Dodaj do ulubionych

Prombud w Bieżanowie

IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.11.03, 19:17
Wszytsko pięknie, gdyby nie bliskość obskurnego baraku,
oddzielającego bloki od ul. Wielickiej i jego "mieszkańców"
Obserwuj wątek
    • Gość: mr. Teal Re: Prombud w Bieżanowie IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.11.03, 19:19
      Wszystko pięknie, gdyby nie bliskość obskurnego baraku pomiędzy
      blokiem nr. 17, a Wielicką i "mieszkańców" tego obiektu
    • Gość: mieszkaniec Re: Prombud w Bieżanowie IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 30.11.03, 13:54
      .....Gratka dla zmotoryzowanych???Spróbujcie po południu
      zaparkować tu auto.Powodzenia
    • Gość: qwerty Re: Prombud w Bieżanowie IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 11.12.03, 18:23
      towarzystwo cyganów złodzieji alkoholików w baraku na osiedlu okradają
      samochody niszczą osiedle jest niebezpiecznie!!developer mowił ze barak usunie
      ale klamał i barak dalej stoi!
    • Gość: mieszkaniec Re: Prombud w Bieżanowie IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 21.01.04, 19:45
      To gratka dla zmotoryzowanych którzy obecnie przy powstałych blokach nie maja
      gdzie parkowac a boksy kosztuja 20.000 złotych i kogo na to stac
    • Gość: mieszkaniec Re: Prombud w Bieżanowie IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 22.03.04, 12:07
      drogi sąsiedzie, skoro stać Cie było na zakup mieszkania to dziwie sie że te
      20000 za garaż jest dla Ciebie takim ogromnym wydatkiem.
      • Gość: mieszkanka Re: Prombud w Bieżanowie IP: *.autocom.pl 10.08.06, 11:03
        Boksy nie kosztują 20000, za tyle to jest pole wydzielone kolorową kosteczką cena boksu startuje od 24 tyś., a możliwośc negocjacji z "uroczymi zarządcami" jest poprostu fascynująca. Zresztą jak załatwianie każdej innej sprawy.
    • Gość: saba Re: Prombud w Bieżanowie IP: *.ists.pl / *.ists.pl 24.03.04, 18:29
      mnie tez nie stac na boks ale podobno wszędzie są takie ceny
      • Gość: Witold Re: Prombud w Bieżanowie IP: *.r / *.turniejowa.pl 25.03.04, 21:15
        Witam,
        zamierzam kupic mieszkanie w Prombudzie, czy moglaby mi Pani napisac
        o swoich doswiadczedniach z ta firma?
        Pozdrawiam,
        Witold
    • Gość: mieszkanka Re: Prombud w Bieżanowie IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 29.03.04, 12:39
      Jeśli chodzi o Prombud, wydaje mi sie, że wszystko jest OK. Przed kupnem
      mieszkania w Krakowie sprawdziłam wiele ofert i stwierdzam, ze prócz tego ze
      troche mam daleko do pracy mieszka mi się dobrze. Do wszelkich formalności i
      stanu prawnego również nie mam zastrzeżeń.
    • Gość: Mieszkaniec Re: Prombud w Bieżanowie IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 21.04.04, 18:56
      Boks garażowy za 20 tys. to pomyłka trzeba wydać minimum 25 tys.
      Z zaparkowaniem samochodu późnym popołudniem jest nie lada problem.
      Wiarygodność oświadczeń i obietnic Prombudu pozostawia bardzo wiele do
      życzenia. Zdjęcie jest makiety a nie stanu faktycznego. Rzeczywisty stan
      osiedla jest tragiczny. Może za 5-10 lat nabierze to wyglądu.
      Odległości pomiędzy blokami nie przekraczają 15 metrów ( istnieje możliwość
      zajrzenia sąsiadowi z przeciwka do talerza ).
      Zieleń na makiecie nie ma nic wspólnego z zielenią w rzeczywistości.
      Zakup mieszkania tutaj to była ogromna pomyłka. Znam osiedla gdzie w krótszym
      czasie postawiono bloki a infrastruktura jest tak wspaniała, że tylko
      pozazdrościć. Prombud się tutaj nie umywa.
      • Gość: Jot Re: Prombud w Bieżanowie IP: *.pliva.pl 22.04.04, 13:28
        Napisz więcej - jak długo mieszkasz na osiedlu, jaka jest jakość wykończenia i
        późniejsza współpraca z Prombudem, który jest, jak wiem także administratorem
        bloków. Jaka jest szansa na zaistnienie zwykłych parkingów - jeśli nie masz 25
        tysięcy na boks ?
        Pozdrawiam
        Jot
      • Gość: mieszkanka Re: Prombud w Bieżanowie IP: 213.77.99.* 26.04.04, 13:46
        jasne, że są osiedla postawine w krotkim czasie ale jakosc ich wykonczenia
        pozostawia wiele do życzenia a tutaj wykonczenie jest ok. Mieszka sie tutaj
        bardzo dobrze, ale ludziom sie nie dogodzi nie wiadomo jakie super waruki beda
        mieli to i tak beda narzekali. Polecam to osiedle.
      • Gość: sasiad Re: Prombud w Bieżanowie IP: *.autocom.pl 09.09.04, 19:03
        sasiad ...jadl wczoraj schabowego i popijal piwem ....od piegi!!!
        • Gość: nienasyceni Re: Prombud w Bieżanowie IP: *.autocom.pl 09.09.04, 19:21
          Żądamy agencji towarzyskiej..aby ..rozladowac napiecie seksualne powstale na
          wskutek zagladania sasiadkom w okna
    • Gość: Mieszkaniec Re: Prombud w Bieżanowie IP: 62.233.184.* 05.05.04, 11:38
      tak naprawdę to osiedle jest spoko. Fakt, faktem że myślałem że trochę
      sprawniej pójdzie im wykańczanie i upiększanie osiedla. Mogli by trochę zadbać
      o wygląd np. plac zabaw dla dzieci, czy ładniejsze śmietniki. Widok starych
      baraków też nie jest ciekawy!! Wydawało mi sie że wybużenie tych baraków to nie
      problem a o ile ładnie by się zrobiło!! Mam nadzieję że jak skończy się ten
      ostatni etap to wezmą się trochę za robotę i będzie ładniej!
    • Gość: Prezes PROMBUD Re: Prombud w Bieżanowie IP: *.autocom.pl 09.09.04, 19:01
      Dziwie sie wszystkim nie zadowlonym mieszkańcom mojego osiedla, ponieważ jest
      tu pięknie cicho i zielon, zero problemow z miejscami parkingowymi ponieważ
      połowa boksów jest wolna i to bzdura ze ludzie parkuja na wielickiej zajmujac 3
      pas ruchu!!!!! odnoscie baraków moi kochani to jak zauważyliscie jeden zostal
      zburzony wkrotce czas na 2 i 3 ...z parkingiem nie ma problemu ..zawsze mam
      wolne miejsce, z poważaniem WASKO
      • Gość: mieszkaniec 2001 Re: Prombud w Bieżanowie IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 26.11.04, 23:36
        panie Wasko,

...nie wku..aj mnie Pan... Tyle bzdur, klamstw, niekompetencji i braku
        fachowosci co w Pana wykonaniu to jeszcze nie zaznalem!!!! Co do miejsc
        parkingowych Kretynie to mialy byc w miejscu nowych blokow. Czyz nie?
        Prezesiku z bozej laski, opowiedz lepiej jak sprzedales klientom kilka mieszkan
        z calym gruntem na, ktorym stal blok, wskutek czego nie mozna bylo przez rok
        podpisac aktow notarialnych!!!!!!!!!
        Banda kretynow...
        • Gość: Mieszkanka Re: Prombud w Bieżanowie IP: 217.153.199.* 29.11.04, 11:18
          Ty jesteś facet kretyn nigdy nie było mowy o parkingach w miejscu nowych
          bloków, cały czas był taki plan osiedla jaki jest teraz, a co do aktu
          notarialnego nie było z tym zadnych problemów.
    • Gość: własciciel skody Re: Prombud w Bieżanowie IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 09.09.04, 19:02
      a ja mam skode felicje i mam garaz a poniewaz jestem ham i mieszkam w bloku 11
      parkuje zawsze swoje auto w poprzek tak zeby sasiadom zrobic na złosc. jesli
      sie wam to nie podoba to przebijcie mi opony moja skoda jest zielona a ja
      łysiekjacy gosc i zawsze wyprowadzam psa jamnika nna spacery aby robił kupe na
      pieknej stadionowej trawie jaka posiał prombud !!!!
      • Gość: wlasciciel megana Re: Prombud w Bieżanowie IP: *.autocom.pl 09.09.04, 19:06
        witam mi sie mieszka ok ..mam samochod renault megane bialy ..czasami mam
        problemy z wjechaniem do garazu przez pana w zielonej skodzie ...zebym ..mogl
        bezpiecznie wjechac do waskiego garazu pomaga mi cala rodzina.....w sumie 3
        osoby z gory dziekuje ...wszystkim za pomoc i umozliwienie wjazdu ....
        • Gość: mieszkanka 11 Re: Prombud w Bieżanowie IP: *.autocom.pl 09.09.04, 19:11
          Mam problem....Wszystko co kupuję na promocji u Piegi jest przeterminowane...w
          delikatesach nie ma praktycznie nic....i jak ja 60letnia kobieta mam na rowerze
          dojechac do tesco????Na wsi nie było takich problemów... Bardzo proszę, zeby
          ktos przekazał panu Prezesowi, zeby nam tu jarmark zorganizował-moze w barakach?
          • Gość: zflustrostrowany Re: Prombud w Bieżanowie IP: *.autocom.pl 09.09.04, 19:14
            nie zaplace wam czynszu jak nie bede mial ..miejsca parkingowego!!!!!!!
      • Gość: skoda favorit Re: Prombud w Bieżanowie IP: *.autocom.pl 09.09.04, 19:07
        i tak bede parkowal gdzie chce mam was w dupie.. i prezesa tez i tego gada co
        mi kartki za ..szybe wklada:)
    • Gość: włodarski Re: Prombud w Bieżanowie IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 09.09.04, 19:13
      a ja jestem prezesem tego osiedla miałem zbudowac wam parking przed blokiem 11
      ale nie płacicie rachunków zalegacie z czynsem to wam postawie przed blokiem
      kolejne słupy oswietleniowe które beda robic jak te poprzednie za próg
      zwalniajacy a na trawie stadionowej beda sie wypasac moje krowy !!!
      • Gość: widzialem to!! Re: Prombud w Bieżanowie IP: *.autocom.pl 09.09.04, 19:15
        widzialem, to jak wasko z wlodarskim sie obejmowali i calowali !!!!! chyba
        zyjemy w osiedlu pedalsko cyganskim
      • Gość: zyczliwy Re: Prombud w Bieżanowie IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 26.11.04, 23:40
        Wlodarski,

Ty chyba chcesz beknac za swe czyny? Zapomniales cos uczynil...?
    • Gość: mieszkancy Re: Prombud w Bieżanowie IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 09.09.04, 19:17
      wzywamy prezesa prombudu aby w terminie 14 dni wybudował obiecany parking w
      przypadku nie wywiazania sie bedziemy zmuszeni do zarekwirowania mitsubishi
      pajero na poczet kosztów przyszłego parkingu
    • Gość: kierowca Re: Prombud w Bieżanowie IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 09.09.04, 19:20
      a na naszym osiedlu jest tak duzo miejsc parkingowych ze wczoraj musiałem
      parkowac w smietniku troche mnie to kosztowało wysiłku gdyz musiałem wyciagnac
      kubły ze smieciami aby moj samochód zmiescił sie
    • Gość: pracownik mpo Re: Prombud w Bieżanowie IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 09.09.04, 19:26
      zawsze kiedy przyjezdzam smieciarka po smieci na to osiedle to zahaczam
      smieciarka o zaparkowane na dziko samochody. wowczas jade szybciej aby nikt nie
      zauwazył podobno wszystko jest na miejscowa młodziez
    • Gość: klops Re: Prombud w Bieżanowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.04, 12:03
      czy ktos moze napisac o co chodzi z p. Prezesem? o malo nie kupilem w prombudzie mieszkania ale rozmowa ani z Prezesem ani z inymi w biurze delikatnie mowiac nie kleila sie... kompletny brak zrozumienia i buraczany styl prowadzenia biznesu calkowicie mnie zniechecily choc juz mialem plany wnetrz... coz, spodobal mi sie eko park - 50zl/m2 wiecej ale za to niskie budynki sa z winda...
      • Gość: xxx Re: Prombud w Bieżanowie IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 02.10.04, 16:08
        to osiedle to jedno wielkie nieporozumienie
        nie ma gdzie zaparkowac samochodu i niech sie przyzna ten kto mi ciągle wkłada
        kartki za wycieraczke odnośnie złego parkowania ,człowieku zrozum że ja nie
        robie ci tego na złość tylko poprostu gdt wracam wieczorem z pracy to już nie
        ma nigdzie wolnego miejsca do zaparkowania wiec musze czasem sie ustawic w dość
        nietypowym miejscu.
        panie waśko z włodarskim kiedy w koncu zburzycie ten barak z cyganami
        złodziejami i bandytami tam mieszkającymi,ktorzy juz 3 razy okradli mi
        samochód ,przeciez gdy kupowałem mieszkanie obiecaliscie mi to i pewnie kazdemu
        innemu klientowi,
        czy obietnice prezesów firmy prombud sa gówno warte?
        zauważyliscie może że pani piega wogule nie daje paragonów za dokonane u niej
        zakupy?. oj nieładnie pani danusiu nie ładnie tak powiekszać dziure budzetową.
        pozdr
        xxx
        • Gość: Miwszkanka Re: Prombud w Bieżanowie IP: 217.153.199.* 04.10.04, 12:08
          Boże ludzie ale wy jesteście porąbani, wszystko wam przeszkadza z wszystkiego
          nie jesteście zadowoleni, trzeba było zostać na tych wsiach a nie
          przeporowadzać się do cywilizacji. Zasrane wieśniaki
          • Gość: mieszkanka Re: Prombud w Bieżanowie IP: *.dop.krakow.pl 11.10.04, 11:10
            Wypraszam sobie! Przeprowadziłam się z centrum Krakowa i bardzo tego żałuję.
            Jak można być zadowolonym z tylu niedociągnięć, niespełnionych obiecanek
            i "osobliwej gospodarności" firmy Prombud???
            Kto chce kupić mieszkanie niech się dobrze zastanowi!!!
            • Gość: Mieszkanka Re: Prombud w Bieżanowie IP: 217.153.199.* 11.10.04, 13:14
              Osiedle jest super, jakie nie dociągniecia, z Prombudem współpracuje się ok. Oj
              ludzie ludzie tylko narzekać potraficie.
              • Gość: kolo Re: Prombud w Bieżanowie IP: *.autocom.pl 27.02.05, 23:32
                ha ha ha
            • Gość: qwerty Re: Prombud w Bieżanowie IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 14.10.04, 19:34
              ludzie narysowali wam kreski do parkowania z tyłu za blokiem nr 11 wiec
              parkujcie rownolegle do tych kresek a nie pod ukosem ,wtedy bedzie wiecej
              miejsc .a tak na marginesie to wstydzcie sie ze sami na poczatku na to nie
              wpadliscie tylko narzekali na małó miejsc do parkowania ustawiając sie pod
              ukosem.
              • Gość: as Re: Prombud w Bieżanowie IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 14.10.04, 19:38
                kiedy zostanie zburzony barak w którym zamieszkują złodzieje i pijaki którzy
                dewastują nasze piekne zielone wzgorze na którym jest mnóstwo zieleni i jescze
                wiecej ławek do odpoczynku na świerzym poweitzru w słoneczny dzień
              • Gość: Mieszkanka Re: Prombud w Bieżanowie IP: 217.153.199.* 15.10.04, 12:53
                Trafne spostrzeżenie ma Pan świetną rację gdyby te wszystkie młotki parkowały
                normalnie a nie po skośie to byłoby dużo więcej miejsca ale kogo to obchodzi
                ważne ze taki burak sobie zaparkuje a cała reszta go nie obchodzi nie liczą się
                z nikim a narzekać potrafią.
                • Gość: mieszkaniec Re: Prombud w Bieżanowie IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 16.10.04, 17:15
                  widze ze włodarski z waśko postanowlili zlikwidowac kolejne juz ostanie miejsca
                  do parkowania i wstawili metalowe słupki przed klatkami bloku nr 17
                  gratuluje pomysłowosci panowie
                  nie zdziwcie sie jak ktos wam w koncu powybija szyby w biurze albo porysuje
                  samochody jak parkujecie je na osiedlu w ciagu godzin waszej pracy,i nie
                  myslcie ze w dzien nikt tego nie zrobi bo ten element mieszkający w baraku za
                  5zł zrobi wszytsko (ktorego to zreszta mieliście sie pozbyc juz 2 lata temu)
                  może w koncu sami pożałujecie ze tego nie zrobiliscie
    • Gość: Mieszkanka Re: Prombud w Bieżanowie IP: 217.153.199.* 04.10.04, 12:14
      TY palancie z zielonej skody uważaj bo w nie długim czasie stracisz jakąś
      szybke albo lusterko
      • Gość: Ania Re: Prombud w Bieżanowie IP: 217.153.199.* 19.10.04, 15:34
        Zielone Wzgórze to super osiedle!
        • krewetka Re: Prombud w Bieżanowie 30.01.05, 15:06
          nie
          • Gość: Myszka Re: Prombud w Bieżanowie IP: 217.153.199.* 31.01.05, 12:41
            to Ty krewetka jakaś głupia jesteś ja Zielone Wzgórze nie jest dla Ciebie
            fajnym osiedlem
            • Gość: klops Re: Prombud w Bieżanowie IP: *.bj.uj.edu.pl 31.01.05, 15:41
              a Ty Myszka chyba w Prombudzie pracujesz...
              • Gość: Myszka Re: Prombud w Bieżanowie IP: 217.153.199.* 01.02.05, 10:54
                Nie nie pracuje tylko tam mieszkam i dla mnie wszystko jest ok a jak wam sie
                nie podoba to spadac na te swoje wiochy bo z tego co widze po rejestracjach to
                wiekszosc wiesniakow tu mieszka
                • Gość: klops Re: Prombud w Bieżanowie IP: *.bj.uj.edu.pl 01.02.05, 13:55
                  jestem klops - krakowski warszauer ;-)
                  • Gość: Myszka Re: Prombud w Bieżanowie IP: 217.153.199.* 01.02.05, 16:20
                    klops to tym bardziej wypad z tego osiedla jak jesteś krawaciarzem
                    • Gość: klops Re: Prombud w Bieżanowie IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 02.02.05, 16:48
                      przedstawicielka jedynie_slusznego_zaslepionego_ krakowka? miasta kultury gdzie radni chca cenzurowac sztuke? dobrze, ze mam tu przyjaciol o nieco innym spojrzeniu. pozdrawiam!
                      • Gość: Myszka Re: Prombud w Bieżanowie IP: 217.153.199.* 03.02.05, 12:36
                        wole byc przedstawicielka Krakówka niz smiesznej warszawki. Acha obsluga w
                        biurze jest dla mnie ok, wlasnie tam sobie kupilam garaz w nowo wybudowanych
                        blokach i nie narzekam i przy zakupie mieszkania tez bylo w porzadku.
                        Pozdrawiam Cie klopsik
                        • Gość: klops Re: Prombud w Bieżanowie IP: *.bj.uj.edu.pl 03.02.05, 15:19
                          no to fajnie, ze Cie dobrze potraktowali, bo mnie nie. a czy wolisz byc
                          przedstawicielka tego czy innego wariactwa to juz Twoj problem. ja tam jestem
                          przedstawicielem siebie samego ;-)
                          • Gość: paweł garaż do wynajecia IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 10.02.05, 20:39
                            posiadam do wynajecia garaż w parkingu podziemnym bloku nr 11 na osiedlu
                            zielone wzgórze
                            tel 0608 695 945
    • basia-blondi Re: Prombud w Bieżanowie 09.03.05, 11:19
      Hej. W kwietniu 2005 planuję kupić mieszkanie od Prombudu. Napiszcie mi coś o
      tej firmie jak się z nią współpracuje, na co zwracać uwagę, czego można
      oczekiwać i wogóle jak Wam się mieszka. Dziękuję za odpowiedzi.
      • Gość: anqa Re: Prombud w Bieżanowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.05, 13:58
        Jeśli chodzi o mnie, nie mam jakichś większych zastrzeżeń do firmy Prombud.
        Mieszkanie będę odbierać lada dzień i muszę powiedzieć, że wszystko wykonane
        jest na niezłym poziomie. W moim przypadku dużym plusem tego dewelopera była
        możliwość rozłożenia płatności tak, jak mi odpowiadało(a nie tak jak na innych
        budowach - 20% po każdym etapie). Również obsługa pań w biurze wydawała mi się
        zupełnie normalna ( niektórzy, jak pewnie czytałaś nie mogli się z nimi dogadać)
        Jest jednak pewna kwestia, która nie daje mi ostatnio spokoju. A mianowicie -
        mieszkania komunalne w nowych blokach, których w sumie ma być 31. Ale pewnie
        czytałaś już na ten temat i ta sprawa jest Ci znajoma. Życząc trafnego wyboru w
        poszukiwaniach, pozdrawiam.
        • Gość: Ania Re: Prombud w Bieżanowie IP: 217.153.199.* 09.03.05, 14:37
          Mieszkam na osiedlu Zielone Wzgórze ponad rok i naprawdę jestem bardo
          zadowolona. Prombud ok, Panie tam pracujące też miłe naprawde nie było z Nimi
          żadnego problemu, właśnie sobie kupiłam z męzem garaz w nowo wybudowanyc
          blokach i również wszystko zostało załatwione super, wcae nie żałuje, że tu
          mieszkam, gdybym drugi raz miała kupować tu mieszkanie to bym to zrobiła.
          Pewnie czytałaś tu rózne wypowiedzi ale zawsze znajdzie się ktoś kto bedzie
          narzekał. Pozdrawiam i jeżeli się zdecydujesz to rzyczę udanego mieszkania
    • Gość: xx Re: Prombud w Bieżanowie IP: *.autocom.pl 05.04.05, 00:54
      ja kupiłam tu mieszkanie i bardzo bardzo ZAŁUJE!
      To jest NAJGORSZE osiedle w całym krakowie!!!

• Gość: Ania Re: Prombud w Bieżanowie IP: 217.153.199.* 05.04.05, 13:29
        oj dziewczyno to Ty jeszcze złego osiedla nie widzialaś , ja bardzo sie ciesze
        ze u mieszkam na nic nie narzekam
      • Gość: Jano Re: Prombud w Bieżanowie IP: *.autocom.pl 07.04.05, 00:04
        ja takze mam zdanie że niejest tu tak zle.Gdyby :
        - znikneły baraki z bezdomnymi
        - było miejsce do parkowania
        - znikneły baraki Prombudu
        - był plac zabaw
        - było więcej zieleni
        - reagowano na uwagi mieszkańców
        - było więcej pojemników na śmieci
        - niedopuszczano do dewastacji budynków
        - niebyło gęsto wybudowanych bloków
        - ulica była szersza i w obydwie strony
        - był blisko przystanek autobusowy
        - było przejscie dla pieszych przez ul.Wielicka
        to mieszkałoby sie prawie dobrze.
        -
        • Gość: Ania Re: Prombud w Bieżanowie IP: 217.153.199.* 07.04.05, 12:54
          jak skończą budowę to pewnie sie zagospodaruje i bedzie fajnie, juz zaczynaja
          ukladac kosteczke i zaczyna byc coraz ladniej
          • Gość: Jano Re: Prombud w Bieżanowie IP: *.autocom.pl 09.04.05, 08:58
            Ładnie? Są gusta i guściki.
            Ja uważam,że jest nijako.
            • Gość: Yeti Re: Prombud w Bieżanowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.05, 14:45
              Mieszkam tu od trzech tygodni i uważm że to osiedle jest ok. Mam nadzieję że z
              czasem u nas na osiedlu zrobi się bardziej "domowa atmosfera" Fajnie by było
              gdyby osiedle to było zamknięte i okoliczny lasek został zagospodarowany tj.
              ścieżki rowerowe, ławki itp..
              • Gość: Jaś Re: Prombud w Bieżanowie IP: *.archeton.pl 07.06.05, 11:12
                Jak teraz sie mieszka i co z barakami przed blokiem?
                W ktorym budynku sa mieszkania komunalne?
              • Gość: Rudy Re: Prombud w Bieżanowie IP: *.autocom.pl 07.06.05, 13:40
                Po baraku niema sladu.Sa tam miejsca parkingowe.
                Placu zabaw dalej niema.Mieszkania komunalne sa w nowych blokach(zobaczymy czy
                nas Prombud urządził czy nie z tymi mieszkańcami).Z parkowaniem jest lepiej ale
                daleko do doskonałosci(do jednego bloku jeszcze sie ludzie niewprowadzili.....).
            • piotr.mieszkanie Re: Prombud w Bieżanowie 07.06.05, 12:57
              Czy cos sie zmienilo na lepsze?
              w kwestji zamieszkiwania na osiedlu.
              Jak teraz jest z miejscami postokowymi, placem zabaw,
              jak duzy jest czynsz?
              Czy zamierzaja ogodzic teren?
              • Gość: klops Re: Prombud w Bieżanowie IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 11.06.05, 19:29
                musze pryzna, z zmienia sie na lepsze, choc mi okolica i tak nie pasuje - nie ma gdzie na spacer bliski isc. ale to subiektywne ;-) m-ca parkingowe - lepiej, choc jak ktos pisal nie ma jeszcze mieszkancow ostatniego bloku /jak wiadomo socjalni miewaja samochody, bo mieszkanie panstwo da, ale opla nie kupi.../, handel musze pochwalic. czynsze nie sa wysokie - za 27m2 okolo 150zl, plac zabaw - ani sladu, na ogrodzenie bym nie liczyl, wydaje mi sie, ze droga przez osiedle - ul. Podłeska to droga publiczna...
                • Gość: Basia Re: Prombud w Bieżanowie IP: 194.150.99.* 17.06.05, 21:01
                  Podobno planują jeszcze na tym osiedlu postawić 2 bloki. nie wiecie czegoś na
                  ten temat? . Czekają na pozwolenie. Ale jakoś im nie wierzę. Okłamywali mnie
                  przez kilka miesięcy w sprawie mieszkań przy ul. Teligi obok kościoła. Finał
                  jest taki że dopiero z osiedlowej gazetki dowiedziałam się że są protesty
                  mieszkanców i z budowy w tej okolicy nic nie bedzie. A ja dalej nie mam lokum a
                  zależy mi aby w tej okolicy zamieszkać. A może Wy wiecie jakie firmy planują
                  inwetycje w okolicach Bieżanowa, Prokocimia czy Kurdwanowa. Z góry dziękuję.
                  Pozdrawiam.
                  • Gość: mag Re: Prombud w Bieżanowie IP: 194.150.99.* 18.06.05, 09:08
                    Firma DK-Development będzie budować osiedle przy ulicy Mała Góra ( od
                    Ćwilkińskiej w lewo w stronę Bieżanowskiej ). Poszukaj na www.dominium.pl
                    • Gość: Basia Re: Prombud w Bieżanowie IP: 194.150.99.* 19.06.05, 13:56
                      Dziekuję za informacje. Buźka :)
    • Gość: mag Re: Prombud w Bieżanowie IP: 194.150.99.* 18.06.05, 11:07
      Oczywiście Ćwiklińskiej.
    • Gość: klient Re: Prombud w Bieżanowie IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 19.07.05, 15:58
      Drodzy zainteresowani. Przedsiębiorstwo PROMBUD nauczyło mnie pewnej bardzo
      ważnej rzeczy, otóż: "jesteś klientem dopóki nie podpiszesz umowy i nie
      wpłacisz całej należnej z jej tytułu kwoty." Brak kompetencji i nieuprzejmość
      pań przechodzi najśmielsze oczekiwania. Poziom obsługi i podejście do klienta
      ze strony tych osób spełnia być może standardy wiejskiego GS-u z lat
      siedemdziesiątych, ale pozostaje daleki od oczekiwań współczesnego klienta,
      szczególnie zważywszy na wartość transakcji jaką jest zakup mieszkania. W
      momencie podpisywania umowy PROMBUD nie poinformował mnie o tym, iż połowa
      mieszkań w moim bloku jest przeznaczona na mieszkania komunalne. Jak wiadomo ma
      to istotny wpływ na wartość mieszkania. Chciałbym zauważyć, że z tego powodu
      wielu deweloperów nie decyduje się na sprzedaż budowanych przez siebie lokali
      miastu. Kiedy pojawiają się problemy przy odbiorze mieszkania, okazuje się, że
      mam je wyjaśniać z kierownikiem budowy. Jest to o tyle zastanawiające, że nie z
      nim podpisywałem umowę i nie jemu wpłacałem pieniądze. Ponadto zmiany dotyczące
      układu ścianek działowych ustalałem z PROMBUDEM i PROMBUDowi za to płaciłem.
      Inna kwestią jest termin oddawania mieszkań. Należy przyznać, że PROMBUD
      wywiązał się z umowy w terminie. Jednakże, gdy na miesiąc przed terminem
      pytałem telefonicznie kiedy będzie można odebrać mieszkanie "uprzejma" pani
      poinformowała mnie, że: "u nas się o tym nie rozmawia". O czym więc rozmawia
      się w firmie PROMBUD pozostaje dla mnie do dziś niezgłębioną tajemnicą...
      Jedynie kierownik budowy moim zdaniem stanął na wysokości zadania wykazując się
      profesjonalizmem w swoim działaniu. Nie chciałbym zrażać nikogo do współpracy z
      firmą PROMBUD. Jak wiadomo mają też dobre strony. Niemniej nie jest to nic
      ponad to co oferują także inni deweloperzy za podobne pieniądze.
      • Gość: ola Re: Prombud w Bieżanowie IP: *.autocom.pl 27.10.05, 21:20
        Jak sie tam mieszka?
      • Gość: kozi Re: Prombud w Bieżanowie IP: *.lama.net.pl 25.11.05, 12:41
        popieram i naprawdę zgadzam się z przedmówcą w 100%(duże piwko za prawdę).Firma
        PROMBUD to najbardziej złodziejska i oszukańcza firma z jaką się spotkałem
        zapatrzona tylko i wyłącznie na własny zysk.Wywalili zakazy dla dzieci że na
        rolkach jeżdżą i w gałę grają a plac zabaw został owarty dopiero we wrześniu (
        powiedzmy plac zabaw bo dla mnie to jest zwykły boks jak dla kiboli
        piłkarskich ).Jak ja pytałem się przed kupnem mieszkania czy jest coś takiego
        pani Zosia (niezła piz.a..nawiasem mówiąc z niewinną minką wytłumaczyła mi że
        jeszcze nikt nie zgłaszał takiego problemu jakby to był dom starców.Teraz kiedy
        mieszkamy już w tak szacownym osiedlu (hihihi) muszę jeżdzić swoim
        samochodzikiem prawie jak biblijny noe który 40 dni szukał miejsca do
        zaparkowania swojej barki a te sku..ele jeszcze mi kiedyś dają za wycieraczkę
        że parkowanie jest niezgodne z przepisami ruchu drogowego i że jeszcze są
        miejsca w garażach podziemnych do wykupienia lub wyajęcia ( haha za taką cenę
        wynajmu miesięcznego ponoć 200 zł to mam obok parking strzeżony za 90 zł )
        normalnie polecam wszystkim potencjalnym klientom firmy PROMBUD -----jeśli
        macie noralne życie no takie monotonne i chcecie odrobinki adrenalinki na
        wysokim szczeblu to polecam.Najchętniej zapraszam do wykupienia lokali
        mieszkalnych członków AL-KAIDY
        • Gość: Mieszkanka Re: Prombud w Bieżanowie IP: 217.153.199.* 25.11.05, 14:56
          Ja tu mieszkam dwa lata i naprawdę nie mam zastrzeżeń co do współpracy z tą
          firmą, nie dawno kupiłam z mężem garaż i też wsółpraca układała się ok, ale
          ludzie zawsze bedą narzekać zawsze coś będzie nie tak(Taka już niektórych
          natura). Jedyna rzecz jak mnie wkurza to rozliczanie ogrzewania i wywozu śmieci
          reszta jak dla mnie w wielkim porządku.
    • Gość: arisza Re: Prombud w Bieżanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 14:26
      rozliczanie ogrzewania? Dlaczego jestes niezadowolona? A śmieci? Co z nimi nie
      tak ?
      • Gość: Mieszkanka Re: Prombud w Bieżanowie IP: 217.153.199.* 01.12.05, 10:17
        Mieszkasz pewnie w nowych blokach więc nie jesteś w temacie
    • Gość: arisza Re: Prombud w Bieżanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 10:56
      pytam o wszystkie szczegóły ponieważ znalazłam tam fajne mieszkanie oddane parę
      miesięcy temu i zastanawiam się czy kupić.... oczywiście juz na wtórnym.
      Jak ktoś ma ochotę napisać swoje zdanie na temat tego osiedla to bardzo
      proszę... nie wiem co robić.... kupować, nie kupować...
      • Gość: Ktosik Re: Prombud w Bieżanowie IP: 80.48.253.* 17.01.06, 12:13
        Jest dobrze tylko ten barak i plac zabaw dla dzieci
      • Gość: niestety mieszkam Re: Prombud w Bieżanowie IP: *.lama.net.pl 22.01.06, 13:17
        Kupilismy tu mieszkanie 2 latat temu - przez miesiąc byliśmy zachwyceni. Potem
        zaczął się koszmar. Obiecanki firmy prombud - już wiemy, że to zwykłe
        naciągactwo. Plany zagospodarowania są tyle warte co papier toaletowy.
        Rozliczenia miesięczne - tragedia - naciagactwo na każdym kroku. Od wrzesnia
        placimy za ogrzewaniae tak jak w blokach z wielkiej plyty - każdy po równo w
        zależności od metrażu. My grzejemy bardzo mało, a przyszło nam dopłacić więcej
        niż ludziom, którzy grzeją w mieszkaniach - bo ma byc po równo. Sąsiadka miała
        im oddać 500 zł - potraktowali Ją jak totalna idiotke - kobieta wyszła z
        płaczem od nich. Po dwóch dniach okazało sie, że księgowa się "pomyliła" i
        jeszcze jej zwórcili pieniądze. Szczyt chamstwa to nieoddane pieniadze przez
        kilka miesiący. Jak sąsiadka sie upominała to Zosienka powiedziała - "A co mam
        ludziom nie zpałacic za pracę??". To się nadaje tylko do sądu, ale na osiedlu
        duzo sie mówi, ale nikt nic nie robi. Tereny zielone - ostatni kawałek zieleni
        będzie teraz zabudowany nowymi blokami. nie ma gdzie wyjść na spacer - obok
        niby teren zieolny, gdzie można dostać od blokersów, z drugiej strony wielicka.
        Super spacerek z dziecmi na nieoddany odcinek autostrady - bo nie ma gdzie.
        Baraki jak były tak będą - jeszcze podobno mają je remontować - a dymią ludziom
        do okien śmierdzącym dymem ze spalania śmieci. Pomijam fakt spacekrów po naszym
        osiedlu całej chołoty z baraków (nie da sie inaczej nazwac tych wiecznie
        pijanych moczymord). Dodając do tego urok i głośność ulicy wielickiej - miały
        być ekrany !!!- mieszka sie genialnie! Dwa sklepy , w których oszukują na
        każdym kroku- trzeba sprawdzać rachunki zawsze!!! O parkingach nie mówię -
        dyskusja już była. Ten plac zabaw dla dzieci - tragedia! Może dla dzieci do 3
        r.ż. jeszcze ok, ale potem dzieci biegają po ulicy, albo po tych wspaniałych
        gankach. Za kilka lat będzie tu obrzydliwe blokowisko z głośną ulicą wielicką
        obok! My za dwa, trzy lata przeprowadzimy się (mam nadzieję, że się uda), ale
        Wy będziecie się męczyć. powodzenia!
        • Gość: Internauta Re: Prombud w Bieżanowie IP: *.autocom.pl 22.01.06, 14:42
          Anonimowość,brak konkretów,dat,nazw.To jest siła internetu.Zeby to przynajmniej
          była ,,literatura maski".Krytyka,owszem ale konstruktywna.
          Co to znaczy,że się na osiedlu dużo mówi- a co Wy Drodzy Państwo zrobiliście?.Z
          wieloma uwagami, się mniej lub więcej zgadzam ale jakos jakaś Pństwa inicjatywa
          aby coś zmienić do mnie niedotarła.
        • Gość: gość KK Re: Prombud w Bieżanowie IP: *.autocom.pl 24.01.06, 15:22
          >Szczyt chamstwa to nieoddane pieniadze przez
          >kilka miesiący.
          Nie bardzo rozumiem co znaczy nie oddane?Jeżeli się ma nadpłate to o taką kwotę
          pomniejsza się następne czynsze,to chyba proste.
          • Gość: Ania Re: Prombud w Bieżanowie IP: 217.153.199.* 25.01.06, 15:27
            A ja tu mieszkam 2 lata i jestem bardzo zadowolona, oczekwiałeś facet, że jak
            się wprowadzasz przy wielickiej to Ci ulicę zlikwidują wiadomo, że od tak
            ruchliwej ulicy będzie hałas, prawie codziennie robię zakupy w tych dwóch
            sklepikach i jeszcze nigdy nie zostałam oszukana, tak jak moja przedmówczyni
            napisała nadpłatę odbija się od czynszu a nie czeka się na zwrot pieniędzy, oj
            facet facet należysz do tych osób, które narzekać potrafią i z wszystkiego są
            niezadowolone, przeszkadza Ci chodzenie moczymord po osiedlu a jak była
            propozycja ogrodzenia osiedla to gdzie byłeś, pewnie szkoda Ci było 10 zł
            więcej do czynszu, Ty pewnie znalazłeś się w grupie ludzi, którzy się na to nie
            zgodzili i super wyprowadź się im mniej narzekających na tym osiedlu tym
            lepiej. Pozdrawiam
    • Gość: Gocha Re: Prombud w Bieżanowie IP: 217.153.199.* 03.02.06, 14:46
      Fajne osiedle
      • Gość: ... Re: Prombud w Bieżanowie IP: *.autocom.pl 10.08.06, 11:12
        Fajne? To chyba mieszkam na innym "Zielonym (czy raczej betonowym) wzgórzu".
        • Gość: Paweł Re: Prombud w Bieżanowie IP: *.malopolska.mw.gov.pl 18.04.07, 12:32
          Napiszcie cos aktualnego - jak mieszka się na tym osiedlu, problemy dnia
          codziennego.

Pozdr.
          • Gość: jeszcze mieszkam Re: Prombud w Bieżanowie IP: *.krakow.witd.gov.pl 04.06.07, 10:55
            jak się dowiedziałem jestem kolejną osobą którą zalało ponieważ pracownicy lub
            wynajęte firmy tak dbają o dach
            • Gość: autochton Re: Prombud w Bieżanowie IP: *.zetosa.krakow.pl 23.06.07, 12:00
              przyjacielu, ciebie zalewa z góry czego można się było spodziewać a czy wiesz
              że w ścianach zamiast instalacji z prawdziwego zdarzenia są plastikowe węże, i
              spróbuj coś poruszyć, jak się przerwie to cię zaleje od środka - już to
              przeżyłem
              prawdziwa poezja to nasze parkingi o których już tyle pisano, szczególnie
              polecam ten za szlabanem przy " drodze " łączącej osiedle z ulicą aleksandry
              stoją tam samochody lokatorów bo nie ma gdzie parkować a syf jest
              niemiłośierny, zwłaszcza wtedy gdy nie pada przez kilka dni - tumany kurzu jak
              na dzikim zachodzie, szlag może trafić na miejscu
              a droga o której wspominałem wcześniej to jest przegięcie
              jak można wybudować osiedle i kazać ludziom przejeżdżać czymś takim
              mówi się dużo na zebraniach o różnych sprawach, głównie o wzrastających opłatach
              ale żeby tak uchwalić wykonanie drogi dojazdowej od aleksandry z prawdziwego
              zdarzenia z chodnikiem i ten parking szutrowy przy 11 zamienić na chociaż
              asfalt albo beton to nie, bo po co jak są wolne miejsca w parkingach podziemnych
              a czemu one są wolne? może z ceną coś nie tak? pomyślał by jeden z drugim
              • Gość: mieszkaniec Re: Prombud w Bieżanowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.07, 13:55
                Zarządca osiedla firma prombud to oszuści i złodzieje. Mieszkańcy osiedla
                zainteresujcie się naliczaniem opłat - szczególnie za wodę i energie cieplną.
                Przeciez to nasza wspólna spraw. Zmieńmy zarządcę!!!!
                • Gość: Ja tez myśle że, Re: Prombud w Bieżanowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.07, 14:37
                  z naliczeniem za wodę i energię to Prombud ma coś na sumieniu.
                  • Gość: wp Re: Prombud w Bieżanowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.07, 15:49
                    nie ma to jak zastawiane wiecznie bramy wyjazdowe z garaży. dyrektorek tylko
                    kiwa głową ze smutkiem że mało kto kupuje miejsca parkingowe i tak w kółko. juz
                    nie wpominam o halasie od godziny 6.15. dzieci budza się dzień w dzień o tej
                    godzinie. a heer prezes włodarski to może powinien faktycznie wypasać jak to
                    nazwal "moje krowy na łące" bo to pewnie w proszowicach jest wiodąca gałąź
                    gospodarki. poniżej załącznik naszego prezesika:

Autor: Gość: włodarski IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 09.09.04, 19:13
                    "a ja jestem prezesem tego osiedla miałem zbudowac wam parking przed blokiem 11
                    ale nie płacicie rachunków zalegacie z czynsem to wam postawie przed blokiem
                    kolejne słupy oswietleniowe które beda robic jak te poprzednie za próg
                    zwalniajacy a na trawie stadionowej beda sie wypasac moje krowy !!!"
                    • Gość: Gość Re: Prombud w Bieżanowie IP: *.lama.net.pl 20.11.07, 19:07
                    • zielonycygan Re: Prombud w Bieżanowie 20.11.07, 19:18
                      Bramy zastawione a teraz jeszcze droga rozkopana. Ciekawe czy mogą
                      tak nie pytając się Wspólnot o zgodę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka