Gość: PGT Darmowa reklama IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 06.03.08, 10:48 Robią im darmową reklamę i jeszcze im sie nie podoba - czysta głupota Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Pcim oburzony reklamą banku z Johnem Cleese 06.03.08, 11:03 Na bank będzie druga część reklamy z burmistrzem Pcimia jako Czarnym Rycerzem. youtube.com/watch?v=2eMkth8FWno Przeprosić Pcim na kolanach albo wam nogi poodgryzam :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pcimiak Pcim oburzony reklamą banku z Johnem Cleese IP: 62.29.174.* 06.03.08, 11:03 Jestem mieszkańcem Pcimia i miłośnikiem grupy Monty Pythona, reklamę banku postrzegam bardzo pozytywnie i zabawnie. Myślę, że więcej powodów do obrażenia Polacy mogą odszukać w "sensie życia" czy "żywocie briana". Sądzę, że Wąchock byłby trudniejszy do wymówienia dla Cleese'a więc wybrali Pcim. A sama miejscowość najlepiej niech sobie zostanie taką jaką jest. Obrażonym nie czuję się ani trochę, a śmiech to zdrowie ... o czym niektórzy chyba zapomnieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tako ja Pcim oburzony reklamą banku z Johnem Cleese IP: *.mynow.co.uk 06.03.08, 11:05 A czy w tym banku kiedy podchodze do okienka to "kopnieta" ( z calym szacunkiem do obecnie pracujacych) kasjerka informuje mnie, ze np moje konto wyszlo z banku zabierajac jego zawartosc ? Albo ze mi je zamrozili....na Syberii, JAK ten bank jest podobny do cyrku MP to ja mam go poprostu gdzies! Odpowiedz Link Zgłoś
levy Znów okazało się, że Pcim to po prostu... 06.03.08, 11:09 ... Pcim. I to dolny (celowo z małej litery). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Pcim oburzony reklamą banku z Johnem Cleese IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.03.08, 11:17 Ja tez jestem oburzony na tą reklamę, szczególnie na polskie słowa "Guten Morgen" Odpowiedz Link Zgłoś
gotrek "Niech zobaczą , że tutaj nie jest śmiesznie" :) 06.03.08, 11:19 Brawo wójt. "Pcim - poważna sprawa!" :) A swoją drogą gość też nie jest głupi, jak inaczej taki Pcim miałby trafić do prasy ogólnokrajowej? A tak na głównym polskim portalu reklama jak malowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: "Niech zobaczą , że tutaj nie jest śmiesznie" 06.03.08, 11:23 "Bez żartów proszę, jesteśmy z Pcimia" ;-) IMHO gość jest głupi, zamiast protestować mógłby ogłosić, że odnaleziono ciotkę Cleese'a :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sabbatha Pcim oburzony reklamą banku z Johnem Cleese IP: *.chello.pl 06.03.08, 11:23 Kiedys na WizjiTV lecial serial brytyjski ktorego tytul przetlumaczono jako Pcim Dolny - i to nie osmieszalo? Serial byl NAPRAWDE osmieszajacy - wiadomo mozna powiedziec ze dolny to nie Pcim, ale jednak nikt nie zaprotestowal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Araz Pcim oburzony reklamą banku z Johnem Cleese IP: *.mmstudio.zigzag.pl 06.03.08, 11:25 Reklama jest adresowana przede wszystkim do ludzi inteligentnych, którzy wiedzą kim jest John Cleese i co to był "Latający cyrk Monty Phytona". Gdybym pochodził z Pcimia, byłbym dumny, że John Cleese zna moje miasto, a jego ciotka jest, być może, moją sąsiadko. Panu wójtowi gratuluję inteligencji i dystansu. A swoją drogą, to czy aby nie jest pan członkiem PiSu? Odpowiedz Link Zgłoś
paero123 Re: Pcim oburzony reklamą banku z Johnem Cleese 06.03.08, 16:07 Gość portalu: Araz napisał(a): > Gdybym pochodził > z Pcimia, byłbym dumny, że John Cleese zna moje miasto, a jego ciotka Równie dobrze mógłby powiedzieć "My aunt is from vyborova/kialbasa/walesa" nie wiem dlaczego autorzy reklamy uznali, ze zagraniczniak Cleese mogłby słyszeć coś o Pcimiu? >jest, być > może, moją sąsiadko. Coś z ortografio czy gramatyko nie tak, powinno być "mojo sąsiadko" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Araz Re: Pcim oburzony reklamą banku z Johnem Cleese IP: *.mmstudio.zigzag.pl 07.03.08, 11:50 Paluch mi się omsknął. Nie bądź takim purystą językowym. Swoją drogą to cud, że nadal używam znaków diakrytycznych i przestankowych. W erze "esemesów" i czatów, to zanikająca umiejętność. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moose Pcim oburzony reklamą banku z Johnem Cleese IP: 213.38.169.* 06.03.08, 11:30 No i teraz wychodzi na to ze Pcimiani sami z siebie robia posmiewisko. Cala Polska dowiedziala sie ze do Zakopanego jedzie sie przez Pcim. Moze ktos sie tam zatrzyma w koncu i zostawi jakies grosze. Ale skad lepiej sie puszyc i duma unosic. Jedno co mozna stwierdzic to glupota na cos takiego sie boczyc. Nawet jesli mieszkancy Pcimia sa na tyle malo inteligentni by rozumiec anegdotki a'la Monthy Pyton mogli by to uznac za dobra monete. Niestety zasciankowosc bije od was. Chyba sie jednak w Pcimiu nie bede zatrzymywal jadac do Zakopanego. Odpowiedz Link Zgłoś
ryszardrut Pcim oburzony reklamą banku z Johnem Cleese 06.03.08, 11:35 Pan wójt najwyraźniej czuje się niedowartościowany i ma kompleksy. Jego działanie ośmiesza tą piękną miejscowość, a nie reklama. Więcej luzu i będzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 0_livia Pcim oburzony reklamą banku z Johnem Cleese IP: *.2a.pl 06.03.08, 11:42 O rany... Niektórym to wszystko przeszkadza :-/ Faktycznie, straszliwa zniewaga Pcimia. Strrrrrrrrrrrrrrraszliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jabodabo Gmina Pcim to gmina wiejska IP: *.multimo.gtsenergis.pl 06.03.08, 11:43 Sołectwa: Pcim Centrum, Pcim-Krzywica i Pcim-Sucha. Ciekawe który sołtys focha puscił ? Ja stawiam na Pcim Sucha ale mogę się mylić. Odpowiedz Link Zgłoś
tetsujin Pcim oburzony reklamą banku z Johnem Cleese 06.03.08, 11:47 Wychodzi polactwo... Zgadzam się z niektórymi opiniami: Najlepiej gdyby dogadali się z bankiem i walnęli w Pcimiu ( i nie tylko) reklamę: "Ciocia Johna Cleeesea pochodzi z Pcimia!". Miasteczko stałoby się znane w całej Europie, a tak? Dno... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek z mazur " Python'a" ??? CTKWJ? IP: *.ntlworld.ie 06.03.08, 11:48 Smieszna to jest ortografia, co za kretyn to pisal? Nieme n? Odpowiedz Link Zgłoś
inna57 Trzeba być dętym kretynem żeby darmową reklamę 06.03.08, 11:50 uznać za obrazę. Wójt powinien wrócić do pasania gęsi bo na rządzeniu to się zna jak kura na pieprzu. Szczęśliwie nie wszyscy wójtowie to idioci bo byśmy z torbami poszli przy takich wioskowych głupkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konstruktywny Szanowni mieszkańcy Pcimia IP: 83.238.108.* 06.03.08, 11:50 Szanowni mieszkańcy Pcimia... a może tak więcej dystansu do samych siebie i więcej luzu? Idąc waszym, szanoni Państwo, tokiem myślenia już dawno jedna połowa świata obrażona byłaby na drugą. Pozdrawiam serdecznie i życzę pogody ducha Odpowiedz Link Zgłoś
juknier Pcim oburzony reklamą banku z Johnem Cleese 06.03.08, 11:53 Mała poczta w małym mieście i na poczcie mała przerwa. Kasjer szybkę przymknął wreszcie, plik banknotów liczyć przestał. Rozrzucone dokumenty, w szklance po herbacie denko A on czujny, a on spięty, obserwuje swe okienko. Wtem otworzył. W przód się rzuca i zaprychał, i zatupał, i zakrzyknął co sił w płucach: "Kto powiedział: 'Kasjer dupa!'?!" "Kto powiedział: 'Kasjer dupa!'?!" A na poczcie cicho, pusto, drzemią paczki niewysłane. Pachnie barszczem i kapustą (bo garkuchnia jest przez ścianę). W głębi jakiś pan łysawy adresuje list, a bliżej gość wbił w sufit wzrok kaprawy i pocztowy znaczek liże. Brudno, zaduch, muchy, upał Nikt nie mówi nic, a zwłaszcza Nikt nie krzyczy "Kasjer dupa!" Kasjer krzyczał tak z pół roku, po okresie zaś półrocznym, z urzędowym błyskiem w oku, wezwał go naczelnik poczty i powiada zły okropnie: Co pan się kompromituje? Nikt się aż do tego stopnia panem nie interesuje, żeby w takim mieście małym, wołać wśród tych much, w upale, wołać - choćby dla kawału: "Kasjer...", prawda i tak dalej. I nasz kasjer krzyczeć przestał, rozleniwił się, rozziewał. Lecz gdy w święta jest orkiestra on coś nadal podejrzewa. Myśli, że ten tamburmajor regimentu strażackiego, swą buławą wywijając, też przyczepia się do niego. Gdy strażacka trwa parada i mosiężna trąbi grupa - kasjerowi się podkłada pod rytm marsza: "Kassss-jer du-pa, kasss-jer du-pa..." Pointa zaś wierszyka mego w takich słowach się zawiera, że znam cały kraj, co tego przypomina mi kasjera. Mały kraj, co tak uważa z pokolenia w pokolenie: że ktoś ciągle go obraża, że ktoś wciąż go nie docenia. Czasem mu ktoś prawdę kropnie: Kraju mój - źle kombinujesz. Nikt się aż do tego stopnia tobą nie interesuje. Skończ te siupy, bo cię wpiszą do Guinnessa lub Gallupa. A kraj okno - trach! I dyszy: "Kto powiedział: 'Kasjer dupa!'?!" "Kto powiedział: 'Kasjer dupa!'?!" Wojciech Młynarski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwatore Cleese może zareklamować rzecznika Gajdzińskiego IP: *.aster.pl 06.03.08, 12:03 zamiast Pcimia może będzie śmieszniej... Odpowiedz Link Zgłoś
estees Pcim oburzony reklamą banku z Johnem Cleese 06.03.08, 12:06 Zamiast sie cieszyć ze ktoś dostrzegł to miasto jako atrakcyjne, to obraza. Jak małe dziecko. Wiecej dystansu do siebie. Dla mnie smieszniejsze niz Pcim w reklamie jest skladanie pism przez władze. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malo prawdziwy fac a co powiedzie o reklamach mobilkinga przy nich ta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.08, 12:09 to jak wy jestescie oburzeni reklama wbk to co powiecie o reklamach mobilkinga? z prawie nagimi panienkami gdzie jedna nie umie strzelac z kalacha druga nie radzi sobie z sikawka strazaka itd.Ponoc sa gorsze od ''prawdziwych facetow'' i co powiecie o tych reklamach? czy one nie obrazaja? przy nich caly ten Pcim to jak biedronka na lace:) Odpowiedz Link Zgłoś
daroo9 Re: a co powiedzie o reklamach mobilkinga przy ni 06.03.08, 13:53 co ci sie nie podoba w reklamach mobilkinga? co moze za wrazliwy jestes zeby je ogladac?mi akurat sie podobaja szczegolnie laseczki:) a jak ktos jest za wrazliwy to niech nie oglada i laski nie robi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kate Pcim oburzony reklamą banku z Johnem Cleese IP: 83.143.163.* 06.03.08, 12:09 Moja ciotka czuje się autentycznie obrażona, że wykorzystany został jej status familijny. Wszystkie ciotki powinny zaprotestować. Proponuję oprotestować również wszystkie czasowniki i spójniki. Kto to słyszał, żeby tak bezczelnie na nich zarabiać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: platfus Pcim oburzony reklamą banku z Johnem Cleese IP: *.eranet.pl 06.03.08, 12:09 reklama nie ośmiesza Pcimia. Pcim się ośmiesza swoją reakcją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kate Re: Pcim oburzony reklamą banku z Johnem Cleese IP: 83.143.163.* 06.03.08, 12:10 Moja ciotka czuje się autentycznie obrażona, że wykorzystany został jej status familijny. Wszystkie ciotki powinny zaprotestować. Proponuję oprotestować również wszystkie czasowniki i spójniki. Kto to słyszał, żeby tak bezczelnie na nich zarabiać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bibi Pcim oburzony reklamą banku z Johnem Cleese IP: *.tvgawex.pl 06.03.08, 12:10 Kolejny NONSENS w naszym pięknym kraju...Pcimianie zmieńcie wójta i to szybko!!! Odpowiedz Link Zgłoś