Dodaj do ulubionych

Nie kupujcie butów w Boot Square !!!

06.09.08, 22:27
Witam,
Niestety - kupiłam buty w BOOT SQUARE w sklepie w Krakowie. Zamszowe kozaczki na obcasie - wyglądały super. Nie chodziłam w nich często, bo nie lubię obcasów- no ale czasem się trzeba w nich pokazać :/

Po 7 miesiącach od kupienia zauważyłam, że zamsz przy zamku w jednym bucie pękł. Pękł w miejscu, gdzie but nie przylega ściśle do nogi - przy kostce. Moim zdaniem to ewidentnie wina zbyt cienkiego zamszu.

Oddałam je do reklamacji - reklamację odrzucili.

Napisałam odwołanie - odwołanie odrzucili.
W uzasadnieniu napisali,że pęknięcie jest uszkodzeniem mechanicznym wynikającym ze złego dopasowania obuwia do stopy. Wg mnie to niemożliwe z racji usytuowania pęknięcia. Gdyby materiał był uszkodzony w dolnej części zamka można by było przypuszczać, że przy zasuwaniu zamka zbyt mocno go ciągnęłam. Z kolei gdyby materiał rozleciał się na górze - być może byłaby to wina zbyt grubej łydki (w tym miejscu noga jest najgrubsza). Ponadto nie zostały przeprowadzone odpowiednie badania, by stwierdzić, że but był źle dopasowany do stopy (chodzi mi tu o oględziny przeprowadzone przez rzeczoznawcę, bo z jakiej racji usiłują mi wmówić, że jedną nogę mam większą od drugiej?!?). Dla mnie ten ich Specjalista ds reklamacji (bo odpisywał mi nie rzeczoznawca, tylko pracownik zatrudniony na stanowisku specjalisty) działa schematycznie i składa z góry założone tezy - jednym słowem jest nierzetelny!

Napisałam drugie odwołanie - odwołanie odrzucili.
Tym razem powołali się na ustawę o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej z dnia 27 lipca 2002 roku i znów twierdzili, że uszkodzenie to jest uszkodzeniem mechanicznym.

Na moje trzecie odwołanie nie raczyli mi już odpisać. Wzięłam buty i poszłam do Inspekcji Handlowej, gdzie złożyłam wniosek o sąd polubowny. Pani w Inspekcji powiedziała mi, że będzie się kontaktować z producentem, lecz może on odmówić rozpoczęcia mediacji. Wtedy nic nie mogę zrobić. Świetnie! Wtedy pozostanie mi Centralne Laboratorium Przemysłu Obuwniczego, gdzie będę mogła zrobić (oczywiście odpłatnie) fachową ekspertyzę, która określi, czy zamsz pękł, bo był za cienki. Z tym papierkiem będę musiała udać się do Rzecznika i tak będę się bawić pewnie z pół roku. Ale stwierdziłam, że nie dam za wygraną. Gdy zaczęłam tak sobie liczyć to na 5 wizyt w tym sklepie (pierwsza to zakupy, kolejne to reklamacje) równocześnie sześć różnych osób reklamowało swoje buty. I tak samo pisali odwołania, kłócili się, straszyli i nic nie mogli wywalczyć - butów im nie naprawiono, nie oddano pieniędzy - NIC. Tak więc sądzę, że z tym producentem coś jest nie tak. A z racji tego, że to sieciówka - w każdym innym sklepie Boot Square będę takie same problemy z uznaniem reklamacji (reklamacje są rozpatrywane w centrali).

Jedno wiem - już NIGDY nie kupie tam NIC!!!
Obserwuj wątek
    • elodie84 Re: Nie kupujcie butów w Boot Square !!! 17.09.08, 13:27
      Zapamiętam i będę omijać łukiem szerokim.
    • krzychut Re: Nie kupujcie butów w Boot Square !!! 17.09.08, 13:38
      A może chodziłaś w tych butach?!
      To błąd!
      Buty tej sieci nie służą do chodzenia!
    • monia.bb Re: Nie kupujcie butów w Boot Square !!! 17.09.08, 13:52
      Dzieki za wiadomosc ostrzegajaca i powodzenia w walce.
      Ja kiedys kupiłam buty u WOJASA i reklamacja dotyczyła butów z nubuka, okazało
      sie, ze jeden roznił sie od drugiego w swietle dziennym. Co zrobił WOJAS?...
      zapastowali buty i odcien był,,idealny,,wg nich oczywscie:/. Na nic sie zdało
      odwoływanie, rzeczik konsumenta itd itp:/
      Sklep o tej nazwie omijam szerokim łukiem, nawet gdyby buty oddawali za darmo:D
      tyle moge, coz nie...
      • annag120 Re: Nie kupujcie butów w Boot Square !!! 29.09.09, 09:51
        Ja również zdecydowanie nie polecam butów WOJAS, w klapkach za ponad 100 złotych
        pękły mi obie podeszwy a kiedy poszłam je zareklamować (oczywiście z paragonem i
        przed upływem czasu gwarancji) wytatuowana pani z irokezem na włosach
        (Justyna,ze sklepu w Promenadzie) OD RAZU powiedziała że reklamacja nie będzie
        uznana. Z pewnością były to moje pierwsze i ostatnie buty wojas, więcej nie dam
        się naciągnąć na buty takiej firmy jak ta. Zdecydowanie odradzam!!!
    • devi_x Re: Nie kupujcie butów w Boot Square !!! 17.09.08, 14:18
      przecież większość ludzi wie, że buty w tym sklepie "są na jeden sezon" bo
      szybko się psują i dlatego są takie tanie :)
      • mag233 Timberlland mają podobnie 20.09.08, 16:58
        Mieliśmy podobną sytuację w sklepie Timberland z butami. Też
        odpowiedz była że but niedopasowany do stopy, ale dalismy sobie
        spokój a szkoda bo buty warte były ponad 300zl
        • amii2 Re: Większość butów, nawet dobrych marek 23.09.08, 15:35
          jest do kitu. Bo są z azjatyckich komponentów: pięty zapadają się w obuwiu, bo zamiast porządnych spodów są plastikowe kratki, stopy barwią się lub grzybieją po kiepskich klejach i barwnikach, szwy są robione tanimi mićmi made in China.
          Dawniej, gdy wszystko było robione na dobrych surowcach, było trwalsze. Pamiętam buty z ALKI, SYRENY - to były marki i buty na lata. Dziś myślę, że taka jest polityka współczesnej produkcji - sprzedawać byle co, żeby klient więcej i częściej kupował nowe produkty.
    • agnieszka88_krk Re: Nie kupujcie butów w Boot Square !!! 04.03.09, 18:38
      WITAM ! Szkoda że przed zakupem butów z tego sklepu nie przeczytałam
      twojej wypowiedzi, omijać szerokim łukiem to za mało !!!
      Moja "przygoda" z reklamacją jest w dużej mierze analogiczna jak
      Twoja ,Jestem tam stałym bywalcem w sprawie reklamacji,Traktuja mnie
      tak jak wszystkich ,czyli w odpowiedzi piszą że uszkodziłam buty
      mechanicznie, 3cia reklamacja przyniosła taki skutek że dzwoniąc do
      sklepu usłyszałam że mogę odebrać w zamian inne a po przybyciu
      zaoferowano mi 2 różne buty, jeden był mój a drugi nie i w dodatku
      brakowało mu klamry ozdobnej ...ciekawe co przyniesie 4rta
      interwencja w sprawie jednej pary.. podobnie jak TY byłam dzisiaj
      świadkiem przyjmowania reklamacji od innych nabitych w butelkę
      klientek ..
      przestrzegam wszystkich !!!!!!!!!!!!
      omijajcie ten sklep wężykiem, łukiem i szlaczkiem ..
      personel też do niczego...jaki producent taki sklep !.- beznadziejny
      • 1-magdalena Re: Nie kupujcie butów w Boot Square !!! 05.03.09, 09:32
        Miałam podobną sytuację, tyle że ja kupiłam buty w sieci BATA.
        Reklamacje, odwołania, rzecznik i nic. Na sąd polubiowny się nie
        zgodzili, a sprawy z powództwa cywilnego nie wnosiłam ze względu na
        wiadomo jak działające nasze sądownictwo. Dałam sobie spokój, choć
        buty były warte ponad 300 zł i cieszyłam się nimi jakieś 2 miesiące.
        Potwierdzam poprzedników - omijac szerokim łukiem.
        • szu.szu.szu Re: Nie kupujcie butów w Boot Square !!! 08.03.09, 00:00
          A jakie buty/sklepy polecacie?
          Ja z krakowskiego podwórka mam bardzo bardzo dobre doświadczenia z sandałami
          firmy Caprice kupionymi w sklepie Martens na Floriańskiej. Polecam zarówno firmę
          (naturalna i miękka skóra, świetnie wyważone obcasy, estetyczny dizajn), jak i
          ten konkretny sklep. Pan sprzedawca był niezwykle życzliwy, cierpliwie znosił
          moje kaprysy ;)
          POLECAM! Oraz czekam na Wasze pozytywne doświadczenia obuwnicze z Krakowa, bo
          butków na wiosnę trzeba zacząć szukać :)
    • patrycjola Kupujcie buty Boot Square !!! 29.05.09, 12:01
      Nie wiem gdzie szanowna koleżanka miała takie przygody, ale ja jeszcze nigdy nie spotkałam się ze złym traktowaniem w sklepie boot square. Buty są świetne, kupiłam w sklepie boot square już pięc par butów i muszę stwierdzić, że są rewelacyjne. Tanie i dobre. Koleżanka raz miała problem z wadą fabryczną, ale sprawa została załatwiona sprawnie i elegancko. Do tej pory słyszałam same pozytywne opinie na temat firmy boot square i myślę, że warto tam kupować buty. Pozdrawiam
      • nrtp Re: Kupujcie buty Boot Square !!! 29.05.09, 12:14
        patrycjola podaj nam jeszcze stanowisko na jakim pracujesz w tej firmie, bo coś
        takiego mógł napisać jedynie "obiektywny" pracownik. pozdro
        • fly79 Re: Kupujcie buty Boot Square !!! 03.11.09, 12:50
          dokładnie :D
        • elwira1m1 Re: Kupujcie buty Boot Square !!! 10.12.09, 22:02
          dziwi mnie takie podejście.....to ze ktoś się sparzył to nie znaczy ze nikt nie ma tam kupować butów.....podam przykład....kupilam buty nike i po 3 miesiącach zaczęły mi pękać....oddałam do reklamacji-wkoncu to jest święte prawo konsumenta i niestety nie uznali...kolejnego odwołanie też nie.....a nadal kupuje buty tej maki...i co najważniejsze nie staczam się do poziomu ludzi którzy obrażają innych na forach bo obsługa zła bo buty nie takie bo reklamacja nie uznana...... szkoda że każdy jest taki cwaniak tu a nie w rzeczywistości........:)
      • malavida Re: Kupujcie buty Boot Square !!! 02.06.09, 17:46
        Niestety z butami tej firmy różnie bywa...przypomina to trochę
        rosyjską ruletkę. Dwa lata temu zimą kupiłam tam oficerki i zaledwie
        dwa miesiące później w lewym bucie odkleiła mi się podeszwa, ubiegłej
        zimy za to kupiłam dwie pary kozaków (za 129 i 59 zł) i generalnie
        jestem z nich zadowolona, nosiłam je cały sezon i jak na razie nie
        widać żadnych uszkodzeń, tylko fleki zdarły się dosyć szybko. Mam też
        jedną parę pantofli tej firmy, po pięciu miesiącach noszenia
        (oczywiście nie nosiłam ich codziennie) w podeszwie zaczęły robić się
        przetarcia i konieczne było nałożenie zelówek. Trzeba jednak
        przyznać, że pomimo stosunkowo wysokich obcasów są niesamowicie
        wygodne (stabilne, przewiewne, nie obcierają i nie cisną), no i
        zapłaciłam za nie tylko 39 zł, więc w gruncie rzeczy nawet mimo
        konieczności naprawy butów u szewca trochę żałuję, że nie wzięłam od
        razu dwóch par. No ale to dlatego, że zraził mnie incydent z
        odklejoną podeszwą.
        • konzeption2 CCC - tam też nie kupujcie 28.06.09, 22:05
          kupiłem w styczniu buty w CCC w Plazie, kolo lutego mi sie rozkleiły
          oba.

buty nosilem tylko w pracy, po przyjsciu do niej przebieralem je i
          raz bylem w nich na weselu. buciki fajne, ale w rozklejonych chodzic
          nie za bardzo mozna.

zareklamowalem. reklamacja odrzucona. rzeczoznawca stwierdzil, ze
          rozklejony but to nie jest wada. odwolalem sie, rzeczoznawca niejaki
          inz. kwiatkowski rowniez stwierdził, ze to nie jest wada, a takze
          stwierdzil, ze but jest za wąski. nie chce mi sie juz z nimi uzerac.
          panie w sklepie bardzo niemile, gadaly w stylu "nie podoba sie, idz
          se do federacji konsumentow"
          • mkmarek5 Re: CCC - tam też nie kupujcie 29.06.09, 08:55
            Potwierdzam opinie dotyczącą Martensa na Floriańskiej,
            caprice robi wygodne buty, miękka skóra, stonowane kolory, warto!

Mam też dobre zdanie o Ecco, w sumie jeszcze nigdy nic mi się nie
            rozpadło ot tak, raczej "ścierały" się po latach!
            • pocztufka buty Syreny 30.06.09, 20:07
              Buty Syreny są dostępne w sklepie Ambra (CH Czyżyny i Krokus)
              • huana1987 Re: buty Syreny 11.07.09, 21:38
                czy ktoś się orientuje czy można zwracać obuwie w bootsquare? tak z własnego
                widzimisię? kupiłam tam dziś buty ale w domu przestały mi się podobać...
                • kasiczek231 Re: buty Syreny 17.11.09, 15:33
                  Wątpię ponieważ oni nie przestrzegają żadnych praw konsumenta;)
              • valerie_valerie buty Syreny-stanowczo odradzam!!! 13.04.11, 15:39
                Odrdzam stanowczo zakup butów marki Syrena. Kupiłam u nich 2 pary butów. Kilka tygodni temu sandałki na koturnie. Po przyniesieniu ich do domu stwierdziłam , że strasznie skrzypią przy chodzeniu. Istny koncert. Chodziłąm w nich może 5 minut w mieszkaniu. Chciałam zwrócić. Nie przyjęto argumentując, że obuwie było noszone. To bzdura. Zareklamowałam. Reklamację odrzucono argumentując, że nie ma reklamacji na skrzypienie podeszwy.
                Nigdy więcej nic nie kupię w Syrenie! To badziewie i chamska obsługa.
            • ll66 Re: CCC - tam też nie kupujcie 16.07.09, 15:28
              Martens Florianska jest spoko jeszcze sie nie zawiodlem, ceny moze nie najnizsze
              ale czeste obnizki i buty inne niz gdzie indziej. A na ecco jestes za skapy :)
          • kliwia-tylko W CCC mają chińskie buty ! 22.07.10, 21:15
            W ubiegłym roku kupiłam tam letnie sandały na małym obcasie. Na
            pięcie była gumka, która szybko się rozciągnęła, a do tego flek był
            dziwny, malutki z kilkoma wypustkami. Wydaje mi się, że łatwo poznać
            chińszczyznę w tym sklepie - podeszwa jest we wzory.
      • lala1000 Re: Kupujcie buty Boot Square !!! 20.06.11, 16:24
        Buty Boot Square to najgorszy syf ! buty boot square zozpadaja się nawet po paru dniach. kupiłam raz i juz nigdy nie kupie.Nie wspomne o farbujacych wkładkach. wstyd mi było sie przed ludzmi pokazac bo miałam piety tak ubrudzone jakbym w polu pracowała.
        zeby było śmieszniej namowiłam mame zeby sobie tez kupila takkkieee śliczne buty JEDNORAZOWE buty Boot Square .
        Oczywiscie nie kupujcie butów boot square !!! A ten post to chyba ktoś z tej fimy napisał.
        aczykolwiek nikt mnie źle nie potraktował. ale firmy Boot Square nie polecam .
        Lepiej wydać wiecej pieniedzy i kupic dobre polskie buty niż jakiś chiński chłam pod logiem Boot sqaure !
    • tyna13 Re: Nie kupujcie butów w Boot Square !!! 16.07.09, 11:15
      ~Witam,
      Mam z tego sklepu 2 pary i nigdy nie miałam problemu z tymi butami.
      Sklep Boot Square ma bardzo orginalne wzory (o wiele ladniejsze niż CCC) i
      tańsze. Oczywiście Boot square importuje buty z chin, ale nie oszukujmy się
      wszystko teraz jest importowane z Chin- Deichmann i CCC też importuje buty z
      Chin. W dodatku Boot square jest tańsze. A w CCC buty psuja sie po tygodniu i
      nogi się mega pocą.
      Boot square używa odrobinę skóry.
    • gallama Re: Nie kupujcie butów w Boot Square !!! 18.07.09, 11:23
      na ogół kupowałam buty w Bata, Lasocki, itd. że porządne, i skóra, i wygodne,
      itd. Ale co z tego, jak po wydaniu 300 zł na półbuty- po 2 tygodniach skóra z
      obcasów złaziła "od uszkodzeń mechanicznych"-chodniki w mieście,
      a po wydaniu 200zł na botki po tygodniu zauważyłam że duży guzik od paska klamry
      przy jednym bucie gdzieś odpadł i sterczy tylko metalowy bolec? a w sklepie
      mówią "na ozdoby nie ma reklamacji".
      a z CCC raz włożyłam buty i akurat było po deszczu- obicie obcasa się odkleja
      przy podeszwie...
      no to ostatnio kupiłam w boot square śliczne sandałki na koturnie za 59 zł, i
      drugie za 39 zł. I po jednym sezonie pójdą do kosza, bez żalu że wyrzucam 300zł.
      A najlepiej mi się trzymaja buty zakupione w małym sklepie produkcji lokalnych
      rzemieślników.
    • madzia1577 Re: Nie kupujcie butów w Boot Square !!! 25.08.09, 22:35
      Ludzie zastanówcie się, czego wymagacie od kozaków za 100 zł...

Moje doświadczenia z reklamacją obuwia:
      - Aldo - super kozaki, ciepłe, wygodne i za dość sporą cenę, pochodziłam dwa sezony, rozkleiły się, złożyłam reklamację która została odrzucona z powodu "braku odpowiedniej konserwacji obuwia", odwołałam się tłumacząc, że konserwacja była jak najbardziej właściwa i zgodna z zaleceniami, odwołanie przyjęto, pieniądze zwrócono
      - Wojas - tu miałam przygody związane jedynie z bardzo ordynarną panią sprzedajacą
      - Kazar - mamie trafiły się super wygodne i ciepłe kozaki - po jednym sezonie użytkowania (może nie codziennie ale często) skóra pękła przy podeszwie, reklamacja skutkowała naprawą - w najbliższym sezonie okaże się czy skuteczną

Morał: jaka marka takie podejście do klienta.

A ja i tak dalej będę kupowała w CCC, boot square czy innych jezeli tylko butki mi się spodobają, wiedząć by nie spodziewać się po nich zbyt wiele :)
      • karolajna007 Re: Nie kupujcie butów w Boot Square !!! 26.08.09, 12:56
        ja kupiłam tam skórzane japonki i już dwa sezony w nich
        przechodziłam..na trzeci też się napewno załapią..także nie wolno
        uogólniać..może to kwestia szczęścia :)
      • annag120 Re: Nie kupujcie butów w Boot Square !!! 29.09.09, 09:56
        ordynarna obsługa to chyba specjalność wojasa (zdecydowanie odradzam kupowanie w
        sklepie wojas w promenadzie)
        • fcv Re: Nie kupujcie butów w Boot Square !!! 30.09.09, 16:11
          A co to jest Promenada??
    • cat_woman_in_black Re: Nie kupujcie butów w Boot Square !!! 19.10.09, 16:04
      Podobna sytuacja spotkała mnie i również odradzam zakupy w tym sklepie. Swoją
      historię z Boot Square opisałam w serwisie znam.to, więc pozwolę sobie ją tutaj
      wkleić:

Moja niemiła przygoda z butami firmy Boot Square zaczęła się w lecie, gdy
      kupiłam tam sandały. Bardzo ładny model, na obcasie, więc postanowiłam je ubrać
      na letni spacer. Po ok. 2 godzinach noszenia zauważyłam, że odkleiła się
      podeszwa. Mało tego- nie wiem jakim cudem, ale zdarł się flek! Rozumiem, gdyby
      to było po roku, ale po pierwszym dniu chodzenia?!

Sandały natychmiast oddałam do reklamacji, po czym otrzymałam odpowiedź, że mogę
      je wymienić na ten sam lub inny model. Nie było już mojego rozmiaru, więc po 3
      miesiącach wymieniłam je na zimowe botki. Sytuacja znowu się powtórzyła- w
      pierwszym dniu(!!!) zaczął chwiać mi się flek, po czym wypadł. Ot tak, sam z
      siebie- nie doszło do żadnego uszkodzenia ani nie zawadziłam o jakiś przedmiot.
      Znowu oddałam buty do reklamacji, po czym przyszła odpowiedź, że nie została ona
      uwzględniona, gdyż wymiana fleku nie leży w kwestii producenta. Niestety nie
      mogłam się skontaktować nawet z kierownikiem sklepu, bo szanowna pani skończyła
      pracę już o godzinie 15.00. Co najlepsze- także sprzedawczyni narzekała na
      kiepski stan obuwia, co również skończyło się nieuwzględnioną reklamacją, ale
      jak stwierdziła- nie może przecież zniechęcać do zakupu klientów, skoro tutaj
      pracuje. Ponownie odwołałam się do decyzji, ale szczerze wątpię, że uda mi się
      uzyskać porozumienie z tą firmą.

Przestrzegam wszystkich przed kupowaniem butów w sklepie Boot Square. Mnie
      niestety nikt wcześniej nie ostrzegł, ani nie spojrzałam na negatywne opinie
      tego sklepu zamieszczone w Internecie, czego bardzo żałuję. Nie ja jedna
      zostałam oszukana i okradziona, bo inaczej nie da się tego nazwać. Nigdy
      wcześniej nie miałam podobnych sytuacji z żadnymi innymi butami, więc nie może
      to być tylko i wyłącznie przypadek. To najgorsza chińszczyzna, jaką tylko można
      sobie wyobrazić. Polecam… omijać łukiem obuwie tej firmy- i to jak najszerszym!
    • palusie Re: Nie kupujcie butów w Boot Square !!! 20.10.09, 19:57
      Potwierdzam bardzo niską jakość butow w Boot Square - klamra przy
      sandalach rozleciala sie przy 3 noszeniu, ogolnie bardzo bardzo
      żaluję zakupu. Natomiast zastanawiam się nad reklamacją butow
      caprice - kupiłam eleganckie czarne czólenka, ktore farbują i kurcze
      wglada to tak, jakym miala brudne rajstopy no i oczywiscie nie da
      się tego wyprać, a nie lubię czarnych rajstop. Buty sa miękkie i
      wyggodne, ale za tą kasę mogę sobie dowolne kupic - mozna reklamowac
      farbowanie?
    • nika85-20 Re: Nie kupujcie butów w Boot Square !!! 30.10.09, 13:44
      ja niestety tez miałam przygode z butami z BOOT SQUARE.Mianowicie kupiłam
      kozaczki miałam je na nogach zaledwie 3 razy kiedy zauważyłam że odkleja mi sie
      obcas.niestety mieszkam w innej miejscowości niż ta w której kupiłam buty i nie
      było mi po drodze zeby tam jechac zebrałam sie jednak zawiozłam do reklamacji
      niestety mineły juz 2 tyg.od wykrycia wady i nie uwzględniono mi gwarancji
      oczywiści nikt mnie nie poinformował ze musze to zgłosic do 2 tyg.Pani w sklepie
      powiedziała ze moge sie odwoływać ale nic mi to nie da bo i tak nie uwzględnią
      mojego odwołania.Jak widac bardzo kompetentni ludzie tam pracuja.
      • anonimo00 Re: Nie kupujcie butów w Boot Square !!! 12.11.09, 22:44
        droga pani.....z tego co mi wiadomo to nie 2 tygodnie a 2 miesiące........według
        ustawy konsument jest zobowiązany zgłosić niezgodność towaru z umową do 2
        miesięcy od kiedy zauważy wadę.....po 2 miesiącach ....jeżeli zgosi wadę po tym
        terminie traci uprawnienia reklamacyjne...2 miesiące to wystarczający okres do
        zgłoszenia,,pani zgłosiła wadę po pół roku od jej zauwazenia......sprzedawca nie
        tworzy prawa ani go nie zmienia...jedynie musi go przestrzegac....
    • kasiczek231 Nie kupujcie nic w boot square. 17.11.09, 15:20
      Tandeta!!
      Kupiłam torebke białą skórkopodobną,po 8 dniach "użytkowania" zrobiła się
      dziura,oczywiście reklamacji nie uwzględniono twierdząc,że jest to uszkodzenie
      mechaniczne. Tylko,że to raczej normalne,że torebka ociera się o np spodnie.
      Odwoływałam się kilkakrotnie,sklep odpowiadał ciągle tym samym pismem w dodatku
      pisali o obuwiu przy czym ja reklamowałam torebkę. Składam gratulacje zarządowi
      sklepu ze zatrudnianie"kompetentnych" pracowników oraz za sprzedawanie bubli.
      Pozdrawiam.
    • klaudiam133 Re: Nie kupujcie butów w Boot Square !!! 31.01.10, 09:30
      To był pierwszy i ostatni raz!!!
      Kupiłam buty kozaki za 90 zł w Boot Square. I to był wielki błąd. Po 3 tygodniach w lewym bucie odpadł obcas wraz ze stalką, która zardzewiała. Dziadostwo i tyle!! Zgłosiłam reklamację, która odrzucono, ponieważ rzeczoznawca uznał że to uszkodzenie mechaniczne. Napisałam odwołanie ale to nic nie dało. Teraz mam zamiar głosić te sprawę do Rzecznika Praw Konsumenta i zobaczymy co dalej.
      Naprawdę radzę Wam nie kupować tam butów bo to tandeta!
      Pozdrawiam.
    • becia5didi Re: Nie kupujcie butów w Boot Square !!! 24.03.10, 09:33
      Miałam podobny problem z butami pochodzącymi od tej firmy. Po 3 miesiącach od ich kupna rozkleiły się. Zaniosłam na gwarancję, gwarancja odrzucona, argumentowali to "zdewastowaniem buta z winy użytkownika"... Potem pierwsze odwołanie odrzucone, drugie i trzecie tak samo...
      Każdego traktują tak samo, nie znam nikogo komu wymienili towar bądź oddali pieniądze. Zawsze jest tak, kupujesz buty, nosisz góra pół roku, rozklejają się, chcesz oddać na gwarancję i lipa, ani sprawnych butów nie ma, ani pieniędzy.
      Buty nawet nie na jeden sezon.
      • elwira1m1 Re: Nie kupujcie butów w Boot Square !!! 09.04.10, 20:38
        ja tez kupiłam tam buty po 4 miesiącach rozkleiły mi sie więc oddałam do
        reklamacji i uznali mi. Mogłam sobie wybrac albo wymiane albo zwrot
        gotówki......ps. więc juz znasz osobę która została potraktowana inaczej...to że
        tobie nie uznali reklamacji to nie znaczy ze innym tak samo....
        • e-strega Re: Nie kupujcie butów w Boot Square !!! 29.04.10, 21:36
          Na wszystkie wpisy, jesteś pierwszą osobą (może drugą), której uznano reklmację.
          Reszta jednogłośnie krytykuje firmę. Nie ma co narzucać komukolwiek, żeby nie
          robił zakupów w tejże sieci, bo jest to emocjonalna potrzeba zemsty za
          nieuczciwe potraktowanie klienta, a każdy ma prawo wyboru. Jednak swoimi
          doświadczeniami dzielić się warto.
          Osobiście nigdy nie robiłam zakupów w Boot Squere i po tych opiniach na pewno
          nigdy nie zrobię. Masakra jakaś!
          Rozumiem, jesli buty są tanie i trzymają sie przynajmniej sezon. Ale żeby sypało
          się wszystko po kilku godzinach?! i do tego odrzucano reklmacje? przesada!
    • 10iwonka10 Re: Nie kupujcie butów w Boot Square !!! 30.04.10, 15:04
      7 miesiecy to dosc dlugo. Skad oni mogli wiedziec ze nie chodzilas
      w tych butach codziennie? A kazdy but sie kiedys musi rozleciec
      zadne nie sa wieczne.

• patuska_h Re: Nie kupujcie butów w Boot Square !!! 06.05.10, 22:44
      Dziewczyny czy Wy przypadkiem nie przesadzacie?
      Boot square to sklep w którym jest taniocha. Przyjemna dla oka i kieszeni. Ale
      bądźmy rozsądne jeżeli kupuję buty za 60 zł, albo kozaki w okolicach 100 zł to
      jakże mogę oczekiwać od nich trwałości ( to samo się tyczy odzieży i wszystkiego
      innego). Przecież to sztuczne, wytworzone po kosztach w Chinach buty. Mogę się
      założyć że ich realna cena sięga 5 zł może, a reszta to cło, Vat i marża.
      Ja nie śpię na pieniądzach, więc generalnie kupuję obuwie w takich sklepach z
      założeniem, że butki niestety mogą się w każdej chwili rozlecieć. Oczywiście ,
      że mi żal jak to się stanie, ale nawet nie marnuję czasu na reklamacje, bo to
      ściema i nikomu nie udowodnię, że to nie moja wina, że się rozleciały - tym
      bardziej że zawsze darłam buty i mam wrażenie, że owszem to własnie jest moja
      wina w połączeniu ze słabszą jakością obuwia.

Chcecie porządne buty - kupujcie skórzane buty renomowanych firm i tu
      przepraszam, ale nie liczcie że "skórzane" kozaki za 150 zł przetrwają .
      Kupujecie tanio w Boot Square właśnie dlatego, że to są buty słabe co do
      jakości. Ale albo niskie ceny , albo wysoka jakość i to nie jest żadna nowość.

A jeśli o fleki chodzi (bo poruszony tu został taki temat) to obecnie chyba w
      każdych butach fleki zdzierają się bardzo szybko (pod niektórymi stopami to i
      mega szybko). Naprawdę nie ma co marudzić tylko jak zaczną się ścierać wymienić
      u szewca i będą na lata...
      • e-strega Re: Nie kupujcie butów w Boot Square !!! 14.06.10, 11:02
        Ale żeby płacić 60 czy 100 zł za jednorazówki? no, sorry!
        Zgodziłabym się z Tobą, gdyby buty w większości przynajmniej trzymały się sezon,
        ale żeby sypały się za pierwszym użyciem? to chyba nie jest ok.
    • czechowka Re: Nie kupujcie butów w Boot Square !!! 17.07.10, 11:55
      Nie jestem z Krakowa, ani nawet z Małopolski, ale obiecałam sobie, że zrobię
      antyreklamę Boot Square. Po koniec marca kupiłam w ich sklepie w Rzeszowie
      półbuty - ot takie do pracy. Po miesiącu chodzenia (nie od razu po zakupie, w
      marcu u mnie jeszcze leżał śnieg!) zauważyłam duże pęknięcie na podeszwie. W
      drugim bucie po zgięciu podeszwy było również widoczne pęknięcie. 29 maja
      złożyłam reklamację. Reklamację odrzucono. Powody? "Niewłaściwa konserwacja".
      Nieznany z nazwiska (pieczątka pod decyzją)"specjaslista ds. reklamacji" (tak,
      nawet w pieczątce mają literówkę!) stwierdził, że gdybym konserwowała obuwie, to
      dostrzegłabym wcześniej pęknięcie. A ponieważ go nie dostrzegłam i "świadomie
      użytkowałam obuwie" to on tę reklamację odrzuca. Poza tym: obuwie było
      niewłaściwie użytkowane (nie, nie brałam w nim udziału w maratonie, nie
      chodziłam po bagnach) i niewłaściwie konserwowane (w związku z tym pękła
      podeszwa!) Odwołałam się. W międzyczasie poprosiłam o pomoc powiatowego
      rzecznika konsumentów. Po dwóch tygodniach zgłosiłam się do sklepu. Decyzja
      odmowna oczywiście, ale w związku z pismem od rzecznika, musiałam złożyć kolejną
      reklamację. Poza tym polityka porozumiewania się sklepu z klientem wygląda tak,
      że przy pierwszej reklamacji "nie ma możliwości", żeby to oni powiadomili o
      decyzji odnośnie reklamacji, bo "takie mają zasady". Bzdura i nadużycie! Chamy
      żerujące na naszej (tak, mojej!) niewiedzy i nieznajomości ustawy
      (poczytajcie
      - strona rządowa, adminie, wybacz, ale to w celach edukacyjnych)
      W tych dwóch odmownych decyzjach ze uporem zdartej płyty "specjaslista"
      powtarzał hasła o niewłaściwej konserwacji i użytkowaniu. Miał w serdecznym
      poważaniu to, że sprzedali mi bubel z podeszwą zrobioną z papy, a od tej
      sprzedaży upłynęło 2 miesiące.
      9 lipca zgłosiłam się do sklepu - i chwała wam niebiosa - dostałam zwrot
      gotówki. Ile te buble kosztowały? Otóż 69,90 zeta. Dlatego kochani, nie kupujcie
      tego taniego szajsu w BS - nie dość że nie starczy nawet na jeden sezon, to
      jeszcze zjecie nerwy na reklamacjach. Acha, i polecam rzeczników konsumentów - i
      składam serdeczne podziękowania mojej pani rzecznik!
      • elwira1m1 Re: Nie kupujcie butów w Boot Square !!! 19.07.10, 18:40
        z tego co wiem to buty u nich maja ceny 69,99 zł a nie 69,00zł.....
        • czechowka Re: Nie kupujcie butów w Boot Square !!! 18.08.10, 00:18
          elwira1m1 napisała:

> z tego co wiem to buty u nich maja ceny 69,99 zł a nie 69,00zł.....

Być może, ale nie o to tutaj chodzi.
    • yxek Re: Nie kupujcie butów w Boot Square !!! 24.07.10, 13:37
      informacja z pierwszej reki: w bootsquare buty, ktore reklamujecie nigdy nie trafiaja do rzeczoznawcy. rozpatruja ja sprzedawcy i ewentalnie sklejaja "kropelka"... napewno jest tak w sklepie w legnicy a zaloze sie, ze taka jest ogolnopolska polityka tego bootshit
      • elwira1m1 Re: Nie kupujcie butów w Boot Square !!! 06.08.10, 18:54
        hm.....to ciekawe co napisałes lub napisałaś...a skąd masz takie
        widomości?...prawdziwe są?....
        • nrtp Re: Nie kupujcie butów w Boot Square !!! 07.08.10, 08:15
          moim zdaniem jak ktoś kupuje buty za 69,99 pln to musi się liczyć, że to
          "jednorazówki" na "jeden raz", ale czego wymagać od ludzi, którzy chcieliby mieć
          za 5000 PLN nowego mercedesa S-Klasse ... ?
        • kesi321 Re: Nie kupujcie butów w Boot Square !!! 23.08.10, 23:20
          Ja dziś też dostałam odmowną decyzję reklamacji,stwierdziłam że składam
          reklamację jeszcze raz to panie w sklepie odpowiedziały że i tak dostanę taką
          samą decyzje . W decyzji mam że były nie używane tak jak trzeba ,i nie powinny
          być zamoczone bo wtedy się rozklejają.Proste zaczyna padać to obuwie z nogi i na
          bosaka bo namokną.Firma Boot Square która sprzedaje obuwie nie pomyślała że buty
          służą do chodzenia (a nie ozdoby żeby się nie zniszczyła to powinniśmy po
          zakupie zostawić nie używane lub zakładać od wielkiego święta no i oczywiście
          nie w deszcz)Teraz wiem czemu firma daje 2lata gwarancji,bo i tak jej nie uznają.
          • elwira1m1 Re: Nie kupujcie butów w Boot Square !!! 27.08.10, 11:48
            i znów głupota bierze góre nad inteligencją!!1po pierwsze w sklepach nie ma
            gwarancji tylko reklamacja!!!a to jest zasadnicza różnica....a po drugie to w
            ustawie jest ze reklamacja obuwia powinna obejmować dwa lata od chwili wydania
            towaru wiec to nie sklep to ustala....warto to wiedziec bo w każdym sklepie z
            obuwiem obowiazuje 2 letnia reklamacja bez względu co nam powie sprzdawca.......
      • aniawolfik Re: Nie kupujcie butów w Boot Square !!! 29.08.10, 23:19
        witam. naprawde tak jest?? oddawalam buty 3miesiace temu do reklamacji cale byly rozklejone i je naprawiono i nadal chodze w nich nic sie nie dzieje. no chyba ze sprzedawcy maja i ten fach w rekach :) hehe
    • djseor Re: Nie kupujcie butów w Boot Square !!! 07.03.11, 11:21
      No ja popieram w 100%
      Zakupiłem obuwie w grudniu 2010 a w lutym już się potargały i odpadły nity na sznurówki wieć są strasznie lipne !!!!
      A jak by było najlepsze reklamacja została odrzucona ponoć moja wina !!!
      Nestety trzeba szukać pomocy u rzecznika konsumentów !!!

NIE KUPUJCIE TAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • lala1000 Re: Nie kupujcie butów w Boot Square !!! 20.06.11, 16:27
        oczywiscie to jakas farsa !!! boot square co to jest ?
        Trzeba głosno mowic zeby chodzic do rzecznika praw konsumenta i nie popuszczać
        !!!!
        nie kupujcie BOOT SQUARE i walczcie o swoja kase!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka