Dodaj do ulubionych

Studenci do urn!

IP: *.adsl.inetia.pl 04.10.07, 00:00
ten artykul powinien byc w pracie ogolnokrajowej, a nie w lokalnym dodatku do
gazety. Nie tylko w krakowie studiuja studenci
Obserwuj wątek
    • Gość: Wlodek Re: Studenci do urn! IP: *.chello.pl 04.10.07, 00:16
      Zgadzam się. Wrzucie ten artykuł Panowie redaktorzy na pierwszą stronę portalu i
      w piątek zamieście w wydaniu papierowym oraz w Metrze. To by studentom o wiele
      bardziej ułatwiło życie.
    • Gość: student23 Skorzystam i zagłosuje na PiS IP: *.kolornet.pl 04.10.07, 02:35
      trzeba korzystac ze swojego prawa wyborczego.
      • Gość: chris30 Re: Skorzystam i zagłosuje na PiS IP: *.if.uj.edu.pl 04.10.07, 10:50
        Widzisz, właśnie o to chodzi, żebyś mógł zagłosować na kogo chcesz.
        Tym się różni to forum od wielu innych, że uważamy aktywność
        polityczną ludzi wykształconych za wartość samą w sobie, niezależnie
        od ich poglądów. I nie dodajemy patronizująco (jak onomatopej), że
        starsi są napewno mądrzejsi. Ja mam 63 lata i wiem doskonale, że ani
        na postkomunistów, ani na PiS nigdy nie zagłosuję. Ale Ty musisz sam
        wybrać!
        • Gość: onomatopej Re: Skorzystam i zagłosuje na PiS IP: *.autocom.pl 04.10.07, 10:57
          >I nie dodajemy patronizująco (jak onomatopej), że
          >starsi są na pewno mądrzejsi. Ja mam 63 lata i wiem doskonale, że ani
          >na postkomunistów, ani na PiS nigdy nie zagłosuję

chris, masz rację. Nie wszyscy starsi są mądrzejsi. Niczym młodzi
          niedoświadczeni. Mając 63lata pamięta Pan jak często wykorzystywano naiwność i
          brak doświadczenia młodych. I kto z tej naiwności korzystał.
        • Gość: raj Re: Skorzystam i zagłosuje na PiS IP: *.lama.net.pl 04.10.07, 12:39
          > Widzisz, właśnie o to chodzi, żebyś mógł zagłosować na kogo chcesz.

Problem jest jeden - że dla wielu ludzi po prostu *nie ma na kogo* głosować
          wśród obecnych partii politycznych. Nie ma takiej partii, na którą *chciałbym*
          zagłosować. Chcę głosować, ale nie mam na kogo. Mogę głosować tylko na zasadzie
          "mniejszego zła" - ale bo ja wiem, która z partii będzie mniejszym złem dla tego
          kraju? Każda już zdążyła się pokazać od negatywnej strony... (pomijam partie,
          które nigdy jeszcze nie były przy władzy i nie mają praktycznie na to szans, i
          dlatego chwalą się, że nigdy nic nie zepsuły...)
          Irytują mnie publikowane w "Wyborczej" wypowiedzi różnych znanych osób
          namawiające do tego, żeby głosować. Mnie tam nie trzeba przekonywać, żeby
          głosować - niech lepiej taki jeden z drugim mądry powie, NA KOGO głosować, żeby
          nie dopuścić do kontynuowania sytuacji, która jest obecnie? Bo ja nie widzę
          realnej możliwości... Zdyscyplinowany, nie mający żadnych wątpliwości i święcie
          wierzący w swego idola elektorat PiS-u prawdopodobnie i tak odniesie
          zwycięstwo... :(
          • Gość: onomatopej Re: Skorzystam i zagłosuje na PiS IP: *.autocom.pl 04.10.07, 12:53
            zawsze nie będzie na kogo głosować. Uwierz mi - zawsze. Bo nigdy nie będzie
            idealnie. Myślisz że w jakimkolwiek demokratycznym kraju ludzie mają łatwiej?
            Wybierz tych którzy wg Ciebie lepiej zadbają o Polskę, Ciebie i z którymi sie
            bliżej identyfikujesz. Nawet jeśli nie wszystko Ci się w danej opcji podoba.
            Chyba że sam stworzysz swoja partię, ale wtedy komuś innemu Ty nie będziesz sie
            podobał.
            Myśl i wybieraj świadomie.
            • Gość: raj Re: Skorzystam i zagłosuje na PiS IP: *.ap.krakow.pl 04.10.07, 17:12
              > zawsze nie będzie na kogo głosować. Uwierz mi - zawsze. Bo nigdy nie będzie
              > idealnie. Myślisz że w jakimkolwiek demokratycznym kraju ludzie mają łatwiej?

Mają łatwiej. Bo mają - z reguły - polityków, których oprócz dokopania
              przeciwnikom i nachapania się jak najwięcej interesuje też merytoryczna strona
              tego, co robią. Jakby to nie brzmiało banalnie - tamtejszych polityków na ogół
              jednak interesuje dobro kraju. Polska polityka - w przeciwieństwie do tego - to
              zamknięty światek, który funkcjonuje w swoim własnym kółku. Cokolwiek robią
              polscy politycy, nie biorą pod uwagę, jaki skutek to będzie miało dla
              społeczeństwa, tylko na ile to zaszkodzi przeciwnej partii. I z tego punktu
              widzenia podejmują wszelkie działania. Czy ludzie faktycznie będą mieli przez to
              lepiej, czy gorzej, to ich z reguły nie interesuje. Ich świat to wyłącznie
              gierki, które toczą między sobą.
              I dlatego w Polsce nie ma na kogo głosować.

> Wybierz tych którzy wg Ciebie lepiej zadbają o Polskę, Ciebie i z którymi sie
              > bliżej identyfikujesz. Nawet jeśli nie wszystko Ci się w danej opcji podoba.

Właśnie ze względu na to, co napisałem powyżej, nie mam z kim się identyfikować.
              Identyfikowałbym się z partią, która miałaby jakiś sensowny pomysł na Polskę.
              Niestety, każda z partii ma tylko mniej lub bardziej sensowne pomysły na
              niszczenie swoich wrogów, nic więcej. Albo nie ma w ogóle żadnego pomysłu na
              nic, tak jak np. obecnie PO.
        • 6x9 zagłosuję na Samoobronę ;-) 04.10.07, 22:08
    • Gość: onomatopej Kobiety na traktory! IP: *.autocom.pl 04.10.07, 08:16
      Popieram jak najbardziej korzystanie z prawa głosu ale cała ta akcja mnie śmieszy.
      Tyle było wyborów przed październikiem 2007 roku i jakoś nikt nie dawał wolnego
      z tej okazji.

Jak widać mobilizacja na całego by ratować kraj przed... właśnie przed czym?
      Przed PIS a może lepiej ratować kraj przed SLD, może przed PO?

Młdzi jak dorosną i zmądrzeją to zobaczą że świat nie taki prosty jak go maluje
      Wybiórcza i Michnik a historia to nie tylko dwadzieścia kilka lat ich życia.
      • Gość: havi Re: Kobiety na traktory a studenci do urn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.07, 09:24
        a co to zle ze promuje sie wybory na uczelniach?
        czyżbyś widział zagrożenie liczebne dla pan w wełnianych beretach?
        Wybory Będą bardziej reprezentatywne dla kraju.
      • kaplanka1 Re: Kobiety na traktory! 04.10.07, 11:41
        Co, już obleciał Cię strach, że Twój ukochany i wspaniały PIS nie
        wygra wyborów? Ja ogromnie się cieszę, że w końcu ktoś pomyślał o
        tym by studenci wzięli udział w wyborach. To straszne że stare
        babcie i dziadkowie decydowali i decydują o przyszłości naszego
        państwa. Przecież ten kraj ma służyć wszystkim, a młodzi są
        przyszłością, a niestety oni mają często stosunek ambiwalentny.
        Teraz jednak jest taki czas, żę trzeba iść na wybory właśnie
        dlatego, bo Polska jest w niebezpieczeństwie!
        • Gość: onomatopej Re: Kobiety na traktory! IP: *.autocom.pl 04.10.07, 11:53
          > Co, już obleciał Cię strach, że Twój ukochany i wspaniały PIS

wykształciuchy, tylko PIS i PIS. Wmawiasz mi że jestem zwolennikiem PIS, użyj
          rozumu lub rozumku. Nie muszę być zwolennikiem PIS. Może korwina?

>To straszne że stare babcie i dziadkowie decydowali i decydują o przyszłości
          naszego państwa
          kiedyś będziesz stara i zobaczysz jak Cię zaboli gdy młodzi, otwarci i postępowi
          schowają Ci dowód osobisty. Albo jak wyślą do lekarza z poleceniem eutanazji ze
          słowami "przecież to dla dobra babci".
    • Gość: gosc Informacje szczegolowe UM IP: *.ericsson.net 04.10.07, 12:55
      www.bip.krakow.pl/?dok_id=3276&sub_dok_id=3276&sub=procedura&proc=SA-30

Oto link to konkretnej procedury. Znajduje sie tam rowniez wniosek
      do wypelnienia.
    • alleksia WAŻNE informacje dla zainte 04.10.07, 13:44
      UWAGA!!!
      Jezeli chcesz sie po prostu dopisac do listy wyborczej w Krakowie,
      to należy to załatwić do 11października (jednorazowe głosowanie) do
      15 jesli chodzi o wpisanie na stale na listy w Krakowie. Informacje
      te dostalam. Miejscem gdzie mozna to zrobić jest Al. Powstania
      Warszawskiego 10(ulica pomiedzy Rondem Mogilskim i Grunwaldzkim),
      pierwsze piętro, okienko nr 61 lub 62, godziny urzedowania 8-15.
      Wszystkie te informacje dzwoniąc do Wydziału Spraw Administracyjnych
      miasta Krakowa pod nr 012-616-9320.
      Pozdrawiam serdecznie

No tak, życie - mam wrażenie - zabawia się naszym kosztem:)ale nie
      twierdzę,
      że nie przy odrobine naszej akceptacji:)
    • hjakubek Re: Studenci do urn! 04.10.07, 15:33
      nie musi być poświadczone notarialnie!!!!!
      tu info!www.glosujbezmeldunku.pl/
      i wiem - bo załatwiałam właśnie w urzędzie gminy dla córki..
      bez problemów
      • syfopis [...] 04.10.07, 17:00
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: RUDYNIECZERWONY KUKU IP: 83.238.175.* 04.10.07, 19:10
      PIS WYGRA I NIE MA TEJ CAłEJ ZGRAI MARCOWYCH DOCENTóW I JARUZELSKICH PROFESORóW.
      ALE KUKU. PRAWDA?!PRAWDA!?
    • Gość: OUVER POMYśL IP: 83.238.175.* 04.10.07, 19:13
      A RESZTA BEDZIE TAK JAK MA BYć
    • Gość: Oliv Studenci do urn! IP: *.v-lo.krakow.pl 09.10.07, 13:21
      Cala ta kampania wyprowadza mnie z rownowagii. Agresywnosc argumentow, brak
      konkretow, brak brania na siebie odpowiedzialnosci za swoje zachowanie slowa i
      obietnice... Jak slysze wypowiedzi w stylu: wiekszosc opinii publicznej uwaza ze
      pan X wygra z panem Y, czy Pan Z jest juz skonczony to krew mnie zalewa. Ani
      opcja A ani B ani C nie dorosla jak widac do czegokolwiek, a juz na pewno nie
      powinna brac sie za polityke i rzadzenie trzydziestoparo milionowym krajem. Czy
      Oni mysla ze ludzie poglupieli do reszty? Nie interesuja mnie uklady, praszczury
      i przodkowie kandydatow czy to ile kto gdzies wypil. Prosze o konkrety - co
      chcecie ludzie zrobic, jak chcecie to zrobic i kiedy chcecie to zrobic. Co
      zrobicie dla mnie, dla mojej zony czy sasiada zeby zylo sie GODNIE.

28 lat, 17 lat nauki i studiowania i pensja 450zl na reke w szkole na pol etatu.
      To jest polska rzeczywistosc. Nie III ani IV RP tylko taka zwykla codzienna
      ktorej nie chce zamieniac na zaden inny kraj.

Dlatego pojde i zaglosuje. To jest MOJE prawo, ktorego zaden polityk jeszcze mi
      nie odebral. Tak latwo nie zamierzam go oddac!
    • agham Studenci do urn! 09.10.07, 22:56
      a skąd taki student/ka z "skąś tam" ma wiedzieć w której dzielnicy
      miasta mieszka ??
      • cartahena Re: Studenci do urn! 09.10.07, 23:07
        Niech sie zapyta sasiadow, a nie udaje glupa. Od studenta wymaga sie
        troche wiecej nize znajomosci miejsca, gdzie znajduje sie najblizsza
        knajpa, czyz nie? Zenujace...
    • Gość: Azazel Re: Studenci do urn! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 00:35
      NIE ZAGŁOSUJĘ NA PIS !!! To przez nich i tylko przez nich nie mamy STYPENDIÓW
      UNIJNYCH, to HAŃBA i NAJLEPSZY OBRAZ JAK TA PARTIA DBA o ZWYKŁYCH LUDZI !!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka