Dodaj do ulubionych

Rzymianie a historia

20.03.08, 12:26
Ja, wyżej podpisany mieszkaniec stolicy do której prowadzą wszystkie drogi, czyli Rzymu, zauważam, iż niektórzy mieszkańcy naszej pięknej stolicy nadal wydają się momentami tkwić w starożytności, która jak jednak nasz wspaniały i nowoczesny Rzym pokazuje, jest epoką minioną. Mianowicie, istnieją osoby, które nie mają nowoczesnego nawyku zamykania za sobą drzwi od bram wejściowych na teren Rzymu (lub o nim zapominają). Dziwi mnie to tym bardziej, iż osoby te jednocześnie płacą kilkadziesiąt złotych miesięcznie na ochronę naszej stolicy, być może nie zauważając że są to pieniądze wyrzucone w takiej sytuacji w błoto, gdyż ochrona nijak nie rozpozna nieproszonych gości, w momencie gdy Ci wejdą na teren naszej stolicy przez otwarte szeroko drzwi wejściowe. Co mnie irytuje z kolei to fakt, iż osoby takie najwyraźniej zapominają, że wyrzucając w błoto swoje pieniądze, wyrzucają też w błoto pieniądze nieswoje, gdyż ochronę opłaca każdy posiadacz lokum w Rzymie. Zwróciwszy uwagę na ten proceder oraz jego konsekwencję chciałbym Was prosić, Was którzy nie zamykacie drzwi przy bramkach:zamykajcie za sobą bramki wejściowe za każdym razem gdy z niej korzystacie. Jeśli jesteś osobą, której powyższy opis się dotyczy, proszę wprowadź tę drobną zmianę w swoim zachowaniu. I Ty na tym skorzystasz, a także Twoi sąsiedzi. Bądź nowoczesnym Europejczykiem nie tylko wedle miejsca zamieszkania, ale przede wszystkim podług swego europejskiego zachowania.
Obserwuj wątek
    • mysleze dotyczy to niestety wszystkich czesci OE 21.03.08, 23:58
      montaz zamozamykaczy jedynym wyjsciem.Dobrze ze bramy zamykaja sie
      same :)))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka