Gość: Kris IP: *.ksk.net.pl / 192.168.2.* 08.08.03, 09:09 Hej Wisła gol, lalalalalalalalalalalala... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: beryllus Re: Zamiast Festiwalu Krzysztofa Pendereckiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.03, 09:40 wypchaj sie panderecki ze swoją żonką biznesłumen .Całe życie cię kręciła i przyprawiała rogi lamusie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miramar Re: Zamiast Festiwalu Krzysztofa Pendereckiego IP: 194.181.60.* 08.08.03, 09:44 Wysublimowana muzyka Pendereckiego znana jest wąskiemu gronu melomanów. Instytucje kulturalne borykaja się z ogramnymi problemami finansowymi. Jeśli Pani Penderecka chce uczcić urodziny sznownego małżonka niech wyłoży na to trochę swojej kasy tak jak to się robi we wszystkich innych rodzinach a nie czepia sie Filharmonii, która pewnie ledwie dyszy aby realizować swój program artystyczny.Może tylko stawiać zarzuty dotychczas hojnym sponsorom, którym już się Penderecki znudził jako logo firm.Chwała Pendereckiemu jeśli jest uznany na świecie. Po śmierci dostanie pomnik, ale w tym biednym kraju naprawdę niekoniecznie trzeba robić kilkunastodniowe obchody urodzin artysty.Nawiasem mówiąc czy ktoś tak się przejmuje Miłoszem czy też Szymborską? Nie maja biedacy tak zaradnych współmałżonków. Odpowiedz Link Zgłoś
trudny2002 A ja ... 08.08.03, 09:48 tez przecież mam Urodziny w kazdym roku... I tylko dlatego, ze jestem rozwiedziony, to nie dostanę dotacji na imprezkę? No to mi się nie podoba... Dobra zrobię sam . Ale jak mi potem kto zagra na koncercie....to powyrywam.... trudny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiuta Re: A ja ... IP: *.rtk.net.pl 08.08.03, 23:30 trudny2002 napisał: > tez przecież mam Urodziny w kazdym roku... > I tylko dlatego, ze jestem rozwiedziony, to nie dostanę dotacji na imprezkę? > No to mi się nie podoba... > Dobra zrobię sam . Ale jak mi potem kto zagra na koncercie....to powyrywam.... BRAWO! BRAWO! BRAWO! Rewelacyjny komentarz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MW Re: Zamiast Festiwalu Krzysztofa Pendereckiego IP: *.ch.pw.edu.pl 08.08.03, 09:45 Nowy kierownik idzie we właściwym kierunku. Nie będzie Pendereckiego ale będą lasery, efekty pirotechniczne. Czy również przewiduje Ich troje? Tak trzymać! Ale się Kraków spisał! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hola No prosze IP: 80.55.118.* 08.08.03, 09:48 Swietnie, gratuluje Pani Gilarskiej pomyslu. Pokaz efektow pirotechnicznych, rewelacja. Skoro w hucie, to moze jeszcze dodac spust surowki, a muzyka niech leci z glosnikow na helikopterach, jak w Apocalypse Now! I w sumie poc co grac jakiegos niemodnego Orffa, lepiej zaprosic Kayah. Odpowiedz Link Zgłoś
trudny2002 Ze dwie są szkoły 08.08.03, 10:03 Fakt iż Kompozytor jest Kompozytorem dla jednaj z nich nie stanowi iz musi być dla drugiej... Tyle,że jest nieścisłością zwierać ze sobą tematy Festiwalu Pendereckiego i jakiegoś koncertu w starej hali huty...jednak to właśnie ten koncert może ( podkreslam!) może być wydarzeniem artystycznym, a Penderecki postawą i swoją i małżonki już zdrobił wydarzenie o naturze skandalu z pogranicza szmalu i rozdętego łba... Nie ubolewam nad przypadkiem, a również nie uważam aby był nadającym się do terapii. Odbiło Państwu po prostu i tyle...a może szkoda. trudny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Zamiast Festiwalu Krzysztofa Pendereckiego IP: *.tui.de 08.08.03, 10:32 Dobrze, ze Wyspianski "sklocony" z magistratem, nie napisal w testamencie, ze w Krakowie nie mozna wystawiac Wesela i nie nakazal powybijania z okien swoich witrazy w Kociele Franciszkanow, Domu Towarzystwa Lekarskiego... Bardzo lubie Pana Pendereckiego i jestem pelen uznania dla zdolnosci organizacyjnych i talentow menadzerskich jego "baby". Jednakze w swoich wypowiedziach wokol afery urodzinowej, Pan Penderecki wyraznie myli zapetlanie partytury z zapetlaniem mysli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pinokio Re: Zamiast Festiwalu Krzysztofa Pendereckiego IP: *.zamosc.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.03, 10:41 biedacy, nikt wam nie zrobi nigdy urodzin, jakie mialby penderecki, nikt dla was nie przyjedzie ze swiata, bo macie na nazwisko iksinscy i dlatego ziejecie nienawiscia biedny kraj potrzebuje wydarzen tak jak i bogaty, gilarska to dla mnie jakas dupeczka, ktora wie komu dawac, a nie orgnizatorka nie dali rady silnej pendereckiej? nie dalo rady sie z nia dogadac? co z afaceci w tym krakowku, zeby baba tak namieszala zejdzcie z pendera bo to dobry artysta, glupole Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zamiast Festiwalu Krzysztofa Pendereckiego IP: 193.193.85.* 08.08.03, 11:06 Gość portalu: pinokio napisał(a): > biedacy, nikt wam nie zrobi nigdy urodzin, jakie mialby penderecki, nikt dla > was nie przyjedzie ze swiata, bo macie na nazwisko iksinscy i dlatego ziejecie > nienawiscia > biedny kraj potrzebuje wydarzen tak jak i bogaty, gilarska to dla mnie jakas > dupeczka, ktora wie komu dawac, a nie orgnizatorka > nie dali rady silnej pendereckiej? nie dalo rady sie z nia dogadac? co z afacec > i w > tym krakowku, zeby baba tak namieszala > zejdzcie z pendera bo to dobry artysta, glupole PINOKIO! skąd jesteś? co za mowa trawa!? Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Powiedzial prawde miernocie. I to cie zabolalo. 08.08.03, 11:29 Prawda w oczy kole panie "EGO" !!! Odpowiedz Link Zgłoś
ydorius Re: Zamiast Festiwalu Krzysztofa Pendereckiego 08.08.03, 11:14 Drogi Pinokio. Przecież nikt się na Pendereckiego nie wdrapuje. Problemem jest tylko to, że Panu Krzysztofowi wydaje się, ze jest żyjącą legendą i jako takiej należą się pokłonów bicie i szuranie czapką po ziemi. Miasto nie ma obowiązku (może także nie mieć chęci i pieniędzy) organizować urodzin żadnego artysty. Sprawa, tak jak została postawiona przez małżonków Pendereckich, wydaje się zgoła niepoważna i tchnie bezczelnością. Trochę przypomina mi to biadanie i żale wylewane przez polską Śmietankę Reżyserską, która strupieszałe poruszając tematy, bądź zgołą żadnych pomysłów na przyszłość nie mając, płacze o upadku polskiego kina. Zaś pokazowy zakaz wykonywania utworów jest dziecinadą i festiwalem urażonej dumy. m, .y. ---------------------------------- What is home without Plumtree's Potted Meat? Incomplete. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Penderecki jest "tylko" WLASCICIEM swych utworow 08.08.03, 11:33 Nie Krakow, nie Polacy, nie menel w Hucie. I pan Penderecki NIE MUSI udostepniac niczego "narodowi" za ciezki frajer. Niemniej, ktory KOMUCH prawo CUDZEJ wlasnosci, z intelektualna na czele, uszanuje? I mysle, ze jaka by pani Penderecka nie byla, to - we wspolpracy z mezem - dala wlasnie komuchom niezla lekcje wlasciwego traktowania cudzej WLASNOSCI: nie ma szmalu na pompe, nie ma i grania utworow. Za to beda fajerwerki. Odpowiedz Link Zgłoś
ydorius Re: Penderecki jest 08.08.03, 11:46 O ile dobrze rozumiem, to festiwal nie jest za darmo; Penderecki miałby z tego jakieś pieniądze. Jeśli to nazywasz "oddawaniem za ciężki frajer", to ja w takim razie nie rozumiem. Poza tym, festiwal i wykonania na żywo są rodzajem promocji, mającej zachęcić publikę do uciułania paru złotych i odwiedzenia salonów muzycznych celem kupna dzieł Pendereckiego w wersji zdigitalizowanej. Jeśli ktoś tu niszczy pozycję kompozytora, to sam kompozytor; dstawiając bufonadę w stylu: "nie chceci, to wara". Jeśli się okaże, że grono słuchaczy zostało zubożone już to o tych, którzy uznają go za niewartego słuchania (bo bufon), już to o tych, którtym SAM uniemożliwił zapoznanie się ze swoimi dziełami, to Pan Krzysztof będzie mógł sam sobie uścisnąć prawicę. Nie miasto bowiem i nie magistrat będzie temu winien, a sam kompozytor. m, .y. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakostak Re: Penderecki jest IP: *.proxy.lucent.com 08.08.03, 13:12 ale, ale, czy przypadkiem Pendercki nie mial dokladac do tej imprezy, tak zreszta jest w przypadku tego drugiego festiwalu w Krakowie z ktorego tez sie zapewne wycofaja biorac pod uwage postawe "wlodazy" (jakie ladne slowo;)) tego miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sd Dlaczego nie ma.... IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.03, 11:15 Żydzi zawsze są chetni na niszczenie polskiej kultury, bo Polacy sa pijakami i debilami, a Penderecki, Lem etc staja kością w gardle tego odłamu Żydostwa, które nienawuidzi Polaków tak jak np. żydostwo nowojorskie. Wystarczy prześledzić, kto pociągał za sznurki, kto decydował o ostatnich z mianach personalnych w "miejskich" instytucjach kulturalnychi kim sa nowe osoby w aministracji tych instytucji. Wówczas niniejsza teoryjka zostanie zweryfikowana lub sfalsyfikowana. Nie dajmy się łajdakom! Odpowiedz Link Zgłoś
hard_headed Kraków miasto niewdzięczne. 08.08.03, 11:18 Oto cytat z Newsweek-a: Krzysztof Penderecki poinformował, że nie przewiduje obchodów swoich 70. urodziny i 50-lecia pracy twórczej w Krakowie. "Mam 74 koncerty na całym świecie, od Stanów Zjednoczonych do Japonii, w samej Francji trzy festiwale. To nie jest mi potrzebne." Kompozytor jest urażony postawą władz miasta. "Kraków niszczy znane osobowości, można przypomnieć Wyspiańskiego albo Kantora, który zawsze się pienił, jak mówił o magistracie" - powiedział Penderecki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meloman Re: Zamiast Festiwalu Krzysztofa Pendereckiego IP: *.wielopole.sdi.tpnet.pl 08.08.03, 11:19 Zamiana koncertów iście na miarę Pani Gilarskiej! Na pewno do huty przyjadą "tłumy"! Co za głupota i zaściankowe myślenie tej niewiasty! To mogło byc dobre w Oknoplaście, a nie w Krakowie droga Pani! Dlaczego teraz Ci co tak strasznie płakali nad kasą przeznaczona z miasta na festiwal Pendereckiego teraz sie nie odzywają, że ta kasa pójdzie na dofinansowanie poprawy nastroju Pani Gilarskiej do huty!?? Przeczytajcie Dziennik Polski to tam znajdziecie ile kasy daje Pan Prezydent tej wątpliwej jakości Pani Gilarskiej - ludzie zgrozą wieje! W Dzienniku Ta pani mówi, że ten pomysł narodził sie jej przy pierogach - nic dodac nic ująć. Najlepiej byłoby gdyby lepiła je w domu przy mężu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grogreg Bo kultura jest dla ludzi a nie odwrotnie. IP: 212.160.165.* 08.08.03, 11:19 I zdaje sie ze Pani Ela Penderecja tej prostej prawdy nie pojela. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Mylisz pojecia:dla plebsu to sa fajerwerki w Hucie 08.08.03, 11:37 i inne igrzyska. I to wlasnie plebejuszom krakowskim dano. Smierc kulrurze nie dla mas!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Bo PENDERECJA jest dla ludzi a nie odwrotnie. IP: 199.243.200.* 08.08.03, 15:57 Nie wiem, czy to "jot" pojawilo sie dlatego, ze sasiaduje na klawiaturze z "ka", ale dla mnie ta PANI ELA PENDERECJA to bomba. Cala ta hucba to jedna wielka PENDERECJA !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom5g5@aol.com Re: Zamiast Festiwalu Krzysztofa Pendereckiego IP: *.proxy.aol.com 08.08.03, 12:28 Dlaczego Penderecki porownuje sie z Wyspianskim?. Ni przypial ni przylatal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: regalica Re: Zamiast Festiwalu Krzysztofa Pendereckiego IP: *.comnet.krakow.pl 08.08.03, 11:20 MVV- na Ich Troje napewno przyszłoby bez porównania więcej osób. Pan Penderecki to relikt PRL-u.Jak chce koncertować i zarabiać niech sobie wynajmie salę koncertową.Ilu jest tych znawców i koneserów jego muzyki.Wśród moich znajomych nie znam nikogo kto lubi ten kociokwik. Odpowiedz Link Zgłoś
ydorius Re: Zamiast Festiwalu Krzysztofa Pendereckiego 08.08.03, 11:31 To, ze wśród Twoich znajomych nie ma nikogo, kto by lubił ten, jak się wyraziłeś, kociokwik, nie jest żadnym dowodem. Szczerze mówiąc jest argumentem po prostu populistycznym, demagogicznym i nietrafionym. m, .y. ---------------------------------- What is home without Plumtree's Potted Meat? Incomplete. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Ilu jest znawcow prostej wody, a ilu hennesy? Co 08.08.03, 11:38 nie znaczy, ze prosta woda lepsza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: Zamiast Festiwalu Krzysztofa Pendereckiego IP: 195.205.149.* 08.08.03, 11:22 Nigdy nie lubiłem Pendereckiej. Zimna Suka Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey O co zaklad, ze taki "cienki Bolek" jak ty, tez 08.08.03, 11:40 Pendereckiej nie interesowal? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monty Menedżer od okien IP: *.ipartners.pl 08.08.03, 11:45 Szkoda, że pani Gilarskiej jakiś zwierz w Kenii nie pożarł. Szczyt kiczu, Carmina Burana, w dodatku w hucie i z pokazami pirotechnicznymi. To może na deser Jose Cura na rynku? Żenada... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: REGALICA Re: Menedżer od okien IP: *.comnet.krakow.pl 08.08.03, 12:11 sNOBY ZAWSZE LUBIĄ TO CZEGO NIE LUBIĄ INNI.WAŻNE ABY ZWRÓCIĆ NA SIEBIE UWAGĘ TYCH,KTÓRYMI POGARDZAJĄ. Wykształcony i przebywający w tak zwanym towarzystwie, wcale nie znaczy inteligentny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monty Re: Menedżer od okien IP: *.ipartners.pl 08.08.03, 12:40 Często można usłyszeć, że to "muzyka" dla snobów, którzy przychodzą na koncerty bo to w dobrym tonie. Oczywiście dla większośći publiczności brzmienie tzw. nowej muzyki jest nierozumiałe, ale nawet najbardziej nowatorskie zjawiska tej muzyki wyrastają z tych samych założeń społecznych i kulturalnych, z których wychodzą słuchacze. Dysonanse, które słuchaczy przerażają, mówią o ich własnym stanie właśnie i tylko dlatego są dla nich tak nieznośne. Publiczność rozumie z całej tzw. muzyki klasycznej tylko elementy najbardziej prymitywne: pomysły, które się pamięta, ckliwie piękne miejsca, nastroje i skojarzenia. Sensowność i spójność muzyczna będzie dla ogłupionego radiem i telewizją słuchacza równie niedostępna we wczesnej sonacie Beethovena jak w kwartecie Lutosławskiego; z tym że ten ostatni przynajmniej przypomina słuchaczowi, iż niebo nad jego głową to nie same harfy anielskie, których słodkim dźwiękiem się syci. To wszystko czego słuchacz nie jest w stanie zrozumieć na pierwszy rzut oka, odrzuca jako oczywisty nonsens, "popisując" się swoją niemocą intelektualną i chamstwem (co na tym forum ma miejsce), czyniąc komozytorowi zarzut pisania muzyki dla owego słuchacza niezrozumiałej, a przez to zapewne dla niego głupiej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muzyk Re: Zamiast Festiwalu Krzysztofa Pendereckiego IP: *.stocznia.gda.pl / 192.168.1.* 08.08.03, 12:11 Przecież Penderecki to jest komuch, cały czas popierał czerwonych a ich najbliższymi znajomymi są Kwaśniewscy. Żaden WIELKI człowiek nie ma much w nosie. Jak można obrażać się na Kraków i grozić wyprowadzeniem się z niego. NIECH SIĘ WYNOSI jeżeli nie kocha tego miasta a jedynie siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chris Re: Zamiast Festiwalu Krzysztofa Pendereckiego IP: *.if.uj.edu.pl 08.08.03, 12:21 Gość portalu: Muzyk napisał(a): > Przecież Penderecki to jest komuch, cały czas popierał > czerwonych a ich najbliższymi znajomymi są Kwaśniewscy. > Żaden WIELKI człowiek nie ma much w nosie. Jak można obrażać się > na Kraków i grozić wyprowadzeniem się z niego. NIECH SIĘ WYNOSI > jeżeli nie kocha tego miasta a jedynie siebie. Glupi baranie, nie wypowiadaj sie w imieniu Krakowa, bo tu mieszkaja inteligentni ludzie, a nie chamy gotowe opluc kazdego, kto wyzej wyrosnie. Penderecki ma wiele wad, ale obrazil sie nie na Krakow, tylko na bande (wlasnie komuchow!), ktora nim obecnie rzadzi. Masz takie samo prawo wyrzucac go z Krakowa, jak ja Heaneya z Dublina. chris Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: regalica Re: I powiedział inteligent katolicki ! CHRIS IP: *.comnet.krakow.pl 08.08.03, 12:45 Dlaczego inteligencie "inaczej" ubliżasz innym? Ja też jestem z Krakowa i wypowiadam się tylko w swoim imieniu. Każdy ma prawo do swojej niezależnej opinii.Pozatym czy każdy kto ma lewicowe sympatie musi być komuchem?.Jak w takim razie określić Ciebie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Na miejscu PENDERECKIEGO zrobilbym to samo IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.03, 12:21 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cyprian Re: Na miejscu PENDERECKIEGO zrobilbym to samo IP: *.proxy.aol.com 08.08.03, 12:36 Czy Penderecki jest Zydem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emteb Re: Zamiast Festiwalu Krzysztofa Pendereckiego IP: *.ifpan.edu.pl 08.08.03, 12:51 na pewno bedzie to muzyka do rozwalcowania (nie mylic z walcami) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: avo Re: Zamiast Festiwalu Krzysztofa Pendereckiego IP: *.CNet.Gawex.PL 08.08.03, 14:02 To dobry pomysł! Ja słucham muzyki klasycznej od ponad dwudziestu lat, ale tzw. muzyka Pendereckiego jest dla mnie niezrozumiała i w ogóle jej nie słucham.I nie czuję jej braku.Dobrze temu megalomanowi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Re: Zamiast Festiwalu Krzysztofa Pendereckiego IP: *.one.pl 08.08.03, 14:03 Prawdę mówiąc wykonanie jakiegokolwiek utworu czy w sali krakowskiej filharmonii czy w Nowej Hucie nie robi wielkiej różnicy - akustyka będzie podobna. Tylko w Hucie brak będzie tradycyjnego podskakiwania wykonawców i publiczności w takt przetaczających się obok tramwajów. Co do dostępności muzyki Mistrza Pendereckiego - Maestro potrafił z niebywałym wręcz talentem wycofywać się z koleinych poszukiwań, gdy okazywało się, że nie cieszą się oczekiwanym wzięciem. Penderecki komponuje w duzym stopniu na zamówienie. Jego problem polega na tym, że mamy ogólnoświatowy kryzys gospodarczy i władze metropolii (to główni zamawiający u Pendera) nie mają pieniędzy na koleine realizacje. Obchody rocznic Pendereckiego mają chyba przede wszystkim charakter komercyjny. Pendereccy SA chcą przypomnieć się na rynku. A Miasto Kraków miało po prostu zapłacić za element tej kampanii reklamowej i tyle. Nie lubię muzyki Pendereckiego -nosi w sobie zbyt potężne piętno zadufania i bufonady Twórcy. OK, każdy kompozytor ma w sobie trochę z bufiona i egotyka, ale nie wszyscy w takim stopniu co Penderecki. Pórwnajcie go choć by z innym tegorocznym jubilatem - Góreckim. Odpowiedz Link Zgłoś
trudny2002 Górecki miał sie będzie źle 08.08.03, 14:07 jeśli tak ot stawiasz Go w jednym rzędzie z Kompozytorem Krzysiem P. pochodzącym z dobrej dębickiej rodziny... dziś dębicka to jest jakaś szynka albo opony co ślad trwały na drodze zostawić potrafią, a i pisk o strojnym brzmieniu przy hamowaniu wydać potrafią. Stąd nie dziwi pisk przy gwałtownym hamowaniu państwa kompozytorostwa. takie hamowanie chamowania...chyba tusz na finał jak w cyrkowym numerze... trudny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Re: Górecki miał sie będzie źle IP: *.one.pl 08.08.03, 14:14 trudny2002 napisał: > jeśli tak ot stawiasz Go w jednym rzędzie z Kompozytorem Krzysiem P. > pochodzącym z dobrej dębickiej rodziny... > dziś dębicka to jest jakaś szynka albo opony co ślad trwały na drodze zostawić > potrafią, a i pisk o strojnym brzmieniu przy hamowaniu wydać potrafią. Stąd nie > > dziwi pisk przy gwałtownym hamowaniu państwa kompozytorostwa. takie hamowanie > chamowania...chyba tusz na finał jak w cyrkowym numerze... > trudny Mam nadzieję, że tówj głos nie trafi w ręce Pender SA, bo zamiast dębickiej wędliny i opon będzie szynka Penderecki i opony jak wyżej. Choć zaraz, zaraz z oponami to nie był by całkiem zły pomysł - podobne wrażenia estetyczne. Jeszcze ten swąd palonej gumy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vee Re: Zamiast Festiwalu Krzysztofa Pendereckiego IP: *.kti.ae.poznan.pl 08.08.03, 14:22 No i bardzo dobrze! Wole posluchac Carminy niz amuzycznego rzepolenia made by Penderecki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyjadacz Re: Zamiast Festiwalu Krzysztofa Pendereckiego IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.03, 15:12 Gilarska osiąga orgazmy jedynie przy huku fajerwerków i błysku laserów. "kultura wysoka" na miarę Krakowa... Odpowiedz Link Zgłoś
trudny2002 Re: Zamiast Krzysztofa Pendereckiego 08.08.03, 16:07 Pani G. osiąga stany poważnego upojenia i ekstaz -jak pisze jeden z postautorów- przy akompaniamencie fajerwerków i w świetle laserów... Ciekawe i zaiste niepospolite...bo jak mniemam zdaniem postautora winna w ciszy, skupieniu ze smutną łzą w oku i nucąc "Już-nie..." wielkiego Kompozytora... Nie chcę być złośliwy jednak trudno nie wykpić i nie szydzić z prostackiego patrzenia wyłącznie przez tzw. szmal na artystyczne działania. szczególnie niska to klasyfikacja jeśli mowa o twórczości własnej i wynoszeniu swoich dzieł jak coś tuż pod sygnaturą... Zaiste kurdupel to tylko , a nie artysta tak czynić może, a jeśli się sztuką zajmuje to karlą... ( a top sobie tak napisałem, zeby nawiązać do Orffa , również jak wiadomo Carla...) Smich panie kompozytorze śmich, ale i pan się z tego śmij...nie czujesz pan baby to i rzeźbiarz z pana żaden... trudny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monty Re: Zamiast Krzysztofa Pendereckiego IP: *.ipartners.pl 08.08.03, 16:37 Nie chcę być złośliwy, jednak tylko kurdupel, nie Prezydent, może Biuro Kraków 2000 w okiennice uzbroić. Odpowiedz Link Zgłoś
trudny2002 Ale teraz to już się rozumiemy 08.08.03, 16:44 nie? monty...zresztą wprzódy chyba jednak też...co ta grzeczność nadmierna potrafi uczynić. A jeszcze w upał... ;-)))trudny Odpowiedz Link Zgłoś