Dodaj do ulubionych

Balon widokowy idzie w górę

IP: *.oswiecim.vectranet.pl 10.04.09, 23:18
orientuje się może ktoś ile taka przyjemność będzie kosztować?
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Balon widokowy idzie w górę IP: *.adsl.inetia.pl 10.04.09, 23:36
      Niech juz teraz wywala to dziadostwo na druga strone....
      • Gość: rolk uciecha od wiochy dla wiochy IP: 57.66.197.* 11.04.09, 08:04
        cyrk i odpust; chciwość tzw. inwestora
    • o90 Brawo ale jednak jedno ale 11.04.09, 00:12
      czy byl przetarg publiczny na licencje na tego typu balon

i czy jak wspolnie ze szwagrem odpalimy balon na debnikach
      to po uzyskaniu zezwolnen technicznych mozemy fruwac ?

ile takich balonow mozemy odpalic ?

juz nawet nie pytam na ktora z malzonek i ktorego polityka jest firma co odpala
      obecny balon....

nie ze to zle, tylko jakie sa zasady gry i czy wszyscy je znaja.
      takie pytanko
      • Gość: ? Re: Brawo ale jednak jedno ale IP: *.chello.pl 11.04.09, 00:45
        Poweźmij takie postanowienie, synku.

Fajnie, że takie i inne incjatywy zagoszczą na naszym krakowskim niebie.

• o90 Re: Brawo ale jednak jedno ale 11.04.09, 00:57
          takie to znaczy jakie ?

fajnie , ale moge puscic 8 balonow ze szwagrem czy nie ?

i komu mam posmarowac ?

zeby grac trzeba znac zasady

nie opowiadaj bajek o inicjatywach, to nie inicjatywy, to KASA

i lapowka,
          • Gość: krak Re: Brawo ale jednak jedno ale IP: *.net.autocom.pl 11.04.09, 09:16
            kolejna teoria spiskowa dziejów. Za dużo TV synku.
          • Gość: tomek Re: Brawo ale jednak jedno ale IP: *.mynet.com.pl 11.04.09, 15:29
            myślę, że miast wydawać pieniądze na balony, zafunduj sobie leczenie w oddziale
            zamkniętym jakiegoś psychiatryka
    • gregry a kiedy balon przy Placu Centralnym? 11.04.09, 01:16
      nigdy :(
      • o90 Re: a kiedy balon przy Placu Centralnym? 11.04.09, 01:24
        optymalnie wolnosc.
        chcesz miec balon, dzierzawa za teren i lec Adam lec. Wysokosc regulowana
        przepisami lotnictwa.
        powstanie 1000 balonow, prztrwa walke na rynku 10.
        belkot o nieocenionej panoramie ( kominy legu ) Krakowa do mnie nie trafia.

i to wszystko.

czy teraz wiadomo co i jak i za ile ? i dlaczego ?

• gregry Zróbmy zrzutkę na balon 18.04.09, 00:25
          ile może taki kosztować?
    • Gość: talka Balon widokowy idzie w górę IP: *.ghnet.pl 11.04.09, 01:46
      och! nareszcie:) czekam i czekam. malymi kroczkami zbliżam sie do
      nieba. czy polacy tylko narzekać potrafią?! cieszcie się! nie macie
      ochoty wzlecieć na wys. 150metrów i podglądać krk? a turyści?
      niektórzy na wawelu się nudzą i szukają takiego rodzaju rozrywek. a
      co do zasłaniania kościoła...hmm -no i co z tego:P
    • Gość: talka Re: Balon widokowy idzie w górę IP: *.ghnet.pl 11.04.09, 01:47
      ponad pół roku temu chodziły plotki, że30zł
      • Gość: ? urrrraaa !!!!! IP: 77.236.12.* 11.04.09, 07:19
        urrraaaa!!!!

wreszcie jakaś rozrywka na wysokim poziomie...

nadto zauważyłem że pod balonem jest jakiś spory budyneczek
        zapewne będzie w nim piwiarnia - i tak będzie
        można napić się piwa w kulturalnym miejscu :-)
    • Gość: benevolo Kraków - miasto prymitywow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.09, 08:59
      Jak to możliwe, że w mieście w którym są: dwa wydziały architektury, Akademia
      Sztuk Pieknych,Uniwersytet Jagiellonski z wydziałem Historii Sztuki, Towarzystwo
      Miłośników Historii i Zabytków Krakowa, Polska Akademia Umiejętności, Polska
      Akademia Nauk i tuzin jeszcze innych instytucji stworzonych dla badań,
      kształtowania i ochrony dziedzictwa kulturowego,,,więc jak to możliwe, że w tak
      "uzbrojonym intelektualnie" mieście można było umieścić balon pomiędzy dwoma
      najważniejszymi polskimi Panteonami?Nieco światła na sprawę rzuca uwaga
      dziennikarza, że inicjatywa umieszczenia balonu trzymana była w tajemnicy i
      podjęta została w wąskim gronie: inwestor + magistracki urzędnik. Jeśli tak
      rzeczywiście było, to niewątpliwie jesteśmy republiką bananową lub raczej
      pszenno-buraczaną, gdzie nikt poza kliką nie ma nic do gadania. A swoją drogą,
      jeśli prawdą jest, jak piszą niektórzy na tym forum, że troska o panoramę
      Starego Miasta jest maniactwem hamującym postęp, to pytam się: a dlaczego w
      takim razie inwestorzy podjęli tak wiele trudu aby umieścić swój balon akurat
      bliskości wg. nich przereklamowanego Starego Miasta a nie np.w Bieżanowie? Wokół
      Wawelu jest jeszcze trochę miejsca. Może by uatrakcyjnić ten przereklamowany
      pejzaż jeszcze nie jednym wesołym miasteczkiem?
      • Gość: krt Re: Kraków - miasto prymitywow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.09, 10:36
        No ładnie, ładnie. Tylko się zastanów. Balon będzie sobie wisiał na 150 metrach. Ile mają wysokości wieże Skałki razem z cokołem do szczytów hełmów? Trzydzieści parę metrów? Czterdzieści? Jaja sobie robcie z tą panoramą?
        Btw, nie ma Wydziału Historii Sztuki, tylko Instytut, w ramach Wydziału Historycznego ;)
      • Gość: gosc Re: Kraków - miasto prymitywow IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.09, 23:05
        Jak wynika z programu TVP Krakow pt Podgladacze, to glowny architekt tego
        miasta dowiedzial sie o balkonie... jak go zobaczyl nad uatwionegona bulwarach,
        zenada...
    • Gość: jezu Balon widokowy idzie w górę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.09, 10:25
      Uzgodnienia w sprawie balonu trwały ponad rok. O platformie, która
      pozwoli na podziwianie pejzażu miasta z wysokości 150 m (to niemal
      dwa razy tyle, ile mierzy kościół Mariacki).

DURNIE! Są na świecie wyższe budynki niż kościół Mariacki.
      Przykładanie miary kościała Mariackiego trąci średniowieczem!

Decyzja o dopuszczeniu balonu do lotów nie kończy jego perypetii.
      Balon zasłania bowiem widok mieszkańcom okolicznych kamienic na
      kościół na skałce i krew kler zalewa z tego powodu.

Psuje także panoramę z Wawelem i Skałką. Dlatego wojewódzki
      konserwator zabytków zapowiedział już, że po sezonie letnim
      konstrukcję czeka eksmisja na drugi brzeg Wisły, o ile konserwator
      nie dostanie 3 milionów łapówki.

• Gość: z krakowa Re: Balon widokowy idzie w górę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.09, 13:27
        > DURNIE! Są na świecie wyższe budynki niż kościół Mariacki.
        > Przykładanie miary kościała Mariackiego trąci średniowieczem!
        Jakie ma znaczenie czy jest coś wyższego gdzieś w świecie ?!?
        Czy jak buduję sobie dom pod Rzeszowem to jego wysokość dostosowuje do Pałacu
        Kultury w Warszawie ?!?

Dotychczas jedyną możliwością (i to bardzo rzadką) podziwiania panoramy Krakowa
        w centrum była właśnie wieża Mariacka.
        Widok naprawdę świetny. A tu będzie jeszcze wyżej. Mi się podoba a Ty jak nie
        rozumiesz to już Twoja strata.

• Gość: jedrzej_krk Ale ja go widzialem, jak sie wznosilem, w srode 8 IP: *.tktelekom.pl 11.04.09, 10:31
      Jak w temacie, jak bylem z moja dziewczyna nad Wisla, to oboje widzielismy, mamy
      nawet fotki z tego dnia, jak ten balon juz sie wtedy wznosil, bylo to w srode 8
      kwietnia, kilka dni temu. A skoro dostali zgode dopiero wczoraj, to jak to?
      Nielegalny lot czy proba? :)
      • Gość: jorma nokia Re: Ale ja go widzialem, jak sie wznosilem, w sro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.09, 10:34
        Badali twoją czujność wszechpolaku...
      • Gość: ddtt Re: Ale ja go widzialem, jak sie wznosilem, w sro IP: *.gprs.plus.pl 11.04.09, 11:22
        Trafiłeś akurat na audyt z ULC i oblot techniczny.
        • Gość: qwerty A, kolega zorientowany... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.09, 16:41
          To ja mam szybkie pytanie: dlaczego przez parę miesięcy balon miał, jako statek
          powietrzny, polskie znaki przynależności (SP) a nagle zmienił na brytyjskie (G) ?
          Kapitał się zmienił?
          • Gość: jj Re: A, kolega zorientowany... IP: *.tktelekom.pl 11.04.09, 23:24
            Jesli dobrze pamietam, chodzilo o to ze Polskie wladze sie nie zgodzily, i balon
            przerejestrowali na inny kraj europejski, chyba wlasnie Anglie, po to zeby
            dostac zgode- chodzilo o jakies kruczki prawne, ze w Polsce nie ma pojecia
            latajacej platformy widokowej i nie bedzie opcji tak zarejestrowac. Poszukajcie
            w archiwum gazety, bylo cos o tym pare m-cy temu.
      • Gość: ~~gość Re: Ale ja go widzialem, jak sie wznosilem, w sro IP: 77.236.9.* 01.06.09, 23:25
        zgodę na loty z pasażerami dostał, sam mógł sobie latać już wcześniej!!
    • Gość: Antykoruptor jaki przekręt za tym stoi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.09, 19:21
      Kto się zgodził na ten biały koszmar na Bulwarach Wiślanych? Kto
      zaakcpetował to ohydztwo? Mieszkam w innej części Krakowa, ale
      okolicznym mieszkańcom współczuję. Mnie by krew zalała...
    • Gość: buzzbuzz niech nie wraca! IP: *.gprs.plus.pl 11.04.09, 20:28
      Ma kto duuuuuużą igłę? Precz z balonem!
      • Gość: bob niech sobie lata IP: *.ghnet.pl 11.04.09, 20:55
        Mnie się podoba i chętnie skorzystam. Z tym balonem to zupełnie jak w piosence
        Republiki. Polecam gorąco - stare pierniki ;-p
        • Gość: Snajper ProPOnuję nową modę - wieczorne IP: 77.236.12.* 12.04.09, 05:07
          Proponuje nową modę - wieczorne spacery
          nad Wisła z - wiatrówką :-)
          • Gość: krak Re: ProPOnuję nową modę - wieczorne IP: *.net.autocom.pl 12.04.09, 10:12
            Jest w tym mieście także spora grupa ludzi (i nie chodzi mi o
            turystów), którzy z tej atrakcji skorzystają. Irytuje cię balon?
            Masz z tym problem? To go po prostu omiajaj.
            • Gość: buzzbuzz Re: ProPOnuję nową modę - wieczorne IP: *.gprs.plus.pl 12.04.09, 19:55
              Tak mam problem, bo mam oczy. Jak ich nie masz, trudno, współczuć by
              można, tylko skąd tyle w tobie zadęcia.
              Wiatrówka? dobry pomysł!!!albo duuuża proca!
              • Gość: krak Re: ProPOnuję nową modę - wieczorne IP: *.net.autocom.pl 12.04.09, 20:07
                Oczy może i masz, gorzej z rozumem...
                • Gość: pollack Re: ProPOnuję nową modę - wieczorne IP: 67.159.5.* 12.04.09, 23:22
                  Ale z ciebie posluszny gojek. Bulwar nalezy do _wszystkich_, a nie tylko do
                  tych ktorzy daja szekle w lape.

Aha...i jeszcze jest takie pojecie jak _piekno_, ale na twoich scianach
                  prawdopobodnie wisza kopie Warhola, Pollocka i Lichtensteina, wiec nie ma co tu
                  sie rozpisywac. Gojkiem jestes and gojkiem pozostaniesz.
                  • Gość: krak Re: ProPOnuję nową modę - wieczorne IP: *.net.autocom.pl 13.04.09, 09:47
                    Właśnie należy do WSZYSTKICH, nie tylko do ludzi twojego pokroju.
                    Nie potrafisz normalnie podyskutować, to się najlepiej nie odzywaj.
                    Jakbyś się sprawą interesował, to byś wiedział że balon zostanie
                    przeniesiony po sezonie letnim, właśnie po to, żyby nie psuć
                    panoramy tej części miasta. Ale żeby to wiedzieć, to trzeba najpierw
                    wykazać minimum zainteresowania i trochę intelektu, a tego to ci
                    najwyraźniej sporo brakuje.
    • jurgen1001 Re: Balon widokowy idzie w górę 17.04.09, 14:15
      Gość portalu: variable napisał(a):

> orientuje się może ktoś ile taka przyjemność będzie kosztować?
      35 zł dorośli , 18 ulgowe, 80zł rodzinne
    • barnacle.bill.the.sailor Niech idzie i nie wraca ! 17.04.09, 15:04
      Majchrowi i jego dupolizom przeszkadzają cyrki i wesołe iasteczka na Rondzie
      Grunwaldzkim (bo takie "plebejskie") ale balon zasłaniający Skałkę już nie... ?
      Fakt, to rozrywka najwyższego lotu... ;)))
      • Gość: baloon Niech idzie i nie wraca ! IP: 149.156.151.* 03.06.09, 11:22
        Zapraszamy!

www.protectkrakowheritage.com/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka