Gość: żaba IP: 193.189.73.* 21.04.08, 14:18 czy ktoś z Was był może w Metropolitan po zmianie szefa kuchni? I czy wiadomo gdzie podział się były szef Marcin L.? Bardzo lubiłam Jego potrawy i chętnie odwiedziłabym Go w nowej restauracji. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ? Re: Metropolitan IP: 193.189.73.* 28.04.08, 15:54 nikt tam nie chodzi albo nie chodził? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bywalec Re: Metropolitan IP: 86.47.37.* 28.04.08, 18:17 ja tam bylem kilka razy, ale w sumie nic specjalnego, szefa nie znam, ale pewnie dziesiatki lepszych od niego pracuje w Krakowie...nie sadze zeby to byl interesujacy temat na tym forum Odpowiedz Link Zgłoś
kissmygrass Re: Metropolitan 28.04.08, 21:28 Well, jeśli Metropolitan (przynajmniej ten sprzed zmiany szefa kuchni) to nic specjalnego, to chyba najwyższy czas zamknąć się w domy i wyczekiwać końca świata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romek Re: Metropolitan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.08, 22:22 Przyjeli jakas beznadziejna managerke i polowa zalogi zlozyla wypowiedzenie,Marcin szef kuchni tez,chlopak sie szanuje. Teraz tam jest co chwila kucnia nieczynna,bo nikt tam nie chce pracowac,przez jedna wariatke rozwalili restauracje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: METRO Re: Metropolitan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.08, 19:30 HALLO MIŁOŚNICZKO METROPOLITAN .Z TEGO CO WIEM MARCIN POSTANOWIŁ ODPOCZĄĆ MOMENT I DOPIERO POTEM POSZUK.AC NOWEJ PRACY,NIE TA KASA ZA TĄ CHARÓWKĘ KTÓRĄ ON TAM ODSTAWIAŁ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaba Re: Metropolitan IP: 193.189.73.* 29.04.08, 10:17 dzięki za info na temat p. Marcina, mam nadzieję, ze uda mi się go jeszcze kiedyś spotkać, tęsknię za stekiem, którego mistrzowsko przyrządzał... a co do komentarza bywalca, to cóż... każdy ma inny gust, ja nie osądzam Jego gustu i proszę, by nie komentował mojego :-) a poza tym, jeśli w Metropolitan się było, to Szefa kuchni nietrudno było poznać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: metro Re: Metropolitan IP: *.chello.pl 29.04.08, 19:04 całkowicie się Tobą zgadzam i uważam że ten "bywalec to "pseudobywalec"dobrzy kucharze to na wagę złota w krakowie.a co do tematu na forum dot .własnie p.marcina to uważam że każdy ma prawo poruszać dana sprawę która go nurtuje i oczekiwać odpowiedzi od społecznosci netowej.jak komuś się nie podoba to zawsze ma wybór i nie musi brać udziału w dyskusji.w ogóle nie musi otwierać kompa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: metro Re: Metropolitan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.08, 19:15 aaaaa!!twój ulubiony kucharz marcin l.obecnie rezyduje w "farinie" na marka.ciekawe jak długo wytrzyma z pania monika:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żaba Re: Metropolitan IP: 193.189.73.* 26.05.08, 09:30 super!!! Lecę tam jak na skrzydłach!!! Dzięki!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pgg Re: Metropolitan IP: *.centertel.pl 30.05.08, 10:28 niestety po odejsciu p. Marcina L. zrobil sie dramat. szefem kuchni jest teraz Wloch, ktorego wlasciciel sciagnal tez do drugiej swojej restauracji (Manzana). jakosc potraw spadla naprawde znaczaco, o obsludze tez szkoda gadac. a z tych dwoch rzeczy metro zawsze slynelo. Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze-krakow Metropolitan to przeszlość 02.06.08, 11:55 Kiedyś w metro była b. dobra kuchnie ale jak zaczęli zjeżdżać Anglicy dostosowano poziom do ich oczekiwań i tak skończyło sie dawne Metro za zaczął wyszynk piwa i dziwnych dań ze śmietaną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żaba Re: Metropolitan IP: 193.189.73.* 30.06.08, 10:00 z pewną taką nieśmiałością i wahaniem udałam się w weekend do metropolitan na mały rekonesans... mam wrażenie, że zaczynają się podnosić... będę obserwować zmiany... w sumie szkoda by było takiego miejsca... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pgg Re: Metropolitan IP: 195.150.66.* 12.07.08, 15:23 tez bylem, moze i rzeczywiscie zaczeli sie podnosic, ale powiem, ze jest z czego. jest nieco lepiej, ale wciaz zle. zamowilem paste tajska - flagowe onegdaj danie - i bylem bardzo zawiedziony. zona jadla jakas dziwna paste z niby swiezymi warzywami i byla wstretna. a wiec moim zdaniem kolejna odslona upadku. faktycznie zal tego miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żaba Re: Metropolitan IP: 193.189.73.* 14.07.08, 12:42 co racja to racja, pasta tajska to był rarytas, rzeczywiście podczas mojej ostatniej wizyty makaron z kurczakiem i papryką był nijaki, bezpłciowy, nie to co kiedyś... smakowała mi tylko sałatka, inaczej niż zwykle przyrządzona, ale dobra, natomiast ryba, którą zamówił mój towarzysz - współbiesiadnik była ekstra. Mam nadzieję, ze to miejsce odżyje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pgg Re: Metropolitan IP: *.centertel.pl 23.07.08, 15:03 a tak wracając do pierwotnego pytania, to wiadomo komuś może gdzie urzęduje Marcin L. obecnie? bo w Farinie jednak go nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żaba Re: Metropolitan IP: 193.189.73.* 02.09.08, 09:05 cóż wszystko ma swój koniec... moja weekendowa wizyta w tejże restauracji to kompletna porażka... takiego zawodu kulinarnego nie przeżyłam dawno, a w tamtym miejscu nigdy... oj, chyba nie zdecyduję się tam wrócić... niemniej jednak moje pytanie o miejsce pobytu-pracy Marcina L. pozostaje aktualne... pozdrawiam wszystkich miłośników dobrej kuchni! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PGG Re: Metropolitan IP: 195.150.66.* 08.09.08, 19:06 witaj, widze, ze nie ja jeden odczuwam glebokie rozczarowanie;) odnosnie Marcina L. to ja rowniez prowadze na szeroka skale zakrojone poszukiwania i udalo mi sie (zreszta od personelu metro) dowiedziec, ze ma on rozpoczac prace gdzies na malym rynku we wrzesniu. odnioslem wrazenie, ze ma to byc raczej nowe miejsce. niestety bedac tam na spacerze nie zauwazylem zadnego takiego miejsca. zobaczymy do konca wrzesnia, moze sie cos wykrystalizuje. a co do upadku metro, to bywam tam jeszcze raz na jakis czas, bardziej z przyzwyczajenia niz z innego powodu i za kazdym razem pluje sobie w brode, ze nie ograniczylem sie tylko do lemoniady;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: Metropolitan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.08, 19:22 Do wszystkich osób , któży poszukują Marcina L.!Zapraszam do nowej restauracji , która mieści się na Małym Rynku "Aperitif " zgadnijcie kto jest szefem kuchni? Powiem tylko tyle sałatka Cesarska jest wyśmienita a ćrem brulee wiśniowy palce lizać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PGG Re: Metropolitan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.08, 11:50 Szczera prawda. Byłem już parę razy:) Tournedo również świetne;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fantyk Re: Metropolitan IP: *.chello.pl 25.12.08, 03:13 o jakzesz to miło,ze sam marcin l.robi sobie tutaj splendor.a ja uważam że żaden z niego rewelacyjny kucharz.ot jeden z wielu....a ta knajpka na małym rynku to kolejna na jego drodze kulinarnej? dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żaba Re: Metropolitan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.08, 18:01 super wieści! Lecę tam na skrzydłach :-) :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Re: Metropolitan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 18:00 pracuje w Apperitif na ulicy Siennej w Krakowie Odpowiedz Link Zgłoś