gph 12.12.07, 10:53 podsmażonego ot, taka zachcianka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trooly Re: łoscypka bym zjadał. 12.12.07, 11:13 Cholerka, też bym zjadł łoscypka. Odpowiedz Link Zgłoś
gph Re: łoscypka bym zjadał. 12.12.07, 11:23 ale takiego łoscypka - łoscypka a nie jakieś badziewko :) Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.43 Re: łoscypka bym zjadał. 12.12.07, 12:12 Trzeba by się w górki przejechac ...no bo chyba chodzić dzis po nich to strach... gosia .. i bacówki dobrej poszukać :) g Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.43 Re: w zimie? 12.12.07, 12:22 jak trafisz do odpowiedniej - to i oscypka dostaniesz...:) gosia Odpowiedz Link Zgłoś
gph Re: w zimie? 12.12.07, 12:31 gosia.43 napisała: > jak trafisz do odpowiedniej - to i oscypka dostaniesz...:) yhym. chyba na zdjęciu :D Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.43 Malo masz wiary w siebie.... 12.12.07, 12:37 człowieku , alboś nigdy w górach w zimie nie był :) gosia Odpowiedz Link Zgłoś
gph Re: Malo masz wiary w siebie.... 12.12.07, 12:53 gosia.43 napisała: > człowieku , alboś nigdy w górach w zimie nie był :) hm. kobieto. ja się w górach wychowałem więc miarkuj swoją wiarę w siebie :D Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.43 Re: Malo masz wiary w siebie.... 12.12.07, 12:59 ..i nigdy nie jadłes w zimie oscypka ?!.... gosia a ja jadłam , a moja wiara w siebie ma się róźnie...jak w życiu..bywa..:) Odpowiedz Link Zgłoś
gph no, dobra. wyjaśnię. 12.12.07, 13:09 gosia.43 napisała: > ..i nigdy nie jadłes w zimie oscypka ?!.... > gosia nie jadłem gosiu w zimie oscypka bo w zimie oscypka najzwyczajniej w świecie nie ma. dlaczego nie ma oscypka? bo nie ma owczego mleka. to coś co jadłaś w zimie (swoją drogą fascynujace, że zakupiłaś to w "bacówce" bo nie wiem co normalny góral robiłby na zasypanej śniegiem łące) to ser zrobiony z krowiego mleka zwany gołką. tak że na następny raz jak już zaczniesz opowiadać o zimowych oscypkach to możesz tą opowieść przeplatać opisami gruszek na wierzbie. > a ja jadłam , a moja wiara w siebie ma się róźnie...jak w > życiu..bywa..:) no, bywa. jak wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.43 dobra.... 12.12.07, 13:19 jadlam w takim razie psedo-oscypka w pseudo- bacówce - ale goral byl prawdziwy i oscypek , czy gołka ( niech mu będzie jak chce) - smakował....W dobrym towarzystwie podobno wszystko smakuje..:) gosia a Ty jak... , z całym szacunkiem , ale jak bedziesz taki dosłowny i każde słowo analizowal i brał tak poważnie - to może trudno bedzie do wiosny , czy lata z tą tęsknotą za łoscypkiem wytrzymać...:) jak się nie ma co się lubi , to się lubi co się ma....;D pozdr. g Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: dobra.... 12.12.07, 13:37 Łoscypać owego, drażni Nasze podniebienia, a później fika na boki. Odpowiedz Link Zgłoś
gph Re: dobra.... 12.12.07, 13:46 trooly napisał: > Łoscypać owego, drażni Nasze podniebienia, a później fika na boki. no, jakby to było takie proste to już bym zajadał :D na pocieszenie dodam, że ser robiony z krowiego mleka ma smak dosyć podobny do oscypka. A biorąc pod uwagę że większość sprzedawanych "oscypków" jest sfałszowana to w zasadzie ciężko wyczuć różnicę. Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: dobra.... 12.12.07, 13:57 Teraz bajerujesz. Narobiłaś apetytu i wykręcasz się krowami, ładnie to tak? Stawiaj po jednym łoscypku, a i przednia gorzałka nie zawadzi. Nie bądź sknera, daj nam sera... Odpowiedz Link Zgłoś
gph Re: dobra.... 12.12.07, 14:16 trooly napisał: > Teraz bajerujesz. Narobiłaś apetytu i wykręcasz się krowami, ładnie > to tak? Stawiaj po jednym łoscypku, a i przednia gorzałka nie > zawadzi. Nie bądź sknera, daj nam sera... wystaw rogi :D Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.43 Re: dobra.... 12.12.07, 14:19 gph napisał: > wystaw rogi > :D na pierogi...:D gosia Odpowiedz Link Zgłoś
polski0001 Re: łoscypka bym zjadał. 12.12.07, 14:07 gph napisał: > podsmażonego > > ot, taka zachcianka Masz zachcianki jak kobieta w ciazy !!! Zjedz sobie precla :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
gph Re: łoscypka bym zjadał. 12.12.07, 14:18 polski0001 napisał: > Masz zachcianki jak kobieta w ciazy !!! > Zjedz sobie precla :-)) no a co? tylko kobity w ciąży mogą mieć zachcianki?? Odpowiedz Link Zgłoś
ochty Re: łoscypka bym zjadał. 12.12.07, 14:19 kup mleko kozie,napij sie. złagodzi brak łoscypka Odpowiedz Link Zgłoś
gph Re: łoscypka bym zjadał. 12.12.07, 14:21 ochty napisał: > kup mleko kozie,napij sie. > > złagodzi brak łoscypka nie trawiem zapachu koziego Odpowiedz Link Zgłoś
ochty Re: łoscypka bym zjadał. 12.12.07, 14:24 no prosze,prosze piesek francuski. cos za cos ewentualnie npij sie naparsteczek trunku "górskiego" i zakaszaj ogórkiem kiszonym , ich ci dostatek panocku. Odpowiedz Link Zgłoś
gph Re: łoscypka bym zjadał. 12.12.07, 14:27 ochty napisał: > no prosze,prosze piesek francuski. w sumie masz rację. francuski ser mógłby ukoić ten żal :D albo szwajcarski. taki groyer na przykład ;) Odpowiedz Link Zgłoś
polski0001 Re: łoscypka bym zjadał. 12.12.07, 14:21 gph napisał: > no a co? > tylko kobity w ciąży mogą mieć zachcianki?? > Ja tez mam zachcianke WYJECHAC JUZ i co ??!! Nic nie moge zrobic a Ty wsiadasz w auto 100 km i masz swoje łoscypki Odpowiedz Link Zgłoś
gph Re: łoscypka bym zjadał. 12.12.07, 14:24 polski0001 napisał: > gph napisał: > > > no a co? > > tylko kobity w ciąży mogą mieć zachcianki?? > > > > Ja tez mam zachcianke WYJECHAC JUZ i co ??!! Nic nie moge zrobic a > Ty wsiadasz w auto 100 km i masz swoje łoscypki no, tylko musiałbym wsiąść w wehikuł czasu :DD Odpowiedz Link Zgłoś
polski0001 Re: łoscypka bym zjadał. 12.12.07, 14:26 gph napisał: > no, tylko musiałbym wsiąść w wehikuł czasu :DD > To zamow kurierem chwile poczekasz ale zawsze NIE.... :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
gph Re: łoscypka bym zjadał. 12.12.07, 14:29 polski0001 napisał: > gph napisał: > > > no, tylko musiałbym wsiąść w wehikuł czasu :DD > > > To zamow kurierem chwile poczekasz ale zawsze NIE.... :-)) niestety. na oscypek trza poczekać do wiosny :D Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.43 Re: łoscypka bym zjadał. 12.12.07, 14:52 " ślimak , ślimak wystaw rogi , daj nam sera na pierogi " - nie znasz tego ?.... :) gosia Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: łoscypka bym zjadał. 12.12.07, 14:55 Ślimak rodzi? Muszę poczytać, jak to u nich jest. Ładne są i namiętnie się ślinią, to fakt. Zalecane dla mężczyzn, szczególnie morskie. Narobiło się, ślinię się na myśl o domowych pierogach z serem. Odpowiedz Link Zgłoś
gph Re: łoscypka bym zjadał. 12.12.07, 14:52 trooly napisał: > O jakie rogi i pierodzi rodzi? ślimacze. ale tu już wchodzimy na niepewne grunta kuchni frnakofońskiej :D Odpowiedz Link Zgłoś