Dodaj do ulubionych

Nastepna rewolucja technologiczna na progu

27.01.23, 01:08
Tu moge powiedziec ze mialem szczescie ze zdazylem uciec na emeryture i moge przygladac sie temu z boku.
Sztuczna inteligencja juz nas wita. Bedzie trzesienie ziemi w Dolinie Krzemowej.
Masa hindusow - programujacych robotow, bedzie musiala wrocic do Mumbaju i tam nwet nie znajda pracy jako telefoniczna pomoc on-line.

ChatGPT pisze wypracowania, i programy komputerowe i zaczyna byc lepszy od Googla.

Chat GPT robi zamieszanie z ktorym nie wiadomo jak sobie radzic

Szkoly sie glowia jak oceniac prace uczniow bo prace napisane przez ChatGPT sa na temat i nie potrafi im udowdnic ze to plagiat bo nie skopiowal niczego.
www.nature.com/articles/d41586-022-04397-7
www.theatlantic.com/technology/archive/2022/12/openai-chatgpt-writing-high-school-english-essay/672412/
Programisci niedlugo beda musieli sie "przeprogramowywac"
www.yahoo.com/finance/news/amazon-employees-already-using-chatgpt-195642722.html
Nawet Google sie boi
www.cnet.com/tech/services-and-software/chatgpt-caused-code-red-at-google-report-says/
www.linkedin.com/pulse/google-needs-worry-search-chatgpt-drew-wallace
www.msn.com/en-xl/africa/zimbabwe/google-is-freaking-out-about-chatgpt/ar-AA16GSxC
www.linkedin.com/pulse/whos-afraid-chatgpt-andrea-mussap
Obserwuj wątek
    • waga173 Re: Nastepna rewolucja technologiczna na progu 27.01.23, 02:35
      Zgadnij kto napisal ten wiersz.
      Nie, nie ja. Dalem do Chat GPT: Write a poem about pilots.

Pilots,

Pilots soar above the clouds,

With skill and grace, they guide us through.

Their steady hands and keen eyes,

Take us to places we never knew.

They navigate the winds and storms,

With precision and ease.

They lead us through the skies,

With great expertise.

Their courage is unmatched,

As they face the unknown.

Their love for flying, unyielding,

As they take us to our home.

With every take off and landing,

They keep us safe and sound.

Their dedication, unwavering,

As they fly us around and around.

So here's to the pilots,

Who brave the skies above.

Their skill and bravery,

Is the reason we can fly with love.

• car_fox Re: Nastepna rewolucja technologiczna na progu 27.01.23, 04:24
        Calkiem niezle :)
        • waga173 Re: Nastepna rewolucja technologiczna na progu 27.01.23, 04:39
          A teraz znajdz sobie "Marsz lotnikow" napisany przez nie-sztuczna inteligencje. Tylko o Jezusie co puka do mych drzwi, pobiegne go przywitac a serce z bolu drzy moznaby do tego marsza lotnikow porownac pod wzgledem kiczowosci.
    • marekggg Re: Nastepna rewolucja technologiczna na progu 27.01.23, 07:17
      podobno zdal nawet polska mature - teraz nie wiem czy ta matura taka malo wymagajaca, czy ten algorytm taki mundry.
      • bialyhenio Re: Nastepna rewolucja technologiczna na progu 27.01.23, 07:37
        a sprawdzałeś czy zna słowacki i flamandzki? bo polski zna
        • teodor-k Re: Nastepna rewolucja technologiczna na progu 27.01.23, 07:55
          Najważniejszy.niemiecki bo każdy głupi angielski zna .
          • misio3 Re: Nastepna rewolucja technologiczna na progu 27.01.23, 08:50
            Sztuczna yntelygencja do pisania wierszy się nadaje, ale samochodu bym jej nie dał prowadzić 😁
            • misio3 Re: Nastepna rewolucja technologiczna na progu 27.01.23, 09:37
              Oglądaliście film “Łowca androidów”.?
              Rick Deckard (główny bohater) przeprowadza coś na kształt testu Turinga. Zadaje pytania, które mają odpowiedzieć na pytanie, czy rozmówca jest człowiekiem, czy maszyną.
              Testujący przeprowadza w nim przez komunikator tekstowy dwie rozmowy. Jednym rozmówcą jest człowiek, a drugim jest komputer. Jeśli po odpowiedziach nie można stwierdzić, który rozmówca jest komputerem, to jego inteligencja jest równa ludzkiej.
            • car_fox Re: Nastepna rewolucja technologiczna na progu 27.01.23, 18:37
              Akurat z prowadzeniem samochodow idzie im chyba nie gorzej a moze nawet lepiej co nawet ubezpieczenia przyznaje poniewaz kiedy kupilem nowy samochod za ponad $50k ktory troche tego ma na pokladzie to ubezpieczenie - ku mojemu zdziwieniu, wzroslo mi niecale 10% w porownaiu z poprzednikiem ktory byl prawie 20 letni i mial cene rynkowa ponizej $5k i tym wlasnie uzasadnili.
        • marekggg Re: Nastepna rewolucja technologiczna na progu 27.01.23, 10:37
          nie, bo nie mam czasu na pierdoly.
      • nousecomplaining Re: Nastepna rewolucja technologiczna na progu 27.01.23, 09:57
        > teraz nie wiem czy ta matura taka malo wymagajaca, czy ten algorytm taki mundry
        Tegoroczną maturę GPT zda spoko celująco:
        www.bankier.pl/wiadomosc/Czarnek-Wymagania-na-tegorocznych-maturach-beda-obnizone-o-20-25-proc-8478807.html
    • bolo2002 Re: Nastepna rewolucja technologiczna na progu 27.01.23, 09:54
      Jak by toto zaakceptowac-to za ileś tam lat na swiecie nie bedzie logicznie myslacych ludzi, bo im sie mózgi nie wykształcą. A roboty ze sztuczną inteligencją będą swiatem żądzić. No to po co jeszcze człowiek i komu jest potrzebny?
      • waga173 Re: Nastepna rewolucja technologiczna na progu 27.01.23, 09:58
        Spokojnie, bedzie mozliwa podroz w czasie i ludzkosc bedzie zbawiona przez Terminatora. Wiem bo zem widzial w kinie.
      • car_fox Re: Nastepna rewolucja technologiczna na progu 27.01.23, 18:39
        I moze wtedy swiat zacznie sie kierowac prawdziwa logika? Bo jesli chodzi o obecnie "myslacych ludzi" i ich decyzje to czesto mam z tym problemy.
        • waga173 Re: Nastepna rewolucja technologiczna na progu 27.01.23, 18:55
          Glupota, ciemnota i zabobon zawsze towarztszyly ludzkosci, a w pewnym kraju maja sie z roku na rok coraz lepiej. Tylko kwestia czasu jak w jakiejs wiosce spasiony facet w sukience, uzbrojony w kadzidlo i kropidlo, bedzie odprawial egzorcyzmy nad samochodem Tesla, wsrod choru bezzebnych bab w chustach, dracych ryje jaby to wlasnie one byly opetane przez diabla.
          • car_fox Re: Nastepna rewolucja technologiczna na progu 27.01.23, 19:04
            Ty to nazywasz glupota i ciemnota a oni mowi ze to wiara.

O musze uzyc tego chata i zbaczyc czy potrafi napisac list od Sw Pawla Apostola do Papieza Franciszka krytykujacy jego lewackie zapedy... :) Albo przemowienie Chrystusa na forum ONZ albo w Knesiecie.
          • teodor-k Re: Nastepna rewolucja technologiczna na progu 31.01.23, 03:39
            Niektórzy na stare robią się dewotami i to w drugą stronę ..Można mieć nudne życie ,ale żeby tak .Problem z alkoholem ,seksem .Zostaje wirtualny świat .I jakiś kontakt z ludźmi i można sobie pieprzyć bez sensu .
    • thorpe Re: Nastepna rewolucja technologiczna na progu 27.01.23, 10:01
      Bawiłem się tym przez cały dzień.
      Czat napisał mi parę wierszy np. o Mickiewiczu, ale były bardzo słabe, takie wyświechtane frazesy kompletnie bez sensu, ładu i składu. Ale jak miał napisać po angielsku piosenkę o kurach to tekst był całkiem spoko, mogłaby spokojnie taka powstać.
      Wypracowanie o Stasiu Tarkowskim na ndst - czat napisał mi, że to bohater... Kamieni na szaniec i zmyślił przygodę bohatera, której nie było ani w jednej ani w drugiej książce.
      Natomiast apelację od wyroku karnego , odwołanie od nakazu wykroczeniowego napisał poprawnie tzn tak dokładnie mógłby napisać jakiś nie-prawnik i zostałaby przyjęta , bo spełniała wymogi formalne, może co do skuteczności to byłoby słabo.
      Nie znam się na programowaniu, ale jak dałem polecenie - napisz kod wyświetlający obracającą się piłkę na ekranie to napisał mi jakiś program w pythonie, jakbym miał zainstalowany taki program to bym sprawdził skuteczność , ale wyglądało to ok.
      • bialyhenio Re: Nastepna rewolucja technologiczna na progu 27.01.23, 11:11
        Widzę, że gruntownie przetestowałeś. Ciekawe czy porad medycznych może udzielać tak że pacjent przeżyje? :)
      • car_fox Re: Nastepna rewolucja technologiczna na progu 27.01.23, 18:46
        to poczatki i dopiero teraz sie zacznie..
        Jak dasz mu wiecej szczegolow to rodzi soebie lepiej i na razie slysze ze radzi sobie w angielskim a inne jeszyki beda pozniej.
        Jesli np chcesz aby napisal przemowienie osoby znanej gdzie znajdzie przyklady i sposoby ich wypowiadania sie to daje rade.
        Mozesz sprawdzic co napisze jak poprosisz np o napisanie mowy Kamali Harris an pogrzebie Donalda Trumpa :)
    • bywalec.hoteli Re: Nastepna rewolucja technologiczna na progu 28.02.23, 10:35
      google na gwałt rety robi Barda
    • toreon Re: Nastepna rewolucja technologiczna na progu 28.02.23, 10:48
      Ale takich rzeczy też nie wie

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka