robkie3684 16.12.08, 15:28 Witam Jestem przyszłym - niedoszłym włascicielem m na Bosaków Deweloper opoznia oddanie mieszkania - moze jest ktoś w podobnej sytuacji i rozwaza wnioskowanie o rozwiązanie umowy? Pozdrawiam robkie3684@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc Re: Prembud -bosaków-olsza IP: *.net.autocom.pl 16.12.08, 23:18 nie panikuj - juz nie duzo im zostało do zakończenia 1-2 miesiące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziomek Re: Prembud -bosaków-olsza IP: *.chello.pl 19.12.08, 21:12 Dokladnie ziomek nie panikuj dostaniesz swoje mieszkanko Tylko powiedz mi co cie przekonalo do kupna mieszkania w takiej okolicy od polnocy ulica lublanska (dosc tloczna ciagly hałas) od wschodzi widok na elektrocieplownie i kombinat (cudne kominy) od poludnia jakos jeszcze jest dobrze a od zachodu to juz lepiej nie mowic (10 metrowy blok przed oknami apartamentowca + plany budowy tramwaju w 2014 roku 10 metrow od tego apartamentowca :P powodzenia pewnie wiekszosc przyszlych wlascicieli o tym nie wie ale co tam :D kiedys sie dowiedza ;] w 2014 napewno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziomek Re: Prembud -bosaków-olsza IP: *.chello.pl 19.12.08, 21:18 Zapomnialem o stacji benzynowej jakies 20 metrow od okien i odrazu przy oknach ceglany budynek MPEC :] gratulacje na nowej drodze zycia i kupna nowego pieknego mieszkania ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: centrum boy Re: Prembud -bosaków-olsza IP: *.net.autocom.pl 25.12.08, 12:04 nie jest tak źle- należy pamiętać - to miejsce jest w dzielnicy śródmieście - olsza, blok inny niż wszyskie... stacja nie przeszkadza - nasłuchiwałem, cisza, brak zapachów i jest z boku - kończy się stacja zaczyna się blok, inny blok od zachodu daleko - nie ma efektu okno w okno, o wschodu paskudny pawilon ale niski, tramwaj? oby tylko był - cena metra od razu w pójdzie gore. Ciasno to ma Angel City obok Galeii Krakowskiej. Od południa wyższe piętra będą miały super widok. Dobra oferta w tej cenie. Nie ma nic innego w centrum i w miare gotowego. NA dole mają byc lokale handlowe i biura - więc 2 piętro to już 6 metrów nad ziemią. Chyb się zdecyduje tam- kupuję pod wynjem, a jest coś teraz cekawzego, ale nie na wiosce np w Zielonkach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robkie3684 Re: Prembud -bosaków-olsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.08, 12:41 To może chcesz kupić moje mieszkanko - skoro ci sie tam tak podoba ? :-) ja tam tez tak bardzo nie narzekam na sam budynek (a i miszkanie mam od wschodu) ale wkurza mnie termin oddania był ustalony do końca 2008 to powinni sie wywiązać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Prembud -bosaków-olsza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.08, 14:05 Też kupuję od tego dewelopera z tym, że na Kurdwanowie. Mam pytanie odnośnie terminu oddania - czy w umowie przedwstępnej miałeś określony termin oddania do 31.12.2008 czy tylko tak obiecała pani Monika B.? Ja mam termin do 31.03, ale z wezwań do transz wynika dość spory poślizg :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robkie3684 Re: Prembud -bosaków-olsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.08, 20:48 Pani M obiecała ze mieszkania bedą gotowe w wakacje 2008 ale asekuracyjnie w umowie dają termin 31-12-2008. U mnie było podobnie z transzami - wiec istnieje realna szansa ze bedzie poslizg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Prembud -bosaków-olsza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.08, 12:32 No to wcale mnie nie pocieszyłeś :( Wydawało mi się, że jak deklarują w umowie jakiś termin to będą się go trzymać, a tu guzik prawda... (Pomijam podobne obietnice u nas, że końcem roku, a 31.03.09 w umowie też tak 'asekuracyjnie') No a przecież artykułu o ustawowych odsetkach za zwłokę nie ma, więc po co mają się spieszyć?! Mam nadzieję, że nadgonią, bo takie czekanie męczy :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robkie3684 Re: Prembud -bosaków-olsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 19:44 no i dalej nie ma dobrych informacji - skontaktował sie ze mną facet ktory tez tam kupił mieszkanie i okazuje sie ze teraz juz informują ze termin przekazywania mieszkań zakończy sie do końca czerwca (mnie miesiąc temu informowali ze do końca marca). jestem w trakcie pisania oficjalnego pisma z prosbą o podanie ostatecznego terminu ukończenia budowy. jezeli bedzie długi to odstąpie od umowy i wystąpie o naprawienie szkody wynikłej z opóznienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krynia Re: Prembud -bosaków-olsza IP: *.ghnet.pl 30.01.09, 14:33 Witam dzisiaj dzwonilam i dowiedzialm sie ze opozni sie najwyzej o miesiac i w przyszlym tygodniu robia wylewki i prace wykonczeniowe w srodku i beda wezwania do zaplaty transz - zobaczymy pozdrawiam sasiadka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miszczu Re: Prembud -bosaków-olsza IP: *.chello.pl 30.12.08, 18:23 jak nie ma efektu okno w okno jak blok ktory znajduje sie na zachod od apartamentowca jest oddalony o jakies 20-30 metrow od niego jak jeszcze w 2014 ruszy budowa tramwaju to bedzie wesolo jak maja wcisnac w te 20 metrow wolnego miejsca szyny i podobno prezes tej firmy wie o planowanej budowie i powiedzial ze " specjalnie zostawil wiecej miejsca" no przeciez to jest jakas kpina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Prembud -bosaków-olsza IP: *.net.autocom.pl 03.01.09, 22:47 od zachodu blok jest znacznie dalej i generalnie to lepsza strona- od wschodu słońce tylko do śniadnka i obskurny pawilon, który predzej czy p. zabudują wyższym budynkiem, jakieś 500 m jest do końca statoil, podem przerwa i dopiero blok, tramwaj jest planowany od lat i prezes ma g. do gadania, jest rezerwa i koniec, kwestia decyzji i środków. Lepiej żeby był ten tramwaj - jak dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Prembud -bosaków-olsza IP: 193.95.172.* 28.01.09, 16:46 No wlasnie, miszczu ma racje, moja babcia mieszka w starym wiezowcu obok i tak sie dziwimy wlasie kto tam kupuje za takie pieniadze.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwieni? Re: Prembud -bosaków-olsza IP: 77.236.0.* 29.01.09, 22:00 z babcią sie dziwicie że drogo? a jak w starym bloku babci ludzie kupowali po 8tys za metr nikt się nie dziwił - tylko ci co kupili i to dopiero teraz, a banki dawały pieniażki na takie zakupy. W stanach jak ma się kredyt, a wartość nieruchomości leci w dół to wzywaja delikwenta i uprzejmie proszą o dodatkowe zabezpieczenie. Pozdrowienia dla Babci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Allerheiligen Re: Prembud -bosaków-olsza IP: *.pilsudskiego.petroinform.com 30.01.09, 12:16 Jako wstrętnego pośrednika w obrocie nieruchomościami, do szału doprowadzają mnie jęki, że tramwaj, że blok sąsiedni, że komin widać... Weź się chłopie, jeden z drugim przeprowadź do puszczy białowieszczańskiej (kabaret dudek)- będziesz miał ciszę, spokój i zielono za oknem. Chcesz mieszkać w mieście? Widziałeś miasta bardziej cywilizowanej części Europy? Widziałeś stacje benzynowe w przyziemiu lub na parterze budynków usługowo mieszkalnych? Skąd Wy się, jęczący, bierzecie? Pijany bocian Was zrzucił w niewłaściwe miejsce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znany Re: Prembud -bosaków-olsza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.09, 22:14 a mnie do szału doprowadza lekceważenie przyszłych właścicieli, którzy wpłacili prawie całość za mieszkanie, mieli otrzymać klucze do końca grudnia 2008r,termin się przedłuża i nawet nikt łskawie nie powiadomi o nowym terminie.kiedy miała być wpłata to księgowa dzwoniła.nie wiadomo co dalej, może ktoś zna termin oddania, może jest zorientowany co na budowie, proszę o cynk.a co do europy to pani daleko brakuje razem z tą nieruchomoscią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znany Re: Prembud -bosaków-olsza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.09, 22:54 jestem ciekaw czy dalej jesteś zainteresowany rozwiązaniem z prembud Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Prembud -bosaków-olsza IP: 77.236.0.* 12.02.09, 19:51 Dłubią w środku. nawet o 17-tej wiec może kiedyś skończą. Czułem że bedzie poślizg skoro budowę rozpoczeli z 2-3 mies poślizgiem i zapewniali, ze to nie wpływa na termin końcowy... Nie potrzebnie dawali nadzieje na grudzień i tyle. Myśle że w kwietniu będzie finisz, a kasa leci, najem trzeba płacić, rata do banku a ceny w dół. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znany Re: Prembud -bosaków-olsza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.09, 19:51 należało by ich obciążyć kosztami za poślizg, gdybym nie zapłacił raty w ciągu tygodnia, zrobili by to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaaaaaaaa Re: Prembud -bosaków-olsza IP: 87.204.126.* 24.02.09, 19:27 Proszę powiedzieć po ile placiliście za 1 m Zastanawiam się nad kupnem mieszkania i chcę porównać obecną ich ofertę. Z góry dziekuję za informacje. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znany Re: Prembud -bosaków-olsza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.09, 10:16 ile teraz chcą na rękę, ja wpłacałem 2 lata temu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NaBieżąco Re: Prembud -bosaków-olsza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.09, 13:42 Witam, czy Prembud zajął jakieś stanowisko w kwestii opóźnienia? Jak teraz wygląda sytuacja na budowie? Dla porównania na Kurdwanowie w Pasażu już wiadomo, że będzie poślizg. Odpowiedz Link Zgłoś
laloja Re: Prembud -bosaków-olsza 27.02.09, 08:22 Jaki będzie poślizg na Pasażu? Możesz napisać coś bardziej konkretnego na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b,b Re: Prembud -bosaków-olsza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.09, 13:01 jak prace w obecnej chwili na budowie, ktoś jest zorientowany, proszę o informacje, obecnie nie mogę podjechać, kiedy odpis notarialny, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 9 piętro Re: Prembud -bosaków-olsza IP: 94.254.214.* 19.04.09, 22:35 podobno oddają w maju. Ale znając panią Monikę to coś jeszcze wypadnie a ona powie że idzie jak z nut Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rufion1 Re: Prembud -bosaków-olsza IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.05.09, 13:50 W malym budyku mozna wykonac odbior technicny-przynajmniej na drugim pietrze.Nie wiem tylko czy powinno sie odbierac mieszkanie jezeli nie ma odbioru technicznego calego budynku.?Jest moze ktos kto juz odebral mieszkanie na bosaków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o Re: Prembud -bosaków-olsza IP: 94.254.244.* 06.05.09, 23:15 miałem odbierać w maju na wysokiej czesci ale jak twierdzą na budowie jest to miemożliwe ze względu na brak barierki na klatce schodowej. na prośbe żeby określili kiedy bedzie odbiór cisza ze strony wykonawcy;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r1 Re: Prembud -bosaków-olsza IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.05.09, 22:32 W malym budynku na klatkach plytki,barierki i windy sa pomątowane ale jeszcze jest caly rozgardiasz:) Mysle ze jeszcze z dwa miesiace potrwa zanim sie ze wszystkim uporaja-pozyjemy zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: Prembud -bosaków-olsza IP: *.adsl.inetia.pl 22.05.09, 17:05 Ja juz odebrałam mieszkanie (w mniejszej czesci) i wlasnie je wykanczam, akt notarialny tez juz spisalam na poczatku maja. A czy ktos wie kiedy bedzie mozna juz zamieszkac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kala Re: Prembud -bosaków-olsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.09, 12:00 takie rzeczy powinny zapisane w akcie notarialnym... Deweloper powinien się zobowiązać do uzyskania pozwolenia na użytkowanie do jakiegoś określonego terminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosć Re: Prembud -bosaków-olsza IP: 77.236.0.* 26.05.09, 03:29 ciekawe kiedy tych kilku panów dokończy tą budowę? Prace idą wyjątkowo ślamazarnie no bo jak można kilkoma robotnikami kończyć taką inwestycję. KUPUJĄCY SĄ STRATNI 2X - opłacając ratę do bnku za mieszkanie w którym nie mieszkają, a powinni od wielu miesięcy, ponoszą koszty np najmu innego lokalu. I po co były te zapewnienia? Ostatni raz kupowałem coś w trakcie budowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Prembud -bosaków-olsza IP: 94.254.128.* 03.06.09, 22:23 orientujecie się jak z odbiorami na wysokiej częsci? ktoś już może odebrał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Pomoc przyodbiorze mieszkań IP: *.net.autocom.pl 15.06.09, 22:46 czy oni skończą te tzw apartamenty w tym roku? Kilku chłopa ślamazarnie kręci się po budowie. Dziwne to troche i wygląda, że nie ma kasy na wypłaty - bo dzisiaj jak się płaci firmie to jej się też śpieszy, a tutaj luzik, powolne ruchy. Wiecie coś o kondycji tej firmy? Podobno można już odbierać mieszkania i w tym bałaganie się przeciskać. Jaki jest standard? wybieram się na oględziny dokładne od środka budowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Pomoc przyodbiorze mieszkań IP: 94.254.186.* 17.06.09, 17:59 iakieś info z budowy? ostatnio wstrzumują oddanie mieszkań z powodu - braku wentylatorów ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znany Re: Pomoc przyodbiorze mieszkań IP: 195.150.162.* 26.06.09, 14:00 uważam że brak wentylatorów, kratek i jeszcze niewiadomo co w utrudnianiu odbioru mieszkania to z ich strony tylko blew nie chcą aby im się kręcili po budowie i kombinują jak mogą jest to firma nie całkiem w porządku wentylatory mają być do dwóch miesięcy zamontowane albo i pózniej ale wiem z pewnego zródła ze celowo ich nie zamontowali należy się zastanowić poważnie co dalej bo możemy otrzymać klucze pazdzierniku/ albo i pózniej Odpowiedz Link Zgłoś
olka2210 Re: Pomoc przyodbiorze mieszkań 27.06.09, 14:49 również uważam ,że owe wentylatory to jakaś przykrywka , od kilku miesięcy jadą generalnie na wielkiej ściemie z terminem oddania!!!jestem zrażona!!zapewne jak i Państwo..na pytanie kiedy będą nieszczęsne wentylatory, kierownik budowy odpowiada cytuje: " niech się Pan modli, żeby były te wentylatory..",kpina jakaś , drzwi, kaloryfery ,balkony nadal nie wykończone, twierdzą ,że to na koniec, to nie problem ha, ps czy kontaktował się ktoś z Państwa z prezesem?czy nieuchwytny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakuska.pl Re: Pomoc przyodbiorze mieszkań IP: *.236.spine.pl 27.06.09, 18:52 A może jest tak, że nie płacą wykonawcom , to i oni nie kończą roboty. Ale to tylko takie moje domysły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Pomoc przyodbiorze mieszkań IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.06.09, 08:05 Ta firma jest naprawdę dziwna. Zatrudniają wykonawców których przerastają proste roboty wykończeniowe - jak można garstką nie zmotywowanych robotników to skończyć. A czas biegnie, każdy klient oczekujący na odbiór skończonego mieszkania w ukończonym bloku ponosi koszty z tego powodu - ich nieprofesjonalnego wykonywania zobowiązań. Myślę, że ostra reakcja może skłonić prembud do myślenia. Jest jeden bat - roszenia finansowe. Skończyły się czasy akceptowania niesolidości i dziadostwa u wykonawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: Pomoc przyodbiorze mieszkań IP: *.cdma.centertel.pl 02.07.09, 12:15 byłem na budowie ostatnio. i jest dupa blada. brak tych przesławnych wentylatorów to chyba wymówka. nie ma też kaloryferów klatki nie dokończone balkony też. rozmowa z panią z firmy jest jedynie irytująca, ona jesst wyluzowana na te spóżnienia. macie jakieś pomysły jak rozmawiać z Prembudem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Pomoc przyodbiorze mieszkań IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 02.07.09, 18:11 czy ktos moze napisać jaki ma termin odbioru mieszkania z wynikajacy z umowy przedwstepnej/notarialnej? "robbie3584" przestał pisac - czy ktoś wie czy zrezygnował z mieszkania? I jak to zrobił? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: libetka Re: Pomoc przyodbiorze mieszkań IP: 195.136.61.* 05.07.09, 15:17 Słyszałam, że do 31.12.2008, ale nie mam pewności, bo kupiliśmy od nich na kurdwanowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znany Re: Pomoc przyodbiorze mieszkań IP: 195.150.162.* 07.07.09, 10:14 jesteśmy po odpisie notarialnym w którym zobowiązują się oddać klucze do 31 lipca.termin oddania jest nie do przeskoczenia.po upływie tego czasu należy wszcząć postępowanie sądowe rozmawiałem z prawnikiem.proszę o cynk kto jest po odpisie i ma taki termin zagwarantowany.należy im zablokować sprzedaż mieszkań i poinformować innych o wycofaniu sie z kupna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ani Re: Pomoc przyodbiorze mieszkań IP: 195.150.162.* 07.07.09, 10:20 uważam iż powinniśmy się spotkać i jak najszybciej zorientować się o ich stanie finansowym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marti Re: Pomoc przyodbiorze mieszkań IP: *.ms.gov.pl 07.07.09, 15:17 Ja w akcie not. mam termin odbioru 30.06.09., po tym terminie mogę teoretycznie odstąpić od umowy, ale to długa i dośc skomplikowana sprawa jak już się ma akt własności. Uwazam że trzeba być ostrożnym bo jeśli będziemy im "blokować" sprzedaż (rozumiem że przez jakieś akcje informacyjne)to dopiero wpędzimy ich w kłopoty finansowe i nie dokończą inwestycji. Czyli to jest miecz obosieczny. Swoją drogą nie wiem czemu na ich stronie cały czas wszytskie mieszkania są dostępne, skoro już większość sprzedali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: Pomoc przyodbiorze mieszkań IP: 188.33.102.* 07.07.09, 22:09 u mnie 30.06 jakie podają Wam przyczyny zwłoki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Pomoc przyodbiorze mieszkań IP: *.ms.gov.pl 28.07.09, 11:33 Ja nie wiem czemu to się tak opóxnia. Bylam tam ostatnio - prawie wszytsko jest zrobione, brakuje płytek w holach, bramy do garażu, w sumie raczej prac wykończeniowych. No i w mieszkaniu dalej nei ma drzwi, wentylatorów i zrobionych balkonów. Ale to jest na miesiąc roboty góra, gdyby ktoś tego przypilnował! Niestety nikt nei nadzoruje prac, pracownicy snują się, kierownik non stop nieobecny. Tak zwykle wygladają roboty w publicznych obiektach ale w prywatnej firmie??? Przecież im dłużej tym drożej bo oni robotnikom płacą za dniówki. Ludzie którzy płacą za wynajem a minął im już termin odbioru mieszkania zapisany w umowie powinni występować o odszkodowanie, może to zmotywuje dewelopera bo tu po prostu brak chęci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znany Re: Pomoc przyodbiorze mieszkań IP: 195.150.162.* 08.07.09, 15:41 pani moni nie jest tak jak pani twierdzi sądy dziś są bardzo nieprzychylne w stosunku do deweloperów którzy w taki sposób postępują z ludzmi za ich własne pieniadze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Prembud -bosaków-olsza IP: *.cdma.centertel.pl 29.07.09, 16:19 POSTEP PRAC JEST MARNY. WINDY NIE DZIALAJĄ KLATKI NIE WYKOŃCZONE BRAK DRZW W ŚRODKU I NIE ZROBIONE BALKONY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znany Re: Prembud -bosaków-olsza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.09, 13:13 Jestem zaniepokojony postępem prac przy bloku.Dwóch pracowników wokół przy sprzątaniu , na bloku nikogo.Może ktoś rozmawiał z kierownikiem budowy co do terminu ukonczenia/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosia Re: Prembud -bosaków-olsza IP: *.centertel.pl 28.08.09, 15:03 w pażdzierniku twierdzą ,że można bedzie juz mieszkać, chociaż szału nie robią z tempem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Prembud -bosaków-olsza IP: *.ms.gov.pl 03.09.09, 13:41 Czy prace obecnie postępują? Ktoś był na budowie? Ja rozmawiałam z kierownikiem budowy ale udzielał sprzecznych lub wymijających odpowiedzi, a na pytanie kiedy będzie odbior mieszkania odpowiedział "a skąd ja mogę to wiedzieć". Ponoć chodzi o wentylatory, których dostawca (podobno jedyny w Polsce - ?)nie dostarcza. Ale coś mi to nie pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: himelcia Re: Prembud -bosaków-olsza IP: 94.254.167.* 05.09.09, 23:44 ide do prawnika i zaczynam działać. Ta firma to jakaś fuszerka nie z tej ziemi. 2 leniwie spacerujących robotników w środku dnia na budowie! w budynku o tych rozmiarach to kpina. Sobota oczywiscie wolna - pusto. Wystarczy policzyć ilość miesięcy (blok miał byc na styczeń 2009/ x koszt zwiazany z wynajmowaniem innego mieszkania - bo w tzw "apartamentach" raczej nie zamieszakamy szybko. Może jest ktoś zdecydowany do działania? razem złożenie pozwu będzie tańsze, adwokat mniej policzy jak dostanie kilka takich samych spraw. Opowieści pacowników o terminach zakończenia to juz inna historyjka. Standard apartamentu - na korytarzu będą wykładziny - tak - wykładziny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Prembud -bosaków-olsza IP: *.cdma.centertel.pl 06.09.09, 14:32 ja mieszkanie mam juz odebrane chociaż wciąż nie mam drzwi oraz podłogi na balkonie. obsługa klienta w firmie prembud jest do dupy poprostu. od pracowników można usłyszeć same wykrenty i na szybkości wymyslane odpowiedzi. mnie zwodzili za nos od lutego z oddaniem mieszkania, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Prembud -bosaków-olsza IP: *.ms.gov.pl 07.09.09, 11:27 Tu nawet adwokat nie jest chyba niezbędny. Jeśli w umowie jest ustalony termin oddania lokalu, a oni tego terminu nie dotrzymali, to można złożyć pozew o odszkodowanie, tylko trzeba wykazać, że się wynajmowało inny lokal i za ile, i że te koszty by nie powstały, gdyby oddali mieszkanei na czas. Żeby nie odpowiadac oni musieliby wykazać że nei ponoszą winy za opóźnienie, a tłumaczenia, że ich kontrahent nie dotrzymał umowy, że wszytsko drożeje itp. nie wystarczy. My akurat nie wynajmujemy więc nie wykażemy szkody, ale gdybyśmy wynajmowali, to pozew by poszedł na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lokator Re: Prembud -bosaków-olsza IP: *.fantasypark.pl 08.09.09, 12:56 Witam. Ja też odebrałem już swoje mieszkanie i powoli remontuje. Prembud bardzo nie ładnie się zachowuje, ale ogólnie deweloperzy mają problem i ciesze się że w ogóle udało mi się odebrać mieszkanie i mam zamiar mieszkać tam od października. Jak do października nie będzie wykładziny na korytarzu to zrobię im taka rozróbę że pochowają się po szafach. Życzę szybkiego odbioru mieszkań, wentylatory są faktycznie nietypowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Prembud -bosaków-olsza IP: 83.19.167.* 08.09.09, 13:58 > mam zamiar mieszkać tam od października. > Jak do października nie będzie wykładziny na korytarzu to zrobię im > taka rozróbę że pochowają się po szafach. Wykładzina to pikuś, ważniejsze czy do października będą mieć już dopuszczenie do użytkowania? Bo jak nie to przygotuj się na dodatkowe koszty (kary) rzędu 5000zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelniczka Re: Prembud -bosaków-olsza IP: 62.121.129.* 08.09.09, 14:24 kary płaci deweloper a nie mieszkający... chyba, że ustalili miedzy sobą inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiedz Re: Prembud -bosaków-olsza IP: *.zax.pl 08.09.09, 17:57 U nas w bloku bez pozwolenia na uzytkowanie mieszkało 70% ludzi. A kto udowodni, ze tam mieszkasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Prembud -bosaków-olsza IP: *.cdma.centertel.pl 08.09.09, 19:57 ja od pażdziernika tez chce mieszkać . jak byś sie szykował na jakieś dyskusje z nimi na żywo to dawaj znać, razem zawsze łatwiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Prembud -bosaków-olsza IP: 94.254.255.* 08.09.09, 23:16 co za różnica czy gdzieś indziej wynajmuję czy nie. Faktem jest że te lebiody nie dokończyli inwestycji i ponoszę straty bo nie mogę miszkać albo wynajmować i zarabiać np 1800 zł/mies. A raty trzeba płacić za kredycik... To jeden wielki skandal , olewająca postawa firmy. Już jestem po rozmowie z adwokatem. Szkoda ich dopytywać, tylko pisemka. Warto im udowodnić, że olewanie klientów to może za komuny było możliwe i na pewno uda się odzyskać troche grosza /miesiące x cena + odszkodowanie/ , a sprzedawali jako s.cywilna, więc raczej pewniak i powinni się raczej obawiać wielu spraw, nawet gdyby wyczyścili majątek osobisty. I dalej wciskają ludzią "apartamenty" od solidnej fimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Prembud -bosaków-olsza IP: 89.108.247.* 11.09.09, 12:20 jak juz wam wcisna mieszkanie to zobaczycie jak postawa pracowników tej firmy się zmienia. traktują ludzi jak by im łache robili sa niekompetentni w maja wszystko w d.... Ostatnio sie o tym przekonałem i przedewszystkim zwodzą z terminami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Prembud -bosaków-olsza IP: *.ms.gov.pl 11.09.09, 12:27 Ja jednak nei rozumiem czemu oni to robią. W ich interesie jest oddac te mieszkania jak najszybciej żeby ludzie nie wytaczali im procesów i nie robili złej opinii. Ode mnie nawet nie wzięli całej kasy, bo mają ją wg umowy dostać w momencie wydania mieszkania. Wiele deweloperów pozwala na odbiór "nieoficjalny" w celu robienia remontu. A oni poświecają dużo energii żeby wszytsko przedłużać, grają na zwłokę, mamią obietnicami że podadzą termin, napisza, zadzwonią... To mnie niepokoi bo to jest zachowanie, jakby coś kombinowali. Ale co oni na tym zyskują? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Prembud -bosaków-olsza IP: *.cdma.centertel.pl 12.09.09, 09:31 prawda jest taka że kręci się tam kilku 'fachowców' którzy robią bliżej nie okreslone rzeczy. kostka jest rozbierana miejscami bo było krzywo. żeby zgłosić budynek do odbioru to jeszcze musza podobno jakieś zabezpieczenia przeciw ogniowe zrobić których nie ma. korytaże w stanie souowym. w tym tepie w którym robia to aż strach myśleć ile to potrwa......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Prembud -bosaków-olsza IP: 94.254.229.* 12.09.09, 22:22 To są prawdziwe dziady i mizeroty, typowy przykład niesolidności. Tylko opowieści i kłamstwa. Myślę, że tak idzie im sprzedaż że nie maja czym zapłacić. Niech wreszcie zmienią tą durną nazwę budynku - apartamenty olsza... Idiotyczne biorąc pod uwagę standard i wykonanie. Był już z was ktoś u prawnika? Może kilka pism adwokackich poprawi terminy tej firemce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Prembud -bosaków-olsza IP: *.adsl.inetia.pl 22.09.09, 20:06 A co z ciepla woda, caly czas obiecuja, obiecuja a nic nie robia. Jak ze wszystkim innym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Prembud -bosaków-olsza IP: 94.254.212.* 25.09.09, 11:55 można powiedzieć ze juz koczuje na tej budowie i brak ciepłej wody mi też dokucza. tempo robót jest żenujące. poprostu ręce opadają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Prembud -bosaków-olsza IP: 188.33.100.* 25.09.09, 18:20 a jak wam się podobaja drzwi wewnętrzne które dostaliśmy od prembudu? tańszych juz chyba nie było - w sam raz do nazwy apratamenty.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Prembud -bosaków-olsza IP: *.devs.futuro.pl 27.09.09, 00:02 drzwi porażka..ten kolor i szyby..gdzie teraz ceny drzwi są naprawde niższe z ciekawymi mlecznymi szybami..jak to ktoś mógł wybrać w czasach takiego wyboru i licznej kolorystyki!!! wieś goni wieś.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Prembud -bosaków-olsza IP: 188.33.30.* 27.09.09, 15:32 Jeśli komuś nie zamontowali jeszcze, niech się zastanowi nad tym luksusem. Można te drzwi obejrzeć w OBI. Są najtańsze w sklepie ( niestety w tym przypadku cena idzie za wyglądem). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Prembud -bosaków-olsza IP: *.adsl.inetia.pl 28.09.09, 11:18 No tak, drzwi nie sa ciekawe. A czy ktos ma zamiar wprowadzic w pazdzierniku, chociaz bez cieplej wody zycie bedzie tam ciezkie. Jesli chodzi o prad, czy ktos byl podpisac umowe z zakladem? A ogrzewnianie, czy ktos sie orientuje jak i kedy trzeba to zalatwiac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Prembud -bosaków-olsza IP: 188.33.108.* 28.09.09, 14:32 ja mieszkam juz i umowę z enionem podpisałem jakiś czas temu . chydraulik twierdzi ze optymistycznie ciepła woda będzie w ciągu tygodnia a pesymistycznie 2 tygodni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łużycka Re: Prembud -bosaków-olsza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.09, 15:16 a to dziwne, bo na łużyckiej już ciepła woda jest, i c.o. napełnili... szczerze Wam współczuję, bo wiem na własnej skórze jak się cokolwiek od prembudu egzekwuje :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Prembud -bosaków-olsza IP: *.adsl.inetia.pl 28.09.09, 20:46 to chyba trzeba bedzie zapytac u źrodla (ktore zazwyczaj nic nie wiem - prembud) co z ogrzewniem budynku. a przy podpisywaniu umowy z enionem jest jakas oplata? jezeli tak to w jakiej wysokosci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Prembud -bosaków-olsza IP: 94.254.165.* 30.09.09, 22:35 Zakichane apartamenty... - wyposażenie jak TBS /bez urazy/ Płytki w hallu - kupowali max po 12 zł / za metr - z tego co wiem są to najtańcze płytki dostępne na rynku - ochyda i kolory z lat 80- tych - taka wizytówka tej firmy i tego bloku. Barierki na balkonach - komuna - tanio i topornie malowane srebrzanką, która się sciera od dotyku, drzwi wew. - piękny kolor i fason - wybierał je daltonista lub osobnik pod wpływem..., grupa cenowa: "najtańsze z najtańszych", drzwi wejściowe - piękna kolorystyka dla miłosników dziwnych odmian bronzów ... dla urozmaicenia z jasnym, wiejskim, wsokim progiem - wejscie jak do izby, aaaa i te ręcznikowiec w łazience - jak na apartament za setki tysięcy jest zaje.. sty - czuje się jak bym dostał w twarz od tej firemki. Dodatkowo - idiotyczne wentylacje /wystajace i huczące - w takich miejscach - jak by to na złość robili i potężne skrzynki na media - istne szafy ze stalowymi drzwiami. Dodatkowo wszysto w łazience mam do przerobienia bo projektant chyba nie miał czasu na dumanie nas logiką i estetyką. Archirekt nie mógł się nadziwić jak to wymyślili. I jak tu zaprosić kogoś do mieszkania? Ciekawe czy zostawią te ochydne płyty chodnikowe przy wejściu (wyższa część) ... do apartamentowca. Ale za to jest drewienko na balkonie ... pewnie wytrzyma jeden sezon. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: Prembud -bosaków-olsza IP: 94.254.235.* 02.10.09, 18:27 czy już ktoś mieszka?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Prembud -bosaków-olsza IP: *.adsl.inetia.pl 03.10.09, 10:46 calkiem sporo osob juz mieszka, juz nawet czasmi na winde trzeba chwilke poczekac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krk Re: Prembud -bosaków-olsza IP: *.adsl.inetia.pl 03.10.09, 11:40 mnoze troche nie na temat zapytam, ale widze ze wypowiadaja sie tu osoby ktore juz mieszkaja w budynku, jaki internet polecacie? czy jest jakas lokalna siec, alebo cos w tym rodzaju? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Prembud -bosaków-olsza IP: 94.254.244.* 03.10.09, 18:57 play. ciekawy jestem kiedy będzie dostępny w budynku jakis po kablu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raven Re: Prembud -bosaków-olsza IP: 195.124.18.* 09.10.09, 16:12 Witam Sasiadow, Zepewne odbieraliscie juz mieszkania. Moze podpowiecie na co zwrocic uwage gdyz nie chce miesz jakiegos szajsu (jakies usterki?) Dziekuje z gory za pomoc ... Swoja droga to szukam pedanta budowlanego do odbioru mieszkania, najlepiej w kombinezonie Quicksilver'a Do zoba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raven Re: Prembud -bosaków-olsza IP: 195.124.18.* 09.10.09, 16:18 Witam Sasiadow, Zepewne odbieraliscie juz mieszkania. Moze podpowiecie na co zwrocic uwage gdyz nie chce miec jakiegos szajsu (jakies usterki?) Dziekuje z gory za pomoc ... Swoja droga to szukam pedanta budowlanego do odbioru mieszkania, najlepiej w kombinezonie Quicksilver'a Do zoba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan prembud Re: Prembud -bosaków-olsza IP: *.cdma.centertel.pl 09.10.09, 22:01 rozmiar otworów pod drzwi sprawdź bo się może okazać że jest za wysoki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Prembud -bosaków-olsza IP: *.adsl.inetia.pl 10.10.09, 22:59 pozatym mogl bys sie zapytac miedy planuja wkoncu wykonczyc korytarze i kiedy bedzie woda( bo termin do 15 pazdziernika chyba juz nie aktualny jest i kaza nam nadal czekac), aha i czy przed zima wyrobia sie z podlaczeniem c.o. pozatym na ogrodzenie pewnie trzeba bedzie do wiosy poczekac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: srembud Re: Prembud -bosaków-olsza IP: 89.108.220.* 18.10.09, 11:55 a ciepłej wody jak nie było tak nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Prembud -bosaków-olsza IP: 77.255.98.* 18.10.09, 12:26 i nie wiadomo kiedy bedzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Prembud -bosaków-olsza IP: 188.33.191.* 19.10.09, 17:17 jest już ciepła !@! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc jest woda i prąd - Huuurraa! IP: 188.33.75.* 22.10.09, 06:33 jak to ludzi cieszy ciepła woda w apartamentowcu, nawet klatki są oświetlone - brawo dla wykonawcy, mogł przecież nie dać żarówek, bo te nie obiecał tego na piśmie. A tak na powaznie: jaki jest poślizg czasowy dewelopera? od stycznia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: jest woda i prąd - Huuurraa! IP: *.adsl.inetia.pl 23.10.09, 20:10 tak, mamy wode ciepla, ale na korytarzu nadal beton :/ a konca pracy nie widac, tzn caly tydz stawiali ogrodzenie (i nadal nie postawili), cos tam z kablami na korytarzach robia, w niektorych mieszkaniach nie ma ogrzewania, w drzekach ktore posadzili chwasty siegaja juz kolan, o skrzynkach pocztowych nawet jeszcze mowy nie ma. a kilku pracownikow snuje sie po budynku a nie pracuje. Wiec jak narazie poslizg czasowy to jakies 10 miesiecy i nie wiadomo ile im jeszcze zejdzie na "dopieszczaniu" budynku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mary Re: jest woda i prąd - Huuurraa! IP: 188.33.20.* 24.10.09, 22:42 A Pan juz tam mieszka, jesli wolno spytac? Widzi Pan, jak robotnicy pracuja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOSCIU Re: jest woda i prąd - Huuurraa! IP: 188.33.33.* 25.10.09, 00:30 ja się wprowadzam do max 2 tygodni. Czekam na kuchnie. W budynku jest ogólny syf. Myślałem, że to będzie coś miłego. Tyle miesięcy poślizgu i taki standard. Odradzam zakup od tej firemki kolejnym naiwnym, ale i tak zostały im już same duże - obecnie niesprzedawalne mieszkania. Po raz kolejny okazuje się, że słowo mówione just g... warte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: jest woda i prąd - Huuurraa! IP: *.cdma.centertel.pl 25.10.09, 10:54 ja juz od miesiąca mieszkam. syf aż strach. tępo prac to sami ocenicie ale odnosze wrażenie ze naprawdę im sie nie śpieszy . a najgorsza jest obsługa klienta - kupiłeś mają cię demonstracyjnie w dupie (szczególnie ta Pani Magda) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: jest woda i prąd - Huuurraa! IP: 188.33.218.* 27.10.09, 06:18 Na 100% nie mają kasy - jak jest problem to tylko z finansami na dokończenie. oni budują jak naćpani - duży blok, a tu kilka osób pląta się po korytarzach, albo emeryt z wiaderkiem gipsu sprawdza ściany. Niestety, to my ponosimy szkody finansowe - tyle miesięcy bujania się po terminie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dżanik Re: jest woda i prąd - Huuurraa! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.09, 09:34 Nie rozumiem tylko w czym tkwi problem. Kupiłam od nich w pasażu. Fakt, obsuw też mieli (i w sumie dalej mają), ale jakoś szybciej im tam idzie niż na olszy. Z grubszych rzeczy to klatki będą jeszcze raz malować (kiedyś...?!), dopiero niedawno były komisje w sprawie zatwierdzenia wymiany porysowanych szyb. U nas już dokumenty w nadzorze są złożone. A jak u Was? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: jest woda i prąd - Huuurraa! IP: 188.33.163.* 28.10.09, 03:42 Nie wiesz w czym problem z "poślizkiem" wielomiesięcznym? a może pracujesz w firmie Prem ...? tam nie wiedzą w czym jest problem. Całuj po rękach, że dali ci łaskawie klucze i wypisuj pochwały naf orach. Takich klientów poszukują deweloperzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dżanik Re: jest woda i prąd - Huuurraa! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.09, 09:12 Odwal się, że tak to ujmę :) Wystarczająco dużo nerwów straciłam próbując wyegzekwować naprawę 'bubli' jakie mi powychodziły w mieszkaniu, więc akurat dobrze wiem jak wygląda załatwianie z nimi czegokolwiek :/ Mówię jedynie, że z tego co piszecie na olszy jest niewesoło i dziwi mnie, że pasaż (w porównaniu do tego) jakoś w miarę pchają do przodu(choć i tak nie powinno to tak wyglądać, bo umowa była inna). Jeśli to ta sama firma to analogicznie na dokańczanie u nas kasy też powinni nie mieć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx-s Re: jest woda i prąd - Huuurraa! IP: 77.236.0.* 30.10.09, 07:43 Brak realizacji umowy w deklarowanym terminie - max do końca 2008 r = ok. /jak tak dalej bądzie/ 11 lub 12 miesięcy niedotrzymania terminu x dziesiątki mieszkań x strata przecitnego klinta czyli śreni czynsz za wynajem 1500 zł = kwota a s t r o n o m i c z n a. Te skończone dziady nie mają szacunku dla swoich klientów, wykrętne odpowiedzi, deklaracje które mają na celu złapanie oddechu na kolejny miesiąc, obniżanie standardy budynku, ich wersja umowy sprzedaży zrobiona w znanej kancelarii notarialnej itp. W przyszłym tyg. idę do prawnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: jest woda i prąd - Huuurraa! IP: *.ghnet.pl 30.10.09, 09:35 masz racje, buraki jakich mało. szczególne wrażenie robi śliczne ogrodzenie. kierownik budowy i jego 'zastępczyni' tez są na poziomie firmy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mocno zdenerwowany Re: jest woda i prąd - Huuurraa! IP: 87.204.151.* 30.10.09, 13:03 Jakbym dorwał prezesa tego prembudu to bym mu pokazał co się robi z ludźmi którzy oszukają ludzi. Kiedyś miałem dobre zdanie o tej firmie a teraz poprostu mnie wkur.... Jak mają problemy to powinni powiedzieć wprost, renegocjacja umowy i tyle. A to są zwykli oszuści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: jest woda i prąd - Huuurraa! IP: *.adsl.inetia.pl 30.10.09, 19:18 Zgadzam sie z przedmówca w 100%. Firma nie postepuje uczciwe, szczegolnie denerwuje mnie brak informacji od dewelopera, nie wiemy kiedy planuja naprawde zakonczyc prace, a pytac ich nie warto bo to co mowia ma sie nijak do rzeczywistosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: jest woda i prąd - Huuurraa! IP: 188.33.161.* 31.10.09, 11:28 tak tak, to są buraki bez klasy i chyba bez kasy - nawet komunikować z klientami się nie potrafią. Najlepsze jest milczenie. Pozostaje więc tylko oficjalna droga - list polecony z potwierdzeniemn odbioru - najlepiej wysłany z kancelarii. Idę w przyszłym tyg po poradę w tej sprawie dam znać co się dowiedziałem - co mogę jako oszukany klient zrobić. Myślę, że obecnie sądy rozumieją naszą krzywdę i nie będzie problemów z wykazaniem szkody. W umowie wstawili tak durne zapisy, że wydaje im się, że mogą w nieskończoność budować ten blok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedziona pytanie IP: *.devs.futuro.pl 11.11.09, 13:46 do mieszkancow klatki od strony obskurnego mpc-u :), a mianowicie wie ktos moze czy od tej strony bedzie jakos teren zagospodarowany?w sensie jakis trawnik,a ogrodzenie dzielace mpc od bloku?zostanie czy racza zmienic?powinny tam posadzic jakies drzewka...zawiedziona Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy.makumba NOWE forum Apartamenty Olsza 01.11.09, 13:15 forum.gazeta.pl/forum/w,93801,102366040,102366040,mieszkancy.html nowe forum "osiedla" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c Re: NOWE forum Apartamenty Olsza IP: *.ghnet.pl 01.11.09, 17:59 forum.gazeta.pl/forum/f,93801,Apartamenty_Olsza.html teraz działa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: NOWE forum Apartamenty Olsza IP: 188.33.94.* 10.11.09, 00:11 i co? kończą zaczynać zakończenie tej inwestycji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c Re: NOWE forum Apartamenty Olsza IP: *.ghnet.pl 10.11.09, 20:39 no bardzo bardzo powoli wręcz jak ułomni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: NOWE forum Apartamenty Olsza IP: *.ghnet.pl 20.11.09, 11:57 szał robią z robotą. od 3 tyg nie mogą skończyć ogrodzenia.dramat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olszak Re: NOWE forum Apartamenty Olsza IP: 89.108.241.* 26.12.09, 22:24 Co z tym odbiorem - czyżby zapowiadał się poslizg liczony juz w latach? Czy wie ktoś co z administracja i czynszami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: NOWE forum Apartamenty Olsza IP: *.adsl.inetia.pl 27.12.09, 18:15 jak narazie cisza (byle nie przed burza) i nikt nic nie wie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c Re: NOWE forum Apartamenty Olsza IP: *.ghnet.pl 04.01.10, 15:59 nic się nie dzieje. jes to juz wku......... straszny burdel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Allerheiligen Pozwolenie na użytkowanie IP: *.147.23.40.nat.umts.dynamic.eranet.pl 19.03.10, 14:17 Budynek jest odebrany i oddany do użytkowania. Decyzja jest prawomocna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Pozwolenie na użytkowanie IP: 109.243.87.* 20.03.10, 07:56 juz sie piać nie chce o tych apartamentach... poślizg inwestora = rok, brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Pozwolenie na użytkowanie IP: 109.243.139.* 20.03.10, 11:13 juz sie piać nie chce o tych apartamentach... poślizg inwestora = rok, brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roman Re: Pozwolenie na użytkowanie IP: *.ghnet.pl 09.06.10, 15:04 no i dalej nie wszystko skończone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Pozwolenie na użytkowanie IP: 77.236.0.* 09.06.10, 23:27 Kiedy skończy sie to dziadiadostwo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: C Re: Pozwolenie na użytkowanie IP: *.ghnet.pl 10.06.10, 15:20 raczej nie szybko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: Pozwolenie na użytkowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.10, 09:33 dzieje się coś na 'budowie'? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Profesjonalny odbiór mieszkań!!!!! IP: 188.33.70.* 21.11.09, 17:53 Byłem dzisiaj i ... dalej są w dup...e. Ogrodzenie jak w zagrodzie dla bydła - te bramy... Kamer chyba z 10 - bycze białe blaszane skrzynki - chore - kogo będą tak kamerowali. Inni dają info - teren monitorowany i kilka dyskretnych kamer a nie demonstaracje techniki z lat 90-tych. Ta inwestycja jest spaszczona na detalach i tyle. Koncepcja inwestorowi się posypała i apartamenty nie są apartamentami. Odpowiedz Link Zgłoś
gawor22 Re: Prembud -bosaków-olsza 11.08.11, 21:48 Miałem nieszczęście mieć przypadkiem do czynienia z właścicielem tej firmy w zupełnie niezamierzony sposób. To człowiek podły i nieuczciwy. Pożycza podstępem duże sumy pieniędzy od osób prywatnych. Zatruwa życie normalnym ludziom i rujnuje zaufanie pomiędzy ludźmi. Zachowuje się jak kompletny łajdak. Olbrzymia arogancja, hipokryzja i całkowity brak zasad moralanych. Odpowiedz Link Zgłoś