Dodaj do ulubionych

Torowisko na Teligi...

IP: *.ramtel.com.pl / 172.20.6.* 17.07.03, 18:03
... jest w katastrofalnym stanie! Jadąc w kierunku Bieżanowa (na zakręcie)
jest zwichrowany tor, który w każdej chwili grozi wykolejeniem składu.
Przesunięciu uległo kilka podkładów - ciekaw jestem jak to się stało. Loki,
rzuć na to okiem, zdaje się, że masz tam dość blisko.
Obserwuj wątek
    • kalarep Re: Torowisko na Teligi... 17.07.03, 20:07
      Jade tamtędy codziennie przynajmniej 2 razy .. zdarza się więcej, i zgadzam
      się.. że nie zaciekawie to wygląda, ale nie słyszałem o żadnych planach
      naprawy tego ..a powdó prosty .. zima lato zima lato .. :) .. a to sy się
      kurczą i rozprężają ....
      • yogy Re: Torowisko na Teligi... 17.07.03, 22:00
        kalarep napisał:

> Jade tamtędy codziennie przynajmniej 2 razy .. zdarza się więcej, i zgadzam
        > się.. że nie zaciekawie to wygląda, ale nie słyszałem o żadnych planach
        > naprawy tego ..a powdó prosty .. zima lato zima lato .. :) .. a to sy się
        > kurczą i rozprężają ....
        >
        >

Niby jest ograniczeni do 10km.h w tym miejscu, ale kłopot jest w nocy, bo to są
        małe tabliczki na drutach trakcji. Szkoda, bo ten zakręt był bardzo fajny,
        dobrze wyprofilowany i szybki...:-)
        • Gość: Locutus Re: Torowisko na Teligi... IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 17.07.03, 23:55
          Niestety...

Chociaż wiecie co... z punktu widzenia juzera linii - tramp się tam koszmarnie
          wlecze, lekko nim trzęsie, ale w sumie jest okej... Wybaczcie, że nie będę
          obiektywny, ale właśnie wróciłem z Sosnowca - a przy tamtejszych torach odcinek
          na Teligi wypada jak Kurdwanów przy Pleszowie... widziałem tam takie przerwy w
          ciągłości toru, takie boczne przesunięcia (o zwykłym pogięciu nie wspominając),
          że tramp nie powinien mieć fizycznego prawa tam przejeżdżać... a jednak
          jeździ...

:-/

Pozdrawiam.
          LOKI
    • Gość: ADAŚ Torowisko na Teligi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.03, 22:41
      Ktoś spartaczył, ale winnych nie ma jak ukarać. Standard w Polsce.
      Wyć się chce w takich sytuacjach.
    • Gość: Locutus WYNIKI INSPEKCJI IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 18.07.03, 15:42
      Byłem. Sprawdziłem. Nie załamałem się. Torowisko jest faktycznie wygięte w bok,
      ale obie szyny są wygięte w tę samą stronę... szczerze mówiąc nie wygląda to aż
      tak tragicznie.

W przybliżeniu wygląda to mniej-więcej tak: :-P

| |
      | |
      | |
      ( (
      | |
      | |
      | |
      • kalarep Re: WYNIKI INSPEKCJI 18.07.03, 19:32
        Dzisiaj doznałem tam takiej shizy że aż dziewczyna się pytała co mi się
        stało .. jade jade .. zawsze stoje przy kabinie motormana więc widze ile
        jedzie .. i wjeżdza on w ten zakręt z 25 na godzinke .. już mi się coś to za
        szybko zdawało .. a tu nagle huuuk .. tak grzmotło .... koleś tram zatrzymał
        parzy się ludzie wystraszeni a tu babci spadła laska na ziemie ... i się
        śmiała :D .. no to .. a ja już miałem wizje pędzenie piesz dalej ;p
        • Gość: Locutus Re: WYNIKI INSPEKCJI IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 18.07.03, 22:51
          Stary, za dużo się naoglądałeś filmów sensacyjnych... speed i takie tam :-D

W gopie jeżdżą po o wiele gorszych torowiskach i się nic nie dzieje...

Pozdrawiam!
          LOKI
          • kalarep Re: WYNIKI INSPEKCJI 19.07.03, 08:41
            Gość portalu: Locutus napisał(a):

> Stary, za dużo się naoglądałeś filmów sensacyjnych... speed i takie tam :-D
            >
            > W gopie jeżdżą po o wiele gorszych torowiskach i się nic nie dzieje...

.. praiwe w kazym mieście jeździ się gorzej:P (oprócz Wawy-moim zdaniem) ..
            ale Powstania Warszawskiego to cała jest w takich przekrzywieniach .. i nikt
            tam nie panikuje ;p
            • Gość: Locutus Re: WYNIKI INSPEKCJI IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 19.07.03, 23:38
              Dzisiaj sobie jechałem #21 na odcinku CAHTS - Kopiec Wandy... a potem łaziłem
              po pętli... mniamniuśne... nawet GOP się może schować :-]

Pozdrawiam!
              LOKI
              • Gość: mouset Re: WYNIKI INSPEKCJI IP: 62.233.183.* 20.07.03, 18:44
                Heh, ajaka jest fajna wieczorkiem, to dopiero bedą fajne foty jak zawracać tam
                będzie np. 22
                • Gość: Locutus Re: WYNIKI INSPEKCJI IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 21.07.03, 01:24
                  Umówim się tam na miłośnicze pifko wtedy? Każdy przyniesie we własnym zakresie
                  of korz, bo najbliższy bar to chyba Meksyk :-P

Pozdrawiam!
                  LOKI
    • Gość: Locutus 2011 ofiarą pokrzywionych torów. IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 20.07.03, 17:05
      Wypieprzył się na łuku. Autobiusty, jak zwykle, kursowały przez pętlę
      tramwajową. Chwali się postawa kiermana, który przy przystankach tramwajowych
      wysiadał i donośnym głosem informował stojących tam pasażerów o sytuacji...

Myślałem, że ZDiK i MPK wyciągną z tego zdarzenia jakiś wniosek - wniosek,
      który narzuca się już od dłuższego czasu - należy dokonać bieżącej naprawy toru
      na tym odcinku. Niestety... przez chwilę zbyt wysoko oceniłem jebanych
      urzędasów... pierdolone biurwy zadecydowały, że do Bieżanowa mogą kursować
      wyłącznie akwaria... już po przywróceniu ruchu skunksy na trójce nadal
      zawracały w Prokocimiu, po czym... zjeżdżały do zajezdni. Podmieniły je
      akwaria. No chuj im w dupę!!!

Panowie! Pierdolę! Od dzisiaj przesiadam się na busy. Stwierdzam, że busiarze
      wykazują się dużo większą inteligencją od konsorcjum ZDiK+MPK i o wiele
      bardziej dbają o klientów.

Pozdrawiam.
      LOKI (wściekły)
      • Gość: mouset Re: 2011 ofiarą pokrzywionych torów. IP: 62.233.183.* 20.07.03, 18:07

> Wypieprzył się na łuku. Autobiusty, jak zwykle, kursowały przez pętlę
        > tramwajową.
        No to proroczy wątek

> Myślałem, że ZDiK i MPK wyciągną z tego zdarzenia jakiś wniosek - wniosek,
        > który narzuca się już od dłuższego czasu - należy dokonać bieżącej naprawy
        toru na tym odcinku. Niestety... przez chwilę zbyt wysoko oceniłem jebanych
        > urzędasów... pierdolone biurwy zadecydowały, że do Bieżanowa mogą kursować
        > wyłącznie akwaria... już po przywróceniu ruchu skunksy na trójce nadal
        > zawracały w Prokocimiu, po czym... zjeżdżały do zajezdni. Podmieniły je
        > akwaria. No chuj im w dupę!!!
        Czy ten odcinek był kiedykolwiek remontowany?

> Panowie! Pierdolę! Od dzisiaj przesiadam się na busy. Stwierdzam, że busiarze
        > wykazują się dużo większą inteligencją od konsorcjum ZDiK+MPK i o wiele
        > bardziej dbają o klientów.
        No to przekonałeś się, dawno mówiłem, że tylko prywatna komunikacja jest
        wolnorynkowa i frontem do klienta, pod warunkiem że ma rozkład którego
        przestrzega i bilety, tak już jest na dalekich i średnich dystansach, gorzej z
        krótkimi
        • Gość: Locutus OKRADAĆ ZŁODZIEI!!! IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 20.07.03, 18:39
          Buu... torowisko było remontowane niedawno. Nie zrobiono wtedy tylko pętli w
          Bieżanowie (co było głupotą). Ale kładąc tory na łuku ktoś nie wziął pod uwagę
          rozszerzalności tempereaturowej materiału... i teraz w zimie wsio jest oki, a w
          lecie nie da się tu jeździć, bo tory się wybrzuszają w bok...

Nie kupię już nigdy w życiu ani jednego biletu MPK! Będę jeździł na gapę! Nie
          zapłacę za taką jakość usług! I z chęcią ich sam okradnę!

Pozdrawiam!
          LOKI
          • Gość: mouset Re: OKRADAĆ ZŁODZIEI!!! IP: 62.233.183.* 20.07.03, 18:45
            Z gapą to akurat nic nie wskórasz, znam kilka osób jeżdżące od lat bez biletu,
            o takich porach jak 5 rano czy 22, a kanarów nie ma
            • kalarep Re: OKRADAĆ ZŁODZIEI!!! 20.07.03, 18:55
              Dokładnie .. ehh ciekaw jestem czy coś kutasy jedne wywnioskują .. bo prócz
              tabliczki 10km/h chyba im sie nic nie chce wiecej zrobic ... jak byś LOKI
              zobaczył ze coś tam grzebią napisz na forum ja też .. bo jak już nie raz
              mówiłem baardzo czesto tam bywam :) pozdrawiam
              • Gość: mouset Re: OKRADAĆ ZŁODZIEI!!! IP: 62.233.183.* 20.07.03, 18:58
                Qrna dopóki jest 19 bomb w ruchu to można obstawić 6 i 24 przy 2 rezerwach, ale
                jak będzie ich 27, to "3" musi jeździć bombowa!!!
                Bedzie jak z przegubowymi jelczami
                • Gość: Locutus Re: OKRADAĆ ZŁODZIEI!!! IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 21.07.03, 01:26
                  Ano będzie... kogo to obchodzi, że bomba jest bardziej ekonomiczna i mniej
                  prądożerna? Nikogo... a potem tylko narzekania na brak pieniędzy. DEBILE,
                  KURWA! Już teraz na szóstce bujają się w dni powszednie stopiątki, a skunksy
                  sterczą w zajezdni i są oszczędzane...
                  • Gość: mouset Re: OKRADAĆ ZŁODZIEI!!! IP: 62.233.183.* 21.07.03, 01:44
                    Wierząc opiniom że bomba to 2,5 "105" (wg zużycia tlenu to dla mnie 1,5 "105")
                    mam mieszane uczucia co do puszczenia na "6"
                    • Gość: Locutus Re: OKRADAĆ ZŁODZIEI!!! IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 21.07.03, 23:47
                      Dokładnie... powinny pójść na trzynastkę...

Chociaż nie! Na szesnastkę! Tak! To jest myśl! SKUNKSY NA SZESNASTKĘ!!! ROTFL

Pozdrawiam!
                      LOKI ]:->
                      • Gość: mouset Re: OKRADAĆ ZŁODZIEI!!! IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 22.07.03, 10:29
                        no i na 21 rzecz jasna w szczycie
                        • Gość: Locutus OCZYWIŚCIE! n/t IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 23.07.03, 01:34
                      • kalarep Re: OKRADAĆ ZŁODZIEI!!! 23.07.03, 09:57

> Dokładnie... powinny pójść na trzynastkę...
                        >
                        > Chociaż nie! Na szesnastkę! Tak! To jest myśl! SKUNKSY NA SZESNASTKĘ!!! ROTFL
                        >
                        > Pozdrawiam!
                        > LOKI ]:->

Co TY !!! skunksy na 428 !!!!!!!!!!!!! to jest to !!
            • Gość: Locutus Re: OKRADAĆ ZŁODZIEI!!! IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 21.07.03, 01:27
              No właśnie o to chodzi - będę latami jeździł bez biletu, a oni mnie nie
              złapią... przez te lata moja osoba przyniesie im tysiące złotych strat! ROTFL

Pozdrawiam.
              LOKI (smutny)
      • Gość: markotny Re: 2011 ofiarą pokrzywionych torów. IP: *.chello.pl 23.07.03, 22:16
        jechałem wieczorkiem do chałupki i jazda po łuku jak po sznurku. Chyba tor
        zrobili, ale tram wlecze sie niemiłościwie!!! Czy ktoś wie, moze ograniczenie
        postawiły debile o miesiąc za późno po wykolejueniu i gdy tor już dobry?
        Pieprzona biurwokracja. Powinni im dać ISO 25001 i certyfikat zgodności z
        normami szpitala Babińskiego.
        • Gość: Locutus Re: 2011 ofiarą pokrzywionych torów. IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 23.07.03, 23:33
          Też jechałem wieczorkiem (trzynastką o 21:18 spod Dworca) - tramp wlókł się
          strasznie i dlatego na zakręcie dało się wyczuć tylko nieznaczne drgnięcie...
          gdyby pojechał z prędkością 30 kmph, to zatrzęsłoby nim gorzej niż w GOPie... a
          gdyby wjechał w zakręt z taką prędkością, jaką planowali jego budowniczy,
          tworząc wyprofilowanie, to poleciałby hen przed siebie z torów...

NIESTETY NIC NIE ZROBIONO :-(
          • Gość: mouset Re: 2011 ofiarą pokrzywionych torów. IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 24.07.03, 09:23
            Do Kretyna Lipca
    • dziamber Re: Torowisko na Teligi... 23.07.03, 14:18
      Na tym zalamaniu juz bylo wykolejenie.A jesli chodzi o torowisko na odcinq
      CAHTS do Pleszowa to mam zdjecia kazdego niebezpieczniejszego skrawka tej trasy.
      • Gość: mouset Re: Torowisko na Teligi... IP: *.cm-uj.krakow.pl 23.07.03, 15:37
        dziamber napisała:

> Na tym zalamaniu juz bylo wykolejenie.A jesli chodzi o torowisko na odcinq
        > CAHTS do Pleszowa to mam zdjecia kazdego niebezpieczniejszego skrawka tej
        trasy
        > .

Boże to chyba zużyłaś 100 rolek filmu, ROTFL

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka