierów?

Pozdrawiam.
                LOKI
                • locutas Re: Mój głos 27.07.03, 11:15
                  Ja bym jednak głosował na wypowiedzi Locutusa
                • Gość: mouset PKP wygrało IP: 62.233.183.* 02.08.03, 19:07
                  Ponieważ MPK zrehabilitowało się wystawiając prawie wszystkie NGT6 w ostatnią
                  niedzielę, więc rozumiem że LOKi głosuje na PKP, tudzież Adaś i kuba, tak więc
                  szanowny zakładzie przewozów regionalnych, gratulujemy !!!!!!!!!!!!!
                  • Gość: Locutus Re: PKP wygrało IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 02.08.03, 23:41
                    No oczywiście!

Niech żyją bareizmy!
                    • Gość: mouset Re: PKP wygrało IP: 62.233.183.* 02.08.03, 23:42
                      Jeszcze jak wprowadzą wzorem linii 425/125 jednokierunkowe pociągi: rano do
                      Wieliczki a popołudniu z to finał murowany
                  • kuba203 Re: PKP wygrało 03.08.03, 01:19

> Ponieważ MPK zrehabilitowało się wystawiając prawie wszystkie NGT6 w
                    ostatnią
                    > niedzielę

Wystawili wtedy dokładnie WSZYSTKIE, nawet bez rezerwy :)

• Gość: Locutus Re: PKP wygrało IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 03.08.03, 01:20
                      Należy im się pochwała. I mają u mnie za to dużego plusa.
                    • Gość: mouset Re: PKP wygrało IP: 217.96.109.* 03.08.03, 10:18
                      Nie wiadomo czy wszystkie, może 2021 był gotów, hihihih
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka