Dodaj do ulubionych

Poległ mit o wyższości umysłowej Krakowa nad Wa-wą

IP: *.acn.waw.pl 20.10.03, 19:30
No i koniec... KONIEC! NARESZCIE! Zbadano inteligencję mieszkańców
poszczególnych miast. I co się okazało? Warszawiacy mają wyższe IQ... Może
teraz przestaniecie się tak wywyższać (Kraków inteligencja, Warszawa -
buractwo.) Oczywiście nie śmiem teraz zamieniać ról, w Krakowie mieszka wiele
mądrych ludzi, ale jeśli powiecie że Warszawiacy to głupole, pomyślcie kim Wy
jesteście. Mam nadzieję że do takich sytuacji nie będzie dochodzić (bo
dochodziły!!!) To samo dotyczy kibiców Legii i Wisły :). No dobra, to co
chciałem powiedzieć na koniec to SZANUJMY SIĘ a będzie fajnie ;) respekt.
Obserwuj wątek
    • Gość: Zbigniew No i udowodniłeś swoją wyższość IP: 80.48.20.* 20.10.03, 19:36
      Pisząc tego posta
      • Gość: Pawe(L) Wa-wa Re: No i udowodniłeś swoją wyższość IP: *.acn.waw.pl 20.10.03, 20:02
        Przecież to Wy się wywyższacie, ja chcę żebyście przestali bo... to jest bez
        sensu.
        • Gość: korek Re: No i udowodniłeś swoją wyższość IP: www.BLOK* / *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.03, 20:14
          po pierwsze - nie bylo zadnych badan stwierdzajacych, ze ktos sie wywyzsza, lub
          ze mieszkancy okreslonych miast en bloc uwazaja mieszkancow innych miast za
          glupoli. Dziwne, ze ludzie zyja jeszcze takimi stereotypami...
          po drugie - czy to nie wyraz jakiegos Twojego kompleksu? pozdrawiam!
          • Gość: Pawe(L) Wa-wa Re: No i udowodniłeś swoją wyższość IP: *.acn.waw.pl 20.10.03, 20:26
            o kurcze :) Badania??? Nie miałem tego na myśli. Po prostu często przeglądam
            fora internetowe, gdzie hasła: burak, ćwok powoli zastępują nazwę "warszawiak".
            Jestem także kibicem (eLki) i na wyjazdach niemało się nasłuchałem o swoim
            debiliźmie. Badania to głupota, ja o tym po prostu słyszę z bezpośrednich
            wypowiedzi. I nie wiem czy to kompleks, czy nie kopleks, ja po prostu nie lubię
            jak ktoś obraża moje miasto oraz jego mieszkańców. Ja również pozdrawiam.
            • Gość: Krak Re: No i udowodniłeś swoją wyższość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.03, 22:21
              Gość portalu: Pawe(L) Wa-wa napisał(a):

>
              > Jestem także kibicem (eLki) i na wyjazdach niemało się nasłuchałem o swoim
              > debiliźmie. I nie wiem czy to kompleks, czy nie kopleks, ja po prostu nie lubię
              >
              > jak ktoś obraża moje miasto oraz jego mieszkańców. Ja również pozdrawiam.

Po prostu kibice to w większości debile. Miasto nie ma tu nic do rzeczy.
        • Gość: SEVEN Re: No i udowodniłeś swojI? wyN?szośs? IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 20.10.03, 20:25
          Gośs? portalu: Pawe(L) Wa-wa napisał(a):

> PrzecieN? to Wy

imiona! nazwiska! nicki! linki!

czekamy!!!
          • Gość: A Re: Najleprze IQ maja z Radomysla Wielkiego IP: *.NYCMNY83.covad.net 20.10.03, 20:32
            Z Radomysla Wielkiego pochodza:
            Rodzina Arthura Millera,
            Lapicki,
            Bauerowie, w 17 wieku emigrowali do Frankfurtu i zmieniaja nazwisko na Rotschild
            Hrabia Masoch - jedenm z zalozycieli Sado-Masochizmu urodzil sie wlasnie tutaj.
            Ja!

Ani Warszawa ani Krakow nie mial takiego procentu znanych ludzi co Radomysl
            Wielki - liczba dusz okolo 3000.
          • emka_1 seven, ty się nie denerwuj... 20.10.03, 20:32
            bo ci się literki zmieniają :(
    • Gość: ja Re: Poległ mit o wyższości umysłowej Krakowa nad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.03, 20:40
      a to chyba nie do konca wiarygodne ostatnie zabawo-badania? z moich znajomyc
      niekt udziału w owym tescie nie brał, podobnie jak TVN nie ma zasiegu w całej
      Polsce? a moze niektórzy o porze emisji IQ-test pracowali/ niektórzy nie
      oglądają TV w ogóle? ja osobiscie nie miałam czasu na rozwiazywanie rzeczonych
      testów.
      Dla mnie jest to niewiarygodne.
      A poza tym, jakos trudno mi oceniac człowieka przez pryzmat jego miejsca
      zamieszkania.
    • Gość: Franz Josef Re: Poległ mit o wyższości umysłowej Krakowa nad IP: 62.89.113.* 20.10.03, 20:44
      Opinia o wyższości Krakowa nad Warsiawką to nie mit tylko rzeczywistość i
      powinieneś to chłoptasiu zrozumieć raz na zawsze. Gdy do Krakowa, stolicy
      potężnego państwa, zjeżdżały koronowane głowy, poselstwa i delegacje z innych
      cywilizowanych krajów, to w miejscu dzisiejszej stolycy twoi przodkowie o
      zdrowych rumianych gębach wypasali gęsi, chodzili w łykowych łapciach,
      słomianych kapeluszach,lnianych porciętach, jedli na przyzbie drewnianą łyżką z
      jednej miski i grali na fujarkch wystruganych z wierzbowej kory.
      Nie porównuj nieporównywalnego i nie ogłaszaj triumfalnie że warsiawka była
      lepsza w tej zabawie. Ważne jest co innego, to coś niematerialnego, to czego w
      nuworysze mogą przyswoić za następne 500 lat. Widzę że "wyższość umysłowa" to
      dla ciebie pojęcie dość surrealistyczne. Krąży taki dowcip, który pewnie
      słyszałeś: Kiedy w Warszawie podnosi się poziom inteligencji? Gdy przyjeżdża
      tam pociąg z Krakowa.
      • Gość: a Re: Warszawa to prawdziwe dno IP: *.NYCMNY83.covad.net 20.10.03, 21:06
        Trzeba o tym pisac i mowic nie na kreakowskim Forum ale na warszawskim. Panowie
        do akcji!
      • Gość: Jakub Szela Re: Poległ mit o wyższości umysłowej Krakowa nad IP: *.intrabeg.net / 81.210.17.* 21.10.03, 18:13
        Przykre to, ale podpisując się udowodniłeś jaki jesteś łyku głupi. Jak można
        być Krakusem i podpisywać się Franz Jozef ? To tak jakby Warszawiak podpisał
        się Adolf Hitler. Widzę, że jeszcze kupa roboty w Krakowie do zrobienia !
        • Gość: Franz Josef Re: Poległ mit o wyższości umysłowej Krakowa nad IP: 62.89.113.* 21.10.03, 20:51
          Nie chcę obarczać cię inwektywami jak jak ty mnie. Wiem tylko, że twoja
          inteligencja jest cienka jak żebro bakterii, a jej poziom jak stan wód na
          rzekach tego lata. Mylisz epoki, symbole i wiele innych rzczy o których nie
          będę ci tu pisał bo eksplodowała by ci malutka mózgoczaszka.
          • Gość: Jakub Szela Re: Poległ mit o wyższości umysłowej Krakowa nad IP: *.intrabeg.net / 81.210.17.* 22.10.03, 10:14
            Czuje się tak "obarczony inwektywami", że ledwo siedzę na krześle ze śmiechu.
            Ale twój post tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że Kraków to intelektualne
            dno.
        • Gość: Nike Re: do Jakuba Szeli IP: *.spine.pl 22.10.03, 15:52
          Jedną z podstawowych zasad Netykiety (zachowań w Internecie), jest nie
          czepianie się personalne, w tym także nicków, jeśli nie są ordynarne.
          Zacznij więc wychowywanie od siebie.
          • Gość: Jakub Szela Re: do Jakuba Szeli IP: *.intrabeg.net / 81.210.17.* 24.10.03, 17:35
            Ja was nie wychowuję, ja was przerzedzam i to już od 155 lat, nick nie jest
            ordynarny, jest bezbrzeżnie głupi a debili trzeba przerzedzać. I nie pouczaj
            mnie łyku!!!
            • Gość: Nike Re: do Jakuba Szeli IP: *.spine.pl 24.10.03, 20:16
              Hehe, wkurzasz się, jak redaktor na Komisji Śledczej, gdy go celnie trafią.
              Jeśli taki z ciebie mądrala, to powiedz czy istnieje forma żeńska od "łyko" i
              jak się ją pisze :D
    • Gość: Nipson Policjanci też mają wyższe IQ od studentów????!!!! IP: *.bphpbk.pl 20.10.03, 23:33
      W Krakowie na Rynku jak zawołasz "Panie magistrze lub docencie" to prawie każdy
      się oglądnie za siebie! W Warszawie jak tak zawołasz w centrum,to może zrobi to
      parę osób.
      Uważam że ten test to ma tyle wspólnego z prawdą,co to że w Policji są
      inteligentni ludzie.Może i są,ale nie ci co chodzą w patrolach?
      • Gość: Pawe(L) Wa-wa Re: Policjanci też mają wyższe IQ od studentów??? IP: *.acn.waw.pl 20.10.03, 23:50
        Hehe dokładnie o to mi chodziło, żebyście sami się zaczęli pogrążać. :)
        Najpierw tradycyjnie kulturalny wstęp, że to nikt się nie wywyższa, że mam
        kompleksy :) Potem przyszła kolej na stwierdzenie że kibice to debile. Powoli
        zniesmaczeni forumowicze zaczęli się przekonywać, że to przecież zabawa i że
        ONI nie brali w niej udziału. Hehe to że w Krakowie nie ma TVN też było
        mocne :). Na koniec dobitnie stosunek Krakowa do Warszawy podsumował Franz
        Josef. A co do dowcipu: Może w trakcie testu IQ wszyscy mieszkańcy Krakowa
        podawali się za warszawiaków, żeby im zaniżyć wynik a okazało się że chcąc nie
        chcąc im zawyżyli? :) mały warszawka pozdrawia mimo wszystko Wielki Kraków i
        życzy odrobinkę pokory.
        • Gość: kibi Re: Policjanci też mają wyższe IQ od studentów??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.03, 00:52
          Lubię Was Krakusy, szczególnie za Wasze austriackie gadanie. Zapominacie tylko
          w swojej wielkości królewskiej, że stolicą Galicji był LWÓW. pzdr
        • Gość: Nike Re: Stopień niżej od kibola (nie mylić z kibicem!) IP: *.spine.pl 21.10.03, 02:06
          Paweł, prowokatorzy, choćby mieli IQ godne Mensy, to najgorsze badziewia.
          Kapujesz, coś sobą zaprezentował? Warszawiacy powinni ci dupę skopać, żeś ich
          tu zechciał "reprezentować". Bo to mądrzy ludzie, jak i w moim Krakowie, pajacu.
          • Gość: Pawe(L) Wa-wa Re: Stopień niżej od kibola (nie mylić z kibicem! IP: *.acn.waw.pl 21.10.03, 16:39
            nie bardzo Cię rozumiem z tymi prowokatorami (no jasne niskie IQ ;)) .To coś w
            stylu "Nadgorliwość jest gorsza niż faszyzm". Równie bez sensu, ale fajnie
            brzmi. Chciałem się po prostu przekonać, czy uważacie się za mądrzejszych od
            reszty.
            • Gość: daleylah Re: Stopień niżej od kibola (nie mylić z kibicem! IP: *.ins.agh.edu.pl 21.10.03, 17:03
              wasza antagonistycnza wymiana ani jej tresc wcale mnie nie dziwi antagonizm
              miedzy wawa a krakiem istnial, istnieje i bedzie istnial dalej tak juz jest 2
              krolewskie miasta zwalczajace sie nawzajem. ciekawi mnie skad sie to wizelo
              gdzie lezy zrodlo. krakusow zapraszma na spotkani w tej sprawie 30
              pazdziernika pod jaszczury bodajze o godz 21 ale nie jestem pewna na tameta
              antagonizmow wawa-kraka pozdrawiam wszytkich rozgaorczkowanych krakusow jaki
              warszawiakow
              • Gość: Nike Re: Daleylah IP: *.spine.pl 21.10.03, 17:10
                Najpierw wytrzeźwiej, a potem się umawiaj! I nie wciskaj nam jakichś
                regionalnych antagonizmów, bo pieprzysz głupoty.
            • Gość: Nike Re: Stopień niżej od kibola (nie mylić z kibicem! IP: *.spine.pl 21.10.03, 17:07
              Nie jestem ciekawa, jakie masz IQ, nie pytałam o to ;) A o moje się nie martw.
              Chwalić się nie lubię. Wracając do meritum: nie znoszę jakichkolwiek prowokacji
              i prowokatorów. Kierują nimi niskie pobudki. Nigdy nie umieją spytać wprost...
              A nas, krakusów, jest na tyle dużo, że nigdy nie przekonasz się, czy jesteśmy
              mądrzejsi od "reszty". Ta reszta, mam rozumieć, to warszawiacy? Gratuluję im
              przedstawiciela ;)
      • Gość: Qwark Re: Policjanci też mają wyższe IQ od studentów??? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.10.03, 18:38
        Gość portalu: Nipson napisał(a):

> W Krakowie na Rynku jak zawołasz "Panie magistrze lub docencie" to prawie
        każdy
        >
        > się oglądnie za siebie! W Warszawie jak tak zawołasz w centrum,to może zrobi
        to
        >
        > parę osób.
        > Uważam że ten test to ma tyle wspólnego z prawdą,co to że w Policji są
        > inteligentni ludzie.Może i są,ale nie ci co chodzą w patrolach?

"Oglądnie"? A w jakim to języku?! Buahahahaha - ale burol!
        • krakus.mp Warszawiak się odezwał! 22.10.03, 00:52
          Gość portalu: Qwark napisał(a):

> Gość portalu: Nipson napisał(a):
          >
          > > W Krakowie na Rynku jak zawołasz "Panie magistrze lub docencie" to prawie
          > każdy
          > >
          > > się oglądnie za siebie! W Warszawie jak tak zawołasz w centrum,to może zro
          > bi
          > to
          > >
          > > parę osób.
          > > Uważam że ten test to ma tyle wspólnego z prawdą,co to że w Policji są
          > > inteligentni ludzie.Może i są,ale nie ci co chodzą w patrolach?
          >
          >
          > "Oglądnie"? A w jakim to języku?! Buahahahaha - ale burol!

A co to jest "burol"?????????????? Może to burak?
          Człowiek inteligentny,a za takiego się chyba uważasz, powinien się domyślić że
          autor wątku wyraził się potocznie.Oczywiście poprawnie jest obejrzeć.
          Widzisz,w Krakowie ludzie mówią np."idę na pole" bo my mieszkamy na Dworze!
          Więc wychodzimy na pole.
          Wy Warszawiacy przeciwnie,mieszkacie na polu!.Do Dworu musicie chadzać
          (jeździć),więc mówicie "wychodzę na dwór".

• Gość: pozdrow Jest cos takiego jak propaganda w komunizmie IP: *.compower.pl 21.10.03, 17:05
      i jest rowniez cos takiego jak propaganda w demokracji. Nie wiem gdzie jest
      silneijsza, ale to nieistotne.

Jak kraków będzie kontrolował taki test, to uwierzę w cokolwiek. Póki wawa
      kontroluje wszystko, to choćby była najgorsza, to oficjalnie we wszystkim
      będzie najlepsza. Poza tym, test nie byl wiarygodny. Wystarczy poczytac watek o
      ROKICIE. Byl to po prostu show - a rola show jest od zawsze ta sama.
      Przedstawic to, na co ma sie ochote - nieoniecznie to, co ma zwiazek z
      rzeczywistoscia.
    • Gość: Zbigniew No i wątek prowokatorka się rozwinął:( n/t IP: 80.48.20.* 21.10.03, 17:48
      • Gość: A Re: No i wątek prowokatorka się rozwinął:( n/t IP: *.NYCMNY83.covad.net 21.10.03, 18:52
        MOJ ZNAJOMY ZYD opowiada o swoiej przeszlosci: urodzilem sie w Rosji, w
        Warszawie.
        Oczywiscie takich bzdur zaden zyd z Krakowa nie mowi, Krakow zawsze byl
        Europejski, Polski, i Austriacki! Swiadczy to o niepomiernej, niezwyklej,
        zupelnie ambarasujacej, strasznej glupocie Warszawiakow. Test IQ, ktory
        wymyslili Amerykanie, jest testem dla idiotow. Jedyny Warszawiak ktory ten test
        zdal z najlepszym rezultatem jest znany magister, znany kolarzysta i
        Zetempowiec, urodziwy piekny Olek. Jego ojciec mowil ze pochodzi z Rosji,
        piekny Olek niedlugo bedzie mowic ze jest z Hameryki. Cale szczescie ze zona
        pieknego Olka caluje papierza po palcach, dlatego moze zostac Prezydentem na
        czas krotki w Warszawie. Kiedy stolica Polski i Europy stanie sie Krakow nowym
        prezydentem powinien byc osobnik dystyngowany i obyty w salonach Krakowa,
        Wiednia i Rzymu. Krakow nie dopusci kogos kto sie szwedal po West village i
        odwiedzal Twilo.
        • Gość: Pawe(L) Wa-wa Re: No i wątek prowokatorka się rozwinął:( n/t IP: *.acn.waw.pl 21.10.03, 21:24
          Nike: nie jestem przedstawicielem Warszawy. Pozdrow: OK, można twierdzic że w
          teście nie brało udziału wielu mieszkańców jednego czy też drugiego miasta, ale
          stawianie tezy że były sfałszowane przez Warszawę jest (dla mnie przynajmniej)
          śmieszne. Qwark (czy coś w tym stylu): Nie nazywaj nikogo burolem. Pozdrawiam
        • Gość: Jakub Szela Re: No i wątek prowokatorka się rozwinął:( n/t IP: *.intrabeg.net / 81.210.17.* 22.10.03, 10:16
          Typowy Krakus - bez rozumu i honoru. Łyki z was i tyle!
          • Gość: Nike Re: No i wątek prowokatorka się rozwinął:( n/t IP: *.spine.pl 22.10.03, 15:55
            I tak wam szczamy do Wisły i nic na to nie poradzicie. Może dlatego jesteście
            (nie wszyscy, rzecz jasna) tacy "rozumni", co pokazujesz w każdej swojej
            wypowiedzi.
            • Gość: Hans Frank Re: No i wątek prowokatorka się rozwinął:( n/t IP: *.intrabeg.net / 81.210.17.* 24.10.03, 17:14
              JA JA, gute polnische idioten von Krakau, Ich danke fur ihre hilfe, ja ja !!!
              Ihr seit gute kolaboranten !!!
        • Gość: pucio-pucio Re: No i wątek prowokatorka się rozwinął:( n/t IP: *.intrabeg.net / 81.210.17.* 22.10.03, 10:19
          No i co z tego, że w Rosji? Dużo większy obciach to urodzić się w
          prowincjonalnym miasteczku w Austrii!
    • peteen Re: Poległ mit o wyższości umysłowej Krakowa nad 22.10.03, 11:23
      sądząc po ostatnim wątku niejakiego 1968, to - niestety - prawda...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka