Gość: E319 Dramatyczne sceny w autobusach nocnych IP: *.windtelecom.pl 04.12.07, 12:46 To jest jakiś flashmob. Sztucznie zebrany tłum. Korzystam z komunikacji nocnej w Krakowie i jestem zadowolony z jej funkcjonowania. Nie wiem czy autobusy omijające rynek jeżdżą puste czy też nie, bo nimi nie jeździłem nigdy. Ale te jeżdżące przez centrum spełniają swoją rolę optymalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruben Re: Dramatyczne sceny w autobusach nocnych IP: *.n4u.krakow.pl 04.12.07, 13:26 Gość portalu: E319 napisał(a): > To jest jakiś flashmob. Sztucznie zebrany tłum. Korzystam z >komunikacji nocnej w Krakowie i jestem zadowolony z jej >funkcjonowania. Nie wiem czy autobusy omijające rynek jeżdżą puste >czy też nie, bo nimi nie jeździłem nigdy. Ale te jeżdżące przez >centrum spełniają swoją rolę optymalnie. OMG! :o jak tak sądzisz, to wychodzi na to, że w Krakowie jest najwięcej flashmob'ów na świecie. Każdy weekend po kilkanaście razy w nocy. Co za dziwne zachowanie?! :o Ostatnio jak musiałem skorzystać, to dobrze że wsiadłem przy Bagateli, bo przy LOcie i Dworcu bym nie wszedł, a 4 przystanki jakie musiałem pokonać, spędziłem wciśnięty w szybę. Nie było zbyt miło. A płacąc za kurs (bilet sieciowy) mam chyba prawo wymagać choć tyle, żeby móc swobodnie oddychać i mieć choć 0,5 m2 dla siebie w autobusie, czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pikpok Podaj sie do dymisji pajacu! IP: *.multimo.gtsenergis.pl 04.12.07, 12:48 "Tendencyjny. Z naszej wiedzy wynika, że nie ma problemu - ocenił." - oto "madrość" urzednicza... Ten gosc nie nadaje sie na wójta w Koziej Woli a co dopiero na wiceprezydenta Krakowa. Ignorant na bakier z rzeczywistoscią. Razem z lesnikiem T. tworza zgrabny tandem tylko dlaczego na litosc boska tacy ludzie mają decydowac o zyciu w tym miescie? Kraków zasługuje na normalność - no ale to jak widac jest najtrudniej osiągnąć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eli Re: Podaj sie do dymisji pajacu! IP: *.220-200-80.adsl-dyn.isp.belgacom.be 04.12.07, 17:29 Gość portalu: Pikpok napisał(a): > tylko dlaczego na litosc boska tacy ludzie > mają decydowac o zyciu w tym miescie? Lud ma wladze taka jaka sobie wybral. A ci ludzie co sie tlocza i narzekaja, urzedasy maja gdzies, bo oni nawet nie glosuja, a jak juz zaglosuja to na takich samych glabow jak oni sami. Wiec potem maja dokladnie to co sami chcieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentka Re: Podaj sie do dymisji pajacu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.07, 08:25 Tak POstanowiła "Krakowska Familia",więcej :www.jacekprezydent.bolgspot.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cdn Re: Podaj sie do dymisji pajacu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.07, 08:32 ma być www.jacekprezydent.blogspot.com Odpowiedz Link Zgłoś
prof_uj Dramatyczne sceny w autobusach nocnych 04.12.07, 12:51 jak sie chce, to sie da: wrocilem wlasnie z matecznika kapitalizmu czyli USA. Bilet nocny autobusowy (z mozliwoscia transferu w trakcie jazdy miedzy liniami) $1.75. Ilosc miejsc w autobusie ograniczona i scisle przestrzegana. Gdy w nocy zabraknie miejsc, podstawiaja natychmiast (do 5 min) dodatkowy. W trakcie jazdy kierowca krotkofalowka uprzedza kierowcow innych linii (!), ze beda mieli na przystankach przesiadkowych pasazerow z jego autobusu do zabrania... I to sie im oplaca, wiec pytam na co ida pieniadze MPK? Odpowiedz Link Zgłoś
placebo99 Lobby taksówkowe.... zasila kieszenie.... 04.12.07, 14:03 prof_uj napisał: > jak sie chce, to sie da: wrocilem wlasnie z matecznika kapitalizmu czyli USA. > Bilet nocny autobusowy (z mozliwoscia transferu w trakcie jazdy miedzy liniami) > $1.75. Ilosc miejsc w autobusie ograniczona i scisle przestrzegana. Gdy w nocy > zabraknie miejsc, podstawiaja natychmiast (do 5 min) dodatkowy. W trakcie jazdy > kierowca krotkofalowka uprzedza kierowcow innych linii (!), ze beda mieli na > przystankach przesiadkowych pasazerow z jego autobusu do zabrania... > I to sie im oplaca, wiec pytam na co ida pieniadze MPK? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Dramatyczne sceny w autobusach nocnych IP: *.geod.agh.edu.pl 04.12.07, 13:10 Zgłaszam jeszcze jedno źródło funduszy na brakujące autobusy: egzekwowanie mandatów za niewłaściwe parkowanie. Przepisy ruchu drogowego mówią, że ewentualne parkowanie na chodniku jest dopuszczalne, gdy pozostanie przejście dla pieszych o szerokości przynajmniej 1.5 m. Mandaty zebrane na jednej tylko al. Słowackiego wystarczyłyby na kilka autobusów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Dramatyczne sceny w autobusach nocnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.07, 13:14 Pytanie: Czemu Wiesio ma jeszcze prace. Najwyrazniej w swiecie jest niekompetentny. W Warszawie nocne w miare sprawnie chodza (tak jak od zawsze) ale komunikacja dzienna jest denna. Tez sie zastanawiam co to za debile prowadza stoleczna komunikacje. Odpowiedz Link Zgłoś
krakus24a Te sceny są wesołe 04.12.07, 13:31 ludzie wydają się na filmiku bardzo rozbawieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kr Re: Te sceny są wesołe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.07, 15:50 Tak - ludzie na filmie sie cieszą, bo udało im się wsiąść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Dramatyczne sceny w autobusach nocnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.07, 14:13 takie sceny w lodzi sa codziennie od rana do wieczora i nikt filmu jeszcze o tym nie zrobil:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drg303 Dramatyczne sceny w autobusach nocnych IP: 193.111.166.* 04.12.07, 14:15 Co to znaczy "zaglądnął"? Czy dialekt stosowany przez ludzi niewykształconych staje się już oficjalnym językiem dziennikarzy? Tak trudno napisać "zajrzał"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: StraszliwyBandzior Przestańcie się zachowywać jak stado baranów, IP: *.chello.pl 04.12.07, 14:31 a problem zniknie. Wszyscy w weekend do knajp. Wszyscy z knajp po nocy. Wszyscy bez kasy i nie stać na taksówkę. Wszyscy do autobusów i się dziwią że tłok... A wystarczy iść do knajpy co drugą sobotę - i nieprzepite pieniądze sprzed tygodnia wydać na taksówkę. Ach, byłbym zapomniał - musi być co tydzień. Taka tradycja... Odpowiedz Link Zgłoś
utanapisztin Dramatyczne sceny w autobusach nocnych 04.12.07, 14:38 Dlaczego punkt przesiadkowy mialby powstac na pl. Matejki, przeciez to chry pomysl. Mieszkam na pl. Matejki i nikomu nie zycze przystanku nawet dziennego pod oknem a co dopiero nocnego i to kilku lini, sa miejsca gdzie smialo mozna to urzadzic, np, na ul Pawiej przy Galerii Krakowskiej, gdzie do zamieszkalych kamienic jest o wiele dalej a odleglość z centrum prawie taka sama jak na pl. Matejki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sandej problem z p. Strowiczem jest taki że.... IP: *.ghnet.pl 04.12.07, 14:42 myśli, że zawsze on ma racje i nie przyjmuje do wiadomości innych uwag. Panie Starowicz... kompromitacja oj wielka kompromitacja... nie tylko jako vice-prezydent ale jako wykładowca również... Troche dystansu do siebie kazdy musi mieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toro Re: Biednemu wiatr w oczy.. i po co ten Bolek skak IP: *.fwgc.dot.ca.gov 04.12.07, 15:21 al przeez ten plot? czy to o to chodzilo ? cZy taka Polska byla marzeniem ? Nie wydaje mi sie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pRZEMEK Dramatyczne sceny w autobusach nocnych IP: *.chello.pl 04.12.07, 15:24 kPINA. tO SAMO JEST W AUTOBUS JEŻDZĄCYCH DO PĘTLI KSW. STAROWICZ DO ODSTRZAŁU, FACET Z NICZYM NIE UMIE SOBIE PORADZIC. PREZYDENT MAJCHROWSKI POWINIEN PATRZEĆ JAKICH LUDZI BIERZE DO PRACY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Dramatyczne sceny w autobusach nocnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.07, 15:28 No cóż wszyscy chcą wrócić po piwku do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tony Dramatyczne sceny w autobusach nocnych IP: *.bredband.comhem.se 04.12.07, 15:36 najwazniejsze, ze nasze warszawskie funkcjonuja, pieprzyc Krakow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KRK Czy niekompetentni urzędnicy, którzy o sytuacji... IP: *.zax.pl 04.12.07, 15:46 Czy niekompetentni urzędnicy, którzy o sytuacji w kwestiach za, które odpowiadają dowiadują się dopiero z internetu zaczną w końcu wylatywać z ciepłych stołków? Przydałby się w końcu w Krakowie ktoś kto się zna na transporcie, a nie powtarza bzdury jak jakaś sekretarka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubu Re: Czy niekompetentni urzędnicy, którzy o sytuac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.07, 16:13 Jedyną metodą byłoby zmuszenie urzędasów z tej instytucji, żeby co najmniej raz w tygodniu dojeżdżali do pracy komunikacją miejską. Ktoś w tym wątku napisał o prezydencie miasta Monachium, który jeździł do pracy tramwajem. Ostatnio władze Krakowa zastanawiają się, jak dorównać takim miastom, jak Barcelona czy Monachium właśnie. Może by tak od tego zacząć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Dramatyczne sceny w autobusach nocnych IP: *.chello.pl 04.12.07, 16:01 brak pieniedzy? to jakis zart. trzy razy tyle autobusow, wpuszczanie tylko przodem i konduktor sprzedajacy bilety. po 5zl od lebka i niech mi ktos powie ze sie nie oplaci. Odpowiedz Link Zgłoś
toja3003 ta, zawsze jest "tendencyjnie", w Gdańsku 04.12.07, 16:22 W Gdańsku chciałem sobie pojechać autobusem z lotniska do Wrzeszcza. Inna sprawa, że nie wiem czemu nazwali to lotnisko „Lech Walesa” a nie „Lech Wałęsa”. Chyba w Polsce nam polskich liter nie brakuje co? Mamy ustawę o języku i ten język jest dla nas, bo Francuzi czy Niemcy też piszą po swojemu, więc nie musimy się o nich troszczyć. Proszę to zmienić! No i podjeżdża koło 15-tej autobus, wsiadam, kupuję bilet, kosztuje to parę złotych a składa się taka taśma z odcinków po 70 groszy i kasuj teraz toto. Oczywiście ja wiem, że taśmę się składa i kasuje każdy odcinek ale gościu za mną tego nie wiedział i porwał to na fragmenty dosyć krótkie i nie chce mu kasownik kasować, więc mówię mu że trzeba głębiej wepchnąć. Jak wepchnął to mu całkiem bilecik wciągło i nie miał. No to dawaj z powrotem kupować nowe a tu pan kierowca mówi „nie mam już biletów, wszystkie wysprzedane”. Ludzie się pultają, jacyś cudzoziemcy w ogóle nie kumają o co chodzi, więc pan kierowca wstał z krzesełka i wydał oświadczenie: „przepraszam państwa ale nie mogłem przewidzieć sytuacji, że zabraknie biletów”. Jasne, że nie mógł. Kto by się domyślił, że w autobusie potrzebne są bilety? No więc ludzie pytają co mają robić a kierowca mówi „to proszę jechać bez biletów”. No to ludzie pytają „a jak przyjdzie kontrol?” To on na to „no nie wiem”. Część ludzi wpada zatem w łapy krążących wokół przystanku taksówkarzy, którzy oferują „tani” przejazd. Reszta zostaje, aż tu gruchnęła wieść, że autobus pojedzie za jakieś półtorej godziny (!). Czas płynie i ci co pokasowali bilety już mają je nieważne, bo w Gdańsku jak wiadomo są bilety „na czas”. Ładny obrazek co? A potem ten „szybki” autobus wahadłowy jedzie, nadkładając drogi, przez jakieś bloczki osiedlowe, zatrzymując się na każdym przystaneczku zamiast sprawnym kursem dojechać do celu. I to jest niby jedno z naszych czołowych lotnisk a ludzie gniotą się w maleńskiej sali odpraw, to jak my mamy zrobić te ME2012 i gdzie mają te czartery lądować z kibicami? Na łące? Odpowiedz Link Zgłoś
stachu44 Wyglada na to, ze w Krakowie nie bylo wyborow! 04.12.07, 16:30 I ekipa po bylym PZPR kieruje autobusami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Dramatyczne sceny w autobusach nocnych IP: *.lama.net.pl 04.12.07, 16:48 Jeżeli sobie nie radzą ? Wywalić , wymienić odpowiedzialnych za ten burdel. Przeciez za coś biorą pieniądze ? za prace , nie za siedzenie i za piękne oczy. Wstyd dla Krakowa z takich durnych włodarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ser Błazen Tajster i jego decyzje w ZDiT IP: *.devs.futuro.pl 04.12.07, 16:50 szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,51922.html?slowo=jAN+tAJSTER&&sort=data_od%20desc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomzur Dramatyczne sceny w autobusach nocnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.07, 17:13 a do borku fałęckiego zawsze sie prawie siedzi:):) trzeba o tym myslec wczesniej jak sie miejsce zamieszkania wybiera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip z Krakowa Dramatyczne sceny w autobusach nocnych IP: 149.156.86.* 04.12.07, 17:20 Witajcie! Fakt, jakość przewozów nocnych w naszym mieście jest wątpliwa, żeby nie powiedzieć, że żadna. Do domu wracam 603-ą, a raczej w okolice domu, bo i tak muszę iść od autobusu ponad pół godziny. Wydaje mi się, że zaprezentowany materiał filmowy nie oddaje w pełni - nie wiem jak to określić - dwustronnej grozy sytuacji. Mianowicie wina nie leży tylko i wyłącznie po stronie MPK czy raczej Zarządu Komunikacji, który tak naprawdę wyznacza częstotliwość i trasy przewozów. Chodzi też o samych pasażerów, może tego na filmie nie widać, ale w znacznej mierze jest to pijana młodzież (nie licząc nikłej mniejszości jaką stanowią "ludzie pracujący" zmuszeni do korzystania z przewozu publicznego w godzinach nocnych). Gdyby pochylić sie - dosłownie - nad tym co zostaje w tych autobusach na pętli, to rzeczywiście nie można się dziwić niechęci do prowadzenia przewozu tej jakże specyficznej grupy. To się nie opłaca. Pozdrawiam Filip Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: me Dramatyczne sceny w autobusach nocnych IP: *.chello.pl 04.12.07, 17:48 stalam na tym przystanku 608..widzialam tego pana z kamera jak jechal....i do autobusu sie nie zmiescilam...cale szczescie ze 605 nie bylo az tak zapchane.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Doniesienie na policję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.07, 17:49 Jazda tym autobusem zagraża życiu, drzwi nie były zamknięte, a liczba osób przekroczyła limit - widać na filmie, więc nic dodać... Jakby taki ścisk był w busie to by kierowca zaraz dostał mandat, a tu? To jest równouprawnienie? A ten tajsterroryusta razem z majaczyrowskim chcą cały ruch z busów przerzucić na MPK... tylko chyba nie wiedzą ile ludzi jeździ busami Odpowiedz Link Zgłoś
miejscowy2 W nocy się śpi, a nie szlaja po mieście. 04.12.07, 18:38 ktoś kto ciężko w dzień pracuje to normalnie nie korzysta z takich "atrakcji". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smok Rada z Warszawy: dymisja tego pana IP: *.acn.waw.pl 04.12.07, 19:36 i dyscyplinarne zwolnienie paru łebków odpowiedzialnych za transport publiczny. My w Wawce mamy takiego Wojciechowicza co jedego dnia na jakimś otwarciu snuje wielkie plany drogowe a drugiego mówi 'nie oszukujmy się' i wydłuża terminy o rok, dwa. Też do wymiany na lepszy model. Odpowiedz Link Zgłoś