Dodaj do ulubionych

Prembud -bosaków-olsza

16.12.08, 15:28
Witam

Jestem przyszłym - niedoszłym włascicielem m na Bosaków
Deweloper opoznia oddanie mieszkania - moze jest ktoś w podobnej
sytuacji i rozwaza wnioskowanie o rozwiązanie umowy?
Pozdrawiam
robkie3684@wp.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: Prembud -bosaków-olsza IP: *.net.autocom.pl 16.12.08, 23:18
      nie panikuj - juz nie duzo im zostało do zakończenia 1-2 miesiące.
    • Gość: ziomek Re: Prembud -bosaków-olsza IP: *.chello.pl 19.12.08, 21:12
      Dokladnie ziomek nie panikuj dostaniesz swoje mieszkanko
      Tylko powiedz mi co cie przekonalo do kupna mieszkania w takiej okolicy
      od polnocy ulica lublanska (dosc tloczna ciagly hałas) od wschodzi widok na
      elektrocieplownie i kombinat (cudne kominy) od poludnia jakos jeszcze jest
      dobrze a od zachodu to juz lepiej nie mowic (10 metrowy blok przed oknami
      apartamentowca + plany budowy tramwaju w 2014 roku 10 metrow od tego
      apartamentowca :P powodzenia pewnie wiekszosc przyszlych wlascicieli o tym nie
      wie ale co tam :D kiedys sie dowiedza ;] w 2014 napewno
      • Gość: ziomek Re: Prembud -bosaków-olsza IP: *.chello.pl 19.12.08, 21:18
        Zapomnialem o stacji benzynowej jakies 20 metrow od okien i odrazu przy oknach
        ceglany budynek MPEC :] gratulacje na nowej drodze zycia i kupna nowego pieknego
        mieszkania ;p
    • Gość: centrum boy Re: Prembud -bosaków-olsza IP: *.net.autocom.pl 25.12.08, 12:04
      nie jest tak źle- należy pamiętać - to miejsce jest w dzielnicy
      śródmieście - olsza, blok inny niż wszyskie... stacja nie
      przeszkadza - nasłuchiwałem, cisza, brak zapachów i jest z boku -
      kończy się stacja zaczyna się blok, inny blok od zachodu daleko -
      nie ma efektu okno w okno, o wschodu paskudny pawilon ale niski,
      tramwaj? oby tylko był - cena metra od razu w pójdzie gore. Ciasno
      to ma Angel City obok Galeii Krakowskiej. Od południa wyższe piętra
      będą miały super widok. Dobra oferta w tej cenie. Nie ma nic innego
      w centrum i w miare gotowego. NA dole mają byc lokale handlowe i
      biura - więc 2 piętro to już 6 metrów nad ziemią. Chyb się zdecyduje
      tam- kupuję pod wynjem, a jest coś teraz cekawzego, ale nie na
      wiosce np w Zielonkach?
      • Gość: robkie3684 Re: Prembud -bosaków-olsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.08, 12:41
        To może chcesz kupić moje mieszkanko - skoro ci sie tam tak
        podoba ? :-)
        ja tam tez tak bardzo nie narzekam na sam budynek (a i miszkanie
        mam od wschodu) ale wkurza mnie termin oddania był ustalony do
        końca 2008 to powinni sie wywiązać.
        • Gość: anna Re: Prembud -bosaków-olsza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.08, 14:05
          Też kupuję od tego dewelopera z tym, że na Kurdwanowie.
          Mam pytanie odnośnie terminu oddania - czy w umowie przedwstępnej miałeś
          określony termin oddania do 31.12.2008 czy tylko tak obiecała pani Monika B.? Ja
          mam termin do 31.03, ale z wezwań do transz wynika dość spory poślizg :(
          • Gość: robkie3684 Re: Prembud -bosaków-olsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.08, 20:48
            Pani M obiecała ze mieszkania bedą gotowe w wakacje 2008 ale
            asekuracyjnie w umowie dają termin 31-12-2008. U mnie było podobnie
            z transzami - wiec istnieje realna szansa ze bedzie poslizg.
            • Gość: anna Re: Prembud -bosaków-olsza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.08, 12:32
              No to wcale mnie nie pocieszyłeś :( Wydawało mi się, że jak deklarują w umowie
              jakiś termin to będą się go trzymać, a tu guzik prawda... (Pomijam podobne
              obietnice u nas, że końcem roku, a 31.03.09 w umowie też tak 'asekuracyjnie')
              No a przecież artykułu o ustawowych odsetkach za zwłokę nie ma, więc po co mają
              się spieszyć?! Mam nadzieję, że nadgonią, bo takie czekanie męczy :(
              • Gość: robkie3684 Re: Prembud -bosaków-olsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 19:44
                no i dalej nie ma dobrych informacji - skontaktował sie ze mną
                facet ktory tez tam kupił mieszkanie i okazuje sie ze teraz juz
                informują ze termin przekazywania mieszkań zakończy sie do końca
                czerwca (mnie miesiąc temu informowali ze do końca marca). jestem w
                trakcie pisania oficjalnego pisma z prosbą o podanie ostatecznego
                terminu ukończenia budowy. jezeli bedzie długi to odstąpie od umowy
                i wystąpie o naprawienie szkody wynikłej z opóznienia.
              • Gość: krynia Re: Prembud -bosaków-olsza IP: *.ghnet.pl 30.01.09, 14:33
                Witam dzisiaj dzwonilam i dowiedzialm sie ze opozni sie najwyzej o
                miesiac i w przyszlym tygodniu robia wylewki i prace wykonczeniowe w
                srodku i beda wezwania do zaplaty transz - zobaczymy pozdrawiam
                sasiadka
      • Gość: miszczu Re: Prembud -bosaków-olsza IP: *.chello.pl 30.12.08, 18:23
        jak nie ma efektu okno w okno jak blok ktory znajduje sie na zachod od
        apartamentowca jest oddalony o jakies 20-30 metrow od niego
        jak jeszcze w 2014 ruszy budowa tramwaju to bedzie wesolo jak maja wcisnac w te
        20 metrow wolnego miejsca szyny
        i podobno prezes tej firmy wie o planowanej budowie i powiedzial ze " specjalnie
        zostawil wiecej miejsca"
        no przeciez to jest jakas kpina
        • Gość: gosc Re: Prembud -bosaków-olsza IP: *.net.autocom.pl 03.01.09, 22:47
          od zachodu blok jest znacznie dalej i generalnie to lepsza strona-
          od wschodu słońce tylko do śniadnka i obskurny pawilon, który
          predzej czy p. zabudują wyższym budynkiem, jakieś 500 m jest do
          końca statoil, podem przerwa i dopiero blok, tramwaj jest planowany
          od lat i prezes ma g. do gadania, jest rezerwa i koniec, kwestia
          decyzji i środków. Lepiej żeby był ten tramwaj - jak dla mnie.
        • Gość: gosc Re: Prembud -bosaków-olsza IP: 193.95.172.* 28.01.09, 16:46
          No wlasnie, miszczu ma racje, moja babcia mieszka w starym wiezowcu
          obok i tak sie dziwimy wlasie kto tam kupuje za takie pieniadze..
          • Gość: zdziwieni? Re: Prembud -bosaków-olsza IP: 77.236.0.* 29.01.09, 22:00
            z babcią sie dziwicie że drogo? a jak w starym bloku babci ludzie
            kupowali po 8tys za metr nikt się nie dziwił - tylko ci co kupili i
            to dopiero teraz, a banki dawały pieniażki na takie zakupy. W
            stanach jak ma się kredyt, a wartość nieruchomości leci w dół to
            wzywaja delikwenta i uprzejmie proszą o dodatkowe zabezpieczenie.
            Pozdrowienia dla Babci.
        • Gość: Allerheiligen Re: Prembud -bosaków-olsza IP: *.pilsudskiego.petroinform.com 30.01.09, 12:16
          Jako wstrętnego pośrednika w obrocie nieruchomościami, do szału doprowadzają
          mnie jęki, że tramwaj, że blok sąsiedni, że komin widać... Weź się chłopie,
          jeden z drugim przeprowadź do puszczy białowieszczańskiej (kabaret dudek)-
          będziesz miał ciszę, spokój i zielono za oknem. Chcesz mieszkać w mieście?
          Widziałeś miasta bardziej cywilizowanej części Europy? Widziałeś stacje
          benzynowe w przyziemiu lub na parterze budynków usługowo mieszkalnych? Skąd Wy
          się, jęczący, bierzecie? Pijany bocian Was zrzucił w niewłaściwe miejsce?
          • Gość: znany Re: Prembud -bosaków-olsza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.09, 22:14
            a mnie do szału doprowadza lekceważenie przyszłych właścicieli,
            którzy wpłacili prawie całość za mieszkanie, mieli otrzymać klucze
            do końca grudnia 2008r,termin się przedłuża i nawet nikt łskawie nie
            powiadomi o nowym terminie.kiedy miała być wpłata to księgowa
            dzwoniła.nie wiadomo co dalej, może ktoś zna termin oddania, może
            jest zorientowany co na budowie, proszę o cynk.a co do europy to
            pani daleko brakuje razem z tą nieruchomoscią
    • Gość: znany Re: Prembud -bosaków-olsza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.09, 22:54
      jestem ciekaw czy dalej jesteś zainteresowany rozwiązaniem z prembud
      • Gość: gosc Re: Prembud -bosaków-olsza IP: 77.236.0.* 12.02.09, 19:51
        Dłubią w środku. nawet o 17-tej wiec może kiedyś skończą. Czułem że
        bedzie poślizg skoro budowę rozpoczeli z 2-3 mies poślizgiem i
        zapewniali, ze to nie wpływa na termin końcowy... Nie potrzebnie
        dawali nadzieje na grudzień i tyle. Myśle że w kwietniu będzie
        finisz, a kasa leci, najem trzeba płacić, rata do banku a ceny w
        dół.
        • Gość: znany Re: Prembud -bosaków-olsza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.09, 19:51
          należało by ich obciążyć kosztami za poślizg, gdybym nie zapłacił
          raty w ciągu tygodnia, zrobili by to samo.
        • Gość: aaaaaaaaaaaa Re: Prembud -bosaków-olsza IP: 87.204.126.* 24.02.09, 19:27
          Proszę powiedzieć po ile placiliście za 1 m Zastanawiam się nad
          kupnem mieszkania i chcę porównać obecną ich ofertę. Z góry dziekuję
          za informacje. Pozdrawiam.
          • Gość: znany Re: Prembud -bosaków-olsza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.09, 10:16
            ile teraz chcą na rękę, ja wpłacałem 2 lata temu
            • Gość: NaBieżąco Re: Prembud -bosaków-olsza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.09, 13:42
              Witam, czy Prembud zajął jakieś stanowisko w kwestii opóźnienia? Jak teraz
              wygląda sytuacja na budowie? Dla porównania na Kurdwanowie w Pasażu już wiadomo,
              że będzie poślizg.
              • laloja Re: Prembud -bosaków-olsza 27.02.09, 08:22
                Jaki będzie poślizg na Pasażu? Możesz napisać coś bardziej konkretnego na ten
                temat?
        • Gość: b,b Re: Prembud -bosaków-olsza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.09, 13:01
          jak prace w obecnej chwili na budowie, ktoś jest zorientowany,
          proszę o informacje, obecnie nie mogę podjechać, kiedy odpis
          notarialny,
          • Gość: 9 piętro Re: Prembud -bosaków-olsza IP: 94.254.214.* 19.04.09, 22:35
            podobno oddają w maju. Ale znając panią Monikę to coś jeszcze
            wypadnie a ona powie że idzie jak z nut
            • Gość: rufion1 Re: Prembud -bosaków-olsza IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.05.09, 13:50
              W malym budyku mozna wykonac odbior technicny-przynajmniej na drugim
              pietrze.Nie wiem tylko czy powinno sie odbierac mieszkanie jezeli
              nie ma odbioru technicznego calego budynku.?Jest moze ktos kto juz
              odebral mieszkanie na bosaków?
              • Gość: o Re: Prembud -bosaków-olsza IP: 94.254.244.* 06.05.09, 23:15
                miałem odbierać w maju na wysokiej czesci ale jak twierdzą na
                budowie jest to miemożliwe ze względu na brak barierki na klatce
                schodowej. na prośbe żeby określili kiedy bedzie odbiór cisza ze
                strony wykonawcy;/
                • Gość: r1 Re: Prembud -bosaków-olsza IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.05.09, 22:32
                  W malym budynku na klatkach plytki,barierki i windy sa pomątowane
                  ale jeszcze jest caly rozgardiasz:) Mysle ze jeszcze z dwa miesiace
                  potrwa zanim sie ze wszystkim uporaja-pozyjemy zobaczymy.
              • Gość: lola Re: Prembud -bosaków-olsza IP: *.adsl.inetia.pl 22.05.09, 17:05
                Ja juz odebrałam mieszkanie (w mniejszej czesci) i wlasnie je
                wykanczam, akt notarialny tez juz spisalam na poczatku maja. A czy
                ktos wie kiedy bedzie mozna juz zamieszkac?
                • Gość: kala Re: Prembud -bosaków-olsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.09, 12:00
                  takie rzeczy powinny zapisane w akcie notarialnym...
                  Deweloper powinien się zobowiązać do uzyskania pozwolenia na użytkowanie do
                  jakiegoś określonego terminu.
                  • Gość: gosć Re: Prembud -bosaków-olsza IP: 77.236.0.* 26.05.09, 03:29
                    ciekawe kiedy tych kilku panów dokończy tą budowę? Prace idą
                    wyjątkowo ślamazarnie no bo jak można kilkoma robotnikami kończyć
                    taką inwestycję. KUPUJĄCY SĄ STRATNI 2X - opłacając ratę do bnku za
                    mieszkanie w którym nie mieszkają, a powinni od wielu miesięcy,
                    ponoszą koszty np najmu innego lokalu. I po co były te zapewnienia?
                    Ostatni raz kupowałem coś w trakcie budowy.
          • Gość: adam Re: Prembud -bosaków-olsza IP: 94.254.128.* 03.06.09, 22:23
            orientujecie się jak z odbiorami na wysokiej częsci? ktoś już może
            odebrał?
    • Gość: gosc Re: Pomoc przyodbiorze mieszkań IP: *.net.autocom.pl 15.06.09, 22:46
      czy oni skończą te tzw apartamenty w tym roku? Kilku chłopa
      ślamazarnie kręci się po budowie. Dziwne to troche i wygląda, że nie
      ma kasy na wypłaty - bo dzisiaj jak się płaci firmie to jej się też
      śpieszy, a tutaj luzik, powolne ruchy. Wiecie coś o kondycji tej
      firmy? Podobno można już odbierać mieszkania i w tym bałaganie się
      przeciskać. Jaki jest standard? wybieram się na oględziny dokładne
      od środka budowy.
      • Gość: a Re: Pomoc przyodbiorze mieszkań IP: 94.254.186.* 17.06.09, 17:59
        iakieś info z budowy? ostatnio wstrzumują oddanie mieszkań z powodu -
        braku wentylatorów ;/
        • Gość: znany Re: Pomoc przyodbiorze mieszkań IP: 195.150.162.* 26.06.09, 14:00
          uważam że brak wentylatorów, kratek i jeszcze niewiadomo co w
          utrudnianiu odbioru mieszkania to z ich strony tylko blew nie chcą
          aby im się kręcili po budowie i kombinują jak mogą jest to firma nie
          całkiem w porządku wentylatory mają być do dwóch miesięcy
          zamontowane albo i pózniej ale wiem z pewnego zródła ze celowo ich
          nie zamontowali należy się zastanowić poważnie co dalej bo możemy
          otrzymać klucze pazdzierniku/ albo i pózniej
          • olka2210 Re: Pomoc przyodbiorze mieszkań 27.06.09, 14:49
            również uważam ,że owe wentylatory to jakaś przykrywka , od kilku miesięcy jadą generalnie na wielkiej ściemie z terminem oddania!!!jestem zrażona!!zapewne jak i Państwo..na pytanie kiedy będą nieszczęsne wentylatory, kierownik budowy odpowiada cytuje: " niech się Pan modli, żeby były te wentylatory..",kpina jakaś , drzwi, kaloryfery ,balkony nadal nie wykończone, twierdzą ,że to na koniec, to nie problem ha,

ps czy kontaktował się ktoś z Państwa z prezesem?czy nieuchwytny?
            • Gość: krakuska.pl Re: Pomoc przyodbiorze mieszkań IP: *.236.spine.pl 27.06.09, 18:52
              A może jest tak, że nie płacą wykonawcom , to i oni nie kończą
              roboty. Ale to tylko takie moje domysły.
              • Gość: gosc Re: Pomoc przyodbiorze mieszkań IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.06.09, 08:05
                Ta firma jest naprawdę dziwna. Zatrudniają wykonawców których
                przerastają proste roboty wykończeniowe - jak można garstką nie
                zmotywowanych robotników to skończyć. A czas biegnie, każdy klient
                oczekujący na odbiór skończonego mieszkania w ukończonym bloku
                ponosi koszty z tego powodu - ich nieprofesjonalnego wykonywania
                zobowiązań. Myślę, że ostra reakcja może skłonić prembud do
                myślenia. Jest jeden bat - roszenia finansowe. Skończyły się czasy
                akceptowania niesolidości i dziadostwa u wykonawcy.
                • Gość: lola Re: Pomoc przyodbiorze mieszkań IP: *.cdma.centertel.pl 02.07.09, 12:15
                  byłem na budowie ostatnio. i jest dupa blada. brak tych przesławnych
                  wentylatorów to chyba wymówka. nie ma też kaloryferów klatki nie
                  dokończone balkony też. rozmowa z panią z firmy jest jedynie
                  irytująca, ona jesst wyluzowana na te spóżnienia. macie jakieś
                  pomysły jak rozmawiać z Prembudem?
      • Gość: aa Re: Pomoc przyodbiorze mieszkań IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 02.07.09, 18:11
        czy ktos moze napisać jaki ma termin odbioru mieszkania z wynikajacy
        z umowy przedwstepnej/notarialnej? "robbie3584" przestał pisac -
        czy ktoś wie czy zrezygnował z mieszkania? I jak to zrobił?
        • Gość: libetka Re: Pomoc przyodbiorze mieszkań IP: 195.136.61.* 05.07.09, 15:17
          Słyszałam, że do 31.12.2008, ale nie mam pewności, bo kupiliśmy od nich na
          kurdwanowie.
          • Gość: znany Re: Pomoc przyodbiorze mieszkań IP: 195.150.162.* 07.07.09, 10:14
            jesteśmy po odpisie notarialnym w którym zobowiązują się oddać
            klucze do 31 lipca.termin oddania jest nie do przeskoczenia.po
            upływie tego czasu należy wszcząć postępowanie sądowe rozmawiałem z
            prawnikiem.proszę o cynk kto jest po odpisie i ma taki termin
            zagwarantowany.należy im zablokować sprzedaż mieszkań i poinformować
            innych o wycofaniu sie z kupna
            • Gość: ani Re: Pomoc przyodbiorze mieszkań IP: 195.150.162.* 07.07.09, 10:20
              uważam iż powinniśmy się spotkać i jak najszybciej zorientować się o
              ich stanie finansowym
            • Gość: marti Re: Pomoc przyodbiorze mieszkań IP: *.ms.gov.pl 07.07.09, 15:17
              Ja w akcie not. mam termin odbioru 30.06.09., po tym terminie mogę
              teoretycznie odstąpić od umowy, ale to długa i dośc skomplikowana
              sprawa jak już się ma akt własności. Uwazam że trzeba być ostrożnym
              bo jeśli będziemy im "blokować" sprzedaż (rozumiem że przez jakieś
              akcje informacyjne)to dopiero wpędzimy ich w kłopoty finansowe i nie
              dokończą inwestycji. Czyli to jest miecz obosieczny. Swoją drogą nie
              wiem czemu na ich stronie cały czas wszytskie mieszkania są
              dostępne, skoro już większość sprzedali.
              • Gość: q Re: Pomoc przyodbiorze mieszkań IP: 188.33.102.* 07.07.09, 22:09
                u mnie 30.06 jakie podają Wam przyczyny zwłoki?
                • Gość: anna Re: Pomoc przyodbiorze mieszkań IP: *.ms.gov.pl 28.07.09, 11:33
                  Ja nie wiem czemu to się tak opóxnia.
                  Bylam tam ostatnio - prawie wszytsko jest zrobione, brakuje płytek w
                  holach, bramy do garażu, w sumie raczej prac wykończeniowych. No i w
                  mieszkaniu dalej nei ma drzwi, wentylatorów i zrobionych balkonów.
                  Ale to jest na miesiąc roboty góra, gdyby ktoś tego przypilnował!
                  Niestety nikt nei nadzoruje prac, pracownicy snują się, kierownik
                  non stop nieobecny. Tak zwykle wygladają roboty w publicznych
                  obiektach ale w prywatnej firmie??? Przecież im dłużej tym drożej bo
                  oni robotnikom płacą za dniówki. Ludzie którzy płacą za wynajem a
                  minął im już termin odbioru mieszkania zapisany w umowie powinni
                  występować o odszkodowanie, może to zmotywuje dewelopera bo tu po
                  prostu brak chęci.
              • Gość: znany Re: Pomoc przyodbiorze mieszkań IP: 195.150.162.* 08.07.09, 15:41
                pani moni nie jest tak jak pani twierdzi sądy dziś są bardzo
                nieprzychylne w stosunku do deweloperów którzy w taki sposób
                postępują z ludzmi za ich własne pieniadze
    • Gość: ania Re: Prembud -bosaków-olsza IP: *.cdma.centertel.pl 29.07.09, 16:19
      POSTEP PRAC JEST MARNY. WINDY NIE DZIALAJĄ KLATKI NIE WYKOŃCZONE
      BRAK DRZW W ŚRODKU I NIE ZROBIONE BALKONY
      • Gość: znany Re: Prembud -bosaków-olsza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.09, 13:13
        Jestem zaniepokojony postępem prac przy bloku.Dwóch pracowników
        wokół przy sprzątaniu , na bloku nikogo.Może ktoś rozmawiał z
        kierownikiem budowy co do terminu ukonczenia/
        • Gość: zosia Re: Prembud -bosaków-olsza IP: *.centertel.pl 28.08.09, 15:03
          w pażdzierniku twierdzą ,że można bedzie juz mieszkać, chociaż szału
          nie robią z tempem.
          • Gość: anna Re: Prembud -bosaków-olsza IP: *.ms.gov.pl 03.09.09, 13:41
            Czy prace obecnie postępują? Ktoś był na budowie?
            Ja rozmawiałam z kierownikiem budowy ale udzielał sprzecznych lub
            wymijających odpowiedzi, a na pytanie kiedy będzie odbior mieszkania
            odpowiedział "a skąd ja mogę to wiedzieć". Ponoć chodzi o
            wentylatory, których dostawca (podobno jedyny w Polsce - ?)nie
            dostarcza. Ale coś mi to nie pasuje.
            • Gość: himelcia Re: Prembud -bosaków-olsza IP: 94.254.167.* 05.09.09, 23:44
              ide do prawnika i zaczynam działać. Ta firma to jakaś fuszerka nie z
              tej ziemi. 2 leniwie spacerujących robotników w środku dnia na
              budowie! w budynku o tych rozmiarach to kpina. Sobota oczywiscie
              wolna - pusto. Wystarczy policzyć ilość miesięcy (blok miał byc na
              styczeń 2009/ x koszt zwiazany z wynajmowaniem innego mieszkania -
              bo w tzw "apartamentach" raczej nie zamieszakamy szybko. Może jest
              ktoś zdecydowany do działania? razem złożenie pozwu będzie tańsze,
              adwokat mniej policzy jak dostanie kilka takich samych spraw.
              Opowieści pacowników o terminach zakończenia to juz inna historyjka.
              Standard apartamentu - na korytarzu będą wykładziny - tak -
              wykładziny.
              • Gość: adam Re: Prembud -bosaków-olsza IP: *.cdma.centertel.pl 06.09.09, 14:32
                ja mieszkanie mam juz odebrane chociaż wciąż nie mam drzwi oraz
                podłogi na balkonie. obsługa klienta w firmie prembud jest do dupy
                poprostu. od pracowników można usłyszeć same wykrenty i na szybkości
                wymyslane odpowiedzi. mnie zwodzili za nos od lutego z oddaniem
                mieszkania,
              • Gość: anna Re: Prembud -bosaków-olsza IP: *.ms.gov.pl 07.09.09, 11:27
                Tu nawet adwokat nie jest chyba niezbędny.
                Jeśli w umowie jest ustalony termin oddania lokalu, a oni tego
                terminu nie dotrzymali, to można złożyć pozew o odszkodowanie, tylko
                trzeba wykazać, że się wynajmowało inny lokal i za ile, i że te
                koszty by nie powstały, gdyby oddali mieszkanei na czas. Żeby nie
                odpowiadac oni musieliby wykazać że nei ponoszą winy za opóźnienie,
                a tłumaczenia, że ich kontrahent nie dotrzymał umowy, że wszytsko
                drożeje itp. nie wystarczy.
                My akurat nie wynajmujemy więc nie wykażemy szkody, ale gdybyśmy
                wynajmowali, to pozew by poszedł na pewno.
                • Gość: Lokator Re: Prembud -bosaków-olsza IP: *.fantasypark.pl 08.09.09, 12:56
                  Witam. Ja też odebrałem już swoje mieszkanie i powoli remontuje. Prembud bardzo
                  nie ładnie się zachowuje, ale ogólnie deweloperzy mają problem i ciesze się że w
                  ogóle udało mi się odebrać mieszkanie i mam zamiar mieszkać tam od października.
                  Jak do października nie będzie wykładziny na korytarzu to zrobię im taka rozróbę
                  że pochowają się po szafach. Życzę szybkiego odbioru mieszkań, wentylatory są
                  faktycznie nietypowe.
                  • Gość: czytelnik Re: Prembud -bosaków-olsza IP: 83.19.167.* 08.09.09, 13:58
                    > mam zamiar mieszkać tam od października.
                    > Jak do października nie będzie wykładziny na korytarzu to zrobię im
                    > taka rozróbę że pochowają się po szafach.

Wykładzina to pikuś, ważniejsze czy do października będą mieć już dopuszczenie do użytkowania?
                    Bo jak nie to przygotuj się na dodatkowe koszty (kary) rzędu 5000zł.
                    • Gość: czytelniczka Re: Prembud -bosaków-olsza IP: 62.121.129.* 08.09.09, 14:24
                      kary płaci deweloper a nie mieszkający... chyba, że ustalili miedzy sobą inaczej.
                      • Gość: wiedz Re: Prembud -bosaków-olsza IP: *.zax.pl 08.09.09, 17:57
                        U nas w bloku bez pozwolenia na uzytkowanie mieszkało 70% ludzi. A kto udowodni, ze tam mieszkasz?
                  • Gość: ja Re: Prembud -bosaków-olsza IP: *.cdma.centertel.pl 08.09.09, 19:57
                    ja od pażdziernika tez chce mieszkać . jak byś sie szykował na
                    jakieś dyskusje z nimi na żywo to dawaj znać, razem zawsze łatwiej
                    • Gość: xxx Re: Prembud -bosaków-olsza IP: 94.254.255.* 08.09.09, 23:16
                      co za różnica czy gdzieś indziej wynajmuję czy nie. Faktem jest że
                      te lebiody nie dokończyli inwestycji i ponoszę straty bo nie mogę
                      miszkać albo wynajmować i zarabiać np 1800 zł/mies. A raty trzeba
                      płacić za kredycik... To jeden wielki skandal , olewająca postawa
                      firmy. Już jestem po rozmowie z adwokatem. Szkoda ich dopytywać,
                      tylko pisemka. Warto im udowodnić, że olewanie klientów to może za
                      komuny było możliwe i na pewno uda się odzyskać troche
                      grosza /miesiące x cena + odszkodowanie/ , a sprzedawali jako
                      s.cywilna, więc raczej pewniak i powinni się raczej obawiać wielu
                      spraw, nawet gdyby wyczyścili majątek osobisty. I dalej wciskają
                      ludzią "apartamenty" od solidnej fimy.
                      • Gość: ja Re: Prembud -bosaków-olsza IP: 89.108.247.* 11.09.09, 12:20
                        jak juz wam wcisna mieszkanie to zobaczycie jak postawa pracowników
                        tej firmy się zmienia. traktują ludzi jak by im łache robili sa
                        niekompetentni w maja wszystko w d.... Ostatnio sie o tym
                        przekonałem i przedewszystkim zwodzą z terminami
                      • Gość: anna Re: Prembud -bosaków-olsza IP: *.ms.gov.pl 11.09.09, 12:27
                        Ja jednak nei rozumiem czemu oni to robią. W ich interesie jest
                        oddac te mieszkania jak najszybciej żeby ludzie nie wytaczali im
                        procesów i nie robili złej opinii. Ode mnie nawet nie wzięli całej
                        kasy, bo mają ją wg umowy dostać w momencie wydania mieszkania.
                        Wiele deweloperów pozwala na odbiór "nieoficjalny" w celu robienia
                        remontu. A oni poświecają dużo energii żeby wszytsko przedłużać,
                        grają na zwłokę, mamią obietnicami że podadzą termin, napisza,
                        zadzwonią... To mnie niepokoi bo to jest zachowanie, jakby coś
                        kombinowali. Ale co oni na tym zyskują?
                        • Gość: ja Re: Prembud -bosaków-olsza IP: *.cdma.centertel.pl 12.09.09, 09:31
                          prawda jest taka że kręci się tam kilku 'fachowców' którzy robią
                          bliżej nie okreslone rzeczy. kostka jest rozbierana miejscami bo
                          było krzywo. żeby zgłosić budynek do odbioru to jeszcze musza
                          podobno jakieś zabezpieczenia przeciw ogniowe zrobić których nie ma.
                          korytaże w stanie souowym. w tym tepie w którym robia to aż strach
                          myśleć ile to potrwa.........
                          • Gość: xxx Re: Prembud -bosaków-olsza IP: 94.254.229.* 12.09.09, 22:22
                            To są prawdziwe dziady i mizeroty, typowy przykład niesolidności.
                            Tylko opowieści i kłamstwa. Myślę, że tak idzie im sprzedaż że nie
                            maja czym zapłacić. Niech wreszcie zmienią tą durną nazwę budynku -
                            apartamenty olsza... Idiotyczne biorąc pod uwagę standard i
                            wykonanie. Był już z was ktoś u prawnika? Może kilka pism
                            adwokackich poprawi terminy tej firemce.
                            • Gość: mika Re: Prembud -bosaków-olsza IP: *.adsl.inetia.pl 22.09.09, 20:06
                              A co z ciepla woda, caly czas obiecuja, obiecuja a nic nie robia.
                              Jak ze wszystkim innym
                              • Gość: ja Re: Prembud -bosaków-olsza IP: 94.254.212.* 25.09.09, 11:55
                                można powiedzieć ze juz koczuje na tej budowie i brak ciepłej wody
                                mi też dokucza. tempo robót jest żenujące. poprostu ręce opadają
                                • Gość: a Re: Prembud -bosaków-olsza IP: 188.33.100.* 25.09.09, 18:20
                                  a jak wam się podobaja drzwi wewnętrzne które dostaliśmy od
                                  prembudu? tańszych juz chyba nie było - w sam raz do nazwy
                                  apratamenty....
                                  • Gość: gosc Re: Prembud -bosaków-olsza IP: *.devs.futuro.pl 27.09.09, 00:02
                                    drzwi porażka..ten kolor i szyby..gdzie teraz ceny drzwi są naprawde niższe z ciekawymi mlecznymi szybami..jak to ktoś mógł wybrać w czasach takiego wyboru i licznej kolorystyki!!! wieś goni wieś..
                                    • Gość: a Re: Prembud -bosaków-olsza IP: 188.33.30.* 27.09.09, 15:32
                                      Jeśli komuś nie zamontowali jeszcze, niech się zastanowi nad tym
                                      luksusem. Można te drzwi obejrzeć w OBI. Są najtańsze w sklepie (
                                      niestety w tym przypadku cena idzie za wyglądem).
                                      • Gość: mika Re: Prembud -bosaków-olsza IP: *.adsl.inetia.pl 28.09.09, 11:18
                                        No tak, drzwi nie sa ciekawe.
                                        A czy ktos ma zamiar wprowadzic w pazdzierniku, chociaz bez cieplej
                                        wody zycie bedzie tam ciezkie.
                                        Jesli chodzi o prad, czy ktos byl podpisac umowe z zakladem? A
                                        ogrzewnianie, czy ktos sie orientuje jak i kedy trzeba to zalatwiac?
                                        • Gość: a Re: Prembud -bosaków-olsza IP: 188.33.108.* 28.09.09, 14:32
                                          ja mieszkam juz i umowę z enionem podpisałem jakiś czas temu .
                                          chydraulik twierdzi ze optymistycznie ciepła woda będzie w ciągu
                                          tygodnia a pesymistycznie 2 tygodni
                                          • Gość: łużycka Re: Prembud -bosaków-olsza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.09, 15:16
                                            a to dziwne, bo na łużyckiej już ciepła woda jest, i c.o. napełnili... szczerze
                                            Wam współczuję, bo wiem na własnej skórze jak się cokolwiek od prembudu egzekwuje :(
                                            • Gość: mika Re: Prembud -bosaków-olsza IP: *.adsl.inetia.pl 28.09.09, 20:46
                                              to chyba trzeba bedzie zapytac u źrodla (ktore zazwyczaj nic nie
                                              wiem - prembud) co z ogrzewniem budynku.
                                              a przy podpisywaniu umowy z enionem jest jakas oplata? jezeli tak to
                                              w jakiej wysokosci?
                                              • Gość: gość Re: Prembud -bosaków-olsza IP: 94.254.165.* 30.09.09, 22:35
                                                Zakichane apartamenty... - wyposażenie jak TBS /bez urazy/
                                                Płytki w hallu - kupowali max po 12 zł / za metr - z tego co wiem są
                                                to najtańcze płytki dostępne na rynku - ochyda i kolory z lat 80-
                                                tych - taka wizytówka tej firmy i tego bloku. Barierki na balkonach -
                                                komuna - tanio i topornie malowane srebrzanką, która się sciera od
                                                dotyku, drzwi wew. - piękny kolor i fason - wybierał je daltonista
                                                lub osobnik pod wpływem..., grupa cenowa: "najtańsze z najtańszych",
                                                drzwi wejściowe - piękna kolorystyka dla miłosników dziwnych odmian
                                                bronzów ... dla urozmaicenia z jasnym, wiejskim, wsokim progiem -
                                                wejscie jak do izby, aaaa i te ręcznikowiec w łazience - jak na
                                                apartament za setki tysięcy jest zaje.. sty - czuje się jak bym
                                                dostał w twarz od tej firemki. Dodatkowo - idiotyczne
                                                wentylacje /wystajace i huczące - w takich miejscach - jak by to na
                                                złość robili i potężne skrzynki na media - istne szafy ze stalowymi
                                                drzwiami. Dodatkowo wszysto w łazience mam do przerobienia bo
                                                projektant chyba nie miał czasu na dumanie nas logiką i estetyką.
                                                Archirekt nie mógł się nadziwić jak to wymyślili. I jak tu zaprosić
                                                kogoś do mieszkania? Ciekawe czy zostawią te ochydne płyty
                                                chodnikowe przy wejściu (wyższa część) ... do apartamentowca. Ale za
                                                to jest drewienko na balkonie ... pewnie wytrzyma jeden sezon.
                                                • Gość: b Re: Prembud -bosaków-olsza IP: 94.254.235.* 02.10.09, 18:27
                                                  czy już ktoś mieszka??
                                                  • Gość: mika Re: Prembud -bosaków-olsza IP: *.adsl.inetia.pl 03.10.09, 10:46
                                                    calkiem sporo osob juz mieszka, juz nawet czasmi na winde trzeba
                                                    chwilke poczekac
                                                  • Gość: krk Re: Prembud -bosaków-olsza IP: *.adsl.inetia.pl 03.10.09, 11:40
                                                    mnoze troche nie na temat zapytam, ale widze ze wypowiadaja sie tu
                                                    osoby ktore juz mieszkaja w budynku, jaki internet polecacie? czy
                                                    jest jakas lokalna siec, alebo cos w tym rodzaju?
                                                  • Gość: a Re: Prembud -bosaków-olsza IP: 94.254.244.* 03.10.09, 18:57
                                                    play. ciekawy jestem kiedy będzie dostępny w budynku jakis po kablu
    • Gość: Raven Re: Prembud -bosaków-olsza IP: 195.124.18.* 09.10.09, 16:12
      Witam Sasiadow,

Zepewne odbieraliscie juz mieszkania. Moze podpowiecie na co zwrocic
      uwage gdyz nie chce miesz jakiegos szajsu (jakies usterki?) Dziekuje
      z gory za pomoc ...

Swoja droga to szukam pedanta budowlanego do odbioru mieszkania,
      najlepiej w kombinezonie Quicksilver'a

Do zoba
      • Gość: Raven Re: Prembud -bosaków-olsza IP: 195.124.18.* 09.10.09, 16:18
        Witam Sasiadow,

Zepewne odbieraliscie juz mieszkania. Moze podpowiecie na co zwrocic
        uwage gdyz nie chce miec jakiegos szajsu (jakies usterki?) Dziekuje
        z gory za pomoc ...

Swoja droga to szukam pedanta budowlanego do odbioru mieszkania,
        najlepiej w kombinezonie Quicksilver'a

Do zoba
        • Gość: fan prembud Re: Prembud -bosaków-olsza IP: *.cdma.centertel.pl 09.10.09, 22:01
          rozmiar otworów pod drzwi sprawdź bo się może okazać że jest za wysoki
          • Gość: aa Re: Prembud -bosaków-olsza IP: *.adsl.inetia.pl 10.10.09, 22:59
            pozatym mogl bys sie zapytac miedy planuja wkoncu wykonczyc
            korytarze i kiedy bedzie woda( bo termin do 15 pazdziernika chyba
            juz nie aktualny jest i kaza nam nadal czekac), aha i czy przed zima
            wyrobia sie z podlaczeniem c.o. pozatym na ogrodzenie pewnie trzeba
            bedzie do wiosy poczekac
            • Gość: srembud Re: Prembud -bosaków-olsza IP: 89.108.220.* 18.10.09, 11:55
              a ciepłej wody jak nie było tak nie ma
              • Gość: aaa Re: Prembud -bosaków-olsza IP: 77.255.98.* 18.10.09, 12:26
                i nie wiadomo kiedy bedzie...
                • Gość: a Re: Prembud -bosaków-olsza IP: 188.33.191.* 19.10.09, 17:17
                  jest już ciepła !@!
                  • Gość: gosc jest woda i prąd - Huuurraa! IP: 188.33.75.* 22.10.09, 06:33
                    jak to ludzi cieszy ciepła woda w apartamentowcu, nawet klatki są
                    oświetlone - brawo dla wykonawcy, mogł przecież nie dać żarówek, bo
                    te nie obiecał tego na piśmie.
                    A tak na powaznie: jaki jest poślizg czasowy dewelopera? od stycznia?
                    • Gość: aa Re: jest woda i prąd - Huuurraa! IP: *.adsl.inetia.pl 23.10.09, 20:10
                      tak, mamy wode ciepla, ale na korytarzu nadal beton :/
                      a konca pracy nie widac, tzn caly tydz stawiali ogrodzenie (i nadal
                      nie postawili), cos tam z kablami na korytarzach robia, w niektorych
                      mieszkaniach nie ma ogrzewania, w drzekach ktore posadzili chwasty
                      siegaja juz kolan, o skrzynkach pocztowych nawet jeszcze mowy nie
                      ma. a kilku pracownikow snuje sie po budynku a nie pracuje. Wiec jak
                      narazie poslizg czasowy to jakies 10 miesiecy i nie wiadomo ile im
                      jeszcze zejdzie na "dopieszczaniu" budynku
                      • Gość: Mary Re: jest woda i prąd - Huuurraa! IP: 188.33.20.* 24.10.09, 22:42
                        A Pan juz tam mieszka, jesli wolno spytac? Widzi Pan, jak robotnicy pracuja?
                        • Gość: GOSCIU Re: jest woda i prąd - Huuurraa! IP: 188.33.33.* 25.10.09, 00:30
                          ja się wprowadzam do max 2 tygodni. Czekam na kuchnie. W budynku
                          jest ogólny syf. Myślałem, że to będzie coś miłego. Tyle miesięcy
                          poślizgu i taki standard. Odradzam zakup od tej firemki kolejnym
                          naiwnym, ale i tak zostały im już same duże - obecnie
                          niesprzedawalne mieszkania. Po raz kolejny okazuje się, że słowo
                          mówione just g... warte.
                          • Gość: b Re: jest woda i prąd - Huuurraa! IP: *.cdma.centertel.pl 25.10.09, 10:54
                            ja juz od miesiąca mieszkam. syf aż strach. tępo prac to sami ocenicie ale
                            odnosze wrażenie ze naprawdę im sie nie śpieszy . a najgorsza jest obsługa
                            klienta - kupiłeś mają cię demonstracyjnie w dupie (szczególnie ta Pani Magda)
                            • Gość: gość Re: jest woda i prąd - Huuurraa! IP: 188.33.218.* 27.10.09, 06:18
                              Na 100% nie mają kasy - jak jest problem to tylko z finansami na
                              dokończenie. oni budują jak naćpani - duży blok, a tu kilka osób
                              pląta się po korytarzach, albo emeryt z wiaderkiem gipsu sprawdza
                              ściany. Niestety, to my ponosimy szkody finansowe - tyle miesięcy
                              bujania się po terminie ...
                              • Gość: dżanik Re: jest woda i prąd - Huuurraa! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.09, 09:34
                                Nie rozumiem tylko w czym tkwi problem. Kupiłam od nich w pasażu. Fakt, obsuw
                                też mieli (i w sumie dalej mają), ale jakoś szybciej im tam idzie niż na olszy.
                                Z grubszych rzeczy to klatki będą jeszcze raz malować (kiedyś...?!), dopiero
                                niedawno były komisje w sprawie zatwierdzenia wymiany porysowanych szyb. U nas
                                już dokumenty w nadzorze są złożone. A jak u Was?
                                • Gość: gosc Re: jest woda i prąd - Huuurraa! IP: 188.33.163.* 28.10.09, 03:42
                                  Nie wiesz w czym problem z "poślizkiem" wielomiesięcznym? a może
                                  pracujesz w firmie Prem ...? tam nie wiedzą w czym jest problem.
                                  Całuj po rękach, że dali ci łaskawie klucze i wypisuj pochwały naf
                                  orach. Takich klientów poszukują deweloperzy.
                                  • Gość: dżanik Re: jest woda i prąd - Huuurraa! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.09, 09:12
                                    Odwal się, że tak to ujmę :) Wystarczająco dużo nerwów straciłam próbując
                                    wyegzekwować naprawę 'bubli' jakie mi powychodziły w mieszkaniu, więc akurat
                                    dobrze wiem jak wygląda załatwianie z nimi czegokolwiek :/ Mówię jedynie, że z
                                    tego co piszecie na olszy jest niewesoło i dziwi mnie, że pasaż (w porównaniu do
                                    tego) jakoś w miarę pchają do przodu(choć i tak nie powinno to tak wyglądać, bo
                                    umowa była inna). Jeśli to ta sama firma to analogicznie na dokańczanie u nas
                                    kasy też powinni nie mieć...
                                    • Gość: xxx-s Re: jest woda i prąd - Huuurraa! IP: 77.236.0.* 30.10.09, 07:43
                                      Brak realizacji umowy w deklarowanym terminie - max do końca 2008 r
                                      = ok. /jak tak dalej bądzie/ 11 lub 12 miesięcy niedotrzymania
                                      terminu x dziesiątki mieszkań x strata przecitnego klinta czyli
                                      śreni czynsz za wynajem 1500 zł = kwota a s t r o n o m i c z n a.
                                      Te skończone dziady nie mają szacunku dla swoich klientów, wykrętne
                                      odpowiedzi, deklaracje które mają na celu złapanie oddechu na
                                      kolejny miesiąc, obniżanie standardy budynku, ich wersja umowy
                                      sprzedaży zrobiona w znanej kancelarii notarialnej itp. W przyszłym
                                      tyg. idę do prawnika.
                                      • Gość: b Re: jest woda i prąd - Huuurraa! IP: *.ghnet.pl 30.10.09, 09:35
                                        masz racje, buraki jakich mało. szczególne wrażenie robi śliczne ogrodzenie.
                                        kierownik budowy i jego 'zastępczyni' tez są na poziomie firmy
                                        • Gość: Mocno zdenerwowany Re: jest woda i prąd - Huuurraa! IP: 87.204.151.* 30.10.09, 13:03
                                          Jakbym dorwał prezesa tego prembudu to bym mu pokazał co się robi z ludźmi
                                          którzy oszukają ludzi. Kiedyś miałem dobre zdanie o tej firmie a teraz poprostu
                                          mnie wkur.... Jak mają problemy to powinni powiedzieć wprost, renegocjacja umowy
                                          i tyle. A to są zwykli oszuści.
                                          • Gość: aa Re: jest woda i prąd - Huuurraa! IP: *.adsl.inetia.pl 30.10.09, 19:18
                                            Zgadzam sie z przedmówca w 100%. Firma nie postepuje uczciwe,
                                            szczegolnie denerwuje mnie brak informacji od dewelopera, nie wiemy
                                            kiedy planuja naprawde zakonczyc prace, a pytac ich nie warto bo to
                                            co mowia ma sie nijak do rzeczywistosci
                                            • Gość: gosc Re: jest woda i prąd - Huuurraa! IP: 188.33.161.* 31.10.09, 11:28
                                              tak tak, to są buraki bez klasy i chyba bez kasy - nawet komunikować
                                              z klientami się nie potrafią. Najlepsze jest milczenie. Pozostaje
                                              więc tylko oficjalna droga - list polecony z potwierdzeniemn
                                              odbioru - najlepiej wysłany z kancelarii. Idę w przyszłym tyg po
                                              poradę w tej sprawie dam znać co się dowiedziałem - co mogę jako
                                              oszukany klient zrobić. Myślę, że obecnie sądy rozumieją naszą
                                              krzywdę i nie będzie problemów z wykazaniem szkody. W umowie
                                              wstawili tak durne zapisy, że wydaje im się, że mogą w
                                              nieskończoność budować ten blok.
                                            • Gość: zawiedziona pytanie IP: *.devs.futuro.pl 11.11.09, 13:46
                                              do mieszkancow klatki od strony obskurnego mpc-u :), a mianowicie wie ktos moze
                                              czy od tej strony bedzie jakos teren zagospodarowany?w sensie jakis trawnik,a
                                              ogrodzenie dzielace mpc od bloku?zostanie czy racza zmienic?powinny tam posadzic
                                              jakies drzewka...zawiedziona
    • prawdziwy.makumba NOWE forum Apartamenty Olsza 01.11.09, 13:15
      forum.gazeta.pl/forum/w,93801,102366040,102366040,mieszkancy.html
      nowe forum "osiedla"
      • Gość: c Re: NOWE forum Apartamenty Olsza IP: *.ghnet.pl 01.11.09, 17:59
        forum.gazeta.pl/forum/f,93801,Apartamenty_Olsza.html teraz działa
        • Gość: gosc Re: NOWE forum Apartamenty Olsza IP: 188.33.94.* 10.11.09, 00:11
          i co? kończą zaczynać zakończenie tej inwestycji?
          • Gość: c Re: NOWE forum Apartamenty Olsza IP: *.ghnet.pl 10.11.09, 20:39
            no bardzo bardzo powoli wręcz jak ułomni
            • Gość: w Re: NOWE forum Apartamenty Olsza IP: *.ghnet.pl 20.11.09, 11:57
              szał robią z robotą. od 3 tyg nie mogą skończyć ogrodzenia.dramat
              • Gość: olszak Re: NOWE forum Apartamenty Olsza IP: 89.108.241.* 26.12.09, 22:24
                Co z tym odbiorem - czyżby zapowiadał się poslizg liczony juz w
                latach? Czy wie ktoś co z administracja i czynszami?
                • Gość: aa Re: NOWE forum Apartamenty Olsza IP: *.adsl.inetia.pl 27.12.09, 18:15
                  jak narazie cisza (byle nie przed burza) i nikt nic nie wie
                  • Gość: c Re: NOWE forum Apartamenty Olsza IP: *.ghnet.pl 04.01.10, 15:59
                    nic się nie dzieje. jes to juz wku......... straszny burdel
                    • Gość: Allerheiligen Pozwolenie na użytkowanie IP: *.147.23.40.nat.umts.dynamic.eranet.pl 19.03.10, 14:17
                      Budynek jest odebrany i oddany do użytkowania. Decyzja jest prawomocna.
                      • Gość: gosc Re: Pozwolenie na użytkowanie IP: 109.243.87.* 20.03.10, 07:56
                        juz sie piać nie chce o tych apartamentach...

poślizg inwestora = rok, brawo!
                      • Gość: gosc Re: Pozwolenie na użytkowanie IP: 109.243.139.* 20.03.10, 11:13
                        juz sie piać nie chce o tych apartamentach...

poślizg inwestora = rok, brawo!
                        • Gość: roman Re: Pozwolenie na użytkowanie IP: *.ghnet.pl 09.06.10, 15:04
                          no i dalej nie wszystko skończone.
                          • Gość: gosc Re: Pozwolenie na użytkowanie IP: 77.236.0.* 09.06.10, 23:27
                            Kiedy skończy sie to dziadiadostwo?
                            • Gość: C Re: Pozwolenie na użytkowanie IP: *.ghnet.pl 10.06.10, 15:20
                              raczej nie szybko
                              • Gość: s Re: Pozwolenie na użytkowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.10, 09:33
                                dzieje się coś na 'budowie'?
    • Gość: gosc Re: Profesjonalny odbiór mieszkań!!!!! IP: 188.33.70.* 21.11.09, 17:53
      Byłem dzisiaj i ... dalej są w dup...e. Ogrodzenie jak w zagrodzie
      dla bydła - te bramy... Kamer chyba z 10 - bycze białe blaszane
      skrzynki - chore - kogo będą tak kamerowali. Inni dają info - teren
      monitorowany i kilka dyskretnych kamer a nie demonstaracje techniki
      z lat 90-tych. Ta inwestycja jest spaszczona na detalach i tyle.
      Koncepcja inwestorowi się posypała i apartamenty nie są
      apartamentami.
    • gawor22 Re: Prembud -bosaków-olsza 11.08.11, 21:48
      Miałem nieszczęście mieć przypadkiem do czynienia z właścicielem tej firmy w zupełnie niezamierzony sposób. To człowiek podły i nieuczciwy. Pożycza podstępem duże sumy pieniędzy od osób prywatnych. Zatruwa życie normalnym ludziom i rujnuje zaufanie pomiędzy ludźmi. Zachowuje się jak kompletny łajdak. Olbrzymia arogancja, hipokryzja i całkowity brak zasad moralanych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka