Gość: Cysnus Re: Czy gej może być krwiodawcą? IP: *.intranet.opi / *.opi.org.pl 31.10.03, 17:47 Nie uważam by sama odmowa była jakąś forma dyskryminacji, tylko, że jest zwiazana z troską o zdrowie pacjentów, biorców krwi. Generalnie wszystko zależy od tego jaka była forma udzielenia odmowy pobrania krwi. Ja w wieku 17 lat chorowałam na WZW i z tego powodu również nie mogę (do końca życia) być krwiodawcą, chociaż bardzo bym chciała. Dlatego wiem jak taka odmowa boli, ale nie uważam jej za przejaw dyskryminacji tylko za wyrok losu. Natomiast jeśli forma odmowy związana była z jakimś wyszydzaniem, czy dawaniem do zrozumienia, że homoseksualizm jest czymś gorszym od heteroseksualizmu to awantura jest jak najbardziej uzasadniona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polishcanadian Kiedys byl taki kawal, IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.10.03, 17:49 za czasow wojny w Wietnamie konkretnie, ze wietnamska armia wyzwolencza grzecznie podziekowala za krew od Polakow po paru pierwszych dostawach. Powod - bo kazdy wietnamski partyzant, ktoremu przetoczono polska krew przechodzil na strone amerykanska! Moze cos w tym jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wamp Tak- ale tylko doodbytniczo IP: *.geol.uni-heidelberg.de 31.10.03, 18:21 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: indis Te pedały są męczące IP: *.lubin.dialog.net.pl 31.10.03, 18:27 Wiem, ze to niepoprawne politycznie. Do rzeczy. Każda krew pobrana w Polsce w celu jej dalszego przetoczenia jest Badana na obecność HIV - a. I nie tylko. Badana jest również na obecność HBs i HCV (oba dotyczą żółtaczki). Ponadto nie tylko pedalstwo uniemożliwia oddawanie krwi. Obecność świeżych tatuaży, niedawne wyjście z pierdla, przebyte choroby zakaźne typu WZW, gruźlica, zabiegi operacyjne świeższe niż 6-miesięczne - również uniemożliwiają. Nawet przyjęcie polopiryny na tydzień wyłącza potencjalnego dawcę z możliwości oddawania krwi. A tu pedał walczy o równouprawnienie. Qrwa mać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: medalikarz Re: Te pedały są męczące IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.03, 18:39 Tylko Swiadkowie Jehowy nie mają problemu czy krew jest od geja czy innego chorego oni poprostu nie potrzebują krwi.Kazdy z nich ma karteczkę w dowodzie osbistym że nie wyrazają zgody na tranfuzje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janosik NIE IP: *.tac.net 31.10.03, 18:29 "Homoseksualista nie jest kimś gorszym, chorym." Zle, homo jest chory, bo to jest choroba i nie odwracajmy sprawy. Jesli jest gejem, to powinien sie leczyc, a nie probowac udowodnic zdrowym ludziom, ze on jest "normalny". Tfuj. Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WUJEK GEj nie może być nawet dawcą kupy na kompost IP: 80.51.47.* 31.10.03, 18:35 Zato mozy być doskonałym dawcą popiołu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawlik Re: Czy gej może być krwiodawcą? IP: 209.234.157.* 31.10.03, 18:36 "mimowolnie utrwala w swojej świadomości, że każdy homoseksualista sypia z byle kim, byle gdzie i ma HIV" Zależności 100% nie ma, ale jest faktem, że na Zachodzie epidemia AIDS zaczęła się od rozpustnych homoseksualistów. Stąd początkowa nazwa choroby - GRID - Gay Related ImmunoDeficiency. Jeden taki osobnik - pracownik linii lotniczych chwalił się posiadaniem kilku tysięcy partnerów. Nie jest też niczym nowym, że znakomita część tego środowiska zmienia "partnerów" często. O czym bowiem traktuje ich ulubiona piosenka - > YMCA, jeśli nie o poszukiwaniu przygodnych kochanków ? Nie jest też niczym nowym, że homoseksualiści chorują na choroby przenoszone drogą płciową częściej niż ludzie normalni. W tej sytuacji trudno zrozumieć pretensje tego młodego człowieka, który nie dość że sam wybrał bardzo ryzykowny styl życia, to jeszcze domaga się tego aby inni ryzykowali życiem i zdrowiem z jego powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz Re: Czy gej może być krwiodawcą? IP: *.offnoise.com / 192.168.2.* 31.10.03, 18:38 rany, ja tez oddaje krew i wcale nikt nei wymaga ode mnie zdeklarowania sie jakiej jestem orientacji seksualnej fakt, ze trzeba wypelnic kilka pytan w kwestionariuszu dotyczacych zycia seksualnego, ale o plci partnera nie ma wzmianki czy np. geje i lesbijki nie moga zachowac tej wiadomosci dla siebie wiedzac jak moga zostac potraktowani, ja np. wcale nie obnosze sie z tym ze jestem heteroseksualny, zasadniczo nikt nigdzie o to nie pyta, zgadzam sie ze to nie w porzadku, ale jesli ktos dyskryminuje homoseksualistow, niech po prostu zachowaja to dla siebie, tak jak nikt heteroseksualny nie krzyczy od razu jaka ma orientacje seksualna, sami poniekad sprowadzaja na siebie klopoty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ap Re: Czy gej może być krwiodawcą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.03, 18:44 Są badania naukowe które mówią, iż heteroseksualista któremu przetoczy się odpowiednio dużo krwi od homoseksualisty może stać się pederastą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gloubiboulga Re: Czy gej może być krwiodawcą? IP: *.proxy.aol.com 31.10.03, 20:04 Bozia nie dala duzo rozumu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Czy gej może być krwiodawcą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.03, 18:46 > Oczywiście, że to dyskryminacja! Bo skąd wiadomo, że orientacja > seksualna przesądza o ilości partnerów? Robiono takie badania? to chyba było badane i się potwierdza, że homoseksualiści (zwłaszcza mężczyźni) częściej znacznie od hetero zmieniają partnerów. stąd potencjalne zagrożenie aids jest wyższe. aby zaznaczyć że nie jestem homofobem dodam, że akceptuję legalizację konkubinatów (i homo i hetero) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marbi Re: Czy gej może być krwiodawcą? IP: *.elb.vectranet.pl / 10.2.0.* 31.10.03, 18:47 Jeśli zdrowy to dlaczego nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Nie tylko HIV częściej występuje u pedałów. IP: 217.153.5.* 31.10.03, 18:49 W Wielkiej Brytanii ostatnio wystąpiła psychoza w które pewne elementy z środowiska ćpiunów i pedałów celowo chciały zaraźić się HIV. O wiele częściej pedały zarażają sie wirusami hepatotropowymi w stylu HBV HCV HDV inne które jeszcze nie sklasyfikowano. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p załużmy że jesteś blodynem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.03, 18:57 załużmy że jesteś blondynem a w jakiejś gazecie napiszą, że wielu blondynów to idioci (pomyśl chociaż o tych wszystkich kawałach o blondynkach, bardzo utwierdzających ten stereotyp). Czy nie czuł byś się obrażony? Przecież ty nie jesteś idiotą. Mam rację? A po drugie - podpisując się "lekarz" wcale nie staniesz się bardziej wiarygodny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eskulap Re: Nie tylko HIV częściej występuje u pedałów. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.03, 23:00 mam nadzieje ze twoja glupota jest juz sklasyfikowana i niezarazliwa Gość portalu: lekarz napisał(a): > W Wielkiej Brytanii ostatnio wystąpiła psychoza w które pewne > elementy z środowiska ćpiunów i pedałów celowo chciały zaraźić > się HIV. O wiele częściej pedały zarażają sie wirusami > hepatotropowymi w stylu HBV HCV HDV inne które jeszcze nie > sklasyfikowano. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Grupa ryzyka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.03, 19:02 Jak to jest że od niedawna nawet PCK przyjmuje krew od gejów i lesbijek? Jak to jest, że w ostatniej dekadzie 70% zakażeń zanotowano HIV u heteroseksualistów? Po drugie- wolę dostać już krew z HIVem niż wcale - w przeciwnym razie umrę lada moment a tak zostanie mi przynajmniej jakieś osiem lat- tyle mniej więcej trwa inkubacja choroby, czyli po tylu dopiero latach z HIV powstaje AIDS, które najwyżej po dwóch latach przynosi śmierć = czyli dostałbym około 10 LAT ŻYCIA Z WIRUSEM ZAMIAST 10 MINUT BEZ KRWI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Casp Re: Czy gej może być krwiodawcą? IP: *.ks.k.pl 31.10.03, 19:20 Ale pierdoly... az sie nie chce komentowac. Ochlon kobieto ze swej nienawisci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gloubiboulga Re: Czy gej może być krwiodawcą? IP: *.proxy.aol.com 31.10.03, 19:28 A Rydzyk moze byc? Ja tego nie chce! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Analityk Re: Czy gej może być krwiodawcą? IP: 152.75.141.* 31.10.03, 22:08 Rydzyk może być tylko krwiopijcą. Taka pijawka na zdrowym ciele społeczeństwa. Natomiast jeśli chodzi o Leppera to tu bym się zastanowił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk chyba to sprawa dla sądu IP: *.toya.net.pl 31.10.03, 19:36 nie przepadam za homo, ale to skandal żeby jakaś "śłużbamedyczna" ustalała kto może oddać krew jeśli chodzi o preferencje seksualne - to jakas paranoja! jak zwykli laicy mają reagować na homo jeśli specjaliści zachowują się w ten sposób? a może jednak maja rację? może zachowanie takie było zgodne z zaleceniami fachowców? niech ktoś odpowie - u nas o wielu rzeczach nie mówi się np. że ilość partnerów seksualnych ma związek z rakiem macicy -wiem to od lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KKK Re: Czy gej może być krwiodawcą?Pewnie że może IP: 5.2.* / *.chello.pl 31.10.03, 19:47 np.dla mojego psa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reksio Re: Czy gej może być krwiodawcą?Pewnie że może IP: 152.75.141.* 31.10.03, 22:08 To ty masz psa? Biedne zwierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ixi HOMOJEBAKA zdecydowanie nie może być dawcą IP: *.chello.pl 31.10.03, 19:49 co najwyżej dla swoich alfonsów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seksuolog Re: HOMOJEBAKA zdecydowanie nie może być dawcą IP: *.daxnet.no 31.10.03, 20:27 Moze a nawet jest - dupodawca , pod warunkiem ze jest pasywny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corso Re: Pies Oszczal Homofobow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.03, 22:00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Socjolog Re: HOMOJEBAKA zdecydowanie nie może być dawcą IP: 152.75.141.* 31.10.03, 22:11 Widzę , że dobrze znasz temat. Długo jesteś sutenerem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jozek Re: Czy gej może być krwiodawcą? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.03, 19:55 sobie pozdrawiaj ale pozwól innym ty idioto dostawać krew normalnych ludzi a nie pedałów. Niech sobie zakładają swój bank pedalskiej krwi, spermy i takich jak ty kolegów lub koleżanek co to sobie nie "radzą". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Homer J HeteroKobieto kto ci takich bzdur naopowiadal? IP: 208.247.54.* 31.10.03, 20:00 Tak kazdy hetero facet chce byc homo, inna rzecz nie akceptowanie krwi od pedala a inna twoje filozofie na temat hetero mezczyzn. Ty chyba nie masz za duzego powodzenia u hetero mezczyzn. Gość portalu: HeteroKobieta napisał(a): > Oczywiście, że to dyskryminacja! Bo skąd wiadomo, że orientacja > seksualna przesądza o ilości partnerów? Robiono takie badania? > Marcin powinien zgłosić sprawę do sądu- o naruszenie dóbr > osobistych. > Druga sprawa to głosy jakie tu się pewnie zaraz pojawią. Wiadra > pomyj i chamskie zarty. Zwróciliscie uwagę na fakt, że wielu > facetów reaguje niezwykle histerycznie na homoseksualistów? I tak > sobie myślę czy to aby nie wynika z usilnie wypieranych do > podświadomości potrzeb homoseksualnych własnie? Pewnie jako > hetero sobie nie radzą a są zbyt tchórzliwi żeby przystać do > homo. > W każdym razie to dużo mówi o facecie- zarówno o homo, który nie > robi z tego tajemnicy jak i o histerycznym pseudo-hetero > homofobie. > Marcin, serdecznie Cię pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Re: Czy gej może być krwiodawcą? IP: *.inter / 10.0.0.* 31.10.03, 20:09 Nie powinna nikogo obchodzić orientacja seksualna. To jakiś idiotyzm. Zrozumiałbym, gdyby facet chorował na coś. Ale całkiem zdrów. Za takie coś w normalnym kraju idiota, który nie pozwolił oddać krwi poszedłby siedzieć. No ale cóż, u nas największą i najbardziej zaraźliwą chorobą jest głupota i debilizm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P-77 Re: Czy gej może być krwiodawcą? Niestety, nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.03, 20:27 Żeby nie zostać podejrzany o uprzedzenia wyjaśniam, że choć osobiście nie znam homoseksualistów, nie mam nic przeciwko nim. Wiem, że wielu z nich to szlachetni i wrażliwi ludzie - pewnie bohater artykułu do nich się zalicza o czym najlepeij świadczy bezinteresowny gest. JEst jedno "ale" Otóż podstawowa zasada mówi - mogę korzystać z różnych praw bez szkody dla innych. A w krwiodastwie nie chodzi o satysfakcję osobistą dawcy, tylko oratowanie życia i zdrowia potrzebującym. To smutne, ale pewne choroby przenoszone drogą płciową występują statystycznuie częściej u homoseksualistów. Dla bezpieczeństwa przyszłych biorców lepiej chuchać na zimne. Może to małostkowe, ale osobiście bałbym się przyjąć krew od aktywnego seksualnie geja. Nie tylko - co pragnę podkreślić - homoseksualiści nie mogą w Polsce oddawać krwi. Także np. osoby, które w latach 1980-96 były w Wielkiej Brytanii (choroba wściekłych krów). Także marynarze, gdyż w ich przypadku istnieje duże ryzyko przenoszenie różnych chorób. Nikt tu nie mówi o dyskryminacji. Dla porównania - czy chcielibyście aby niewidomi dostawali prawo jazdy. W Wiedniu kiedyś pozowlono im w ramach eksperymentu priowadzić tramwaje - jednak mało kto zdecydował się wsiąść do takiego tramwaju. A wbrew pozorom sytuacja jest bardzo podobna. Dlatego zdając sobie sprawę z niesprawiedliwości zapisu uważam, że jest on konieczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pedałokiller pedryl może być tylko dawcą kału IP: *.net.autocom.pl 31.10.03, 20:30 dla swojego kałojada i spermojada kochasia. Śmierć pedrylom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corso Re: pedryl może być tylko dawcą kału IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.03, 21:57 jest taka teoria ktora wielokrotnie pozytywnie zweryfikowalo zycie, ze najwiekszymi homofobami sa KRYPTOCIOTY. pedalokiller - widze ze twoim skrytym pragnieniem jest aby cie przelecial andrzej golota czy ktos rownie czuly i delikatny. nie ma sprawy - chetnie wjade ci w kakao tak jak lubisz a potem mozesz mi wziac do buzi - az sie o to prosisz... Gość portalu: pedałokiller napisał(a): > dla swojego kałojada i spermojada kochasia. Śmierć > pedrylom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Czy gej może być krwiodawcą? IP: *.NYCMNY83.covad.net 31.10.03, 20:34 mieszkam w usa i wlasnie kilka tyg. temu wypelnialem druk przed pobraniem krwi. okazuje sie, ze tutaj takze ci nie pobiora krwi jesli masz kontakty homoseksualne (zakladajac, ze wpisujesz prawde). nawet bylo tam pytanie o kontakty z prostytutkami. jesli takie byly to takze przez kilka lat nie mozna oddac krwi. to jest moim zdaniem wykluczanie do minimum ryzyka jakiejs "zlej" krwi i nie powinno sie miec o to pretensji.to nie jest zadna dyskryminacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skitter Re: Czy gej może być krwiodawcą? IP: 208.247.54.* 31.10.03, 21:18 to od jakeigo juz czasu jestes cwelem? Lubisz to? Podaj troche szczegolow, nie wstydz sie, wszysce jestesmy tu w koncu polakami. No misiaczku, dawaj :) Gość portalu: tomek napisał(a): > mieszkam w usa i wlasnie kilka tyg. temu wypelnialem druk przed > pobraniem krwi. okazuje sie, ze tutaj takze ci nie pobiora krwi > jesli masz kontakty homoseksualne (zakladajac, ze wpisujesz > prawde). nawet bylo tam pytanie o kontakty z prostytutkami. > jesli takie byly to takze przez kilka lat nie mozna oddac krwi. > to jest moim zdaniem wykluczanie do minimum ryzyka > jakiejs "zlej" krwi i nie powinno sie miec o to pretensji.to nie > jest zadna dyskryminacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lux Re: Czy gej może być krwiodawcą? IP: 205.200.189.* 31.10.03, 21:02 Eh, pamietam czasy gdy pedaly dostawaly po mordzie i nie bylo problemu - szkoda ze juz minelo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bokser Re: Czy gej może być krwiodawcą? IP: 152.75.141.* 31.10.03, 21:57 Były takie czasy, że można było dać sadyście w mordę. Ale to se ne vrati, jak mówią nasi bracia Czesi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ex Re: Czy gej może być krwiodawcą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.03, 08:43 Gość portalu: lux napisał(a): > Eh, pamietam czasy gdy pedaly dostawaly po mordzie i nie bylo > problemu - szkoda ze juz minelo. Pamietam tkie czasy kiedy idiotow eksterminowano- ciesz sie, ze wnich nie zyjesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Infernieri Jaki gej?? Pedał po prostu!! IP: *.vline.pl / 172.16.9.* 31.10.03, 21:04 Jakieś durne amerykanizmy opanowały naszą mowę ojczystą... Coraz mniej ludzi nazywa tych zboczeńców tak jak się ich powinno nazywać. Gej... bo ma się kojarzyć z nobilitacją? Brzmi lepiej? Gej zawsze bedzie pedałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corso Re: smierdzi ci z ust homofobie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.03, 21:41 smierdzi ci z ust hamie jak pijesz szczyny swojej zony to najpierw umyj zeby zanim zabierzesz glos na tym forum. Gość portalu: Infernieri napisał(a): > Jakieś durne amerykanizmy opanowały naszą mowę ojczystą... Coraz > mniej ludzi nazywa tych zboczeńców tak jak się ich powinno > nazywać. Gej... bo ma się kojarzyć z nobilitacją? Brzmi lepiej? > Gej zawsze bedzie pedałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cyklista Re: Jaki gej?? Pedał po prostu!! IP: 152.75.141.* 31.10.03, 22:00 A ty zawsze będziesz pacanem. Taki Matołek to przy tobie gigant intelektualny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ex Re: Jaki gej?? Pedał po prostu!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.03, 08:45 Gość portalu: Infernieri napisał(a): > Jakieś durne amerykanizmy opanowały naszą mowę ojczystą... Coraz > mniej ludzi nazywa tych zboczeńców tak jak się ich powinno > nazywać. Gej... bo ma się kojarzyć z nobilitacją? Brzmi lepiej? > Gej zawsze bedzie pedałem. Nie przejmuj sie- debil -byl-jest-ibedzie- debilem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hetero Re: Czy gej może być krwiodawcą? IP: *.leczna.sdi.tpnet.pl 31.10.03, 21:07 Znam wielu gejow, ktorzy oddaja krew tylko po to, by miec pewnosc, ze sa zdrowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Ilu ich znasz? IP: 217.153.97.* 01.11.03, 02:00 przeciez badania na hiv sa za darmo, to jaki to ma sens oddwac krewy by sie przekonac, czy sie jest zdrowym czy chorym? Odpowiedz Link Zgłoś