Dodaj do ulubionych

Widziane 13.09.2003

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.03, 12:05
... a właściwie przeczytane.
Wczoraj pisałem Wam o interwencji w GK w sprawie autobusu "345". Ciotka
doradzała mieszkańcom Wróblowic i okolic korzystać z autobusu "135".
No i dziś ciąg dalszy historii, na którą Adaś reaguje tak "błohohohohohoho".
Po Ciotce pojechali jak po szmacie - dosłownie.
Pewna Pani stwierdziła, że Ciotka nie ma bladego pojęcia o tym co się dzieje,
albo była na długim urlopie ROFTL. Propozycję korzystania z autobusu
widma "135" potraktowano jako kiepski żart. Jakieś gimnazjum we Wróblowicach
napisało pismo w sprawie przywrócenia poprzedniego rozkładu "135". Mieszkańcy
narzekają, że pomimo posiadania domów w granicach administracyjnych Krakowa
mają gorszą komunikacją niż Myślenice czy Skawina. "Ci przynajmniej mają
busy" - dodają (a fe).
Ciotka jak zwykle pierdu pierdu o tym, że ona tylko sugerowała takie
rozwiązanie z tym "135" a poza tym nie można zwiększyć częstotliwości
autobusów "345", bo już nie miałyby gdzie jechać ???
A co mają rozkłady i częstotliwość do objazdów - przecież ulice na objazdach
są takie same bez względu na to czy autobus jedzie co godzinę czy co 20 minut.
Nie może po prostu powiedzieć, że nie ma kasy i tyle. Ona to zawsze takie
bzdury czasem wymyśla.
Druga sprawa dotyczyła rzekomego picia alkoholu na dyspozytorni w Płaszowie.
Okazało się, że czytelnik owszem widział Sobieskiego, ale ... wodę mineralną
a nie wódkę. Hehehe - dobre, co nie. Rzeczywiście ta marka wody mineralnej do
złudzenia przypomina gorzałę, ze względu na identyczne butelki. HIT !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Fassi Re: Widziane 13.09.2003 IP: *.chello.pl / *.chello.pl 13.09.03, 12:16
      Adaś - przeczytaj to o wódce jeszcze raz.... nie pisze nikt że była tam "woda mineralna sobieski" tylko "woda mineralne", a to różnica, a poza tym NIE MA FIZYCZNEJ MOŻLIWOŚCI ŻEBY NA DYSPOZYTORCE BYŁA WÓDKA... wylecieliby wszyscy, kierowcy i dyspoozytorowie - OD KOPA!
      co do alkotestówq - prawda, codziennie określona ilość kiermanów musi być przebadana :)
    • kuba203 Re: Widziane 13.09.2003 13.09.03, 13:08
      Czy czasem nie przenieśli przystanku tramwajowego pod estakadą kierunek
      centrum za skrzyżowanie? W nocy widziałem rozstawione barierki, tak to właśnie
      wyglądało. Ktoś może tam był dzisiaj?
      Poza tym o godz 00:02 widziałem wagon 2012 jako nauka jazdy na Starowiślnej :)
      • Gość: ADAŚ Re: Widziane 13.09.2003 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.03, 17:30
        Tak - przystanek jest przeniesiony za skrzyżowanie w kerunku centrum.

Dziś około 12.30 zanotowany Pavlack jadący na swojej brygadce - niestety nie
        widziałem żadnej czarnej tabliczki, więc nie wiem jaki kurs wykonywał hihihi.
        Muszę donieść na dyspozytornię, ponieważ nie miał włączonych świateł mijania.
        Niestety jechał bardzo uważnie i patrzył przed siebie, bo nie zauważył Adasia
        czekającego na światłach w brygadzie 339-05.

Uwaga - MPK uruchomiło linię X. Nie wiem gdzie kursuje, ale wóz PS069 stał
        prawdopodobnie na pętli przy ul. Kopernika hehe.
        Poza tym znów miałem (nie)przyjemność widzieć pustostana na "16". Szlag mnie
        trafia jak to widzę na "16" a nie "4".
        Na ul. Mrozowej modernizacja torowiska trwa.
        Na "172" MAN.
        • Gość: ADAŚ Re: Widziane 13.09.2003 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.03, 17:32
          Aaa - Paweł był widziany na ul. Blich.
          • yogy Widziane 13.09.2003 13.09.03, 17:47
            Dziś ok 15 widziałem BJ6(no i tu jest kłopot, bo dalej nie pamiętam numeru)37?
            w okolicach Jubilata. Na wyświetlaczu miał napisane "Wycieczka", a w oknach
            zasłony?!?!
            • kuba203 Re: Widziane 13.09.2003 13.09.03, 18:34
              Jeśli już, to DJ637 :) Ale to prawdopodobnie był DJ645, bo on ma opcjonalnie
              montowane firanki :)
              • Gość: Michał Wojtaszek Re: Widziane 13.09.2003 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.03, 20:29
                > Jeśli już, to DJ637 :) Ale to prawdopodobnie był DJ645, bo on ma opcjonalnie
                > montowane firanki :)

Chyba kilka autobusów ma możliwość montowania firanek.

Michał Wojtaszek
                • Gość: Fassi Re: Widziane 13.09.2003 IP: *.chello.pl / *.chello.pl 13.09.03, 21:14
                  bodajze BJ625,BJ627,BJ630
                • Gość: mouset Re: Widziane 13.09.2003 IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 15.09.03, 10:14
                  W DJ651 lub 2 też
          • pavlack Re: Widziane 13.09.2003 13.09.03, 18:46
            Gość portalu: ADAŚ napisał(a):

> Aaa - Paweł był widziany na ul. Blich.

Hihihi :D
            Nie ma to jak rowerek :)
        • Gość: Michał Wojtaszek Re: Widziane 13.09.2003 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.03, 20:37
          > Poza tym znów miałem (nie)przyjemność widzieć pustostana na "16". Szlag mnie
          > trafia jak to widzę na "16" a nie "4".

"Bo miasto nie chce, żeby te składy jeździły po centrum" - koniec cytatu.

Michał Wojtaszek
          • yogy Widziane 13.09.2003 13.09.03, 20:40
            To Ufo może, a GT6+B4 nie? Jaka w tym logika?
            • Gość: Michał Wojtaszek Re: Widziane 13.09.2003 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.03, 20:44
              > To Ufo może, a GT6+B4 nie? Jaka w tym logika?

W domyśle chodzi chyba o to, że miasto nie chce takiego starego taboru widzieć
              w centrum, ale ja już nie będę tłumaczył, co miasto miało na myśli.

Wiem, że zaraz Adaś albo ktoś inny wyskoczy, że GT6 jeżdżą na siódemce czy
              piętnastce, więc od razu zaznaczam, że ja też nie widze tu logiki i nie wiem o
              co chodzi. A że GT6+B4 przydałby się koniecznie na 4 w soboty i w niedziele nie
              podlega dyskusji.

Michał Wojtaszek
              • yogy Widziane 13.09.2003 13.09.03, 20:47
                Skoro nie chcą starego taboru w mieście, to niech każą MPK zdjąć Ikary z 501 i
                511. Dziadostwo sie robi...
                • kuba203 Re: Widziane 13.09.2003 13.09.03, 22:24
                  Ikary na 173!!!
                  • kuba203 Re: Widziane 13.09.2003 13.09.03, 22:25
                    kuba203 napisał:

> Ikary na 173!!!

A zresztą to może nie jest aż takie bezpodstawne, bo ok 22 widziałem DK594
                    jadącego Wielicką od strony Prokocimia do zajezdni, czyżby zjazd ze 173? :)
                    • Gość: Locutus WON! n/t IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 13.09.03, 22:27
                  • Gość: mouset Re: Widziane 13.09.2003 IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 15.09.03, 10:16
                    ... i na 114
              • Gość: Locutus Re: Widziane 13.09.2003 IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 13.09.03, 22:28
                Czy ja już mówiłem, że w UMK same chuje zasiadają? Jeśli nie, to właśnie mówię,
                a jak tak, to pozwolę sobie nie być oryginalnym i powtórzyć to jeszcze raz :-P

Pzdr.
                LOKI
        • Gość: mouset Re: Widziane 13.09.2003 IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 15.09.03, 10:13
          No nie powiem, z linii jadącej Kopernika bardzo bym się ucieszył, ostatecznie
          zamiast X proponuję 192, hihihihi
    • Gość: Locutus Re: Widziane 13.09.2003 IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 13.09.03, 22:26
      Widziałem dzisiaj pustaki na szesnastce - wewnątrz szesnastu pasażerów - 14 w
      gelenktriebwagenie, a dwóch w doczepie...

Poza tym około 20:00 spotkałem na Rynku Kubę203. Trochę pogadaliśmy, po czym
      stwierdził, że o ósmej chce być pod Adasiem. W związku z tym chciałem zapytać
      szanownego pana prezesa, czy dziewczynki już mu nie wystarczają i teraz bierze
      się za chłopczyków, w dodatku poderwanych na forum? ROTFL

]:->

Pzdr.
      LOKI
      • kuba203 Re: Widziane 13.09.2003 13.09.03, 22:31
        Gość portalu: Locutus napisał(a):

> tym chciałem zapytać
        > szanownego pana prezesa, czy dziewczynki już mu nie wystarczają i teraz
        bierze
        > się za chłopczyków, w dodatku poderwanych na forum? ROTFL

Oj, ale kopa dostaniesz jutro, bez osobistej ochrony nie przychodź! ;P
        • yogy Będą się bić!! 13.09.03, 22:39
          Kuba, wal go nastawiaczem do zwrotnic!!:-))
          • kuba203 Re: Będą się bić!! 13.09.03, 22:45
            yogy napisał:

> Kuba, wal go nastawiaczem do zwrotnic!!:-))

Siostro, nastawiacz proszę! ;))
            • Gość: Clint Re: Koncert Pei w M1 a MPK IP: *.ramtel.com.pl / 213.241.90.* 13.09.03, 23:31
              wlasnie wrocilem z koncertu znanego rapera Peja pod M1, jechalem #22 (177+???)
              i wiara po prostu rozwalila tramwajke na czesci, najpierw motorwoman upominala
              co przystanek o odsuniecie sie od drzwi, az do momentu gdy na Orzeszkowej
              drzwi w doczepce po prostu wylecialy w druga strone, okna i sufity zostaly
              pomalowane markerami, wneterze przesiaknelo palonym tytoniem, motorowa
              zaniechala jazdy na Orzeszkowej, gdzie wszyscy mlodzi wysiedli, a reszta
              normalnych ludzi pojechala dalej nie zatrzymujac sie na przystanku
              M.Grunwaldzki.

Mam jeszcze pytanie: co robilo PE193 na 128 !!!!!!!!!
              • Gość: Fassi Re: Koncert Pei w M1 a MPK IP: *.chello.pl / *.chello.pl 13.09.03, 23:51
                > Mam jeszcze pytanie: co robilo PE193 na 128 !!!!!!!!!

przypuszczam że jeździło.... bhehehe

> wlasnie wrocilem z koncertu znanego rapera Peja pod M1, jechalem #22 (177+???)
                > i wiara po prostu rozwalila tramwajke na czesci, najpierw motorwoman upominala
                > co przystanek o odsuniecie sie od drzwi, az do momentu gdy na Orzeszkowej
                > drzwi w doczepce po prostu wylecialy w druga strone, okna i sufity zostaly
                > pomalowane markerami, wneterze przesiaknelo palonym tytoniem,

a za naprawę/remont powinien zapłącić organizator koncertu
                • kuba203 Re: Koncert Pei w M1 a MPK 14.09.03, 09:37
                  Gość portalu: Fassi napisał(a):

> a za naprawę/remont powinien zapłącić organizator koncertu

To tak, jakbyś zrobił imieniny w domu, a Twoi goście, wracając od Ciebie,
                  zdemolowali tramwaj, i kazano by płacić za zniszczenia Tobie, trochę
                  niesprawiedliwe, nie sądzisz? :)
                  • pavlack Re: Koncert Pei w M1 a MPK 14.09.03, 13:48
                    A dupa!!!! Niech organizator płaci. Jak się robi koncerty dla takiego bydła hip-
                    hopowego to niech się ponosi konsekwencje....
                    • Gość: Voith Re: Koncert Pei w M1 a MPK IP: *.chello.pl / *.chello.pl 14.09.03, 13:58
                      wyobraź sobie że robiłem impreze Kubusiu, a moi goście zdemolowali windę i kto za to musiał płacić? JA!
                      • pavlack Re: Koncert Pei w M1 a MPK 14.09.03, 14:40
                        Tak niezwiązane z tematem: I już wiemy kto to jest Voith :D

ROTFL :-)
                        • Gość: Voith Re: Koncert Pei w M1 a MPK IP: *.chello.pl / *.chello.pl 14.09.03, 14:45
                          to kim jestem?
                          • pavlack Re: Koncert Pei w M1 a MPK 14.09.03, 16:47
                            Voithem vel Lestatem vel Fassim :D
                            • Gość: Voith Re: Koncert Pei w M1 a MPK IP: *.chello.pl / *.chello.pl 14.09.03, 21:54
                              muszę Cię rozczarować, to są trzy osoby, jednak niejako spokrewnione, mieszkające w jednym bloku, korzystające z jednej sieci :P
                              • pavlack Re: Koncert Pei w M1 a MPK 14.09.03, 21:57
                                Jasne, jasne :D

A świstak siedzi i zawija :D
                                • Gość: Voith Re: Koncert Pei w M1 a MPK IP: *.chello.pl / *.chello.pl 14.09.03, 22:01
                                  to Ty masz problem... ja wiem swoje a Ty swoje i koniec
                                  • pavlack Re: Koncert Pei w M1 a MPK 14.09.03, 22:05
                                    Oki, oki, nieważne już :)
                  • Gość: Misiek K Re: Koncert Pei w M1 a MPK IP: *.chello.pl 14.09.03, 14:18
                    A uwazasz Kuba ze sprawiedliwe jest to ze my za to zaplacimy?
                    i zamiast dac pieniadze na dodatkowe kursy to zaplacimy za bezmyslnosc i
                    chamstwo.
                    organizator powinien ponosic wszelkie koszty zwiazane ze swoja radosna
                    tworczoscia pseudoartystyczna.
                    • Gość: Voith Re: Koncert Pei w M1 a MPK IP: *.chello.pl / *.chello.pl 14.09.03, 14:22
                      Gość portalu: Misiek K napisał(a):

> organizator powinien ponosic wszelkie koszty zwiazane ze swoja radosna
                      > tworczoscia pseudoartystyczna.

albo zapewnić transport dla rozwydrzoinych niewychowanych wisiporów ( w tym wypadku) a w innym, np dla hard-corowców czy kogokolwiek, tak jak na mecze jadą autobusy, za których zniszczenia płaci klub...
                      • Gość: ADAŚ Re: Koncert Pei w M1 a MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.03, 14:25
                        Won z bydłem !!!
                    • kuba203 Re: Koncert Pei w M1 a MPK 14.09.03, 15:55
                      Gość portalu: Misiek K napisał(a):

> A uwazasz Kuba ze sprawiedliwe jest to ze my za to zaplacimy?

Nie jest!!! A uważacie wszyscy, że sprawiedliwe jest to, że my wszyscy płacimy
                      za policję, która nie jest w stanie wyłapać kilku gówniarzy? Oni powinni za to
                      zapłacić, a zrzucać odpowiedzialność na organizatorów imprezy jest owszem
                      najłatwiej... Problem się niejako rozwiązuje, a sprawę dewastacji można wtedy
                      umorzyć, no bo już "nie ma problemu".
                      A ciekawy jestem, jak (i czy w ogóle) można udowodnić organizatorom koncertu
                      (gdyby ktoś ich chciał pociągnąć do odpowiedzialności), że osoby, które
                      zdemolowały tramwaj wracały stamtąd, a nie z herbatki od cioci.
                      A w ogóle to MPK nie ma ubezpieczenia?
                      • Gość: Fassi Re: Koncert Pei w M1 a MPK IP: *.chello.pl / *.chello.pl 14.09.03, 15:57
                        Kuba - OK, wszystko się zgadza, ale organizator (jak mniemam) będzie wolał zapłacić, gdyż w momencie kiedy nie zapłaci, a będzie chciał zrobić podobną imprezę - nie dostanie na nią pozwolenia :)

i kółko się zamyka...
                        • kuba203 Re: Koncert Pei w M1 a MPK 14.09.03, 16:03
                          Gość portalu: Fassi napisał(a):

> Kuba - OK, wszystko się zgadza, ale organizator (jak mniemam) będzie wolał
                          zapł
                          > acić, gdyż w momencie kiedy nie zapłaci, a będzie chciał zrobić podobną
                          imprezę
                          > - nie dostanie na nią pozwolenia :)

Wiem o tym doskonale, dlatego uważam, że w ogóle nie powinno się żądać żadnej
                          kasy od organizatora... No chyba, żeby pojazd był wynajęty, wtedy oczywiście
                          odpowiedzialność ponosi wynajmujący.
                      • Gość: Clint Re: Koncert Pei w M1 a MPK IP: *.ramtel.com.pl / 213.241.90.* 14.09.03, 23:07
                        moze da sie udowodnic w ten sposob ze wszedzie pisalo CHWDP lub HWDP :) A to
                        jest glowne motto tej subkultury :)
                        • kuba203 Re: Koncert Pei w M1 a MPK 15.09.03, 08:26
                          Gość portalu: Clint napisał(a):

> moze da sie udowodnic w ten sposob ze wszedzie pisalo CHWDP lub HWDP :) A to
                          > jest glowne motto tej subkultury :)

No dobrze, ale ponawiam pytanie. Jak udowodnisz, że wracali z koncertu, a nie
                          jechali do cioci na herbatkę? Jak ja se wezmę markera i napiszę CHWDP, to
                          jeszcze nie znaczy, że wybieram się na koncert hiphopowy :)
                      • Gość: mouset Re: Koncert Pei w M1 a MPK IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 15.09.03, 10:21
                        Oj, Kuba, Kuba, to na tej zasadzie zlikwidujmy policje każdemu damy kuszę ,
                        kałacha i maczetę, broń się sam!!!
              • Gość: mouset Re: Koncert Pei w M1 a MPK IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 15.09.03, 10:19
                Wniosek: zwierzakom nie podstawia się wagonów dla ludzi
                A Płaszów na 128 to faktycznie mega niespodzianka
    • Gość: ADAŚ Re: Widziane 13.09.2003 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.03, 23:44
      Ostatnia "14" spod dworca w kierunku Mistrzejowic według rozkładu miała być o
      22.43. Była dziesięć minut później. Obsługiwał ją skład #417+418, a więc znowu
      rozłączyli ufoka.
      A zaraz za "4" jechała "5", do tej drugiej wsiadły pojedyncze osoby.
      • Gość: Clint Re: Widziane 13.09.2003 IP: *.ramtel.com.pl / 213.241.90.* 13.09.03, 23:57
        widocznie spoznila sie bo ekipa z koncertu rownie dobrze utrudniala jej
        dojechanie do Bronowic jak mojej 22
        • Gość: misiek Re: Widziane 13.09.2003 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.03, 19:05
          wczoraj właśnie ok. godz. 20. w Biertowicach ( trasa na Bielsko - skrzyżowanie
          na Suchą i Zawoję ) widziana scania 113CLL ( PS063 ) z napisem MPK Kraków....
          co to ma być....
          • Gość: Michał Wojtaszek Re: Widziane 13.09.2003 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 14.09.03, 21:53
            > wczoraj właśnie ok. godz. 20. w Biertowicach ( trasa na Bielsko -
            skrzyżowanie
            > na Suchą i Zawoję ) widziana scania 113CLL ( PS063 ) z napisem MPK Kraków....
            > co to ma być....

Wycieczka :)
            • Gość: Voith Re: Widziane 13.09.2003 IP: *.chello.pl / *.chello.pl 14.09.03, 21:55
              wycieczka zakłądowa właśnie teraz ma w programie punkt muzeum techniki :D
            • Gość: misiek Re: Widziane 13.09.2003 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.03, 22:09
              Gość portalu: Michał Wojtaszek napisał(a):

> > wczoraj właśnie ok. godz. 20. w Biertowicach ( trasa na Bielsko -
              > skrzyżowanie
              > > na Suchą i Zawoję ) widziana scania 113CLL ( PS063 ) z napisem MPK Kraków.
              > ...
              > > co to ma być....
              >
              > Wycieczka :)

tak???
              nie widziałem żadnej osoby w środku!!??!!
              • Gość: Voith Re: Widziane 13.09.2003 IP: *.chello.pl / *.chello.pl 14.09.03, 22:10
                może wracał z wycieczki :)
              • kuba203 Re: Widziane 13.09.2003 14.09.03, 22:44
                Gość portalu: misiek napisał(a):

> tak???
                > nie widziałem żadnej osoby w środku!!??!!

No kierman jechał na wycieczkę :)
                • Gość: misiek Re: Widziane 13.09.2003 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.03, 16:38
                  kuba203 napisał:

> No kierman jechał na wycieczkę :)

-> docieranie..;D
    • Gość: mouset Koza - kłamczucha IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 15.09.03, 10:24
      Serwin pewnie w międzyczasie dowiedziała sie w ogóle jak wyglądają trasy i
      rozkłady 135 i 345, no autobusu nigdy się nie da dołozyćto wiemy od ponad roku.
      Kozucha-kłamczucha (by CCCP) zapomniała że na 101 były 3 wozy a na 345 2, to
      razem 5 a jeżdżą tylko 4.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka