Dodaj do ulubionych

Płonął dobytek ludzi, złodzieje korzystali

17.03.09, 22:24
I znów Goralenvolk pokazał swoje prawdziwe oblicze...
Obserwuj wątek
    • Gość: spectator Re: Przykre ale prawdziwe - jak człowiek może sie IP: *.chello.pl 17.03.09, 22:51
      Baju, baju biedna policja robiła co mogła!Nie byłem tam i nie widziałem, ale z doświadczenia wiem jak wygląda zabezpieczenie pożaru przez funkcjonariuszy policji.W zeszłym roku widziałem jak policjanci zabezpieczali pożar supermarketu "Kogutek" i innych sklepów w Nowej Hucie. W 2004 obserwowałem pożar hurtowni art. motoryzacyjnych również w NH.Oba zdarzenia miały wspólną cechę, policja kompletnie olewała zabezpieczenie terenu pożaru. Gapie gremialnie przechodzili za taśmy, żeby mieć lepszy widok itp.itd.. Absurdalną sytuacją jaką widziałem w czasie pożaru hurtowni motoryzacyjnej było "beer party" obok radiowozu. Dwóch gapiów opierając się od czasu do czasu o tenże pojazd piwkowało sobie jak na grillu za plecami pana policjanta. Drugi siedział w radiowozie i słuchał RMF. Nic dziwnego, ze nie zapanowali nad tłumem, oni tego nie potrafią.
      • ko_menta_tors Re: Przykre ale prawdziwe - jak człowiek może sie 18.03.09, 09:43
        Gość portalu: spectator napisał(a):

> Baju, baju biedna policja robiła co mogła!Nie byłem tam i nie widziałem, ale z
        > doświadczenia wiem jak wygląda zabezpieczenie pożaru przez funkcjonariuszy poli
        > cji.W zeszłym roku widziałem jak policjanci zabezpieczali pożar supermarketu "K
        > ogutek" i innych sklepów w Nowej Hucie. W 2004 obserwowałem pożar hurtowni art.
        > motoryzacyjnych również w NH.Oba zdarzenia miały wspólną cechę, policja komple
        > tnie olewała zabezpieczenie terenu pożaru. G

Czy jeszcze jakieś pożary obserwowałeś? I czy to były może, Broń Boże, podpalenia?
        • poszeklu Panie Mariuszu Makowski, ale Pana opalilo 19.03.09, 03:12
          Pewnie w tym pozarze. Prosze nosic bejsbolowke.
          A poza tym, czy nie ma Pan wiekszych zmartwien?
          Qu-wa, cala juz Polske rozkrada ye_any Tusku ze
          swoimi zlodziejami, a Pan za reke malego zlodziejaszka
          lapie!
          Wez sie doktorku za tych bonzow, ktorym przylepiaja
          sie nie zlotowki, ale MILIARDY! i nie udawaj idioty
          bo Ci nie do twarzy z tym.
    • Gość: borewicz czy facet z fotki nie jest podobny do IP: *.autocom.pl 17.03.09, 22:56
      waldusia ???
    • Gość: balusz Płonął dobytek ludzi, złodzieje korzystali IP: *.kolornet.pl 17.03.09, 23:01
      Co sie dziwicie, przecież to górale. Wszędzie widzą tylko dutki-dutki
      • Gość: jacek.gold Re: Płonął dobytek ludzi, złodzieje korzystali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 12:24
        balusz nie wiem kim jesteś ale inteligencją na pewno nie grzeszysz. Tak się
        składa że ja tam byłem i to co tu wypisują to jakieś wyimaginowane sytuacje a to
        co widziałem to sporo ludzi pomagających ewakuować dobytek ze sklepików i
        sąsiadującego z marketem domku.
        głównym utrudnieniem w akcji była zakorkowana jedyna droga dojazdowa i brak wody
        a nie szabrownicy. To że policja miała obowiązek zabezpieczyć teren to jedna
        sprawa i robili to a to że handlowcy starali się uratować swój dobytek to inna
        kwestia i to oni byli upominani często przez policję że nie powinni wchodzić do
        budynku
    • guru133 Tacy religijni.... złodzieje. 17.03.09, 23:09
      :(
      • starydziat Re: Tacy religijni.... złodzieje. 18.03.09, 01:43
        Nie ma to jak tania sensacja, nie ?
        Nie było mnie tam ale z tego co widziałem w tv to po prostu właściciele ratowali
        swoje rzeczy (kto by się ubezpieczał).
        Oczywiście nie powinno mieć to miejsca, ale trzeba zrozumieć ludzi, którym pali
        się towar być może wzięty na kredyt.
        pozdr
        • Gość: jood Re: Tacy religijni.... złodzieje. IP: 78.8.36.* 18.03.09, 06:31
          starydziat napisał:

> Nie ma to jak tania sensacja, nie ?
          > Nie było mnie tam ale z tego co widziałem w tv to po prostu właściciele ratowal
          > i
          > swoje rzeczy

Mieli na sobie odblaskowe kamizelki z napisem "właściciel sklepu w płonącym centrum handlowym"?

> (kto by się ubezpieczał).

Każdy, kto ma choćby kroplę oleju w głowie. Zaręczam ci, że z właścicieli sklepów ubezpieczony był każdy.
          • Gość: gość Re: Tacy religijni.... złodzieje. IP: *.adsl.inetia.pl 18.03.09, 07:07
            poza tym za pożar odpowiada właścieciel budynku i to z jego polisy sklepikarze mogą rościć odszkodowania, lub od niego. u nas też płonął market - tylko trochę większy ( o jakieś kilka hektarów) i jakoś nikt nie grasował w czasie akcji. no ale za nowym targiem to już coś innego!!!
    • Gość: Gosc Płonął dobytek ludzi, złodzieje korzystali IP: 89.231.210.* 18.03.09, 05:47
      Tacy są niestety górale,Potwierdzilo to tylko moja opinie.
      • Gość: jacek.gold Re: Płonął dobytek ludzi, złodzieje korzystali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 12:26
        Tak się
        składa że ja tam byłem i to co tu wypisują to jakieś wyimaginowane sytuacje a to
        głównym utrudnieniem w akcji była zakorkowana jedyna droga dojazdowa i brak wody
        budynku
    • Gość: e Płonął dobytek ludzi, złodzieje korzystali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 06:46
      Proszę mi pokazać w tekście jedno zdanie, w którym jest mowa o tym, że na
      pewno dochodziło do kradzieży. Moim zdaniem tytuł jest nadużyciem (chyba że
      odnosi się jedynie do wywiadu).
      • Gość: . Otóż to! IP: *.48.classcom.pl 18.03.09, 09:27
    • Gość: cRac Płonął dobytek ludzi, złodzieje korzystali IP: *.78-20-96.mc.videotron.ca 18.03.09, 06:58
      ...jakie to polskie...
    • Gość: obserwator Bo to prawdziwi Polacy byli!!! IP: 83.238.173.* 18.03.09, 07:04
      Jeżeli mnie pamięć nie myli, te okolice to słuchacze radia z buźką i twardy
      elektorat PiS-u.
      • Gość: kum Re: Bo to prawdziwi Polacy byli!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.09, 10:01
        I tu trafiłeś w sedno.To jest wina Kaczyńskich
        oczywiście.Podpalili,podjudzili ludzi żeby kradli,utrudniali pracę
        strażakom i policji i na koniec ukradli księżyc.Precz z Kaczyńskimi -
        oboma!
    • Gość: dziadek Re: Płonął dobytek ludzi, złodzieje korzystali IP: *.adsl.inetia.pl 18.03.09, 07:07
      I tak kolejny raz górale wykazali się odwagą i pomagali ratować dobytek,a cepry
      zaraz kłapią że kradną.
      • Gość: szaber-nie my! opowiedz gdzie uratowany dobytek przekazali.... IP: *.acn.waw.pl 18.03.09, 07:27
        "zdjal jej kolczyki i odrzucil precz do swoich kieszeni" Magdalena Samozwaniec
    • qasher Okazja czyni złodzieja. 18.03.09, 07:19

• Gość: Polonus i z nich sie bierze Polonia w Chicago... IP: *.acn.waw.pl 18.03.09, 07:25
      ...nie dziwi nic, wazmne by wyszabrowac a potem sie przezegnac i do kosciola...
    • Gość: e Płonął dobytek ludzi, złodzieje korzystali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 07:56
      Powtórzę - tytuł nijak się ma do artykułu. Nierzetelne.
    • Gość: Jurek Tabloidowa manipulacja IP: *.centertel.pl 18.03.09, 08:09
      Widac, wybiórczej brakuje newsa, a co poniektórym komentującym brakuje kilku
      klas szkoły podstawowej. Tytuł swoje - artykuł swoje. W artykule mamy:
      "niewykluczone że to mogła byc kradzież", a w tytule mamy już złodziejstwo bez
      tryby przypuszczającego. Pytam się wybiórczej, gdzie są złodzieje, albo gdzie
      jest przestępstwo? Gdzie jest pokrzywdzony, czy ktoś zgłosił kradzież, czy są to
      tylko daleko idące domniemania? A skoro ani policjantka, ani sami
      zainteresowani, ani strażacy nie powiedzieli że są to złodzieje, to skąd taki
      kategoryczny tytuł?
      Widac, że wybiórcza drastyczny spadek sprzedaży prasy, próbuje ratowac metodami
      tabloidów. A paru cwiercinteligentów feruje żenująco niskie komentarze.
      Pozdrowienia dla Górali, a dla reszty, czytajcie ze zrozumieniem i troszkę
      więcej zaangażowania myślowego w to co widziecie, a widac, że wybiórcza dla
      zysku i sensacji chciałaby skłócic wszystkich ze wszystkimi.

Pozdrawiam, Jerzy K.
      • afiag Re: Tabloidowa manipulacja 18.03.09, 08:42
        Jurek kogo Ty pozdrawiasz, bandę debili, którzy nie potrafia czytać ze zrozumieniem i plują na Polaków, czy gnoja który zamieścił ten "artykuł" pod takim a nie innym tytułem?
        • Gość: das spiel ist aus a jak myslisz IP: *.dynamic.mnet-online.de 18.03.09, 09:13
          dlaczego ten gnoj zamiescil ten artykul

siem nic nie dzieje siem bez przyczyny
    • Gość: qasia Płonął dobytek ludzi, złodzieje korzystali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.09, 08:10
      To policja już pałek nie ma, wystarczyło przylać paru gnojom i by był spokój
      • Gość: Jarek Re: Płonął dobytek ludzi, złodzieje korzystali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.09, 08:22
        Oj Kasiu, Kasiu.
        To Twoim zdaniem pałką policyjną można naprawić cały świat i usunąć zło z tego
        świata?

Gratuluję głębi Twojej myśli.
        • Gość: pik Re: Płonął dobytek ludzi, złodzieje korzystali IP: *.chello.pl 18.03.09, 08:24
          jeśli wychowanie bezstresowe już zawodzi to jak inaczej?..
        • Gość: azyt Re: Płonął dobytek ludzi, złodzieje korzystali IP: *.fbx.proxad.net 18.03.09, 09:24
          to zdradz swoja glebie i podaj sposob na naprawe swiata
          bez palki
    • carol_p A mi kolejny raz włamali się do piwnicy. 18.03.09, 08:16
      I mieszkaj tu wśród Polaków....
    • mesecina Płonął dobytek ludzi, złodzieje korzystali 18.03.09, 08:17
      W cywilizowanym kraju strzelają do szabrowników bez ostrzeżenia.
    • Gość: pik oto góralskie pokolenie JPII.. IP: *.chello.pl 18.03.09, 08:20
      tylko więcej "Barki" nie śpiewajcie bo aż wstyd..
      • Gość: jacek.gold Re: oto góralskie pokolenie JPII.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 12:27
        Tak się
        budynku
    • Gość: ceper Dutki to sa.... IP: 146.81.200.* 18.03.09, 08:31
      Dutki sie skonczyly w usa no to trzeba dutki zapewnic sobie w polandzie. A w
      jaki sposob to juz nieistotne. Wiedzialem ze gorale sa pazerni na kasse ale ze
      az tak??? We lbie sie mi to nie miesci no ale jaki kraj tacy ludzie. Moze to
      taka nowa moda nastala - kryzysowa mozna rzec...
    • 3cik <--------------------=-- 18.03.09, 08:36
      Ty sobie Nową Huta buzi nie wycieraj.
      Chyba że masz nadmiar uzębienia to śmiało - a nie w internecie a mieszkańcom
      twarzą w twarz. Bohaterze.
      • Gość: das spiel ist aus Re: <--------------------=--a co paru rogaczy IP: *.dynamic.mnet-online.de 18.03.09, 09:06
        nie swiadczy przeciez o spolecznym potencjale nowo hutnikow
        wazne ze siem kopiom pilke kopanom
        jak mawial jeden pan
        chyba wiesz o kogo chodzi
        • mamara Wszystkiemu winni są politycy. Polski naród katoli 18.03.09, 09:46
          cki tak by się nie zachowywał. To przez komunę, liberałów i żydów i
          cyklistów, to oni nas do tego zmuszają.
          • Gość: mk Szabrowali?! Nazwyjmy rzeczy po imieniu: kradli!!! IP: *.acn.waw.pl 18.03.09, 10:22
            "Szabrowali"?! Dlaczego uzywamy efemizmow wobecv najohydniejszych
            zachowan? Nazwyjmy rzeczy po imieniu: ZLODZIEJE KRADLI!!!
            Ci ludzie sa zlodziejami! Hienami zerujacymi na nieszczesliwym
            wypadku.
            • Gość: bantar Re: Szabrowali?! Nazwyjmy rzeczy po imieniu: krad IP: 83.238.108.* 18.03.09, 10:26
              'Szabrowali' to eufemizm? Moim zdaniem można uznać to za mocniejsze
              słowo niż 'kradli'.
              • andrzejto1 Re: Szabrowali?! Nazwyjmy rzeczy po imieniu: krad 18.03.09, 12:58
                Gość portalu: bantar napisał(a):

> 'Szabrowali' to eufemizm? Moim zdaniem można uznać to za
                mocniejsze
                > słowo niż 'kradli'.
                Wiesz, to jest takie przerzucanie się słówkami. Dałeś się wrobić w
                gierkę jaką uprawiają z nami prawnicy, by wytargować jak najniższy
                wyok. Nie ukradł, ale zedfraudował czy przywłaszczył, nie zabił, ale
                pobił ze skutkiem śmiertelnym itp...
                Wymysł prawników i wszelkiej maści "pedagogów" i róznych "obrońców
                wykluczonych" którzy swoimim teoryjkami doprowadzili do najwyższego
                poziomu przestępczości od czasu wojny. Za to ich fach ma wzięcie
                niepomierne...
    • Gość: Gnoz Płonął dobytek ludzi, złodzieje korzystali IP: *.centertel.pl 18.03.09, 08:38
      Wstyd mi za wyborczą, że takie bzdury pisze. Rozumiem, gdyby były fakty, nawet
      nie twarde dowody, ale jakieś fakty. A tu - tylko daleko idące spekulacje. Jak
      zrobic newsa z niczego. Z chęcią bym przeczytał jakiś ciekawy artykuł, nawet
      jeśli byłby o szabrowaniu. Tylko jedno - niech będzie prawdziwy. Natomiast jak
      czytam artykuł, gdzie przypuszczenie jest na przypuszczeniu, a wyborcza z dwóch
      przypuszczeń robi jeden fakt, to aż mnie krew zalewa jak nisko schodzi to
      dziennikarstwo. Tytul jest oszczerczy, nie dziwie się, że tracicie czytelników.
    • hel14 Płonął dobytek ludzi, złodzieje korzystali 18.03.09, 08:46
      Nieraz mam dość tego, że urodziłem się w Polsce i jestem Polakiem. Takiego
      dziadowskiego narodu nie ma chyba nigdzie.
      Ciągle mam przed oczami (chociaż minęło kilkanaście lat) obraz Polaków w NY,
      wychodzących tłumnie z kościoła, odświętnie ubranych jak w Polsce na Odpuście
      i nagle dostrzegających niebywałą okazję do wzbogacenia się i napełnienia
      paczek do Polski dla swoich rodzin na wsi. A był to po prostu remont (tak, w
      niedzielę) jakiegoś "apartmentu" i wyrzucanie wszystkiego jak leci do
      kontenera ustawionego na ulicy. Takiej sytuacji nie spodziewałem się mimo, że
      przecież znam swoich rodaków. Do kontenera (w garniturach!) wskakiwali
      sprawniejsi i silniejsi mężczyźni (bo trzeba było walczyć o zdobycz) a ich
      kobiety czekały na zewnątrz i odbierały łupy.
      Jechałem akurat ze znajomym Ruskim- i on aż się zatrzymał i pokazuje mi:
      zobacz swoich Polaków, których tak wychwalasz. Obok stali także jacyś czarni i
      latynosi- niektórzy aż kładli się ze śmiechu jak patrzyli na umorusanych
      Polaków w garniturach. W głowie im się nie mieściło, że komuś potrzebne są
      takie śmiecie- jakieś stare lampki, stare buty śmierdzące, krzesła połamane,
      obrusy itp. To są właśnie polscy "amerykanie", tak właśnie żyją. No
      niezupełnie, później wszyscy walą na zabawę do Polskiego Domu Narodowego.
    • Gość: xarp Poraża bezradność Policji - wyobrażacie sobie taką IP: *.adsl.inetia.pl 18.03.09, 08:51
      akcję w USA?
      • Gość: lee a wyobrażam sobie.. IP: *.chello.pl 18.03.09, 09:03
        długo myśleć nad tym nie muszę, wystarczy, że przypomnę sobię kilka
        filmów ze stanów, tych typowo policyjnych..i już mam widok zwierząt
        wyrywających sobie towar ze sklepu.
    • Gość: f Płonął dobytek ludzi, złodzieje korzystali IP: 213.172.178.* 18.03.09, 09:04
      Górale - to najwieksi obłudnicy. Do papieża na kolanach - a potem
      tylko dutki się liczą, po trupach do celu.
    • Gość: PiSior wiszący Oto cuda PO i gruszki SLD . n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 09:08
      • Gość: steel Re: Oto cuda PO i gruszki SLD . n/t IP: *.chello.pl 18.03.09, 09:42
        ..powiedział mierny ale wierny żołnierz PiS i Radia Maryja.
        Wystarczy chłopczyku, pora teraz na codzienny seans audycji
        podprogowych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka