Gość: trickstero IP: *.client.comcast.net 29.09.03, 05:25 szkoda mi Zauchy , ale tak sie czasem konczy jak sie " p.....li " nie swoja kobiete ...! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gryffin Re: Prezydent RP nie ułaskawił zabójcy Andrzeja Z IP: *.comnet.krakow.pl 29.09.03, 07:51 A ja bym go ułaskawił.Przecież walczył ze złem, zabił niewierną żonę ,która mu perfidnie przyprawiała rogi.Tak mówił po zabójstwie cały Kraków.Zaucha powinien wiedzieć ,że urzęduje z cudzą żoną. Odpowiedz Link Zgłoś
gdanskaa Leśniak miała 26 lat, Zaucha 41 29.09.03, 12:28 ... kto na jego miejscu by sobie odmówił ? Oboje wiedzieli co ryzykują, zresztą - cała trójka chyba spotkała się z taką konsekwencją na jaką sobie zapracowała. A Yves się w więzieniu nie nudzi, jak widać. A jak za 3 lata wyjdzie - napisze pametnik i do końca życia będzie się pławił w szmalu i panienkach :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: solo a byli UB-ecy śmieją się ze swych ofiar IP: *.oleszyce.sdi.tpnet.pl 29.09.03, 12:45 Może im trzeba podnieść emeryturę?! Kancelaria powinna o tym pomysleć! są jeszcze w III RP nowe rzesze oszustów wszelakiej maści, ktorzy się dorobili w nielegalny spsob (ale to są potencjalni sponsorzy), no więc kto ma gnić w kryminale? ten co nie ma szmalu! ukladow itp itd. A sprawiedliwość? bedzie ...ale nie na tym świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henryk Re: Prezydent RP nie ułaskawił zabójcy Andrzeja Z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.03, 08:30 Obawiam się, że list od więźnia nie dotarł do Samego Prezydenta.A jakiś Urzędas - klerykał tak usterował tą prośbę aby nigdy nie było mozliwe zwolnić tego człowieka z więzienia. Dla mnie zmarły Zaucha to po prostu typowa pijacka szmata. Choć nie popieram czynu zabójstwa ale tej szmacie pijaczkowi to się należało.Bo polski tzw. skorumpowany wymiar sprawiedliwosci jest zbyt głupi aby odróżnić czyn zdradzonego męża i jego działania w afekcie od działań żony - dziwki i jej gacha byle jakiego aktorczyny.Za większe zbrodnie popełniane przez sędziów- sędzin,adwokatów ,polcjantów, księży ich się nawet nie pociąga do odpowiedzialnośći i robi pseudo bohaterów.Dlatego uważam, że to co zrobino z tym człowiekime , który przyjechał po swoja żonę - szamtę, która ślubował swojemu mężowi wierność.To kompromitacja naszej władzyw szczególności wymiarowi sprawiedliwości. O wybrykach pijaka - lowelasa Zauchy i wybrykach jego kochanki wiedzieli wszyscy i nie tylko tolerowali ale jeszcze za środki polskich podatników finasowali i promowali. Kolejna ofiara b.żony dziwki z Krakowa oraz skorumpowanego krakowskiego tzw.wymiaru sprawiedliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Prezydent RP nie ułaskawił zabójcy Andrzeja Z IP: 213.151.217.* 29.09.03, 09:27 Facet odsiedział 12 lat. To strasznie dużo. W więzieniu zajął się robieniem filmów. Uczył więźniow francuskiego.Myślę, że resocjalizował więcej przestępcow niż całe polskie więziennictwo. Zabił swoją żonę i jej kochanka. Nie chcę źle pisać o zmarłych ale znałem Zuzę dość dobrze i trudno mi o niej napisać jedno pozytywne słowo. Ci co znali całą sprawę byli zaszokowani wysokością wyroku. A teraz Pan Prezydent nie chce mu darować 1000 dni życia. Panie Prezydencie! Dlaczego??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Prezydent RP nie ułaskawił zabójcy Andrzeja Z IP: *.kronopol.com.pl 29.09.03, 10:19 Dlaczego ??? Dlatego że Francuz nie był członkiem Pruszkowa, bo tych Pan Prezydent Którego Mamy, szybko by ułaskawił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bratek Po co takiego ułaskawiać? IP: *.biaman.pl 29.09.03, 10:53 Gdyby chociaż był bokserem czy piłkarzem, to Aleksander K. by się zastanowił. A on cóż? Jakieś marne filmiki kręci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ter Re: Prezydent RP nie u?askawi? zabójcy Andrzeja Z IP: *.net81-65-81.noos.fr 29.09.03, 11:22 Ludzie, czy wyscie powariowali? Od kiedy to usprawiedliwiona kara za niewiernosc jest smierc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uczciwy i myślący MOŻNA NIENAWIDZIĆ PREZYDENTA ale IP: *.chello.pl 29.09.03, 10:44 Gość portalu: Michal napisał(a): > Facet odsiedział 12 lat. To strasznie dużo. W więzieniu zajął > się robieniem filmów. Uczył więźniow francuskiego.Myślę, że > resocjalizował więcej przestępcow niż całe polskie > więziennictwo. Zabił swoją żonę i jej kochanka. Nie chcę źle > pisać o zmarłych ale znałem Zuzę dość dobrze i trudno mi o niej > napisać jedno pozytywne słowo. Ci co znali całą sprawę byli > zaszokowani wysokością wyroku. A teraz Pan Prezydent nie chce > mu darować 1000 dni życia. Panie Prezydencie! Dlaczego??? dlaczego tak strasznie zniekształcać prawdę? Prezydentowi nie tylko obcą była CHĘĆ ułaskawienia zabójcy i artykułu zatytułowany jest "PREZYDENT NIE UŁASKAWIŁ...Przepis dotyczący tzw. prawa łaski występował i występuje właściwie w każdym kraju demokratycznym i każdy skazany choćby na miesiąc więzienua aż do skazanych na karę śmierci może w y s t ę p o w a c o ułaskawienie. Nawet komunistyczny prezydent (u w a g a!) R.P. B. Bierut takie prawo miał. Że z niego nie korzystał to jest już zupełnie inna sprawa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolo Re: Prezydent RP nie ułaskawił zabójcy Andrzeja Z IP: *.ds12.agh.edu.pl 29.09.03, 09:28 Mam niemiłe wrażenie,że Pan Henryk ma niestety rację,przynajmniej w 99,9 %.Jeżeli jest zorientowany w podtekstach sprawy,a na takiego wygląda,to lepiej w tym kraju być pijakiem,i nie trzymać się żadnych reguł moralnych,bo wtedy znajduje się tu zrozumienie i usprawiedliwienie,niż człowiekiem dochodzącym swoich praw. Jasne,że nie pochwalam zabójstwa,które gdyby było zalegalizowane,to w tym "arcykatolickim" kraju doprowadziłoby do całkowitego wyludnienia tego spłachetka nibyEuropy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smk Re: Prezydent RP nie ułaskawił zabójcy Andrzeja Z IP: 81.21.202.* 29.09.03, 11:46 admin śpi? a może mu się regulamin gdzieś zawieruszył? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak Re: Prezydent RP nie ułaskawił zabójcy Andrzeja Z IP: *.acn.waw.pl 29.09.03, 14:06 Ta straszna sitwa klerykałów w kancelarii Kwacha , on sam dobre panisko o niczym nie wie ale jak tylko się dowie to przywróci sprawiedliwość - czy żeś kolego nie przegapił wizyty u lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klara Re: Prezydent RP nie ułaskawił zabójcy Andrzeja Z IP: *.koszalin.sdi.tpnet.pl 29.09.03, 11:11 ...i słusznie Panie Prezydencie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Usprawiedliwienie?? IP: *.vx.pl / 192.168.55.* 29.09.03, 11:31 To prawda, że nasz wymiar sprawiedliwości jest kulejący, przeciążony i ulegający przez to korupcji i innym odchyłkom ;)) Ale precież prawo łaski należy do jednego człowieka: do Prezydenta. Jego osobista decyzja nie została uzasadniona. I nie musi być. Dla mnie osobiście odebranie życia drugiemu człowiekowi nie jest NICZYM uzasadnione poza kwestią OBRONY w przypadku bezpośredniego zagrożenia własnego lub czyjegoś życia. To, że często jesteśmy za głupi, żeby to zrozumieć, to już inna bajka. Można było inaczej postąpić w takiej sytuacji, ale co się stało to się nie odstanie i trzeba ponieść konsekwencje własnych czynów. Prawo łaski jest bardzo trudne dla stosującego - któż z nas jest tak doskonały, aby doskonale wybrać między miłosierdziem a sprawiedliwością?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Re: Usprawiedliwienie?? IP: utp:* / 10.10.9.* 29.09.03, 12:04 Gość portalu: Tomasz napisał(a): > To prawda, że nasz wymiar sprawiedliwości jest kulejący, > przeciążony i ulegający przez to korupcji i innym odchyłkom ;)) > Ale precież prawo łaski należy do jednego człowieka: do > Prezydenta. Jego osobista decyzja nie została uzasadniona. I > nie musi być. > Dla mnie osobiście odebranie życia drugiemu człowiekowi nie > jest NICZYM uzasadnione poza kwestią OBRONY w przypadku > bezpośredniego zagrożenia własnego lub czyjegoś życia. To, że > często jesteśmy za głupi, żeby to zrozumieć, to już inna bajka. > Można było inaczej postąpić w takiej sytuacji, ale co się stało > to się nie odstanie i trzeba ponieść konsekwencje własnych > czynów. > Prawo łaski jest bardzo trudne dla stosującego - któż z nas > jest tak doskonały, aby doskonale wybrać między miłosierdziem a > sprawiedliwością?? Należałoby jednak zapytać, dlaczego Prezydent RP nie miał takich dylematów przy ułaskawianiu różnego autoramentu gangsterów RP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re:Re: Usprawiedliwienie?? IP: *.vx.pl / 192.168.55.* 29.09.03, 12:08 To już trochę odrębna kwestia :)) Każdy pracuje na swój rachunek, a ludzie później nas osądzą z naszych decyzji :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: literat Twardy facet ten prezydent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.03, 11:44 wszystkich magistrów w tym kraju. Tak trzymać !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ek Re: Prezydent RP nie ułaskawił zabójcy Andrzeja Z IP: *.crowley.pl 29.09.03, 11:59 A nie lepiej było się zwrócić do Michnika.On by od razu ułaskawil, przecież wielu z jego aktu łaski już skorzystało, fakt że byli to głównie UB-ecy,ale kto wie łaska adama nie zna granic,a takiego Millera to nawet[po jednej rozmowie]oczyścił z winy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: Prezydent RP nie ułaskawił zabójcy Andrzeja Z IP: *.demo.pl 29.09.03, 12:05 15 lat za podwójne zabójstwo. nóz się w kieszeni otwiera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: Prezydent RP nie ułaskawił zabójcy Andrzeja Z IP: *.vx.pl / 192.168.55.* 29.09.03, 12:09 Gość portalu: kika napisał(a): > 15 lat za podwójne zabójstwo. nóz się w kieszeni otwiera. A co? Za mało? Za dużo? A może stryczek od razu? Albo prądem? Tudzież do gazu? ....każdy ocenia wg siebie, nie????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LEON SPRAWIEDLIWOŚĆ??? IP: *.dtvk.tpnet.pl 29.09.03, 12:17 I to ma być sprawiedliwość?Zastrzelę dziś kogoś, posiedzę w więzieniu (jedyne 15 lat za podwójne morderstwo!), poudaję kogoś moralnie zresocjalizowanego, będę na tyle bezczelny żeby prosić o warunkowe zwolnienie, wyjdę na wolność i będę żyć dalej... a dwoje ludzi NIE! GNIJ W WIĘZIENIU!SAM SOBIE TAKI LOS ZGOTOWAŁEŚ, A MAMIE KUP KROPELKI NA SERCE!JAK CIĘ WYCHOWAŁA, TAK TERAZ MA! Odpowiedz Link Zgłoś
qndzia A Słowika ułaskawił. 29.09.03, 13:08 I jeszcze kilku innych bandziorów z Pruszkowa (pewnie w ramach pielegnowania dobrych relacji pomiędzy Pruszkowem a LSD). Yves G.-L. nie wyjdzie wcześniej na wolność pomimo, że na to zasługuje, bo nie ma wymaganych przez kwasa koneksji biznesowo- politycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Qndzia czy aby nie pomyłka?? IP: 217.97.130.* 29.09.03, 14:17 O ile pamiętam, to Słowika Wałęsa ułaskawił. ("To taki Janosik, co bogatym zabiera, ale biednym nie oddaje"). Choć może mój przeżarty komunizmem mózg coś mi namącił.;) Z konsomolskim pozdrawlieniem tom. XYZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sic O co ten raban IP: 212.160.72.* 29.09.03, 13:17 Ja nie rozumiem o co wam chodzi facet zabił dwie osoby i odsiaduje kare więzienia, Prezydent ma prawo łaski i nie musi się usprawiedliwiać z tego komu je daje... To że mogę stać po stronie więźnia bo sam uważam że zabicie niewiernej żony i jej kochanka powinno być karane łagodniej w końcu tu gra się na emocjach sam osobiście zatłukł bym faceta kapciem żeby trwało to dłużej gdyby dobierał się do majtek mojej narzeczonej... ale jest zbrodnia musi być kara skoro 10 lat siedział i mu to nie przeszkadzało to co mu nagle tak się na wolność spieszy żony nie ma filmy sobie jakieś kręci co ojcem ma zostać?? Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: Prezydent RP nie ułaskawił zabójcy Andrzeja Z 29.09.03, 13:17 Gość portalu: trickstero napisał(a): > szkoda mi Zauchy , ale tak sie czasem konczy jak sie " > p.....li " nie swoja kobiete ...! Cóż, uczono mnie, że kobieta nie jest czyjaś, tylko generalnie swoja własna. Kiedy przestaje cię kochać i odchodzi do innego można zrobić z tym naprawdę wiele bardziej konstruktywnych rzeczy niż zabicie obojga. Co do decyzji prezydenta, to wydaje mi się, że u niektórych powyższych Przedmówców ma on i tak przechlapane, tak że niezależnie jaką decyzję by podjął i tak byłby z błotem zmieszan, tyle że w przeciwnym wypaddku za wypuszczanie na wolność morderców. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: killer Re: Prezydent RP nie ułaskawił zabójcy Andrzeja Z IP: *.konstancin-jeziorna.sdi.tpnet.pl 29.09.03, 14:46 Gdyby kazdy facet zabijal gdy zona, narzeczona lub inna jego lalka go zdradzi, to nozy i spluw by zabraklo na swiecie (moze jednak by nie zabraklo, jest tego sporo). Gdyby zabijalo sie babe ze dala poza malzenstwem, to klania sie ciemnota islamska. Trudno, nawet w niby-Europie jest kara za zabijanie, a to ze nie chwyta ona wszystkich naprawde winnych to juz inna rozmowa. Prezydent w tym przypadku nie zrobil niczego nagannego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Prezydent RP nie ułaskawił zabójcy Andrzeja Z IP: *.ruch.com.pl / 10.80.6.* 29.09.03, 14:50 Czegoś tu nie rozumiem.Już dawno skazanemu przysługiwałoby tzw. " zwolnienie warunkowe", a tu prośba o łaskę do prezydenta. To zwykły ordynarny odwet za Zauchę a nie kara. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emil Re: Prezydent RP nie ułaskawił zabójcy Andrzeja Z IP: *.crowley.pl 29.09.03, 15:00 A moim zdaniem za to co zrobił, należał mu się najwyżej mandat. Gdyby zabijano tylko kiepskich artystów świat byłby weselszym miejscem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nENA Re: Prezydent RP nie ułaskawił zabójcy Andrzeja Z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.03, 15:20 ZAUCHA ŚWIETNIE ŚPIEWAŁ I BYŁ WSPANIAŁY.JEGO ŻYCIE PRYWATNE NIE POWINNO NIKOGO OBCHODZIC.GDYBY ZDRADZANI MĘŻOWIE ZABIJALI SWOJE ZONY I NA ODWRÓT NA ŚWIECIE NIE BYŁOBY JUŻ LUDZI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor Re: Prezydent RP nie ułaskawił zabójcy Andrzeja Z IP: *.tnt12.hdn1.deu.da.uu.net 29.09.03, 15:41 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Kwasny ma racje, IP: *.telia.com 29.09.03, 16:18 podwojne morderstwo, powinna byc podwojna kara. I tak dostal za malo. Odpowiedz Link Zgłoś
iwa11 Re: Prezydent RP nie ułaskawił zabójcy Andrzeja Z 29.09.03, 16:36 tak sobie myśle....co by było, gdyby to kobieta zabiła swego faceta i jego kochankę....jak myslicie panowie? pozdrówka:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof K. Re: Prezydent RP nie ułaskawił zabójcy Andrzeja Z IP: *.fema.pl / 192.168.2.* 30.09.03, 00:57 Zabójstwo było dokonane w afekcie i rzeczywiście w tym wypadku mozna bylo skorzystać z warunkowego zwolnienia. Zwłaszcza gdy wypuszcza się z kryminałow gangsterow, którzy choruja na raka. Odpowiedz Link Zgłoś