roman337 Sikorski przewidział powstanie IPN,rzady Kaczynski 02.12.08, 09:42 powstanie sekty Rydzyka...Popełnił samobójstwo!...A co. Odpowiedz Link Zgłoś
hurdy-gurdy Kolejna teoria: gen. Sikorskiego zabił kamikadze 02.12.08, 09:41 Drodzy szydercy, wypada tylko zacytować Lema "dopóki nie skorzystałem z internetu, nie wiedziałem, ze na świece jest tylu idiotów" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdf Re: Kolejna teoria: gen. Sikorskiego zabił kamika IP: *.gemini.net.pl 02.12.08, 11:08 To prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski Kolejna teoria: generała zabił kamikadze 02.12.08, 09:42 Jak to miło, bo nie nudno być Polakiem. Czubów ci u nas dostatek! Odpowiedz Link Zgłoś
adiustator1 żenujący prymitywizm w GW 02.12.08, 09:56 żenujący prymitywizm w GW. Ośmieszajcie się dalej takimi tekścikami. Jak tam nakład? Odpowiedz Link Zgłoś
jama.314 adiustator1, ty prymitywny młocie.... 02.12.08, 10:26 a merytorycznie?..znasz te pojęcie!? Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek45-1 Re: adiustator1, ty prymitywny młocie.... 02.12.08, 11:47 merytorycznie to się imć redachtór nie wysilił. Książek Kisielewskiego nie czytał. Faktycznie nie bardzo wiadomo kto był drugim pilotem. Oficjalnie Herring. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolega Kolejna teoria: generała zabił kamikadze IP: *.85-237-168.tkchopin.pl 02.12.08, 10:06 Pan Kisielewski ma faktycznie niezwykle analityczny umysł. George Beurling czyli rzekomy kamikaze był bohaterem Bitwy o Maltę z największą ilością (27) alianckich zwycięstw. Pod koniec 1942 roku jako pasażer uczestniczył w katastrofie lotniczej w Gibraltarze. Wtedy samolot(B-24) nie zmiescił sie na pasie i wpadł do morza, uratowało się jedynie 3 ludzi a sam Beurling został ranny. Kanadyjczyk, notabene dowódca dywizjonu, znany był także z ułańskiej fantazji (stąd przydomek "świr"). Pewnego razu będąc w stanie mocno wskazującym założył sie że pomimo promili potrafi wykonać akrobacje lotnicze. Zaniesiony przez kumpli do samolotu wystartował, bezbłędnie wykonał wszystkie akrobacje, gładko wylądował i ponownie mósiał skorzystać z pomocy kolegów bo nie był w stanie sam wydostać się z maszyny. Tak, z takimi doswiadczeniami nie ma wątpliwości że to oczywista oczywistość kto zabił biednego Sikorskiego. Doktor Watson i prof Kisielewski już dawno na to wpadli. Odpowiedz Link Zgłoś
acs-13 jest tylko jedna prawda ,krakow miastem swirow 02.12.08, 10:18 co sie z wami tam w krakowie dzieje ? Tam u was wiecej swirow jak szczurow. To jest niedopuszczalne , powinno byc 3 szczury na jednego pojeba.. wezcie to zmiencie i zajmijcie sie waszymi pojebami albo zalegalizujcie skrobanki... cos z tymi popaprancami trza zrobic w polsce i dlaczego jak pojeb to zaraz albo z lublina albo z krakowa ? co maja te dwa miasta wspolnego i odrozniaja sie od reszty polski ? Odpowiedz Link Zgłoś
azjatuchajbejowicz To nieprawda!!! 02.12.08, 10:15 Screwball został wiele lat po wojnie zidentyfikowany przez wiarygodnych świadków. Pilotował samolot, którym Talibowie wylądowali w Klewkach. Odpowiedz Link Zgłoś
otis_tarda Dwie kwestie: 02.12.08, 10:16 1) Gazeta Wyborcza od skrajnej prawicy się niewiele różni. I jedni, i drudzy reagują jak psy Pawłowa na jakiekolwiek wątki żydowskie, gdziekolwiek się pojawią. Oczywiście, GW reaguje słusznie, skrajna prawica niesłusznie - ale jedni i drudzy, bezmyślnie. 2) Cokolwiek mówić o Michniku i "starej gwardii" z GW, zaczynam za nimi tęsknić. Poziom redakcyjny Wyborczej zjechał bowiem wyraźnie ostatnimi czasy. Pal diabli chwytliwe tytuły, nie odpowiadajace tresci - ale problem w tym, że są one zwyczajnie idiotyczne. "Kamikadze", owszem, może być używane w przenośni, jako "pilot-samobójca", ale, do diabła, nie w kontekście II Wojny Światowej, bo robi się zwykły miszmasz. Pierwszą moją myślą, gdy zobaczyłem tytuł, było wyobrażenie sobie japońskiego samobójcy (skąd, u licha, Japończycy na Gibraltarze) wbijającego się w samolot Sikorskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vice_versa Re: Dwie kwestie: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.08, 11:26 Teksty o gen. Sikorskim to nie jest przypadek. Prawda jest ostatnią rzeczą o jaką chodzi GW, tu działa zasada im jaskrawiej tym lepiej. Kamikadze czy jakiś hobbysta/fantasta SŁUŻĄ do podważenia i ośmieszenia działań IPN i wyników jego badań. Prawda o dzisiejszych redaktorach jest taka, że nikt nie będzie tak głęboko osobiście zaangażowany i żywotnie zainteresowany inteligentnym manipulowaniem czytelnikami. Czasy się zmieniły i nie produkują już ludzi których być albo nie być zależy od umiejętności władania wyobraźnią mas. Bądź co bądź komunizm kształtował charaktery. Dziś konformizm i zaangażowana po właściwej stronie miernota, mają większe znaczenie dla poczytności i szefostwa GW niż wierność własnym przekonaniom czy misja polityczno-historyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
buka.buka.buka I Król Duch, zapomniałeś dodać. Oraz przedmurze... 02.12.08, 12:48 Bo sama misja polityczno-historyczna oraz władanie wyobraźnią mas to stanowczo brzmi za mało patetycznie. Ech, naprawdę niektórym zamiast Internetu przydałoby się trochę zimnej wody na łeb i środek na hemoroidy, bo jak sztywno siedzą, tak piszą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vice_versa Wracaj do swoich Muminków, buko.buko.buko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.08, 13:55 Zebrało się Buce na Wysoką Literaturę, myślałby kto! Jak dodałabyś sobie jeszcze ze cztery buki.buki, to i teksty będą Ci wychodzić sensowniejsze, na razie wychodzą ale zakompleksione. Odpowiedz Link Zgłoś
starod Re: Dwie kwestie: 02.12.08, 15:05 Gość portalu: vice_versa napisał(a): > Teksty o gen. Sikorskim to nie jest przypadek. Prawda jest ostatnią > rzeczą o jaką chodzi GW, tu działa zasada im jaskrawiej tym lepiej. > Kamikadze czy jakiś hobbysta/fantasta SŁUŻĄ do podważenia i > ośmieszenia działań IPN i wyników jego badań. > > Prawda o dzisiejszych redaktorach jest taka, że nikt nie będzie tak > głęboko osobiście zaangażowany i żywotnie zainteresowany > inteligentnym manipulowaniem czytelnikami. Czasy się zmieniły i nie > produkują już ludzi których być albo nie być zależy od umiejętności > władania wyobraźnią mas. Bądź co bądź komunizm kształtował > charaktery. Dziś konformizm i zaangażowana po właściwej stronie > miernota, mają większe znaczenie dla poczytności i szefostwa GW niż > wierność własnym przekonaniom czy misja polityczno-historyczna. Kolejna teoria spiskowa (nie chodzi o generała)co jest regułą w środowisku paranoidalno-pisuarowym, ty vicek jesteś wzorcowym przedstawicielem tego gatunku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vice_versa Re: Dwie kwestie: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.08, 23:07 "Zwalali pomniki i rwali bruk - Ten z nami! Ten przeciw nam! Kto sam ten nasz największy wróg! A śpiewak także był sam" Nie wiesz nawet jak się mylisz, zacietrzewiony starodzie. Mnie się tak łatwo nie da zaszufladkować. Nie jestem PiSowcem nie jestem POwcem, nie chodzę na wybory, bo nie przykładam ręki do nobilitowania idiotów. Pozwala to na w miarę trzeźwy ogląd sytuacji. Przyklanie mi łatki politycznej jest banalne i świadczy jedynie o tym, że bez identyfikowania się z którymś z politycznych stadek, byłbyś zagubiony, a w świecie poruszasz się za pomocą kalek myślowych zastępujących Ci myślenie. P.S. Vice_versa to vice_versa, gdybym miał nick vicek to napisałbym vicek, nie sądzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
pan_opticum To naprawdę ja zabiłem generała Sikorskiego 02.12.08, 10:19 Czemu nikt mi nie wierzy? ------- www.eatmyshit.blox.pl Jak trwoga to do twaroga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e7th Kolejna teoria: generała zabił kamikadze IP: 62.61.58.* 02.12.08, 10:25 bo polityka to oczywiście tylko słupki sondażowe, prawda? nie ma żadnych zamachów, szczególnie antypolskich, zaborów też nie było, a 2 wojna polegała na wypędzaniu niemców z ich odwiecznych landów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pikpok Hipokryci z GW IP: *.anonymouse.org 02.12.08, 10:56 Gazeta Wyborczo! Dlaczego nie naśmiewaliście sie z tak z Jedwabnego? Dlaczego wtedy red. Wroński nie popełnił równie głębokiego tekstu? Pierdo%eni hipokryci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: festus Re: Kolejna teoria: gen. Sikorskiego zabił kamika IP: 212.76.37.* 02.12.08, 11:04 Gość portalu: krakus napisał(a): > To chyba oczywiste, ze wszystkiemu sa winni zydzi i cyklisci Wszystkiemu winna jest PO i leń Tusk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cynik Kolejna teoria: generała zabił kamikadze IP: *.annonet.de 02.12.08, 11:12 a moze to dzielo Opus Dei ? Odpowiedz Link Zgłoś
trycykl Kuraś w stopę postrzelony 02.12.08, 11:14 Panie Kuraś, przede wszystkim Mosad, nie Mossad. Po drugie - Mosad jest pańskim wymysłem, nie Kisielewskiego, więc albo sam pan sobie strzelił w stopę, albo pan sądzi, że czytelnicy przy kolejnym akapicie pańskich wypocin nie pamiętają już o poprzednim. Niestety, sądząc po poziomie komentarzy do pańskiego tekstu, może mieć pan rację :) Odpowiedz Link Zgłoś
aa_6 Ale ktoś powinien zapłacić za tę 02.12.08, 11:17 skandaliczną, w stylu IV RP, ekshumację, do której doprowadziły różne hieny polityczne i patologiczni łowcy sławy kreujący w mediach tandetne intelektualnie sensacje. Nie pojmuję, jak w ogóle S. Dziwisz mógł się zgodzić na tę kompromitującą dla badań historycznych ekshumację. Oczywiście jest to zdarzenie z tej samej politycznej beczki, co książka Cenckiewicza i Gontarczyka o Wałęsie... Skandalem było dla mnie zaproszenie wczoraj do TVN 24 przez B. Rymanowskiego jako polemisty Cenckiewicza nie historyka, badacza PRL, np. A. Friszkego, który prezentował wcześniej liczne merytoryczne nadużycia i manipulacje tej książki, lecz zaproszenie polityka J. Lityńskiego. Typowa, jak mi się zdaje, manipulacja B. Rymanowskiego. Nie pojmuję, dlaczego akurat jemu studenci przyznają jakieś nagrody... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: / Re: Ale ktoś powinien zapłacić za tę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.08, 12:23 prawda jest zawsze skandaliczna a ze ktoś nie moze zrozumiec Dziwisza no to juz trudno na głupków nie ma rady im jakby prawda nawet kopa w d,, dalą i tak nie zrozumia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sławek Wiem jak faktycznie było !!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.08, 11:45 Słyszałem, że podstawili inne ciało, a Sikorskiego wywieźli do Moskwy i tam osobiście torturował go Stalin. Razem z Berią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Podlasie21wieku Mossad nie ale... IP: *.139.146.65.koba.pl 02.12.08, 12:02 Redaktor Wroński jest blisko prawdy. To nie Mossad ale grupa Sterna dokonała zamachu, czyli Żydzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt Re: Kolejna teoria: gen. Sikorskiego zabił kamika IP: *.ksknet.pl 02.12.08, 12:15 od kilku tygodni sledze pilnie dyskusje nt.gen.sikorskiego. dopracowalem sie wlasnej hipotezy - general byl tak bardzo nie na reke wszystkim uczestnikom konfliktu,wielkim i mniejszym,ze sprzymierzyli sie po cichu aby go usunac.abwehra z cia,nkwd z MI6,zydzi z hagany z arabami z legionu,polacy od andersa z wywiadem cesarstwa japonii,czesi ze slowakami/a mieli powody - plany federacji!!!/ - przy takim wspoldzialaniu nie moglo sie nie udac a wszelkie slady dawno sie rozplynely. Odpowiedz Link Zgłoś
a.adas Re: Kolejna teoria: gen. Sikorskiego zabił kamika 02.12.08, 12:42 zgadzam się! Tylko CIA jeszcze nie istniała. Reszta to najprawdziwsza prawda Odpowiedz Link Zgłoś
oloros Zadna nowa teoria 02.12.08, 12:20 autor którego tak wyszydzają za nawet zdjęcie ta teorie uczciwie rozważał w swojej książce juz dawno temu / czytać Panowie o tym o czym chcecie pisać/ o tym ze było dwóch pilotów dawno juz wiadomo ze anglik sie nie znalazł a jego slad po wojnie sie urwał to zadna nowina to ze cały wywiad był prześwietlony przez rosyjskie KGB - to tez wiadomo a dokumentów nie ujawniają Anglicy z wielu powodów - miedzy innymi wszyscy by sie dowiedzieli ze ten słynny wywiad brytyjski tak opiewany pracował w istocie dla KGB nie mam tu żadnej satysfakcji ponieważ najwięcej informacji otrzymywał od wywiadu polskiego - który w tym sensie przez cały czas pracował za pośrednictwem dzielnych angielskich dżentelmenów dla Sowietów i chyba nie boja się prawdy o Sikorskim bo ich to nie obchodziło a o fakcie pracy dla Stalina - owszem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eptesicus ci którzy atakują Wrońskiego IP: *.chello.pl 02.12.08, 12:29 Ludzie! Czy wy naprawdę nie widzicie, że ta teoria o Kanadyjczyku jest ŚMIESZNA? Więc Wroński ją ośmiesza, waląc wprost o Mossadzie. Nie rozumiem czemu jako odpowiedź, na forum pojawiają się wypowiedzi antysemickie (wstyd) czy choćby tylko krytykujące państwo Izrael (uzasadnione, ale kompletnie nie na temat!) natomiast samo zbadanie zwłok już takie głupie nie jest - to normalne badania naukowe związane z HISTORIĄ. Badania naukowe służą do zaspokajania ciekawości ludzi. Po to się tysiąckroć większą kasę wydaje na latanie w kosmos (i słusznie). Skoro grubą kasę wydaje sie na ustalenie przyczyn śmierci Tutenchamona, a National Geographic za grubą kasę kręci filmy o takich badaniach, więc czemu nie rozwikłanie podobnej zagadki nt. Sikorskiego? Tutenchamon nie miał żadnego znaczenia w historii Egiptu (żył za krótko, zmarł jako szczeniak), zaś Sikorski w historii Polski miał znaczenie bardzo duże. Np. obecność pancerzyków okrzemek (planktonowych glonów morskich) w płucach wskazuje, że osoba próbowała oddychać pod wodą - a więc topiła się. Jak ktoś był martwy w momencie wpadnięcia do wody, to oczywiście tych okrzemek nie ma. O dziurze w czaszce po kuli - gdyby była - nie wspomnę. Rzecz jasna, jesli to był sabotaż polegający na lądowaniu w wodzie - nie da się odróżnić naturalnej katastrofy od wymuszonej przez pilota. W każdym razie wiele rzeczy dzięki tej sekcji będzie można wykluczyć, jak tylko pojawią się wyniki badań pobranych próbek. Dziury po kuli pewnie nie ma, bo już by IPN robił konferencję prasową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vice_versa Re: ci którzy atakują Wrońskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.08, 14:22 Więc zrozum, że sprawa śmierci gen. Sikorskiego równie dobrze nadaje się do ośmieszania co ośmieszanie Jedwabnego. Bez problemu znajdzie się ktoś kto opowie, jak to poszło o jedną krowę czy poderwanie dziewczyny na żydowskim weselu w stodole. Jakoś red. Wroński nie popisuje się swoim miernym polotem w tej kwestii. A upodobanie do ośmieszania wynika tylko i wyłącznie z redakcyjnej linii dyskredytowania IPNu. Nagłaśnianie oszołomów nie jest przejawem chęci wyjaśnienia sprawy, tylko jej ośmieszenia. Gdzie są wypowiedzi antysemickie??? Jeśli redakcja nie ma szacunku dla narodowości polskiej i tajemnic historii tego narodu, to nie przez przypadek pojawiają sie teksty o antygojowskiej propagandzie. A brak szacunku i wysiłek w celu wykpienia jest oburzający i nie na miejscu. > natomiast samo zbadanie zwłok już takie głupie nie jest - to > normalne badania naukowe związane z HISTORIĄ. Badania naukowe >służą do zaspokajania ciekawości ludzi. Po to się tysiąckroć > większą kasę wydaje na latanie w kosmos (i słusznie). No właśnie. To teraz polecam archiwum GW i zobacz ile tam jest tekstów podważających sens, zarzucających braki warsztatowe, udowadnianie błędnej tezy etc. >więc czemu nie rozwikłanie podobnej zagadki nt. Sikorskiego? O całą resztę pytaj WROŃSKIEGO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: / Re: ci którzy atakują Wrońskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.08, 14:43 czas żeby GW i jego redaktorem zajął się IpN na serio - ale będzie fajerwerk - już się doczekać nie mogę IPN chyba zostanie zaliczony do największych zbrodniarzy ze Szwecji ekstradycja to zaden problem Odpowiedz Link Zgłoś
tartaczek Re: ci którzy atakują Wrońskiego 03.12.08, 12:58 >vice_versa:przeczytalam calosc twoich wypowiedzi i ciesze sie ,ze jest ktos ,kto potrafi wytknac wyjatkowe manipulacje redaktorow GW.Oczywiscie ,ze wyjasnienie smierci generala ,czy chociaz zblizenie sie do jej wyjasnienia ,jest wazne dla Polakow.Problem w tym ,ze GW nie jest polska ,jest tylko polskojezyczna i sluzy glownie do dezinformacji.Ja juz od dawna nie czytam artykulow ,tylko komentarze.Mozna siez nich wielu rzeczy dowiedziec.Wydaje mi sie ,ze czesc komentujacych ,tez jest na uslugach gazety i probuje osmieszysc wypowiedzi ,co bardziej rozsadnych osob.Ale bystre osoby odroznia ziarna od plewow i wylowia wazne merytorycznie informacje.Tak ,ze dzieki za twoje wysilki niesienia "kaganka oswiaty". Odpowiedz Link Zgłoś
goooral ile kosztowała ta cała szopka z ekshumacją 02.12.08, 12:35 i ile dzieci z domów dziecka mogłoby za to dostać prezenty na święta ??? > To chyba oczywiste, ze wszystkiemu sa winni zydzi i cyklisci zwłaszcza cykliści :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samref Kolejna teoria: gen. Sikorskiego zabił kamikadze IP: *.arch.pk.edu.pl 02.12.08, 12:55 A tak w ogóle to był C-87 Liberator Express, czyli wersja transportowa samolotu B-24 Liberator (bombowiec). Warto porównać charakterystyki lotno-pilotażowe obydwu wersji i ilość katastrof, zwłaszcza tuż po starcie C-87 z pełnym ładunkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żelu Kolejna teoria: generała zabił kamikadze IP: *.umww.pl 02.12.08, 13:07 Koleś, który napisał tena rtykuł jest idiotą. Na samym początku tekstu pisze, że owym zamachowcem był George F. "Screwball" Beurling, potem zaś utrzymuje, że chodzi o "Screwball" Johnsona. Jak zwykle pomieszane z poplątanym. Kandadyjczyk George "Buzz" Beurlinger był jednym z najwybitniejszych pilotów alianckich podczas WWII, asem powietrznym, pogromcą włoskich myśliwców nad Maltą. Nie miał, bo mieć nie mógł, nic wspólnego z zamachem na Generała. Natomiast rola Johnsona w zamachu jest wciąż tylko wątłą hipotezą. Pozdro dla wszystkich fanów lotnictwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad Kolejna teoria: generała zabił kamikadze IP: *.gprs.plus.pl 02.12.08, 13:10 Witam , chciałbym aby chociażby osoby które chcąc czy nie chcąc urodziły sie w POlsce i są jego obywatelami stanęli po naszej stronie a nie po ,,ich ,, . Jestem za tym aby wyjaśnić dogłębnie przyczyny katastrofy , bo dotychczas nikt tak naprawdę ze strony Państwa tym się nie zajął tylko osoby prywatne , baradzo to dziwne , wiem że nikomu się u nas niczego nie chce robić , tj. przykre . Mamy przykład jak nas sprzedano po II wojnie więc to o czym mówią o zamachu znajduje w mojej ocenie uzasadnienie , a też ,,im,, tak ,,dogłębnie,, wierzono .Całą prawde może poznamy za X czasu . Tak naprawde to nikt sie z nami nigdy nie liczył , poza grunwaldem , dla czego bo nawet w tych trudnych czasach jakimi była II wojna Polacy nie potrafili sie ze sobą dogadać w imię wyższych celów tylko napuszczali sie na siebie ,i dzielili stołki w przyszłej Polsce Ludowej . Więc kto ma sie z nami liczyć ? . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pierwszylepszy Kolejna teoria: generała zabił kamikadze IP: 217.17.41.* 02.12.08, 13:19 Hehe... Wystarczy, że na horyzoncie pojawi się skojarzenie Izraela z czymś negatywnym dla Polski (oczywiście w tym przypadku nie jest to nic więcej ponad to, że wyrażenia "Izrael" i "śmierć Sikorskiego" pojawiły się w tym samym artykule), "Wyborcza" od razu włącza strenkę alarmową i niemalże rekomenduje T. Kisielewskiego do Tworek. [A jutro znowu - koniecznie na pierwszej stronie - będzie o jakimś antysemickim incydencie, który będzie opierał się na tym, że jakiś g...arz kogoś nazwie "Żydem", co ten drugi potraktuje jako obelgę...] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AUGUST Kolejna teoria: generała zabił kamikadze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.08, 13:27 Czy toto jest uleczalne? Odpowiedz Link Zgłoś