Dodaj do ulubionych

suggested admission

07.05.13, 20:02
prawde mowiac mam z tym problem...
do Metropolitan Museum of Art jest chyba $24 (nie sprawdzalam ostatnio)
W Polsce nie ma takiej opcji i nie wiem jak to stosowac?
Bo niby jak? Podejsc do Pani w kasie dac np. $5 i powiedziec, bo ja tylko chce zobaczyc kilka obrazow (co poniekad jest zgodne z prawda, wybieram sie z Tata, chce Mu pokazac kilka obrazow + widok z Cantor Roof, On raczej nie jest typem muzealnym..;-).
Po $24 od glowy za moze godzinna wizyte to dla nas za duzo, a ja absolutnie nie wiem jak to sie stosuje... Tak jakos wstyd?
Obserwuj wątek
    • edytkus Re: suggested admission 07.05.13, 20:51
      tak naprawde nie musisz w ogole placic za wstep. Mowisz po prostu ze jest was tyle a tyle osob. Pamietaj, nie ty pierwsza i nie ostatnia wchodzisz za darmo lub za mala kwote wiec nie ma sie czego wstydzic.
      • awok Re: suggested admission 08.05.13, 16:46
        Dzieki za rade. Po prostu w Polsce nie ma takiej formy i jakos kulturowo mi to nie pasuje ;-)
        Troche obciach i wstyd ;-)
        Jak bylam ostatno sama i mialam zamiar spedzic muzeum pol dnia to zaplacilam pelna kwote...
        Ale wiadomo, jak by mozna taniej... Tym bardziej, ze Tata za dlugo w muzeum nie wytrzyma ;-)
        Raz jeszcze dzieki, lece za tydzien i sprobuje jak to jest...

• edytkus Re: suggested admission 08.05.13, 17:55
          awok napisała:

> Troche obciach i wstyd ;-)

alez skad: gawker.com/5992235/why-you-should-never-feel-bad-about-not-paying-the-mets-recommended-admission-fee
          • awok Re: suggested admission 08.05.13, 22:15
            Dzieki :-)
            Tego sie bede trzymala :-)
            • klaudona Re: suggested admission 09.05.13, 14:36
              Daj jakakolwiek sume i popros o dwa bilety. Nikt nawet nie spojzy na Ciebie zlym okiem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka