Gość: mart IP: *.adsl.inetia.pl 04.10.07, 00:00 ten artykul powinien byc w pracie ogolnokrajowej, a nie w lokalnym dodatku do gazety. Nie tylko w krakowie studiuja studenci Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Wlodek Re: Studenci do urn! IP: *.chello.pl 04.10.07, 00:16 Zgadzam się. Wrzucie ten artykuł Panowie redaktorzy na pierwszą stronę portalu i w piątek zamieście w wydaniu papierowym oraz w Metrze. To by studentom o wiele bardziej ułatwiło życie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student23 Skorzystam i zagłosuje na PiS IP: *.kolornet.pl 04.10.07, 02:35 trzeba korzystac ze swojego prawa wyborczego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chris30 Re: Skorzystam i zagłosuje na PiS IP: *.if.uj.edu.pl 04.10.07, 10:50 Widzisz, właśnie o to chodzi, żebyś mógł zagłosować na kogo chcesz. Tym się różni to forum od wielu innych, że uważamy aktywność polityczną ludzi wykształconych za wartość samą w sobie, niezależnie od ich poglądów. I nie dodajemy patronizująco (jak onomatopej), że starsi są napewno mądrzejsi. Ja mam 63 lata i wiem doskonale, że ani na postkomunistów, ani na PiS nigdy nie zagłosuję. Ale Ty musisz sam wybrać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: onomatopej Re: Skorzystam i zagłosuje na PiS IP: *.autocom.pl 04.10.07, 10:57 >I nie dodajemy patronizująco (jak onomatopej), że >starsi są na pewno mądrzejsi. Ja mam 63 lata i wiem doskonale, że ani >na postkomunistów, ani na PiS nigdy nie zagłosuję chris, masz rację. Nie wszyscy starsi są mądrzejsi. Niczym młodzi niedoświadczeni. Mając 63lata pamięta Pan jak często wykorzystywano naiwność i brak doświadczenia młodych. I kto z tej naiwności korzystał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raj Re: Skorzystam i zagłosuje na PiS IP: *.lama.net.pl 04.10.07, 12:39 > Widzisz, właśnie o to chodzi, żebyś mógł zagłosować na kogo chcesz. Problem jest jeden - że dla wielu ludzi po prostu *nie ma na kogo* głosować wśród obecnych partii politycznych. Nie ma takiej partii, na którą *chciałbym* zagłosować. Chcę głosować, ale nie mam na kogo. Mogę głosować tylko na zasadzie "mniejszego zła" - ale bo ja wiem, która z partii będzie mniejszym złem dla tego kraju? Każda już zdążyła się pokazać od negatywnej strony... (pomijam partie, które nigdy jeszcze nie były przy władzy i nie mają praktycznie na to szans, i dlatego chwalą się, że nigdy nic nie zepsuły...) Irytują mnie publikowane w "Wyborczej" wypowiedzi różnych znanych osób namawiające do tego, żeby głosować. Mnie tam nie trzeba przekonywać, żeby głosować - niech lepiej taki jeden z drugim mądry powie, NA KOGO głosować, żeby nie dopuścić do kontynuowania sytuacji, która jest obecnie? Bo ja nie widzę realnej możliwości... Zdyscyplinowany, nie mający żadnych wątpliwości i święcie wierzący w swego idola elektorat PiS-u prawdopodobnie i tak odniesie zwycięstwo... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: onomatopej Re: Skorzystam i zagłosuje na PiS IP: *.autocom.pl 04.10.07, 12:53 zawsze nie będzie na kogo głosować. Uwierz mi - zawsze. Bo nigdy nie będzie idealnie. Myślisz że w jakimkolwiek demokratycznym kraju ludzie mają łatwiej? Wybierz tych którzy wg Ciebie lepiej zadbają o Polskę, Ciebie i z którymi sie bliżej identyfikujesz. Nawet jeśli nie wszystko Ci się w danej opcji podoba. Chyba że sam stworzysz swoja partię, ale wtedy komuś innemu Ty nie będziesz sie podobał. Myśl i wybieraj świadomie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raj Re: Skorzystam i zagłosuje na PiS IP: *.ap.krakow.pl 04.10.07, 17:12 > zawsze nie będzie na kogo głosować. Uwierz mi - zawsze. Bo nigdy nie będzie > idealnie. Myślisz że w jakimkolwiek demokratycznym kraju ludzie mają łatwiej? Mają łatwiej. Bo mają - z reguły - polityków, których oprócz dokopania przeciwnikom i nachapania się jak najwięcej interesuje też merytoryczna strona tego, co robią. Jakby to nie brzmiało banalnie - tamtejszych polityków na ogół jednak interesuje dobro kraju. Polska polityka - w przeciwieństwie do tego - to zamknięty światek, który funkcjonuje w swoim własnym kółku. Cokolwiek robią polscy politycy, nie biorą pod uwagę, jaki skutek to będzie miało dla społeczeństwa, tylko na ile to zaszkodzi przeciwnej partii. I z tego punktu widzenia podejmują wszelkie działania. Czy ludzie faktycznie będą mieli przez to lepiej, czy gorzej, to ich z reguły nie interesuje. Ich świat to wyłącznie gierki, które toczą między sobą. I dlatego w Polsce nie ma na kogo głosować. > Wybierz tych którzy wg Ciebie lepiej zadbają o Polskę, Ciebie i z którymi sie > bliżej identyfikujesz. Nawet jeśli nie wszystko Ci się w danej opcji podoba. Właśnie ze względu na to, co napisałem powyżej, nie mam z kim się identyfikować. Identyfikowałbym się z partią, która miałaby jakiś sensowny pomysł na Polskę. Niestety, każda z partii ma tylko mniej lub bardziej sensowne pomysły na niszczenie swoich wrogów, nic więcej. Albo nie ma w ogóle żadnego pomysłu na nic, tak jak np. obecnie PO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: onomatopej Kobiety na traktory! IP: *.autocom.pl 04.10.07, 08:16 Popieram jak najbardziej korzystanie z prawa głosu ale cała ta akcja mnie śmieszy. Tyle było wyborów przed październikiem 2007 roku i jakoś nikt nie dawał wolnego z tej okazji. Jak widać mobilizacja na całego by ratować kraj przed... właśnie przed czym? Przed PIS a może lepiej ratować kraj przed SLD, może przed PO? Młdzi jak dorosną i zmądrzeją to zobaczą że świat nie taki prosty jak go maluje Wybiórcza i Michnik a historia to nie tylko dwadzieścia kilka lat ich życia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: havi Re: Kobiety na traktory a studenci do urn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.07, 09:24 a co to zle ze promuje sie wybory na uczelniach? czyżbyś widział zagrożenie liczebne dla pan w wełnianych beretach? Wybory Będą bardziej reprezentatywne dla kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
kaplanka1 Re: Kobiety na traktory! 04.10.07, 11:41 Co, już obleciał Cię strach, że Twój ukochany i wspaniały PIS nie wygra wyborów? Ja ogromnie się cieszę, że w końcu ktoś pomyślał o tym by studenci wzięli udział w wyborach. To straszne że stare babcie i dziadkowie decydowali i decydują o przyszłości naszego państwa. Przecież ten kraj ma służyć wszystkim, a młodzi są przyszłością, a niestety oni mają często stosunek ambiwalentny. Teraz jednak jest taki czas, żę trzeba iść na wybory właśnie dlatego, bo Polska jest w niebezpieczeństwie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: onomatopej Re: Kobiety na traktory! IP: *.autocom.pl 04.10.07, 11:53 > Co, już obleciał Cię strach, że Twój ukochany i wspaniały PIS wykształciuchy, tylko PIS i PIS. Wmawiasz mi że jestem zwolennikiem PIS, użyj rozumu lub rozumku. Nie muszę być zwolennikiem PIS. Może korwina? >To straszne że stare babcie i dziadkowie decydowali i decydują o przyszłości naszego państwa kiedyś będziesz stara i zobaczysz jak Cię zaboli gdy młodzi, otwarci i postępowi schowają Ci dowód osobisty. Albo jak wyślą do lekarza z poleceniem eutanazji ze słowami "przecież to dla dobra babci". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Informacje szczegolowe UM IP: *.ericsson.net 04.10.07, 12:55 www.bip.krakow.pl/?dok_id=3276&sub_dok_id=3276&sub=procedura&proc=SA-30 Oto link to konkretnej procedury. Znajduje sie tam rowniez wniosek do wypelnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
alleksia WAŻNE informacje dla zainte 04.10.07, 13:44 UWAGA!!! Jezeli chcesz sie po prostu dopisac do listy wyborczej w Krakowie, to należy to załatwić do 11października (jednorazowe głosowanie) do 15 jesli chodzi o wpisanie na stale na listy w Krakowie. Informacje te dostalam. Miejscem gdzie mozna to zrobić jest Al. Powstania Warszawskiego 10(ulica pomiedzy Rondem Mogilskim i Grunwaldzkim), pierwsze piętro, okienko nr 61 lub 62, godziny urzedowania 8-15. Wszystkie te informacje dzwoniąc do Wydziału Spraw Administracyjnych miasta Krakowa pod nr 012-616-9320. Pozdrawiam serdecznie No tak, życie - mam wrażenie - zabawia się naszym kosztem:)ale nie twierdzę, że nie przy odrobine naszej akceptacji:) Odpowiedz Link Zgłoś
hjakubek Re: Studenci do urn! 04.10.07, 15:33 nie musi być poświadczone notarialnie!!!!! tu info!www.glosujbezmeldunku.pl/ i wiem - bo załatwiałam właśnie w urzędzie gminy dla córki.. bez problemów Odpowiedz Link Zgłoś
syfopis [...] 04.10.07, 17:00 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RUDYNIECZERWONY KUKU IP: 83.238.175.* 04.10.07, 19:10 PIS WYGRA I NIE MA TEJ CAłEJ ZGRAI MARCOWYCH DOCENTóW I JARUZELSKICH PROFESORóW. ALE KUKU. PRAWDA?!PRAWDA!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OUVER POMYśL IP: 83.238.175.* 04.10.07, 19:13 A RESZTA BEDZIE TAK JAK MA BYć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oliv Studenci do urn! IP: *.v-lo.krakow.pl 09.10.07, 13:21 Cala ta kampania wyprowadza mnie z rownowagii. Agresywnosc argumentow, brak konkretow, brak brania na siebie odpowiedzialnosci za swoje zachowanie slowa i obietnice... Jak slysze wypowiedzi w stylu: wiekszosc opinii publicznej uwaza ze pan X wygra z panem Y, czy Pan Z jest juz skonczony to krew mnie zalewa. Ani opcja A ani B ani C nie dorosla jak widac do czegokolwiek, a juz na pewno nie powinna brac sie za polityke i rzadzenie trzydziestoparo milionowym krajem. Czy Oni mysla ze ludzie poglupieli do reszty? Nie interesuja mnie uklady, praszczury i przodkowie kandydatow czy to ile kto gdzies wypil. Prosze o konkrety - co chcecie ludzie zrobic, jak chcecie to zrobic i kiedy chcecie to zrobic. Co zrobicie dla mnie, dla mojej zony czy sasiada zeby zylo sie GODNIE. 28 lat, 17 lat nauki i studiowania i pensja 450zl na reke w szkole na pol etatu. To jest polska rzeczywistosc. Nie III ani IV RP tylko taka zwykla codzienna ktorej nie chce zamieniac na zaden inny kraj. Dlatego pojde i zaglosuje. To jest MOJE prawo, ktorego zaden polityk jeszcze mi nie odebral. Tak latwo nie zamierzam go oddac! Odpowiedz Link Zgłoś
agham Studenci do urn! 09.10.07, 22:56 a skąd taki student/ka z "skąś tam" ma wiedzieć w której dzielnicy miasta mieszka ?? Odpowiedz Link Zgłoś
cartahena Re: Studenci do urn! 09.10.07, 23:07 Niech sie zapyta sasiadow, a nie udaje glupa. Od studenta wymaga sie troche wiecej nize znajomosci miejsca, gdzie znajduje sie najblizsza knajpa, czyz nie? Zenujace... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Azazel Re: Studenci do urn! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 00:35 NIE ZAGŁOSUJĘ NA PIS !!! To przez nich i tylko przez nich nie mamy STYPENDIÓW UNIJNYCH, to HAŃBA i NAJLEPSZY OBRAZ JAK TA PARTIA DBA o ZWYKŁYCH LUDZI !!! Odpowiedz Link Zgłoś