Dodaj do ulubionych

NajprostRZa droga do sukcesu studentów AGH

• Gość: pracodawca NajprostRZa droga do sukcesu studentów AGH IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.05.09, 21:35
      Nie zatrudnię nikogo po AGH!
      • Gość: bolek Re: NajprostRZa droga do sukcesu studentów AGH IP: *.77.classcom.pl 25.05.09, 21:49
        Bezrobotni absolwenci różnych uczelni proszeni są o nie zabieranie głosu w dyskusji.
      • havokkk Re: NajprostRZa droga do sukcesu studentów AGH 25.05.09, 22:09
        Bo cie nie stać, pało. Do punktu ksero to sobie weź kogoś po kulturoznawstwie.
        • Gość: XFile Re: NajprostRZa droga do sukcesu studentów AGH IP: *.aster.pl 25.05.09, 23:47
          > Bo cie nie stać, pało.

Stac, stac... Ale ci po uczelniach technicznych jacys tacy ograniczeni sa...
    • Gość: Marcin NajprostRZa droga do sukcesu studentów AGH IP: *.walbrzych.vectranet.pl 25.05.09, 21:41
      Hmmm. Jak to jest lokomotywa, to ciągnie ją chyba wagon towarowy :-)
    • Gość: ja NajprostRZa droga do sukcesu studentów AGH IP: *.xdsl.centertel.pl 25.05.09, 21:43
      Nie ma się czemu dziwić..... w końcu to AGH
    • Gość: zz Re: NajprostRZa droga do sukcesu studentów AGH IP: 213.134.187.* 25.05.09, 21:47
      No chłopaki czytajac m.in Gazete Wyborcza nauczyli sie takiej polszczyzny.
      Gazeto - najpierw sama zadbaj o jakosc, albo przynajmniej o korektorow. Jak juz
      tutaj ktos slusznie zauwazyl, w gazetach raczej pracuja humanisci, po studiach
      dziennikarskich, ktorzy powinni j. polski znac tip top. A jak jest? Prawie kazdy
      artykul ma bledy, albo ort. albo stylistyczne.
    • Gość: Juzek Akademia Gurniczo Chótnicza IP: *.devs.futuro.pl 25.05.09, 21:48
      najleprzą uczelniom tehnicznom krajó.
    • Gość: wlodwoz NajprostRZa droga do sukcesu studentów AGH IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 25.05.09, 21:48
      Jakiś "bardzo dowcipny" koleś, stwierdził, że nie ma o co się czepiać.
      Przecież to koło górników i hutników. Otóż kolego - NIE. Nie dla uogólniania.
      Nie dla lekceważenia języka przez kogokolwiek. Jestem akurat górnikiem po
      Śląskiej. Jeszcze imienia niejakiego Pstrowskiego. Język polski poznałem, nie
      dzięki szkole, ale czytając. To wystarczyło. Jeżeli, teraz jedynym tekstem
      czytanym są fora internetowe, to efekt jest taki "jak widać na załączonym
      obrazku"!
      • Gość: wincenty Re: NajprostRZa droga do sukcesu studentów AGH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.09, 22:02
        Jezeli "czepiać się" to tylko "czegoś/kogoś" nigdy "o co". Duużo
        czytania masz jeszcze przed sobą stary. Ale nie przejmuj się,
        najlepszym z AGH też się zdarza.
        • Gość: wlodwoz Re: NajprostRZa droga do sukcesu studentów AGH IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 25.05.09, 22:51
          Nie uzewnętrzniaj swoich kompleksów. Z czytaniem może nie masz problemów, masz
          je jednak z językiem. Zastanów się zanim coś wypalisz!
    • Gość: xyz NajprostRZa droga do sukcesu studentów AGH IP: 77.236.3.* 25.05.09, 21:49
      a może ten błąd popełnił grafik? Cała akcja świetna i faktycznie nie ma co się
      czepiać.
    • coliber NajprostRZa droga do sukcesu studentów AGH 25.05.09, 21:50
      A dlaczego Panowie i Panie z Gazeta.pl tacy madrzy nie dadza zdjecia jak
      napisali 15 maja: Bezdomny znalazl DZIWEczynke ... tak caly dzien tytul
      sobie wisial, do tej pory mam printscreena. Wezcie sie sami za poprawianie
      bledow bo macie ich tu setki tygodniowo :/
    • Gość: festus NajprostRZa droga do sukcesu studentów AGH IP: 212.76.37.* 25.05.09, 21:53
      Gazeto, przejżyj swoje artykuły na gazeta.pl!
      Utalentowani i wykształceni redaktoŻy tam piszą.
      • Gość: ehh Re: NajprostRZa droga do sukcesu studentów AGH IP: 212.244.116.* 25.05.09, 22:59
        PrzejRZyj
    • Gość: student AGH NajprostRZa droga do sukcesu studentów AGH IP: *.ds10.agh.edu.pl 25.05.09, 22:00
      Od kiedy to zrobienie literówki świadczy o analfabetyźmie?
    • 33qq NajprostRZa droga do sukcesu studentów AGH 25.05.09, 22:00
      Jeśli ktokolwiek twierdzi, że ten baner stworzyli studenci, jest ignorantem.
      Takie rzeczy robią studia graficzne lub agencje rekl., a inwestor je tyklko
      zatwierdza. Mogło się zdarzyć, że do grafika trafił poprawny tekst, a ten go źle
      wklepał, później nikt nawet nie sprawdził tekstu, patrzyli tylko na zdjęcie.
    • Gość: PIT NajprostRZa droga do sukcesu studentów AGH IP: *.chello.pl 25.05.09, 22:02
      Rzecznik AGH też po polsku mówić nie potrafi.Nie mówi się NA MIASTECZKO
      Wiesiu!!!!!tylko DO miasteczka!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Ala poligrafia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.09, 22:06
      A ja uważam, że to błąd firmy drukującej plakaty, w końcu oni biorą pieniądze również za pomoc w zredagowaniu tekstu i jego korektę. Mogli sprawdzić przed powieleniem. Ja bym na miejscu zleceniodawcy (AGH) wogóle im nie zapłaciła a nawet walczyła o odszkodowanie.
    • czlowiek.bykol NajprostRZa droga do sukcesu studentów AGH 25.05.09, 22:07
      założę się, że ci młodzi naukowcy tak świetnie znający polską ortografię są
      wyborcami PO hehehehehehe
      • Gość: Człowiek z AGH Re: NajprostRZa droga do sukcesu studentów AGH IP: *.tktelekom.pl 25.05.09, 22:49
        Po stylu wypowiedzi oceniam,że czlowiek.bykol jest absolwentem zawodówki i o
        Kole Naukowym nie ma pojęcia...
        Trzeba był nie głosować na PO, a nie teraz innych obwiniać...
        Pomyślał ktoś, że tego plakatu nie robili studenci AGH tylko jakaś firma
        poligraficzna, w której pracują specjaliści od wszystkiego...
        • Gość: Addam Re: NajprostRZa droga do sukcesu studentów AGH IP: 77.236.6.* 26.05.09, 01:50
          Święta prawda! Jakaś firma poligraficzna zrobiła błąd (profesjonaliści) a
          wszystko zrzucają na koło naukowe. Ciekawe czy ci "spece" od polonistyki, po
          pierwzez: nigdy nie zrobili błędu; a po drugie ciekawe czy byłoby ich stać na
          coś takiego, żeby zdobyć lokomotywę, znaleźć sponsorów, odremontować ją i
          przywieźć z Pomorza do Krakowa... Pozdrawiam tych zapaleńców, którym się to
          udało. Jestem pełen podziwu. Dodam jeszcze jedno: Tak trzymać!!!
      • taglinda Re: NajprostRZa droga do sukcesu studentów AGH 26.05.09, 00:25
        nie zakładaj się, bo możesz przegrać.

Jeśli ortografia ma być tego wykładnią, to zdecydowanie bliżej im do Pierwszego
        Wolaka IV RP.
      • Gość: student Re: NajprostRZa droga do sukcesu studentów AGH IP: *.chello.pl 26.05.09, 12:56
        Może to nic chwalebnego, ale bez przesady.
        Jaka jest różnica między inżynierami a humanistami?
        Gdy inżynier się pomyli, zazwyczaj giną ludzie.
        Gdy myli się humanista co najwyżej, mamy napisane góra przez "u" zwykłe ; )
    • Gość: KoŃdóktor NajprostRZa droga do sukcesu studentów AGH IP: *.elblag.vectranet.pl 25.05.09, 22:14
      A gdzie tam jest lokomotywa??
    • Gość: Michał Wstyd się przyznać, ale w pracy magisterskiej też IP: *.chello.pl 25.05.09, 22:22
      miałem poważny błąd. W nazwisku jednego autora, na którego prace
      często się powoływałem (zamiast Hopfielda miałem Hopefielda).
      Niby mała literka, a jednak błąd. I ani ja przed oddaniem, ani
      prootor (który powienin się znać), ani recenzent (no, ten mógł nie
      wiedzieć) nie znalazł tego błędu. Dopiero po jakimś czasie
      przeglądając swoją pracę zauważyłem to. Więc może nie oceniajmy tego
      tak pochopnie.
      PS. Nie studowałem na AGH.
    • Gość: bażant NajprostRZa droga do sukcesu studentów AGH IP: *.adsl.inetia.pl 25.05.09, 22:22
      daną lokomotywe nazywa się "żyletą", stąd celowy "błąd". najprOSTRZA
      :) dziekuję. :)
    • Gość: tam NajprostRZa droga do sukcesu studentów AGH IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.05.09, 22:23
      Do szewskiej pasji doprowadza mnie tłumaczenie "to inżynierowie, nie humaniści,
      więc trzeba im wybaczyć". Ortografia to nie rachunek różniczkowy - to wiedza,
      którą człowiek powinien opanować w szkole PODSTAWOWEJ nie na studiach. Równie
      dobrze można powiedzieć: "skończyłam/em studia humanistyczne, więc nie muszę
      znać tabliczki mnożenia". Mogę jeszcze zrozumieć błędy stylistyczne lub niektóre
      interpunkcyjne (choć nie u dziennikarzy, droga Gazeto!), ale ortograficzne? W
      czasach, kiedy każdy niemalże program posiada funkcję sprawdzania pisowni?
      Tłumaczenie się dysortografią też do mnie nie przemawia, bo, jak słusznie
      zauważyła the_dzidka, oznacza to tylko tyle, że dana osoba powinna więcej
      pracować nad opanowaniem podstawowych reguł pisowni.
      Sama ukończyłam studia stricte techniczne, ale zawsze było i będzie mi wstyd za
      inżynierów, którzy język polski traktują po macoszemu :/
      • Gość: wlodwoz Re: NajprostRZa droga do sukcesu studentów AGH IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 25.05.09, 22:59
        Podpisuję (cokolwiek to by nie znaczyło), obiema "rencyma"!
      • Gość: . Re: NajprostRZa droga do sukcesu studentów AGH IP: *.ds10.agh.edu.pl 25.05.09, 23:16
        > Równie
        > dobrze można powiedzieć: "skończyłam/em studia humanistyczne, więc
        > nie muszę
        > znać tabliczki mnożenia".
        Ok, ale absurdem jest robienie afery, gdy jakis student np.
        filozofii machnie się gdzieś w rachunkach i np. nie wyciągnie
        pierwiastka z 4...

> Sama ukończyłam studia stricte techniczne, ale zawsze było i
        > będzie mi wstyd za
        > inżynierów, którzy język polski traktują po macoszemu :/
        Ja studiuję na AGH i jeszcze nigdy nie zauważyłem, by student zrobił
        błąd ortograficzny na jakiejś pracy itp. (choć może po prostu nie
        zwracałem na to uwagi) A wy piszecie tak, jakby to się studentom AGH
        zdarzało nagminnie...
        • Gość: . Re: NajprostRZa droga do sukcesu studentów AGH IP: *.ds10.agh.edu.pl 26.05.09, 01:19
          Oczywiście, powinno być "w pracy" a nie "na". Teraz pewnie zostane
          nazwany glupkiem. :/
    • Gość: siwus Taki sam poziom trzyma Gazeta.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.09, 22:24
      Jak przeczytałem wasz tekst nt. całej inicjatywy szczęka opadła mi do podłogi.
      Ja rozumiem, że mamy kryzys i dziennikarzy zatrudniamy byle jakich ale nie można
      ich choć odrobinę w zbieraniu informacji do artykułu przeszkolić? Jak się nie ma
      pojęcia o czym się pisze to przed publikacją podsyła się artykuł do sprawdzenia
      komuś kto się na tym zna a nie pisze pierdoły.
    • Gość: Piotr Razacy blad? IP: *.acn.waw.pl 25.05.09, 22:31
      To chyan lekka przesada mazywac cos takiego razacym bledem. Owszem,
      wyszlo glupio ale to tylko mala literowka jest.
      opiswiedzmina.blox.pl/html
    • Gość: brzuchacz Takie Rzeczpospolite będą jakie Ich młodzieży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.09, 22:32
      wychowanie !
    • Gość: mq My będziemy szukać lokomotyw, wy błędów IP: *.gemini.net.pl 25.05.09, 22:39
      i od razu widać będzie, czyja praca przynosi owoce. Wytknąć komuś
      błąd i zrobić aferę to każdy polaczek (tak, napiszę z małej!)
      potrafi, ale żeby coś zorganizować, zainicjować, stworzyć, to już
      nie każdemu starczy wysiłku. A jak się nie podoba to możemy zacząć
      pisać po angielsku, bo już od dawna to w tym języku są przedstawiane
      wszelkie osiągnięcia naukowe i technologiczne tego świata. Zamiast
      pogratulować wspaniałej inicjatywy studentów, typowo po polsku szuka
      się sposobu jak to zgnoić. Pięknie Polacy, pięknie. Bądźcie dumni
      jakiego to wielkiego odkrycia dokonaliście. Mam nadzieję, że
      wyśmieją Wasze zachowanie i przynajmniej jeden z Was będzie na tyle
      rozgarnięty, żeby samemu zrobić coś konstruktywnego.
    • Gość: Angela Ideały z Wyborczej - u was zawsze wszystko dobrze IP: *.chello.pl 25.05.09, 22:40
      i poprawnie ?? Uwielbiacie najeżdżać na kogoś a sami codziennie kilkanaście
      błędów macie. Wieśniaki.
    • Gość: Janek NajprostRZa droga do sukcesu studentów AGH IP: *.dip.t-dialin.net 25.05.09, 22:42
      Razace bledy? Turcja od malej litery w informacji o potepieniu
      wypedzen w Niemczech. Przyganial kociol garnkowi?
    • Gość: Rycho NajprostRZa droga do sukcesu studentów AGH IP: *.209.38.139.bredband.tre.se 25.05.09, 22:53
      jestescie strasznymi tradycjonalistami. W dziedzinie nauk scislych j. polski nie jest tak istotny no bo iluz z noblistow potrafi(lo) pisac nienaganna polszczyzna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka