kubus200606 09.12.08, 10:56 Mam Pytanie. Czy któremukolwiek z Szanownych Sąsiadów z Obozowej nasz Sąd założył już Księgę Wieczystą. Jak długo czekaliście na ten szczęśliwy dzień od daty zakupu (Aktu Notarialnego). Dzięki za info. Kubus Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kurdeflaszka Re: Założone KW 09.12.08, 11:06 Księgę Wieczystą miałem założoną w około miesiąc od podpisania aktu notarialnego. Niestety od sierpnia czekam na wpis do hipoteki, a podobno mogę na to czekać ponad pół roku Odpowiedz Link Zgłoś
iatzek Re: Założone KW 10.12.08, 22:25 Witam, Akt notarialny podpisaliśmy 13go sierpnia. Wczoraj otrzymaliśmy zawiadomienie o założeniu i wpisie do księgi wieczystej na lokal mieszkalny oraz o wpisie do istniejących już ksiąg na grunt. Przy czym w połowie października składaliśmy w sądzie wniosek o przyspieszenie całej procedury. Widać pomogło. Odpowiedz Link Zgłoś
j.w13 Re: Założone KW 01.02.09, 17:02 Jeśli ktoś jeszcze nie dostał zawiadomienia z sądu o wpisie do hipoteki to proponuje dowiadywać się indywidualnie. My do dziś nie otrzymaliśmy zawiadomienia a wpis został dokonany 2 grudnia... Odpowiedz Link Zgłoś
p_grzes Re: Założone KW 02.02.09, 10:53 Witam, A moglbys/moglabys podac wiecej szczegolow, gdzie dokladnie nalezy sie o te sprawy dowiedziec - chodzi mi o budynek i nr pokoju, ewentualnie telefon, jesli da sie to zalatwic telefonicznie, a moze nawet istnieje strona internetowa, gdzie takie info da sie znalezc (choc na to nie licze). Z gory dziekuje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
j.w13 Re: Założone KW 02.02.09, 11:47 W sekretariacie IV Wydziału Ksiąg Wieczystych - to samo piętro gdzie składaliśmy wnioski. Przez telefon nie próbowałem, ale może się uda? Jeśli wpis jest to w ciągu pół godziny można uzyskać odpis. Oczywiście w innym pokoju, po wizycie w kasie itd... Pozdrawiam i życzę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
tomusbig Re: Założone KW 02.02.09, 13:11 Witam, Podaje poniżej informacje, które posiadam, nie wiem jednak czy można załatwić sprawę telefonicznie ale próbować można;) Sąd Rejonowy dla Krakowa - Podgórza Wydział IV Ksiąg Wieczystych Dziennik Podawczy wydawania odpisów pokój k-017 tel. 012 619-51-16 Kierownik sekretariatu - tel. 012 619-51-56 Jeśli chodzi o wizytę osobistą to należy wejść wejściem do nowego budynku, po przejściu przez bramki, zaraz za schodami po prawej stronie jest informacja Ksiąg Wieczystych. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
provo79 Re: Założone KW 10.02.09, 12:38 Witam, Jest możliwe telefoniczne sprawdzenie statusu wniesionej sprawy: Informacja taka jest udzielana pod numerem telefonu 012 619 54 71. Należy podać numer repertorium z aktu notarialnego lub jeżeli już ktoś zna numer sprawy to ten numer (typu DZKW ...) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś