Gość: tila IP: *.chello.pl 19.10.08, 00:11 witam Zastanawiam się nad kupnem mieszkania na norymberskiej (II etap). Co sądzicie o PRZEDSIĘBIORSTWIE REWALORYZACJI ZABYTKÓW W KRAKOWIE? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
norymberska Re: norymberska 22.10.08, 21:31 Absolutnie nie polecam tego dewelopera , niesolidny, niesłowny, fatalna jakość wykonania! Koszmar związany z pomiarem mieszkania jakieś wirtualne metry dodawanie cm, wyszło mieszkanie większe niż jest w rzeczywistości o jakieś 5m co wiązało się z dopłatą i to słoną. W umowie mieliśmy mniejsze mieszkanie i takie wybudowali, tylko zmierzyli, że jest o kilka metrów większe, choć nie jest. Zmienił infrastrukturę osiedla, paskudne ogrodzenie zamiast drewnianych płotków, brak terenów rekreacji, placu dla dzieci, "fajne spacerniaki", zagęszczenie. Nie polecam!!! W rankingu najgorszego dewelopera tez się znajdują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: norymberska IP: *.40.212.215.sub.mbb.three.co.uk 23.10.08, 22:35 A ja kupilem mieszkanie w I etapie i jestem zadowolony. Jakosc bez wiekszych zastrzezen - wszystkie usterki szybko usuniete (trzeba bylo tylko pogadac z kierownikiem budowy). Budowa ukonczona z niewielkim poslizgiem (2 miesiace to w sumie niewiele w porownaniu z innymi inwestycjami opisywanymi na tym forum). Jedyny zgrzyt to brak karnych odsetek za opoznienie mimo takiego zapisu w umowie (developer wymusil podpisanie aneksu pod grozba zerwania umowy, takie byly czasy niestety...). Mieszkania z antresola rzeczywiscie okazaly sie wieksze niz na planach co akurat mi odpowiada bo mam dodatkowe 5m2 po 4k. Pomiary byly wykonywane przez zewnetrzna firme i wszystko sie zgadza, przynajmniej u mnie. Co do zageszczenia - to prawda, zaglada sie sasiadom w okna, ale wiedzialem na co sie decyduje, tak niestety sie teraz buduje w KRK (wystarczy spojrzec na sasiednia inwestycje krakoinu, tam jest zdecydowanie gorzej pod tym wzgledem). Plac zabaw ma byc po zakonczeniu II etapu. Odpowiedz Link Zgłoś