Gość: krakauer IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 08.10.03, 14:46 Plagiaty na PAP-ie info.onet.pl/810440,11,item.html ostra dyskusja, a co w Krakowie ? Wszystko O.K. ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sabbina Re: PLAGIATY 08.10.03, 14:54 Czy ty przypadkiem nie plagiatujesz liter wymyślonych przez Łacinników ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakauer Re: PLAGIATY IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 09.10.03, 11:36 Widać, że w Krakowie nikogo plagiaty nie interesują. Albo ich nie ma, albo sa tak powszechne , że szkoda o tym pisac. To drugie przypuszczenie jest chyba bardziej trafne. Czy nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
peteen eee, kiepska prowokacja... 09.10.03, 11:40 no bo kto ma ci odpowiedzieć: sabbin ? on sam szkół nie kończył, to co miał plagiatować, ja ? jam słynny plagiator, więc się ukrywam, a reszta to niewinna młodzież uczelniana, więc jej nie wciągaj w swoje brudne interesy... no, są jeszcze kryształowo uczciwi krakforumowicze, którzy swoje dysertacje napisali sami... i co, starczy ? czy czekasz, aż ktos rąbnie postem: plagiaty są ok ? Odpowiedz Link Zgłoś
sabbina Re: PLAGIATY 09.10.03, 11:45 Wiesz, to, że nieodpisano ci na tym forum nie znaczy, że w Krakowie się tym nie interesują. Po prostu na tym forum się nie interesują. Ale mnie wszystko interesuje również to ! 1. Po pierwsze co to jest plagiat ? w jakim momencie można stwierdzić, że dwie prace są plagiatami, lub już odmiennymi pracami ? Kiedyś przeglądałam książki do Marketingu. Zaczęłam od Koetlera, a następnie inne książki z tej dziedziny wydane w późniejszym okresie. Toż to one w znacznej części były wprost "przepisane" z Koetlera. 2. Na UJ historia plagiatów ma też dużą tradycję ! Kiedy po upadku powstania listopadowego, wyrzucono z Katedry folozofii ówczesnych profesorów, poszukiwano nowego kierownika tej katedry. Zgłosił się pewien nauczyciel z Lwowa, po doktoracie i go zatrudniono. Juz po Jego śmierci okazało się, że jego doktorat, to plagiat jakiejś mało znanej niemieckiej pracy naukowej. Idź na UJ , sprawdź , poszukaj. 3. plagiaty będą istniay tak długo jak będą pisemne prace dyplomowe. Wprawdzie podobno są jakieś programy komputerowe do ich wykrywania, ale według mnie to bujda. Bo jak określic, że dwie prace są takie same, jesli będą określone, niewielkie zmiany, styslistyczne, jezykowe, synonimy itp. ? Gdzie jest to kryterium graniczne ??? Odpowiedz Link Zgłoś
warszawiak01 Re: PLAGIATY 09.10.03, 12:26 Gość portalu: krakauer napisał(a): > Plagiaty na PAP-ie info.onet.pl/810440,11,item.html ostra dyskusja, a > co w Krakowie ? Wszystko O.K. ? ---------------------------- Krakauer, nie wysilaj się. UJ i całe krakowskie środowisko naukowe ma jedną cechę której pozazdrościć mogą inne ośrodki - niezmiennie dobre samopoczucie. Inni mają osiągnięcia - UJ ma kolejne rocznice, obchody i tradycje itd. Pewien krakowski uczony powiedział - Kraków jest kolebką polskiej nauki... A, jak wiadomo, w kolebce spi się najlepiej. Uczeni krakowscy przez stulecia opanowali do perfekcji sztukę zamiatania pod dywan mniej czy bardziej śmierdzących historii z dziejów Czcigodnej Akademii. I dlatego szybciej na krakowskim rynku zabraknie gołębi, niż usłyszymy o plagiacie powstałym na "nauk przemożnych perle". Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: PLAGIATY 09.10.03, 12:30 oj, chłopie, masz kompleks zaściankowego uw ? zaś w kwestii formalnej: co to jest jakaś tam pomorska akademia i co ma wspólnego z plagiatmi w Krakowie ? Odpowiedz Link Zgłoś
warszawiak01 Re: PLAGIATY 09.10.03, 12:42 peteen napisał: > oj, chłopie, masz kompleks zaściankowego uw ? > zaś w kwestii formalnej: co to jest jakaś tam pomorska akademia i co ma > wspólnego z plagiatmi w Krakowie ? --------------------- Kompleksy ?! Obudź się! To, że na UJ studiował Kopernik nie czyni z Akademii Krakowskiej najlepszej uczelni w Polsce po wsze czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny_tomala Re: PLAGIATY 09.10.03, 14:45 po własnych (nie plagiatowych)doświadczeniach nie jestem zachwycony ujotem ale ty se warszawiak uważaj bo jak obudzi się we mnie lokalny patryjot to.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: copernicus Re: PLAGIATY IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 09.10.03, 21:29 Warszawiak napisał: 'To, że na UJ studiował Kopernik nie czyni z Akademii Krakowskiej najlepszej uczelni w Polsce po wsze czasy. ' Owszem Koppernik studiowal w Krakowie, ale żeby się czegos nauczyc musial wyjechac do Włoch i tak juz zostało do dziś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: PLAGIATY IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 10.10.03, 19:06 www.naukowcy.republika.pl Odpowiedz Link Zgłoś