Dodaj do ulubionych

Pismo od MPK

IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 12.11.03, 15:13
Właśnie dostałem coś takiego:

>>>>
Szanowny Panie
W związku ze skargą z dnia 19 października dotyczącą braku wyświetlaczy
uprzejmie informuję, iż dnia 29.10.03 w autobusie BJ 665 został zamontowany
po naprawie wewnętrzny wyświetlacz.Natomiast dnia 22/23.10.03 zostały
sprawdzone wyświetlacze wewnętrzne we wszystkich wagonach typu NGT6.
Zauwazone uszkodzenia zostały naprawione.

Z poważaniem
Biuro Obsługi Klienta MPK S.A.
<<<<

Muszę przyznać, że szczękę mam na ziemi... bardzo pozytywnie zmieniło to moją
opinię na temat MPK... będę się aż musiał przejechać tymi kilkoma
engieteszóstkami i jednym gniotem, żeby sprawdzić, czy aby na pewno słowa
mają potwierdzenie w czynach, ale coś mi mówi, że powinienem być optymistą :-D
Obserwuj wątek
    • Gość: Fassi Re: Pismo od MPK IP: 5.2.* / *.chello.pl 12.11.03, 15:38
      BJ665 mogę potwierdzić, że właśnie tego dnia dostała wyśewiatlacz, ale nie wiem czy jeszcze działa :D
    • Gość: Michał Wojtaszek Re: Pismo od MPK IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 12.11.03, 21:52
      Co ty zrobiłeś, że ci MPK taki list przysłało!!??
      Ja nigdy nic takiego od nich nie dostałem ;(

BTW. Widzisz, mówiłem ci, że jak im zwrócisz uwagę, to naprawią.

Michał Wojtaszek
      • Gość: Locutus Re: Pismo od MPK IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 13.11.03, 08:49
        Co zrobiłem? Wysłałem po prostu "krótki" liścik do działu "skargi"... nic
        więcej... ]:->

Pzdr.
        LOKI
        • Gość: mouset Re: Pismo od MPK IP: 149.156.15.* 13.11.03, 15:43
          Chyba nie było w tym czasie poważniejszych skarg
          • Gość: Locutus Re: Pismo od MPK IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 14.11.03, 02:40
            No wiesz... zarzut partactwa przy składaniu nowych bomb to poważny zarzut :-P

A żebyś Ty widział ten wyświetlacz w 2024... to się zbełtać można było... Polak
            potrafi...

Pzdr.
            LOKI
    • Gość: Clint Re: Pismo od MPK IP: *.ramtel.com.pl / *.waw.cdp.pl 14.11.03, 16:28
      No i na to wychodzi ze Cie oklamali, wsiadam dzis do BJ665 (na 425) a tu ni
      huja po wyswietlaczu, jedynie stelaz do jego przykrecenia
      • Gość: Clint Re: Pismo od MPK IP: *.ramtel.com.pl / *.waw.cdp.pl 14.11.03, 16:34
        Przypomnialo mi sie cos jeszcze, co z tymi nowymi wyswietlaczami, ktore mialy
        zostac wymienione w wiekszosci Jelczy (pomaranczowe??)
        • Gość: mouset Re: Pismo od MPK IP: *.ghnet.pl 14.11.03, 20:49
          Widać panuje zmowa milczenia, hihihihi
          • pavlack Re: Pismo od MPK 14.11.03, 21:41
            Jesli dobrze pamietam, to tam chyba chodziło o to, że nowe busy będą zamawiane
            z takimi wyświetlaczami. A w starych mieli wymieniać jak bedzie kasa (której
            pewnie nie ma.)
            • Gość: Fassi Re: Pismo od MPK IP: 5.2.* / *.chello.pl 14.11.03, 22:30
              665 mna coś z iunstalacją, bo sie pali ten yświetlacz all time

aha, który Nerwoplan stoi na spaloną instalację?
              • Gość: Locutus KB a Rozlewnio-Rozgłośnia Bą-Żur w V LO IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 15.11.03, 06:26
                Nie wmawiaj mi, Fassi, że na zajezdni robią tak jak my w pierwszej klasie
                liceum z radiowęzłem...

Zajezdnia: podpinają wyświetlacz, idzie dym, naprawiają wyświetlacz/kupują
                nowy, podpinają i znowu idzie dym - wniosku o awarii elektryki nikt nie
                wyciąga...

Radiowęzeł: podpinamy wzmacniacz, mamy fajerwerki, remontujemy sprzęt,
                podpinamy, mamy fajerwerki, montujemy trzeci wzmacniacz, znowu fajerwerki -
                wniosek o tym, że na sieci szkolnej jest zwarcie wyciągnęliśmy dopiero po tym
                trzecim razie i dopiero wtedy sprawdziliśmy sieć miernikiem - zwarcie
                oczywiście było...

Pzdr.
                LOKI
                • Gość: mouset Re: KB a Rozlewnio-Rozgłośnia Bą-Żur w V LO IP: 217.96.109.* 15.11.03, 08:50
                  A mnie rośmieszyło jak kumpel na ZPT przepiął głośnik z gniazda 16V na 220 ,
                  jak dyro tylko zaczął mówić, rozległ się puk z dymem
                  • Gość: Locutus Re: KB a Rozlewnio-Rozgłośnia Bą-Żur w V LO IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 16.11.03, 00:56
                    Oj żebyś Ty widział naszą pierwszą akcję...

Siedzimy, lepimy ten wzmacniacz...

Wchodzi kumpel:

O! Co tu tak ciemno jak w dupie u murzyna?

I przekręcił włącznik fazy

Kondensator wypalił na pół pomieszczenia... kumpel odskoczył przerażony jak po
                    wybuchu bomby, a drugi kumpel stał z głupkowatą miną, trzymając się kurczowo
                    włącznika prądu :-P

Pzdr.
                    LOKI
                    • Gość: mouset Re: KB a Rozlewnio-Rozgłośnia Bą-Żur w V LO IP: *.ghnet.pl 16.11.03, 11:57
                      Przypomina mi to jak kuzyn naprawiał 1-y raz TV pod napięciem, śrubokręt wbił
                      się na 5 cm w ścianę, hihiii
                      • Gość: Locutus Re: KB a Rozlewnio-Rozgłośnia Bą-Żur w V LO IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 17.11.03, 00:57
                        Dobrze, że nie w kuzyna :-P

Pzdr.
                        LOKI
                        • Gość: Voith Re: KB a Rozlewnio-Rozgłośnia Bą-Żur w V LO IP: 5.2.* / *.chello.pl 17.11.03, 22:18
                          ja pamiętam jak qmpel w aucie zamontował kompputer pokładowy (bodajze do sierry) i wszystko działało super dopoki nie przekręcił kluczyka..... poszłą cała instalacja....
                          • Gość: Locutus Re: KB a Rozlewnio-Rozgłośnia Bą-Żur w V LO IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 18.11.03, 04:27
                            ROTFL

Pzdr.
                            LOKI
    • Gość: Locutus Re: Pismo od MPK II IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 20.11.03, 15:36
      Właśnie dostałem następne pisemko ]:->

W związku z Pana skargą z dnia 1 listopada br. w sprawie pomylenia trasy przez
      kierowcę autobusu linii 904, informuję, iż przeprowadzono postępowanie
      wyjaśniające, w wyniku, którego ustalono, co następuje.
      W pisemnym oświadczeniu kierowca potwierdził fakt pomylenia trasy.
      W związku z powyższym została mu obniżona premia w wysokości 30% za miesiąc
      listopad br. Ponadto został pouczony o właściwej obsłudze linii.
      Ze swej strony pragnę przeprosić Pana serdecznie za niedogodności
      spowodowane zaistniałą sytuacją.– wyrażam nadzieję, że był to odosobniony
      przypadek i nie wpłynie negatywnie na opinię na temat naszego Przedsiębiorstwa.
      Z poważaniem,
      • Gość: Locutus Re: Pismo od MPK II IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 20.11.03, 15:39
        Panowie! Zaczynam naprawdę to MPK lubić! Wygląda na to, że jednak mają w miarę
        poważny stosunek do klienta (wyjątek: pani niedorzecznik). Szczerze mówiąc
        coraz bardziej mi imponują... jest parę rzeczy, które mnie wkurwiają
        niemiłosiernie, ale ogólny obraz całości zaczyna być pozytywny...

Natomiast kolesi z ZDiK i UMK bym powystrzelał najchętniej ;-)

Pzdr.
        LOKI
        • Gość: Meg Re: Pismo od MPK II IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.03, 15:44
          Gość portalu: Locutus napisał(a):
          > Panowie!

....i Panie!

>Zaczynam naprawdę to MPK lubić!

Uważaj bo się jeszcze zakochasz hihihi.

Pozdrawiam
          Meg
      • adas29 Wiesz co... 20.11.03, 15:46
        ... zachowujesz się jak dupek.
        No i co - zadowolony z tego, że kierman dostał 30% mniej kasy, bo sobie TROCHĘ
        pomylił trasę linii, która jeździ raz w roku.
        Żałosny jesteś - no, ale dla takiego bąka jak widać to frajda.
        BARDZO się na Tobie zawiodłem.
        Powinienem Cię wykluczyć z Klubu 428. My mamy jebać biurwokrację, a nie ludzi
        Bogu ducha winnych. Omówię tę kwestię z v-ce prezesem.
        • Gość: Locutus Re: Wiesz co... IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 20.11.03, 16:29
          Posłuchaj kochanie - nienawidzę partactwa... albo się swoją pracę wykonuje
          rzetelnie, albo się ponosi konsekwencje swojej nieudolności. Dla mnie jest to
          proste i logiczne.

Ciekawe, co byś powiedział, gdyby to np. lekarz się pomylił przy wykonywaniu
          jakiejś skomplikowanej operacji pierwszy raz w życiu?

Pzdr.
          LOKI
        • kuba203 Re: Wiesz co... 20.11.03, 18:03
          adas29 napisał:

> No i co - zadowolony z tego, że kierman dostał 30% mniej kasy, bo sobie
          TROCHĘ
          > pomylił trasę linii, która jeździ raz w roku.

Wybaczcie, widzę, że jestem osamotniony w tym momencie, ale czy by Was szlag
          nie trafił, gdybyście wtedy czekali na autobus na przystanku pod KSW, który
          został ominięty? Mylić się jest rzeczą ludzką, ale jeśli kierowca się
          zorientował, że źle pojechał, to powienien zawrócić i obsłużyć wszystkie
          przystanki na trasie, i tyle. Choćby linia wykonywała jeden kurs w roku, to
          autobus powienien jechać po swojej trasie. Co innego gdyby żadnego przystanku
          nie ominął, wtedy nie byłoby problemu. Trudno, stało się, to trzeba ponieść
          konsekwencje.
          Ja ze swojej strony zawsze zwracam kierowcy uwagę, że coś jest nie tak, wtedy
          można uniknąć takich sytuacji :)
          • Gość: ADAŚ Re: Wiesz co... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.03, 18:06
            Już to widzę jak ktoś czekał pod KSW o tej porze. Nie bądź śmieszny.
            • Gość: ADAŚ Poza tym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.03, 18:07
              Za najdalej 20 minut jechał następny.
              Na to samo wychodzi jakby się zjebał.

Tu chodzi o coś innego. Loki NIE MYŚLAŁ tylko pierdolnął coś bez zastanowienia.
              A za dorosłego się uważa.
              • kuba203 Re: Poza tym 20.11.03, 18:27
                Gość portalu: ADAŚ napisał(a):

> Tu chodzi o coś innego. Loki NIE MYŚLAŁ tylko pierdolnął coś bez
                zastanowienia.

Ja bym się pewnie zastanowił, ale gdyby mimo zwrócenia uwagi kierman nie
                zawrócił, też bym się nie wahał :)
                Dobra, EOT, nikt tu nikogo nie przekona :)
              • kuba203 Re: Poza tym 20.11.03, 20:47

> Tu chodzi o coś innego. Loki NIE MYŚLAŁ tylko pierdolnął coś bez
                zastanowienia.

W świetle nowych faktów zgadzam się z powyższym zdaniem, a może Loki wyjaśni,
                dlaczego to nie powiedział nic kierowcy?
          • mouset_z_wawy Re: Wiesz co... 20.11.03, 18:06
            Tak Kuba, prawdziwe tłumy czekały 1.11 na 904 pod KSW, a pewnie wśród nich
            Kuba203 z aparatem, oj brakło hobbystycznej fotki....
            • kuba203 Re: Wiesz co... 20.11.03, 18:17
              mouset_z_wawy napisał:

> Tak Kuba, prawdziwe tłumy czekały 1.11 na 904 pod KSW,

Co z tego, że nie było tłumów? A jak ktoś tam czekał? Nieważne, ile tych osób
              było, już kilka razy opisałem moje przygody z autobusem 183, którego kierowcy
              jeździli na skróty i omijali 2 przystanki (w tym ten, na którym ja czekałem).
              Był wieczór, na przystanku zwykle oprócz mnie nie było nikogo, to co w związku
              z tym? Ja mam zap*** na butach albo czekać na następny kurs?
              To co by Waszym zdaniem było dużym przewinieniem, gdyby kierowca pomylił
              Prądnik Czerwony z Wolicą Most i tam pojechał? Nie bądźcie śmieszni, po prostu
              człowiek się nie wywiązał ze swoich obowiązków...
              • Gość: ADAŚ Re: Wiesz co... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.03, 18:20
                Słuchaj bąku. Ominął czy się zepsuł. Skąd Ty to KURWA wiesz. Nie przyjechał i
                trudno. Weź najlepiej i się pochlastaj. Albo jeszcze lepiej. Begerową na Ciebie
                napuszczę. Biada Ci :)
                • kuba203 Re: Wiesz co... 20.11.03, 18:24

> Słuchaj bąku. Ominął czy się zepsuł. Skąd Ty to KURWA wiesz.

Ominął, bo go z daleka widziałem, jak skręcił przed przystankiem w niewłaściwą
                  stronę.

> Nie przyjechał i
                  > trudno.

Nie przyjechał i trudno. Wracaj człowieku na butach do domu, trudno, stało się,
                  ruch to zdrowie.
                  Dzwoniłem ze skargą na dyspozytornię kilka razy, efektem był, bo po pewnym
                  czasie przestało się to powtarzać :)
                • Gość: Locutus Re: Wiesz co... IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 20.11.03, 18:27
                  Jeżeli ja sterczę na przystanku, a kurs mnie omija, to interweniuję i chcę się
                  dowiedzieć, co się dzieje. A co będzie dalej, to już inna sprawa... wydaje mi
                  się, że gdybym sam został pokrzywdzony przez takiego kierowcę, to nie miałbym
                  takich wyrzutów sumienia, jak teraz mam, a wręcz przeciwnie...

Ale może mi się tylko wydawać... jak wysyłałem mejla, to też mi się wydawało,
                  że nie będę miał żadnych wyrzutów sumienia, bo niby dlaczego, skoro zgłaszam
                  niekompetencję jednego z pracowników...

A jednak mi gościa po prostu żal...

Pzdr.
                  LOKI
          • Gość: Locutus Re: Wiesz co... IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 20.11.03, 18:08
            Właśnie mnie to koszmarnie wkurwiło... i dlatego wysłałem tego imejla... a
            teraz się cały czas zastanawiam, czy zrobiłem dobrze, czy źle... z jednej
            strony rozsądek podpowiada mi, że dobrze, bo za partactwo należy ponosić
            konsekwencje, zwłaszcza, jeżeli ktoś ucierpiał (a ucierpieli pasażerowie na
            wspomnianym przez Kubę przystanku) z drugiej jednak mnie dopadły (cokolwiek
            irracjonalne) wyrzuty sumienia...

Nie miała baba kłopotu, wsiadła se do 904-25A...

Idę dalej rozmyślać...

Pozdrawiam.
            LOKI
            • Gość: ADAŚ Re: Wiesz co... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.03, 18:11
              a ucierpieli pasażerowie na
              wspomnianym przez Kubę przystanku

To ja następnym razem napiszę, że nie jechała jedna "204" i ucierpiałem
              straszliwie. A potem okazało się iż jeszcze nie dojechała, bo był wypadek i
              stała w korku. No i co z tego, zdarza się. Nie ma co tragizować z tym KSW.
              Poza tym ta trasa i tak była idiotyczna.
              • Gość: Locutus Re: Wiesz co... IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 20.11.03, 18:14
                Korek czy awaria to zdarzenie losowe. Pomylenie trasy to już kwestia błędu
                popełnionego przez pewnego człowieka. Błędu, którego nie powinien popełniać i
                za niepopełnianie którego mu płacą... a z drugiej strony wiadomo, że błędy
                popełnia każdy z nas, bo błądzenie jest cechą ludzką... i nie za każdy błąd
                należy od razu człowieka gnoić... i właśnie stąd się biorą moje wyrzuty
                sumienia...

...ciekawy stan... nie doświadczałem go od sierpnia ;-)

Pzdr.
                LOKI
                • Gość: ADAŚ Re: Wiesz co... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.03, 18:16
                  A te tłumy z KSW o razu wiedzieli, że kierman pomylił trasę. Żadnemu (jeśli w
                  ogóle taki był) chyba taka myśl nawet nie przeszła.
                  • kuba203 Re: Wiesz co... 20.11.03, 18:21

> A te tłumy z KSW o razu wiedzieli, że kierman pomylił trasę. Żadnemu (jeśli w
                    > ogóle taki był) chyba taka myśl nawet nie przeszła.

No to co z tego?! Całe szczęście, że ktoś widział i zareagował.
                    Wyciągnięto konsekwencje z zaistniałego faktu, a nie z tego, co ktoś sobie
                    pomyślał.
                    • Gość: Locutus Re: Wiesz co... IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 20.11.03, 18:23
                      Tylko pytanie, czy konsekwencje nie są aby zbyt wielkie? Chociaż z drugiej
                      strony PREMIA jak sama nazwa wskazuje jest dodatkiem do pensji za nienaganną
                      pracę... więc w sumie...

aaa... nic już nie wiem...

Pzdr.
                      LOKI
                      • Gość: ADAŚ Re: Wiesz co... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.03, 18:27
                        a za te pieniądze mógłby dziecku kupić wymarzony prezent gwiazdkowy.
                        Tak sobie przez chwilę pomyśl.
                        • kuba203 Re: Wiesz co... 20.11.03, 18:29
                          No to nie kupi, a następnym razem będzie uważniej jechał, zresztą widać, że w
                          porządku człowiek, bo sam się przyznał do błędu :)
                        • Gość: Locutus Re: Wiesz co... IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 20.11.03, 18:29
                          Albo przepić je w barze z kumplami... już takich argumentów mi tu nie używaj,
                          bo to jest mniemanologia porównawcza i nic do rzeczy nie wnosi.

Pzdr.
                          LOKI
                          • Gość: Voith Re: Wiesz co... IP: 5.2.* / *.chello.pl 20.11.03, 18:52
                            Loki, a wiesz ile wynosi 100% premii?? jaka to kwota???
                            • Gość: Locutus Re: Wiesz co... IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 20.11.03, 18:55
                              A Ty wiesz? Jak wiesz, to powiedz, przynajmniej dowiemy się, czy spieramy się o
                              bardzo poważną rzecz czy o głupotę...

Pzdr.
                              LOKI
                              • Gość: Voith Re: Wiesz co... IP: 5.2.* / *.chello.pl 20.11.03, 19:06
                                odezwij sie na gg to pogadmy, bo forum to nie jest miejsce na tego typu informacje
            • Gość: Locutus Re: Wiesz co... IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 20.11.03, 18:11
              Dobra... z mojej strony to na razie EOT... za chwilę wyjdę z siebie, stanę obok
              i będziemy się we dwójkę bić...

W każdym razie przepraszam po raz enty...

Pzdr.
              LOKI
              • Gość: ADAŚ Re: Wiesz co... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.03, 18:13
                Mnie nie musisz przepraszać.
                Ja na Twoim miejscu napisałbym do MPK, żeby cofnęli swoją decyzję w stosunku do
                kierowcy, bo jest za sroga i tyle. Wtedy mógłbym Cię uznać za dojrzałego.
                • Gość: Locutus Re: Wiesz co... IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 20.11.03, 18:15
                  Robić z gęby cholewę? Najpierw piszę skargę i domagam się wyjaśnień, a teraz
                  nagle będę wszystko cofał i odwoływał?

Nie wiem... przemyślę to...

Pzdr.
                  LOKI
                  • Gość: ADAŚ Re: Wiesz co... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.03, 18:18
                    Nie odwołasz, tylko poinformujesz, że nie chcesz, aby aż takie konsekwencje
                    ponosił.
                    Gdybym dowiedział się, że to któryś z tych kiermanów, co spotkaliśmy ostatnio z
                    Kubą i Miśkiem K, to chyba bym Cię zajebał.
                    Masz jednak szczęście, bo tamci byli z Fassikowic.
                    • Gość: Locutus Re: Wiesz co... IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 20.11.03, 18:21
                      Bez takich deklaracji z łaski swojej... zajebać to sobie możesz dresa, jak Cię
                      poprosi o papierosa i portfel...

Pzdr.
                      LOKI
                      • Gość: ADAŚ Re: Wiesz co... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.03, 18:26
                        A Ty dokładnie zachowujesz się jak dres pisząc takie skargi bez opamiętania.
                        • Gość: Locutus Re: Wiesz co... IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 20.11.03, 18:31
                          Wiesz... wtedy się zastanowiłem tylko nad tym, że koleś nie wywiązuje się z
                          obowiązków za które mu płacą... niestety nie pomyślałem sobie wtedy "a co mnie
                          to obchodzi", bądź "przecież sam nie ucierpiałem, a, szczerze mówiąc, wątpliwe,
                          żeby ktokolwiek ucierpiał", ale stwierdziłem, że zasady to zasady i tyle...

Chyba zrobiłem głupio, czego efektem są nękające mnie wyrzuty sumienia...

Pzdr.
                          LOKI
                          • Gość: Meg Re: Wiesz co... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.03, 18:36
                            Nie chyba zrobiłeś głupio tylko zrobiłeś głupio.
                            Wiesz nieraz się mówi, że zasady są po to żeby je łamać. Powinieneś to
                            przemyśleć, bo Twoje zasady mogą Cię kiedyś zgubić.
                            • Gość: Locutus Re: Wiesz co... IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 20.11.03, 18:37
                              Człowiek, który nie jest wierny nawet samemu sobie jest śmieciem.

Pzdr.
                              LOKI
                              • Gość: Meg Re: Wiesz co... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.03, 18:42
                                Ale bez przesady! Żeby to nie były zasady krzywdzące innych!
                                Ja rozumiem, że Ty jesteś wierny samemu sobie i zasady to dla Ciebie podstawa,
                                ale powinieneś też zwrócić uwagę na konsekwencje jakie mogą wyniknąć z tego, że
                                owe zasady aż do bóle będą przez Ciebie przestrzegane.
                                • Gość: Meg Re: Wiesz co... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.03, 18:44
                                  A i jeszcze jedno: to że ja potrafię złamać niekiedy swoje zasady (tzn nie
                                  jestem wtedy wierna sobie) to oznacza, że jestem śmieciem?
                                  Nie wydaję mi się...
                                  • Gość: Locutus Re: Wiesz co... IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 20.11.03, 18:52
                                    I nie masz potem wyrzutów sumienia?

Ja staram się ich nigdy nie łamać... a jak złamię, to potem mam zazwyczaj kaca
                                    moralnego...

Pzdr.
                                    LOKI
                                    • Gość: Meg Re: Wiesz co... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.03, 19:17
                                      Nie nie mam wyrzutów sumienia bo nie doprowadzam do sytuacji aby te zasady
                                      trzeba byłoby złamać albo do sytuacji kiedy zasady powinny być złamane (ze
                                      wzglądu na dobro innych) ale nie zostały.
                                      Wyrzuty sumienia mam tylko wtedy kiedy dana zasada złamana nie została a
                                      powinna była być.
                                      Jeżeli wiem, że kiedy będę trzymać się swoich zasad to ktoś przez to ucierpi to
                                      poprostu je łamię i wtedy wiem, że zrobiłam dobrze. Nie będę się ich trzymać
                                      tylko dlatego że nie powinno się ich łamać (zakładasz wtedy, że dobro innych
                                      Cię nieobchodzi). A co byłoby gdybyś Ty potrzebował na przykład pomocy, a to
                                      wymagało by od kogoś złamania zasad? Bodajbyś nigdy nie był w takiej sytuacji,
                                      bo to by Cię dopiero nękało, że ktoś przez Ciebie musiał złamać zasady
                                      (i jeszcze jedno: nazywałbyś go wtedy śmieciem, bo przecież nie był wierny
                                      sobie?).
                                      Najpierw trzeba się zastanowić potem podejmować decyzję o czynach.

Pozdrawiam
                                      Meg

• Gość: Locutus Re: Wiesz co... IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 21.11.03, 03:33
                                        Zazwyczaj w zasadach większości ludzi znajduje się coś o pomocy przyjaciołom,
                                        prawda?

Ale to chyba nie jest forum filozoficzno-psychologiczne... my pogadamy o tym
                                        jutro...

Pzdr.
                                        LOKI
                                • Gość: Locutus Re: Wiesz co... IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 20.11.03, 18:52
                                  Ehh... napiszę to, co napisałem na GG jako krótkie podsumowanie:

To, że kierman popełnił błąd i że poniósł zasłużone konsekwencje jest kwestią
                                  raczej nieulegającą wątpliwości.

Natomiast moje wyrzuty sumienia i złośc na samego siebie biorą się stąd, że
                                  nienawidzę donosicielstwa... sam nie ucierpiałem, a mój donos był w tym
                                  momencie spowodowany impulsem... no i wyrazem dezaprobaty dla nierzetelnej
                                  pracy...

Innymi słowy - chcąc zostać wiernym własnym zasadom, złamałem je... i dlatego
                                  czuję się tak źle... stąd wyrzuty sumienia - pojawiają się zawsze (i tylko i
                                  wyłącznie) wtedy, gdy łamię którąś z moich własnych zasad... a tak się stało
                                  tym razem... nie miało sensu rzucanie się, jeżeli nikt nie ucierpiał... tak
                                  więc przepraszam i kończę na tym wątek.

No... wreszcie już przemyślałem wszystko, a zatem wreszcie udam się na
                                  spoczynek. Dobranoc.

Howgh!
                                  LOKI
            • Gość: ADAŚ Jak to Loki zmienia zdanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.03, 19:11
              SZEŚĆ dni temu w dupie miał ofiary wypadku na linii "13", a teraz raptem żałuje
              pasażerów "904" z przystanku KSW, których ilość obstawiam jako zero.
              • Gość: Locutus Re: Jak to Loki zmienia zdanie IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 21.11.03, 03:34
                Zejdź już ze mnie, bo mi duszno.
          • Gość: ADAŚ A Ty Kuba ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.03, 18:15
            ... swoją japę otwierasz za często.
            Już raz Cię Elcia obtańcowała (i dobrze zrobiła), potem ta z "11".
            Teraz czekam, jak Cię nie zjebie, ale Ci przypierdoli Begerowa, a Piorunochron
            odwinie szmatą po łbie. Chyba padłbym ze śmiechu !!!!
      • Gość: Meg Re: Pismo od MPK II IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.03, 15:54
        Co do tego jakie konsekwencje spotkały tego kierowcę to ja naprawdę nie wiem z
        czego sie tu cieszyć. Facet stracił część pensji! Ty chyba nie byłbyś
        zadowolony gdyby to Tobie za małą pomyłkę odebrano pieniądze.
        Ja byłam może ze dwa razy w sytuacji kiedy kierowca pomylił trasę i nikt z tego
        problemu nie robił. Mylić sie rzecz ludzka.
        Przed napisaniem następnej skargi pomyśl najpierw czy kogoś nie skrzywdzisz.

Meg
        • adas29 Re: Pismo od MPK II 20.11.03, 15:58
          Masz rację Meg.
          Loki mnie wqrwił na maksa.
          Zachował się jak szczeniak.
          Oby Ciebie tak jebali jak zaczniesz sam pracować.
          Wtedy się przekonasz co to znaczy ZARABIAĆ na siebie.
          • Gość: Locutus Re: Pismo od MPK II IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 20.11.03, 16:33
            Jasne - najlepiej promujmy partactwo... obowiązkiem kiermana jest znać trasę i
            miasto... jak nie wiedział, którędy ma jechać, to zawsze mógł kogoś z pasażerów
            zapytać - na pewno ktoś by się orientował...

Pzdr.
            LOKI
            • Gość: Locutus Re: Pismo od MPK II IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 20.11.03, 16:59
              Zagalopowałem się... przepraszam... errare humanum est i powinienem o tym
              zawsze pamiętać...

Pzdr.
              LOKI
        • Gość: Locutus ... IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 20.11.03, 16:44
          Przemyślałem to sobie... i w sumie zaczyna mi być naprawdę głupio i przykro...
          z jednej strony jestem zdeklarowanym wrogiem wszelkiego partactwa - wyslanie
          tego mejla ze skarga to byl pierwszy impuls, nie do konca przemyslany... ale
          teraz mam mieszane uczucia... facetowi sie oberwało w sumie słusznie, ale chyba
          nieproporcjonalnie do czynu... siedzę, myślę, zastanawiam się i... i nie wiem
          co zrobić... powinienem przeprosić was, ale przede wszystkim tego kiermana...

...idę się zastanowić nad sobą... i nad sytuacją... czuję się nieco
          schizofrenicznie... jakaś część mnie mówi, że dostało mu się całkowicie
          słusznie za zjebanie roboty, za którą mu płacą i to całkiem przyzwoicie... a
          reszta mnie zaczyna prezentować wyrzuty sumienia (bleh... nienawidzę tego
          uczucia)... z powodu wyrządzonego świństwa facetowi, którego wprawdzie zupełnie
          nie znam, ale który mógł pomylić trasę nie z powodu wcześniejszego
          niezapoznania się i olania spraw zawodowych, ale na przykład z nerwów, czy
          przez zwykłą ludzką nieuwagę... muszę się jakoś wewnętrznie zsynchronizować...
          na razie... idę pomyśleć...

Pozdrawiam.
          LOKI (skruszony)
          • Gość: Locutus Re: ... IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 20.11.03, 16:54
            Wiem...

Przesrałem...

Stało się...

Możecie mnie zjebać jak psa (i będziecie mieli sporo słuszności), ale to i tak
            już teraz nic nie zmieni...

Pzdr.
            LOKI
          • Gość: skafi Re: ... IP: *.univ / *.univ-rennes1.fr 20.11.03, 16:59
            no to ladnie, ze sumienie cie ruszylo. Na pocieszenie powiem, ze jesli dobrze
            rozumiem ich pismo, to facet stracil 30% premii, a nie pensji. To byloby
            naprawde nieproporcjaonalne, a zreszta niezgodne z kodeksem pracy.
            Nie wiem jaka czescia pensji jest premia, ale jego rodzina chyba jakos
            przetrwa "miesiac listopad br." i twoja niefortunna interwencje.
            • Gość: Locutus Re: ... IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 20.11.03, 17:01
              Ruszyło mnie, ruszyło... mam teraz kaca moralnego...

W zasadzie głupio się poczułem, już dostając tę odpowiedź, ale wtedy ładnie i
              kulturalnie wytłumaczyłem swemu sumieniu, że przecież za partactwo się płaci i
              sam niejednokrotnie dostałem po dupie za spartolenie czegoś... i tak moje
              sumienie zostało uspokojone... ale tylko do czasu...

Jeszcze raz przepraszam i wyrażam ubolewanie nad tym, co się stało...

Pzdr.
              LOKI
              • Gość: Meg Re: ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.03, 17:14
                Kac moralny Ci bardzo dobrze zrobi...

Pozdrawiam
                Meg
                • Gość: Locutus Re: ... IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 20.11.03, 17:23
                  Nie sądzę...

Ale na wszystko są sposoby... nie ma nic tak nieprzyjemnego jak wyrzuty
                  sumienia... więc trzeba się nauczyć je zwalczać ]:->

Pzdr.
                  LOKI
                  • Gość: Locutus Re: ... IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 20.11.03, 17:24
                    A na razie idę spać... nie daje mi spokoju ta cała sytuacja... ale spróbuję
                    jakoś zasnąć...

Cmok, moje Ty słońce!
                    LOKI
                    • Gość: Meg Re: ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.03, 17:35
                      Ty mi tutaj nie cmokaj! Jeszcze nie odkupiłeś swoich win.
                      Jutro zobaczymy jak poszły Ci przemyślenia nad tym co się stało.

Pozdrawiam
                      Meg
                      • Gość: Locutus Re: ... IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 20.11.03, 17:45
                        Nie wywieraj na mnie presji... bo może to odnieść skutek przeciwny do
                        zamierzonego... jak już wspominałem za bardzo cienię sobie wolność, żebym miał
                        dawać narzucać sobie schematy myślowe...

Pzdr.
                        LOKI
                        • Gość: Meg Re: ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.03, 18:23
                          Nie wywieram na Ciebie presji...
                          A tak wogóle to porozmawiamy o tym jutro.

Pozdrawiam
                          Meg
                          • Gość: Locutus Re: ... IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 20.11.03, 18:33
                            Wywierasz.

I EOT - faktycznie, pogadamy jutro, przy dobrej muzyce ;-)

Pozdrawiam!
                            LOKI
          • pavlack Re: ... 20.11.03, 18:31
            A ja się tak tylko zapytam: jeśli kierowca pomylił trasę, to czy Loki będąc
            tego świadomy nie mógł do kierowcy podejść i mu o tym powiedzieć, hmm?
            • Gość: Locutus Re: ... IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 20.11.03, 18:33
              Mógł. I tego nie zrobił. I dlatego ma wyrzuty sumienia.

Nawiasem mówiąc - ciekawe gdzie by zawrócił? :-P

Pzdr.
              LOKI
              • pavlack Re: ... 20.11.03, 18:35
                A jak on pojechał? Przez Starowiślną?
                • Gość: Locutus Re: ... IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 20.11.03, 18:38
                  Przez Starowiślną, Dietla, Grzegórzecką, zatrzymując się po drodze na
                  przystankach Wawrzyńca oraz Starowiślna.

Pzdr.
                  LOKI
                  • pavlack Re: ... 20.11.03, 18:44
                    No to faktycznie nie za bardzo miał gdzie zawrócić. Nawet jakby pojechał w
                    prawo Podgórską, to i tak jeden przystanek by ominął.

Moje zdanie jest takie, że to był po prostu wypadek przy pracy, do tego koleś
                    się przyznał, więc nie powinni wobec niego wyciągać żadnych konsekwencji (poza
                    pouczeniem). Zwłaszcza, że nie zatrzymał się tylko na jednym przystanku (KSW),
                    do tego mało uczęszczanym, więc była to niska szkodliwość społeczna czynu ;)
                    • Gość: Locutus Re: ... IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 20.11.03, 18:54
                      Niom... zrobiło mi się strasznie łyso, jak zobaczyłem że się przyznał...

uczciwy człowiek...

Pzdr.
                      LOKI
                    • Gość: ADAŚ Re: ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.03, 19:15
                      Ewentualnie skręciłby w Podgórską, Halicką i potem chyba Rzeszowską i z
                      powrotem na most
                      • Gość: Locutus Re: ... IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 21.11.03, 03:34
                        Tylko tam chyba są ograniczenia do 2,5 tony?
                        • Gość: ADAŚ Re: ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.03, 06:48
                          Fakt, musiałbyś wysiąść. Wtedy mógłby przejechać hahaha
                          • Gość: Locutus Re: ... IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 23.11.03, 01:53
                            Krótko a treściwie: zdupcaj.
              • kuba203 Re: ... 20.11.03, 20:41

> Mógł. I tego nie zrobił. I dlatego ma wyrzuty sumienia.

Hmmmm, no ale jeśli nie zwróciłeś mu uwagi, to w sumie nie do końca jesteś
                uprawniony do pisania skargi, bo jak wygląda objaśnianie nowych/zmienionych
                tras kierowcom wiadomo... Niby wszystko w porządku, ale moim zdaniem
                pozbawiłeś kolesia części zarobku nie swoją skargą (bo tą mógł napisać równie
                dobrze ktoś inny), tylko właśnie tym, że mu nie zwróciłeś uwagi :/
                • Gość: Voith Re: ... IP: 5.2.* / *.chello.pl 20.11.03, 20:57
                  jak zaczniecie żyć tylko na własny rachunek, to zobaczycie ze każdy grosz to wielka strata
                  • Gość: ADAŚ Święta racja. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.03, 21:12
                    święta racja. Już to kiedyś mówiłem.
    • Gość: Misiek K Re: Pismo od MPK IP: *.chello.pl 20.11.03, 21:15
      no poczytalem sobie te rozne locutusowe zale i
      przyznam ze zrobilo mi sie niesmacznie.
      potwierdzasz niestety po raz kolejny, loki, zes szczeniak i tyle.
      na domiar zlego jestes rozwydrzony, brak Ci wyczucia problemu,
      widzisz zle cechy w innych, ale wobec siebie jestes bezkrytyczny. jestes
      wyjatkowo zadufany w sobie.
      nie zycze Ci zeby ktos Ciebie kiedys tak z kazdego zyciowego bledu zaczal
      rozliczac, bo to bardzo przykre.
      pieniactwo i czepiactwo to bardzo brzydkie cechy charakteru,
      przyjaciol sobie w ten sposob nie zarobisz.
      kiedys tez mialem w zwyczaju robic rozne afery, w zupelnie zreszta innych
      sytuacjach. i ktos mi przystawil pod nos lustro, zebym zobaczyl jak to wyglada
      na zewnatrz. nie spodobalo mi sie to co zobaczylem
      nie trace nadziei w lecznica moc czasu, moze kiedys dorosniesz i dojrzejesz i
      wtedy zobaczysz ze sytuacji w taki sposob nie uzdrowisz, ze czasem warto komus
      pomoc, zatrzymac sie na chwile i po prostu z usmiechem zwrocic uwage a nie od
      razu krytykowac, ganic, karac.
      moze Ty mozesz sobie pozwolic na luxus nie liczenia sie z pieniedzmi, bo
      mamusia co rano wsuwa Ci do lapki banknocik zebys mial na fajki, fotki i piwko.
      wiekszosc, w tym ten kierowca zapewne tak nie ma.
      Postawa Kuby tez mnie nieco zaskoczyla - piszesz ze za bledy trzeba ponosic
      wszelkie konsekwencje, zycze Ci tylko (jak juz napisalem Ci na gg) zebys nigdy
      nie musial sam do siebie tych slow powtarzac.
      • Gość: ADAŚ Re: Pismo od MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.03, 21:20
        Masz rację Misiek tym bardziej, że krzywda stała się kierowcy -
        CZŁOWIEKOWI !!!, który jest TYLKO człowiekiem.
        Popełnił mały błąd, za który oberwał wiele.
        Szkoda, biorąc pod uwagę fakt poznania dwóch sympatycznych kiermanów z
        niedzieli.

• Gość: Misiek K Re: Pismo od MPK IP: *.chello.pl 20.11.03, 21:27
          jeszcze mi sie przypomnialo apropos tego co Adas wlasnie napisal o ludzkich
          bledach -
          cytowales Loki text z "malej wojny" lady punku,
          "ludzie są i nie beda nigdy lepsi"-
          szkoda ze tak plytko ten text zrozumiales ...
    • Gość: ADAŚ Na plus Lokiemu ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.03, 21:15
      ... przypisuję fakt, że zrozumiał coś z tego co tutaj zostało napisane.
      • Gość: Misiek K Re: Na plus Lokiemu ... IP: *.chello.pl 20.11.03, 21:29
        > ... przypisuję fakt, że zrozumiał coś z tego co tutaj zostało napisane

czlowiek sie ciągle czegos uczy ;)
        • Gość: Locutus Re: Na plus Lokiemu ... IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 21.11.03, 03:37
          ...całe życie (jak zawsze powtarza moja historyczka będąca babcią w wieku
          przedemerytalnym).

Pzdr.
          LOKI
      • Gość: Michał Wojtaszek Re: Na plus Lokiemu ... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.11.03, 21:41
        > ... przypisuję fakt, że zrozumiał coś z tego co tutaj zostało napisane.

To niech napisze do MPK, żeby odwołali tą karę!

Michał Wojtaszek
        • Gość: ADAŚ Re: Na plus Lokiemu ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.03, 21:43
          Już to mu zugerowałem.
          Wtedy zachowałby się jak dojrzały mężczyzna.
          • Gość: Michał Wojtaszek Re: Na plus Lokiemu ... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.11.03, 22:03
            Niech napisze do MPK tekst w stylu: "Cieszę się z szybkiej reakcji MPK na
            zachowanie kierowcy, jednocześnie proszę o uchylenie mu kary, gdyż był to
            jednostkowy przypadek, do tego w dość specyficznym dniu, w którym każdemu może
            zdarzyć się taka pomyłka, mająca praktycznie znikomy skutek negatywny" czy coś
            w tym stylu.

Michał Wojtaszek
        • Gość: karolek Re: Na plus Lokiemu ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.03, 21:48
          W całej rozciągłości popieram pomysł Michała - Loki niech to będzie test na
          twoją cywilną odwagę. Zobaczymy czy jesteś dupkiem, czy człowiekiem z
          charakterem.
        • Gość: Voith Re: Na plus Lokiemu ... IP: 5.2.* / *.chello.pl 20.11.03, 22:01
          obawiam sie że już "po ptokach"...
        • kuba203 Re: Na plus Lokiemu ... 20.11.03, 22:04
          Gość portalu: Michał Wojtaszek napisał(a):

> To niech napisze do MPK, żeby odwołali tą karę!

A może sami napiszecie, skoro taki jest Wasz pogląd?
          • Gość: Misiek K Re: Na plus Lokiemu ... IP: *.chello.pl 20.11.03, 22:05
            A może sami napiszecie, skoro taki jest Wasz pogląd?

a czemu niby my?
            my zapieprzylismy?
            przed chwila mi nawijales makaron na uszy, ze konsekwencje powinien ponosic ten
            kto zapieprzyl sprawe,
            odrobine konsekwencji, Kubus
            • Gość: ADAŚ Re: Na plus Lokiemu ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.03, 22:08
              Kubuś dobry, Kubuś zdrowy, Kubuś - nasz soczek owocowy.
            • kuba203 Re: Na plus Lokiemu ... 20.11.03, 22:12
              Gość portalu: Misiek K napisał(a):

> przed chwila mi nawijales makaron na uszy, ze konsekwencje powinien ponosic
              ten
              >
              > kto zapieprzyl sprawe,

No dokładnie, kierowca zapieprzył, to poniósł konsekwencje, co w tym dziwnego?
              Szkoda, że Locutus go na to naraził siedząc cicho, ale trudno, stało się i już.
              • Gość: Misiek K Re: Na plus Lokiemu ... IP: *.chello.pl 20.11.03, 22:16
                no ale skoro to locutus spieprzyl sprawe i sie do tego przyznaje
                to on powinien raz w zyciu wykazac sie na plus i napisac
                co mu sugeruje Adas, Michal W i Karolek,
                a nie my jak Ty twierdzisz.
                • Gość: Locutus Niech wam siedzi IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 21.11.03, 04:02
                  I napisałem...

Teraz znowu przyjdzie mi czekać urzędowy ruski rok na odpowiedź.

Pzdr.
                  LOKI
                  • Gość: Voith Re: Niech wam siedzi IP: 5.2.* / *.chello.pl 21.11.03, 23:25
                    od Fassiego:

to już nic nie da...
          • Gość: Michał Wojtaszek Re: Na plus Lokiemu ... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.11.03, 22:11
            > > To niech napisze do MPK, żeby odwołali tą karę!
            >
            > A może sami napiszecie, skoro taki jest Wasz pogląd?

Kuba, mnie wychowali tak, że za wszystkie swoje czyny odpowiadam ja, a nie nikt
            inny.

Wina kierowcy jest bezsporna, ale z drugiej strony czy jest sens karać facet za
            to, że 1 listopada ominął przystanek, na którym i tak nikt nie wsiada, a linia
            ta kursuje co 10 minut!?
            Zgadzam się co do przypadku opisanego przez ciebie z linią 183. Co innego 904.
            Po raz enty wszyscy na tym forum powtarzają Jerzemu, żeby najpierw się
            zastanowił, nim coś napisze, bo akurat w tym przypadku udupił człowieka
            praktycznie za NIC!

Michał Wojtaszek
            • Gość: ADAŚ Wlotowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.03, 22:17
              Ja też narzekam na forum o ten przystanek na Wlotowej i podciąganie składów pod
              sygnalizator z czerwonym światłem. Moją intencją jest jednak to, aby pouczono
              wszystkich, aby tak nie robili. Żadnych tam kar itp. Nie jest to straszne, lecz
              głupie iz tak się dzieje, a to już jest diametralna różnica.
            • kuba203 Re: Na plus Lokiemu ... 20.11.03, 22:18

> Kuba, mnie wychowali tak, że za wszystkie swoje czyny odpowiadam ja, a nie
              nikt
              >
              > inny.

No to powtórzę po raz kolejny, nic innego się nie stało poza tym, że ktoś
              odpowiedział za swój błąd.

> Wina kierowcy jest bezsporna, ale z drugiej strony czy jest sens karać facet
              za
              >
              > to, że 1 listopada ominął przystanek, na którym i tak nikt nie wsiada,

A skąd wiesz, że wtedy akurat nikt tam nie czekał? :)

• Gość: ADAŚ Re: Na plus Lokiemu ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.03, 22:19
                Czekał czekał. Państwo Azotkowie z córką Tlenką.
              • Gość: ADAŚ Re: Na plus Lokiemu ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.03, 22:20
                Nawet jak czekał to za 10 minut wlazł do następnego wozu.
                Boże, co za problem.
                • Gość: Misiek K Re: Na plus Lokiemu ... IP: *.chello.pl 20.11.03, 22:28
                  No wlasnie tez sie zastanawiam co sie stalo?
                  ze loki sie nie przejechal po nowej trasie 904rki?
                  no dramatyczne,
                  jak dla mnie to w ogole podstawy takiego ukarania sa bardzo watpliwe,
                  osobiscie na miejscu kierowcy odwolalbym sie,
                  zwykle miedzy zaistnialym faktem zawinionym a skutkiem musi zajsc adekwatny
                  zwiazek przyczynowo skutkowy,
                  a ja nie specjalnie widze jakikolwiek skutek?
                  w ogole czy loki, jesli nie poniosl szkody byl uprawniony do zlozenia skargi???
                  • Gość: skafi Re: Na plus Lokiemu ... IP: *.univ / *.univ-rennes1.fr 25.11.03, 13:22
                    to nie byla skarga tylko donos ;)
              • Gość: Misiek K Re: Na plus Lokiemu ... IP: *.chello.pl 20.11.03, 22:23
                A skąd wiesz, że wtedy akurat nikt tam nie czekał? :)

a skad wiesz ze czekal???
                jest to okolicznosc ktorej udowodnienie w tym momencie byloby naprawde trudne.
                • Gość: ADAŚ Re: Na plus Lokiemu ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.03, 22:26
                  NAWET JAK CZEKAŁ to sobie trochę poklął i wsiadł do nastepnego.
                  Ale Kuba zawsze ma problem. Jezuuu, jakby był kobietą, nie wyobrażam sobie
                  cioty u niego. Chyba bym Cię zatłukł na miejscu jej/jego męża.
                  • Gość: Misiek K Re: Na plus Lokiemu ... IP: *.chello.pl 20.11.03, 22:31
                    i dlaetgo Bog sie ulitowal nad swym ludem i stworzyl Kube mezczyzna
                    hahahahahaha
                  • Gość: Michał Wojtaszek Re: Na plus Lokiemu ... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.11.03, 22:32
                    > NAWET JAK CZEKAŁ to sobie trochę poklął i wsiadł do nastepnego.
                    > Ale Kuba zawsze ma problem. Jezuuu, jakby był kobietą, nie wyobrażam sobie
                    > cioty u niego. Chyba bym Cię zatłukł na miejscu jej/jego męża.

Buuuuuuuuhahahahahahahahahahahahahaha!!!!!!!!!!!! ROTFL :)

Michał Wojtaszek
              • Gość: Michał Wojtaszek Re: Na plus Lokiemu ... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.11.03, 22:24
                Wiesz co Kuba, powiem ci szczerze, jak widzę te twoje teksty, to mam cię ochotę
                zlać po mordzie za to!

Facet zarabia niezbyt duże pieniądze. Jeździ tymi cholernymi autobusami po 10
                godzin, męczy się z ludzmi, którym wydaje się nie wiadomo co, a tu jeszcze na
                niego jakiś smarkacz składa skargę, bo mu się zdarzyło ominąć jeden przystanek,
                na którym i tak nikt nie wsiada. Dobra, super, fajnie. Nawet, jak to 30% premi
                to było, no nie wiem, 20-30 złotych. Za te pieniądze można dziecku kupić
                ubranie, albo książkę do szkoły. A tak, Jerzy pozbawił kierowcę tych pieniędzy,
                za znikomy błąd, który nikomu nie wyrządził krzywdy! Kuba zastanów się raz w
                życiu nad swoim postępowaniem!

Michał Wojtaszek
                • Gość: ADAŚ Re: Na plus Lokiemu ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.03, 22:27
                  Wyjątkowo zgadzam się z Michałem W.
                  W tej sprawie wypowiada się naprawdę dojrzale.
                  • Gość: Misiek K Re: Na plus Lokiemu ... IP: *.chello.pl 20.11.03, 22:31
                    nie no, ja jednak wyroslem juz z bicia przeciwnika tylko dlatego ze ma inne
                    poglady ;)
                    • Gość: Michał Wojtaszek Re: Na plus Lokiemu ... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.11.03, 22:35
                      > nie no, ja jednak wyroslem juz z bicia przeciwnika tylko dlatego ze ma inne
                      > poglady ;)

No wiesz, w sumie ja też, ale to jest wyjątkowa sytuacja.

Michał Wojtaszek
                      • kuba203 Re: Na plus Lokiemu ... 21.11.03, 08:43

> No wiesz, w sumie ja też, ale to jest wyjątkowa sytuacja.

Ależ dziękuję, poczułem się naprawdę kimś wyjątkowym, że akurat mnie chcesz
                        zlać po mordzie ://
                • kuba203 Re: Na plus Lokiemu ... 20.11.03, 22:31
                  Koniec dyskusji jeśli o mnie chodzi, moje zdanie znacie, a za chwilę mnie tu
                  wszyscy zjedzą ;)
                • Gość: Voith Re: Na plus Lokiemu ... IP: 5.2.* / *.chello.pl 20.11.03, 23:22
                  20-30 złotych? bueheheheheheeheheheheheheheehehehehehehee

Adaś wie dlaczego się śmieję...

kwota o jaką został pomniejszona pensja kiermana jest ZUPEŁNIE INNA
                  • Gość: mouset Mousetowe myśli n/t wybryku Lokiego IP: *.ghnet.pl 22.11.03, 23:41
                    Hmmmm nie mam jak odpowiedzieć na te wątki, ale z tego co czytam, to mamy
                    kolegę-ortodoxa z którego wyrośnie kiedyś stworzenie na miarę pana inspektora z
                    MPQ który podczas pożaru Filharmonii nie puścił 124 w Powiśle tylko kazał
                    kierowcy zgasić silnik, dopiero pojechaliśmy objazdem , gdy pewien pasażer w
                    sile wieku i o lasce w krótkich acz ordynarnych słowach powiedział co na ten
                    temat myśli.
                    A Lokiemu gratuluję odwagi cywilnej, fajnie było napisac donosik zza klawiatury
                    w/s takiej pierdoły?
                    Z tego co pamiętam jak z Adasiem robiliśmy rok temu akcję n/t wycofania ufoków
                    z 13 to albo nie miałeś czasu, albo byłeś w szkole, albo tchórzyłeś żeby
                    zadzwonić do Krakowskiej.
                    Tak Cię bolą problemy pasażerów? Szkoda że nie byłeś ze mną w Borku 14.11, jak
                    większość autobusów stała na stopie dla wysiadających, a kiermani grzali dupy
                    ze swoimi koleżkami ze zmiany B, a wiadomo od lat ze mają OBOWIĄZEK podjechac
                    na przystanek dla wsiadających.
                    A może pan Jerzy zainteresowałby się dlaczego co rano nie moge wsiąść do 217 i
                    277 ??!!
                    Zająłbyś się prawdziwymi problemami!
                    A 20-30 zł jako część premii, to jakiś smiech, chyba że jeszcze jedno zero
                    dopiszemy to będzie ok
                    • Gość: Locutus Re: Mousetowe myśli n/t wybryku Lokiego IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 23.11.03, 02:01
                      Zapierdoiłem. Przepraszam. I nic więcej nie jestem w stanie zrobić. Więc
                      możecie już wszyscy zejść ze mnie, bo wszystkie te uwagi teraz już niewiele
                      zmienią... wyciągnąłem wnioski i naukę na przyszłość. I EOT.

W sprawie trzynastki nie zadzwoniłem do Krakowskiej właśnie dlatego, że w
                      godzinach działania ichniego telefonu interwencyjnego akurat byłem w szkole, a
                      komórki nie posiadam.

A w sprawie koordynacji rozkładów już parę razy zdarzyło mi się pisać do MPK...
                      niestety zazwyczaj dowiaduję się, że się NIE DA.

Pzdr.
                      LOKI
                      • Gość: mouset Re: Mousetowe myśli n/t wybryku Lokiego IP: *.ghnet.pl 23.11.03, 09:49
                        Dziwne że te inne interwencje nie zostały tak nagłośnione
                        Ale masz szczęście że sam odpokutowałeś, bo miałem Cię zgłosić do listopadowej
                        edycji pewnego konkursu
                        • Gość: Locutus Re: Mousetowe myśli n/t wybryku Lokiego IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 24.11.03, 03:03
                          Przez dłuższą chwilę sam się zastanawiałem, czy się nie zgłosić. Mógłbym sobie
                          sam nawet dyplom machnąć ;-P

Pzdr.
                          LOKI
                          • Gość: mouset Re: Mousetowe myśli n/t wybryku Lokiego IP: *.cm-uj.krakow.pl 24.11.03, 11:36
                            I byłoby mniej papierków
                          • locutas Re: 24.11.03, 23:54
                            w takim razie pozwolcie, ze ja zglosze baka locutusa do listopadowej
                            edycji konkursu.. post na forum, mam nadzieje, wystarczy aby uznac jego
                            kandydature?
                            • Gość: Locutus Re: IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 25.11.03, 04:59
                              Nie wystarczy, bo do zgłoszenia kandydatury trzeba być członkiem klubu.

Pzdr.
                              LOKI
                              • Gość: mouset Re: IP: *.ghnet.pl 25.11.03, 13:57
                                O właśnie
    • Gość: Locutus TRZECIE PISMO IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 25.11.03, 15:39
      Niestety :,-(

W związku z Pana pismem z dnia 21 listopada br. zawierającym reakcję na
      konsekwencje poniesione przez kierowcę autobusu na skutek pomylenia trasy
      informuję, że zabranie mu premii przez bezpośredniego przełożonego jest
      związane z uznaniem skargi za uzasadnioną i zawinioną przez pracownika.
      Każda skarga klienta jest, zgodnie z przyjętą procedurą wdrożonego w MPK
      Systemu Zapewnienia Jakości, wnikliwie badana celem zapewnienia odpowiedniego
      standardu wykonania usługi przewozowej. Skutkiem uznania skargi za zawinioną
      przez pracownika jest wymierzenie mu kary – nierzadko jest to odebranie 100%
      premii miesięcznej. Odebranej premii nie można zwrócić, gdyż obowiązuje nas
      ustalony tryb postępowania, a także dążymy do wyeliminowania podobnych
      przypadków w przyszłości.
      • adas29 Re: TRZECIE PISMO 25.11.03, 15:44
        Widzisz bąku co narobiłeś.

Adla tych co tak bronili ISO - widzicie na czym ono polega !!!
        Pierdolona biurwokracja i sztywne trzymanie się durnych zapisów oderwanych od
        rzeczywistości, kosztem ludzi. Szkoda mi tego kiermana. Porządny z niego facet.

A Wy o jakiś ładnych ścianach w zajezdni wypisywaliście :)
        • Gość: Locutus ... ale się starałem naprawić swój błąd :-( IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 25.11.03, 15:46
          Adaś... ale musisz przyznać, że te ściany to mają naprawdę ładne :-D

Pzdr.
          LOKI
        • Gość: Michał Wojtaszek Re: TRZECIE PISMO IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.11.03, 16:21
          > Adla tych co tak bronili ISO - widzicie na czym ono polega !!!
          > Pierdolona biurwokracja i sztywne trzymanie się durnych zapisów oderwanych od
          > rzeczywistości, kosztem ludzi. Szkoda mi tego kiermana. Porządny z niego
          > facet.

Chwila, moment Adaś! Nie zwalaj wszystkiego na ISO! MPK przyjęło skargę i
          rozpatrzyło według wewnętrznego regulaminu. Za to, że skarga jest kretyńska,
          winę ponosi tylko jedna osoba.

Michał Wojtaszek
          • Gość: ADAŚ Re: TRZECIE PISMO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.03, 18:21
            Ale właśnie to jest ISO - papierki muszą się zgadzać i ŻADNYCH "ludzkich"
            odstęp od pieprzonych zapisów oderwanych od rzeczywistości.

ISO to gówno wart wynalazek. Tylko się buli ciężkie pieniądze.
            Wiesz ile można byłoby wyremontować za to wagonów !!!
            • Gość: Michał Wojtaszek Re: TRZECIE PISMO IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.11.03, 20:24
              > Wiesz ile można byłoby wyremontować za to wagonów !!!

No ile?? ;P

Michał Wojtaszek
              • Gość: ADAŚ Re: TRZECIE PISMO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.03, 20:42
                Jutro zapytam koleżankę z księgowości i powie mi ile sam audit certyfikujący
                nasz kosztował. Wtedy mniej więcj zobaczysz jaka to kasa.
                • Gość: ADAŚ Re: TRZECIE PISMO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.03, 20:44
                  Oczywiście nie myśl, że Bóg jakie miliardy. Ale za te pieniądze wiele o
                  bardziej pożytyczniejszego dałoby się zrobić (w tym remonty).
                  Sam mnie zaciekawiłeś - ile na to u nas kasy poszło się jebać.
                • Gość: Michał Wojtaszek Re: TRZECIE PISMO IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.11.03, 20:54
                  > Jutro zapytam koleżankę z księgowości i powie mi ile sam audit certyfikujący
                  > nasz kosztował. Wtedy mniej więcj zobaczysz jaka to kasa.

Tylko wiesz, takie rzeczy zwiększają na przykład wiarygodność firmy. Dzięki
                  temu może na przykład wziąść łatwiej kredyt itp.

ISO to jest coś takiego, jak olimpiada dla sportowców. Taki sportowiec wie, że
                  jest niezły, ale mimo to jeździ na różne zawody, ściga się i wydaje majątek na
                  podróże i hotele. Moim zdaniem o to tu chodzi.

Michał Wojtaszek
                  • Gość: Michał Wojtaszek Re: TRZECIE PISMO IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.11.03, 20:59
                    Poza tym jeszcze jedno. Gdyby zaczęli przepuszczać takie rzeczy, to natychmiast
                    znalazła by się cała masa podobnych przypadków, a to na jakiejś podmiejskiej
                    ominął przystanek, bo i tak tam nikt nie wsiada, albo pojechałby 10 minut przed
                    czasem, bo i tak wszyscy są wcześniej na przystankach. Moim zdaniem w tym
                    przypadku, niestety jeśli już kara została nałożona, to powinna zostać.
                    Stworzyłoby to niebezpieczny precedens. Później by znudzeni miłośnicy wysyłali
                    codziennie takie listy do MPK, a po tygodniu odwoływali się itp. :D

Michał Wojtaszek
                    • Gość: ADAŚ Re: TRZECIE PISMO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.03, 21:12
                      Później by znudzeni miłośnicy wysyłali
                      codziennie takie listy do MPK, a po tygodniu odwoływali się itp. :D

MASZ RACJĘ !!!
                      Znalazłby się następny Loki, który zachowa się jak szczeniak.
                      • Gość: Michał Wojtaszek Re: TRZECIE PISMO IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.11.03, 21:14
                        > MASZ RACJĘ !!!
                        > Znalazłby się następny Loki, który zachowa się jak szczeniak.

Wyczuwam tu jakiś podstęp. Ostatnio zbyt często się ze mną zgadzasz :D

Michał Wojtaszek
                        • Gość: ADAŚ Re: TRZECIE PISMO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.03, 21:18
                          Hehehe - ale Ty jesteś podejrzliwy.

Mamy w wielu kwestiach zdanie odmienne, które szanuję, choć nigdy się z Tobą
                          nie zgodzę (np. biurewskie ISO).
                          Problem (?) w tym, ze ostatnio pewne Twoje poglądy nakładają się na moje.

Wiesz co Michał, przydałoby się, żebyś mi coś załatwił lalalalala
                          Oczywiście żartuję hihihihihi
                    • kuba203 Re: TRZECIE PISMO 25.11.03, 22:41

> Poza tym jeszcze jedno. Gdyby zaczęli przepuszczać takie rzeczy, to
                      natychmiast
                      >
                      > znalazła by się cała masa podobnych przypadków, a to na jakiejś podmiejskiej
                      > ominął przystanek, bo i tak tam nikt nie wsiada, albo pojechałby 10 minut
                      przed
                      >
                      > czasem, bo i tak wszyscy są wcześniej na przystankach.

No nie, przecież ja od początku o tym pisałem! :)
        • Gość: mouset Re: TRZECIE PISMO IP: *.ghnet.pl 29.11.03, 15:31
          adas29 napisał:

> Widzisz bąku co narobiłeś.
          > A Wy o jakiś ładnych ścianach w zajezdni wypisywaliście :)

I wszystko jest cacy jak ściany ładne a w srodku dziadostwo
      • Gość: mouset Re: TRZECIE PISMO IP: *.ghnet.pl 29.11.03, 15:33
        nastepnym razem napisz coś w istotnej sprawie np o tym zatłoczonym 179 nad
        którym tak bolejesz czwartą sobotę, a nie pierdol że nie masz czasu
        • Gość: Locutus Re: TRZECIE PISMO IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 30.11.03, 01:23
          Mouset - to akurat nic nie da. Taboru niestety nie ustala MPK, bo gdyby
          ustalało, to na pewno takich jaj by nie było :-|

Pzdr.
          LOKI
          • Gość: Karolek Re: TRZECIE PISMO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.03, 09:53
            Cieszę się bardzo Locutusie, Ze podjąłeś wreszcie dojrzałą decyzję.
            Szkoda tylko, że była podjęta po szerokiej krytyce forumowiczów.
            Na przyszłość pomyśl dwa razy mim podejmiesz działanie.
            A tak na marginesie to jesteś nietuzinkowym indywidum o " łamiącym
            ogólnoludzkie humanistycznne wartości" umyśle - łamiesz schematy idąc pod
            prąd....Chcesz "coś" udowodnić sobie i światu często depcząc opinie i sądy
            innych. Oczywiście,że masz do tego prawo ale, żeby to nie było podszyte
            nadmiernym egocentryzmem.
            Serdecznie pozdrawiam Cię Loki.
            Karolek
            • locutas Re: 02.12.03, 21:08
              po prostu rotfl, leze na ziemi i placze ze smiechu
              • Gość: Locutus Re: IP: *.lama.net.pl / 195.150.172.* 03.12.03, 01:48
                I po raz trzeci dziś na forum krótkie a treściwe: SPADAJ!

Pzdr.
                LOKI
            • Gość: Locutus Re: TRZECIE PISMO IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 03.12.03, 01:55
              1. Decyzja została podjęta po krytyce jednego forumowicza, a raczej
              forumowiczki... jak już mówiłem - w pierwszej chwili po otrzymaniu listu
              poczułem się nieswojo, ale doszedłem do wniosku, że przecież to nie ja, ale
              kierman popełnił błąd i poniósł słuszną karę... w końcu obowiązkiem kiermana
              jest znać trasę... gdybym sam zamierzał wysiąść pod KSW to pewnie nie miałbym
              żadnych wyrzutów sumienia, tylko poczucie dobrze spełnionego obowiązku... a
              tak - poczułem się jak donosiciel... w sumie nie warto interweniować w nie
              swojej sprawie, zwłaszcza, jeżeli tak naprawdę nikomu się krzywda nie stała, a
              kierman nie zrobił tego specjalnie i złośliwie... i właśnie dlatego mnie
              sumienie tak ruszyło... i jeszcze ten tekst o przyznaniu się do winy mnie
              rozbroił... poczułęm się jak ostatni kutas... w sumie udupiłem uczciwego
              człowieka tak naprawdę za nic... :-/
              2. Te "ogólnoludzkie humanistyczne wartości" są tak naprawdę wartościami o
              rodowodzie chrześcijańskim... w starożytnym Rzymie raczej nic nie było o
              MORALNYM obowiązku pomocy ubogim, litowaniu się nad biednymi etc. W sumie nie
              chcę niczego sobie ani nikomu udowadniać... mam taki, a nie inny światopogląd i
              jestem gotów go bronić w dyskusji. Tyle.

Pzdr.
              LOKI
              • Gość: ADAŚ Loki i ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.03, 06:24
                ... światopogląd.
                Chłopcze, Ty jeszcze w pieluchy sikasz a mówisz o jakimś swoim światopoglądzie.
                Dorosnąć musisz, bo zachowujesz się jak bąk. Teraz to masz jakieś szczeniackie
                zwidy i wydaje Ci się, że to Twoja życiowa postawa. Za kilka lat poagadamy.
                A za Twoją wpadkę niech Cię szef tak opierdoli w pracy, że Hel będzie to
                słyszał i zobaczymy jak to będziesz śpiewał "Nie lubię partactwa".
                Co Ty możesz o tym wiedzieć, uczniaku z V LO !!!
                Sorry, przecież Ty nosisz seksowną bransoletę i przez to jesteś 100% metalem.
                Co wcale nie oznacza, że Cię nie lubię.
                • Gość: ADAŚ Nie podlizuj się Meg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.03, 06:25
                  I nie podlizuj się Meg, bo jeszcze na tym źle wyjdziesz.
                  Trąci tym na tym na odległość.
                  • Gość: Meg Re: Nie podlizuj się Meg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.03, 16:01

> I nie podlizuj się Meg, bo jeszcze na tym źle wyjdziesz.
                    > Trąci tym na tym na odległość.

??? (czyt.: nie rozumiem...)

• Gość: ADAŚ Re: Nie podlizuj się Meg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.03, 20:53
                      Ja też nie rozumiem.
                      • Gość: Meg ......... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.03, 21:58
                        To szkoda...
                  • Gość: Locutus Nie denerwuj mnie... przeginasz, Adaś. IP: *.lama.net.pl / 195.150.172.* 04.12.03, 02:52
                    A na to odpowiem Ci bardzo krótko: ZDUPCAJ.

Pzdr.
                    LOKI
                    • Gość: ADAŚ Re: Nie denerwuj mnie... przeginasz, Adaś. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.03, 06:25
                      Cóż za dojrzałość w tych słowach - pewnie, 100% metalowa.
                • Gość: Locutus Transgression IP: *.lama.net.pl / 195.150.172.* 04.12.03, 02:17
                  Dziękuję bardzo, ale nie zamierzam przyjmować żadnych nauk od pakera, dla
                  którego największym szczęściem jest przelecieć nową pannę co tydzień i który
                  nnadal nie potrafi zbudować stabilnego związku uczuciowego z kimkolwiek...

A światopogląd mam. Swój własny, samodzielnie ciężko wypracowany. A nie tak jak
                  Ty - narzucony przez otoczenie. Utraciłeś już zdolność samodzielnego myślenia,
                  dałeś się wdrożyć w konsumpcyjne schematy, w to co POWINNO się robić, w to, jak
                  POWINNO się myśleć... największym szczęściem dla Ciebie jest zarabiać
                  pieniądze. Jesteś ślepy, a raczej zaślepiony...

Pozdrawiam.
                  LOKI (i tak Cię lubię!)
                  • Gość: ADAŚ Re: Transgression IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.03, 06:24
                    I takiej się odpowiedzi spodziewałem. Typowa dla nastoletniego, zbuntowanego
                    bąka. Bredzisz i to Ci jeszcze pozostanie przez kilka lat.
                    • Gość: Meg Powiedzmy sobie szczerze.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.03, 11:43
                      ....że nawet jeżeli dzieli was bardzo dużo (a jak wiadomo, że dzieli) to i tak
                      obaj jesteście tak samo szurnięci :-P

(a kto nie jest :-))

Pozdrawiam
                      Meg
                      • Gość: j-23 ..a propos.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.03, 11:48
                        Może mi ktoś powiedzieć: czy LOCUTAS to brat LOCUTUSA?
                        • Gość: Meg ...a propos...? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.03, 11:55
                          Nie, to nie brat. Locutas to prześladowca Locutusa ;-)

Pozdrawiam
                          Meg

• Gość: J-23 Re: ...a propos...? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.03, 15:29
                            Siostro Meg czytam te posty i próbuje sobie wyobrazić Adasia - myślałem,że jest
                            malutki a tu proszę- PAKER o konsumcyjnym podejściu do życia.
                            A Loki z piątego liceum ogólnokształcącego / raz Metal innym razem nie-Metal
                            jak piszecie/ twierdzi,że ma ukształtowany światopogląd.... a może Mu się tak
                            wydaje. Filozofia życia trąci new age. Ale mimo wszystko to diament,którego
                            życie wyszlifuje.
                            Pozdrawiam siostro Meg
                            J-23
                            • Gość: Meg Re: ...a propos...? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.03, 16:02
                              Bracie J-23 muszę Ci powiedzieć, że jest inaczej niż myślisz. Loki jest metalem
                              z bardzo ukształtowanym światopoglądem (czasem tylko przesadza jeśli chodzi o
                              przestrzeganie zasad ale taki juz jest), to tylko Adaś się z niego cały czas
                              śmieje i mówi, że jest bąkiem i, że musi dorosnąć. Znam Lokiego osobiście i
                              bardzo ale to bardzo go lubię :-) (cmok dla Lokiego).
                              Natomiast Adaś (Adaś jest malutki błuhahahaha) nie jest żadnym pakerem
                              (widziałam go i mogę to potwierdzić). Tu natomiast śmieje sie z niego Loki i
                              mówi, że gdyby nie okulary i rodzaj spodni który nosi to byłby z niego dres
                              (ponoć blond farbowane włosy są oznaką dresiarstwa; jeśli tak, to w przypadku
                              Adasia ta zasada się niesprawdza). Adasia, tak samo jak Lokiego nie da sie nie
                              lubić (cmok dla Adasia). I pomimo niesnasek między nimi, bardzo się lubią i
                              poważają. Tylko czasami coś im odbija...;-)

Pozdrawiam bracie J-23
                              Meg

PS: A TY kim jesteś?
                              • Gość: J-23 Re: ...a propos...? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.03, 16:08
                                A ja jestem Wielkim Bratem droga siostro.
                                Pozdrawiam serdecznie.
                                • Gość: Meg Re: ...a propos...? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.03, 16:13
                                  Nigdy nie miałam brata... :-(
                                  A teraz mam i to do tego Wielkiego hihihi

Pozdrawiam
                                  Meg
                                  • Gość: J-23 Re: ...a propos...? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.03, 16:20
                                    Droga siostro Meg zaopiekuj się tymi kreującymi się na wielkich chłoptasiami.
                                    Niech Loki szanuje zdrowie i pieniądze....i trochę więcej śpi.
                                    Siostro Meg miłego wieczoru.
                                    • Gość: Meg Re: ...a propos...? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.03, 16:34
                                      Że niby ja ma się nimi zaopiekować?
                                      Czy Tobie sie przypadkiem za dużo nie wydaje?
                                      Kim TY jesteś żeby ich pouczać i oceniać?
                                      Nie znasz ich więc się nie odzywaj (chyba, że znasz tylko się teraz zgrywasz..).
                                      • Gość: Meg Re: ...a propos...? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.03, 16:52
                                        Coś mi się wydaje, że jesteś kimś z forum tylko teraz występujesz pod innym
                                        nickiem i sobie jaja robisz...
                                        Ale tak naprawdę co mnie to obchodzi...
                                        • locutas Re: 04.12.03, 17:57
                                          oo, rozszyfrowalas mnie...
                                          • Gość: Locutus Re: IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 05.12.03, 01:31
                                            ROTFLAHMS

Ale mimo wszystko wielkie dzięki dla kochanej Meg (CMOK!) za apologezę mojej
                                            osoby :-P

Chciała dobrze ;-)

Pzdr.
                                            LOKI

• Gość: Meg Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.03, 11:10
                                              Wiem że trochę mi nie wyszło :-(
                                              I przepraszam za to - największe sorry dla J-23...
                                              Siostra Meg Cię bardzo przeprasza i ma nadzieje, że jej wybaczysz :-)

Pozdrawiam
                                              Meg (wczoraj trochę nieokrzesana :-))
                                              • Gość: J-23 Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.03, 12:40
                                                Siostro Meg gdzie jesteś, Siostro oczywiście, że się nie gniewam.
                                                Byłaś taka naturalna i taka MACIEŻYŃSKA
                                                • Gość: Meg Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.03, 13:24
                                                  Jestem tutaj bracie J-23! Cieszę się bardzo, że się nie gniewasz...:-)
                                                  Naturalna może i byłam, ale nie mam pojęcia czym objawiała się moja
                                                  macieżyńskość?

Pozdrawiam serdecznie
                                                  Meg
                                                  • Gość: J-23 Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.03, 17:06
                                                    When a Men Loves a Woman.....Siostro
                                                  • Gość: Meg Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.03, 19:29
                                                    Braciszku, mógłbyś rozwinąć tę myśl, bo jakoś nie zabardzo rozumiem.....;-)
                                                  • Gość: J-23 Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.03, 19:40
                                                    ...Luis Mandoki
                                                  • Gość: Meg Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.03, 19:58
                                                    Wiem, że film "When a Man Loves a Woman" wyreżyserował Luis Mendoki...
                                                    I wiem jeszcze, że główną rolę w nim gra MEG Ryan....:-)
                                                    Imię to samo, ale ja nie jestem alkoholiczką...;-)
                                                  • Gość: J-23 Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.03, 20:04
                                                    To wspaniale!! Nie podejrzewałem Cię przecierz o to...
                                                    ....i ta mmmmuuuuzzzzyyykkkkkkaaa- zobacz i posłuchaj.
                                                  • Gość: Meg Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.03, 20:12
                                                    Widziałam i się popłakałam (jak to zwykle ja na takich filmach:,-(
                                                    No niestety muzyki nie słyszałam i niewiem czy będę miała ku temu okazję.
                                                  • Gość: J-23 Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.03, 20:22
                                                    Postami z 4.12. nauczyłaś mnie pokory. Więc przepraszam za tych "chłoptasiów"
                                                    W tym momencie nie zostaje mi nic innego tylko szanować Twoją siostro i
                                                    chłopców godność i wolność.
                                                  • Gość: Meg Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.03, 20:35
                                                    Nie ma za co przepraszać braciszku :-)

A co do mojej godności, to co, coś jest z nią nie tak, że musisz aż zmuszać się
                                                    do szanowania jej?
                                                  • Gość: J-23 Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.03, 20:45
                                                    To samo przychodzi w kontakcie z Tobą.
                                                  • Gość: Meg Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.03, 21:02
                                                    Co samo przychodzi?
                                                  • Gość: J-23 Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.03, 21:20
                                                    No właśnie to.....
                                                    Piszesz " Kim Ty jesteś żeby ich pouczać i oceniać? "
                                                    I w tym przypadku zrozumiałem, że należy zacząc od siebie....a innym można
                                                    przez to uczynić krzywdę.
                                                  • Gość: Meg Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.03, 21:47
                                                    Krzywdę? Bez przesady.
                                                    Moim zdaniem poprostu nie należy oceniać ludzi jeżeli przynajmniej trochę się
                                                    ich nie zna. Po tym co piszemy tak naprawdę nie można wywnioskować jakimi
                                                    jesteśmy ludźmi. Więc lepiej z wszelkimi ocenami uważać :-)
                                                    (No chyba, że to będą komplementy ;-))
                                                  • Gość: J-23 Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.03, 22:14
                                                    Tak liczy się postawa "życiowa" i czyny.
                                                    Słowa mówione i pisane mogą oddać prawdę ale takżę mogą być wierutną nieprawdą
                                                    czy fikcją.
                                                    Ktoś powiedział, że nie warto wypowiadać się o wadach innych i ich przywarach.
                                                    Dobrze jest jednak doceniać i chwalić dobro u ludzi.
                                                  • Gość: Meg Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.03, 22:29
                                                    Dokładnie o to chodzi braciszku :-)

Choć wypowiadać się o czyichś wadach i przywarach owszem można a czasami nawet
                                                    trzeba, ale tylko wtedy jeżeli znamy tę osobę i wie ona, że robimy te uwagi
                                                    tylko i wyłącznie dla jej dobra.
                                                  • Gość: J-23 Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.03, 22:44
                                                    Siostro Meggy jakaś Ty mądra i rozgarnięta i tyle w Tobie erudycji.
                                                    Myślę, że mogę liczyć na Twoją radę w trudnych chwilach i pomoc w rozwiązywaniu
                                                    skomplikowanych spraw.
                                                  • Gość: Meg Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.03, 22:49
                                                    Bracie J-23 oczywiście, że możesz liczyć na moją radę i pomoc :-)
                                                    Ale tylko wtedy jeżeli ja będę mogła liczyć na Twoją...
                                                  • Gość: J-23 Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.03, 23:04

Nie ma sprawy.
                                                    Meg kolorowych snów.
                                                    A jutro śnieg - więc noś się ciepło.
                                                  • Gość: Meg Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.03, 23:21
                                                    Tobie także życzę kolorowych snów. Dobranoc :-)
                                                    A jutro NARESZCIE śnieg!

Pozdrawiam serdecznie
                                                    Meg

• Gość: Locutus Re: IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 06.12.03, 01:49
                                                    J-23... powiedz, że to nieprawda... proszę!!!

RATUNKU!!! JA NIE CHCĘ TEGO BIAŁEGO GÓWNA!!!

:,-(

Pzdr.
                                                    LOKI (Nienawidzę zimy)
                                                  • Gość: JK-23 Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.03, 08:29
                                                    Najwyższa pora abyś ją polubił.
                                                    Ona sama przychodzi z zaskoczenia - pewnie dzisiaj wieczorem.
                                                    Pozdrawiam i pokochaj ją.......
                                                  • Gość: Meg Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.03, 10:36
                                                    Rany Loki bluźnisz przeciwko zimie? Jak możesz hihihihi

Ja uwielbiam zimę i domagam się śniegu!

Pozdrawiam serdecznie
                                                    Meg

PS: Braciszku, czy to "K" to może w prezencie dostałeś? :-)
                                                  • Gość: Locutus Beaisé blanc merde... IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 06.12.03, 23:30
                                                    Nienawidzę tej dziwki zwanej zimą.

Nienawidze marznąć na przystankach...

I przede wszystkim nienawidzę tego jebanego białego gówna, które pada
                                                    niezgodnie z kierunkiem grwaitacji, wciska się w każdą szczelinę, jest zimne,
                                                    mokre, wpada do butów, spowalnia człowieka dwukrotnie i sprawia, że nie mam
                                                    czym do szkołoy dojechać...

:-[

NIENAWIDZĘ!!!

Pzdr.
                                                    LOKI (wściekły)
                                                  • Gość: J-23 Re: Beaisé blanc merde... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.03, 09:25
                                                    Eeeeeeeee tam zima jest piękną Białą Królową.
                                                    A do szkoły możesz zawsze jechać Metalowymi Saniami.
                                                  • Gość: Locutus Re: Beaisé blanc merde... IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 08.12.03, 03:16
                                                    Zima... Biała Królowa... Bogini Mroku...

bleee... staram się rozróżniać wyznania religijne i teksty blackmetalowych
                                                    zespołów od rzeczywistości, hihihihi...

Pzdr.
                                                    LOKI
                                                  • Gość: Locutus Re: IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 06.12.03, 23:15
                                                    PRZENIGDY!!!

:-P

Pzdr.
                                                    LOKI
                                                  • Gość: J-23 Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.03, 08:53
                                                    Loki nie śpij, obudż się wreszcie.
                                                    Widziałem ją - idzie na spotkanie z Tobą.
                                                    Przygotuj się na godziny popołudniowo- wieczorne....
                                                  • Gość: Meg Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.03, 10:44
                                                    Przepraszam, że się wtrącę ale czy Ty jesteś J-23 i JK-23,
                                                    bo się już pogubiłam...

Pozdrawiam
                                                    Meg

PS: Gość portalu: J-23 napisał(a):

> Loki nie śpij, obudż się wreszcie.
                                                    > Widziałem ją - idzie na spotkanie z Tobą.
                                                    > Przygotuj się na godziny popołudniowo- wieczorne....

Loki czy ja o czymś nie wiem? hihihi
                                                  • Gość: Meg Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.03, 10:47
                                                    Loki nie trzeba się bać zimy... :-D
                                                    Zobaczysz bardzo szybko minął te trzy miesiące, pełne śniegu, mrozu i ogólnego
                                                    oziębienia hihihi

Dla poprawienia samopoczucie przesyłam Ci CMOKA!

Pozdrawiam
                                                    Meg
                                                  • Gość: J-23 Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.03, 14:31
                                                    Co z tym MIKOŁAJEM był, jest czy będzie....
                                                  • Gość: Meg Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.03, 15:07
                                                    U mnie miało go nie być ale jednak przyszedł.... huraaaaa! :-D
                                                  • Gość: J-23 Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.03, 15:14
                                                    Widzisz Siostra - a jednak warto było czekać...
                                                  • Gość: Meg Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.03, 15:23
                                                    A czy ja mówiłam, że nie warto? Poprostu zapowiedział mi, że nie przyjdzie a tu
                                                    taka niespodziewanka... :-)

A u Ciebie Bracie, Mikołaj był?
                                                  • Gość: J-23 Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.03, 15:31
                                                    Niestety nie - najprawdopodobniej miał kłopoty z saniami.
                                                    Ale mam nadzieje, że śnieg jeszcze zdąży spaść i dojedzie.
                                                  • Gość: Meg Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.03, 15:37
                                                    Może w takim razie dostaniesz podwójną ilość prezentów na gwiazdkę w ramach
                                                    rekompenstaty za smutek który prawdopodobnie dopadł Cię kiedy prezentów nie
                                                    znalazłeś?
                                                    Bo z tym śniegiem to coś nie tak jest. Popadało, przestało i stopniało. Rany co
                                                    to za grudzień bez śniegu?
                                                  • Gość: J-23 Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.03, 16:15
                                                    No właśnie...Przyjdż gwiazdeczko przyjdż...
                                                    A narazie pozwolisz, że będę cieszył się z Tobą.
                                                  • Gość: Meg Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.03, 16:36
                                                    Oczywiście, że możesz cieszyć się ze mną...
                                                    A gwiazdeczka przyjdzie na pewno :-)
                                                  • Gość: J-23 Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.03, 19:51
                                                    Siostro Meg Adaś: nie-paker i nie-dres ale zaryzykuje to powiedzieć malutki
                                                    zazdrośnik...
                                                  • Gość: Meg Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.03, 20:03
                                                    Adaś zazdrośnik?
                                                    Chodzi o to, że robimy drugi duży wątek?
                                                    No to chyba faktycznie jest małym zazdrośnikiem hihihi
                                                    Ale fajnie byłoby w tamtym wątku zobaczyć 2000 postów...
                                                    Trzeba będzie do tego jakoś doprowadzić...
                                                  • Gość: J-23 Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.03, 20:08
                                                    Tak na wszelki wypadek, żeby mnie Adaś nie oskarżył o to samo podjąłem decyzję
                                                    za kilka minut się z Nim rozprawię.
                                                    Zaraz tam wchodzę...
                                                  • Gość: ADAŚ Rozprawa nad Adasiem - lękam się. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.03, 20:09
                                                    A czemu Ty chcesz się ze mną rozprawić. W czymże to ja zawinił.
                                                  • Gość: J-23 Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.03, 20:52
                                                    A Siostra Meg niczego sobie ogląda " Cztery wesela i pogrzeb"
                                                  • Gość: Meg Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.03, 21:23
                                                    Wcale nie oglądam hihihi
                                                    Choć chciałam ale moja siostra ogląda jeszcze coś innego na innym kanale i cały
                                                    czas przełącza... Więc stwierdziłam, ze nie ma sensu...
                                                    No brat jak brat zna swoją siostrę i wie nawet co będzie oglądała hihihi
                                                  • Gość: J-23 Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.03, 21:29
                                                    To ja mam jeszcze jedną siostrę....No proszę....
                                                  • Gość: Meg Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.03, 21:32
                                                    No widzisz. Rodzina Ci się powiększa... :-)
                                                    A że tak spytam czy ja przypadkiem nie mam jeszcze rodzeństwa o którym nie wiem?
                                                  • Gość: J-23 Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.03, 21:34
                                                    Było nas trzech, w każdym z nas inna krew, ale jeden przyświecał nam duch.
                                                  • Gość: Meg Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.03, 21:37
                                                    Nie no żartujesz że mam jeszcze trzech braci? (albo dwóch jeśli liczyć, że z
                                                    Tobą to jest trzech)
                                                    Ale czadowo... :-)
                                                    Wymarzyłam sobie jednego, a tu tabun braci :-)
                                                  • Gość: J-23 Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.03, 21:40
                                                    Widzisz jaką jesteś szczęściarą!!!
                                                  • Gość: Meg Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.03, 21:45
                                                    No jestem!
                                                    Nie miałam braci a teraz mam :-)
                                                  • Gość: J-23 Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.03, 21:49
                                                    Ja też.
                                                    Nie miałem siostry a mam.....sorry....sióstr powinno być.
                                                  • Gość: Meg Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.03, 21:51
                                                    No to jest nas teraz.... pięcioro :-)
                                                    Niezła gromadka...
                                                  • Gość: J-23 Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.03, 21:52
                                                    SIOSTRY dobrej nocy- przyjemnego snu.
                                                  • Gość: Meg Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.03, 21:54
                                                    Dobrej nocy życzę wszystkim moim braciom :-)
                                                    Kolorowych snów.
                                                  • Gość: J-23 Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.03, 21:56
                                                    DAJ oczkom wytchnienie. Pa.
                                                  • Gość: Meg Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.03, 22:03
                                                    Nie tylko oczkom. Pa.
                                                  • Gość: J-23 Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.03, 09:21
                                                    OJ, Oj Siostra jeszcze długo nie dałaś wytchnienia ani oczkom, ani....
                                                    zmysłom !!!!
                                                  • Gość: Meg Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.03, 11:07
                                                    No nie dałam (przede wszystkim oczom, bo inne zmysły poszły już wcześniej spać)
                                                    Położyłam się spać po drugiej dopiero... Ale prowadziłam (jak już pewnie
                                                    widziałeś) ożywioną dyskusję z przedstawicielem zgrupowania chroniącego Smoka
                                                    Wawelskiego (a także miłośnika wietnamskiej świni zwisłobrzuchej), czyli z
                                                    Lokim...
                                                    To było naprawdę interesujące hihihi
                                                  • Gość: J-23 Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.03, 11:40
                                                    Z tą świnią lepiej nie ryzykować.
                                                    Naród głodny ... zacznie na nie polować celem konsumcji i co...tragedia wisi w
                                                    powietrzu.
                                                  • Gość: Meg Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.03, 12:11
                                                    Nie będą na nie polować. Raczej nie będą wsiadać do tych autobusów które bądą
                                                    opatrzone w rysunek świni zwisłobrzuchej... I wtedy wszyscy będą mówić: "No i
                                                    nie lepiej byłoby z jamnikiem?". Przynajmniej frekwencja w autobusie byłaby
                                                    większa hihihihi
                                                  • Gość: Locutus Wietnamska Świnia Zwisłobrzucha IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 08.12.03, 03:25
                                                    Zanosi się na to, że będę jeździł w luksusie... wreszcie pustki na 502... mniam!

Pzdr.
                                                    LOKI
                                                  • Gość: Meg Re: Wietnamska Świnia Zwisłobrzucha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.03, 10:23
                                                    Jak będą pustki to Ci linie zlikwidują i się skończy... :-)
                                                    A wszystko przez świnię zwisłobrzuchą hihihihi

Pozdrawiam
                                                    Meg
                                      • locutas Re: ...a propos...? 04.12.03, 17:59
                                        ty jestes jakas dziwna, ja tu troche sobie zartuje a ty od razu wyskakujesz z
                                        jakimis problemami, 'kim ty jestes, blabla', popracuj troche nad
                                        interpretacja tekstu czytanego, bo ci ciezko idzie. mowie bez zlosliwosci,
                                        ale jakas taka malo rozgarnieta jestes
                                        • hermenegilda_jaga buhahahaa 04.12.03, 18:11
                                          Pakery, dresy, metale, kicie .....
                                          qrwa... gdzie ja jestem???
                                          czy na tym forum sa jacys normalni ludzie (poza mna rzecz jasna :D)
                                          ale bawie sie dzieki Wam tak swietnie ze jednak zostane
                                          buhahahaha

• Gość: Meg ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.03, 18:19
                                            Na tym forum oprócz Ciebie (i Locutasa) są sami normalni ludzie, więc nie wiem
                                            co tu jeszcze robisz...
                                            • hermenegilda_jaga Re: ... 04.12.03, 18:36
                                              nie denerwuj sie tak,
                                              mawiaja ze zlosc pieknosci szkodzi, a jak urode stracisz to co Ci zostanie?
                                              bo chyba nie bystrosc umyslu...
                                              • locutas Re: 04.12.03, 18:40
                                                zostana jej jeszcze "celne" riposty, hihihi
                                                • Gość: Meg Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.03, 18:52
                                                  Odpowiedzi na twoje posty to nie riposty (celne czy nie celne). Na bełkot
                                                  należy odpowiadać bełkotem (inteligentnym bo takim prymitywnym jaki ty
                                                  prezentujesz nigdy nam nie wyjdzie) aby adersat (czyli ty) mógł zrozumieć co
                                                  się do niego pisze... No niestety my twojego języka nie znamy dlatego czasem
                                                  nie rozumiemy o co ci biega... Bo bełkotać potrafisz tylko ty....
                                              • Gość: Meg Re: ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.03, 18:41
                                                hermenegilda_jaga napisał:
                                                > mawiaja ze zlosc pieknosci szkodzi

Słyszałam że głupie gadanie działa tak samo.
                                                Ojej czyli tobie już nic nie zostało??? Jaka szkoda... ROTFL

PS: Fajnie się dowiedzieć że jesteś facetem... ;-)
                                                • hermenegilda_jaga Re: ... 04.12.03, 19:27
                                                  eeeno, szok
                                                  nie wiem czy sie po tym wstrzasie podniose,

rozgryzlas mnie - jestem facetem i tak naprawde nazywam sie Lew Rywin,
                                                  a Ty dostajesz nagrode za najlepiej dzialajace szare komorki imienia Anity
                                                  Blochowiak.
                                                  • Gość: Meg Re: ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.03, 19:42
                                                    >tak naprawde nazywam sie Lew Rywin,

Tak? To dobrze wiedzieć, że prawdopodobnie na trzy lata będziemy mieć cię z
                                                    głowy...

> a Ty dostajesz nagrode za najlepiej dzialajace szare komorki imienia Anity
                                                    > Blochowiak.

Oj chyba pomyliłeś kategorie. To nagroda za najbardziej denne wypowiedzi.
                                                    O ile sobie przypominam dostał tą nagrodę niejaki.... hermanagilda_jaga..
                                                    O rany to ty!
                                                    Gratulecja! Jak najbardziej Ci się należała. Choć nie....Locutas powinien był
                                                    ją dostać...

• hermenegilda_jaga Re: ... 04.12.03, 19:47
                                                    oh, faktycznie, no coz musze to zrobic tak zeby w pierdlu miec internet,
                                                    przeciez by Ci mnie brakowalo ;)
                                                    ale bedziesz mi paczki wysylac??? plizzzzzzz

a co do nagrody to moze faktycznie pomylka - Ty przeciez bralas udzial w
                                                    konkursie im. Renaty Beger i za najlepsze kurwiki dostalas w laurze zwyciestwa
                                                    Lokiego.
                                                  • Gość: Meg Re: ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.03, 20:00

> oh, faktycznie, no coz musze to zrobic tak zeby w pierdlu miec internet,
                                                    > przeciez by Ci mnie brakowalo ;)
                                                    > ale bedziesz mi paczki wysylac??? plizzzzzzz

Jedną jedyną Ci wyślę. Al nie mów nikomu: w niejbędzie bomba...

> a co do nagrody to moze faktycznie pomylka - Ty przeciez bralas udzial w
                                                    > konkursie im. Renaty Beger i za najlepsze kurwiki dostalas w laurze
                                                    > zwyciestwa Lokiego.

O czyżby hermenegilda_jaga to było drugie wcielenie Locutasa? Bo też mówisz o
                                                    Lokim. A o ile sobie dobrze przypominam to tę nagrodę także Ty dostałeś...
                                                    Nie pamiętam za co... A przypadkiem nie za najlepszą rozdwojoną jażń?
                                                    Oj chyba tak. Bo ty w tym konkursie jesteś nie do pokonania.

Dobra teraz juz na serio: skończ już tą zabawę, bo to się już nudne robi i czat
                                                    nam wychodzi.

• hermenegilda_jaga Re: ... 04.12.03, 21:02
                                                    Gość portalu: Meg napisał(a):

> Jedną jedyną Ci wyślę. Al nie mów nikomu: w niejbędzie bomba...

jesli juz koniecznie chcesz cos tykajacego to zegarek bardziej by sie przydal
                                                    >
                                                    > O czyżby hermenegilda_jaga to było drugie wcielenie Locutasa? Bo też mówisz o
                                                    > Lokim. A o ile sobie dobrze przypominam to tę nagrodę także Ty dostałeś...
                                                    > Nie pamiętam za co... A przypadkiem nie za najlepszą rozdwojoną jażń?
                                                    > Oj chyba tak. Bo ty w tym konkursie jesteś nie do pokonania.

bla bla bla... pudlo, mysl dalej, tylko sie nie przegrzej

> Dobra teraz juz na serio: skończ już tą zabawę, bo to się już nudne robi i

o to w czyms sie jednak zgadzamy ;)
                                                  • Gość: Meg Re: ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.03, 21:25
                                                    > o to w czyms sie jednak zgadzamy ;)

No w czymś w końcu trzeba było...

W brew pozorom, miło nam się rozmawiało :-) (to jest pewnie kwestia w której
                                                    znowu się nie zgadzamy, ale ja się fajnie ubawiłam gadając z tobą)

Pozdrawiam
                                                    Meg

PS: >mysl dalej, tylko sie nie przegrzej

Nie przegrzeję się bo nie będę o tym myślała :-)

• Gość: Locutus Re: ... IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 05.12.03, 01:37
                                                    No muszę się przyznać, że ja się nieźle ubawiłem, czytając waszą kłótnię :-P

Cmok dla MEGGY!

LOKI
                                                  • Gość: Meg Re: ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.03, 11:03
                                                    A jak się dopiero ubawiłam pisząc te głupoty....:-D

Cmok dla LOKIEGO!

Pozdrawiam
                                                    Meg
                                              • Gość: Locutus Re: ... IP: *.lama.net.pl / 195.150.172.* 05.12.03, 01:36
                                                Oj zostawcie już biedną Meg w spokoju... Każdy może się pomylić... to nie
                                                powód, żeby tak się wyżywać...

A Meggy naprawdę jest kochana! I całkiem inteligentna!

Pzdr.
                                                LOKI
                                                • Gość: Meg Wow ale komplement..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.03, 11:01
                                                  >I całkiem inteligentna!

Całkiem?
                                                  Za to dostaniesz kopniaka hihihi

Pozdrawiam
                                                  Meg
                                            • Gość: Locutus Co to znaczy "normalny"? IP: *.lama.net.pl / 195.150.172.* 05.12.03, 01:32
                                              Ja się wcale za normalnego nie uważam... ROTFL

Pzdr.
                                              LOKI
                                              • Gość: Meg Re: Co to znaczy "normalny"? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.03, 10:56
                                                Ja też się za normalną nie uważam (przecież mnie znasz i wiesz, że jestem
                                                trochę szurnięta :-)) ale biorąc pod uwagę przewlekłą nienormalność
                                                hermenegilda_jagi to my raczej należymy do tych normalnych, a przynajmniej
                                                normalniejszych ;-)
                                                A tak wogóle to czemu TY MNIE łapiesz za słowa? :-P

Pozdrawiam
                                                Meg
                                                • Gość: Locutus Re: Co to znaczy "normalny"? IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 06.12.03, 02:08
                                                  Bo zastanawiam się, czy Ty mnie czasem nie obrażasz, pisząc, że jestem
                                                  normalny :-P

ROTFL

Pzdr.
                                                  LOKI
                                                  • Gość: Meg Re: Co to znaczy "normalny"? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.03, 10:28
                                                    Tak Loki, obrażam Cię :-P

"całkiem inteligentna"...

ROTFL

Pozdrawiam
                                                    Meg
                                        • Gość: Meg jeszcze raz: spadaj! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.03, 18:14
                                          locutas napisał:

> ty jestes jakas dziwna, ja tu troche sobie zartuje a ty od razu wyskakujesz z
                                          > jakimis problemami, 'kim ty jestes, blabla', popracuj troche nad
                                          > interpretacja tekstu czytanego, bo ci ciezko idzie.

Weź nie rośmieszaj mnie... A wogóle to bez komentarza...

>mowie bez zlosliwosci, ale jakas taka malo rozgarnieta jestes

Napisałam to bo nie lubię jak ktoś wodzi mnie za nos, a Ty jak widać bardzo to
                                          lubisz...
                                          Powiedz mi jedno: w jakim celu prowadziłeś ze mną dialog? Nie mogłeś jak zwykle
                                          walnąć jakimś głupim tekstem bez sensu ja bym Ci odpowiedziała
                                          i by sie skończyło?

Albo inaczej: nie mogłeś przyzanć sie kim jesteś? Wtedy rozmowa wyglądała by
                                          inaczej i mógłbyś sobie wtedy oszczędzić krytyki pod moim adresem (która
                                          zresztą nie zgadza się z prawdziwym obrazem mojej osoby).
                                          • locutas Re: 04.12.03, 18:19
                                            meg

chwila przerwy na real rotfl

ciekawe co j-23 powie jak sie dowie, ze jest mna. ja mysle, ze zaprzeczy

znowu dalas sie nabrac, probuj dalej
                                            • Gość: Meg Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.03, 18:21
                                              I ty myślisz, że będę próbować?
                                              Nie chce mi się w to bawić, więc....spływaj.

(I przestań podszywać się pod innych)
                                              • locutas Re: 04.12.03, 18:29
                                                jakos mi sie nie spieszy, hihihi

ps. nie wiem kto tu jest nienormalny- ja przynajmniej nie rozmawiam sam
                                                ze soba
                                                • Gość: Meg Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.03, 18:36

locutas napisał:

> jakos mi sie nie spieszy, hihihi

Szkoda... Bo juz naprawdę mam cie dość...

> ps. nie wiem kto tu jest nienormalny

To ty nie wiesz kto tu jest nienormalny. Myślałam że znasz prawdę o sobie?
                                                  Przykro mi...

>ja przynajmniej nie rozmawiam sam ze soba

ROTFL
                                                  • defi2 Re: 04.12.03, 20:04
                                                    hehe, tak sobie wszedlem na to forum, myslalem ze bedzie cos ciekawego o
                                                    komunikacji, ale jak sobie czytam ta dyskusje to sie zastanawiam, czy warto
                                                    bylo.
                                                    tu chyba nie ma normalnej osoby - jakis locutus, ktory uwaza ze jest dorosly
                                                    ale swoim zachowaniem pokazuje ze chyba jednak nie, pozniej locutas, ktorego
                                                    wszyscy uwazaja za kogos innego, stado panienek ktore nie wiedza co pisza, oraz
                                                    adas chyba najinteligentniejszy z nich wszystkich, ale widze ze dupiarz...

no nic, jeszcze sie nie zrazilem, moze zostane tu na dluzej, zobaczymy co
                                                    ciekawego macie do napisania, na razie czekam az ktos mi powie, ze jestem kims
                                                    innym niz mysle :)
                                                    pozdrowienia
                                                    defi
                                                  • Gość: ADAŚ DEFI !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.03, 20:58
                                                    Defi2 !!!

Dzięki za (w miarę) pochlebną opinię. Tenm drugi człon to bzura.

O komunikacyjnych konkretach też (czasem) rozmawiamy hihihi
                                                  • defi2 Re: DEFI !!! 04.12.03, 21:02

> Dzięki za (w miarę) pochlebną opinię. Tenm drugi człon to bzura.

hehe, spoko :) a co do drugiego czlonu - napisalem to na podstawie wpisow na
                                                    forum, ale nie znam cie osobiscie wiec nie twierdze ze to jest prawda ;)

> O komunikacyjnych konkretach też (czasem) rozmawiamy hihihi

a wlasnie, jak tak sobie czytam to ciagle slysze o klubie 428 - co to jest za
                                                    stowarzyszenie i na czym polega jego dzialalnosc???
                                                  • Gość: ADAŚ Klub 428 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.03, 21:44
                                                    Klub "428" to esksluzywna organizacja skupiająca same wybitne osobistości.
                                                    Prezesem jest niejaki ADAŚ (czyli ja hihihi), vice-prezesem MOUSET a
                                                    SEKRETARZEM Loki (choć ostatnio podpadł prezesowi). Wśród naszych członków są:
                                                    Bzyyk, Krzysiek_111 i inni, których wybitnych nazwisk wymienić się nie da (bo
                                                    tak ich dużo).

Nasze główne cele to:
                                                    STATUTOWY !!!
                                                    "428" do piachu
                                                    a w zamian wydłużyć po jego trasie linię "192".

a także

przywrócić "12"
                                                    pociąć "16" do częstotliwości co 20 minut
                                                    zlikwidować "439" a "114" jego trasą przedłużyć do al. Przyjaźni
                                                    utworzyć "104" na trasie P.BIAŁY ZACHÓD - RONDO GRUNWALDZKIE
                                                    cywilizować komunikację w osiedlu MOUSETOWICE (tj. Kuźnica Kołłątajowska)
                                                    walczyć z biurwokracją i chujnią w zakresie komunikacji.
                                                    itd.
                                                  • defi2 Re: Klub 428 04.12.03, 22:24

> SEKRETARZEM Loki (choć ostatnio podpadł prezesowi).

patrzac po tekstach lokiego na forum, to chyba nie przysparza popularnosci
                                                    klubowi ze loki jest sekretarzem...?

> "428" do piachu
                                                    > a w zamian wydłużyć po jego trasie linię "192".

mhm, moze i by to nie bylo takie zle, nie wiem, mi nie przeszkadza to co jest
                                                    obecnie, zwlaszcza ze gdyby byla to dluga linia polaczona ze 192 to pewnie
                                                    stalby w korkach na lubicz i przyjezdzal sporo spozniony... a tak jest dobrze,
                                                    moze jakby jeszcze dawali lepsze autobusy, np. te nowe co maja przyjsc to by
                                                    bylo ok :)
                                                    a poza tym co ile by ta linia miala jezdzic? ostatnio zmniejszyli czestosc 428
                                                    do 15 minut, a 192 przeciez jezdzi chyba co 18 czy jakos tak? wiec nie wiem jak
                                                    by to mozna polaczyc i ustawic tak, zeby razem z 128 nie jezdzilo

> a także
                                                    >
                                                    > przywrócić "12"

po co? moim zdaniem nie ma takiej potrzeby... mam znajomych mieszkajacych na
                                                    widoku, i oni duzo bardziej woleli by wzmocnienie 8-ki, a babciom jezdzacym na
                                                    rakowice nie jest potrzebna 3 linia

> pociąć "16" do częstotliwości co 20 minut

nie zgadzam sie!!! jezdze ta linia codziennie, i zawsze jest zaprana w
                                                    szczycie, szczegolnie jak jest zmiana w hucie to czasami na centralny
                                                    przyjezdza taka ze sie wsiasc nie da... mysle ze powinni dac cos wiekszego na
                                                    17-tke, to moze by sie to jakos wyrownalo... albo na 21.

> zlikwidować "439" a "114" jego trasą przedłużyć do al. Przyjaźni
                                                    > utworzyć "104" na trasie P.BIAŁY ZACHÓD - RONDO GRUNWALDZKIE

czemu nie

> cywilizować komunikację w osiedlu MOUSETOWICE (tj. Kuźnica Kołłątajowska)

przeciez maja tam niedaleko 164 i 115?
                                                  • Gość: ADAŚ Re: Klub 428 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.03, 22:46
                                                    O przepraszam Michała Wojtaszka.
                                                    Nie doczytałem tego postu.

No cóż Panie, nie zgadzam(y) się z Tobą i tyle.
                                                    "192" do Huty ma rozluźnić tłok w "pięcsetkach" i "152", który jest zawsze na
                                                    odcinku Planty - Olsza - Huta.
                                                    "12" wzmacnia "8". itd. Ale nie chce mi się tego po raz "enty" pisać.
                                                  • defi2 Re: Klub 428 05.12.03, 21:39

> No cóż Panie, nie zgadzam(y) się z Tobą i tyle.

trudno ;)

> "192" do Huty ma rozluźnić tłok w "pięcsetkach" i "152", który jest zawsze na
                                                    > odcinku Planty - Olsza - Huta.

no dobrze, ale czy ten pomysl obecnie da sie zrealizowac? przeciez 428 jezdzi
                                                    tylko w okreslonych godzinach, a 192 caly dzien, poza tym rozna czestotliwosc,
                                                    jak juz wyzej pisalem takze kwestia punktualnosci itp. itd. tak samo moznaby
                                                    zaproponowac np. polaczenie 112 i 439, tylko po co?

> "12" wzmacnia "8". itd. Ale nie chce mi się tego po raz "enty" pisać.

akurat z tego co mi znajomi mowili, to wzmocnienie jest potrzebne na dluzszym
                                                    odcinku niz do pl. ww. swietych, conajmniej do stradomia jesli nie dalej. do
                                                    centrum to zawsze sobie moga podjechac 4 lub 13 i spod bagateli to nawet na
                                                    nogach jest szybciej. dlatego sie zastanawiam czy nie lepszym pomyslem byloby
                                                    skierowanie 18 do bronowic lub widoku??

pozdrowka ;)
                                                  • Gość: ADAŚ Re: DEFI !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.03, 21:46
                                                    Dupiarstwo przypisuje mi właśnie bąk (Loki).
                                                    Myślę, że np. Kuba czy Misiek K znają mnie od innej strony i wiedzą jaki ja
                                                    potrafię być w "tych sprawach"

A Pan Defi to skąd pochodzi.
                                                    Innymi słowy, gdzie w Krakowie są DEFIOWICE i co tam dojeżdża ???
                                                  • defi2 Re: DEFI !!! 04.12.03, 22:11
                                                    defi pochodzi z Mistrzejowic, tzn. niedawno sie tam przeprowadzilem, wczesniej
                                                    mieszkalem z rodzicami w wegrzynowicach, tam to dopiero kiepska komunikacja
                                                    byla, ale teraz nie mam zle, glownie dzieki temu ze mam 16-tke ktora jezdze do
                                                    pracy (w okolice pl. centralnego), do miasta tez nie jest zle, zawsze jest 128
                                                    albo 428, a z mogilskiego mam tramwaje i inne autobusy, nie jest zle wiec nie
                                                    narzekam, i nie rozumiem ludzi ktorzy marudza ze musza miec linie bezposrednia,
                                                    i nie moga sie przesiadac

pozdrowka ;)
                                                  • Gość: Michał Wojtaszek Re: DEFI !!! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 04.12.03, 22:34
                                                    Dobrze, że kolega się odezwał na forum. W końcu jest tu jakiś mieszkaniec Nowej
                                                    Huty, który z autopsji wie, że nie można ciąć częstotliwości linii w Nowej
                                                    Hucie, a połączenie 192 i 428 nie jest potrzebne.

Michał Wojtaszek
                                                  • Gość: ADAŚ Re: DEFI !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.03, 22:40
                                                    Kolega tego NIE POWIEDZIAŁ.
                                                    Nadinterpretacja panie Michale !!!
                                                  • Gość: mouset Re: DEFI !!! IP: *.ghnet.pl 05.12.03, 13:43

> Dobrze, że kolega się odezwał na forum. W końcu jest tu jakiś mieszkaniec
                                                    Nowej Huty, który z autopsji wie, że nie można ciąć częstotliwości linii w
                                                    Nowej Hucie, a połączenie 192 i 428 nie jest potrzebne.

Nie no jasne, tylko gdzie to zostało napisane w tym poście?
                                                    Ani słowa o połączeniu czy cięciu nie ma!!!!!!
                                                    Typowe mpq-nadużycie
                                                  • Gość: Locutus ADAŚ!!! IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 05.12.03, 01:46
                                                    Odpowiedz na dwa pytania:

1. Jak często uprawiasz seks?
                                                    2. Czy masz jedną stałą partnerkę?

A forumowicze niech ocenią, który z nas ma rację :-P

Pzdr.
                                                    LOKI
                                                  • Gość: ADAŚ Re: ADAŚ!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.03, 05:03
                                                    A skąd Ty i inni forumowicze to mają niby wiedzieć.
                                                    Biedny jesteś Loki i taktej biednej Meg się podlizujesz, że aż niedobrze.
                                                  • Gość: Locutus Re: ADAŚ!!! IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 06.12.03, 02:12
                                                    No jak to skąd? Z Twojej odpowiedzi na postawione pytania! Wykaż się odwagą
                                                    cywilną i odpowiedz! :-P

A od moich stosunków z Meg się z łaski swojej odpierwiastkuj... a jak Ci
                                                    niedobrze, to polecam kropelki miętowe :-P

Pzdr.
                                                    LOKI
                                                  • Gość: Meg Re: ADAŚ!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.03, 10:33
                                                    > A od moich stosunków z Meg......

ROTFL

>... a jak Ci niedobrze, to polecam kropelki miętowe :-P

Dlaczego miałoby mu być niedobrze?

Pozdrawiam
                                                    Meg
                                                  • Gość: Locutus Re: ADAŚ!!! IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 06.12.03, 23:32
                                                    A to niech sam Adaś wyjaśni - przecież napisał wyraźnie, że mu się niedobrze
                                                    robi...

Pzdr.
                                                    LOKI
                                                  • Gość: J-23 Re: defi,defi,defi2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.03, 18:19
                                                    Komunikacja ma wiele twarzy- może być międzyludzka także.
                                                    Kim jesteś- tym drugim /2/
                                                    Wnieś na forum swoje pomysły i opinie.
                                                    Nowości są zawsze godne zainteresowania.
                                                    A poza tym reprezentujesz Nową Hute "od środka" to może być ciekawe.
                            • Gość: Locutus Re: ...a propos...? IP: *.lama.net.pl / 195.150.172.* 05.12.03, 01:24
                              > [...] Filozofia życia trąci new age. Ale mimo wszystko to diament,którego
                              > życie wyszlifuje.

Nieee... New Age raczej nie... a nawet zdecydowanie nie :-P Jest własna i
                              samodzielnie wypracowana... a że życie ją jeszcze nieco zweryfikuje, to sprawa
                              oczywista...

Tekst o diamencie odbieram jako komplement, dziękuję ;-)

pzdr.
                              LOKI
                    • Gość: Locutus Re: Transgression IP: *.lama.net.pl / 195.150.172.* 05.12.03, 01:18
                      Prawda w oczy kole?

pzdr.
                      LOKI
                  • locutas Re: Transgression 04.12.03, 21:39
                    > POWINNO się myśleć... największym szczęściem dla Ciebie jest zarabiać
                    > pieniądze. Jesteś ślepy, a raczej zaślepiony...

Jestes totalnym zerem, myslisz, ze jak ci tatus daje na browar, to masz prawo
                    wysmiewac tych, ktorzy na ten browar musza sami zapracowac?????!!! zobaczymy
                    za pare lat, jak sam zaczniesz zarabiac, bucu.
                    • Gość: Locutus Re: Transgression IP: *.lama.net.pl / 195.150.172.* 05.12.03, 01:43
                      zieeeew... wiemy już, że kolega jest skończonym chamem i prymitywem, nie musi
                      nam tego kolega udowadniać po raz kolejny, bo jest to zwyczajnie nudne...

Pzdr.
                      LOKI
                      • locutas Re: 05.12.03, 17:34
                        jaki kolega? nie spoufalaj sie, ja nie z tych.. "homo"...
                        • Gość: Locutus Re: IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 06.12.03, 02:21
                          Żaden kolega. Chciałem Cię tylko dowartościować, bo chyba Ci tego potrzeba.
                          Normalnie zadaję się z dużo inteligentniejszymi ludźmi.

Pzdr.
                          LOKI

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka