Gość: oajka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.03.03, 00:55 Szukam przepisu na czekolade wlasnej roboty. Nie, nie do picia, ale taka do "chrupania". Robilam taka jakies 10 lat temu i nie pamieta juz przepisu. Moze ktos ma? papa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
giga4 Re: Czekolada - szukam przepisu ! 28.08.03, 09:12 Czekolada Składniki: -paczka mleka w proszku -szkl. mleka płynnego -3 duże łyżki kakao -szkl. cukru -kostka masła lub margaryny (można ją stopić) -mogą być orzechy, kokos itp. Wszystkie składniki bardzo dokładnie wymieszać (można zmiksować-tylko bez orzechów czy kokosu), następnie zagotować. Trzeba bardzo uważać, żeby się nie przypaliło. Następnie wyłożyć na blachę i mokrym nożem rozsmarować na odpowiednią grubość. Włożyć do lodówki. Smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cacao Re: Czekolada - szukam przepisu ! IP: 200.182.136.* 28.08.03, 10:31 Czy to warto robic samemu???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Czekolada - szukam przepisu ! IP: 80.51.255.* 28.08.03, 10:57 Oj warto, warto:-) całkiem inny smak, ja osobiście nie cierpię tego posmaku margaryny w wszystkich kupnych czekoladach:-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kojka Re: Czekolada - szukam przepisu ! IP: *.kom / 10.104.36.* 28.08.03, 13:02 poszukaj,niedawno był taki wątek na forum,ja nawet dwa przepisy wpisałam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Linn Re: Czekolada - szukam przepisu ! IP: *.dialup.tiscali.it 29.08.03, 18:33 W sklad prawdziwej czekolady wchodzic powinno maslo kakaowe / zadne margaryny ani tluszcze roslinne /. Niestety przepisy unijne pozwalaja na takie "dodatki". Wlosi dlugo walczyli o prawo do produkowania i jedzenia prawdziwej czekolady. Udalo sie. Kupujac czekolade wloska nalezy szukac napisu "cioccolato puro". Nie wiem, jak jest w innych krajach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eli_7 Re: Czekolada - szukam przepisu ! IP: 66.11.170.* 30.08.03, 01:33 czy mozesz mi podpowiedziec ile wazy paczka mleka w proszku? wielkie dzieki eli Odpowiedz Link Zgłoś
giga4 Re: Czekolada - szukam przepisu ! 30.08.03, 09:31 Paczka mleka w proszku powinna coś ok. 500 g ważyć. Dokładnie nie pamiętam bo dawno tej czekolady nie robiłam Odpowiedz Link Zgłoś
eli_7 Re: Czekolada - szukam przepisu ! 30.08.03, 15:13 wielkie dzieki, w takim razie udaje sie do sklepu i robie czekolade. pozdrowienia, eli Odpowiedz Link Zgłoś